Loman tarpeessa. Mistäkö tiedän?

Enpä olisi tällaista päivää ajatellut näkeväni. Että tunnustan, nostan oikeasti kädet pystyyn:

kyllä – minä olen loman tarpeessa.

En muista pitäneeni lomaa ehkä oikeastaan ikinä. Siis sellaista oikeaa lomaa, jossa unohdetaan työt ja keskitytään lähinnä riitelyyn siitä, että laitetaanko grilliin kokolihaa vai makkaraa.

Olen ollut yrittäjänä kuusi vuotta ja tänä aikana tehnyt töitä lähes koko ajan jossain muodossa. Sitä ennen olin mainostoimistossa, jossa kyllä perinteisesti lomaillaan koko heinäkuu, mutta muistan että tuolloinkin ajattelin joka tapauksessa että vaikka en tee töitä, niin ”toki voin tehdä jos on jotain”. 

Eli henkisesti aina valmiina. 🙂 Eikä siinä, itse olen halunnut tehdä niin ja kokenut sen oikeaksi tavaksi. Mutta tällä kertaa on toisenlainen fiilis.

Nyttemmin, eli yrittäjyyden aikoina, olen lähes aina kantanut matkoillekin konetta mukana. Oikeastaan ajatus siitä, että se on mukana, on rauhoittanut ja rentouttanut enemmän kuin siitä luopuminen. Että jos nyt kuitenkin tulee jotain, niin voin tarvittaessa tehdä hommat pois alta ja olla ainakin tavoitettavissa. Muistan hatarasti, että vuonna 2013 kävin sukeltamassa Kyproksella ja siellä ei ollut konetta tai mitään muutakaan. Ja että rakastin sitä.

Tässä sieltä muutamia ajatuksia ja kuviakin huhtikuulta.

Kevät on ollut melko työntäyteistä aikaa ja nyt huomaan hyytyväni. Tunnistan loman tarpeen siitä, että olen lakannut innostumasta. Normaalisti pomppaan sängystä 5.30, enkä malta olla ryhtymättä töihin, mutta nyt tuntuu että untakin riittäisi loputtomiin. Innostus on loppu, ja vaikka se on periaatteessa pieni asia, niin itselleni se on hälyttävää.

Rakastan työtäni ja erityisesti aamujani, mutta nyt nekään ei tunnu oikeilta. Ei, vaikka teenkin asiat edelleen siten miten niistä nautin. Aamusivut, ehkä treeni, autolla uimaan (sinne voisi kyllä myös kävellä tai pyöräillä, mutta fillari on rikki ja kävely nyt liian hidasta!) ja sitten työn kimppuun.

unnamed-5
Nyt tunnustan, että haluan taas arkeeni ja aamuihini (ja itseeni) sen saman tuntuman kuin aina ennenkin ja miten pitäisi olla. Siihen tarvitsen vähän tilaa ja ilmaa. Niinkuin nyt kuka tahansa, tietysti.

Lisäksi – haluan ajatella. En toki väitä olevani mikään ajatusten Tonava, mutta työni on parhaimmillaan todella luovaa (esimerkiksi uusien ja hyvien valmennuskonseptien suunnittelu ja tietysti kirjoittaminen) ja nyt se pönttö on täysin tyhjä. Sen sijaan kadottelen tavaroita, ajelen vääriin osoitteisiin, tuijotan yhtä sähköpostia kykenemättä vastaamaan mitään.

Kas kun – ei vaan v**tu välttämättä jaksa.

Mutta, teen tässä hommia vielä ehkä viikon päivät, ja sen jälkeen yritän lomailla ruhtinaalliset kaksi viikkoa jossain muodossa ja paikassa ja ajassa. Välimerellä ainakin. 🙂

Kerrottakoon vielä, että muutosvalmennus saatiin ihanasti ja loistavasti pakettiin ja siitä viimeinen juttu on tuoreimmassa K&T-lehdessä. Hyvä Sanna ja Suvi!
muutos

Lomani – tai mikä se ikinä tuleekin olemaan – jälkeen tulen toivottavasti myös taas kirjoittamaan enemmän ja useammin. Sitten löydät minut taas vanhasta osoitteesta, eli KUKKALAAKSO.COM.

