Yrityksia vaikuttaa karvoihin: risiiniöljyä ja monivitamiinia

Olen viettänyt viimeiset viisi viikkoa risiiniöljykuurilla kohteena kulmakarvat ja viimeiset neljä kuukautta Elivon hiusravinnekuurilla kohteena hiukset.

Tuloksia?

Risiinioljy_IMG_3889

Risiiniöljy tunnetaan ikiaikaisena ripsien ja kulmien hoitajana, ja olen vuosien aikana saanut risiiniöljyvinkin niin moneen kertaan että voi vain ihmetellä miten meni näinkin kauan ottaa aine testiin.

Risiiniöljyllä pitäisi olla kaikenlaisen karvan kasvuun vaikuttavia vaikutuksia, oli sitten kyse ripsistä, kulmista, hiuksista, ihokarvoista (!). No, en tiedä kuka noita viimeisiä haluaisi tuuhentaa, mutta joka tapauksessa risiiniöljyn pitäisi buustata näiden kaikkien kasvua. Lukemani perusteella öljyn sisältämä risinoleiinihappo olisi tässä avainasemassa. Esim. hiusten vahvistamiseksi risiiniöljyä voi käyttää hiuspohjanaamiona.

Risiiniöljykuurin alussa laitoin ainetta myös ripsirajaan, mutta luovuin tästä pian sillä öljy valui jatkuvasti silmiin ja tuntui ikävältä. Käytin öljyn annosteluun topsipuikkoa ja ilmeisesti öljyä tuli kerralla liikaa, arvaan että eyeliner-tyyppinen applikaattori olisi tässä parempi väline.

Kulmakarvoihin olen hieronut öljyn sormin. Öljy oli mukana Pariisin ja Prahan matkallakin ja olen unohtanut toimenpiteen viiden viikon aikana vain nelisen kertaa.

Kulmakarvat_aamulla_IMG_1540

Tässä kulmakarvani helmikuussa.

Kulmakarvat_huhtikuu2016_IMG_3862

Ja tässä kulmakarvani tänä aamuna.

Kuva kertoo kaiken: ei tuloksia.

Olen vähän pettynyt. Olisin niin kovasti halunnut uskoa tähän. No – voihan tämä toimia jollain muulla, ja maineestaan päätellen varmasti toimiikin. Tuskin ainetta olisi käytetty jo ”antiikin ajoista” jos sillä ei olisi kuvailtuja vaikutuksia.

Kulmakarva_vasen_IMG_3859

Vasen kulmakarvani on se ”paksumpi” kulmani. Tässä karvoja on sentään harvuudestaan huolimatta suhteellisen tasaisesti koko kaaren matkalla.

Kulmakarva_oikea_IMG_3858

Oikea kulma on niin harva ja etenkin tuon alku”puskan” jälkeen niin ohut, että olen usein leikitellyt ajatuksella laskea kaikki karvat yksitellen. Luulen että se olisi ihan mahdollista tehdä.

Olen nyt testannut sekä synteettisen että luonnollisen karvankasvattajan. Ei vaikutuksia. Seuraavana vuorossa kulmakarvojen tatuointi?

Ja sitten toinen ”karvabuusteri”.

Elivo_hiusravinne_IMG_3878

Elivon biotiinia sisältävä hiusravinne. Tälle luvattiin näkyviä tuloksia kahdessa kuukaudessa. Olen nyt popsinut kapseleita neljä kuukautta, enkä voi sanoa havaitsevani minkäänlaisia vaikutuksia.

Tammikuun lopusta kertynyt tyvikasvukin kertoi, että hiukset ovat kasvaneet yhtä hitaasti kuin normaalisti.

Edit. Toisaalta – nyt kun luen tuon pakkaustekstin uudestaan, niin lupauksethan ovat hyvin ympäripyöreitä eikä tekstissä varsinaisesti luvata hiusten paksunemista tai nopeampaa kasvua: ”–ravitsee hiusjuurta ja näin edistää hiusten pysymistä normaaleina”. Mitä tuo edes tarkoittaa..?? :D Mikä on normaali hius?

Elivo_IMG_3880

Biotiini on vitamiini, joka tutkitusti oikeasti vaikuttaa hiuksen kasvuun, mutta pitoisuus on tietysti olennainen asia.

Kysyin Elivon edustajalta, minkä verran Elivon kapseleissa on biotiinia markkinoiden tunnetuimpaan biotiinivalmisteeseen Prioriniin verrattuna. Elivossa sitä on vähemmän. Se olisi tosin selvinnyt kysymättäkin; Elivossa on biotiinia 60 mikrogrammaa per vuorokausiannos, Priorinissa 200 mikrogrammaa.

