What’s my age again?

Vaikka viihdyn 3-kymppisenä, joudun tunnustamaan, että joka vuosi se aina vähän kirpaisee. Vanheneminen nimittäin. Täytän tänään 32, ja se kuulostaa minusta erittäin aikuiselta. 32-vuotias on vielä nuori, mutta koen itse olevani vielä nuorempi. ^_^

Uusikuva

Luen lehdestä juttuja 32-vuotiaista, ja heillä on jo liuta lapsia, omakotitalo rakennettuna ja aikuisen ihmisen kokenut ja tyyni ilme kasvoillaan. Tiedän, tiedän, nämä ovat klisheitä. Mutta he tuntuvat silti niin kaukaisilta, kun ajattelen itseäni. Koska minulle tulee se ilme kasvoille? Koska minä alan artikuloida tasaisesti ja rauhallisesti? Milloin ostan beigen trenssitakin ja pashminahuivin? Ja koska vaihdan raidalliset lapaseni nahkahansikkaisiin?

En varmasti ole ainoa 3-kymppinen, joka miettii näitä juttuja ja kokee pientä anti-aikuistumiskriisiä. Välillä pohdiskelen, että onkohan minussa jotain biologisestikin pielessä, kun ei mitkään vauvakellot kilkata enkä osaisi kuvitellakaan, että minulla vielä (!) olisi lasta. Olenhan niin nuori! ^_^ Yritän olla ajattelematta sitä, että elämä viuhuu ohi niin kauhean nopeasti. Lapsena kesälomakin oli hurjan pitkä aika, mutta nyt ei enää voi miettiä, että ”no onhan mulla aikaa vaikka ensi vuonna…” Ensi vuosi ja sitäkin seuraavat tulevat ihan justiinsa. Jos aikoo ja haluaa tehdä jotain, suunnitelmat pitää toteuttaa mielellään nyt eikä huomenna. Minua stressaa vanhenemisessa se, että enää ei voi odottaa loputtomiin. On vain tehtävä.

No mutta menipä tämä synttäripostaus nyt synkäksi! Se ei ollut ihan tarkoitus. Olen kuitenkin mieluummin 3-kymppinen kuin 2-kymppinen, kyllä tämä on ihan mukava ikä. Kaikki iät ovat mukavia. Kun vaan vuosi venyisi vaikka 730 päivään… ^_^

Kuva muuten on parin viikon takaisista Indiedaysin kuvauksista, ja sen on ottanut blogikollegani Veera. Kuvaan saatiin mielestäni ikuistettua mahtavasti Karkkipäivän henki! :)

Edit. Kiitoksia paljon kaikille onnitteluista! <3 Paras lahja tänään oli kuitenkin se, kun sisareni O yllättäen soitti…! Olin niin iloinen että itketti. En ole kuullut hänen ääntään vuoteen.

Kommentit
 1. 1

  Nebu sanoo

  Oii, paljon onnee ! 8)
  Itte en oo viel lähelläkää kolmekymppist, se kolmoin on nimittäin mun iän toiseen, eikä ekaan numeroon : DD
  Mut juhli kivast sun synttäreitäs (=

 2. 2

  Peppi sanoo

  Onnea tuhannesti! Ihanan iloinen ja pirteä kuva. Onko sillä iällä/numerolla oikeastaan niin kamalasti väliä? Itse olen 30+ikäkriisiä noin vuoden potenut, onneksi alkaa olla vähän rauhoittumaan päin. Mutta housuiksi kelpuutan vain farkut ja mieluiten tallailen tennareilla, niitä saa talveksi vuorilla ja goretex-versioinakin.. Bändipaidat on sentään tänä talvena jääneet kaappiin, mutta huppareilla ym. mennään eikä trenssejä näy. Minusta tämä ikä on oikeastaan tähän mennessä parasta aikaa, omasta mielestä osaan arvostaa oikeita asioita enemmän kuin parikymppisenä (perhe, ystävät, työ jossa viihtyy), eikä tule enää niin ajateltua että sitten joskus, vaan helpommin lähtee tarjottuihin tilaisuuksiin. Itsevarmuuttakin löytyy paremmin, ei ole enää niin muitten mielipiteitten keikuteltavissa. Oikein ihanaa synttäripäivää sinulle!
  P.S. Se Blink 182:n biisi on muuten hauska;)

 3. 3

  Marjo sanoo

  Ihan hirmusti onnea! Sua ei uskoisi kyl päivääkää päälle kaksikymppiseksi! :D

 4. 4

  lukijasi sanoo

  Hei!
  Muistin eilen illalla että huomenna pitää onnitella, mutta nyt vasta ehdin koneen ääreen.

  Hyvää syntymäpäivää!

