Why we love black eyeliner.

Ja heti alkuun suuret pahoitteluni kahden englanninkielisen otsikon käytöstä peräjälkeen. :) Tiedän, että ei-suomenkieliset otsikot häiritsevät joitain lukijoita.

Haluan vain muistuttaa teitä siitä, kuinka helposti saat melkeinpä minkä tahansa väripläjäyksen luomillasi sidottua tyylikkääksi kokonaisuudeksi käyttämällä mustaa rajausta. Olen tästä jo aiemminkin puhunut blogissa, mutta tässä vinkki tulee taas. Vaikka kokisit mustan muuten liian jyrkäksi rajaussävyksi itsellesi, niin värikkäiden meikkien kanssa se on must. Se vaan on. :)

LorealBlueGreen1

Mikä ihmeen valju ja epämääräinen viritys tämä on? Ei näytä erityisen hyvältä vaikka lisäät ripsarinkin.

LorealBlueGreen2

Mutta – kun rajaat silmän kauttaaltaan mustalla, saa meikki heti jonkun tolkun. Ja sehän näyttää ihan hyvältä! Ylä- ja alaluomen värit ikäänkuin ”kiinnittyvät” toisiinsa, ne saavat raamit ja näyttävät kokonaisuudelta.

LorealBlueGreen3

Luomilla L’orealin Arctic Blue ja Kryptonite Green. Meikki on muuten käänteisversio tästä meikistä. Tykkään yhdistelmästä paljon, olivat sävyt kummin päin vain.

Inglot_blackliner

Ja tässä vielä toinen versio mustan eyelinerin ”paketoimasta” värimeikistä. Edes violetti tai vihreä rajaus ei tekisi tästä meikistä yhtä toimivaa. Musta sitoo sävyt yhteen. Tässä meikissä yläluomella Inglotin AMC Eyshadow 66 ja alaluomella Inglotin D.S. 504.

LorealBlueGreen4

Huomasinpahan sitten jälkeenpäin, että unohdin meikata alaripset kumpaankin meikkiin! ^_^

Yläluomen rajaukseen käytän useimmiten geeli- tai tussirajausta, ja alaluomen sisärajaukseen MACin kajalia sävyssä Smolder. Smolder on mustin, pehmein, pigmenttirikkain ja pysyvin kajal mitä olen kokeillut, enkä muuhun vaihda.

Kuinka moni teistä käyttää mustia rajauksia, ja kuinka moni taas vierastaa niitä? Itse voin paljastaa, että aloin käyttää mustaa rajausta vasta samoihin aikoihin kun löysin värikkäät meikit, eli noin viisi vuotta sitten. Sitä ennen en voinut kuvitellakaan käyttäväni mustaa, olinhan niin vaalea. Nyt taas on vaikea kuvitella meikkiä ilman mustaa. Se on ylivoimaisesti eniten käyttämäni rajaussävy.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kyllä se musta eyeliner täälläkin eniten käytössä on. Olen rock-henkinen, joten ilman mustaa olisi vaikea tulla toimeen ;)
  Mutta myös värikkäät eyelinerit ovat kivoja ja laiskoina päivinä en laita luomiväriä lainkaan, vaan ainoastaan turkoosin tai violetin eyelinerin. MAC:lta olen ne löytänyt.

  Blogisi perusteella olen ajatellut rohkaistua kokeilemaan rajaustussilla, jotta saisin tarkempaa jälkeä…

  Mikä musta rajaus sinulla on tuossa alaalla? Minulla se liian helposti kuluu nopsaan pois ja näyttää jo laittaessa turhan haalealta. Olen käyttänyt siinä Diorin rajauskynää.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Käytän mustaan sisärajaukseen lähes poikkeuksetta MACin Smolder-kajalia. Mustin, pigmenttirikkain ja pysyvin kaikista merkeistä, mitä olen kokeillut. Voisinkin muuten lisätä tiedon tuonne tekstiin. :)

   • 1.1.1

    sanoo

    Kiitos tiedosta! Jotenkin en yllättynyt… Viime aikoina meikkipussiini on eksynyt yhä enemmän ja enemmän MAC:n tuotteita. Ja ei kun Stockalle…

    • 1.1.1.1

     Etusormi sanoo

     Mulla lähtee musta sisäkajal aina sillai ”leijumaan” silmämunaa pitkin. Sitten sitä mustaa töhnää on valkuaisessa ja näyttää rumalta. Tosin käytössä on ollut Lancomen kajal, joka ei sitten varmasti ole se kaikkein paras. Voi kun MACia sais jostain vähän helpommin :(

 2. 2

  sanoo

  Minäkin käytän yleensä mustaa, mutta harvemmin eyelineria (jos ei lasketa geeli-lineria sisäpuolella). Mitä enemmän meikissä tapahtuu, sitä enemmän se kaipaa rajausta ryhdistämään ja ”kokoamaan”. Toisaalta se tuo särmää myös yksinkertaisempaan meikkiin.

