Nyt viimeistään ymmärrän kaksoispuhdistuksen tarpeen

Tiedätte kaksoispuhdistuksen (tiedättehän..?); ensin poistetaan meikki omalla tuotteellaan (yleensä rasva- tai öljypohjaisella) ja sitten puhdistetaan iho toisella tuotteella (yleensä vaahtoavalla).

Tämä rutiini on itsestäänselvyys etenkin Aasiassa (no, ainakin Japanissa ja Koreassa, en ehkä rohkene yleistää koko maanosaan joka kattaa monet muutkin maat). Monelle se on tuttu juttu Suomessakin, mutta minä en kuulu tämän puhdistustavan käyttäjiin. Meikkipohjani ei ole raskas, joten ihoni puhdistuu lähes aina yhdellä tuotteella, eikä tämän tuotteen nimen tarvitse olla ”meikinpoistoaine”. Tuotetyyppi kuten ”kasvopesu” riittää vallan hyvin. Tiedän, että on monia kaltaisiani joille nämä kaksi ovat sama asia. (Kuka nostaa käden ylös…)

Missha_NearSkin_Dustless_IMG_9121

Täällä meikin puhdistus ja kasvojen puhdistus ovat kaksi niin eri asiaa että ihmiset eivät meinaa ymmärtää olenko tosissani kun kerron, että Suomessa monet puhdistavat (meikatut) kasvonsa vain yhdellä tuotteella. Minulle oma tapani on luonnollinen, koska ihoni on kertonut niin. Yhden putsarin käytön jälkeen ”jälkitarkastuksessa” eli kasvovesikäsittelyssä vanulappuun jää harvoin likaa. Jos jää, pesen kasvot uudelleen samalla tuotteella.

Mutta tiedättekö mitä. Täällä ihoni ei puhdistukaan. Ei yhdellä tai kahdellakaan tuotteella. Runsaan viikon aikana vanulappuun jäävä lika on tuntunut vain lisääntyvän. Eilen pesin ihoni kolme kertaa, ja edelleen kasvovesivanulappu näytti ruskeaa. Mitä hemmettiä..?? Onko Soul niin saasteinen, että lika ei irtoakaan tavallisella käsittelyllä? Ateenassakin, joka taitaa olla Euroopan saasteisimpia kaupunkeja, ihoni puhdistuu yhdellä tuotteella.

Puhdistus_IMG_3131

Juttelin asiasta tänä aamuna hongkongilaisen kämppikseni Pinyen kanssa. Hän oli niinikään järkyttynyt kuullessaan, etten normaalisti käytä kuin yhtä putsaria. ”Mutta, eihän meikki irtoa kasvojenpuhdistusaineella..?” hän sanoi. Kyllä minun meikkini irtoaa. Kotioloissa.

”Niin, kotioloissa ehkä”, Pinye sanoi hetken mietittyään. ”Teillä on varmaan Suomessa puhdas ilma. Täällä on ihan eri olosuhteet”.

Pinye piti minulle pitkän luennon Aasian ilmastosta. ”Täällä on kosteaa, ja kosteus on sen laatuista että se saa lian ja saasteet oikein tunkeutumaan ihohuokosiin ja takertumaan sinne. Ilmankosteus on kuin liimaa”.

Tähän kun yhdistää tämänhetkisen sjaintini miljoonakaupungissa, joka ei liene ilmaltaan niitä puhtaimpia, voi ilmeisesti varsin hyvin ymmärtää miksi lika ei ota irrotakseen.

Ymmärsin mitä minun oli tehtävä.

Puhdistustuotteet_IMG_9109

Olin jo suorittanut jonkinlaista kaksoispuhdistusta kuluneen viikon, mutta se ei riittänyt. Mukana on (no, myönnettävästi hyvin mieto) Cetaphil ja pakkaus Sveitsin matkalta ostettuja meikinpuhdistusliinoja.

Näiden lisäksi käytössä on ollut viime päivät Virven blogista bongaamani Etude Housen Baking Powder BB Deep Cleansing Foam, joka kuorivanakaan putsarina yhdessä kahden muun kanssa ei ole onnistunut syväpuhdistamaan ihoani nimeksikään. Täytyisi tehdä ”by the book” eli käyttää ensimmäiseen vaiheeseen öljymäistä tai rasvamaista putsaria. Vaahdot tai liinat eivät nyt selvästikään auta täällä.

