Lapsen kuva nettiin?

Olen saanut paljon pyyntöjä teiltä lukijoilta jossa toivotte että julkaisen kuvan pienokaisestamme. Pakko tunnustaa, että asia mietityttää minua todella paljon.

Sosiaalinen media on nykypäivää, mutta en ole ollenkaan vakuuttunut kannattaako siellä julkaista lapseni kuvia. Olen tullut varovaiseksi monestakin syystä. Erityisesti sen takia että omia kuviani löytyy mitä ihmeellisimmiltä sivuilta toisten ihmisten nimissä. En ole koskaan antanut lupaa kuvien julkaisuun. Olen myös huomannut että verkkoon kerran ladattuja kuvia ei välttämättä saa koskaan pois.

Osa vanhemmista jakaa lapsistaan kaiken kylpyhetkiä myöden. Mielestäni lapsella on oikeus päättää itse omasta näkyvyydestään verkossa. Verkosta löytyvät kuvat voivat myöhemmin tuntua lapsesta nololta tai pahimmassa tapauksessa ne joutuvat ns. vääriin käsiin.

On tietenkin ymmärrettävää, että jokainen rakastava vanhempi on ylpeä lapsestaan ja hellyyttäviä kuvia on luonnollista jakaa muidenkin nähtäville.

Omalla kohdallani tiedän, että lapseni kuva tulee jossakin kohtaa julkisuuteen, halusin tai en. Annetaan sen päivän kuitenkin vielä toistaiseksi odottaa itseään. Pienokaisen kylpyhetket tulevat kuitenkin aina pysymään perheen omassa albumissa.

Kommentit
 1. 1

  Dori sanoo

  Kuin fani olen surullinen, ettet laita mitään kuvaa Robinista. Mutta kuin ihminen, olen samaa mieltä, ja se on tosi sympaattista, jota se ajattelet tästä asiasta! 🙂 Te olette ihania vanhempia! 🙂

 2. 2

  Sofia sanoo

  Mun mielestä tosi hyvä päätös olla julkaisematta lapsen kuvaa! 🙂 Olenkin ihmetellyt miksi jotkut niin tekevät. En ainakaan itse haluaisi, että mun lapsuuskuviani löytyisi netistä, joten en tekisi niin myöskään omalle lapselleni.

 3. 3

  kristiina sanoo

  Teillä on mielestäni ykityisyys nauttia pikkumiehestä ilman kuvia netissä/lehdissä. Toivon että voitte itse päättää milloin kuva julkaistaan♡

 4. 4

  Dori sanoo

  Vielä yks juttu: minä itse olen tosi paljon kiitollinen sulle, että laitoit ainakin sen kuvan nettiin, jossa näkyy teidän kädet, ja näkyy hyvin sekin, että Kimi pitää Robinia kädessään. ❤ Sekin on jo ihme, että saimme nähdä semmosen kuvan. ❤ Ei voi toivoa enempää. Kiitoksia sulle! 🙂

 5. 5

  Nimetön sanoo

  meidän pitää olla ylpeitä noin älykkäistä teoista. fanitus ei oo pelkissä kuvissa. teette aivan oikein,kunnioitan päätöstänne

 6. 6

  sanoo

  On hyvä että mietit tarkkaan ennen kuin julkaiset lapsesta kuvan netissä vaikka Kimi on julkkis ei lapsesta tarvitse tehdä julkkista vaan uskon että on parempi antaa hänen kasvaa mahdollisimman normaali lapsuus. Ei ole väärin suojella lasta julkisuudelta.

 7. 7

  soili sanoo

  Lapsi päättäköön itse haluaako vanhempana tulla julkisuuteen.Miksi puhut koko ajan ”lapsestani” onhan hänellä isäkin?

 8. 8

  Tiina sanoo

  Onnea pienestä pojasta! Ennemmin tai myöhemmin kuvia ilmestyy.. se on (ikavä) tosiasia. Mutta ehkä Ruotsin hovin malli toimisi myös teillä. Itse julkaisette haluamanne kuvat ja annatte niihin käyttöluvan. Voisi olla ehkä ajattelemisen arvoinen juttu. Kaunista kevättä!

 9. 9

  Vezzeli sanoo

  Olen myös aina ihmetellyt mikä pakkomielle ihmisille on jakaa kuvia lapsistaan, varsinkin vauvoista. Hieno päätös olla jakamatta niitä ja riepotella pienokaista heti syntymästä asti julkisuudessa. Tsemppiä tuoreille vanhemmille!