 3. 3

  Ulpu sanoo

  Kyllähän musta piirtää silmän hyvin esiin, mutta on mun silmään aika kova. Vertailukuvana olisi ollut kiva olla sama meikki luomivärinsävyisellä tummemmalle rajauksella. Toki sellaisia löytyy blogista muuten. :)Itse käytän mustaa eyelineriä ns. juhla/bilemeikissä, eli tosi harvoin. Välillä muuten kynärajausta, joka kyllä tuppaa häviämään päivän mittaan. Sisärajausta en ole käyttänyt ikinä, siis muuta kuin vaaleaa, eikä alarajaukset muutenkaan kuulu mun lookiin, turhan räväkkää. ;)

 4. 4

  reissuLene sanoo

  Heips…aihetta sivuten ja siitä ihan ohikin:
  Viimeksi kun juttelin laivalla kosmetiikka myyjän kanssa hän sanoi että ripsivärit jotka on ”extra pidentävät ja sitä ja tätä” kuivuvat nopeammin kuin ”tavallinen” rispiväri. Jäin pohtimaan asiaa ,mutta en ole saanut sille selvyyttä.
  Oletko samaa mieltä kyseisen myyjän kanssa?

 5. 5

  sanoo

  Olen ollut aika huono käyttämään mustaa rajausta, mutta äskettäin hankin Lord&Berryn tussilinerin ja sillä on nyt harjoiteltu. Ja kyllähän se tosiaan tuo silmää ihan eri tavalla esille. Ja on muuten hyvä tuote, kiitos siis vinkistä.

  Mulle ei ehkä sovi koko silmän ympärirajaaminen mustalla, mutta ylös laitan mustan rajauksen ja kevyesti alas, en kuitenkaan sisänurkkaan asti. Toinen, mikä tuntuu ”omalta”, on rajata siveltimen ja luomivärin avulla ohuesti, silloin lopputulos on pehmeämpi, mutta silti selkeyttää silmämeikkiä. Se rajaus tosiaan tekee paljon!

 6. 6

  Pixie sanoo

  Käytän vain ja ainoastaan mustaa lineria, mutta vain yläluomella. En kerta kaikkiaan osaa nähdä itseäni alarajauksilla, tulee vähän ”turpaan lyödyn” näköinen olo. :/

 7. 7

  sanoo

  Miulla on ollut musta eyeliner käytössä jo kahdeksan vuotta :D En osaa olla enää ilman mustia siipirajauksia, oon todennu et ne korostaa miun silmiä parhaiten :) Välillä yritän meikata niin, että jätän pois rajaukset, mutta näytän jotenkin niin valjulta ilman niitä, että pakko lisätä ne vaikka jälkikäteen…:D

 8. 8

  Tipi sanoo

  Kyllä rajaus on se loppusilaus, minkä meikki vaatii.
  Tuli mieleeni kysyä, että mitä mieltä ole Dermosil-tuotteista?
  Työpaikallani kollega tilailee niitä yhteistilauksina. Kehui edullista hintaa ja varsinkin sitä, ettei tuotteita ole testattu eläinkokein.

 9. 10

  sanoo

  Moikka! :) Osaistko meikkiexperttinä sanoa, miten kannattavaa on käyttää mineraalimeikkipohjan kanssa sitten vielä mineraalipuuteria? Vaikuttaako se lopputulokseen?

  Olen harkinnut ostavani Lily Lololta sellaisen paketin missä tulee mukana meikkipohja, puuteri ja kabuki, mutta jos se puuteri ei vaikuta juuri mitenkään lopputulokseen niin mielummin ostaisin sitten vain sen pohjan ja kabukin.

  • 10.1

   Elisa sanoo

   Mä voin varmaan vastailla tähän myös vaikken expertti olekaan :)

   Itsellenikin on tulossa Lilyltä meikkipohja ja puuteriksi Translucent Silk, josta mulla oli myös sample kokeilussa. Puuterin tarkoitus on kiinnittää ja viimeistellä meikki, se on hyvä varsinkin jos edes vähän rasvoittuu päivän mittaan iho. Puuteri antaa mattaisen (mutta silti läpikuultavan) ihon, itse ainakin tykkäsin kun välillä tuppaa T-alue rasvoittumaan hieman. Rasvoittumista ei välttämättä edes huomaa pelkän meikkipohjankaan kanssa, mutta tosiaan antaa itselle varmemman tunteen siitä että meikki on nyt kondiksessa.

