Youth Code, ”köyhän miehen Genifique”

Yksi tämän hetken myydyimmistä anti-ageing-tuotteista kauneusmarkkinoilla on kiistatta Lancômen Genifique-seerumi. Se on lanseeraamisensa jälkeen ohittanut kaikki muut Lancômen anti-ageing -tuotteet, ja on muidenkin merkkien ”nuoruustuotteisiin” verrattuna todella suosittu. Muistelen Lancômen kouluttajan kertoneen, että Genifique-seerumia myydään nykyään maailmalla yksi pullo joka toinen minuutti.

No, minähän kuulun tunnetusti niihin skeptikoihin, jotka eivät ihan helpolla ”ihmeputelien” lupauksiin usko, ja ammatillisestikin tiedän ettei useimpia lupauksia ole edes mahdollista lunastaa. (L’orealhan muuten tuomittiin viime vuonna Ruotsissa miljoonan kruunun sakkoihin harhaanjohtavasta mainonnasta – mutta yhtiö on muutama viikko sitten tulleen uutisen mukaan jatkanut samaa markkinointia. Saa nähdä päätyykö firma uudelleen oikeuteen naapurimaassamme… Ruotsissa sentään näköjään puututaan kosmetiikan käsistä riistäytyneeseen mainontaan..!)

Genifique -seerumi on kuitenkin onnistunut saamaan minutkin vakuuttumaan. Ei omien kokemusten pohjalta, sillä itse en ole seerumia testannut kuin pari satunnaista kertaa, vaan asiakkaiden palautteiden ansiosta. Kosmetiikkamyyjänä voin kertoa, että aniharva asiakas jaksaa oma-aloitteisesti kertoa mitään käyttökokemuksiaan, mutta lähes kaikki Genifique -seerumin ostajat kommentoivat spontaanisti kuinka aine todellakin on muuttanut heidän ihoaan. Asiakkaat käyvät ostamassa tuotetta pullo toisensa jälkeen, ja kuvailevat kuinka iho on ”selvästi kirkastunut ja pehmentynyt”, ”muuttunut tasaisemmaksi ja sileämmäksi” ja on kaiken kaikkiaan ”silminnähden hehkuvampi”.

Olen kuullut tuon palautteen nyt niin monta kertaa, että väkisinkin on uskottava, että Genifique ilmeisesti oikeasti toimii huomattavan monilla ihmisillä.

Kiinnostuitko tästä ”taikaseerumista”? Saako 75€:n hinta sinut kavahtamaan? Ei hätää. Voit ostaa sen myös alle kahdella kympillä. :)

Ei liene mikään salaisuus, että Lancômen omistaja L’oreal tuo aika ajoin markkinoille edullisempia versioita selektiivisistä hittituotteistaan L’oreal Paris -brändin alla. Blogissa olen aiemmin vertaillut Lancômen Platineum-voidetta ja L’oreal Parisin Age-Perfect Pro-Calcium -voidetta. Nyt tein saman vertailun Genifique- ja L’oreal Parisin Youth Code -seerumeille.

Tulos: Youth Code ja Genifique ovat 90-prosenttisesti samaa ainetta. Inceissä on vain kuuden raaka-aineen ero, joista neljä on tuotteen vaikutuksen kannalta merkityksettömiä (eli siis lisäaineita kuten hajuste, emulgaattori ym.), ja kaksi on itse asiassa Youth Coden hyväksi. Inci-vertailun näette alla. Resepteille yhteiset ainesosat ovat punaisella.

Viisi ensimmäistä raaka-ainetta ovat samassa järjestyksessä, loppujen järjestys vaihtelee hieman – mutta ei merkittävästi. Youth Coden eduksi luettavat ainesosat ovat peptidit Palmitoyl Oligopeptide ja Palmitoyl Tetrapeptide-7 (tunnetaan yhteisellä kauppanimellä Metroxyl 3000). Peptidejä käytetään yleisesti anti-ageing -tuotteissa ja niitä pidetään hyvänä vaikuttavana ainesosana.