 5. 5

  jeNkki sanoo

  onnea <3 Sun ajatukset oli ihan niku mun päästä – mulla vaan taitaa lisäks olla se kuuluisa kriisi päällä, vaikka vuoden päästä tulee 30 mittariin. Ehkä mäkin pääsen tollaseen positiivisuuteen, kun hyväksyn tän lähestyvän kolmikymppisyyden ja tajuan, ettei kaikkien tartte mennä sen saman kaavan mukaan. Ehkä täällä maalla erilaisia ihmetellään vielä enemmän ku kaupungissa. Tai sitte se oon minä ite, joka siitä eniten ressaa, että kun ei halua vielä(kään) tenavia :/

  Mutta ihanaa, kun sulla ei oo mitään kriiseilyä meneillään. Nauti synttäristä :]

 6. 6

  MiNi sanoo

  Oi, paljon onnea!!

  Niin, ikä on vain numeroita… -sanotaan. Mutta jos oikeasti haluaa perheen, niin silloin kyllä kannattaa miettiä, milloin sen haluaa. 35 ikävuoden jälkeen kun se hedelmällisyys alkaa radikaalisti putoamaan. Se vain nyt on niin :( Ja jos taasen ei halua lapsia niin sittenhän ei ole mitään hätää :)

  Itse olen siis 26 -vuotias (koht mulle varmaan muute pukkaa ikäkriisi ku tajusin, et äske meinasin kirjottaa 24, mut tajusinki et hei, mähä oonki vanhempi :D ), 2 lasta ja omakotitalo velkoineen. Tämä perinteinen tarina siis. Mutta erittäin onnellinen tosin olen :) Joskus nuorempana ajattelin aina, että olin 27v kun saan ensimmäiseni. Sitten sitä vain yhtäkkiä alkoikin olla valmis äitiyteen =)

  Ja jos tiede kehittyy ja lapsia saataisiin jatkossa enemmän 6 kymppisenä kuin 2-3kymppisenä niin… mä olisin erittäin pettynyt. Mun mielestä lapsen ei kuulu todellakaan saada mummoikäistä äitiä.

  Menipäs vakavaks :D Mutta kuten sanottua, mikään kiire ei vielä mihkään ole ja vielä vähemmän jos ei lapsia edes halua :) Siinäkään kun ei mittää väärää ole :)

 7. 7

  sanoo

  Vielä kerkeän tämän vuorokauden puolella! Valtavasti onnea syntymäpäivän johdosta, ihana tuo Veeran ottama kuva sinusta :)

 8. 9

  Apuli sanoo

  Onnea! <3 Ihana blogi ja mahtava kuva! :) Täytin just 33 ja jonkinlaista kriisiä mullakin on jo ollut muutaman vuoden. Eniten mulla toi kriiseily liittyy omien vanhempien vanhenemiseen, isovanhempien poismenoon, ajan muuttumiseen ja yleensäkin jonkinlaiseen luopumiseen – asiat eivät vain kaikilta osin ole enää niinkuin ennen. Toisaalta olen kuitenkin tosi onnellinen just nyt, tyytyväinen ikääni – en enää haluais millään olla edes 25v, niin paljon olen viime vuosina löytänyt enemmän sitä, kuka olen. Onnellisena ja tyytyväisenä siis eteenpäin, hiukan haikeutta mahtuu silti mukaan! :)

 9. 11

  jenny sanoo

  Onnea vain NUOREKKAALLE synttärisankarille!

  Olen lähes sellainen kaveri josta alussa mainitsit! Kaksi vuotta nuorempi, omakotitalo, vakituinen työpaikka, kolme lasta, mutta… En anna koskaan pois pörröisiä lapasiani tai hassua talvilakkiani. Rakastan ihmisten ”ilostuttamista” erikoisilla meikeillä, räävittömän kirkkailla kynsillä tai ikäiselleni ehdottomasti liian hassulla pukuvalinnalla :)
  Ihminen on kuka on – iällä ei ole väliä, nehän on vain numeroita!

  • 11.1

   Rosalie sanoo

   ^_^ Luin Jennyn kirjoituksesta, että pörröisiä lapsia :D Ai ai kyllä karkkipäivä koukuttaa enemmän kuin sokeri. Ehkä olisi nukkumatin paikka ;)

   Onnea Sannille! Itsekkin kriiseilen samoista asioista, koska ystäväni tekevät lapsia yms. Kuitenkin kohta 22 vuoden iässä yritän elää hetkessä ja tehdä asioita nyt eikä ” sitkun” :)

 10. 13

  Iina sanoo

  Jos yhtään lohdutan sua ikäkriisisäsi, niin oot todella kaunis ja nuoren näköinen :) Ellen tietäis sun ikään niin arvioisin noin kymmenen vuotta nuoremmaksi :D