Missha_IMG_9098

Vaikka tarkoituksena oli hakea vain se öljy tai rasva, ilmestyin tänään illalla Lotte Outletin Misshasta kolmen tuotteen (ja anteliaan näyteläjän) kanssa. Ei kaksois- vaan kolmoispuhdistus tänä iltana…! ^_^

Postauksien kuvia on otettu niinkin tyylikkäässä ympäristössä kuin emäntäni Ellaynan keittiössä jossa on paras valaistus. Taustalla ilmeikkään näköinen talouspaperiteline :) Vähän vaihtelua ainaisen valkoisiin valoboksikuviini kotona…! :D

Missha_puhdistus_IMG_9093

Ostin Misshan Super Aqua -linjan Watery Cleansing Oilin ja sen pariksi lukijani NG:n minulle taannoin antamista näytteistä tutun Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanserin, joka ikävä kyllä on poistuva tuote Misshan valikoimassa. Ostin Lotte Outletin Misshan viimeisen kappaleen.

Oxygen-putsarissa on aivan älyttömän hyvän tuntuinen vaahto, ja jälkitunne iholla niin paljon parempi kuin Etude Housen nihkeäksi jättävässä Baking Powder -putsarissa (koska Etuden on saippuapohjainen, kuten 95% putsareista Koreassa, ja Misshan Oxygen Micro Cleanser taas sulfaattipohjainen).

Missha_puhdistus

Ahh, voin kertoa että tänään ei jäänyt likaa vanulappuun <3

Tästä eteenpäin öljyillään ja vaahtoillaan joka ilta.

Missha_NearSkin_Dustless_IMG_9105

Kolmas ostamani tuote on tosi kiva ja vähän erilainen puhdistava naamio, tämä tuotetyyppi on minulle entuudestaan tuttu Blissin Triple Oxygen -naamiosta. Koreassa muuten ilmeisesti käytetään muista kuin kangasnaamioista ilmaisua ’pack’, kangasnaamiot ovat ’mask’.

Near Skin on muuten Misshan alabrändi. Dustless Bubble Pack Foam lupaa poistaa ”pölyisen ja saasteisen kaupunkiympäristön” aikaansaaman likakertymän ihosta vaahdon (käytännössä tutun SLS:n) ja saven (kaoliini ja bentoniitti) avulla. Ihan tehokkaan kuuloinen sekoitus, ja mössöön on vielä heitelty liuta mineraalejakin joiden ainakin toivoisi tekevän iholle jotain hyvää ^_^ (En tosin oikein usko että mineraalit juuri ehtivät vaikuttaa ihoon poishuuhdeltavassa tuotteessa.)

Missha_NearSkin_Dustles_IMG_9126

Kivointa tuotteessa on sen teknologia; tuote tulee purkista paksuna voiteena ja kun sen on levittänyt kasvoille, se alkaa parin minuutin sisällä kuplia ja sitten vaahdota. Lopulta iholle on muodostunut paksu vaahtokerros. Naamio huuhdellaan 3-5 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Nyt on putsattu Soulin saasteet huokosista :) Ahhh…!

Ja kyllä – nyt ymmärrän ihan käytännön kautta, miksi täkäläiset käyttävät kaksoispuhdistusta.

Kuinka moni teistä on kaksoispuhdistaja ja käyttää erikseen meikin- ja kasvojenpuhdistajaa?

Kuka taas käyttää minun tyyliini pelkkää Sebamediakin meikin poistoon? ^_^

(…puhun siis vain kasvomeikistä, silmämeikinpoistoon käytän aina omaa tuotettaan.)

Kommentit
 1. 2

  Zsysh sanoo

  Kaksoispuhdistus, ehdottomasti! On semmonen pakkelikerros naamassa (kaksi dermablendin tuotetta, rajaukset, luomivärit, puuterit ymymym), että ei mitään jakoja puhdistaa ilman ns. vaahtoavaa putsaria apuna :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Täällä päin vaahtoavat putsarit nähdään kakkosvaiheen ihon puhdistajina, ei meikinpoistajina. Se on hassua, meillä päin kun putsarin koostumus on vain mieltymysseikka; toiset tykkää maitomaisista, toiset vaahtoavista.

