Violetinhuuruisia hiuskuulumisia

Nyt kun hiukseni ovat viileän sävyiset, olen muokannut pesu- ja hoitorutiinin sen mukaiseksi.

 Hiukset_IMG_2514

Viileää sävyä on tunnetusti haastavaa pitää yllä, ja useimpien hiukset lähtevät tarmokkaasti kellertymään ilman vastatoimenpiteitä.

Omiin toimenpiteisiini kuuluu violettisävyinen shampoo sekä hoitava kevytsävy. Hiukset ovat pysyneet ihan mukavasti viileinä, lukuunottamatta tyveä, jonka jo kampaaja totesi olevan itsepintaisen lämmin. Sävytteellä olen saanut senkin alueen ”aisoihin”, vaikka yhtä viileä se ei ole kuin pituudet.

IdHiustuotteet_MG_2912

Viime kesänä hetken mielijohteesta ostamani Lushin Daddy-O on nyt päässyt kunnolla käyttöön. (En oikein tiedä miksi sen alunperin ostin… ehkä ajattelin että se kirkastaa kullankin sävyistä tukkaa..? Outoa logiikkaa.)

Daddy-O kirkastaa vaaleita hiuksia sitruunan avulla, ja shampoon violetti pigmentti taittaa hiusten keltaisuutta. Tai niin olisi ainakin tarkoitus. En oikein tiedä miten tehokkaasti shampoo tuotetyyppinä toimii tässä tarkoituksessa, sehän viipyy hiuksissa lopulta niin lyhyen aikaa. Tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä että sitruunamehu tai väripigmentit ehtisivät tehdä hiuksessa juuri mitään 30 sekunnin vaahdotuksen aikana. Siksi pyrin itse antamaan shampoon vaikuttaa hiuksissa hetken ennen huuhtelua.

Miten te muut ”hopeashampoiden” käyttäjät teette..?

Kommentoin Daddy-O’n tuoksua jo viime kesänä, jolloin kutsuin sitä kiltisti ”hieman itämaiseksi ja voimakkaaksi”. Nyt kun tuote on säännöllisessä käytössä, on sanottava, että tuoksu on totaalista päänsärkykamaa. En ole kuunaan käyttänyt mitään näin voimakkaan tuoksuista kosmetiikkatuotetta – paitsi Lushin Godiva-saippuaa. Kuulostaa varmasti liioittelulta, mutta Daddy-O’lla pestessä tuntuu, että tuoksu nousee ihan päähän. Alkaa pökerryttää.

Oikeastaan en pidä Daddy-O’ssa muusta kuin sen hyvästä vaahtoavuudesta. Ja ulkonäöstä. ;) Tykkään Lushin pakkauksista.

Seuraavaksi ostan varmaan kauneusbloggaajakollegoiden suosikkihopeashampoon, Fudgen Clean Blonden.

 Hiustuotteet_IMG_2913

Koska Daddy-O jättää hiukset hitusen takkuisiksi (on siis hyvin pesevä), suoritan kakkosvaahdotuksen Yves Rocherin Nutritionilla joka on hoitavampi shampoo. Yleisesti on tietysti hoitoaineen tehtävä silottaa ja selvittää hiukset, mutta minä tykkään siitä, että hiukset ovat selvähköt jo shampoon jälkeen. Eli pidän sopivasti hoitavista shampoista.

YR:n Nutrition on sillä rajalla, että se on yksinään vähän liiankin hoitava (ja myös pesuteholtaan mieto), mutta esimerkiksi Daddy-O’n kaltaisen pesevämmän shampoon kanssa yhdessä käytettynä toimii minulla ihanteellisesti.

Kakkosvaahdotus on muuten mielenkiintoinen aihe – minulle se on aina ollut itsestäänselvyys, hiukset kuuluu vaahdottaa ja huuhdella kahdesti, mutta toiset pitävät kakkosvaahdotusta aivan turhana eivätkä ymmärrä sen funktiota lainkaan. Tästä oli muistaakseni keskustelua jossain aiemmassa postauksessa.

Hiustuotteet_IMG_2927

Joskus bloggaajana saa aivan erityisen sopivia, etten sanoisi räätälöityjä tuotetestaustarjouksia.