Elivo_IMG_3884

Itse kapselit muuten maistuvat voimakkaasti lihaliemivalmisteelle. :/ Ei taida olla vegaaninen.

Toistaiseksi ainoat kauneuslisäravinteet, joilla olen saanut näkyviä tuloksia, ovat kynsien kasvuun vaikuttavat vitamiinit.

Kommentoidessani sähköpostitse laimeita Elivo-tuloksia muuan tuttavalle, tämä totesi, ”Voi olla, että sä syöt niin terveellisesti, ettei  ravintolisällä enää saada muutosta aikaan. Mutta harva syö.”

Hahhaa, mä syön niin terveellisesti ettei biotiinitkaan auta tukkaan? ^_^ Niin varmaan :D Silloinhan mun olisi pitänyt huomata ero heti ruokavaliomuutoksen yhteydessä, mutta mun hiukset ovat valitettavasti aina olleet yhtä huonokuntoiset (esim. se mystinen, hapertunut ”aukko” takaraivolla) ja hitaasti kasvavat.

Onko joku saanut tuloksia hiuslisäravinteilla? Tai risiiniöljyllä?

Testatut tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit
 1. 1

  Saara sanoo

  Mä koen todellakin saaneeni risiiniöljyllä tuloksia! Oon käyttänyt joulukuusta asti ekovistan risiiniöljyä joka ilta ripsissä ja kulmissa ja mun harvat kulmat on ehdottomasti tuuhentuneet ja ripset pidentyneet ja vahvistuneet. Oon niin tottunut öljyiseen fiilikseen ripsissä että en saa enää untakaan ilman :-D Myös mun iho tykkää risiiniöljystä, vanhat aknearvet ovat nimittäin haalistuneet huomattavasti (enkä ole tehnyt muita muutoksia ihonhoitorutiinissani joista vaikutus voisi johtua;)). Tästä en luovu!

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Oon käyttänyt joulukuusta asti ekovistan risiiniöljyä joka ilta ripsissä ja kulmissa ja mun harvat kulmat on ehdottomasti tuuhentuneet ja ripset pidentyneet ja vahvistuneet.

   Voih… *kade*

   Jos jostain löytyisi sellainen turvallinen ihmeaine jolla todellakin varmasti saisi kulmiin ja ripsiin tuuheutta ja vahvuutta, olisin valmis maksamaan vähän enemmänkin.

   Jotenkin vain kuitenkin tuntuu loppujen lopuksi mahdottomalta, että sellaiseen asiaan kuin karvojen kasvu, jota säätelevät ihmisen geenit ja perimä, voisi vaikuttaa jollain kosmeettisella stimulaatiolla. Tiedän että risiiniöljylläkin varmasti kiistatta sellaisia vaikutuksia on, eihän sen maine tyhjästä ole syntynyt, mutta en vain tajua miten sen vaikutus on mahdollinen :D

   Kaikkia asioita maailmassa ei voi selittää, niinhän se on…

 2. 2

  sanoo

  Tiiäkkö, mulla oli ihan vastaava mystinen ”hapertunut aukko”, kun kävin viimeksi parturissa! :o Menin leikkauttaa latvoista noin 10cm ja kampaaja näytti miten takaa keskellä oli sellainen.

  Olen kyllä itse leikannut hiuksia useim niin, että otan hiukset eteen molemmille olille ja pätkäisen noin 5-8cm :D :D Se voisi olla yksi syy? Toinen, että olen pitänyt lettiä kiinni noin 10cm etäisyydellä latvoista.

  Tosi outoa, koska ei minulla aiemmin ole ollut sellaista.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mun kampaaja hätkähtää joka kerta sitä mun hapertumaa, ja sitten aina toteaa, ”Ainiin, kun sulla on tämä…”

   Onhan se vähän lieventynyt pahimmista vuosista, mutta siellä se vain on ja pysyy… Joku Priorin saattaisi kenties vaikka auttaakin, mutta niin monen vuoden kuuriin ei ole varaa että tukka ehtisi koko siltä hapertuma-alueelta vahvistua ja kasvaa normaalisti ja samaan pituuteen kuin muun hiukset… En usko että edes puolen vuoden kuuri voisi jättää pitkäaikaisia vaikutuksia vaan noiden teho taitaa perustua jatkuvaan käyttöön.

