Wow mikä tulos! Iho kuntoon radiofrekvenssihoidolla

Joku teistä saattaa muistaa ystäväni Dianan, jonka meikkasin kolme vuotta sitten hänen 40-vuotisjuhliinsa. Syy, miksi Diana tekee nyt comebackin Karkkipäivään, on hänen ihonsa. Se oli kokenut melkoisen muutoksen sitten viime tapaamisemme keväällä. Siis wow!

Tuli siltä istumalta olo, että tästä täytyy kirjoittaa blogiin!

Dianalla on couperoottinen, hieman karhea ja epätasainen iho. Ihon kunnosta ja ihotyypistä on pitkälti kiittäminen geenejämme, mutta myös elämäntavat (Dianan tapauksessa runsas ulkoilmaelämä, vähäinen kosmetiikan käyttö ja ihonhoidon ”laiminlyönti” ylipäänsä) vaikuttavat ihon kuntoon. Dianan hieman ”parkkiintuneesta” ihosta näkee (ja meikatessa myös tuntee), että hän viihtyy ulkona eikä juurikaan helli ihoa kosteusvoiteilla tai käytä suojaavaa aurinkotuotetta. Kun tähän lisää vielä couperosan, on tuloksena alemman vasemmanpuoleisen kuvan tilanne.

Diana_iho_ennen_jalkeen

Diana lokakuussa 2010 – Diana elokuussa 2013

Diana ei meikkaa ikinä, mutta kun näin häntä viikonloppuna, oli ensimmäinen reaktioni, ”Mitäs ihmettä? Onko Diana vihdoin alkanut meikkaamaan?”

Iho ei ollut pelkästään tasaisen sävyinen vaan koko pinta oli kokenut selvän muutoksen – se oli siloittunut, pehmeä ja… yksinkertaisesti paljon nuorekkaampi kuin ennen! Kaikkein selkeintä oli kuitenkin punoituksen katoaminen. Minun oli pakko kysyä, mitä Dianalle oli oikein tapahtunut. (Ja edelleen odotin, että vastaus olisi ”Ostin tosi hyvän meikkivoiteen!”)

Mutta Dianalle ei ollut tapahtunut meikkivoidetta. Couperosan katoamistempun takana on kosmetologi, ja käsittely nimeltä radiofrekvenssihoito. Diana on kuulema käynyt hoidossa 8 kertaa, joista ensimmäiset viisi tehtiin kahden viikon välein. Tulokset alkoivat näkyä lähes välittömästi. Nyt hän käy käsittelyssä kerran kuussa – ei siksi, että se olisi välttämätöntä tuloksen ylläpitämiseksi, vaan koska ”Hoito vain tuntuu niin ihanalta!”

Kosmetologi kun en ole enkä mitenkään kosmetologisiin hoitoihin perehtynyt, niin piti heti alkaa googlaamaan että mikä tämä hoito oikein on. Dianakaan ei oikein osannut kertoa muuta kuin että ”jotain käsittelypäätä liikutellaan iholla ja se tuntuu lämpimältä”. Käsittely on täysin ei-kirurginen.

Radiofrekvens

Sain selville, että hoidossa radioaallot tuodaan iholle hoitopään/elektrodin kautta. Aallot ulottuvat dermikseen saakka. Ruotsinkieliseltä sivulta luin (toivottavasti suomennan oikein :D), että käsittelyssä ”kudoksen vesimolekyylit aktivoituvat, mikä tuottaa lämpöä. 60-70 asteen lämpö saa kollageenin kutistumaan, mikä stimuloi uutta kollageenia täyttämään syntyneitä ’koloja'”. Hoidettu alue punoittaa käsittelyn jälkeen, mutta punoitus laskee yleensä nopeasti.

Hoito sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille.

Eräällä suomalaisella sivulla kerrotaan, että RF-tekniikalla on saavutettu läpimurto ruusufinnin ja laajentuneiden pintaverisuonien hoidossa. Sivulla kerrotaan, että aiemmin on ollut mahdollista vain polttaa laserilla pois näkyvät verisuonet, eikä tulos ole aina ollut pysyvä koska verisuonet pyrkivät etsimään uusia reittejä tulla pintaan. RF-tekniikalla ei tuhota näkyviä verisuonia, vaan korjataan kudosta jossa verisuonet sijaitsevat ja vahvistetaan ihoa, jolloin tulos on pysyvämpi.

Radiofrekvens2

Radiofrekvenssikäsittelyllä pystytään hoitamaan ryppyjä, aknea, couperosaa, laajentuneita ihohuokosia, tummia silmänalusia (!), alaluomen turvotusta, paikallisia rasvakertymiä kuten kaksoisleukaa ja ”alleja”, selluliittia, arpia, psoriaasista ja ekseemaa sekä veltostunutta ihoa. Kuulostaa siis ihan ”can-do-everything” -tekniikalta!