Olisin muutenkin ollut hankkimassa jotain shampoota tehokkaampaa sävyntaittajaa, vähintään violettipigmenttistä hoitoainetta, mutta ennenkuin ehdin liikahtaakaan kaupan suuntaan, oltiin PR-tahoilla jo huomioitu vaihtunut hiusten värini. Sähköpostiini hulahti tarjous kokeilla kylmän sävyn ylläpitoon Goldwellin Soft Color -vaahtosävytteitä ja saman sarjan sävyttäviä muotoiluvaahtoja.

No mikäpäs siinä :)

Minulle lähetettiin Soft Color kolmessa sävyssä; 10V, 10BS ja REF sekä Color Styling Mousse sävyissä 9P ja REF.

Soft Color -vaahtosävytteiden reseptit on uusittu viimeksi puolitoista vuotta sitten, ja niistä tehtiin entistä hoitavampia ja koostumuksesta kermaisempi. Tiedotteen mukaan 10 V (Violet) on suosituin sävy lämpimien sävyjen neutralointiin. 10BS on Beige-Silver  ja REF taas on yhtä kuin Refreshener For Highlights eli tarkoitettu raitojen kirkastukseen. REFiä ja BS:ää en ole vielä kokeillut.

GoldwellSoftColor_savyt

Kaikkien vaahtojen sävyt ovat hyvin samanlaiset, mutta ilmeisesti niissä on hiuksissa kuitenkin jotain eroa. Beige-Silverin voisi kuvitella sopivan tummemmalle vaalealle. Millähän tavoin raitojen kirkastaja sitten eroaa 10V:stä eli ”yleisvioletista”…?

Ensimmäinen kokeilukerta 10V:llä ei tuottanut minkäänlaista tulosta, vaikka annoin vaahdon vaikuttaa 30 minuuttia. Sävyä neuvotaan pitämään hiuksissa 5-15 minuuttia, mutta ”a deeper result will be achieved with longer processing times”. Seuraavilla kerroilla neutraloiva vaikutus on kuitenkin ollut havaittavampi, ja olen ollut tuotteeseen tyytyväinen. Olen käyttänyt sävytettä joka toisen pesun yhteydessä. Seuraavalla kerralla kokeilen REFiä.

Vaahto muuten tuntuu hiuksissa aivan ihanalta, koostumus on tosiaan ylellisen kermainen ja liukas. Tällä ei saa hiuksia takkuun. Oikeastaan sävyte tuntuu enemmänkin  hoitoaineelta. Siellä onkin parit tehokkaasti silottavat, liukastavat kvatit mukaanleivottuina; steartrimonium chloride (aka quaternium-10) ja behentrimonium chloride. Tämän parivaljakon voi bongata useista silottavista, hyvin selvittävistä hoitoaineista.

.

Loppuun vielä tilannepäivitys muotoilutuotehaasteen tiimoilta:

UniqueSeaSaltSpray_IMG_2909

Tällä hetkellä suosikikseni on muodostumassa Uniquen suolavesisuihke. Tosi kiva tuote; kosteisiin/pyyhekuiviin hiuksiin laitettuna suihke ei jätä minkäänlaista tuotetuntua, korostaa vain kiharoita kevyesti ilman tahmeutta tai jäykkyyttä. Kuiviin hiuksiin suihkutettuna suihke tuo autenttista ”tulin juuri tuuliselta merenrantakävelyltä” -fiilistä. Suolaveden tuoma tahma ja kevyt karheus on sopivan mietoa, jotta se ei jätä hiuksia ällöttävän tuntuisiksi, mutta kuitenkin riittävä jotta hiukset tuuheutuvat. Suihke ei jätä hiuksia jäykiksi kuten muutama aiemmin kokeilemani suolavesisuihke.