   • 2.1.1

    Hay sanoo

    Täälläkin bingo! Itselläni tuo hapertunut kohta on melko korkealla takaraivolla ja enemmän vasemmalla puolella. Olen viime aikoin ruvennut pohtimaan, josko tapani nukkua vasemmalla kyljellä jotenkin hajottaisi tuota kuontaloa nopeammin, joten aloinkin sulkemaan hiukset löysästi ennen nukkumaanmenoa ja päälle nykäisen vielä tuubihuivista ”pipon”. Eihän tuo nyt kovin vetävä lookki ole, mutta pakko edes yrittää. :D

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä siirryin myös vuosia sitten nukkumaan hiukset löysällä nutturalla pään päällä, toivoen että se säästäisi hiuksia kun ne eivät yön aikana hierry tyynyyn. Kovasti toivoin että menettely olisi myös vaikuttanut tuohon loveen, mutta ei. :/

 3. 3

  sanoo

  Blogia varten olen ripsiä yrittänyt vahvistaa tai kasvattaa risiiniöljyllä jo pari kuukautta. Välillä aina ajattelen että kyllä nyt tuntuu kuin jotain olisi tapahtunut, mutta vertailukuvat osoittavat ettei mitään silminhavaittavaa ole näkyvissä ainakaan toistaiseksi. :’D

 4. 4

  Rsa sanoo

  Monethan taitaa tänä päivänä käsittääkseni suosia hevosille(?) tarkoitettua biotiinia, jossa biotiinin pitoisuus on korkeampi ja hintakin huokeampi!

 5. 5

  Mirveli sanoo

  Olen syönyt joskus kuuriluonteisesti Piimaxia, mutta en huomannut mitään purkillinen jälkeen. Olisi varmaan pitänyt jatkaa kauemmin. Sitä olen kyllä miettinyt, että vaikuttaako hiusravinteiden käyttö muun karvoituksen kasvuun. Kuvitelmissani ohuet, lirut hiukset pysyvät samana säärikarvojen alkaessa rehottaa villinä

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Sitä olen kyllä miettinyt, että vaikuttaako hiusravinteiden käyttö muun karvoituksen kasvuun.

   Samaa olen itsekin miettinyt. Tosin ihokarvojen kasvu on tietysti erilaista kuin hiusten, hiuksethan kasvavat jo lähtökohtaisesti pidemmiksi kuin ihokarvat.

 6. 6

  milipili sanoo

  Risiiniöljyä olen ripsiini laittanut , en tosin joka ikinen ilta ja välillä se tuntuu vaikuttavan, tai sitten ripset ovat vaan kasvuvaiheessa tälläisen ahaa-elämyksen tullessa.

  Söin monta vuotta 5000IU biotiinia , eikä siitä ollut apua kynsiin tai tukkaan. Kohta olen syönyt 120 kpleen Biorion valmisteen ja sama juttu.

 7. 7

  Anna-Maija sanoo

  Tutustuin itsekin vähän aikaa sitten biotiinivalmisteisiin ja yllätyin, kuinka vähän biotiinia näissä erityisesti hiuksille ja kynsille suunnitelluissa valmisteissa on. Vertailun kannalta on tärkeää samat mittayksiköt, joten pysytään käyttämässäsi mikrogrammassa. Elivossa siis 60, Priorinissa 200, mutta löytämässäni Biotiini Strong valmisteessa 5000! Omakohtaisia kokemuksia en vielä voi tästä tuotteesta sanoa, koska aikaa on kulunut vielä niin vähän, mutta toiveet ovat korkealla. Ehkä sullakin olisi mahdollisuus saavuttaa tuloksia tällaisella vahvemmalla biotiinikuurilla? :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Elivossa siis 60, Priorinissa 200, mutta löytämässäni Biotiini Strong valmisteessa 5000!

   Oho…! :-O

   Mä olen joskus monta vuotta sitten syönyt eläimille tarkoitettua biotiinia, jossa todennäköisesti oli ainakin paljon Elivoa korkeampi biotiinipitoisuus (en muista pitoisuutta yhtään mutta ymmärtääkseni noissa eläinbiotiineissa on aina valtavan paljon enemmän biotiinia kuin ihmisten, onhan eläimessä enemmän karvaakin :D), mutta en tuolloinkaan havainnut mitään muutoksia. Toisaalta, söin tabletteja vain yhden purkin eli kuuri oli todennäköisesti liian lyhyt jotta vaikutuksia olisi edes ehtinyt havainnoimaan.

   Tutkailin eläinbiotiinivalmisteita YA:n sivulta ja ainakin Biotiini Forte Vetissä on tuo 5 mg eli 5000 mikrogrammaa. Ja nyt kun vertaan sitä tuohon mainitsemaasi ihmisille markkinoitavaan Biotiini Strongiin, niin taitaa olla samaa kamaa ;) Kummassakin samat aineet ja sama määrä:

   biotiini 5 mg, sinkki 15 mg, metioniini 40 mg.

