Voita kosmetiikkajoulukalenteri

Huvittaisiko saada itselle kosmetiikkaa sisältävä joulukalenteri?

Jos nyökkäsit, niin sitten ei muuta kuin osallistumaan :)

JoulukalenteriYR_IMG_9509

Yves Rocher tarjoaa yhdelle Karkkipäivän lukijalle 24 pussukkaa täynnä kosmetiikkayllätyksiä.

Osallistut arvontaan jakamalla kommenttiboksissa jonkun joulumuiston, ihan minkä vain :)

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 22.11. kello 24.00 saakka. Jätäthän kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sille varatulle riville.

Sannin_joulukalenteri_IMG_2544

Kalenteripussukat voi ripustaa roikkumaan mukana tulevalla narulla ja pyykkipojilla, jos haluaa :) Tässä minun viime vuoden YR-kalenterini.

*

Edit. Rovaniemi-breikki on nyt pitänyt minut (sangen mieluisalla tavalla <3)  poissa koneen ääreltä, joten älkää ihmetelkö kun en ehdi julkaista arvontakommentteja. Haluan lukea kaikki kommentit samalla kun julkaisen, ihania ja hauskoja muistoja teillä joita haluan fiilistellä :) Pääsen kunnolla ”muhimaan” koneen ääreen taas maanantaina. Pidennän samalla arvontaan osallistumisaikaa maanantaihin 23.11. kello 24.00 saakka.

Kommentit
 1. 1

  Clio sanoo

  Muistoina tulee mieleen, kun aikoinaan vietettiin jouluja isommalla porukalla lähisukulaisten kesken, tuntuu että niissä oli enemmän tunnelmaa kuin nykyisin äidin ja isän perheiden välillä sukkuloiden. Eräänä näistä jouluista silloin n. 10-vuotias serkkuni toimi joulupukkina, kun me lapset emme enää uskoneet joulupukkiin, ja serkun koira yritti syödä pukin parran.

 2. 2

  Neiti X sanoo

  Ensimmäisenä mieleeni tuli surullisenkoominen joulu Thaimaassa sukulaisten kera, mutta säästetään sitä toiseen kertaan :D

  Suloinen joulumuisto tapahtui joskus 5v iässä, ruutuhame ja valkoinen kauluspaita päällä (tai vastaava, silloin kelpasi kaikki mitä äiti käski pukea päälle). Jouluruuat pötsissä alkoi se pukin odottelu kuumeisesti. Onneksi vanhemmat tiesivät ettei Pukki kerkeä tulemaan meillä (onneksi, Pukit ovat aina olleet pelottavia!) ja uskalsin käydä tarkistamassa takkahuoneen tilanteen. Ei ollut lahjoja, eikä toisellakaan kerralla. Mutta yhdellä kerralla olikin kuin olikin monta mustaa jätesäkkiä! Voi sitä riemua että nyt se Pukki on tuonut tänne lahjoja!! Taisin vielä kurkistaa takkahuoneessa olevasta takaovesta, että kyllä siellä hangessa näkyi jalanjälkiä!

 3. 3

  nappi sanoo

  Paras joulu(loma)muistoni on seitsemän vuoden takaa. Silloin meille muutti kääpiösnautserivauva, joka ensitöikseen yritti kaataa joulukuusen roikkumalla alaoksien koristeissa. Kunnes tajusi, että sen kuusen juuressahan on kätevä juomapiste.

  Samaisesta partasudista on ollut iloa myöhempinäkin jouluina. Jouluumme kuuluu esimerkiksi koiran ns. pakettihepuli. Koska lahjojen avaaminen nyt vaan on parasta, mitä pieni koira voi kuvitella.

 4. 4

  Heta sanoo

  Joulussa on parasta ihanat tuoksut ja elävän tulen lämpö, yhdessäolo ja itsetehty ruoka. Onneksi meitä siskoksia on monta niin kaikki ei jää vanhempien tehtäväksi.