Haasteen tuotteista kokeilematta on enää yksi. Mutta koko kesä näitä käytellään, tarkoitus on löytää suosikki nimenomaan pitkäaikaisemmalla käytöllä. Muutama testikerta ei aina kerro koko totuutta. :) Katsotaan seisooko Uniquen suihke voittajapallilla elokuun lopussa :)

*

P.S. Schollin hemmottelusetin jaloille voitti Paula. Onnittelut ja ei kun raspailemaan! ^_^

Kommentit
 1. 1

  Elina sanoo

  Itse olen kokeillut nuo kaikki esittelemäsi sävytteet ja shampoot ilman mitään tuloksia (ja monia, monia muita!). Ainoa mikä ihan oikeasti toimii juurikin tuo Fudgen Clean Blonde. Sitä käytän 1-2 kertaa viikossa, annan vaikuttaa 5-10min ja tukka pysyy oikean sävyisinä. Noin vaaleassa tukassa 10min on varmasti jo liikaa ja kannattaa kokeilla aluksi lyhyemmillä vaikutusajoilla, sillä pigmenttiä on todella, todella paljon! Ihan loistava tuote!

 2. 2

  Eve sanoo

  Ikuisuuden kylmän-tummanvaaleassa värissä viihtyneenä pidän Fudgea ihan parhaana keltaisuuden taittajana. Käytän sitä noin kerran viikossa ja pesen aina ensin jollain muulla shampoolla. Fudgen annan vaikuttaa hiuksissa pari minuuttia. Tuntuma sen jälkeen on hiuksissani ärsyttävän takkuinen ja tykkäänkin käyttää sen jälkeen jotain super-silottavaa. Viime aikoina olen tykästynyt John Friedan hoitoaineisiin, joilla saa minunkin takkutukastani liukumäen :D

  -Eve

 3. 3

  Pipsa sanoo

  Itse käytän hopeashampoota laittamalla sitä kevyesti kastelluihin hiuksiin ja antamalla vaikuttaa pyyhkeen alla saunomisen ajan. Toimii :) Suosikkini on KCProfessionalin Color mask shampoo sävyssä pearl.

 4. 4

  milipili sanoo

  Äet on tykänny Klippoteketin hopee-shampoosta , tosin sillä on oikeesti harmaa tukka =D

 5. 5

  Pipetsu sanoo

  Omasta mielestä parhaimmat hopeashampoot löytyy schwartkopfilta ja matrixilta! Etenkin riittoisuudesta saa molemmat plussaa!
  Mulla on harmaat (värjätyt siis) hiukset ja yritän saada pysymään ne harmaina ja viileän sävyisinä noilla vaahdoilla, mutta pitkä tukkani menee ihan järkyttävään takkukasaan niistä eikä ilman hoitoainetta siitä selviä! Muuten olen kyllä tykännyt vaahdoista, laitan vaahdon päähän ja suihkumyssyn päälle saunaan. :) 10Bs ja 10V en ole huomannut eroja sävyissä, 10V voi vetää vähän sinisemmäksi, mutta näissä harmaissa se on vain plussaa ;)
  Ps. kiitos kivasta blogista! Olen roikkunut mukana vuodesta 2010 :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Ps. kiitos kivasta blogista! Olen roikkunut mukana vuodesta 2010 :)

   Jee, respekt :)

   Meneekö sun hiukset takkuun siis näillä Goldwellin Soft Coloreilla..? Ja minun hiuksissa kun ne (tai ainakin 10V mutta eiköhän muutkin tunnu samalta) tuntuu niin hurjan hoitavilta. Vaahto on ihan älyttömän liukasta ja sormet vain liukuu hiusissa vaahtoa laittaessa.

   • 5.1.1

    Pipetsu sanoo

    Joo menee! :/ en tiedä pitäisikö läträtä sitten märkään tukkaan vai kuinka? Tulee sellaiset nahkeat järvivedellä pestyt hiukset (sillai huonolla tavalla) :D toki olen pulloja hamstrannut jemmaan ylivuosi sitten.. Olisiko koostumusta muutettu? :)

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Koostumus on muutettu viimeksi loppuvuodesta 2013, tai ainakin lehdistötiedote asiasta on joulukuulta 2013.