   YA:n oman talon merkin ”ihmisbiotiini”valmisteessakin on muuten 2,5 mg…! Eli enemmän kuin Priorinissa. Mihinkähän tuo Priorinin suosio ja ykkösasema hiusravinnemarkkinoilla sitten perustuu… Ehkä jälleen kerran vain taitavaan ja hyvään markkinointiin? Ei noilla muilla merkeillä ole mittavia, ympärivuotisia mainoskampanjoita. Sehän se on suosituin jota ostetaan eniten, ja sitä yleensä ostetaan eniten jota mainostetaan eniten ;)

 8. 8

  Anna sanoo

  Mä suhtaudun nykyään aika skeptisesti kaikenlaisiin ylimääräisiin ravintolisiin. Kokeilin Priorinia ja rutiiniverikoe paljasti kohonneet maksa-arvot. En heti tajunnut yhteyttä Prioriniin, mutta kun kaverille (joka oli aloittanut samanaikaisesti Priorin-kuurin) kävi vähän ajan päästä tismalleen samoin, tajusin mistä on kyse. Hän käy säännöllisesti verikokeissa, eikä maksa-arvojen kohoamiselle ollut mitään muuta järkevää selitystä. Lääkäri kielsi häntä jatkamasta kuuria, enkä itsekään syönyt kuuria loppuun. Tuolloin päätin, etten syö mitään ”turhia” ravintolisiä…

 9. 9

  Jensku sanoo

  Minä oon syönyt Vitabalansin Biotiini Strong Hair&Nail-tabletteja ja oon omasta mielestäni kyllä eron huomannut. Etenkin kynsissä, mutta myös hiuksissa. Tosin se voi toki olla ihan plasebo-vaikutuskin, mutta silti. :D

  Näissä on biotiinia pakkausselosteen mukaan (lunttasin netistä) 5 milligrammaa ja hintakin huomattavasti mukavampi kuin esim. Priorinissa. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Jaa, monissakin kilpailevissa valmisteissa on näemmä paljon Priorinia korkeammat biotiinipitoisuudet :)

 10. 10

  Kiira sanoo

  MSMn käytön aloitettua ohimoiden vauvahiukset vahvistuvat minulla joka kerta hurjasti, ja jaksavat kasvaa pituuttakin. Ne pii+ kromi tabletit (sisältävät biotiinia 60 mikrogrammaa) saavat kynnet niin koviksi, ettei semmoiset leikkuritkaan niitä katkaise:’D

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mä olen tainnut MSM:ääkin joskus vetää ja jälleen, ei vaikutuksia. Mutta luulen, että mun kärsivällisyys ei vain ole riittänyt tarpeeksi pitkään testijaksoon… Kun hius kasvaa niin hitaasti (ainakin mulla, alle sentin kuussa), niin lisäravinnetta pitäisi syödä puolesta vuodesta vuoteen ennen kuin voisi tehdä mitään kunnollisia päätelmiä.

 11. 11

  Elina Bee sanoo

  Synnytyksen/imetyksen aiheuttaman ”sulkasadon” jälkeen ryhdyin popsimaan hevosten biotiiniä 5-8mg päivässä. Ei siis mikrogrammoja! Toki biotiini on biotiiniä, mutta tule halvemmaksi hevospurkissa :D

  Vaikutukset oli uskomattomat! Mulla on aina ollut tosi paksu ja pitkä tukka, mutta noin vuodessa siitä tuli niin hieno, että mummot pysäyttelivät kaduilla ja kaverit kyselivät mitkä lisäkkeet mulla on päässä! Toisen synnytyksen myötä koko hieno tukka tippui, mutta biotiinit taas aloitettu (en uskaltanut siis raskausaikana sitä syödä) ja pian on kampaaja, että saadaan tuo ohentunut pituus vähän pois ja viimeistään vuoden päästä on varmaan taas hienot kutrit. Eli mulla vaikutukset oli aika selkeät kun muuten en elämäntapoja muuttanut!

  • 11.1

   anonyymi sanoo

   Minä söin myös heppakuurin, mutta aloin oksentelmaan. Kuurin lopetettua loppui myös oksennukset. En vieläkään ymmärrä miksi mulle ei sopinut hepoille tarkotetut biotiinit joita kampaajani suositteli.

   • 11.1.1

    Sanni sanoo

    En vieläkään ymmärrä miksi mulle ei sopinut hepoille tarkotetut biotiinit joita kampaajani suositteli.