   Sanni ei muistaakseni käytä puuteria kiinnittämään meikkiä, mutta hänellä oli kaiketi pintakuiva iho joten varsinaista tarvetta ei puuterille ollut…? Korjaa jos olen väärässä :)

  • 10.2

   Sanni sanoo

   Rasvaiselle iholle se voi olla suotavaa, tai muuten vain suurihuokoiselle iholle, mutta muuten ei mitenkään välttämätöntä. Minä en käytä irtopuuteria mineraalipohjan päällä juuri koskaan, kuten Elisa tuossa jo kommentoikin. :)

 10. 11

  pop sanoo

  Tulipa tällainen idea mieleen ja samantien keksin että sinulle tätä täytyy ehdottaa :) Idea on siis kalameikki! Voisiko silmän rajata ulkoreunasta yli ristiin niin että muodostuisi kalan pyrstö ja sitten meikata luomen joillakin upean vihreän tai sinisen hohtavilla sävyillä eli kun silmän sulkisi se näyttäisi kalalta. Kaikkea hullua sitä ihmisen mieleen tulee mutta tämähän voisi olla esim. naamiaisiin sopiva. Sinulta varmasti löytyy taito kokeilla tällaista jos vain hulluutta riittää :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa hauskalta idealta, mutta luulen, että minulta se ei onnistuisi. Kalan suomujen ym. yksityiskohtien luominen kuuluu omien taitojeni ulkopuolelle, en siis käytännössä osaa mitään, mikä vaatii kuvaamataidollisia lahjoja. Esimerkiksi Jangsaran kaltainen taiteilija pystyisi varmasti toteuttamaan tuollaisen. :) Tiedä vaikka hän olisi jo tuollaisen joskus tehnytkin.

 11. 12

  gloria sanoo

  Onko tuo MACin Smolder kuinka kestävä, suttaantuuko se käytössä? Mä en pysty käyttämään mitään muita ripsareitakaan kun Kanebon 38, en vedenkestäviä enkä vesiliukoisia kun ne suttaantuu päivän mittaan poikkeuksetta, ja siksi en ole alaluomellakaan uskaltanut käyttää mitään rajausta kun pelkään että rajaus valuu pitkin naamaa.

  Yläluomella käytän tussi/geelirajausta, mut se mitä nyt käytän (LUmenen Natural code) ei ole mistää’n kestävimmästä päästä niin en viitsi laittaa alaluomelle…

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Luomelle laittuna Smolder leviää kyllä helposti, sillä se on niin rasvainen ja pehmeä. Se on tarkoitettu sisärajaukseen, eli limakalvolle. Iholle laittaessa sitä voi yrittää kiinnittää mustalla luomivärillä, mutta kyllä se siltikin vähän suttaantuu päivän mittaan, ainakin mun silmissä.

 12. 13

  milipili sanoo

  Musta on must! Käytössä tightliningissa ja vesirajassa usein Macin Feline tai Isadoran inliner kajal. Myös musta geelirajaus toimii molemmin puolin. Smolder on myös kokeiltava, en kyl tiedä sitten miten radikaalisti tuo Feline eroaa siitä, mutta pakko saada =)

  Mustasta rajauksesta tykkään erityisesti värikkäiden ja ruskeiden/nudejen meikkien kanssa.

 13. 14

  Rairuu sanoo

  Itselläni musta eyeliner on ehdoton jos käytän luomivärejä. Useimmiten saatan käyttää myös ihan vain ripsaria ja mustaa rajausta, se tuo mukavasti syvyyttä katseeseen. Itse käytän rajauksia lähinnä vain yläluomelle. :)

 14. 15

  Tiia sanoo

  Mä mielelläni rajaisin, mutta… Pienen epäonnisen lapsuudensattuman myötä mun oikean silmän yläluomi on jokseenkin niin löysä, että ammattilaisenkaan on hankala saada siihen siistiä rajausta – saatika mun sitten itse. Kaikki ”kovalla” tehtävät rajaukset on siis käytännössä mahdottomia, mutta pehmeämpiä rajauksia teen kyllä.