     • 5.1.1.1.1

      Pipetsu sanoo

      Okei! Mulla lienee vanhaa koostumusta! Hyvä tietää niin hankin jatkossakin noita :))

 6. 6

  sanoo

  Mä käytän hoitoaineena Color Mask – Platinumia. Sitä kampaajani suosittelee. Ei se kyllä kauhean tehokas ole, mutta ehkä se jotain auttaa. Fudge olis tehokas, mutta olen sen verran kemikaalikammoinen, että en halua käyttää shampoota, jonka inci-listassa on cocamide dea. Ja toiseksi myöskään siksi, että mulla juuressa raidat ovat kirkkaat, mutta latvasta keltaiset eli latvat tarvitsee keltaisuuden poistoa eikä juuri…siksi hoitoaine mieluummin kuin shampoo. Fudgella olis kyllä myös vastaava hoitoaine, vois googletella arvioita siitä.

 7. 7

  Siiri sanoo

  Juuri pesin 10BS:n pois hiuksista :) Käytän sitä yleensä niin, että levitän vaahdon pyyhekuiviin hiuksiin ja päälle vielä jonkin naamion. Tänään naamiona oli KC Professionalin Color mask sävyssä platinum. Niitä sitten muhittelen vähintään puolisen tuntia. Ei näillä ylilyöntejä pääse käymään mutta kuitenkin taittaa kivasti keltaisuutta pois. Ja itsekin muuten tuplavaahdotan aina, tosin just toisinpäin eli ensin normishampoo ja sitten hopeashampoo. Muutenhan pesisin heti taittosävyä pois ;)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Muutenhan pesisin heti taittosävyä pois ;)

   Mä ajattelen niin että shampoon sisältämä pigmentti huuhtoutuu joka tapauksessa pois veden mukana. En siis tiedä onko shampoopigmentin ylipäänsäkään tarkoitus tarttua hiukseen – ehtiikö se tarttua vaahdotuksen tai parin minuutinkaan aikana, jos nyt shampoon haluaa vähäksi aikaa tukkaan jättää.

   • 7.1.1

    Eve sanoo

    Fudgella saan kyllä kynsinauhat aina sinertäviksi, joten oletan että jotain tarttuu hiuksiinkin. Siirin kanssa siis samalla logiikalla pesen aina ensin jollain toisella, ja sitten vasta hopeashampoolla.

 8. 8

  P sanoo

  Ei liity nyt aiheeseen, mutta osaisitko suositella erittäin kuivalle ja herkälle iholle sopivaa kasvojen puhdistusainetta? Ei tarvi olla luonnonkosmetiikkaa, mutta ei haittaa jos on :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Esimerkiksi joku apteekin perusvoide :) Aqualan L on oikein klassinen kuivan ja herkän (allergisen ja atooppisenkin) ihon puhdistusaine.

   Luonnonkosmetiikan puolelta valitsisin kuivalle ja herkälle iholle puhdistustuotteeksi esimerkiksi puhtaan manteliöljyn.

 9. 9

  Arlene sanoo

  Aaa, onkin tarvinnut hankkia toi suolasuihke. Mulla on pitkät, erittäin lasiset hiukset (luokkaa: saan kampaajat kiroilemaan ääneen ku jotain kampausta pitäisi saada tässä päässä pysymään) ja tän takia jää erilaisten kampausten teko tosi vähäiselle, kun en jaksa tapella hiusteni kanssa :D
  Kuulun myös luokkaan ”kaksi vaahdotuskertaa tuntuu turhalta” :D

  • 9.1

   maria sanoo

   Kerro sitten tännekin päin toimiiko, lasitukka olis täälläkin tuuheutettavana.

 10. 10

  Viliina sanoo

  Olen ansiostasi saanut itselleni paremman ruokavalion sekä huomattavasti selkeämmän ja kirkkaamman ihon. :D Kohta ilmeisesti voidaan lisätä listaan tuuheampi tukkakin. Minua kiinnostaa ihan valtavasti tuo ilmeisesti luonnonkosmetiikkalaatuinen suolasuihke, jonka postauksessa mainitsit. Odotan siis innolla tarkempaa analyysiä hiusaiheeseen liittyen sekä mahdollisesti jotain vinkkilistaa, mistä kyseistä tuotetta voisi ostaa. Oma pehkoni on siis verrattain paksu luonnonkihara takkukasa, johon haluaisin vähän enemmän keveyttä ja rakennetta sekä mahdollisesti boostausta kiharoille. ^_^

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Olen ansiostasi saanut itselleni paremman ruokavalion sekä huomattavasti selkeämmän ja kirkkaamman ihon. :D

   Onpa mukava kuulla :)

   Minua kiinnostaa ihan valtavasti tuo ilmeisesti luonnonkosmetiikkalaatuinen suolasuihke, jonka postauksessa mainitsit.