Kun kysyin, saanko ottaa Dianasta kuvan ja tehdä ihosta jutun blogiin, hän huudahti, ”Voi kun olisit saanut ennen ja jälkeen -kuvat Fridasta…!” Kävi ilmi, että Dianan 17-vuotias tytär Frida oli käynyt RF-hoidossa hoitamassa erittäin pahaksi äitynyttä akneaan. (Fridakin on muuten esiintynyt aiemmin Karkkipäivän sivuilla, hahaa, tuntuu että melkein kaikki tutut vilahtaa täällä jossain vaiheessa… ^_^)

Fridan leuan akne oli niin pahasti tulehtunut, että paiseet pullottivat kuulema alahuulen ja posken sisäpuolellakin…! Diana oli vienyt Fridan RF-hoitoon, ja akne oli rauhoittunut jo yhden käsittelyn jälkeen. Diana sanoi että vaikutus oli niin nopea ja muutos niin suuri etteivät he meinanneet uskoa sitä itsekään.

Kuulostaa aika mielettömältä.

Onko joku teistä kokeillut radiofrekvenssihoitoa? Tai tekeekö joku teistä jopa itse näitä hoitoja? (Arvelen Karkkipäivän lukijoiden joukossa olevan kosmetologejakin… :)) Olisi tosi kiinnostavaa kuulla aiheesta lisää!

Sitten kun mulla alkaa naama ”valumaan ja ruttuilemaan” niin tiedän mihin hoitoon suuntaan..! :)

Kuvat (paitsi Diana) täältä ja täältä.

 P.S. Mikä muhun on mennyt? Neljä postausta vuorokauden sisällä….! :D Nyt jos vähän hölläisi… ^_^

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Vaude, eipä uskoisi samaksi ihmiseksi! Tämä postaus kiinnosti minua aivan erityisesti, sillä kärsin itsekin punoittavasta ihosta. Itse toki hoidan, hellin ja suojaan sitä kaikin mahdollisin tavoin, mutta sellaista meikkiä en ole vielä löytänyt, joka kokonaan piilottaisi poskieni punoituksen. (Jokin teatterimaski ehkä olisi riittävän tehokas…) Tätä hoitoa tekisi siis ehdottomasti mieli kokeilla!

  Asun Ranskassa, ja täkäläinen ihotautilääkärini on vahvasti sitä mieltä, ettei minun punaisille poskilleni voi tehdä oikeastaan mitään. Sata euroa/kerta maksavalla laserhoidolla saattaisi kuulemma ehkä mahdollisesti saada aikaan jonkinlaista parannusta, mutta se olisi pitkää, hankalaa ja kallista eikä välttämättä auttaisi. Jos tämä RF-hoito tehoaisi, olisi hauskaa kuulla dermatologin mielipide siitä! Otan saman tien selvää, tunnetaanko kyseistä menetelmää edes täällä.

 2. 3

  Nimetön sanoo

  Vau, mikä tulos! Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. :) Olisitko vielä halukas paljastamaan, kenen kosmetologin luona hoidot tehtiin?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Olisitko vielä halukas paljastamaan, kenen kosmetologin luona hoidot tehtiin?

   Paikka on nimeltään Esthetic Skincare ja kosmetologi Agneta Wennström-Nilsson. Sijaitsee Jomalassa kuntokeskus Träningsverketin yhteydessä.

   http://www.estheticskincare.ax/

 3. 4

  sanoo

  NO OHO! Tämäpä kiinnostavaa. En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta. Onkohan hoidolla jotain haittavaikutuksia? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Onkohan hoidolla jotain haittavaikutuksia?

   Luulisin että kaikilla hoidoilla voi olla jotain..? Varmaan kosmetologi osaisi vastata paremmin. Anybody..? :)

 4. 6

  Maria sanoo

  Missä tämä sinun ystäväsi on oikein käynyt tuossa hoidossa ja minkä hintaista lystiä se on ollut? :) Mulla on kans couperosa-iho, ja paljon katkenneita verisuonia siellä täällä ja kasvot punottaa jatkuvasti.. Olisi ihanaa päästä tuollaiseen hoitoon!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Missä tämä sinun ystäväsi on oikein käynyt tuossa hoidossa ja minkä hintaista lystiä se on ollut? :)

   Paikka on sellainen kuin Esthetic Skincare ja sijaitsee Jomalassa. Hinnaston mukaan puolentoista tunnin hoito näyttäisi kustantavan 75 euroa, mikä kuulostaa tosi edulliselta. Sarjahoitona hinta on vieläkin edullisempi, Diana taisi sanoa että 65 euroa. Kuulema Agnetalla käy asiakkaita Ruotsista saakka kun hoidot ovat niin halpoja Ruotsin hintoihin verrattuna (ja varmaan Suomenkin). Esim. yhdessä suomalaisessa hoitolassa minkä löysin, yksi hoitokerta maksaa 250€ ja kolmen hoitokerran sarja 650€. Sitä en tosin osaa sanoa eroaako tämä käsittely jotenkin Dianan saamasta hoidosta, voihan olla että se on tehokkaampi..?