 15. 16

  Terhi sanoo

  Ihailen kovasti noita mustia rajauksia ihmisillä, mutta itselleni koen ne liian kovaksi. Jotenkin naamasta tuntuu katoavan väri. Erityisesti ruskeat silmät näyttävät upealle mustalla rajauksella.
  Meikäläisen hailakat siniharmaavihertävät vähän niinkuin katoaa mustalla rajauksella. En tiedä onko se sitten enämpi tekniikkakysymys…

 16. 17

  Iina sanoo

  Tykkään kovasti mustista rajauksista ja ne myös sopivat mulle hyvin :) Aluksi aloitin 12-vuotiaana kynärajauksella, mutta nykyään käytän kynää ja dip-eyelineriä.

 17. 18

  Mennie sanoo

  Osaatko sanoa, onko jollakin valmistajalla tuotetta, joka vastaisi Biothermin Nutrisource kasvovoidetta? Tai olis jopa parempi tosi kuivalle iholle? Käytin sitä viime syksynä, ja kun se lopetettiin suositeltiin yhdestä liikkeestä Lancomen Nutrix Royalia, mutta mielestäni se ei ole ollut ihan yhtä hyvä. Lisäksi toiveissa olis löytää jokin edullisempi tuote. Nyt nutrix purkki on loppu ja oon käyttänyt kevyempää kasvovoidetta, mutta iho on janoinen ja alkaa ilmestyä luufinnejä, jotan tarttis tehdä. :/ Osaatko suositella jotain? Tai sitten otan randomina jotain tosi kuivalle iholle tarkoitettua halvemmasta päästä. Harmi kun missasin sen KICKsin alen, Nutrisourcet ehtivät loppua ennen kuin pääsin paikalle. Ihanaa jos ehdit vastata!

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kokeile Clarinsin Hydra Quench Rich Creamia. Erittäin kuivaihoinen kollegani vannoo sen nimeen, ja sanoo, että se on ainoa voide, josta hän on tänäkin talvena saanut avun.

 18. 19

  Mary sanoo

  Moi!

  En nyt tiedä onko tästä apua kellekään, mutta itse tuskailin pitkään eyelinereiden kanssa. Pidän kovin kissamaisista rajauksista yläluomelle, mutta multa ne levisi aina silmäkulmista. Silmäni ovat tosi herkät ja vuotavat helposti (allergiat, tuuli, kirkkaus yms. saa ne vuotamaan). Löysin lopulta Goshin Extreme Art eyelinerin, jolla nykyään teen silmäkulmiin rajauksen. Tuo ei lähde pois kuin silmämeikinpoistoaineella. Tätä on tullut ostettua varastoon, sillä pelkään tuotteen loppuvan, enkä tiedä millä ihmeellä saisin rajaukset pysymään siisteinä ilman sitä!

 19. 21

  Emmit sanoo

  Ensiksi kiitokset ihan mahtavan pirteästä blogista! Itseäkin kiinnostaa kaikki meikkiin liittyvä, joten AINA ilo lukea.

  Itse käytän eyelineria joka päivä. tai pyrin käyttämään. Tuo tummansiniset mustikkasilmäni vieläkin paremmin esiin ja viimeistelee luomarin! Tottakai rajaus on päivisin aika hillitty ja väreinä tosiaan mustaa ja myös ruskeaa, sinistäkin joskus. Lumenen rajauskynät tällä hetkellä käytössä. love it! :)

 20. 22

  Laura sanoo

  Mä käytin pitkään pelkästään ruskeaa tai värikästä rajausta, mutta nykyään käytän MACin Blitz&Glitz fluidlinea. Se on hieman pehmeämmän sävyinen musta. Sisärajauksena musta saa mun silmät jostain syystä punertamaan (Urban Decayn 24/7 rajauskynää sävyssä Zero). Sisärajaukseen käytän usein pronssin vihreää tai harmaan ruskeaa mustan tilalla.

 21. 23

  moikka sanoo

  ite teen aina yläluomelle rajauksen eyelinerilla.. viimisten ripsien kohdalla en niin ’paksusti’ ja tummasti tee..

 22. 24

  oho sanoo

  livahtiko otsikkoon pieni virhe ? eikös sen kuuluisi olla why do we love black eyeliner ? :) tai why love we black eyeliner ?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ei livahtanut. :) Otsikko ei ole kysymys, vaan toteamus; ”miksi rakastamme mustaa eyelineria.” ”Why do we love black eyeliner” olisi kysymys, ja jälkimmäinen, ”Why love we black eyeliner”, on kieliopillisesti väärin.