   Joo, se on luonnonkosmetiikkaa :)

   Uniquen tuotteita myy ainakin Biodelly:
   http://www.biodelly.fi/37_unique-haircare

   • 10.1.1

    Viliina sanoo

    Ilo on kuule ihan kokonaan minun puolellani. ^_^

    Kiitos, kiitos linkistä! :D

 11. 11

  sanoo

  Minä vaahdotan vain yhdesti. Siksi koska tämä lyhyt puhdistuu helpommin kuin se pitkä ja koska punainen väri kuluu muutenkin äkkiä pois :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Värin kulumisen kannalta voin ymmärtää sinkkuvaahdotuksen :)

   Mutta entäs jos on paljon muotoilutuotteita..? Lähtevätkö yhdellä vaahdotuksella..?

   • 11.1.1

    sanoo

    Lähtevät :) ja minä käytän paljon muotoilutuotteita! Laitan shampoota ehkä vähän isomman läjän ku parin euron kolikon verran ja puhdasta tukee. Tämä tukka näyttää muhkealta mutta sitä on yllättävän vähän märkänä.

 12. 12

  Anni sanoo

  Olen kokeillut matrixin hopeashampoota (so silver) ja vuosia sitten lorealin hopeashampoota (en muista tarkkaa nimeä). Molemmissa, erityisesti lorealissa ongelmana on ärtynyt päänahka. Lorealin jäi kokonaan käyttämättä tämän vuoksi.
  Nyt olen pystynyt käyttämään matrixia siten, että pesen hiukset muulla shampoolla ja sitten vaahdotan latvoja matrixin hopeashamooolla. Tämän päänahkani kestää ehkä 3 vkon välein. Voitte uskoa, että ihan ei toimi viileän sävyn ylläpidossa. Korkeintaan järkyttävimmän keltaisuuden saa taitettua.

  Matrixilla on myös kevyempi blonde care shampoo, jota taas olen voinut käyttää, mutta se on aika kevyt tähän tarkoitukseen.

  Kysynkin: perustuuko kaikki hopeashampoot samaan vaikuttavaan aineeseen (mihin?) eli haaskaanko rahani, jos lähden teatailemaan muiden merkkien vastaavia tuotteita?

  Tuossa matrixin hopeashampoossa muuten erikseen varoitetaan allergisesta reaktiosta ja vaaditaan tekemään allergiatesti ennen käyttöä. Onkohan tämä hopeashampoo allergia siis yleinenkin.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kysynkin: perustuuko kaikki hopeashampoot samaan vaikuttavaan aineeseen (mihin?)

   Tähän en osaa valitettavasti vastata, ehkä joku kampaaja osaa..?

   Tunnen hopeashampoiden vaikuttavista ainesosista vain sinisen/violetin pigmentin, mutta oletettavasti siellä on joitain muitakin kemikaaleja pureutumassa kellertävyyteen. Pelkän pigmentin ei luulisi ärsyttävän päänahkaa.

   Kasvipohjaisina ainesosina vaaleita hiuksia kirkastavissa shampoissa käytetään sitruunaa ja kamomillaa, mutta ne eivät ole nimenomaan hopeashampoiden ainesosia vaan yleisesti kirkastavia.

   • 12.1.1

    anonymous sanoo

    Pelkän pigmentin ei luulisi ärsyttävän päänahkaa.

    Tuota, eivätkös väriaineet ole yksiä kaikkein allergisoivimpia kosmetiikan osasia? ainakin jotkin mustat..? itse saan ihan julmetun ärsytyksen hopeashampoista ja muista värihommeleista, ja olen aina laittanut sen nimenomaan värin piikkiin. esim. musta ”henna” (ei siis oikeaa hennaa) on kait tosi allergisoivaa ja voi samalla allergisoitua hiusväreillekin? koska ne pigmentit voivat käsittääkseni olla melkein mitä tahansa myrkkymönjää. en ole varma, mutta mä ainakaan en pysty värjäämään käytännössä ollenkaan tai käyttämään mitään väriaineita ihoa vasten (joskus hönönä laitan varovasti pituuksiin jotain hopeajuttuja mutta pyrin pitämään ne siten, etteivät ole ihokontaktissa, EN suosittele :P). esim. PPD on väriaine ja ihan superallergisoiva. kannattaa perehtyä aiheeseen, suosittelen ehdottoman lämpimästi (varsinkin ennenkuin lausuu asiassa ;))! :) luettavaa riittää esim. todella hyvin kirjoitettussa blogissa

    http://kemikaalikimara.blogspot.fi/search/label/hiusv%C3%A4rit

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuota, eivätkös väriaineet ole yksiä kaikkein allergisoivimpia kosmetiikan osasia? ainakin jotkin mustat..?

     Olet oikeassa, mutta väriaineita on niin erilaisia. Omat tietoni aiheesta ovat kaikkea muuta kuin perusteelliset, mutta jotenkin olin jäänyt siihen käsitykseen että vain kestovärit (etenkin mustat) sisältävät niitä haitallisia kemikaaleja. Mielessäni niputin tuon hopeashampoon sisältämän pigmentin suunnilleen samaan kastiin haitallisuutensa kannalta kuin luomivärien tai meikkivoiteiden pigmentit, mutta voin olla aivan hakoteilläkin.

     Kemikaalikimara on tuttu blogi, ollaan Anjan kanssa yhdessä ihmetelty viime kesänä mm. EU-komission aurinkosuojamääritelmää :)

 13. 13

  Maija sanoo

  Muutama kuukausi sitten mun raidoitetut hiukset alkoi olemaan tosi tunkkasen väriset, ja olin jo varaamassa aikaa kampaajalle että laitettaisiin lisää raitoja. Sit muistui mieleeni yks huipputuote, eli Redkenin cleansing shampoo (muistankohan nimen oikein; siis syväpuhdistava shamppoo). Sen vaikuttavana aineena ainakin tuoksunsa perusteella on myös sitruuna, ja voin sanoa että tukan väri muuttui ihan huomattavan paljon kirkkaammaksi. Hoitsikaksi vielä color mask platinum niin avot!! :)

 14. 14

  Terhimarjaana sanoo

  Heippa Sanni,
  Olen käyttänyt Goldwellin 10V-vaahtoa muutaman pullollisen ja tälläkin hetkellä se on minulla käytössä. I’d rather hair you now -blogin innoittamana kokeilin jokin aika sitten radikaalia toimenpidettä: levittelin golfpallon verran vaahtoa kuiviin hiuksiin (lähinnä eteen ja sivuille, koska ne näkyvät itselle) ENKÄ PESSYT POIS OLLENKAAN! Tulos oli selvästi hopeaisempi kuin silloin, kun huuhtelin vaahdon pois. Olen toiminut tällä lailla nyt muutaman kerran ja ainakin omissa hiuksissani toimii eikä ole tapahtunut katastrofeja. Kuten Meerin blogissakin todetaan, niin toki vastuu on tietysti kokeilijalla, mutta ainakaan mulla ei tehnyt liian violettia.

  Fudgella on muuten Hot hed violet -muotovaahto. Olen tilannut Feeluniquesta. Toimii tuokin!

  Tykkään hurjasti sun hiusten uudesta sävystä; tuota itsekin aina tavoittelen…

 15. 15

  Iita sanoo

  Kampaaja suositteli minulle juuri tuota Fudge Clean Blondea. Aikaisemmin minulla on ollut käytössä Loreal expert hopeashampoo. Fudge on kuulemma hoitavampi. Pitää vaan ensin kuluttaa entinen loppuun.
  Ja lasimaiset hiukseni saavat mahtavasti voluumia Balmainin suolasuihkeella, huippu tuote:)

 16. 16

  Reetta sanoo

  Color Maskien niistä uusista suoraväriversioista kuulema sävy Lavender on loistava taittamaan lämpöä pois tukasta, kunhan ei pidä niin kauan, että on lila tukka. :D Ja hoitavaa perus Color Maskien tapaan, tehokkaampaa vain. En tosiaan itse ole kokeillut, mutta monelta olen kehua kuullut.

 17. 17

  Tove sanoo

  Vaahdotan yleensä kerran, vaikka käytän runsaasti muotoilutuotteita, sillä tukkani on lyhyt ja melko ohut. Olen luonnollisesti harmaantunut, mutta väri ei ole tarpeeksi harmaa. Lorealin extert silver on ainoa, joka tarttuu värjäämättömään tukkaani. Color Mask on yhtä tyhjän kanssa, ja Matrix saa tukan aivan hirveän kuivaksi ja pörröiseksi. Olen käyttänyt Lorealin silveriä toistakymmentä vuotta pari kertaa viikossa enkä ole huomannut mitään ärsytystä päänahassa. Joskus vaahdotan kahdesti ja silloin ensin tavallisella sampoolla tai hoitoaineella ja sen jälkeen silverillä.

 18. 18

  Maijastiina sanoo

  Sori, ei nyt liity mitenkään tähän hiusaiheeseen. Mutta koska ilmeisesti syöt aika paljon kananmunia, niin kai sulle on jo tuttu somerolainen munataksi (FB:stä löytyy nimellä Vaahteramäen MunaEggsPress)? Ehdottomasti parhaat koskaan syömäni kananmunat. Nuo ulkokanat saavat ulkoilla ympäri vuoden, mikä tuottaa maistuvia munia ja myös ilmeisen tyytyväisiä eläimiä. Taksi siis kuljettaa munia suunnilleen kerran kuussa eri puolille eteläistä Suomea. FB:ssä tapahtumissa on aina ainakin kuluvan kierroksen tilauslista ja tiedostoista löytyy myös lista kaikista pysäkeistä. Kenno (30 kpl) maksaa 7 €, mikä ei ole mielestäni edes paha hinta.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   kai sulle on jo tuttu somerolainen munataksi (FB:stä löytyy nimellä Vaahteramäen MunaEggsPress)?

   Ei ollut tuttu, mutta kiitos vinkistä :)

 19. 19

  Kuorotipu sanoo

  Ei liity tähän aiheeseen, mutta YR-paketti tuli tänään ja se hohdepuuteri on IHANA!!

   • 19.1.1

    HG sanoo

    Minulle tuo hohdepuuteri on liian hohtava. Tuo huokosia esiin kun käytin poskipunana. Vinkkejä sen käyttöön? vai eikö vain sovi minulle?

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hohdetuotteissa on tosiaan aina se ”miinus”puoli että korostavat huokosia, mitä hohtavampi, sitä enemmän tuo huokosia esiin. Alle voi kokeilla laittaa huokosia blurraavaa primeria, mutta sen apu jää yleensä vähän plus-miinus-nollaksi kun päälle vetää oikein hohtavan kasvotuotteen.

 20. 20

  Anna sanoo

  Mun tukassa tuo suolasuihke ei toiminut lainkaan! Muutama suihkaus ei tehnyt mitään muuta kuin jätti latvat kuivaksi ja takkuiseksi ja jos annostusta lisäsi oli tuloksena järkyttävän tahmea ja likaisen näköinen tukka:( Nyt käytössä Yarokin Feed Your Roots muotovaahto, joka antaa kivasti runsautta, kiiltoa ja ilmavuutta tukkaan. Suosittelen :)

 21. 21

  Anni sanoo

  Suosittelen sinulle ehdottomasti Echoslinen silver-shampoota. Soft coloreista paras keltaisuuden poistoon/ehkäisyyn on nimenomaan bs, se on neutraali, sillä ei vahingossakaan saa hiuksia liiloiksi mutta se neutraloi keltaisuuden varmasti.

 22. 22

  Taija sanoo

  KC Pro:n Color Mask Shampoo Pearl on oma suosikkini keltaisuuden taittoon, toimii loistavasti. Tykkään antaa vaikuttaa esim. jalkojen sheivauksen ajan että saan tuotteesta maksimitehot irti. :D joskus annoin olla liian kauan, tuloksena oli muutama mukavan vaaleanpunainen suortuva, joten ainakin aine on riittävän tehokas omaan käyttööni. Fudge vaikuttaa (en siis ole kokeillut – vielä!) vielä astetta tehokkaammalta, joten ehkä sitä seuraavaksi. Suunnitelmissa on myös Manic Panicin Purple Hazen hankkiminen ja hoitoaineeseen sekoittaminen kestävämmän kylmän sävyn hankkimiseen.

  Lisänä käytän 4R:n Silver Mistiä, joka lähtee pesussa, mutta tuo instant helpotuksen keltaisuuteen ja toimii lämpösuojana.

  Suolasuihkeet on rakkautta!

 23. 23

  Vive sanoo

  Mitä on tuo ihananvärinen kynsilakka suolasuihkekuvassa? :)
  Mahtaisiko suihke tuoda samaa klähmäämätöntä runsautta myös ohueen ja hentoon tukkaan…?

  Kivaa kesää Sanni, blogisi on ihana! Yksi harvoja joita olen vuosien aikana jäänyt lukemaan pysyvästi. Olet aidosti oma itsesi ja varmaan sen(kin) myötä blogisi erottuu valtavirrasta.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Mitä on tuo ihananvärinen kynsilakka suolasuihkekuvassa? :)

   Se on Lumenen tämän kesän kokoelmasta, sävy 51 Aamukastetta. Tosi nätti aprikoosibeige creme-lakka. :)

   Kiitos ihanasta palautteesta Vive! <3

 24. 24

  anonymous sanoo

  omituista kun välillä tulee tuo, että kommenttisi odottaa hyväksyntää ja välillä se vaan ”häviää”, no, toivottavasti ne perille tulevat :)

  tosiaan mullakin on ongelmana luonnostaan lähes valkoinen tukka, joka muuttuu, kiitos kökön vesijohtoveden, ihan keltaiseksi. en oikein voi noita hopeajuttuja käyttää, ne ärsyttävät ihoa eivätkä edes tepsi (tukkani on sit vissiinkin liian hyväkuntoinen tai jotain? :o ) En tosiaan suosittele edes kevytsävytteiden käyttöä jos niistä tulee ärsytystä, kuten tuolla ylempänä joku kuvasi. ei ole järkeä leikkiä omalla terveydellä! c-vitamiini&syväpuhdistava shampoo ovat tällöin ihan oiva apuväline, suosittelen kokeilemaan.

  oonkohan mä ihan kakara kun hihittelin tolle blonde-silverin lyhenteelle ihan hyvät tovit… :D :D luultavasti!

  • 24.1

   Sanni sanoo

   oonkohan mä ihan kakara kun hihittelin tolle blonde-silverin lyhenteelle ihan hyvät tovit… :D :D luultavasti!

   Kakara täälläkin, kyllä muakin tuo vähän naurattaa… :D

 25. 25

  Jenni sanoo

  Väripigmentit reagoivat toisiinsa samantien kun ne joutuvat keskenään kosketuksiin eli taitto toimii periaatteessa samantien tai ainakin puolessa minuutissa jo periaatteessa. JOS taitettavaa, eli keltaista on voimakkaasti, taitossa menee hiukan kauemmin koska violetin pigmenteillä menee pitemmän aikaa ns hyökätä sen keltaisen kimppuun :) Hopeashampoota suositellaan aina pitämään parista minuutista jopa viiteen mutta kannattaa olla varovainen varsinkin joiden shampoiden kohdalla koska ne vetää herkästi sitten siniseksi rikkinäisimmät hiusten kohdat. Sinistä niissä shampoissa on enemmän tai vähemmän riippuen merkistä koska että se taittaisi oransseja pigmenttejä pois :)

  10Veenkin kanssa saa olla varovainen jos on kovin rikkonainen hius, vetää herkästi violetiksi :) Toki lähtee pesukerroilla pois mutta välttämättä ei halua lilaa tukkaa ollenkaan :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.