 2. 3

  Kemmy sanoo

  Mulla on nykyään käytössä kaksoispuhdistus, Foreo JA musliini – tai muu puuvillaliina. Ensin levitän öljyputsarin kuivalle iholle ja pyörittelen sormilla meikkiä irti noin minuutin verran. Sitten kostutan kädet, lisään puhdistusmaidon tai – voiteen ja pyörittelen sitä Foreolla taas ainakin minuutin verran. Lopuksi pyyhin putsarit ja liat puhtaalla, nihkeällä puuvillaliinalla. Sitten kasvovesi, seerumi, rasva ja/tai öljy ja silmänympärysvoide 👍
  Tää on ehdottomasti tehokkain, mutta hellävaraisin systeemi mun iholle.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa kyllä todella tehokkaalta :) (Tähän peukku-emoji jota en nyt saa lisättyä kun vastaan läppärillä :D)

   • 3.1.1

    Elise sanoo

    Eikös sinullakin ole macin kone saa silläkin emojeita 😄 Yläpalkissa: muokkaa ➡️ Emojimerkit ja symbolit 😊

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     No niinpäs onkin p*rkele 😄😄😅 Katsos täti oppii näin hitaasti… 😛

 3. 4

  sanoo

  Oho! Aika ihme toi Soulin saasteinen ilma… Ite putsaan ihon ja meikit samalla pelkällä vaahtoputsarilla ja silmämeikin kaksifaasisella putsarilla. Mutta toi naamio on jotenkin tosi houkutteleva, näyttää jotenkin niin pumpulimaiselta <3

  Mietin muuten ootko jo arponut UD-arvonnan voittajan? Kun missään ei ole mitään tietoa voittajasta ja muista arvonnoista on jossain postauksessa aina ilmoitettu?

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mutta toi naamio on jotenkin tosi houkutteleva, näyttää jotenkin niin pumpulimaiselta <3

   Sitä se tosiaan on, nimenomaan pumpulimaista :) Vaahto on niin tiivistä ja ihoon tarttuvaa, varmaan kiitos saviainesosienkin, että se ei huuhtoudu iholta ihan hetkessä vaan hommaan kannattaa käyttää kasvosientä tai liinaa, huomasin eilen. Mukana kulkevalla (kroppa)konjac-sienellä onnistui lopulta hyvin :)

   Mietin muuten ootko jo arponut UD-arvonnan voittajan? Kun missään ei ole mitään tietoa voittajasta ja muista arvonnoista on jossain postauksessa aina ilmoitettu?

   Tarkoitatko sitä ”Kerro missä olet hyvä” -arvontaa? Joo, voittaja on arvottu ja ilmoitin siitä kangasnaamiopostauksen lopussa 21.8.:

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/ensimmainen-kangasnaamiokokemukseni/

 4. 5

  Ohis sanoo

  Mistä tuollaisen TALOUSPAPERITELINEEN saa?!

  Hyvin irtoaa Sebamedilla ja vallan toimiva kesäkaudella, mutta talvella tuppaa jättämään ihon kuivaksi. Tässä vaiheessa syksyä alkaa kaivata Dermosilin puolukkaöljyputsaria, jossa on ihana tuoksu ja mukava pesutunne.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mistä tuollaisen TALOUSPAPERITELINEEN saa?!

   Hihih ^_^ Se on kyllä söpö :)

   Onko tuo Dermon öljy sellainen ”oil to milk” -tyyppinen vai ihan rehellistä öljyä..?

   • 5.1.1

    Elina sanoo

    Mielestäni se on ihan rehellistä öljyä, ei siis emulgoidu (?). Mutta ihan miellyttävä öljy kuitenkin, ehkä vähän paksu koostumus verrattuna kokelemiini korealaisiin :)

   • 5.1.2

    Ohis sanoo

    Ihan öljyinen, rehellisyydestä en osaa sanoa. Ei ole tällä hetkellä myynnissä, enkä tiedä onko tulossa takaisin. Kuuluu berry-sarjaan ja puolukkainen kasvovoide tai -naamio on edelleen myynnissä. Vaikken kaksoispuhdistusta myönnä käyttäväni, tuli talvikaudella tuolla puolukalla möyhittyä vesiliukoiset meikit irti ja sitten vaahtomaisella loppuputsaus, eli vahingossa trendikästä touhua. Pois se minusta. :) Tuossa blogissa kuva putelista ja ei niin mairitteleva kuvaus, mutta kommenteissa joku toteaa käyttävänsä ykkösvaiheen tuotteena: https://www.nutturapaa.com/2015/04/dermosil-puhdistusoljy/

    Niin ja tuoksu on minusta aivan mahtava! Vaikken normaalisti tykkää vahvoista tuoksuista kasvotuotteissa.

    • 5.1.2.1

     Sanni sanoo

     kommenteissa joku toteaa käyttävänsä ykkösvaiheen tuotteena

     Eikö öljyjä nimenomaan käytetä aina ykkösvaiheen tuotteena…? Koska niistä jää (etenkin ei-emulgoituvista) iholle niin rasvainen tunne, perään laittaa mielellään vaahtoavan tuotteen poistamaan tuon rasvaisuuden. :) Vaikka ei siis muuten kaksoispuhdistuksen filosofiaa noudattaisikaan.