 23. 25

  Emmi sanoo

  Moikka!

  Haluisin tietää, ootko nuorempana (ihankuin et edelleen olisi nuori :D) arkaillu värikkäiden meikkien kanssa liikkumista ihmisten ilmoilla? Olen itse totaalisen jymähtänyt ruskeisiin ja muihin maanläheisiin sävyihin. Liila on ”rohkein” luomiväri mitä olen käyttänyt muualla kuin kotonani. Liila on kuitenkin vielä aika neutraali. Eilenkin tein kivan silmämeikin käyttämällä vaaleanpunaisen eri sävyjä, mutta jotenkin sekin oli mielestäni muka liian värikäs. Teet todella upeita meikkejä ja haluaisin olla yhtä rohkea! Onkohan sinulla mitään neuvoa tähän vai pikkuhiljaako pitää vain yrittää uskaltaa? :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Minun ei ole tarvinnut nuorempana arkailla värien kanssa, sillä en käyttänyt nuorempana värejä. :) Aloin käyttää värikkäitä meikkejä vasta n. 27-vuotiaana. Aloitin mineraalimeikeillä, ja siirryin kevyistä violetin, vaalean turkoosin ja vaalean vihreän sävyistä pikkuhiljaa vielä värikkäämpiin ”shokkiväreihin”. Eli portaittain se minullakin meni. Neuvon aloittamaan niin, että yhdistää värit aluksi aina johonkin turvalliseen neutraaliin varjostussävyyn, kuten tummanharmaaseen tai ruskeaan. Eli vaikkapa vaaleaa turkoosia luomella, ja ulkonurkkaan harmaa varjostus.

   • 25.1.1

    Emmi sanoo

    Kiitos neuvosta!:) kuulostaa hyvältä tuo vaalea turkoosi ja harmaa, väreistäkään ei pitäisi olla pulaa kun löytyy kaksi kappaletta 88-paletteja.. Pitääkin heti tänään kokeilla!

 24. 26

  val sanoo

  Musta eyeliner on munkin suosikki, saatan käyttää sen kanssa joskus myös värillistä, mutta yleensä mulla on ripsien rajassa edes ohut musta rajaus, se tuo mun mielestä myös ripset esiin paljon paremmin.

  Tähän liittyen ajattelin esittää toiveena, että jatkaisit vielä eri muotoisten silmien meikkaamista käsitteleviä juttuja. Ne, mitä oot tätä ennen kirjottanu, on ollu todella ihania, mutta mä en tietenkään löytänyt mistään esimerkistä juuri omien silmieni näköisiä silmiä, ja oon ihan hukassa siinä, miten saisin rajattua intensiivisemmät silmät. Tiedän, että näin tekstin välityksellä on vaikea alkaa neuvoa mitään yksityiskohtaista, mutta enemmän mietin, että sellainen postaus, joka käsittelisi jotain yksittäisiä piirteitä ja niiden vahvistamista/häivyttämistä/luomista, voisi olla hyödyllinen. Siis esimerkiksi silmän muodon muokkaaminen, pyöreän silmän fiksaaminen kapeammaksi tai toisinpäin, eripaksuiset ja -linjaiset ja rajaukset ja niiden vaikutus silmän muotoon jne.

 25. 27

  Miia-Kristiina sanoo

  Tykkään mustista rajauksista (en kuitenkaan panda ;)) muiden silmämeikeissä, mutta itselleni tulee sellainen olo mustaa rajausta käyttäessä, että näytän kovin ilkeältä tai vihaiselta. Jotenkin tekee katseestani kovemman tai jotain. Ostin kyllä itseasiassa juuri uuden nestemäisen mustan rajauskynän, tykkään sitä silti välillä käyttää. Ainakin mustavalkoraidallista paitaa käyttäessä sopii silmiin mielestäni erinomaisesti mustat rajaukset. Yläasteikäisistä meikkaajista aika moni muuten käyttää mustaa nestemäistä silmänrajausta, tuli vain mieleen kun joskus aina mietit näitä yläasteikäisten meikkaustottumuksia. :)

 26. 28

  M.M sanoo

  Kyllä musta eyeliner kuuluu täälläkin suosikkeihin. Se tekee katseesta nopeasti siistin ja terävän. Ja yhdyn tuohon ”sitoo luomivärit yhteen” kommenttiin- joskus kun on väsäillyt jotain erikoisempaa väriyhdistelmää tai tummaa meikkiä ja se vaan näyttää peilissä oudolta/suttaiselta vaikka tekee tarkkaa työtä. Sitten vaan eyeliner ja ripsarit ja näyttääkin sikahyvältä. Jännä ilmiö.