 5. 5

  Sienna sanoo

  Joulumuisto mutta oikeammin ehkä perinne: joka vuosi, ennen lahjojen jakamista laulamme ja tanssimme perheen kanssi piirissä soihdut sammuu – biisin. Koreografia on vauhdikas ja homma päättyy aina siihen kun kukaan ei muista enempää kuin kaksi säkeistöä – ja niistäkin toinen on enemmän hybridi kaikista 1. säkeistön jälkeisistä säkeistöistä. :D Joulu tulee kohta, ihanaa!!

 6. 6

  Kmkt sanoo

  Joulu on kyllä aivan ihanaa aikaa. <3 Meillä oli pienempänä ehkä vähän erikoisempi perinne; saatiin veljen kanssa joulusukkaan aamulla pienet lahjat. Nämä lahjat sisälsi jotain puuhasteltavaa päiväksi. Veljeni nimittäin jännitti lahjoja niin paljon, että tuli kiukkuiseksi, mikäli ei saanut ajatuksia muualle. Ja minä sain aamulahjan tietenkin tasapuolisuuden nimissä. :D

 7. 7

  Maria sanoo

  Pakko kertoa että Joulu on lempi pyhäni. Kaikki perheeni joulut ovat olleet jopa huonoinakin kertoina silti parhaimmat ja paljon hyviä muistoja täynnä, mutta ehkä hauskin muisto mitä tulee mieleeni on sellainen kun olin pieni. Pelkäsin käymässä olevaa Joulupukkia niin paljon, että itkin ja huusin mummoni keinutuolin takana pikkuveljeni kanssa koko sen ajan kun pukki oli käymässä. Isoveljemme sen sijaan istui onnellisesti pukin sylissä joululauluja lauleskellen ja jutellen hänelle. Eipä kyllä sen jälkeen enään tullut pukkia käymään joulusin. Paitsi vasta nyt Joulupukki on saanut tulla kyläilemään. Yleensä hänkin paljastuu meidän rakkaaksi mummoksi, mutta ei sitä uudet nuoremmat perheenjäsenet vielä ymmärrä, onneksi :D

 8. 9

  Susanna sanoo

  Paras joulumuistoni on se kun joskus lapsena meille tuli joulupukki joka kiroili. Pukkina oli siis mun murrosikäinen serkku joka ei ois varmaan halunnu olla siinä tilanteessa. :Dd

 9. 10

  Santeri sanoo

  Paras joulumuistoni taitaa olla se, kun sain pienenä lahjaksi Stiga-pöytälätkän. Voi sitä riemua :)

 10. 11

  helea sanoo

  Viime jouluna lahjakasassa oli tajuttoman iso lahjapaketti, joka oli suunnattu vanhemmilleni sisaruksiltani. Kun he avasivat paketin, sisältä paljastuikin toinen lahjapaketti, joka puolestaan oli osoitettu minulle ja poikaystävälleni, vanhemmiltani. Sisarukseni totesivatkin, että eikös sitä jotenkin sanota, että antamisen ilo, suurin ilo.. kunnon naurut saatiin :)

 11. 12

  mlee sanoo

  Yksi parhaista muistoistani on ensimmäinen joulu sen jälkeen kun olin muuttanut pois kotoa. Pitkältä tuntuneiden kuukausien jälkeen sain vihdoin taas olla rauhassa perheeni kanssa ja olo oli taas rauhaisa ja turvallinen :)

 12. 13

  pikkis sanoo

  Muistan vieläkin joulun 1996 jännittävyyden. Olin silloin neljävuotias. Oli jo ilta, asuttiin omakotitalossa ja yhtäkkiä olohuoneen ikkunan takaa kuului koputusta. Katsoin ikkunaan ja näin, kuinka sen takana vilahti tonttulakki! (Isä oli laittanut harjan varteen tonttulakin ja koputteli sillä ikkunaa :D). Vähän ajan päästä eteisestä kuului töminää ja kun juoksin katsomaan, tonttu oli jättänyt sinne kasan lahjoja! Se taisi olla jännin ja hauskoin jouluni. :)