 5. 6

  milipili sanoo

  Tulee joskus kolmois puhdistusta tehtyä. Puhdistusvoidetta, vettä ja vaahtoavaa putsaria ja misellivettä. En välttämättä tarvitse, mutta se on kivaa.

  Ihana tuo vaahtojuttu!

 6. 7

  Tiia sanoo

  Kaksoispuhdistan aina illalla. Ensimmäisessä vaiheessa käytän ”balmi”muodossa olevaa öljyputsaria, tällähetkellä käytössä heimish all clean balm(joka on ihan paras!). Toisessa vaiheessa cosrx low ph good morning putsari. Aamuisin käytän pelkkää cosrx:ää :) Monta vuotta jo menty kaksoispuhdistuksella ja en kyllä osaisi enää pestä meikkejä vain yhdellä tuotteella.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Täytyy yrittää metsästää tuo COSRX:n putsari. Kumman huonosti sarjaa on täällä saatavilla suosio huomioonottaen, Olive Youngin ketju on toistaiseksi paras COSRXiä myyvä paikka jonka olen täältä löytänyt mutta OY:n liikkeistäkään en ole löytänyt kuin hyvin suppean COSRX-valikoiman.

   • 7.1.1

    Suvi sanoo

    Åland-kaupassa Myeng-Dongissa pitäisi ilmeisesti olla Seoulin paras valikoima Cosrx:ää. Se ei jostain syystä ole Koreassa niin suosittu merkki kuin länsimaissa – tiedä sitten miksi?

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Åland-kaupassa Myeng-Dongissa pitäisi ilmeisesti olla Seoulin paras valikoima Cosrx:ää.

     OK, siihen on siis ”tyytyminen”. Täytyy käydä vielä uudelleen katsomassa eikö siellä tosiaan ollut sitä Good Morning -putsaria, se ei jäänyt ainakaan mulle mieleen kun hiplailin Ålandin COSRX-valikoimaa.

     Se ei jostain syystä ole Koreassa niin suosittu merkki kuin länsimaissa

     Tällainen vaikutelma minullekin tulee ainakin tarjonnan perusteella. Airbnb-emäntäni ei edes tiennyt ko. merkkiä vaikka muuten minulle paikallisia merkkejä suositteleekin.

 7. 8

  Maiju S. sanoo

  Kaksoispuhdistusta olen käyttänyt pari-kolme vuotta aina siitä alkaen, kun kosmetologini sitä suositteli. Käytän mietoja puhdistusaineita, joten kaksoispuhdistus on välttämätön saadakseni meikin pois. Ja onhan se näin purnukkahamsterina mukavaa, että on jokin perusteltu syy hommata enemmän putsareita kuin vain se yksi. ;)

 8. 9

  Tarja sanoo

  Käytän todellakin vain yhtä tuotetta kasvojen puhdistukseen (silmämeikki tosin minullakin erikseen). Useimmiten riittää ja jos ei riitä, niin toimin kuten sinäkin ja pesen kasvot uudelleen samalla tuotteella. Kyllä meidän pitää kiittää tätä Suomen puhtaan raikasta ilmaa (siis ulkona; sisäilmasta en sano enää mitään – poskiontelotulehduksessa täällä…).

  ”Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanserin” :D :D Tehokkaan kuuloinen nimi. Tuo vaahdoksi muuttuva naamio-juttu vaikuttaa tosi kivalta ja kiinnostavalta!

  Mukavaa viikonloppua sinne! <3 Me "nautimme" täällä vesisateesta, joka säätiedotuksen mukaan näyttäisi jatkuvan seuraavan viikon…

  • 9.1

   Sanni sanoo

   ”Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanserin” :D :D Tehokkaan kuuloinen nimi.

   Sanos muuta :D ^_^ Mitähän on micro visible.… No, täällä englantia käytetään välillä luovasti :)

   Kivaa viikonloppua sinne sateeseen :) Minä siirryn huomenna uuteen kohteeseen rannikolle, ja täytyy muuten sanoa että ilma on kosteudessaan ja lämmössään niin painostava että olen suoraan sanottuna ollut kiitollinen pilvisistä päivistä, joita täällä on ollut paljon. :) Ei ole kiva kävellä hikinorot joka puolella kroppaa valuen.

 9. 10

  Tuikku sanoo

  Mä käytän yleensä vain yhtä tuotetta kaikkeen. Se on yleisimmin paksu puhdistusmaito, mutta kesällä käytössä oli myös välillä puhdistus vaahto. Silmämeikki lähtee sillä samalla tuotteella.