  Itse olen mustan suosija. Tajusin tuossa vähän aikaa sitten että olen meikannut liki päivittäin 10 vuotta ja omistan jos jonkinlaista sinistä, liilaa jne rajauskynää mutta en ole koskaan elämässäni omistanut ruskeaa rajauskynää! Se on musta tai sitten joku erikoinen väri :)

 27. 29

  Chatte sanoo

  Mun päivittäiseen silmämeikkiin kuuluu ehdottomasti vaalea luomiväri (jos ei enempään aikaa riitä) ja mustat rajaukset (+ ripsari tietty!). Ilman niitä tuntuu olo ihan alastomalta. :DD

 28. 30

  MiNi sanoo

  Tuohan on ihan kamala meikki!! Siis ILMAN mustaa rajausta! Ton rajauksen kans todella kaunis :) Ite oon käyttäny mustaa rajauskynää niin kauan ku muistan. Vasta nyttemmin oon alkanu joskus käyttää ruskeaakin :D

 29. 31

  Laura sanoo

  Moikka! Löysin blogisi pari päivää sitten ja täytyy sanoa, että paras löytö pitkiin aikoihin nettisurffailun tuloksena! :) mahtavia vinkkejä ja asiantuntevaa tekstiä, olen jo ihan koukussa tähän :D Saanko kysyä missä olet töissä?

 30. 32

  sanoo

  Tämä postaus osui kyllä naulan kantaan! Kyllähän muotilehdissä näkee vähän väliä meikkejä, joissa on laitettu kyllä väriä mutta rajaukset puuttuvat ja niistä tosiaan tuntuu yleensä puuttuvan jotain oleellista, ihan kuin lapsi olisi löytänyt äitin luomaripaletin. ;) Itselleni musta eyeliner (ja erityisesti MAC Fluidline) on aivan ehdoton jos haluaa piirtää silmät päähän, ilman rajauksia pienehköt silmäni vain katoavat ja siksi väsään marilynrajauksia. Kajalkynää en yleensä käytä, ne tuntuvat aina leviävän epämääräiseksi tuhnuksi.

 31. 33

  sanoo

  Tykkäisin joskus harrastaa värikkäitä silmämeikkejä JA mustia rajauksia, mutta näköni on -6 ja joudun siis tuhraamaan meikkejä nenä melkein kiinni peilissä… Mikä tekee rajauksien teosta todella hankalaa. Eikä siinä vielä mitään, mutta silmäni ovat myös todella herkät (en voi käyttää piilolinssejä), joten sisäluomilla rajaus pysyy n. 5 minuuttia ennen kuin silmäni ovat vuotaneet siihen malliin, että rajaus on muisto vain… :( Vinkkejä? :/

 32. 34

  Rosa sanoo

  Itse aloin käyttää mustia rajauksia jo aikas paljon ennen kun aloin käyttää luomivärejä. Eli täällä mustat rajaukset ovat kyllä ihan ehdottomat!

  Aloin rajata silmiäni siinä yläasteen puolivälissä. Silloin rajaukset olivat aika vaatimattomat ja käytin niihin aina kynää. Mutta pikkuhiljaa rajaukseni saivat suuremmat ja tummemmat mittasuhteet ja nykyään dip-eyeliner (meniköhän oikein…) on ihan pakollinen. Luomivärin voin jättää pois kiireessä mutta rajauksia en missään nimessä.

 33. 35

  Kira~ sanoo

  ”Meikäläisen hailakat siniharmaavihertävät vähän niinkuin katoaa mustalla rajauksella. ” -Terhi

  Hassua, itselläni on myös samansävyiset silmät ja musta rajaus mielestäni korostaa niitä :)Ilman rajausta ne tuntuvat hukkuvan kasvoihini. tummista alarajauksista en tykkää, pienentävät silmiä ja eivät silmälasien käyttäjänä minulle sovi. Teen paksuja siipirajauksia ja geelimäiset linerit ovat siihen täydellisiä ♥