 13. 14

  Juli sanoo

  Joitakin vuosia sitten äiti oli tehnyt aamupalaksi riisipuuroa, ensimmäistä kertaa eläissäni. Söin sitä niin paljon, etten meinannut jaksaa ruokaa. Meillä on myös tapana syödä niin myöhään, että on jo aivan kamala nälkä. Tämän johdosta kukaan ei puhu mitään, vaan kaikki lappavat kaksin käsin ruokaa suuhun, ja jouluateria on syöty 10 minuutissa :D Sen jälkeeb jokaisella on huono olo ja seuraava tunti maataan sohvalla.

 14. 15

  Susanna sanoo

  Oma ehkä parhain joulumuistoni liittyy vielä aikaan, jolloin olin pieni. Katon alla oli kaikki rakkaimmat ihmiset nauramassa, syömässä, jakamassa lahjoja keskenään… Nykyisin joulunvietto on pienentynyt todella paljon siitä mitä se oli, kaipaan niitä ihmisiä edelleenkin joka joulu, jotka nyt viettävät omien perheidensä kanssa joulua tai ovat taivaassa katselemassa. Viime jouluna koin tämän tunteen monen vuoden jälkeen, kun kävin poikakaverini perheen luona, siellä olivat kaikki vielä saman katon alla.

 15. 16

  Rom sanoo

  Joulu on koko ikäni rakentunut siitä, että mennään mummolaan ja sitten vanhemmille syömään. Omaan kotiin tietysti nykyään yöksi. Viime jouluna oli ensimmäinen joulu, jolloin mummolaan ei tullut pukkia, kun ei enää pieniä lapsia suvussa ole. Pukittomuus taisi olla kovin paikka papalle, joka olisi pukin paikalle vielä halunnut. :D

 16. 17

  Matilda sanoo

  Muistan, kuinka kävimme aattona äitini ja isän kanssa kovalla pakkasella suolla kävelemässä. Puut vain paukkuivat pakkasen vuoksi. Hyvä mieli tulee edelleenkin muistellessa. :)

 17. 18

  sanoo

  Nuorimman siskoni kanssa meillä on 4v ikäeroa. Muistan joulun, kun tajusin, ettei joulupukkia olekaan ja pikkusiskoni vielä uskoi täysin. Tuona jouluna vanhin siskoistamme esitti joulupukkia. Lahjojenjaon jälkeen hän tokaisi, että sisko lähtee nyt eikun joulupukki lähtee nyt. Minä huomasin. Nuorin siskoni oli niin haltioissaan paketeistaan, ettei kuullut mitään.
  Ihan lämmöllä muistelen ♡

 18. 19

  Elina sanoo

  Minun joulumuistoni liittyy jouluun, jonka vietimme äidin ja isosiskoni kanssa äitini synnyinkodissa maalla. Sähköt oli, muttei juoksevaa vettä. Pohjoiseen sattui tuona jouluna kova pakkanen, mutta tunnelma oli sisällä sitäkin lämpöisempi.

 19. 20

  Hippe sanoo

  Joulua miettiessä mieleen tulee kuusen tuoksu, joulun rauhallinen ja rento, mutta juhlava tunnelma, joulusauna sekä katettu pöytä ja jouluruokailu.

 20. 21

  Ella sanoo

  Parasta on jouluyö, kun kirkon jälkeen palaan kotiin (toivottavasti lumisateessa tai vaihtoehtoisesti pakkaskirkkaan tähtitaivaan alla) ja käperryn uuden kirjan ja suklaakulhon kanssa sohvannurkkaan. Se oli parasta jo ala-asteella ja on edelleen kolmikymppisenä!