 10. 11

  Karoliina sanoo

  Mä olen tainnut nyt kolmisen vuotta kaksoispuhdistaa ihoni, enkä todellakaan osaisi enää kuvitellakaan peseväni kasvoja vaan yhdellä tuotteella. Kyllä kaksoispuhdistuksen jälkeen iholla on vaan paljon raikkaampi ja puhtaampi tunne, mutta ei kuitenkaan kuiva, koska kaksoispuhdistus tavallaan sallii käyttää vähän miedompia puhdistustuotteita, kun sen yhden tuotteen ei tarvitse irrottaa meikkiä ja puhdistaa ihoa samalla. Ja mun herkästi tukkiutuva, epäpuhtauksiin taipuvainen, pintakuiva iho tykkää kaksoispuhdistuksesta tosi paljon, on paljon kirkkaamman ja hyvin voivan näköinen :)

 11. 12

  Julia sanoo

  Mä olen tänä vuonna hurahtanut kaksoispuhdistukseen (aateltuani aiemmin että ”no en todellakaan jaksa” :D), ja siihen on itellä useempi syy.
  Ensimmäinen on oma ihonlaatu: mulla on herkästi rasvoittuva iho, ja suuret huokoset, joihin kertyy koonsa tähden herkästi törkyä. Tykkään ajatuksesta, että öljy sulattaa sen lian ja sebumin (josta ainakin k-kosmetiikassa keuhkotaan, sen sijaan että puhuttais vaan rasvoittuvasta ihosta) pois paremmin kuin muunlaiset tuotteet.
  Toinen syy on ”näkymättömän lian” poisto: mulla on usein päiviä, jolloin en käytä ollenkaan meikkiä, ja raskaimmillaankin mun meikki on tasoa mineraalipuuteri. Mut esimerkiks aurinkosuoja tai sebum ei näy välttämättä vanulapussa, ja siks kaksoispuhdistan ihon myös sellaisten päivien päätteeks, kun en oo käyttänyt värikosmetiikkaa.
  Kolmas syy on ihon tuntu ja ulkonäkö: oon vaan huomannut ihon olevan pehmeempi ja kirkkaampi kaksoispuhdistuksen myötä. Tähän voi toki vaikuttaa tuhat+1 muutakin asiaa, eli ihan pelkästään kaksoispuhdistuksen syyksi ei voi laittaa.

  Alunperin mut sai innostuun monivaiheisesta ihonpuhdistuksesta tää bloggaus: https://fiftyshadesofsnail.com/2015/03/28/how-to-shrink-pores-temporarily-plus-3-pore-myths/
  Oon koko ikäni taistellut suuria huokosia vastaan, ja postauksen lopussa ohjeistettu rutiini on kyllä silminnähden parantanut niiden ulkonäköä. Varsinaisesti pysyvästi niitä ei pienennettyä saa, mutta toi tapa on tehnyt iholle enemmän kuin mikään muu kokeilemani. Esimerkiks alkoholin avulla huokosia supistavat kasvovedet never again.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Tykkään ajatuksesta, että öljy sulattaa sen lian ja sebumin (josta ainakin k-kosmetiikassa keuhkotaan, sen sijaan että puhuttais vaan rasvoittuvasta ihosta) pois paremmin kuin muunlaiset tuotteet.

   Sebum on ihotalia, eli juuri sitä rasvaa joka aiheuttaa ihon rasvoittumisen :) Oily skin / rasvoittuva iho = iho, joka erittää tavallista enemmän talia. Suomeksi puhutaan seebumista, mutta lopulta se on vain hienompi ilmaisu ihon omalle rasvalle :)

   Oon koko ikäni taistellut suuria huokosia vastaan, ja postauksen lopussa ohjeistettu rutiini on kyllä silminnähden parantanut niiden ulkonäköä.