 5. 7

  Marisa sanoo

  Wow, mikä ero!! Todella mielenkiintoista! Kiitos paljon postauksesta. :) Itsellä ei ole asiakkaana tarvetta, mutta kosmetologiopiskelijana kaikki tällaiset kiinnostaa! :)

 6. 8

  sanoo

  Voi vitsi, tota ois kyllä kiva kokeilla jos noin hyvin kerran toimii. Mitäköhän ihmeitä sais aikaan mun aknearville ja laajentuneille ihohuokosille. :)

 7. 9

  anonyymi sanoo

  Moikka! Hieman tutkittuani googlen avulla asiaa, sain sellaisen käsityksen että suomessa tätä tekevät vain ihotautien erikoislääkärit/plastiikkakirurgit eli ihan tavallisen kosmetologin pakeilta en tälläistä hoitoa taida saada..? kertokaa toki, jos joku etelä-suomen alueella tekee tälläistä hoitoa edullisest!!

 8. 10

  Ruusunen sanoo

  Ei hitsi sentään! :) En ole koskaan kuullutkaan tämmöisestä hoidosta ja näyttää todella tehokkaalta katsoen ystäväsi ihon kuntoa. :) Pakko pistää tämä vinkki korvan taakse, kiitos!

 9. 11

  Cerp sanoo

  Tekis mieli kokeilla joo! Mulla on luonnostaan tooosi tummat silmänaluset, jotka korostuvat toisinaan kolmivuorotyön ansiosta vielä entisestäänkin (samalla viikolla saattaa olla aamua, iltaa ja yötä!) Nyt, kun olen löytänyt piilareitten ihmeellisen maailman, tuntuu että silmänaluset vielä enemmän pomppaavat näkyviin. Lasien kanssa saa sentäs vähän häivytettyä.

  Eli tähän samaan syssyyn: Mikä olisi ihan yyberhyvä tummien silmänalusten peiteaine kuivalle iholle? Markettipuolelta tai selektiiviseltä – tässä epätoivossa oon jo valmis maksamaan :D

 10. 12

  Anne sanoo

  Heti alkoi kiinnostamaan tuo tummien silmänalusten käsittely. Mihinköhän se perustuu? Itsellä silmänympärysiho on niin ohutta että verisuonet näkyvät ikävästi läpi. Vahvistuukohan käsittelyssä iho, vai pieneneekö verisuonet. Erittäin mielenkiintoista! :)

 11. 13

  Tiltu Kultu sanoo

  Hah, tuossahan on mainittu lähes kaikki ongelmat, joita itselläni on: ekseema, couperosa, turvonneet silmänaluset…. :D

 12. 14

  ella sanoo

  Wow, aivan mieletön muutos! Oma ihoni on hyvää vauhtia matkalla ”ennen”-kuvan suuntaan, vaikka ikä onkin vielä kahdenkympin puolella. Hetkeksi ehdin jo innostuakin, mutta kommenteissa kerrotut hintatiedot pudottivat maanpinnalle.

 13. 16

  nuup sanoo

  Mielenkiintoista olisi kuulla miten pysyviä tuloksia tuolla hoidolla saadaan aikaan, kun hoidot lopetetaan. :) Minua kiinnostaisi erityisesti tietää paraniko Fridan akne kokonaan tai edes osittain ja miten pysyvästi, ja saiko tuolla hoidolla siis aknearvet häviämään ja ihon tasoittumaan?

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kysyn tarkemmat tiedot Fridan ihon tilanteesta Dianalta ja palaan asiaan huomenna. :) Arpiin hoidon ainakin pitäisi vaikuttaa mun lukeman perusteella. Itse asiassa olen sen verran kiinnostunut tuosta hoidosta että otin yhteyttä Dianan kosmetologiin. Meinaan haastatella häntä vähän hoidon vaikutuksista, mahdollisista haittavaikutuksista ja tulosten kestosta.

  • 16.2

   Sanni sanoo

   Moikka!

   Anteeksi kun vastauksen saamiseen meni näin pitkään. Frida kertoo että hänen tilanteensa oli tällainen: iho on kuulema koko murrosiän ollut huonohkossa kunnossa, mutta ei kauttaaltaan akneinen. Välillä leukaan on tullut pahempia aknepaiseita. Keväällä leuan akne oli taas pahentunut erittäin pahaksi, kuulema puoleen vuoteen ei ollut ollut vastaavaa, ja Diana sitten keksi kosmetologinsa neuvosta viedä Fridan RF-hoitoon. Riehaantunut iho rauhoittui saman tien eikä paiseista jäänyt arpia. Iho on ollut ”normaalikunnossa” hoidosta lähtien, eli ei siis täysin puhdas, mutta ei akneinenkaan. Jos/kun leuan tilanne taas joskus uusii, Frida käy todennäköisesti jälleen hoitamassa tilanteen radiofrekvenssillä.

