Vuoden ensimmäinen makeover: Oona!

Vuoden ensimmäisen meikkileikin kohteena sisareni Oona!

Juurikin se ”tuulen tuivertama aavikkopensas” joka on nyt vihdoin kolmen vuoden jälkeen pyörinyt takaisin taloon päiväntasaajan tuolta puolen. Voitte uskoa, että jälleennäkeminen oli tunteikas.

O_before_after

Oonan makeoveriin kuului myös hiusten värjäys paria astetta vaalemmaksi.

Silloin harvoin kun Oona meikkaa, rutiiniin kuuluu ripsiväri ja punainen kajal ja silloin tällöin ehkä jotain vaaleaa luomiväriä.

Halusin tehdä Oonalle keijukaismaisen, talvisen viileän meikin. Ihon sävyn erot kuvissa johtuvat after-kuvan kellonajasta, kuvanottohetkellä valaistus oli muuttunut sinertäväksi.

O_sininenmeikki_silmat

Silmämeikki syntyi sinisellä voidemaisella pohjustuksella ja sinivihreillä ja punertavilla luomiväreillä. Nypin kulmat ja toin niihin kevyesti muotoa Lumenen kulmakynällä nro 2.

O_luomivarit

Kuvassa meikkiin käytetyt Lumenen Crystal-luomiväri 28 Kuutamon Kutsu ja The Body Shopin Shimmer Cubes 22 -paletin sävyjä. Alaluomelle käytetyistä sävyistä ei valitettavasti ole kuvaa, mutta ne ovat Too Facedin jostain paletista jonka lainasin kaveriltani.

O_silmameikki1

O_silmameikki2

 .

O_sininenmeikki4

Kasvomeikissä ihon kirjavuudet tasoitettiin Estee Lauderin Double Wear -peiteaineella, ja päälle levitin Flow Kosmetiikan mineraalipohjaa sävyssä Peach. Poskilla aavistus Yves Rocherin Rose Douceur -poskipunaa ja kasvoille toin hohdetta Lumenen Kuutamon Kutsu -luomivärillä. Huulilla hipaisu Lumenen pinkkiliilaa huulikiiltoa jonka nimi on kulunut pois.

Pilvisen harmaiden valo-olosuhteiden ansiosta kasvomeikki ei juurikaan pääse kuvissa oikeuksiinsa….

O_sininenmeikki_silmat2

Voimakkaasti hohtavat mutta suhteellisen vähäpigmenttiset Shimmer Cubes -paletin sävyt sopivat erinomaisesti värillisen pohjustuksen päälle. Ne päästävät sinisen sävyn kauniisti läpi ja sininen pohja puolestaan korostaa niiden huurteista helmiäisyyttä.

Punertavat sävyt alaluomella tuovat meikkiin yksinkertaisen kontrastin ja korostavat silmien omaa sävyä.

O_sininenmeikki2

. . . .

Kommentit
  • 1.1

   Sanni sanoo

   Hämmentävää kuinka moni on kommentoinut näin..! :) Taitaa johtua vain kuvakulmasta. Minä en näe meissä mitään samaa näköä, Oonalta kysytään itse asiassa usein onko hänessä aasialaista verta. :)

   • 1.1.1

    sanoo

    On teissä samaa näköä, mutta ette te nyt ihan saman näköisiä missään nimessä ole. Silmänmuoto mm. aivan totaalieri. Suu ja ilme yhdistävät, kasvonmuodossa jotakin samaa, vaikka sulla on särmikkäämmät kasvot. Vaikka eroja on yhtä monta kuin yhtäläisyyksiä, olette silti selvästi sisaruksiksi tunnistettavissa.

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     olette silti selvästi sisaruksiksi tunnistettavissa.

     Mukava kuulla, ja jotenkin todella kiinnostavaa että te ulkopuoliset näette tuon yhtäläisyyden. :) Oonaa kun aina pienempänä leikkimielisesti kiusattiin sillä että hän on varmaan adoptoitu kun on aivan eri näköinen kuin muu perhe…. (Ihan kauhean mautonta kyllä vaikka edes leikkinä…. Mutta niin me aina sanoimme hänelle… :/)

 1. 2

  Silla sanoo

  Yhdennäköisyys on viimeisessä kuvassa ilmeistä! Ilahduttava postaus, ihanaa kuulla että siskokset ovat yhdessä jälleen.

 2. 3

  a sanoo

  voi hitsi, ootte kyllä ihan samannäkösiä kasvoista :D varsinkin viimesessä kuvassa sun sisko on ihan sun näkönen.

 3. 5

  Miira sanoo

  Varmasti ihanaa nähdä pitkästä aikaa! Teissä on muuten paljon samaa näköä siskosi kanssa :-)

  Siskosi kaltaisella luonnonlapsella olisin halunnut nähdä mieluummin perinteisen kauneusmeikin ja jättää väreillä ja dramaattisilla linjoilla kikkailut sikseen. Teillä on kummallakin kapeat ja hieman kulmikkaat kasvot, joita kannattaisi ennemmin pehmentää, kuin pyrkiä korostamaan vaikutelmaa kovilla väreillä ja siipimäisillä silmämeikeillä. Ihonvärin tasoitusta, lempeitä sävyjä ja sellaista. Vaikka toisaalta – mikäli tosiaan luin oikein ja siskosi käyttää silmissä punaista (!) kajalia – hän taitaa tykätä rohkeista ja yllättävistä meikkityyleistä.

  Hiusten värin kirkastus muuten sopii siskollesi loistavasti!

  • 5.1

   sanoo

   Mä olen tästä kyllä hieman samaa mieltä. Meikkaamattomalla sininen siipimeikki hieman tärähtää silmään, vaikka olen tosi avoin kaikille meikeille kellä vaan. Olis mukava nähdä, kun teet sellaisen make overin tosi naturaalisti. Aika usein meikkailet mallejasi melko ronskisti, ja siis se ei ole mikään nega asia sinällään, mut usein jään miettimään, et olispa hauska nähdä just toi tyyppi hieman neutraalimmassa meikissä (voimakas voi olla niin monella tapaa).

   Silti tykkään tuosta siskosi meikistä paljon ja se korostaa hänen piirteitään kauniisti. Silti hän onnistuu näyttämään siltä, että ”normaalisti en koreile, nyt tempaisin!”, joka paljastaa ehkä jonkin epämukavuuden? En tiedä, saatko kiinni?

   Hiustenvärin kirkastus todella loistava!

   • 5.1.1

    Sanni sanoo

    Aika usein meikkailet mallejasi melko ronskisti

    Johtuu oikeastaan siitä, mihin Karkkipäivän idea alunperin pohjautui, eli meikeillä leikkimiseen. :) ”Jokainen päivä on karkkipäivä kun sen voi aloittaa leikkimällä väreillä”. Tämäntyylinen lause oli blogini kuvauksena kun sen aloitin. ^_^

    Kun katsoo omianikin meikkikuvia blogin alkutaipakeella, niin eivät ne ”viidakkomeikit” millään lailla meikäläistä kaunistaneet, eikä ollut tarkoituskaan. Ilo syntyi siitä, kun sai maalailla värejä yhteen ja niistä syntyi meikin näköinen kokonaisuus.

    Totuus on se, että jokainen meistä näyttää kauneimmalta mahdollisimman luonnollisessa meikissä. Kokisin kuitenkin blogini tylsäksi, jos täällä olisi pelkkiä klassisia kauneusmeikkejä. Vaikka itsekin nykyisellään ”turvameikkaan” 90% ajasta beigellä, niin tahtoisin pitää värikkäät meikit edelleen elementtinä blogissani, vaikkeivat ne (let’s face it), oikein kenenkään vaalean skandivärityksen omaavan henkilön piirteitä ihanteellisesti korosta.

    Mutta ymmärrän kyllä palautteesi. :) Ja tosiaan, Oonasta kyllä näkee ettei hän ole meikissä omimmillaan. Luonnolapsimaisuudestaan huolimatta näen Oonan hänen persoonansa kautta värikkäänä ja räväkkänä tyyppinä, ja mielessäni joku acid greeen -meikki tulee aina olemaan enemmän Oonaa kuin lempeä beige. :)

    Hiustenvärin kirkastus todella loistava!

    Samaa mieltä, kirkastaa ihoakin! :)

    • 5.1.1.1

     sanoo

     Joo, tajuan hyvin ton sun ajatuksen. Tykkään itsekin todella paljon meikkileikeistä. Varmaan se värikkyys jotenkin pompsahtaa silloin, kun teet sen jolle kulle toiselle kuin itsellesi – sinua kun me lukijat ollaan totuttu näkemään kaikenlaisissa meikeissä, niin kauneismeikeissä kuin sateenkaaren värisissä iloitteluissa. Ehkä justiinsa se, että olemme nähneet, miten sun kohdalla eri meikit vaikuttaa, aiheuttaa myös sen, että sulla nämä värimeikit ei näytä ollenkaan hullummilta, mutta esim. siskollasi, jota ei blogissasi meikkimallina nähdä yhden yhtä (onko koskaan ennen ollut…?), voi värimeikki pistää silmään eri lailla.

     Haluan vielä sanoa, että itse pidän siitä, että annat palaa värien ja kokeilujen kanssa. Se ei ole mun palautteen ydin, että pitäisi pysyä tutussa ja turvallisessa. Ehkä tarkoitinkin sitä, että olisi hauska nähdä sellainenkin make over, jossa pyrkisit iloittelun sijaan ”siloittelemaan”, eli ts. hieman tällainen naistenlehti -tyyppinen juttu. Tiedätkö, mitä ajan takaa?

     Keep on the good work Sanni! Oot mun meikki-idoli!

     • 5.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Tiedätkö, mitä ajan takaa?

      Kyllä vain :) Taidanpa katsoa, ehtisinkö tehdä Oonalle vielä toisenkin lookin ennen kuin kerään kamppeeni ja suuntaan kotia kohti. ;)

 4. 6

  Jenni sanoo

  Hihi, ennen kuin luin tekstiä katsoin ylimpiä kuvia ja ajattelin, että oletpas meikannut ’kohteesi’ itsesi näköiseksi.. Mutta totuus kävi sitten ilmi heti jutun alussa, ja yhdennäköisyys taitaakin olla luonnostaan olemassa :)

 5. 7

  candycane sanoo

  Tosi kaunis meikki ja sopii kantajalleen hienosti. Kulmakarvojen muutos on tosi onnistunut! Varsinkin viimeisestä kuvasta huomaa, että olette siskoksia :)

 6. 8

  maria sanoo

  Ihana!

  Saatte varmaan kyllä kuulla kommenteissa miten samannäköisiä olette!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa emme koskaan – nämä blogikommentit ovat ensimmäinen kerta :)

   Oonalla on vähän saamelaishenkiset, pinnassa olevat silmät, pieni söpö nenä ja lattanat poskipäät. Minulla syvällä olevat ”tavis”silmät, iso nenä ja normiposkipäät. :D

 7. 11

  sanoo

  Teissä on todella paljon samaa näköä siskosi kanssa! Pidän tästä meikistä paljon, pitäisi ehkä joskus rohkaistua itsekin pistämään jotain hiukan värikkäämpää ja voimakkaampaa luomiväriä perus nuden ja ruskean eri sävyjen sijaan.

 8. 12

  miijamarya sanoo

  alimmassa kuvassa hän on ihan sinun näköinen! kiva postaus ja ihana keijumeikki. ja onnittelut aavikkopensaan kotiin saamisesta :) nauttikaa toistenne seurasta!! <3

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tuota käytetään nimenomaan käsittelemättömään hiukseen, ei värjättyyn. Se vaalentaa hiuksen omaa sävyä n. 1/4-astetta, eli erittäin kevyesti. Mun hiuksissa vaalennus näyttää kyllä tehokkaammalta, sanoisin että puoli astetta vaalenee kerralla.

   Eli suihkutat vaan tukkaan haluamiisi osioihin (esim. mä laitan pelkkiin juuriin) ja jätät tukkaan. Toimenpiteen voi toistaa parin päivän kuluttua jos haluaa vaaleamman tuloksen.

 9. 14

  asdfg sanoo

  mistäköhän sais lord&berryn tussieyelinerin mahdollisimman halvalla? asoksella ei ollut.

 10. 15

  Bemu sanoo

  http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/10/20/saippuan-kuivattavuudesta/
  http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/07/25/lily-lolon-uudet-poskipunat/

  Sanni testasi uusia Born to Bio -tuotteita ja tykkäsi! Deodorantti jopa parempi kuin Madaran;o)
  http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/02/24/mehukkaat-luonnonkosmetiikkauutuudet/

  Ulkona tästä postauksesta, mutta mulla jäi kyllä silmät ammolleen kun näin Biodellyn fb -sivuilla mielettömän määrän Karkkipäivän suosittelemia tuotteita.
  Tekeekö siis Karkkipäivä blogi ja Biodelly jonkinlaista yhteystyötä??

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tekeekö siis Karkkipäivä blogi ja Biodelly jonkinlaista yhteystyötä??

   Tokihan tehdään, tosin Facebookilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. :) Biodelly lähettää minulle aika ajoin luonnonkosmetiikan uutuustuotteita testiin. Jokaisen sellaisen postauksen, kuten nyt esimerkiksi tuon linkatun Lily Lolon poskipunat -jutun, yhteydessä lukee että tuotteet on saatu Biodellyltä.

   Nuo Facebook-nostot eivät liity yhteistyöhön mitenkään, en ole edes ollut tietoinen että he linkkaavat juttujani sinne. Huomaan, ettei valtaosalla linkeistä ole mitään tekemistä heidän minulle lähettämiensä tuotteiden kanssa. Oletan heidän halunneen linkittää juttuja, jotka kokevat kiinnostaviksi ja asiakkailleen hyödyllisiksi, kuten nyt esimerkiksi tuo ”Saippuan kuivattavuudesta” -postaus. Tai juttuni silikoniyhdisteistä. :)

   Born To Bio -tuotteita en ole saanut Biodellyltä vaan merkin maahantuojalta NHS Oy:ltä. Biodelly kuitenkin myy Born To Bio’a, joten epäilemättä siksi ovat valinneet linkittää kyseisen jutun. :)

   Jos siis sinulle jäi kuva, että suosittelen täällä blogissa Biodellyn tuotteita jotta he puolestaan voivat linkittää suositukseni Facebook-sivuilleen, niin sellaista diiliä meillä ei ole. Itse en ainakaan sellaisesta mitään hyötyisi ^_^. Biodellyn Tanja lähestyy minua muutaman kerran vuodessa sähköpostitse kysyen, olenko kiinnostunut jostain heidän edustamastaan tuotteesta. Mikäli olen, niin saan tuotteet testiin. Joistain kirjoitan blogiini, joistain en. :) Joistain pidän, joistain en. :) Heidän Facebook-sivujensa sisältöä en seuraa.

 11. 16

  Wanha sanoo

  Kiva kuulla että siskosi on kotiutunut :) Blogitekstisi ovat aina mielenkiintoista luettavaa! Toivoisin, että voisit auttaa minua vanhojentanssimeikkini kanssa. Aion tehdä meikin itse, ja olen lähinnä huolissani meikkipohjasta. Ihoni on rasvoittuva T-alueelta, ja alueella on myös epäpuhtauksia. Muuten ihoni on normaali. Tällä hetkellä käytän Maybellinen Fit Me-meikkivoidetta sekä Garnierin BB:tä sekä Lumenen irtopuuteria (nimeä en muista). Päivän mittaan iho alkaa kiillellä varsinkin nenästä ja otsasta, ja etenkin tanssiessa hehkun hieman liian kirkkaasti :D Osaisitko suositella hyviä ja kestäviä meikkivoiteita? Kiitos jo etukäteen!

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Hei Wanha!

   Sinun kannattaa ehdottomasti lisätä meikkivoiteen alle talia imeä pohjustusvoide, edullisimmillaan löydät sellaisen vaikkapa Lumenelta tai L’orealilta. (Lumenen on ohuempaa, Lorkun taas paksua jankkia joka myös täyttää huokosia ja tasoittaa ihon epätasaisuuksia paremmin.)

   Jos haluaa oikein hyvän ja kestävän meikkivoiteen, parhaat löytyvät (ikävä kyllä) selektiiviseltä puolelta. Tällaisen havainnon olen työssäni joutunut tekemään, vaikka yleisesti kannatan aina edullista linjaa. (Mitä edullisemmin saa toimivan tuotteen, sitä parempi, tottakai! :))

   Erinomaisia kestomeikkivoiteita ovat esim. Clarinsin Everlasting, Diorin Forever ja Lancômen Teint Idole Ultra.

   Taistelussa kiiltoa vastaan kannattaa asearsenaaliin varata myös kiiltoa imeviä papereita, ns. ”blotting papereita”. Niitä saa puuteroituna tai puuteroimattomana. Itse suosin jälkimmäisiä. Sen sijaan, että aina taltuttaisi kiiltoa päivän mittaan uudella puuterikerroksella, mikä on itse asiassa tosi ällöä kun rasva jää sinne puuterin alle ja tarttuu myös puuterivippaan, on parempi vaihtoehto painella kiilto blotting paperiin. Meikki näyttää päivän päätteeksi siistimmältä kun siihen ei ole ladottu montaa kerrosta puuteria ja kestää myös paremmin kun meikkiä liottava ihotali painellaan pois ihoon jättämisen sijaan. :)

   • 16.1.1

    Wanha sanoo

    Kiitos ihan tosipaljon! Pitänee lähteä metsästämään noita meikkivoiteita.. :D

 12. 17

  leni sanoo

  Kiva meikki, mutta tosiaan luo todella kovan vaikutelman yhdistettynä luustoon, kalpeaan ihon ja hiusten väriin :/

 13. 18

  Auroora sanoo

  Hei! Olisin kiinnostunut karppauksestasi. Mitä esim. käytännössä syöt induktiolla? Olen kyllä perehtynyt asiaan teoriassa ja käytännössä. Toivoisin lähinnä vinkkejä, joilla hommasta selvitä mahd.taloudellisesti. Olet kirjoittanut niin mielenkiintoisia tekstejä liittyen järkevään rahankäyttöön ja itse haluaisin painaa ruokakulut mahd.pieneksi laadusta kärsimättä, niin kaikki keinot otetaan vastaan.

 14. 19

  Pulla sanoo

  Lookki näyttää istuvan kantajalleen oikein kivasti!

  Osaisitko, Sanni, vinkata jotakin mineraaliposkipunaa, joka vastaisi sävyltään Benecosin Coral-punaa? Eli jotain korallista sävyä, jossa olisi sekä persikkaa että pinkkiä… (ja joka olisi tummuudeltaan luonnollinen tavalliselle, vaaleahkolle suomalaiselle iholle, kuten tuo Benecos) Olen tähän asti löytänyt vain selkeästi persikkaan tai pinkkiin meneviä, vaikka värikartoissa monia vaihtoehtoja onkin.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Entäs jos ostaisit vain sen Benecosin? :) Jos sävy siis miellyttää..? Huomasin Ecodealin sivuilta, että Benecosin vanhat poskipunat on jäämässä pois ja uudet on tulleet tilalle, vanhat sävyt Coral ja Rose on tällä hetkellä 3,85€.

   http://ecodeal.com/fi/poskipunat/580720000-poskipuna.html

   Toinen samanhenkinen ja mielestäni täydellinen sävy on MACin Mineralize Blush Dainty. Make Up Storen Lust on myös hyvä, erittäin mieto persikkainen, hohtava sävy, mutta siinä ei ole juurikaan pinkkiä.

   • 19.1.1

    Pulla sanoo

    Tuo Benecos kun ei ole mineraaliversio, vaan sisältää esim. risiiniöljyä, joka tuottaa iholleni aika kuolettavan pahan ekseeman… Tästä syystä kyselin puhtaiden mineraalipunien perään. :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Garnier Natural Color 110 Erittäin Kirkas Vaalea, joka nauratti, sillä tuloshan ei todellakaan ole ”erittäin kirkas vaalea” vaan about 8:n luokkaa. Eli miedommin vaalentava tapaus tämä tuote. Tosin Oonan tapauksessa saavutettu tulos oli juuri sopiva, sillä tuo luonnollinen 8 on hänelle ehdottomasti parempi kuin yli 10:n vaaleus.

   (Väri oli Oonan, ei minun valitsema.)

 15. 21

  sanoo

  Minusta yhdennäköisyys tulee esiin ilmeissä. Vaikka kasvojenpiirteet olisivat erilaiset on sisaruksilla usein samoja ilmeitä ja eleitä.

  Onpas kiva nähdä sininen silmämeikki josta ei tule kasaripuistatuksia!
  Hauska yhteensattuma mutta katsoin juuri eilen Lisa Eldridgen youtube-tutorialia hyvin samantyylisestä silmämeikistä. Ehkä tämä vannoutunut nudebeige-meikkaaja uskaltautuu vaikka viikonloppuna hieman testailemaan jotain uutta…

 16. 22

  Anne sanoo

  Moi!

  Mustakin teissä on vähän samaa näköä. Ehkä suu/ huulet tunnistan, mutta muuten ei ole yhtäläisyyksiä. Hauskoja nämä makeover postaukset. :)

 17. 23

  Tipi sanoo

  Kaunis siskosi on loistava esimerkki siitä, miten meikki muuttaa! Luonnollisesta kaunottaresta tulee vielä kauniimpi.
  Olette kyllä ihan eri näköisiä! :)

  Samaa ei valitettavasti voi sanoa itsestäni. Ilman meikkiä olen oikeasti ihan järkyttävän näköinen. On siis täysin perusteltua meikata sen takia, että käy esim. vain postilaatikolla.

 18. 24

  Tipi sanoo

  Sen verran piti lisäämäni kommenttiini vielä, että meikillä Oonasta tuli nainen. Ilman meikkiä tulee mieleen pirtsakka Peppi Pitkätossu. :)

 19. 25

  marssi sanoo

  hei kiitos vinkistä, täähän on tosi toteutuskelpoinen ja helposti muunneltavissa!:)

 20. 26

  Bemu sanoo

  No haa, tuo hiustenvaalennustuote on juuri must minulle, joka en halua muuta kuin sellaista auringonvaalentamaa tuntua… Tuli siis ostos.
  Minä pidän näistä meikkauksista joissa on väriä! Ei aina jaksa katsella kun on käytetty vain ruskeaa luomiväriä ja mustaa rajausta ;) Näistä tulee aivan uutta eloa.
  Kulmaluun vaalea highlighter on kauniin värinen.

 21. 27

  v sanoo

  Ihana meikki, kuten joku sanoikin niin mahtava nähdä sinistä käytettävän sillä tavalla, ettei siitä tule mitään kasariviboja:)

  Ja olen ehkä kommentoinut sulle samaa ennenkin, tai ainakin harkinnut, kun usein meikkipostauksesi saavat kommentteja, joissa kehotetaan meikkaamaan malli luonnollisemmilla sävyillä ja kevyemmin, mutta tässä uudestaan: itse arvostan paljon, että teet tummempia, näkyvämpiä ja ”kovempia” meikkejä kuin moni muu bloggaaja. Ei se väreistä ja silmien tai huulten esiin tuomisesta tykkääminen voi olla varattu vain parille ihonsävylle ja kasvonpiirteille!

 22. 28

  Anonyymiys sanoo

  Ihan hirveän näköiseksi meni sisko…kalpea ja kuollut ja näinpäinpois, jos suoraan saa sanoa :’D Huh. Mutta silmät on nätteinä!

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Ihan voit Suomen talven sinistä valoa syyttää kalpeudesta! ^_^ Sisävalossa ei ollut kuolemasta tietoakaan. :) Mutta kiitos vain palautteesta. :)

 23. 29

  jasmin sanoo

  Kyllä te olette molemmat upean kauniita! Vaaleampi hiusväri selkeesti pukee sun siskoa täydellisesti, puhumattakaan tosta meikistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.