   Tosi mielenkiintoinen postaus :) Mutta – siis tuo ohjeistettu, joka-aamuinen rutiini vie tunnin..? – – ei kun joo, nyt pääsinkin loppuun jossa sanotaan että kerran tai kaksi viikossa, ei joka päivä..! :D Sitähän minäkin että monikohan jaksasi sitoutua tunnin mittaiseen ihosessioon joka aamu ^_^ Tämä kohta kuulosti erityisen tyydyttävältä: ”If all has gone well, at this point you’ll feel tiny little grains coming out of your pores!” ^_^ Ahhh…

   • 12.1.1

    Julia sanoo

    Seebumi! Enpä oo koskaan kuullut siitä suomeksi puhuttavan. Pitääpä ottaa omaan sanavarastoon välittämästi käyttöön. :-)

    Mä olen tosta rutiinista skipannut toisinaan BHA-vaiheen pois (koska en oo huomannut eroa suuntaan tahi toiseen), eli hommaan ei lopulta mee puolta tuntia kauempaa. Oon kyllä niin laiska, että välillä sekin tuntuu liian pitkältä ajalta, mutta ihossa tapahtuva muutos on kyllä ihan hyvä porkkana jaksaa vetää rutiini paristi viikossa.
    Noi ”grainsit” ei kaikkien iholla pulpahtele, ja itsekin oon vaan kerran itelläni huomannut. Mutta vaikka ovatkin tyydyttäviä, lohdutan itteäni sillä ajatuksella, että ovatpahan huokoseni jo valmiiksi sen verran puhtaita, ettei niistä kauheasti ulos tavaraa tule.

 12. 13

  NG sanoo

  Ihanaa, että sinäkin pääsit kaksoispuhdistuksen makuun! KIva, kun tykkäsit Misshan Oxygen putsarista :) Harmi tuo poistuminen, paine uudistaa tuotevalikoimaa on ilmeisesti sielläkin päin maailmaa kova..

  Meikin ja aurinkosuojan yhteydessä kaksoispuhdistus on ehdoton, nyt viilenevinä ja hämärinä päivinä tavallisen kosteusvoiteen poistoon riittää yksi tökötti :)
  Jos haluaa luonnollisempaan kuin mineraaliöljyyn perustuvaa öljyputsaria, niin Innisfreen Olive on loistava vaihtoehto, miedon tuoksuinenkin.
  Aasialainen vaahtoinnostus tuli kummittelemaan unimaailmaanikin, varmaan siksi, kun illalla katsoin vielä Virven postauksen Senka Perfect Whip Cleansing Moussesta.. sain unessa tuollaisen vaahtopallon käsiini ja yritin saada sitä kasvoille…!
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/senka-perfect-whip-cleansing-foam/

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Innisfreen Olive-vinkistä :) Voin muuten kertoa että alkaa jo itkettää kun en voi typerän pakkaukseni takia ostaa täältä niin paljon kosmetiikkaa kuin haluaisin. Minulla on reissussa mukana ihan liikaa ja vääriä vaatteita jotka vievät aivan turhaa tilaa matkalaukusta + tuovat painoa, ja jättämällä kotiin niistä 2/3 niistä olisin saanut tuotua matkalta niin paljon enemmän kosmetiikkaa…. En ollut varautunut siihen miten tosi paljon täällä tekisi mieli shoppailla, ja kuvittelin että 7 kg, jonka verran laukkuuni jäi tilaa tuliaisille, riittäisi helposti. Mutta nyt kyllä alkaa jo vaikuttaa siltä että tuo raja paukkuu helposti ellen pidä varaani. Yhyyy….

   (Ja pakkauksesta; koska olen ensimmäistä kertaa Aasiassa, minulla ei oikein ole pakkausrutiinia tähän ilmastoon, ja kuvittelin esimerkiksi että syyskuun illat olisivat täällä viileitä niinkuin ne usein Kreikassakin ovat = tarve pitkähihaisille tai jopa takeille, mutta eihän täällä tarvitse pitkähihaisia ollenkaan. Olisi tarvinnut pakata vain ohuimpia, kevyimpiä t-paitoja ja toppeja ja kevyimpiä shortseja ja hameita. Yhyy… mulla on monta kiloa IHAN vääriä vaatteita….)

   Tuosta Senkan Moussesta – hahah, vaikka vaahtoa rakastankin niin tuollaiset överikinokset, mitä ilmaisua Virve osuvasti käytti, ovat mielestäni vähemmän miellyttäviä, kun vaahtoa menee nenäänkin eikä voi kunnolla hengittää naamaa putsatessa…! :D Kokemusta on tuollaisista supervaahtoavista.. Misshan Oxygen-vaahdossa on mun makuun just täydellinen koostumus; todella pehmeä, tiheä ja liukas mutta ei muodosta tuollaista ”kinoksen” paksuista massaa. Kokemukseni mukaan juuri nuo aasialaisten (tai ainakin korealaisten, Japanista en tiedä) suosimat saippuapohjaiset puhdistusvaahdot tekevät herkemmin tuota überkuohkeaa, vatkatun kerman tyyppistä vaahtoa kuin sulfaattipohjaiset.