  Sitten vähän offtopiccia, wanhat pitäisi ensikuussa tanssia ja meikissä haluaisin tuoda huuleni esiin ja pitää silmissä vain nuo lempparirajaukseni. Mekkoni on väriltään tumma luumu, enkä vielä oikein tiedä mikä sävy sopisi sen ja vaaleiden hiusten kanssa. Eli ehdotuksia kaivataan ja olisi mahtavaa jos saisin linkin johonkin tiettyyn sävyyn :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Moi Kira!
   Mä olen ikävä kyllä tosi huono suosittelemaan huulipunia, kun itse niitä niin vähän käytän enkä tarkkaile/paina mieleen eri merkkien huulipunasävyjä samalla lailla kuin luomivärejä. Huulipunaa pystyn suosittelemaan parhaiten oikeastaan asiakkaalle paikan päällä, kun voimme kiertää huulipunahyllyjä ja tarkistaa sävyn sopivuuden livenä. Lonkalta minulle ei tule mieleen mitään luumun sävyistä huulipunaa, jota suosittelisin. Minun pitäisi olla liikkeessä niiden huulipunien vierellä, ikävä kyllä… :/ Tumman luumun sävyisen mekon pariksi voisivat sopia myös tummanpunaiset huulet, eivät mitkään kirkkaat vaan vähän rusehtavan tummanpunaiset.

 34. 36

  Nimetön sanoo

  tykkään käyttää mustaa rajausta mutta yleensä en sisärajauksena koska se ei ikinä pysy :(

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Kannattaa kokeilla vaikkapa juuri tuota MACin kajalia, kajaleissa on hirveitä eroja. IsaDoran Inliner-kajal pysyy myöskin aika hyvin, mutta sävy ei mielestäni ole ihan yhtä syvä musta kuin MACin.

 35. 37

  sanoo

  Hei, tämä ei nyt liity postaukseen, mutta kun tiedät kuitenkin niin paljon näistä eri kosmetiikkamerkeistä niin päätinpä kysyä sinulta :) Onko Maybellinen se mousse -peiteväri lopetettu? Oliko se nimeltään joku dream mousse concealer… Kun sitä ei löydy enää mistään. Ja onko sen tilalle edes tulossa mitään vastaavaa?
  Jos ei niin osaisitko ehdottaa jotain hyvää peitevoidetta? Kun tuo oli ainoa joka oli mun iholle tarpeeksi vaalea ja peittävä, ja hintakin oli edullinen. Purkista sai vieläpä käytettyä kaikki viimeistä pisaraa myöten. Ostin vastikään Goshin semmoisen putkilossa olevan peiteaineen, mutta se loppuu heti, ja puolet tuntuu jäävän sinne putkiloon, kun ei niitä saa sieltä millään kaiveltua pois :( Enkä muutenkaan tykkää tuommoisista nestemäisistä.

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Maybellinesta en valitettavasti osaa sanoa, kun se ei kuulu meidän liikkeen valikoimaan.

   Olen huono peiteaineiden suosittelijana, sillä en tunne niitä niin hyvin. Kun parasta kysytään, niin itse sanon aina Lancomen Effacernes Longue Tenue, mutta se on nestemäinen, eli et taida tykätä siitä.

   Itsehän käytän tyytyväisenä Lily Lolon jauhemaista peiteainetta. :)

 36. 38

  vera sanoo

  Moro!

  Onko sulla jotain vinkkiä, miten saisin nuo rajaukset aivan ripsien tyveen, etenkin yläluomella?
  Kannattaako sitä luomea silleen venyttää, niin kun jotkut neuvovat, vai pitää ”luonnon tilassa”, kuten taas toiset neuvovat? Teetkö itse pitkällä vedolla, vai lyhyillä vedoilla?

  Mua ärsyttää suunnattomasti, etten saa sitä aivan tyveen, tai sit joudun käyttämään rajauksiin aikaa 10 min per silmä ja operoimaan pumpulipuikkojen ym. kanssa, joka ei kouluaamuna oikein ole kiva juttu…!!

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Mä venytän luomea aina ulkonurkasta, sillä muuten en saisi rajausta laitettua siististi. Teen rajauksen muutamilla lyhyillä vedoilla, vai pitäisiköhän sanoa ”medium”-vedoilla. ^_^ Saan nestemäisen/voidemaisen rajauksen aina ihan ripsen tyveen, kun sivellin on sen verran kapea että pääsee ihan tyveen kiinni. Tietysti luomen muotokin vaikuttaa asiaan, toisilla jää väkisin pieni ”poimu” ripsirajaan mikä estää täystarkan rajauksen.