Genifiquen reseptissä ihmetystä aiheuttaa säilöntäaine fenoksietanolin sijoittuminen kymmenen ensimmäisen ainesosan joukkoon. Säilöntäaineiden pitoisuus kosmetiikkatuotteessa on suhteessa pieni verrattuna vaikuttaviin ainesosiin, joten incissä säilöntäaineen jälkeen tulevilla raaka-aineilla ei juurikaan ole enää vaikutusta tuotteen tehoon.

Kummassakin tuotteessa on tärkeimpänä vaikuttavana aineena bakteeri nimeltä bifida ferment lysate (jos joku tietää tälle suomennoksen niin kertokaa! :) ”Fermentoidun bifida-bakteerin lysaatti”? :p), joka sattumalta on myös Estee Lauderin kulttituote Advanced Night Repair -seerumin pääraaka-aine. Bifida ferment  lysatesta ei kuitenkaan ole mitään tutkimuksia jotka tukisivat sen vaikutuksia iholla. (Rita Stiensin incihaku antaa aineelle joka tapauksessa kolme hymynaamaa.)

Jos minä katsoisin näitä incejä tietämättä mistä tuotteista on kysymys, sanoisin, että Youth Coden inci näyttää peptidien ansiosta vielä Genifiqueta paremmalta. Olen selaillut netistä Youth Coden arvosteluja ja vertailuja Genifiqueen, ja moni on sitä mieltä että tulokset YC:lla ovat aivan yhtä hyvät kuin Genifiquella. (No, miksei olisi kun ainesosat ovat käytännössä samat? ^_^) Selkein käytössä havaittava ero on kuulema tuoksussa. (Itse en ole päässyt Youth Codea haistamaan kun meillä ei ole siitä testeriä.) Ja tuntuuhan ero myös lompakossa. ;)

Kyllä kosmetiikan maailma vain on sitten mielenkiintoinen.

Edit. Kun kommenttilaatikossa on tästä jo useasti kysytty, niin lisätään tämä nyt tännekin: Youth Code on tarkoitettu 30+ -vuotiaille (L’orealin mukaan 35+). Lisätietoa Youth Codesta täältä.

Kommentit
 1. 1

  Paula sanoo

  Mahtava erittäin hyvästä postauksesta! Olen aina ollut kosmetiikan suurkuluttaja ja olin ”melkein” jo ostamassa Lancomen seeriumin, mutta hinta sai kavahtamaan. Olen päälle nelikymppinen nainen ja pientä vanhemisen merkkiä jo näkyvissä. Ostinkin juttusi innoittamana Young coden seeriumin lisäksi Revitalift laser silmänympärys voiteen. Otan nyt kuvat ennen/jälkeen ja katsotaan tuleeko mitään tulosta :)

 2. 2

  Kauneusfriikki sanoo

  Hei!
  Oli pakko vastata tähän blogiin jakaamalla linkin:

  Sen katsottua, jokainen maalaisjärkeä käyttävä ja omaa ihoa arvostava nainen voi tehdä omat arvionsa. Niin tein minä,enkä suosittelisi näitä ihonhoito tuotteita kenellekään.
  Videon tekijä on brittiläinen meikkitaiteilija ja hänen opettavaisija, aivan älyttömän hyviä meikki/ihonhoito vinkkejä ym. voi katsella hänen kanavalta:
  https://www.youtube.com/user/gossmakeupartist/videos
  Itse olen jäänyt täysin koukkuun niihin.
  Kevät terkkuja! :)
  Kauneus friikki

 3. 3

  Will sanoo

  Youth Codessa on samoja aineksia, kuin Lancomella, mutta siinä on aineiden määrä ja suhteet aivan eri. Se nimenomaan(merkin,pullon ja markkinoinnin lisäksi) nostaa Genifiquen hintaa, että siinä on aina sitä tärkeää ainesosaa isompi määrä. Parempi tietenkin Youth Code, kun ei mitään, mutta ei kannatta nyt samoja tuloksia odotella :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.