 21. 22

  Roosa sanoo

  Erityisesti muistan sen jouluaterian jossa jälkiruokana oli mummini tekemää mariannejäädykettä. Jäädyke rouskui suussa paljon enemmän kuin yleensä joten ihmettelimme perheen kesken mitä jäädykkeessä meni vinaan. Lopuksi selvisi että höpsö mummini oli mariannekarkkeja rouhiessaan tiputtanut koneeseen muovisen kannen ja söimme siis muovin murusia jäädykkeessä. Jäi kyllä viimeiseksi jäädykkeeksi :D

 22. 23

  helinä sanoo

  Ihan ekana tuli sellanen joulumuisto lapsuudesta mieleen kun veli oli oksennustaudissa ja ite sai mussuttaa jouluherkkuja:D

 23. 24

  Alcyone sanoo

  Meillä on joulu aina ollut hyvin perhe keskeinen juhla jossa syödään hyvin ja rauhotutaan illalla pelaamaan lautapelejä ja mussuttamaan suklaata.
  Pari vuotta sitten vietettiin joulua avomiehen perheen kesken ja avomiehen tavalla. Päivällä käytiin syömässä anoppilassa ja illalla sitten avomiehen kavereiden kanssa ryyppäämään ja baariin :D. Ihan mukavaa oli, mutta tuntui jotenkin omituiselta omaan jouluun verrattuna :)

 24. 25

  Chibi sanoo

  Minulla on paljon ihania muistoja jouluista, olen ehdoton jouluihminen, vaikkakin nykyään aina töissä (vapaaehtoisesti, jotta ne, joilla on perheet, pääsevät joulua viettämään, kyllä se lapsille on niin tärkeä). Itse saan näin venytettyä joulunviettoa ;)

  Ehkä paras joulumuisto, mikä tulee mieleen, on kun olimme ensin olleet isovanhempien luona (he asuivat lähellä meitä), joulupukki oli melkein paljastunut isoisäksi. Usko joulupukkiin palautui, kun matkalla isovanhempien luolta kävellessä vanhempien kanssa kotiin jostakin rapusta juoksi joulupukki lahjasäkin kanssa autorämään ja kaasutti pois :D

 25. 26

  Hedda sanoo

  Viime joulu jäi valitettavasti erittäin hyvin mieleen… koko perhe sairastui mahatautiin, vuoron perään oksennettiin ja noh… sitä toistakin. Kaikki jouluruuat jäi syömättä, lahjat jaettiin siinä sivussa nopeasti. Koko joulu meni vessassa ollessa ja peiton alla koomatessa. Välipäivinä uskalsi jo syödä vähän paahtoleipää ja muutaman konvehdin :D toivottavasti ei tarvitse enää ikinä viettää joulua noin! Meidän perheen koira kyllä tykkäsi kun sai syödä jouluherkkuja mahan täyteen, sinne meni porkkanalaatikot ja kinkkusiivut!

 26. 27

  Sofia sanoo

  Muistan elävästi yhden joulun kun oltiin äitini kanssa kaameassa flunssassa eikä päästy sängystä ylös joten emme myöskään päässeet muiden sukulaisten kanssa joulunviettoon. Joulu oli kuitenkin todella mukava,katsoimme äidin kanssa televisiosta jouluohjelmia, söimme jauhelihakeittoa, availimme lahjoja ja tuijottelimme jouluvaloja. Oli kyllä flunssasta huolimatta kivaa!

 27. 28

  Babo sanoo

  Jouluaaton joulukuoron konsertti kirkossa on tunnelmallinen joulun alku. Silmä kostuu kun Maa on niin kaunis täyttää koko tilan. Sen jälkeen poismenneiden muistaminen hautausmaalla, ja sitten kotiin iloiseen joulun viettoon. Tämä kuuluu minun jouluun.