 37. 39

  Kiiva sanoo

  Käytätkö alaluomella ainoastaan sisärajauksia? Kaipaisin vinkkejä alaluomen ulkorajausten tekoon. Itse en esimerkiksi piilareiden kanssa tykkää tuota sisärajausta käyttää, vaikka se melkein hienomman näköinen onkin kun tuo ulkorajaus. Saisiko toivoa postausta, jossa neuvoisit miten alaluomelle tehdään erilaisia ulkorajauksia? :)

  • 39.1

   Sanni sanoo

   En koskaan laittaisi alaluomelle pelkkää sisärajausta, paitsi nuden sävyisenä. Muun värisen sisärajauksen yhdistän aina alaluomen luomivärirajaukseen.

   Helpoin, kaunein ja luonnollisin ”ulko”rajaus alaluomelle syntyy luomivärillä ja ohuella siveltimellä. Klikkaa tunnistetta ’silmän rajaus’, niin näet vinkkejä silmän rajaukseen. :)

 38. 40

  Nimetön sanoo

  Käytin joskus mustaa eyelineria paljonkin (vakimeikkini koostui valkoisesta kajalista ja luomiväristä, mustasta eyelinerista ja ripsarista), mutta nykyään tykkään meikata monipuolisemmin, enkä edes omista mustaa eyelineria, muita värejä kylläkin. Ruskealla Sensailla meikkaan usein arkisin, sillä saa hutaistua rajaukset huolettomasti ja nopeasti! Ajattelin kyllä ostaa jonkun (halvemman) mustan tussieyelinerin. Mustia tai tummia sisäkajaleja pieniin miinuslasien taakse jääviin silmiini viitsi laittaa.

 39. 41

  Sanna sanoo

  Olen käyttänyt pitkään tussilinereita, eri merkkisiä. Ongelmana vaan on ollut, että ne kuivuu mielestäni tosi nopsaan.

  Nyt sitten pitkän harkinnan jälkeen ostin Makeup Storen cake eyelinerin. Ja tykkään tosi paljon. Tosin laitan sitä toistaiseksi vielä vanhalla tussilinerilla kun unohdin ostaa siihen hyvän siveltimen.

  Ja kyllä meikki vaatii ehdottomasti rajauksen, se antaa silmille syvemmän lookin.

 40. 42

  sanoo

  Mä olen joskus nuorempana rajannut aina mustalla, mutta myöhemmin siirryin pehmeämpään ruskeaan rajaukseen. Luomivärejä en oikein osaa käyttää, ajatuksen tasolla on kyllä ollut jo vähän aikaa jonkun luomivärin hankkiminen, en vaan yhtään tiedä mikä merkki olisi hyvä ja riittävän pigmenttinen. Osaisitko neuvoa, olisiko vaikka juuri Inglot hyvä?

  • 42.1

   Sanni sanoo

   Inglot on oikein hyvä vaihtoehto. Suosittelen myös MACiä. Inglot on hieman edullisempi, ja siellä saa itse koota haluamansalaisen paletin.

 41. 43

  Kettuska sanoo

  Tästäpä sainkin oivan aasinsillan kestopigmentointeihin. Tunnetko ketään ystävää / meikkibloggaajaa jolla olisi pigmentoidut eye-linerit? Itse hankin vuotavien silmien ja laiskuuden vuoksi, mutta olleet vasta aika vähän aikaa josta suuren osan olen ollut kotona ja meikannut siksi muutenkin hyvin vähän. Tyytyväinen kuitenkin olen ollut, paitsi että pitää muistaa pitää kestovärit ripsissä ettei näytä liian tummalta noi rajat näin alkuvaiheessa. Lähinnä toivoisin kuvia ym että kuinka ikävästi rajaukset mahdollisesti paistaa läpi jos vedän päälle toisen värisellä rajausvärillä tai jatkan rajausta jotenkin.. en nyt osaa selittää, mutta vähän hyödyntämisvinkkejä kaiketi kaipaisin.

 42. 44

  Memma sanoo

  Hei! minulla on ongelmana se, että en pysty käyttämään sisärajauksia, koska silmäni alkavat vuotamaan ihan älyttömästi ja niitä kirvelee. Se ei ole ollenkaan kiva juttu, varsinkin kun suurimpiin osiin kaikista hienoista meikkauksista, joita olen netistä tutkaillut kuuluu sisärajaus :/

 43. 45

  Rinaww sanoo

  Itse käytän aina mustaa, sisärajausta taasen en käytä miltei koskaan . syy = pienentää silmiäni, jotka eivät luonnostaankaan kovin suuret ole, joten rajaustekniikat ovat ihan toiset (: kauniita silmämeikkejä, rajaus on kaiken a ja o ! [ainakin ”varsinaisessa” silmämeikissä, luomiväriä ym]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.