 14. 18

  Nimetön sanoo

  Hei,

  Olisin halunnut kysyä sinulta Sanni, että käytätkö päivävoiteina/kosteusvoiteina kasvoilla suojakertoimellisia ”normivoiteita” vai luonnonkosmetiikan voiteita, joissa ei suojakertoimia ole. Olen tykästynyt esim. Laveran MyAge -voiteeseen ja muutenkin haluaisin käyttää lähes yksinomaan luonnonkosmetiikkaa, mutta toisaalta joka tuutissa toitotetaan sitä, kuinka iho tulisi aina suojata suojakertoimellisella voiteella. Mitä sinä ajattelet tästä? Onko jotain merkittävää riskiä siinä, että ei käytä suojakertoimia kasvovoiteissa?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Olisin halunnut kysyä sinulta Sanni, että käytätkö päivävoiteina/kosteusvoiteina kasvoilla suojakertoimellisia “normivoiteita” vai luonnonkosmetiikan voiteita, joissa ei suojakertoimia ole.

   Jälkimmäisiä :) Käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, ainoastaan aurinkovoiteet olen pitänyt normikosmetiikkana sillä luonnonkosmetiikan puolelta ei löydy minulle sopivia suojakertoimia eikä oikein ihanteellisia koostumuksiakaan.

   Suomen leveysasteilla iho ei vaadi uv-suojaa ympäri vuoden, vaan on tarpeen lähinnä kesällä. Nuo ”toitotukset” siitä kuinka iho olisi hyvä AINA voidella suojakertoimellisella tuotteella ovat yleismaailmallisia, tilanne on toki aivan erilainen jossain aurinkoisemmilla seuduilla. Suomessa UV-säteily on talvipuoliskolla niin heikkoa että sk-voiteen käyttö on aika merkityksetöntä. Eri asia tosin jossain laskettelurinteessä ;)

   Onko jotain merkittävää riskiä siinä, että ei käytä suojakertoimia kasvovoiteissa?

   Minun mielestäni ei todellakaan kun kyse on Suomesta (tai muista vähäisen auringon maista jotka sijaitsevat kaukana päiväntasaajasta). Iho on tarpeen suojata vain silloin kun säteily on voimakasta tai voimistuu esim. laskettelurinteen lumen vaikutuksesta.

   Eli käyttele vain rauhassa My Age -voidettasi…! :) Se on kyllä ihanaa. Ja siinähän on mieto luonnollinen, n. SK 4:sta vastaa suojakerroin.

   • 18.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitos paljon vastauksestasi! Rauhoitti mieltäni :)

    Olen itsekin ajatellut, että tämä toitotus suojakertoimien välttämättömyydestä on myös kosmetiikkateollisuuden tapa myydä lisää uusia tuotteitaan…

    MyAge -voiteeseen sain vinkin täältä blogistasi, kuten moneen muuhunkin hyvään tuotteeseen :)

 15. 20

  eev_a sanoo

  ohho, mitkä tulokset :O tuli heti sellainen olo että pakko päästä, jos vaikka pääsisi koko elämäni vaivanneista super-tummista silmänalusista eroon! :) hei Sanni, sä voisit kysyä tuolta paikasta jotain hyvää yhteistyötarjousta ja kokeilla toimiiko toi oikeesti myös tummiin silmänalusiin ja raportoida tuloksista sitten ;)

 16. 21

  maria sanoo

  Kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta. :O Multa loppui roacuttan kuukausi sitten ja tilanne on taas lähestymässä Villiä. Pitääpä kattoa löytäskö tuosta jotain mielipiteitä englanniksi. :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta. :O

   Niinpä…! :) Olen menossa tiistaina jututtamaan Dianan hoidot tehnyttä Agnetaa, parin päivän päästä olen asian tiimoilta viisaampi! :)

 17. 22

  Qwerty sanoo

  Vau! Odotan mielenkiinnolla haastattelua! Itselläni aika ikävässä kunnossa iho, ei vaan meinaa akne taittua millään pois ja arvet punottaa tummana…

  HOX jos joku tekee tätä Kymenlaaksossa, google ei osaa kertoa sitten mitään!

  t. Epätietoinen epätoivoinen

 18. 24

  Suusie sanoo

  No ensinnäkin, ennen ja jälkeen kuvat; toinen on otettu lokakuussa ja toinen elokuussa. Kesällä monen iho voi paremmin. Se on vaan fakta ilman mitään hoitoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.