    Voisi melkein päätellä, että biotiini ei tuolloin sovi sinulle ylipäänsä..? Samaa biotiiniahan se on niin eläinten kuin ihmisten valmisteissa.

    Tai sitten tuossa eläinbiotiinivalmisteessa oli joku sellainen lisäaine josta kehosi ei tykännyt.

  • 11.2

   Sanni sanoo

   mutta noin vuodessa siitä tuli niin hieno, että mummot pysäyttelivät kaduilla ja kaverit kyselivät mitkä lisäkkeet mulla on päässä!

   Ei hemmetti, kyllä mun täytyy varmaan antaa biotiinille vielä mahdollisuus :D

   Nuo eläimille markkinoidut on niin halpojakin että ei kaadu kuuri ainakaan budjettiongelmaan. Ja eipä nuo ylempänä mainitut Vitabalansitkaan kalliita ole – 2 kk:n kuuri 17,20€. Priorinit on yli tuplasti kalliimpia.

 12. 12

  Elina Bee sanoo

  Piti vielä lisätä, että toki karvat kasvoivat melko komeasti kaikkialle muuallekin – jouduin vahaamaan ylähuulen ja sääret olivat melkoisessa karvassa hyvin nopeasti kynimisen jälkeen. Käsikarvoja kasvoi myös lisää tai sitten ne olemassaolevat vain paksunivat ja pitenivät :D Eli ikävä kyllä vaikutuksia ei saanut suunnattua vain sinne päänahkaan, ripsiin ja kulmakarvoihin!

 13. 13

  Veera sanoo

  Mistään syötävistä lisäravinteista ei oo mulle mitään näkyvää apua kyllä ollut, mutta risiiniöljy on ollut ihan positiivinen tuttavuus. Aloin käyttämään sitä ripsiini viime syksynä, ihan vaan huvin vuoksi ajattelin kokeilla, kun sitä monessa paikkaa kehuttiin. Kovasti kyllä olin skeptinen sen toimivuuden suhteen, mutta niin vain olen muuttanut mieltäni. Levitän risiiniöljyä ripsille joka ilta topsipuikolla juuri ennen nukkumaanmenoa (niin ei tunnu epämiellyttävältä, vaikka sitä vähän tulisikin liikaa, kun silmät on kiinni). Ripsien pituuskasvuun öljy ei mielestäni ole vaikuttanut, mutta ripset tuntuvat jotenkin vankemmilta, eikä niitä irtoa ripsiä taivuttaessa läheskään niin paljon kuin ennen, joten ripsirivistö onkin selkeästi tuuheampi nykyään. Sen pituuden ripsiin joudun edelleen etsimään ripsiväripurkista, wow- fiiliksen aikaansaavan pidentävän ripsarin haku ei tunnu ikinä päättyvän :D

 14. 14

  Tiina sanoo

  Purkista hevosten biotiinia teelusikka päivässä? Tulee joku 1000x annos johonki Priorineihin nähden. Sillä jos ei lähe karvat kasvuun niin ei millään :D

  Olen muuten itekkin harkinnut tuota kulmakarvojen ”tatuointia” tai siis kestopigmentointia. Se helpottaisi aika paljon ja haaleneehan se, ei ole kuin oikea tatuointi. Mutta entä jos pigmentoija tekee virheen!!! Siinähän sitten oot pöljän näkönen kulmakarva naamassa.

 15. 15

  Nannah sanoo

  Itse popsin Iherbista tilattua biotiinia (10 000 mikrogrammaa)ja siinä tuntee jo vaikutukset! Aina tuntuu vilkkuvan juurikasvua ja kynnet ovat aina liian pitkinä (vaikka niiden pitäisi olla ihan nysät omaan makuuni). Suomen biotiinit ovat joko törkeän kalliita tai sitten biotiinin määrä on joku miniminimäärä jolla ei tee yhtään mitään.

 16. 16

  Tingeling sanoo

  Jotain hiuslisäravinnetta olen kokeillut muutama vuosi sitten, ei mitään tuloksia :/
  Risiiniöljyä en ole kokeillut.
  Kulmakarvat sain tuuheammiksi ja ripset pidemmiksi Talikalla! Ei mennyt rahat hukkaan.

