Hetki aikaa itselleni

Tätä päivää olen odottanut! Puolen vuoden tauon jälkeen ensimmäistä juoksulenkkiä. Juokseminen ei tuntunut hyvältä raskauden aikana, joten vaihdoin sen suosiolla pyöräilyyn ja reippaaseen kävelyyn. Nyt kolme viikkoa synnytyksen jälkeen se tuntui fyysisesti samalta kuin ennen raskautta, mutta henkisesti paremmalta kuin koskaan.

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa menee pitkälti neljän seinän sisällä, mutta minulle on tärkeää saada se hetki aikaa itselle. Onneksi mun miehet pärjää todella hienosti hetken kahdestaankin. En kiellä, ettenkö nauttisi urheilun positiivisista vaikutuksista ulkonäköön, mutta se kokonaisvaltainen hyvänolon tunne on minulle se motivoiva tekijä.

Musiikki on myös tärkeässä osassa kun lähden urheilemaan. Se motivoi ja jaksan harjoitella tehokkaammin ja pidemmän aikaa. Synnytys on keholle rankka tapahtuma ja liikunta on hyvä aloittaa rauhallisesti ja kehoa kuunnellen. Ensimmäisen lenkin menin melko hissukseen, mutta se tuntui niin hyvältä, että seuraavalla kerralla uskallan lisätä jo vauhtia.

 

Muutamia suosikkibiisejä juoksutreeneihin!

Muutamia suosikkibiisejä juoksutreeneihin!

Kommentit
 1. 1

  LenkkiÄ sanoo

  Hienoa, että pääsit lenkille ja miehet sai kahdenkeskistä aikaa 🙂 Minä synnytin vajaa kuukausi sitten ja olen käynyt yksin lenkillä muutamia kertoja. Ensimmäisellä kerralla oli mahtava tunne lenkkeillä auringonpaisteessa, kun olin ollut vauvan kanssa sisällä melkein kaksi viikkoa. Minulle oma lenkkitunti on tärkeä, huomasin sen jo esikoisen syntymän jälkeen.

  Kiitos kivasta blogista!

 2. 2

  Sauli sanoo

  Mahtavaa, että ihmisiltä löytyy enemmissä määrin nykyään itsekuria. Niin paljon näkee nykyisin suklaapatukoihin sortuneita äitejä, jotka antavat itselleen luvan raskauteen ja äiteyteen vedoten kaksinkertaistaa painonsa, mitkä sitten jäävät loppuelämäksi. Siinä on kunnostaan huolta pitävällä miehellä ihmettelemistä mihin seksihalut katosivat.

 3. 3

  Dori sanoo

  Taas mielenkiintoinen postaus! 🙂 Vaikka et halua laittaa kuvia Robinista, mutta se on kivaa, että kuitenkin olet aina kirjoittanut, kertonut muutamia sanoja elämästänne vauvan kanssa. Hienoa kuvitella miten ne pojat voivat pärjätä kahdestaan tai te kolmisinkin! ❤️ Tämä musiikkilista oli hyvä idea. Voisitko laittaa lisää musiikkia, joita sä kuuntelet kun urheilet?

 4. 4

  kristiina sanoo

  Urheilu on paras tapa ottaa aikaa itselleen sillä sen jälkeen jaksaa taas antaa itsestään muille kun on hyvin ladannut omat akkunsa. Onhan se miestenkin hyvä olla välillä ihan keskenään. Muista juosta varovasti että kohtu ei kärsi tärähdyksistä( tiedät se kyllä muutenkin). Mukava että osaat ihanasti nautti elämästä kun se antaa parastaan.♡

 5. 5

  Anne sanoo

  Kiitos ihanasta ja motivoivasta blogista.
  Itselläni on synnytyksestä aikaa hiukan reilu kaksi viikkoa ja se tunne kun pääsee vihdoinkin ulkoilemaan ihanaan aurinkoiseen säähän.

  Mukavaa viikkoa sinulle 🙂

 6. 6

  ulla sanoo

  Oma-aika antaa niin paljon !!! 🙂 Hienoa !

  Aluksi tuntui oudolta lähteä lenkille ym ilman vauvaa ja vaunuja … vauvaa… híh. Siitä on kohta 11 vuotta aikaa. 🙂 Mutta kyllä muistaa sen kun pääsi yksin taas juoksemaan !

  Ihania lenkkejä sinulle !