 28. 29

  elu sanoo

  Yhtenä jouluna oli kovasti lunta, kun mentiin viemään haudoille kynttilöitä. Päätin sitten pukeutua lämpimästi.. eli punaisiin pilkkihaalareihin. Kyykin hautakiven takana kynttilää sytyttämässä kun jostain kuului heleä lapsen huuto ”hei äiti, kato joulupukki on tuolla!”. Ihmetellen kuikuilin ympärilleni kunnes tajusin että minähän se pukki olinkin lapsen mielestä :D

 29. 30

  HTT sanoo

  Päivittelin tässä yksi päivä joulukalentereiden hintaa äidilleni (”muumijoulukalenteri paikallisessa siwassa reippaasti yli 20 euroa, mitäh?!??!?”), johon äitini totesi, että pomppasin pienenä ylös sängystä niin riemuisasti ja reippaasti joulukalenterin luukkua avaamaan, että hän olisi maksanut parikolmekymppiä ilomielin. En todellakaan ollut mikään helppo herätettävä, joten hauska muistella, kuinka paljon iloa ja jännitystä joulukalenterit toivat pienen ihmisen maailmaan. :)

 30. 31

  Aapeli sanoo

  Paljon ihania muistoja… Yksi vähän tuoreempi, jo aikuisiällä sattunut mukava yllätys. Vuosi on luultavasti 2009 (vuodet vierii, en ole täysin varma). Olemme vanhempieni kotona. Kaikki paikalla olevat ovat jo aikuisia. Suvun pikkuväki on tulossa vierailulle vasta Tapanina. On jo myöhäinen aattoilta. Tunnelma on jouluinen, rauhallinen. Yhtäkkiä ulko-ovelta kuuluu reipasta koputusta. Veljeni menee kummastellen avaamaan. Harvemmin aattoiltana vieraitakaan saapuu. Veljeni hämmästys on suuri! Kukas se siellä muukaan kuin oikea joulupukki! Täydessä tällingissä, pahoitellen myöhäistä saapumisaikaa. Taisi myös valitella ikäänsä ja huonoa muistia, kun vasta nyt oli paria pakettia tuomassa. Minä olin heti ”leikissä mukana” vaikka en tiennyt koko jutusta mitään. Pukki jätti paketit täysin hölmistyneelle veljelleni ja minulle. Kumpikin sai aivan ihanat itsekudotut villasukat pitkillä varsilla. Ihana jouluyllätys! (Itse siis tunnistin kyllä pukin olevan ”omalta kylältä”, myöskin jo aikoja muualle muuttanut tuttavaperheen poika. Veli ei tunnistanut! :D :D

 31. 32

  Maija sanoo

  Jouluun on kuulunut hyvin usein hiukan jäätyneet varpaat jouluaattona mennessämme viemään kynttilät edesmenneitten rakkaiden haudoille. Niin ja nämä ovat tapahtuneet Rovaniemellä. Terveiset Rollon ytimestä ☺️

 32. 33

  sanna sanoo

  Ihanin joulumuistoni on lapsena vietetyt joulut. Ensin käytiin perheen kanssa jouluaattona toisilla isovanhemmilla ja ajeltiin myöhemmin aattona kauempana asuvalle mammalle, jonne tuli aina pukki, jota kovasti odoteltiin ikkunassa siskon kanssa. Ja lapsuudessa jouluisin oli aina paljon lunta!

 33. 34

  Sara N sanoo

  Yksi tunnelmallisimpia jouluaattoja mitä muistan tuli vietettyä vuosia sitten Englannissa. Isännän kadun asukkailla oli tapana vuorotellen kutsua kaikki kotiinsa toddylle jonka jälkeen lähdettiin laulamaan joululauluja kadun vanhusten ikkunoiden alle. Satoi jopa hieman lunta mikä oli epätavallista. En tiedä mitä vanhukset pitivät laulusta mutta meillä muilla oli jotenkin erityisen jouluinen fiilis. Oli kuulemma perinne juuri heidän kadulla, ainoana koko kaupungissa.

