Mikä on kaikkein kauneinta?

Itsevarmuus.


Mietin yksi päivä autoa ajaessani, että saan paljon paremmin vaikeita tai jännittäviä puheluita hoidettua samalla kun ajan autoa. Minulle siis tulee paljon itsevarmempi ja parempi fiilis. Maailman huonoimmalla lauluäänellä varustettuna osaan jopa mielestäni laulaa, kun ajan autoa. 🙂 Heh, onneksi kukaan ei kuule sitä. Mietin, että johtuuko se siitä, että saan kaiken energian purettua muuhun kuin itseeni? Joudun keskittymään autolla ajamiseen ja siirtämään mielen pois ajatuksista, joissa käyn läpi mahdollisia epäonnistumisia. Niin se varmaan on! 
Huomaatko tilanteita, joissa olet itse itsevarmempi?
Minä olen itsevarmempi aina treenin jälkeen. Oon myös itsevarma, jos saan kertoa ja auttaa ihmisiä asioissa, joista minä tiedän tietäväni. 🙂 Myös muiden antamasta positiivisesta palautteesta saan itsevarmuutta. Palautteen antaminen on muuten aihe, josta täytyy kirjoittaa. Sitä tulisi antaa paljon, varsinkin, jos mielellä on kehittävää, rakentavaa ja positiivista. Turhan negatiivisen voi jättää AINA antamatta, jossei se siis ole rakentavaa. Saan itsevarmuutta päivittäin pienistä onnistumisista ja saavutuksista! Mä tykkään kehua itseäni, oikeasti 🙂 Eli siis vaikka kun oon tehnyt jotain hyvää ja hyödyllistä, niin sanon hiljaa ääneen, että hoidit kyllä hienosti ja tyylikkäästi tämän jutun, vau minkä treenin teit, hienosti alkaa piirtymään lihakset pikkuhiljaa.
Oon mä sitten kyllä hyvä antamaan sitä huonoakin palautetta itselleni. “Hiton laiska”, “Et oo saanut taas mitään aikaseksi”, “Nyt näytät kyllä dorkalta”. Mutta ei nämä omat palautteet ole hirveen rakentavia, nämä kertoo enemmänkin itsetunnon heikkoudesta. Ja juuri kun pääsin kirjoittamasta, ettei saisi antaa negatiivista palautetta, jos se ole rakentavaa. Näistä olisi siis päästävä eroon.
Itsevarmuus on niin kaunista. Se vaan on mun mielestä kaikkein kauneinta.


– Aidosti itsevarman ihmisen tunnistaa siitä, että hän kykenee keskittymään toisiin, kuuntelemaan muita ja unohtamaan hetkeksi itsensä. Varmuus antaa myös kyvyn antaa ja vastaanottaa kritiikkiä, psykologi Marjo Kokko sanoo.
Tässä on artikkelista varastettuja ohjeita, joilla treenaat itsesi aidosti itsevarmemmaksi:

1. Heittäydy salapoliisiksi
Jäljitä tilanne, johon epävarmuutesi liittyy. Tunnetko olevasi kotona arjen sankari, mutta kun astut työpaikallesi, itsevarmuutesi romahtaa jo hississä? 
Vai päinvastoin: työelämässä paistattelet kehuissa ja tunnet olevasi korvaamaton, mutta perhepiirissä edes koira ei kelpuuta sinua pissittämään?
Useimmiten epävarmuus puhkeaa vain tietyissä, yksittäisissä tilanteissa. Taustalla voi olla käytännön ongelma, joka on yksinkertaisesti korjattavissa. Jos vähäpätöisyyden tunne valtaa vain työpaikalla, kannattaa pohtia, onko työnkuva sopiva, hiertääkö selvittämätön riita työkaverin kanssa tai johtuvatko väärinkäsitykset sinun ja esimiehesi temperamenttieroista.
Tärkeintä on tunnistaa, missä tilanteissa varmuus romahtaa. Vasta sen jälkeen käsitystä itsestään voi muuttaa. Jos jumitut epävarmuuden tunteeseen, se alkaa vaivihkaa leimata koko elämääsi.
2. Usko myönteiseen palautteeseen
Itsevarmuutta on mahdoton rakentaa yksin. Sen tueksi tarvitaan palautetta. Monet suomalaiset eivät ole luontaisia kehujia, joten palautetta on välillä paras pyytää suoraan.
Kysy siis, miten pitämäsi puhe sujui. Missä onnistuit, mitä voisi parantaa? Kuulet todennäköisesti myönteisempiä kommentteja kuin olit odottanut. Siitä seuraa vaiheista vaikein: usko muiden ylistys ja hauskat huomiot. Epävarma ihminen pitää helposti kritiikkiä aidompana kuin kehuja. Totuttele ajatukseen, että myös onnistumisesi ovat tosia ja ansaittuja.
3. Tunnista piintyneet ajatusmallisi
Epävarmuuden taustalla on useimmiten jumittunut ajatus, joka on helppo purkaa yksittäiseksi lauseeksi.
”Kun onnistun, se on yleensä sattumaa.”
”Jos joku ei hymyile minulle, se tarkoittaa että olen suututtanut hänet.”
”Kukaan ei ole koskaan tykännyt minusta ihan oikeasti.”
Mieti, liittyykö uskomuksesi tiettyyn ihmissuhteeseen, elämänvaiheeseen tai lapsuudessa kuulemaasi kommenttiin. Olet todennäköisesti hellinyt ajatuspiintymääsi jo vuosia, ja sitä voi olla vaikea poistaa tai vääntää positiiviseksi.
Sen sijaan voit vaikuttaa siihen, kuinka ajatukseesi suhtaudut. Hyväksy, että epävarmuuden hetkellä päähäsi on tapana putkahtaa kyseinen, hyvinkin epätosi kuvitelma. Se tulee, mutta sen ei tarvitse hallita elämääsi.
Ole itsellesi armelias. Kun uskomuksesi seuraavan kerran hivuttautuu mieleesi, tunnista se, tuhahda sille lempeästi ja päästä se menemään.
4. Tee mielikuvaharjoituksia
Epävarmuus iskee usein tilanteessa, joka tuntuu hallitsemattomalta ja vieraalta. Pelkäät ehkä julkista esiintymistä tai et uskalla sanoa mielipidettäsi palaverissa, koska jännität muiden reaktioita.
Käy hermostuttavat tilanteet läpi mielessäsi etukäteen vaihe vaiheelta. Suunnittele puhe paperille, mieti missä pidät käsiä kun esiinnyt. Kuvittele miltä yleisö näyttää kun puhut – joku ehkä haukottelee, toinen räplää kännykkäänsä. Muista, että olet itse itsesi kovin arvostelija. Käsiesi tärinä ei ehkä sittenkään ole muiden mielestä niin valtaisan kiinnostavaa ja kummallista kuin luulet.
Valitse jännittävään tilanteeseen vaatteet, joissa tunnet olosi mahdollisimman luontevaksi. Kuvittele olevasi kuin urheilija, joka keskittyy suoritukseensa.
5. Eläydy vastapuolen rooliin
Jos et uskalla valittaa surkeasta ravintolaruoasta, koska pelkäät että tarjoilija pitää sinua nirsona moukkana, asetu tarjoilijan rooliin. Kas näin: olet tarjoilija ja asiakas ilmoittaa sinulle kohteliaasti, että pihvi on kuiva kuin kääpä eikä sitä pysty syömään.
Suututko? Tuskin. Nolostut, pahoittelet ja kompuroit keittiöön tilaamaan uuden pihvin.
Luota siihen, että muutkin kestävät asiallista kritiikkiä. Tärkeintä on tapa, jolla mielipiteesi ilmaiset. Kärkevänkin kannan voi esittää tyynesti ja hyökkäämättä.
6. Kerää pieniä onnistumisia
Epävarmalla ihmisellä on valikoiva muisti. Hän muistaa elävästi jokaisen pienen epäonnistumisensa yksityiskohdat ja pitää huolen, että myös muistelee niitä säännöllisesti.
Opettele painamaan mieleesi myös onnistumiset, ne arkisimmatkin. Kirjaa ylös, missä kaikessa päivittäin onnistunut. Olet ehkä viimeistellyt työtehtäväsi, saanut ystäväsi nauramaan tai selvinnyt murrosikäisen oikuttelusta rähjäämättä. Muistele myös elämäsi vaikeimpia haasteita ja niistä selviytymistä. Saatat huomata, että elämäsi koostuu sarjasta onnistumisia, jotka olet huomaamattasi unohtanut.
Kun itsevarmuuttasi seuraavan kerran koetellaan, kaiva esiin muistot onnistumisistasi ja tukeudu niihin.
7. Ole ihastuttavan epävarma
Kaikesta epävarmuudesta ei edes kannata yrittää eroon. Epävarma ihminen on muiden silmissä useimmiten herkkä, tunteva ja sympaattinen. Häntä on myös tavallista helpompi lähestyä. Aitous viehättää aina, ja siitä voi tulla jopa valttikortti elämässä.
JA SITTEN NANNAN OMA Neuvo:
Urheile! Kasvata kuntoa! Muokkaa kroppaa! Saa onnistumisen tunteita ja voi hyvin! Nauti niistä! Ole positiivinen itselle ja muille 🙂

Olis kiva, jos kertoisitte millainen on terve itsevarmuus ja milloin itsevarmuus meni yli? 
Mitkä nostattaa teidän itsevarmuutta ja mitkä asiat heikentävät sitä? 
Peace and love beibeeet!!

Kommentit (6)
  1. Hei mun on pakko tulla kertoo sulle miten ihana oot. Luin kaikki sun postaukset ja sun asenne elämään ja urheiluun ja kaikkeen on niin upee! Mul on ollu toi elämänasenne hakusessa mut damn girl, taisin löytää sen taas. Paras blogi aikoihin, mä niin toivon et tajuut iteki miten susta huokuu ulospäin sun sisäinen kauneus!! Tsemppiä kesään, oot niin mahtava!

    Becky

  2. Nannuska jatkaa omaa tappavan varmaa työskentelyä! Huippuhyvä Boggaaja!

    Itse kysymykseen, niin itsevarmuus ei ole mennyt yli… Tai nooh, jos lasketaan semmonen kun olin koiran kanssa lenkillä ja vastaan tuli pieni joen penkka leveys 1,5 metriä. Muistelin että olen hypännyt pituutta useamman metrin eli helppo homma!!

    No nyt voin kertoa, että ojan syvyys oli 32cm arvioiden housujen lahkeen kurarajasta. :O))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *