Vinkki: loistava, halpa kulmakynä

Sopivan värisen kulmakynän löytäminen voi tunnetusti olla kinkkistä. Harmillisesti useimmat markkinoilla olevat keskiruskeat kulmakynät ovat punertavia, kun suomalaiseen perusvaaleaan väritykseen sopii useimmiten neutraali, harmaaseen taittava ruskea. Lumenen kulmakynä numero 2 on juuri sellainen, ja siksi se onkin (vahvistamattomien tietojen mukaan) Suomen myydyin kulmakynä. :) Itsekin olen sitä käyttänyt monta kappaletta.

Dermosil_kulmakyna_Medium

Kuva Dermoshopin sivulta

Nyt olen kuitenkin löytänyt melkeinpä vielä paremman yksilön; Dermosilin kulmakynä, sävy Medium. Sävy on hyvin lähellä Lumenen 2-kynää, sillä erotuksella että koostumus on enemmän mieleeni. Lumenehan muutti kyniensä koostumusta viime vuoden uudistuksen yhteydessä, ja ne ovat nyt pehmeämpiä —-> jättävät enemmän pigmenttiä ja helposti tummemman tuloksen. Itse pidän enemmän sellaisesta perinteisen kovasta ja ”kuivahkosta” kulmakynän koostumuksesta, ja Dermosil tarjoaa juuri sellaisen. Näin väriä ei tule helposti liikaa.

Dermosil_kulmakyna_meikki

Kulmakarva ennen ja jälkeen Dermosil Mediumin.

.

Dermosilin kynillä on hintaa 5,30€ ja niitä saa Dermoshopin nettikaupasta.

Oman kynäni sain kun vierailin viime kesänä Dermoshopin tuotantotiloissa.

Googletellessani muiden kokemuksia Dermosilin kulmakynistä, törmäsin KosmetiikkaKaaoksen postaukseen, jossa Johis vertaa nimenomaan Lumenen kynää  numero 2 ja Dermosilin Medium-kynää. Postauksessa on myös swatch-kuva kynien sävyistä.

Kommentit
 1. 1

  Eliina sanoo

  Itsekin käytin paljon kulmakyniä ja tuskailin niiden kanssa, kun olivat liian tummia, jopa ne vaaleimmatkin tuntuivat siltä. Silloin ne toimivat, kun värjäsin hiuksiani tummanruskealla, muttakun lopetin sen ja aloin vaalentamaan, niin kaikki kulmakynät lahjoitin pois ja metsästin käsiini Goshin Brow Kitin. Ah, siinä oli vaalein sävy juuri täydellinen minulle (sitä kun kevyesti laittaa) ja sehän kului hetkessä.. onneksi seuraavaa sävyä saa laitettua kevyemminkin, niin ei tule niin ”piirretyn” näköinen. :3

  Minulla kun on ongelma juurikin se, että minun kulmakarvat on hyvin vaaleat, ettei niitä oikeastaan näy.. värjään niitä välillä, mutta ei se värikään kauaa pysy. Kateellisena saan ystävää katsella, kun hällä on tummat ja tuuheat kulmakarvat, minulla taas on ohuet ja vaaleat lirut.. :D

 2. 2

  Menni sanoo

  Olen huomannut saman tuosta Lumenen kulmakynästä, hiukan liian pehmeältä tuntuu. Dermosilin kynä vaikuttaa todella hyvältä, mutta 6 euron postikulut yhdestä tuotteesta ovat mielestäni melko suuret. :S Eikö Dermosilin tuotteita siis myydä muualla kuin netissä?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Eikö Dermosilin tuotteita siis myydä muualla kuin netissä?

   Ei, se on yksi perusteista sille miksi tuotteet on niin halpoja. :) Tilaustavat ovat joko itse suoraan nettikaupasta, tai porukan lomakkeelle keräämä tilaus joka joko postitetaan tai syötetään nettikauppaan. Valtaosa Dermoshopin asiakkaista tilaa ”porukkana” –> työyhteisön ryhmätilaukset –> tilauksen summa niin suuri ettei tarvitse maksaa postikuluja. (Yli 50 € tilauksissa ei postikuluja.)

 3. 3

  Tiltu Kultu sanoo

  Minulla on vieläkin jossain jemma -nimisessä paikassa nysä Lumenen kulmakynästä, jossa on harmaa korkki – liekö sitten tuon Blueberry-linjan edeltävä. Sävy on juuri tuo harmaanruskea. Swatcheissa ollut Dermosil näyttää minusta ehkä liian kellertävältä tai punertavalta, juuri sellaiselta mitä näkee ihan liikaa blondien kulmissa. Mutta toki väri voi näyttää käytössä erilaiselta.
  Itse käytän joko luomiväriä (se MUS Smog, jota joskus aikoinaan suosittelit mulle varjostuksiin Nyxin Taupen kaltaisena värinä on loistava myös kulmissa!) tai Body Shopin kulmapalettia kulmissa. Lumenen kynää käytin kiiremeikkauksissa, mutta enpä käytä enää kun en löydä sitä mistään :P
  Opin muuten MACin meikkaajalta loistavan konstin meikata luonnolliset kulmat. Niin yksinkertaista, ettei tullu edes mieleeni! Värin levitys aloitetaankin melkein puolesta välistä kulmaa ja siveltimellä edestakaisella liikkeellä (myötä- ja vastakarvaan) väritetään pikkuhiljaa hivuttaen kulmakarvojen alkupäähän. Näin ei jää sellaista jyrkkää aloitusta. Ehkä kaikki muut ovat tämän hokanneet, mutta minulle tämä tuli uutena ideana. Niin sitä pinttyy omiin tapoihinsa :P

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Swatcheissa ollut Dermosil näyttää minusta ehkä liian kellertävältä tai punertavalta

   Livenä sävy on tosiaan erilainen kuin ainakin tuossa KosmetiikkaKaaoksen swatch-kuvassa. Ei ole yhtään punertava tai kellertävä. (Mä olen ainakin omissa kuolmissani tosi tarkka sävystä – vain viileät harmaanruskeat kelpaavat ;))

 4. 4

  sanoo

  Itse löysin täydellisen kulmakynän feeluniquesta, Shavata -merkkisen double-kynän. Kynässä ei ole lainkaan punapigmenttiä ja vaaleamman pään sanotaan olevan täydellinen blondeille. Oma värjäämätön hiukseni on maantienharmaa ja tummempi osa kynästä on vielä harmaampi, kuin Dermosil sinulla näissä kuvissa. Tälle värisävylle täydellinen siis. :)

 5. 5

  Susana Bay sanoo

  Täydellisen kulmakynän sävyn löytämisen voi verrata pieneen lottovoittoon! Itse parikymmenvuotisen mustien hiusten valtakauden jälkeen kasvun myötä hennaamalla tummakuparipääksi muuttumisprojektin keskellä (aikamoinen identiteettikriisi!) tuskailen kulmien lisäksi lähes kaikkien meikkien sävyistä!

  Mitä luomiväriä sinulla on näissä kuvissa? Näyttää loistavalta simppeliltä kesälookin perustalta sinisilmille.

  Kiitos kaunis sinulle erittäin innostavasta blogistasi. Ikiaikaisena Maalipyttynä olen saanut todella paljon vinkkejä, tietoa ja inspiraatiota teksteistäsi ja kuvistasi!

  Susana

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mitä luomiväriä sinulla on näissä kuvissa?

   Luomen ulkonurkan kuparinen väri on MACin Amber Lights. Sisänurkassa taitaa olla Natural Coden Chic-paletin vaaleaa beigeä ja alaluomella Max Factorin Burnt Bark ja L’orealin Platinum Beige.

   Kiitos mukavasta kommentistasi Susana! :)

 6. 7

  sanoo

  Kiitos Sanni linkkauksesta, oli aamulla ihmettelemistä, että mikä ryntäys mun blogiin on tullut, mutta löytyhän se syy täältä ;)

  Mun kuvissa tuo kulmakynä näyttää tosiaan punertavammalta kuin on. Mulla on huono kamera, jolla värisävyjen saaminen oikeinlaisiksi on aika vaikeeta. Oikeesti väri on kyllä just vaaleille hiuksille sopiva viileä harmaanruskea. Itsekään en kulmiini punertavaa sävyä laittaisi.
  Tällä hetkellä mulla on toinen kappale tätä kynää menossa ja käytän sitä yhdessä Make Up Storen Tri Brow Colorin kanssa, josta löytyy hyvät viileät puuterimaiset sävyt.

 7. 8

  sanoo

  Kiitos vinkistä! Itselläni on ollut jo vuosia edesmenneen Poutin kulmakynä, ostin niitä varastoon kaksin kappalein, kun kuulin, että kyseinen, iik niin ihana firma lopetetaan. (Ikävä niitä ihania luomivärejäkin ja ne pakkaukset olivat niin söpöjä…) Viimeisestä kulmakynästä on enää vajaa puolet jäljellä ja ostin tässä jo tuon Lumenen kynän. Mutta, ääh, en tykkää siitä. Iso miinus typerän mallisesta harjasta toisessa päässä. Dermosilissa näyttää olevan samanlainen pyöreä kuin Poutissa.

 8. 9

  Arlene sanoo

  Itse oon tykästynyt Isadorn kulmakynään, sävyä en nyt muista. Melkoisen tumma ruskea se mielestäni on, mutta mulla on luonnostaankin todella tummat kulmat, joten tarttenkin hieman tummemman kulmakynän :)

  Tuli tässä juttuehdotus mieleen :) Haluaisitko tehdä näin kesää ajatellen jonkun tällaisen kesäpäivän kevyen meikkiohjeen ? Meikkaan itse harvoin ja olen kesällä lähdössä Kreikkaan ja siellä haluaisin hiukka laittautua. Jotain kevyttä ainakin :) Pohjustusta ei varmaan tartte paljo tehdä, kun sen kuitenkin hikoilee +30 asteen hetkeessä pois :D
  Vai onko täällä blogissa jo sellainen kesämeikkijuttu? Ainakaan en heti ensi silmäyksellä löytänyt :) (Toisaalta olen huono etsimäänkin) :D

 9. 10

  Iipu sanoo

  Ostin juuri tuollaisen Dermopäiviltä vain 3 eurolla, sävy kuitenkin fair. Todella hyvä hinta/laatu-suhde ! Aivan ihana blogi sinulla ♥

 10. 11

  Veppe sanoo

  Just olen tuskaillut nimenomaisen asian kanssa. Mulla on vaalea, lämminsävyinen iho ja tukka on jotain maantienharmaan ja vaaleanruskean välillä ja taittaa vähän kupariseen. Kulmat ja ripset ovat sellaiset neutraalit tai lämpimähköt oljenväriset.

  Kovasti törmää varoitteluihin punertavista kulmakynistä, mutta mulle ei vaan ne suositut harmaanruskeat istu ollenkaan. Ne näyttää ihan liian jyrkältä ja kylmältä. Ja se tummuusaste (esim. Lumenen sävy 2) on mulle ihan liian tumma kuinka tahansa hennosti käytettynä. En halua varsinaisesti korostaa kulmiani, vaan vain täydentää ne ehjän muotoisiksi, luonnollisen näköisiksi.

  Olen käyttänyt viimeaikoina Lumenen vaaleinta kulmakynää, joka on selkeästi punertava, mutta näyttää omasta mielestäni mulla kuitenkin reilusti paremmalta kuin se harmaanruskea. Siinä on hyvä tummuusaste, mutta punaisuutta saisi ehkä olla hitusen vähemmän. Olen käyttänyt myös Isadoran sävyä Light Brown, mutta se taas on vähän liian tumma ja harmaa. Molemmat, Lumene ja Isadora, ovat minusta liian pehmeitä, ja Lumenen kynien harja on aivan kelvoton – en ymmärrä, miksei niihin laiteta sitä samaa hyvää pyöröharjaa, kuin muillakin merkeillä.

  Olisiko vinkkiä ei-harmaasta-vaan-ei-liian-punaisestakaan kynästä vaaleassa päässä skaalaa?

 11. 12

  sanoo

  Maybellinella on hyvä, kova harmaa kulmakynä. Olen käyttänyt vuosia. Ja blondi oon, joojoo.

 12. 13

  Päivi sanoo

  Mä käytän nykyään H&M:n kulmakynää, joka sopii ainakin mun supisuomalaiseen väritykseen tosi hyvin :) Hintaa sillä on 2,95€ eli todella vähän! En olisi ikinä ite keksinyt, mutta näin yhdessä blogissa suositeltavan joskus.

 13. 14

  Tove sanoo

  Todella vaalea harmaanruskea on Isadoran sävy Cashmere, nimenomaan viileän sävyinen. Siinä on hiven shimmeriä, niin että se häipyy hyvin, vaikka olisi harvatkin kulmat. Joskus käytän sen kanssa hieman Lumenen vanhaa kakkosta. Cashmere on ehdoton suosikkini.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Cashmere on tosiaan myös hyvä, mutta ehkä hieman vierastan sitä shimmeriä, vaikkei se kulmissa oikein näykään.

 14. 15

  Ode sanoo

  itse käytän Rimmelin kulmäkynää! Ihan mielettömän hyvät sävyt ja pehmeä levittää. Hinta on vitosen luokkaa. Suosittelen!

 15. 16

  Helinä sanoo

  Tiedätkö jotain merkkiä, jonka ruskeassa silmänympäryskynässä ei olisi liikaa punaista?? Kaikki mitä olen kokeillut saa silmäni näyttämään siltä kuin olisin itkenyt :(, joten en ole edes hetkeen etsinyt.

 16. 17

  Liina sanoo

  Kiitoskiitos kynävinkistä – pääsen lopultakin vaihtamaan surkeaksi tuunatun Lumenen kulmakynän parempaan! Entinen Lumenen kulmakynä oli tosiaan täydellinen ja tästä täydellisyyden pilaamisesta harmistuneena laitoin koko sarjan boikottiin. Uudistetulla Lumenen kynällä tulee hyvästä yrityksestä huolimatta piirtäneeksi ylipigmenttiset, maalatun näköiset kulmat.
  Dermoshopin postikulut on kyllä korkeat.. mutta mitäpä ei toimivan kulmakynän eteen uhraisi.

 17. 18

  sanoo

  Kiitti vinkistä! Pitänee laittaa tuollainen hankintaan, kunhan joskus vuonna nakki ja peruna saan tuon harmaanruskean Lumenen käytettyä loppuun. (Kuka muka on laiska meikkaamaan kulmia, en minä ainakaan!)

 18. 19

  Bemu sanoo

  Todella hyvännäköinen tuo Dermosilin kulmakynä, mutta olipas hurjat postikulut kun 6 euroa!! Tulee kynälle aikalailla hinta jos ei ole muuta tilattavaa :(

  • 19.1

   Sanni sanoo

   mutta olipas hurjat postikulut kun 6 euroa!! Tulee kynälle aikalailla hinta jos ei ole muuta tilattavaa :(

   Totta…. Dermoshopin filosofia kun pohjautuu niihin kimppatilauksiin niin yksittäisen tuotteen tilaaja tietty ”kärsii”…. Löytäisitköhän tuttavapiiristäsi ketään Dermo-tilaajaporukkaa?

   • 19.1.1

    Bemu sanoo

    En ainakaan tiedä että olisi joku tuolta tilaava. Tosin a) nyt tiedän olla ostamatta Lumenen kulmakynää ja b) kuten joku tuossa aikaisemmin mainitsi; Hyvään kulmakynään kannattaa pikkuisen uhrata ;D

 19. 20

  Veppe sanoo

  Kokeilin GOSHin kulmakynää sävyssä Greybrown. Sävy on todella hyvä neutraalille (keski/tumman)vaalealle väritykselle, ei harmaa, mutta ei tippaakaan punertavakaan. Koostumus on mahtava verrattuna Lumeneen ja Isadoraan, ei lainkaan niin rasvainen/pehmeä ja häivyttyy ”katoamatta” päässä olevalla pyöröharjalla loistavasti. Tosi hyvä tuote. Hintaa oli Sokkarilla noin kympin verran.

 20. 21

  Nimetön sanoo

  Minulla on Dermosilin kulmakynä vaaleimmassa sävyssä (fair) ja olen ollut siihen aika pettynyt, kynä on jäänyt vähälle käytölle. ”Vaalea” tosiaan tarkoittaa vaaleaa, sillä kynää saa tosissaan hinkata, että väriä tulee edes nimeksi. Ja kun joutuu hinkkaamaan ja painamaan paljon, kynän kuiva ja kova koostumus ei tunnu kovin kivalta iholla. Ehkä kokemukseni olisi toinen, jos olisin tajunnut ottaa tuon keskisävyn vaalean sijaan (vaikkakin saattaisin silti toivoa pikkiriikkisen pehmeämpää koostumusta). Olen vaan tottunut aina ottamaan kaikista tuotteista vaaleimmat versiot.

  Luottokynäni on se H&M:n kynä, jota joku ylempänä suosittelikin. Ei todellakaan mitään blingblingiä, mutta toimii hyvin. :D

 21. 22

  Mimmi sanoo

  Mikä olisis sitten taas juuri siihen punaiseen kaikista enisten taittava kynä, sellaista kun en ole vielä löytänyt….

  T: luonnollinen punapää =)

  Kiitos kovasti ihanasta Blogistasi!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Esimerkiksi IsaDoran Warm Brown on punertava, ja kaikkein punaisin tuntemani on Make Up Storen Duo Brow mutta se ei ole kyna vaan puuterimainen vari. Myos Diorilta loytyy hyvin punertava kulmakynasavy mutta valitettavasti en muista savyn nimea.

   • 22.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitos, mainiota. Täytyy lähteä tänään metsästämään jos löytyisi.
    Ihanaa matkaa ja kesän odotusta.

 22. 23

  SanRI sanoo

  Olipas mukava lukea tämä Dermosilin kulmakynää koskeva postaus, tämäkin tuote tuli tilattua ja nyt todella odotan kovasti että posti polkisi paketin kotiin ja pääsisin testaamaan tuotteita :)Jännitys siis tiiviistyy :D
  Kiitokset muuten tosi koukuttavasta blogista, on kyllä inspiroinu todella paljon :)
  Minkä merkin huulipunia suosittelisit kun tarvitsisin hyvä ”nuden” huulipunan? Käytän pääasiassa huulikiiltoja, mutta haluaisin löytää sellaisen luottopunan arkeen ja juhlaan :) Tykkään tummasta silmämeikistä ja yleensä niiden kanssa haluan jättää huulet suht vaaleiksi.. :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Minkä merkin huulipunia suosittelisit kun tarvitsisin hyvä “nuden” huulipunan?

   Jos paikkakunnallasi on Kicks niin tsekkaa siellä myytävän Viva La Divan huulipunat, eivät paljoa kustanna ja koostumus on aivan tosi hyvä, samoin kesto ja nudesävyjä on monta erilaista roosasta persikkaan ja beigeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.