 13. 14

  Pauliine sanoo

  Pakko sanoa että korealaiset ovat meikin- ja ihonhoitotuotteissa tulevaisuudessa, ei ne turhaan mainosta sitä kymmenen askeleen puhdistusrutiinia. Kun alkoi hoitaan ihoa, käyttäen erivaiheisia puhdistustuotteita ja rasvoja, ei näy näpyn näppyä ja iho on taas rasvainen ja eloisa mikä on hyvä juttu.

  Enpä ole kuullutkaan että Seoul on niin saasteinen oho! Näitä on mahtava lukea! Keep going!!

 14. 15

  Siiri-i sanoo

  Kyllä tulee kaksoisputsailtua. Ensin putsaan öljyllä, ja sitten jollakin vaahtoavalla asialla. Tuo vaahtoava asia saattaakin välillä paremman puutteessa olla vaikka käsisaippuaa :D Lopuksi vielä varmistelen kasvovedellä, ja sitten yövoidetta/ sleeping maskia päälle. Täytyisi varmasti panostaa tähän enemmänkin, nimittäin nyt lähes kolmekymppisenä ihosta huomaa jo todella selvästi hoidon tarpeen lisääntymisen.

 15. 16

  Kielo sanoo

  No niin, tässäpä taitaa olla ongelmaani ratkaisu. Olen käyttänyt meikinpoistossa aina yhtä tuotetta, viime vuosina vaahtoavaa putsaria. Pesun jälkeen olen pyyhkinyt vanulapulla ja misellivedellä. Vanulappuun tahtoo jäädä likaa ja olen toisinaan pessyt kasvot vielä uudestaan putsarilla tai pyyhkinyt misellivedellä niin pitkään, että vanulappu on puhdas. Miten ei ole tullut mieleenkään tämmöinen kaksoispuhdistus 🤔. Menee kyllä tänään jo testiin. Eikös tällaiseen käy ihan puhdistusmaito ja sitten perään vaahtoputsari vai pitääkö tuo eka olla joku öljyputsari?

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Eikös tällaiseen käy ihan puhdistusmaito ja sitten perään vaahtoputsari vai pitääkö tuo eka olla joku öljyputsari?

   Käy myös maito, se on ”rasvainen” puhdistustuote :) Mikä tahansa rasvoihin pohjautuva eli voidemainen, maitomainen, balmimainen tai öljyinen käy ykködsvaiheeseen (tai misellivesi, näin sanoi yhden liikkeen myyjä täällä). Rasvainen putsari irrottaa etenkin voidemaisen meikkipohjan paremmin kuin vaahtoava, periaatteella ”rasva liuottaa rasvaa”.

 16. 17

  Anna sanoo

  Osaatko suositella luonnonkosmetiikan öljymäistä putsaria? Mielellään sellainen, jonka saa huuhdottua pois vedellä. Mä olen käyttänyt jo monta pulloa EkoPharman puhdistusmaitoja (Herukka ja Tyrni). Periaatteessa kyllä iho (ja kevyt meikki) puhdistuu puhdistusmaidolla ja konjac-sienellä, mutta välillä haluaisin tehokkaampaa syväpuhdistusta. Mun iho on herkkä ja taipuvainen pintakuivuuteen ja tukkeumiin, joten vaahtoavat putsarit olen jättänyt syrjään koska ne kuivattaa. Joku öljy olisi kiva lisä rutiiniin, mutta en ole löytänut mitään järkevän hintaista tuotetta.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Osaatko suositella luonnonkosmetiikan öljymäistä putsaria? Mielellään sellainen, jonka saa huuhdottua pois vedellä.

   Valitettavasti en, vaikka tiedän että todella monella luonnonkosmetiikan merkillä on öljyputsareita. Kun en itse (ennen tätä Korean matkaa) ole koskaan tykännyt käyttää puhdistusöljyjä, ei ole tullut testattua niitä luonnonkosmetiikankaan puolelta, ja näin ollen en osaa sanoa millä merkillä olisi juuri noita veden kanssa emulgoituvia öljyjä.

   Nyt kun muistelen, niin yhden luonnonkosmen öljyputsarin olen kokeillut, luksusmerkki Patykalta:

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/kaksoispuhdistusta-patykan-tapaan/

   Mutta heidän öljynsä on juuri sitä rehellistä, ei-emulgoituvaa öljyä joka täytyy poistaa vaahtoavalla putsarilla.