 17. 17

  sanoo

  Minäkin kokeilin tuota, mutta kyllästyin heräämään aamulla öljyrähmäisillä silmillä :P Jotenkin samalla unohtui kulmakarvaprojektikin… Täällä on muuten toinen harvahapsi, minäkin olen monesti miettinyt että pitäisikö nuo poloiset oikein laskea :D

 18. 18

  sanoo

  Kommentoinkin jo aiempaan postaukseen risiiniöljystä, mutta mulla se toimi kulmakarvoihin ja aika nopeasti. Tuskin sentään uusia karvoja kasvoi, mutta olemassa olevat paksuni. Mistä lie johtuu, että risiiniöljy ei toimi kaikilla ? :/

 19. 19

  Kisumau sanoo

  Mulla on käytössä Biotiini Strong Hair & Nail ja vaikutuksen huomaan ihan selkeästi kynsissä; ne ovat vahvemmat eivätkä liuskoitu, niinkuin normaalisti ja kasvavat nopeasti. Vaikutusta hiuksiin on jotenkin vaikea arvioida, kun ne kasvavat niin paljon hitaammin, mutta ainakin ”pikkuhiusta” on tullu paljon lisää!

  Mutta: ensimmäisen kuurin aikana säikähdin yksi ilta, kun huomasin, että kulmakarvoja irtoaa kasvoille eikä näin ole aiemmin tapahtunnut ja että niitä irtoaa jopa kevyesti sormilla nyppäsemällä. Tästä on jo aikaa ja totesin, että johtuu biotiinista :) Kulmakarvat eivät ole siis ohentuneet, vaan päinvastoin! Irtoavat karvat ovat olleet kaikki pitkiä, ilmeisesti täyteen mittaansa kasvaneita, joten päättelin että kasvu vaan on nopeutunut ja siksi tuntuu että niitä irtoaa poikkeuksellisen paljon.

 20. 20

  maria sanoo

  Mun on nyt pakko kysyä, tämä ei ole siis kritiikki, vaan haluan ymmärtää: miten kemiallisesti voi vaikuttaa ihon pinnalle laitettavilla aineilla karvojen kasvuun? :O Oon jotenkin aina ollut siinä käsityksessä että karvankasvuun tarttee tehdä jotain sisältäpäin, eli esim. napsia just niitä ylimääräisiä pillereitä.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mun on nyt pakko kysyä, tämä ei ole siis kritiikki, vaan haluan ymmärtää: miten kemiallisesti voi vaikuttaa ihon pinnalle laitettavilla aineilla karvojen kasvuun? :O

   Oletettavasti risiiniöljyn pitäisi tietysti imeytyä sen verran karvatuppeen että se voisi stimuloida karvan kasvua. Mutta imeytyykö risiiniöljy sinne saakka, se varmasti vaihtelee yksilöittäin. Mutta totta kai vaikutuksen täytyy perustua imeytymiseen, pelkästään karvan ”päälle” levitetty aine ei tietenkään voi vaikuttaa sen kasvuun.

   Ja en ottanut kommenttiasi kritiikkinä – enhän minä henkilökohtaisesti ole keksinyt että risiiniöljy vaikuttaa hiusten kasvuun :D ^_^

   • 20.1.1

    maria sanoo

    Niin just. Tuota mää ihmettelinkin kun oon käsittänyt ettei mikään voisi imeytyä niin syvälle että sillä olisi merkitystä. :O

 21. 21

  sanoo

  Minä olen syönyt tuota Biotiini Strong -valmistetta kuuriluontoisesti ja minusta kyllä tuntuu, että vaikutusta on! Siinä on paljon enemmän biotiinia kuin esim. Priorinissa.

  Mutta tuota risiiniöljyä minunkin on kyllä pakko testata! minullakin todella hentoiset ja vähäiset kulmat ja ripset.

 22. 22

  jpune sanoo

  Mulla risiiniöljy on toiminut tosi hyvin sekä kulmakarvoihin, että ripsiin. Ripsetkin on kasvanu todella pitkäksi. Yöksi laitan leveällä siveltimellä kulmakarvoihin, mutta en ripsiin, valuu varmaan yön aikana silmiin ja aamulla tuntuu olevan jäätävät silmäpussit. Eli sitten kevyesti aamulla voi laittaa ripsien juureen kun muistaa.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Eli sitten kevyesti aamulla voi laittaa ripsien juureen kun muistaa.

   Miten sä sitten meikkaat kun luomilla on öljyä? :-0

   • 22.1.1

    jpune sanoo

    Ihan normaalisti :) töpöttelen tosi vähän sitä öljyä vaan ripsen tyveen. Ei ole haitannut meikkausta.