Näihin tunnelmiin – ei-niin-kesäinen-kuva, mutta tällä mennään. Ihanaa kesää ja muistakaa myös levätä! <3
kukkalaakso

Kuva: Jouni Harala (julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 2/16)

Environ & Fiini – ihon korjaussarja.

Olen ottanut asiakseni hoitaa ihoani nyt viimein parempaan kuntoon. Se on aika vaihteleva – ja omalla kohdallani sanoisin kyllä, että kaikki näkyy naamasta. Syöty ruoka, elämäntilanne, stressi, huolet ja murheet – ja niiden ohella toki tavallaan myös huolettomuus.

Lähestyn tässä hiljaksiin neljääkymmentä ja ehkäpä on ihan korkea aika huolehtia myös ihosta vähän paremmin. Minullahan on lähes kaikki mahdolliset probleemat jossain muodossa. Aikoinaan kiusasi aknen tapainen, jonka ohella on nyt couperosa-tyyppinen riesa. Tämän lisäksi tunnustan, että olen harrastanut suojaamatonta auringonottoa sellaiset viisitoista vuotta (VIRHE!) ja tottakai nyt se alkaa näkymään. Siihen kun lisää vielä iän, niin onhan tässä hommaa. Uusimpana tulokkaana maksaläiskä (ei prkl).

Mutta nyt hoidan tätä pakettia kuntoon. 🙂

Olen käynyt Turussa Ihonhoitoklinikka Fiinissä nyt reilun kuukauden verran. Fiinin Saija teki ensin kattavat analyysit ihosta, kuvasikin sen käyttäen tällaista Visia-analyysia. Kyseinen laite on ilmeisesti käytössä Fiinin lisäksi ainoastaan Siluetissa, joten uskoisin sen olevan aika pro.

Näitä se tutkii ja niistä saatiin myös kattavat kuvat edistyksen seuraamista varten:

  • ihon pinnan (kuolleet ihosolut, kuona)
  • UV-valovauriot (pinnalliset ja syvät)
  • couperosan (laajentuneet hiussuonet)
  • ihon sisäiset bakteerit (porfyriinit)
  • rypyt, juonteet

Hoitojen tueksi päätin palata takaisin Environ ihonhoitosarjaan. Kyseessä on – omien sanojeni mukaan – paitsi hoitava, myös oikeasti korjaava sarja. Olen kirjoittanut Environ-sarjasta blogeihini ihastelevia tekstejä jo vuosia sitten, mutta sittemmin tuotteiden käyttö hyytyi ja aloin käyttää muita tuotteita.

Nyt, näiden analyysien pohjalta, Saija kuitenkin vakuutti minut Environ tuotteista uudestaan. Ja kyllä minuun tämä uppoaa:

Eteläafrikkalaisen plastiikkakirurgin kehittämän A-vitamiinihoitosarjan teho perustuu tarpeeksi suuriin vitamiinipitoisuuksiin, jotta näkyviä tuloksia ihossa saataisiin aikaan.

Mottonamme on kolme T:tä: Tiede, Tutkimus, Tulokset. Tarjoamme asiakkaillemme tietotaitomme A-vitamiini- ja antioksidanttihoidoissa ja ratkaisun heidän iho-ongelmiinsa.

Päämiehemme Environ Skin Care on kieltänyt Environ-tuotteiden myynnin verkossa, joten Environ-nettikaupat ovat laittomia eikä valmistaja tai maahantuoja vastaa tuotteiden alkuperästä tai aitoudesta.

Olen nyt käyttänyt suositeltuja tuotteita kuutisen viikkoa ja näen jo selvästi, että iho alkaa muuttua ja parantua. Analyysi näytti karun todellisuuden siitä, että UV-vaurioita todella on, joten tässä elämän puolivälin lähestyessä ihon suojaaminenkin alkaa tulla kyseeseen .. yhdeksi nyrkkisäännöksi otinkin samantien sen, että ei kookosöljyä naamaan. 😉

Tässä on se, mitä nyt käytän. Epäpuhtauksien taltuttamiseksi tuo B-Active-sarja on nyt se, jolla menen niin kauan, että saadaan se haltuun. Tästä löytyy kaikki tuotteet.