 10. 10

  Merika sanoo

  Oikea päätös. Teillä, etenkin pikkumiehellä on oikeus yksityisyyteen! Vaikka pelkään, että se häneltä jossain vaiheessa jonkun röyhkeän paparazzin tai lehtikuvaajan toimesta riistetääkin :/

 11. 11

  Maija sanoo

  On hyvä päätös olla julkaisematta lapsen kuvia! Itse en ole julkaissut yhtään kuvaa lapsistani. En ymmärrä, että esim. alaston lapsi pitää kuvata jonnekin. Eivätkö ihmiset ajattele, jos heistä julkaistaisiin esim. alastonkuva, johon eivät voi itse vaikuttaa, kieltäytyä!

  T. Maija

 12. 12

  Sagahelena sanoo

  Vaikka itse olisit kuinka julkisuudenkipeä, niin älä laita lapsen kuvia nettiin. Aikoinaan, kun Erja ja Mika Häkkinen saivat ensimmäisen lapsensa, he julkaisivat yhden perhekuvan ja se siitä.

 13. 13

  Nils Nortamaa sanoo

  Joo, parempi,ettet julkaise perhe-elämästä mitään kirjoituksia tai kuvia. Aiheuttaa vain turhaa kateutta 95% suomalaisista.

  Vanha sanonta:”Kel onni on, se onnen kätkeköön” pitää paikkansa.

 14. 14

  Jari sanoo

  Itse päätin että en julkaise yhtään kuvaa nettiin pojistani. Sama pätee koko perheeseen.

  Toinen on 12 ja toinen 6. He ovat ala-ikäisiä ja siten minä olen vastuussa lakisääteisesti heistä 18 vuotiaaksi asti. Ihan turha antaa muille mahdollisuus aiheuttaa harmia. Koska vanhempi poikani saa mennä Facebookiin 13 vuotiaana, olen määritellyt ehdoksi sen että kenestäkään ei laiteta kuvia sinne ilman että se on sovittu. Perheenjäsenistä ei ollenkaan.

  Kun he täyttävät 18 he saavat julkaista vaikka kaikki ottamani kuvat heistä kerralla jos haluavat, mutta siihen saakka heillä säilyy se yksityisyys joka on nykypäivänä harvinaista.

 15. 15

  Tero T sanoo

  Älä missään tapauksessa julkaise avuättoman vauvelin kuvia !!!
  Et kadu.

 16. 16

  Jenni sanoo

  Hyvä päätös :). Itse päätin reilu puoli vuotta sitten kun lapsemme syntyi etten julkaise hänestä kuvia Facebookissa, maailma on raadollinen ja sitä ei koskaan tiedä mihin kuvat päätyvät :).

 17. 17

  Päivi sanoo

  Yritä varjella niin pitkään kuin voit että lapsesi kuva ei tule nettiin. Anna lapsen olla rauhassa ja kasvaa.
  EI siis kuvaa nettiin.

 18. 18

  Piia sanoo

  Ymmärrän hyvin suojeluvaiston, itse en julkaisisi niin pienen kuvaa, isompana sitten ehtii.
  t. kahden lapsen äiti

 19. 19

  Minna sanoo

  Hei Minttu,
  Teidän perhe-elämä tulee olemaan lehtien palstoilla enemmän ja vähemmän varmasti aina. Teet ihan järkevän ratkaisun ettet itse lähde julkaisemaan kuvia.
  Toivottavasti saatte myös nauttia vauva arjesta ilman median yms jatkuvaa kyttäämistä.
  Onnea koko perheelle!

 20. 20

  sanoo

  Hei ihanaa että pidät blogia 🙂 mielestäni perheestä voi hyvin bloggailla myös ilman pienokaisen kuvia 🙂 tee blogipäätökset omaa sydäntäsi kuunnellen 🙂

 21. 21

  Nanna sanoo

  Itse en koskaan julkaisisi poikani kuvaa missään.Haluan suojella lastani.Lisäksi hänellä oikeus tähän valintaan itse,kun on riittävän ikäinen.

 22. 23

  Pirkko Pitkänen sanoo

  Olet ihan oikeassa ja toimit perheesi edun mukaisesti. Nauti yksityisyydestä niin kauan kuin voit. Kiinnostus teidän perheen tekemisiin on toisaalta ymmärettävää, mutta te teette päätökset mitä haluatte tuoda julkisuuteen omasta tahdostanne. Nautinnollista vauvaelämää teille vanhemmille!

 23. 24

  Bruce sanoo

  Täysin oma päätös vanhemmille, täysin. Mutta jos katsot esim. Shakiraa, joka julkaisi heti kuvat lapsiensa syntymän jälkeen, lehdistö ei jahtaa
  heitä vaan saadakseen ensi kuvat lapsista.

  Kaikkea hyvää, nauttikkaa rikastuneesta elämästänne pikku miehen kanssa 🙂