 34. 35

  Heidi sanoo

  Meillä on perheen kesken hyvinkin rutinoituneet joulunviettotavat. Aamu alkaa riisipuurolla ja telkkarin möllöttämisellä, kunnes joulurauhan julistamisen jälkeen käydään hakemassa pappa ja mennään hautausmaalle. Siitä matka jatkuu toiselle kirkkomalle ulkoilmakirkkoon (jossa on aina kylmä), jonka jälkeen käydään kotona vaihtamassa (tai lähinnä keventämässä) vaatteet ja siirrytään neljäksi tuttavaperheen luokse ”joulupukki-showta” katsomaan. Tuttavilla on siis pieniä lapsia, ja tuo aika pukin saapumiselle on tosi vakiintunut :) Siitä sitten jatketaan takaisin vanhempien luokse jouluillalliselle, jonka jälkeen avataan lahjat ja juodaan glögit. Noin se on mennyt about joka vuosi.

  Kunnes sitten tuli joulu 2013, jolloin ensimmäistä kertaa vietin joulun poikaystävän perheen kanssa Forssassa, vieläpä niin, ettei omien vanhempien luona ollut mahdollista käydä välimatkan kestäessä autolla monta tuntia. Olihan se tosi erilaista. Ja tämä silloin 22-wee ”aikuinen” soitti sitten äidille itku kurkussa, että eihän tämä tunnu yhtään joululta! Noh kyllä mä sitten sopeuduin (:D), mutta silloin huomasin, miten yllättävän tärkeiksi nuo jouluperinteet ovat muodostuneet. Viime joulun vietin tutuissa merkeissä, mutta tänä vuonna joulunvietto tapahtuu taas siellä Forssassa samalla kokoonpanolla, kuin pari vuotta sitten. Ehkä tällä kertaa sopeudun paremmin :D

 35. 36

  Petra sanoo

  MInun joulumuistoni on niiltä ajoilta kun uskoin vielä joulupukkiin, joulupukki oli jäänyt kahville ja ottanut parran pois. Juuri silloinhan minä kävelin keittiöön, ja totesin että se olikin vain naapurinsetä. Olin mennyt pettyneenä leikkimään:D

 36. 37

  plussaa sanoo

  Parhaat joulumuistot liittyvät mummolan jouluihin pohjoiseen, jonne kokoontui koko suku. Tänä jouluna vietetään joulua oman pienen perheen kanssa ja luodaan uusia parhaita muistoja ♡

 37. 38

  Susa sanoo

  Mieleen on jäänyt kävelylenkki tosi kovassa pakkassäässä ja kauniissa lumisessa maalaismaisemassa jouluaattona noin 20 vuotta sitten.

 38. 39

  Emma sanoo

  Olen syntynyt viikko ennen joulua, joten joulunodotusmuistot kytkeytyvät aina syntymäpäiväni kanssa yhteen. Joskus ala-asteen alkupuolella, kun kaverisynttärini olivat meneillään, huomasimme kavereideni kanssa pihalla tontun! Siinä sitä sitten into piukeana juostiin ikkunasta toiseen katsomassa, kuinka tonttu juoksi pitkin pihaa ja pöllytteli lunta. Tuohon aikaan suurin osa siis vielä uskoi joulupukkiin ja tonttuihin. Vielä tänä päivänäkään vanhempani eivät ole suostuneet kertomaan, kenet he aikoinaan värväsivät tontuksi. :D Toisaalta, miksipä pilaamaan muistoa sillä tiedolla!

 39. 40

  jo_t sanoo

  Vielä ehdin mukaan! Joulumuistoja on niin valtavasti, että on vaikeaa kirjoittaa vain yhdestä. Mieleenpainuvimmat muistot ovat varmasti lapsuudesta. Yksi huvittavimmista muistoista on isovanhempien luona vietetystä joulusta. Saimme siskoni kanssa niin paljon lahjoja, että isoisäni oli suorastaan lapsekkaan kateellinen. Muistan kuinka äiti ja isoäiti yrittivät lieventää tilannetta vitsailemalla, ettemme me lapset tajuaisi tilannetta, mutta isoisä oli silti silminnähden närkästynyt :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.