Aurinkosuojaksi toimii RAD SPF 15, mutta sen päälle laitan vielä mineraalimeikkiä (SPF 30) jotta suoja on lähes 100%.

IMG_7021
Lisäksi saan tehdä vähän käsitöitä, eli arsenaaliin liittyi rulla. Rullailen sillä kasvojen ihoa pari kertaa viikossa. Onkohan se oikealta nimeltään nyt sitten mikroneulausrulla – enpä tiedä varmaksi, mutta aion joka tapauksessa tasoittaa sillä ainakin yhden otsassani olevan arven. 🙂
unnamed (1)
Tässä on menossa tuo kuvien analysointi. Tuntuu aivan hullulta nähdä oman naaman sisäinen maailma näytöltä – joskin tottakai se antaa parhaan käsityksen siitä, mitä siellä tapahtuu. Varsinkin niiden UV-vaurioiden näkeminen oli .. no, sanotaan että ainakin se kannusti käyttämään sitä aurinkosuojaa.

En ole paras kuvaamaan näitä tapahtumia ja tilanteita, mutta tässäpä se olennainen:
saija2

Kirjoitan Environin käytöstä ja tuloksista lisää (toiseen blogiini) myöhemmin, eli varmastikin elokuussa. Nyt rullailen, käytän tunnollisesti tuotteita ja katsotaan, millaiseen kuntoon iho saadaan. Olen todella luottavainen!

Suosittelen kahta asiaa:

1. Käy osaavalla kosmetologilla – Turun Fiiniin kannattaa tulla kauempaakin. Saija on lomalla juuri nyt, mutta ota numero talteen ja tule elokuussa.
2. Tutustu Environ-sarjaan ja esimerkiksi Varpu Tavin siitä kirjoittamiin blogeihin. Pikaisella haulla löytyi jopa tällainen kooste, mutta muitakin on, esimerkiksi tämä Kärsitkö maksaläiskistä?

Näihin tunnelmiin, muistakaa suojautua auringolta! 🙂

IMG_6273

*** tuotteet saatu, yhteistyössä Vitamion.fi 

Muutosvalmennus, Suvi -16 kg, upeaa!

Muutosvalmennus lähestyy loppuaan, tai ainakin saumakohtaa, kun varsinainen lehdessä seurattava osuus alkaa olla lopuillaan. Oletteko seuranneet K&T:n lehden sivuilla Suvin ja Sannan muutosta?

Valmennus aloitettiin tammikuussa, jolloin ilmestyi ensimmäinen lehtijuttu. Tavoitteena oli auttaa molempia sekä ruokavalion että treenien osalta ja seurata samalla näiden seurauksena tapahtuvaa muutosta. Molemmat ovat käyneet kevään ajan kehonkoostumusmittauksissa – kiitos Easyway ja Ossi – näiden viimeiset tulokset löytyvät myös lehdestä.

Nyt oli viimeiset kuvaukset, ja pakko sanoa että onnistuimme loistavasti! Tästä lähdimme liikkelle tammikuussa, A-lehtien studiolta ja starttikuvauksista.

muutosvalmennus

Sanna oli vielä tammikuussa onnellisen tietämätön siitä, että tulisi joutumaan leikkaukseen. Tai jos nyt se ei tullut täytenä yllätyksenä, niin ehkä ainakin se, että leikkauksen myötä hän jäisi vuodepotilaaksi pitkäksi aikaa. Tämä tarkoitti sitä, että muutoksia tehtiin ruokavalioon, mutta treenejä ei voitu aloittaa. Nyt kevään mittaan hän on toki voinut aloittaa kuntouttavan harjoittelun fysioterapeutin ohjeilla, mutta muuhun liikuntaan emme päässeet käsiksi näiden kuukausien aikana.muutosvalmennus

Suvi taas – ihana, iloinen ja suloinen!