 23. 23

  NG sanoo

  Lisäravinnefriikkinä on tullut syödyksi jos jotakin, mutta kyllä, MSM vaikuttaa hiusten ja ihon hyvinvointiin… (ja koko elimistöön)
  Biotiinia napsittu täälläkin, apteekista ostettua ’kissabiotiinia’, siis kotieläinhyllystä… Hinta huomattavasti edullisempi kuin ihmisten…

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Minäkin olen syönyt aikoinani ”eläinbiotiinia”, yhtä vähän huomasin vaikutuksia kuin nyt. Vuorokausiannosmäärää en tosin muista, oliko lähelläkään esim. tuota Priorinin.

 24. 24

  sanoo

  Itse olen kyllä saanut risiiniöljystä erityisen hyvää apua. Levitän öljyn aina niin, että pruittaus vanupuikon toiseen päähän, ensin ripsiin koko mitalta ja loput kulmakarvoihin ja toistan saman toiselle puolelle. Pyyhin lopuksi ylimääräiset öljyt alaripsiltä ja luomilta.

  Ripset eivät ole mitenkään pidentyneet, mutta ovat vankistuneet ja irtoilevat huomattavasti vähemmän kuin ennen. Ja en tietystikään voi olla jälleen mainitsematta hirvittävää ripsikatastrofiani, jonka risiiniöljy pelasti. Kuukausi täysin ripsettömänä (tai hennot miniripset irtoilivat heti 2mm pituuden jälkeen) ja risiiniöljyn käytön alettuani, kasvaa muutamassa viikossa kolo umpeen. Ei kyse voi olla vain sattumasta!
  Huomasin juuri taannoin, että entisen kolon kohdalla on nykyään pidemmät ripset kuin ”ehjän” ripsirivistön silmässä :) Eli kyllä sillä jotain vaikutusta on täytynyt olla!

  Kulmakarvoihin ei ole tullut sen kummempaa muutosta kuin, että mielestäni ne ovat myöskin vankemmat kuin ennen. Hentoisen pehmeät kulmat ovat muuttuneet edes hiukan vankemmiksi ja jämäkämmiksi. Niissä on nyt enemmän ”luonnetta”.

  Voisikohan olla kyse jonkinlaisesta karvan turpoamisesta? Jos öljy ennemminkin imeytyy itse ripseen tai kulmaan, kuin menee tuppeen asti? Jos se aiheuttaa tätä vankkuutta ja sitä myöten myös ripsi/kulma kestää kauemmin ennen kuin irtoaa?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Voisikohan olla kyse jonkinlaisesta karvan turpoamisesta? Jos öljy ennemminkin imeytyy itse ripseen tai kulmaan, kuin menee tuppeen asti? Jos se aiheuttaa tätä vankkuutta ja sitä myöten myös ripsi/kulma kestää kauemmin ennen kuin irtoaa?

   Tähän en osaa sanoa mitään. Mulle tuo risiiniöljyn vaikutuksen fysiologinen pohja on käytännössä mysteeri. Se on vieläpä niin suurimolekyylistä että tuntuu mahdottomalta että se voisi imeytyä karvatuppeen saakka.

 25. 25

  PauliinaN sanoo

  Minulla oli muutaman vuoden ripsenpidennykset (jestas, mitkä rahat niihin on tullut laitettua!), ja laitoin ne lähinnä siksi kun omissa ripsissäni oli aina selkeitä koloja. Lopulta pidennyksistä luovuttuani ja ne pois nypittyäni jäljelle jäi surkeat muutaman millin nysät kun omat ovat aina kuitenkin olleet pitkät, vain harvat. Aloin silloin käyttämään manteliöljyä ripsissä ja nyttemmin olen siirtynyt risiniöljyyn ja ripset ovat pitkät ja selvästi tuuheammat kuin ennen pidennyksiä. Teen illalla tavallaan viimeisen silmämeikin puhdistuksen vaiheen eli levitän ripsiin pari pisaraa öljyä ja pyyhin ylimääräiset vanulla tai vessapaperilla pois. Mun kuiva iho tykkää tästä eikä minusta silmät jää lähmäisen oloiseksi. Ripsetkin tuntuvat oikein imevän öljyn! :)

 26. 26

  Jonttu sanoo

  Ajattelin vain tulla kertomaan, että edelleen kyllä luen blogiasi (tosin en käytä hiustenkasvatuspillereitä enkä risiiniöljyä), vaikka en oikein ole ehtinyt kommentoimaan. Olen uudessa työpaikassa nyt, niin siksi ollut vähän kiireistä. Mutta en toki ajattele, että olisin jotenkin tärkeä täällä, mutta ihan vain siksi, ettei tule mitään etsintäkuulutuksia… :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa ajattelin sinua juuri tänään :) Arvelinkin että olet varmasti kiireinen, olen jo vähän ”tottunut” sun rytmiin :) Totta kai on välillä aikoja jolloin ei pääse lukemaan blogeja, se on ihan inhimillistä, mutta kiva että kävit laittamassa terveiset kiireen keskeltä :) Onnea uuteen työpaikkaan, toivottavasti viihdyt :)