 11. 14

  Len sanoo

  Onnea vielä! Olen vuoden nuorempi ja koen itseni välillä satavuotiaaksi ja välillä ihan teiniksi – siksi etten ole oikeastaan ”elänyt”, vaikka sisäisessä maailmassani olen kokenut paljon. Lasten hankkiminen välillä huolettaa, sillä ajoittain kuulen jotain kellon tikitystä ja tiedän ajan kuluvan nopeasti, mutta mutta…

 12. 16

  Pirre sanoo

  Myöhästyneet onnittelut!
  Pakko on kommentoida, koska musta on niin hassua, että olen itse sinua tasan kymmenen vuotta nuorempi ja mulla on jo se beige trenssitakki ja nahkahanskat ja pashminahuivi… ja kova halu löytää Se Oikea, jonka kanssa menisin naimisiin ja alkaisin hetimiten yrittämään lasta, vauvakuume on välillä jo tosi kova! Siitä ”ilmeestä” en kyllä osaa sanoa, mutta valmistun lääkäriksi kolmen vuoden päästä, ja luonnollisesti jonkinsortin uskottavuuttavuutta, empatiaa ja läsnäoloa huokuva olemus on kovasti tavoitteena, toivottavasti olen siinä onnistunut :) Näin se menee, ettei ikä aina kerro paljon kuka sisällä asustelee… Mutta tietyissä asioissa en itsekään haluaisi vanhentua koskaan! Mun ikäkriisihän alko jo 19-vuotiaana, siitä lähtien joka vuosi on niinkun ollu vähän liikaa olevinaan… Voisin ihan hyvin jämähtää vaikka johonkin 24 vuoteen ainakin ylimääräiseksi kymmeneksi vuodeksi, olisi sopivasti aikuinen ja sopivasti nuori tekemään mitä vaan :D :)

 13. 17

  Tina sanoo

  ”Ja koska vaihdan raidalliset lapaseni nahkahansikkaisiin?” Tämä osu ja upposi. Kävin juuri 29v. ostamassa elämäni ensimmäiset nahkahanskat. Jotenkin ajatteliin että eikö tässä iässä kuulu yhdet sellaiset jo omistaa ja olivat alessa :D Tosin on mulla niitä lapasiakin…

 14. 19

  Nimetön sanoo

  Olen itse 20 vuotias naisen alku ja odotan inolla kun pääsen kolmen kympin partaalle! Minusta vain tuntuu, että lähempänä kolmea kymmentä olevat naiset ovat itsevarmempia, kokeneempia, tyylinsä ”löytäneitä” ja näin ollen kauniimpia :) Perheen äitejä tai ei, mutta moni ikäisesi on nuoremmalle naiselle merkittävä esikuva :)

 15. 21

  Catti sanoo

  Onnittelut! Minä täytän huikeat 33 ja tunnen samoin kuin sinä. Ihan paria viime vuotta lukuunottamatta olen tuntenut oloni todella nuoreksi ja en edes tajunnut, että pitäisi kriiseillä iästään ja vanhenemisesta. Mutta parina viime vuotena olen sitten senkin edestä alkanut murehtiakin asiaa. Jotenkin vanhenemisen merkitkin alkavat näkyä nyt, tai sitten vain olen alkanut nähdä ne. Mutta toisaalta, edelleen minulle sanotaan, että näytän/käyttäydyn nuoremman oloisesti. Mutta hassua, että se on ihana asia, että luullaan nuoremmaksi kuin olen. Miksihän en voisi olla onnellinen juuri tämän ikäisenä kuin olen?

 16. 22

  Mirri sanoo

  (Myöhästyneet) onnittelut :) Vilkaisin ensin kuvaa sivusilmällä ja luulin että siinä on peruukki! Ihana tukka!

 17. 23

  Hanna sanoo

  Sulla on tosi inspiroiva blogi! :)

  en oo ennen kommentoinut, mut eiköhän nyt ois aika..? Näin alkuun täytynee sanoa, ettei uskoisi sinusta et oot päälle 30! :o Toivon et itelläki ois yhtä kuulas ja hyvässä kunnossa oleva iho kuin sinulla ku saavutan ton kolmenkympin rajapyykin.

  Ihan mielenkiinnolla ainakin odotan joitain meidän koululaisia minkänäkösiä ne on, ku ovat sun ikäsiä. Polttavat ja juovat aina kun vain sen ehtivät. Eivät välitä terveydestään.

  Tässä sit viel kysymyskin, et mitkä on sun mielestä parhaat vinkit yms et säilyttäis itsensä nuorekkaan näköisenä ja ettei hirveen nuorena oo jo sen näkönen, että menis 10-20 vuotta vanhempana?
  On tässäki huolet :D mut oon aatellut tota asiaa, vaikka sitä huolta ei viel olekkaan.

  – Hanna 15 vee

  Jatka samaan malliin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.