Lähtöpaino hänellä oli tammikuussa 99,5 kg ja nyt keväällä vaaka näytti 83,5 kg! Aloitimme muutoksen ruokavaliosta, eli ensin muutaman viikon ajan keskityttiin vain siihen. Karsittiin heti turhia hiilihydraatteja pois, mutta ei vielä aloitettu treenejä. Ennakoin tätä sillä, että tiesin hänen ennenkin aloittaneen intopiukassa yhtä aikaa paljon isoja muutoksia (kovat treenit, tiukka ruokavalio), innostuneen ja pudottaneen painoa, mutta myös keränneen ne heti takaisin innostuksen loputtua.

Jo pelkästään ruokavalion muuttaminen ”päälaelleen” voi olla vaativaa, joten usein on pidemmän päälle liikaa, jos kaikki muutokset survotaan samaan ajankohtaan. Niinpä etenimme ensimmäiset viikot rauhassa ruokavaliota opetellen ja vasta sen jälkeen otettiin salitreenit ja lenkit (nekin vain kävelyä aluksi).

muutosvalmennus

Ja nyt, vain neljä kuukautta myöhemmin, tilanne on jo aivan toinen. Suvin paino on pudonnut 16-17 kiloa, eli pakkohan se on sanoa, että hän kyllä ylitti kaikki odotukset. 🙂

Sannan paino tuli 5 kg alaspäin, mutta vuodepotilaana oleminen on taatusti opettanut paljon jo ihan syömisestäkin ja siitä, millaisissa tilanteissa vaikkapa suklaa eniten maistuu. Tylsyyteen ja lohduksi? Ei nimittäin varmasti ole ollut helppoa maata paikallaan, katsoa Netflixiä viikkokaupalla ja odottaa.

Moni olisi todennäköisesti tuossa tilanteessa ollut kyynerpäitä myöten sipsipussissa (minä ainakin) jo ihan vain tekemisen puutteen takia. Eli pisteet Sannalle sitkeydestä!

Pidän itse muutenkin suurimpana ja tärkeimpänä juttuna niitä muutoksia ja oivalluksia, jotka tapahtuvat korvien välissä. Jos oma ajattelu ja suhtautuminen ei muutu, en usko että se kroppakaan pidemmällä aikavälillä muuttuu. Hetkeksi, ehkä, mutta tärkeintä jumppaa saattaa reisi-vatsa-pepun sijaan sittenkin olla aivojumppa.

Suosittelin molemmille kirjoittamista, suosittelen sitä kyllä ihan kaikille.

Olen iloinen, että myös Suvi ehti kirjoittamaan ja pohtimaan kevään aikana paljon, eikä tämä hänellekään helppoa ole ollut vaikka näin jälkeenpäin voi tietysti ajatella ja kuvitella (tai valehdella!), että ”paino vaan tuli alas ja ihan iisiä oli”, mutta kyllä hän on sen eteen paljon töitäkin tehnyt. Ja pärjännyt ruokavalion kanssa opiskelijabudjetilla.  🙂

IMG_5729 (1)

IMG_5698

Sannan osalta totesimmekin kuvauksissa, että ehkä tämä viimeinen kuvaus ei ollutkaan loppu, vaan alku.

Ja mitä Suviin tulee, nythän on kaikkein kriittisin vaihe. Paino on tullut alas aika vauhdilla, mutta ihan yhtä helppoa se on kerätä takaisinkin. Jotta näin ei kävisi, annan tietysti kaiken mahdollisen avun ja soittelen perään ja haen sitten vaikka kotoa Turkuun Voimakadulle, jos homma takkuaa tai tulee mutkia matkaan. 😀

suvi+sanna
Viimeinen lehtijuttu ilmestyy 16.6.!

Suosittelen lukemaan lehdenkin, ihan vaikka vain kuvien ja Suvin ja Sannan omien tarinoiden takia .. oma iPhone näet vähän petti vaikka studiossa katsoin, että nyt tulee hyviä kuvia eikä yhtään sumeita tai rakeisia.
IMG_5718Muuttuminen on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. 🙂