 27. 27

  PauliinaN sanoo

  Ai niin, jatkan vielä karvatarinaani: Minulla on ollut kulmakarvatatuoinnitkin, sillä myös kulmani ovat pitkät ja harvat, vähän niin kuin sinulla Sanni. En enää ehkä samanlaisia kulmia ottaisi (tästä on yli kymmenen vuotta aikaa), mutta uusi karvoja jäljittelevä microblading-tatuointitekniikka kiinnostaa kovasti! Amerikassa kovassa huudossa ja Suomessakin jo tehdään niitä.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   mutta uusi karvoja jäljittelevä microblading-tatuointitekniikka kiinnostaa kovasti!

   Mullekin ihan uusi juttu :)

   Kestopigmentointiakin olen harkinnut mutta jotenkin tuntuu että en vain uskalla.. :D

   • 27.1.1

    Kemmy sanoo

    Edellisessä postauksessa jo huutelinkin mun kulmakarvafriikkeyttä, ja just tätä microbladingia olin tulossa sulle ehdottamaan! Huikeita ja luonnollisia lopputuloksia!
    Ootko vakavissaan harkinnut kulmien pigmentointia?

    • 27.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ootko vakavissaan harkinnut kulmien pigmentointia?

     Jo teinistä saakka ^_^

     Mutta tosiaan, toimenpide jotenkin pelottaa ”peruuttamattomuudessaan” sen verran, että toistaiseksi en vain ole uskaltanut mennä. Eihän se pigmentointi ikuinen ole mutta kyllä varmaan ainakin vuosi tai kaksikin on tuloksen kanssa elettävä. Jos joku menisikin pieleen niin siinä sitten olisi jonkun violetin tai vihaisen Pikku-Myyn näköisen kulman kanssa… :D

     • 27.1.1.1.1

      Kemmy sanoo

      No tutustuppa tuohon microbladingiin!
      Musta ois niin mielenkiintoista jos sä kokeilisit ;)

 28. 29

  Eevis sanoo

  Mä viimeistelen ripsivärin poiston pyyhkimällä ripset risiiniöljyyn kastetulla vanupuikolla. Ripset on selvästi vahvemmat ja tuuheammat säännöllisen käytön jäljiltä! Kulmakarvoihin hieron öljyä niin satunnaisesti, ettei vaikutusta varmaan juuri ole.

 29. 30

  Hedelmasalaatti sanoo

  Mä aloin syömään biotiinia ja msm:ää pari vuotta sitten ja sen jälkeen ihmiset on aina kummastelleet miten olen saanut hiukset kasvamaan niin nopeasti, eli mulla ainakin toimii tuo kombo. Suosittelen testaamaan.
  Nyt viimesen n. vuoden ajan kampaaja on yrittänyt saada mulle värjättyä kylmän ruskeaa tyveä, mutta väri vetää aina iiiihan liian lämpimäksi (vaalea myös tekee saman) ja olen miettinyt vaikuttaako tuo msm mahdollisesti. Mene ja tiedä, mutta ennen ei kyllä ollut ongelmia hiusvärien kanssa..

 30. 31

  Eeva sanoo

  Kolmatta vuotta putkeen syön Biotiinia Hair & Nail ja sen lisäksi vielä Piimax C+ biotiini… ja KYLLÄ! ponnari on paksuuntunut selkeästi ! ;)

 31. 32

  Annu sanoo

  Ihan mahtava lupaus tuo hiusten pysyminen normaaleina :D

  Jos ei ole ihan valmis siirtymään eläimille tarkoitettuihin biotiinivalmisteisiin, esim. Vidan vahva B-complex sisältää biotiinia sen 200 mikrogrammaa, eli saman pitoisuuden kuin Priorin. 90 kpl purkki maksaa marketissa alle 15 euroa.

  Mun tukka oheni huomattavasti synnytyksen ja imetyksen takia, mutta nyt tuon B-yhdistelmän, sinkin ja MSM:n avulla alkaa taas näyttää paremmalta. …tai sitten ihan vain sen takia, että lopetettiin maitohommat vuoden jälkeen eikä kaikki energia enää mene pienen tyypin ruokatuotantoon ;)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Ihan mahtava lupaus tuo hiusten pysyminen normaaleina :D

   Niinpä ^_^ :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.