   • 17.1.1

    Anna sanoo

    Joo, valikoima tuntuu olevan aika heikko. Ne puhdistusöljyt, joihin olen törmännyt, ovat joko olleet turhan kalliita (esim. Tata Harper) tai sitten ei-vesiliukoisia. Mulla on siitä hankala iho, että iho pitäisi saada täydellisen puhtaaksi mutta putsari ei saisi kuivattaa tai ärsyttää yhtään. Konjac-sienestä ihoni tykkää, mutta musliiniliinaa ihoni ei siedä yhtään vaan ärtyy. Siksi balmit ja öljyt, jotka eivät emulgoidu vedellä, vaan vaativat liinalla poiston tai tehokkaan vaahtoputsarin perään, eivät sovi mulle.

    Kokeilin itse asiassa jokunen vuosi sitten Patykan hypetettyä puhdistustrioa, mutta jouduin myymään öljyn ja vaahdon pois koska ne kuivattivat ihoani hurjasti. Niin hullulta kuin se kuulostaakin. Kaikki ei vaan sovi kaikille.

    Evolvella on kiinnostavalta kuulostava Cleansing melt, joka huuhtoutuu pois vedellä. Myös Flown puhdistusbalmi voisi sopia. Tästä säkin olet kirjoittanut hyvän arvion. Googlettelun tuloksena löysin myös Kicksin oman sarjan puhdistusöljyn, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa mutta inci ei sisällä montaa synteettistä raaka-ainetta.

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ainiin se Flow’n balmi..! Herranjestas, olin ihan unohtanut. Se on kyllä hyvää :)

  • 17.2

   Jemppa sanoo

   Mä olen tykännyt Melvitan puhdistusöljystä (Rose Milky Cleansing Oil). Tosin jos ei tykkää ruusun tuoksusta, niin voi olla liikaa, vaikka mun mielestä tossa onkin freesi ruusun tuoksu, ei tunkkainen. Mutta kyseessä juuri tällainen veden kanssa hieman vaahtoavaksi muuttuva, helposti huuhtoutuva öljy. Hinta taitaa Suomessa olla parin kympin luokkaa, mutta Melvitaa myydään melko laajasti netissä, joten voi löytyä halvemmallakin varsinkin, jos on valmis tilaamaan ulkomailta. Itse asiassa tämä Melvita on varmaan suosikkini, vaikka olen käyttänyt aika monen muunkin merkin puhdistusöljyjä (ei-luonnonmukaisia).

   • 17.3.1

    Anna sanoo

    Karpalo-linjassa on tosiaan puhdistusöljy, mutta se ei ole vesiliukoinen. Eli vaati toisen putsarin kaverikseen (tai pyyhkimisen liinalla tai vanulla). Olen kokenut, että EkoPharman puhdistusmaidot eivät ole mitenkään erityisen tehokkaita, joten en ole varma riittääkö varmasti puhdistusmaidon teho poistamaan öljyn? Konjac-sienen kanssa pudistusmaidon teho on hyvä (ainakin näkyvän lian osalta), mutta ilman sientä iholle jää kyllä meikkiä. Aiemmin olen ajatellut, että puhdistusmaito + Konjac-sieni riittää kun kerran näkyvää likaa ei jää, mutta tali ja aurinkovoide ei tietysti vanulapussa näy.

  • 17.4

   amp-pamp sanoo

   Heippa,

   Itse olen tykästynyt Gressan öljypuhdistukseen, saa tilattua naturellelta. Voi putsata vedellä eikä jätä ihoa kuivaksi. Olen ennen käyttänyt hajustamattomia tuotteita joten tuoksu oli yllätys muttei mielestäni paha. Hintaa on alle neljänkympin, mutta itselläni on pullo kestänyt yli vuoden, koko kasvojen puhdistukseen riittää pieni tippa. Toki myös meikkaan aika vähäisesti ja reissussa minulla on yleensä eri puhdistustuotteet mukana. Kaikki meikki ei ole lähtenyt pelkästään öljyllä, mutta kasvovedellä olen saanut loput putsattua.

 17. 18

  Virpi sanoo

  Luultavasti itse teen kaiken aivan järkyttävän väärin. Ensin puhdistan kasvot jollain puhdistuaineella, jonka jälkeen pesen kasvoni saippualla. Siis saippualla, joka on varmasti monelle kauhistus. Olen vain tullut siihen tulokseen, etteivät pelkät puhdistusaineet riitä kasvoilleni.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kyllä moni pesee kasvonsa saippualla :) Kasvosaippuoissa vain on hieman erilainen, rasvapitoisempi koostumus kuin ”käsisaippuoissa”. Itselleni saippua on kasvoille liian kuivattavaa mutta moni tykkää sitä käyttää, tapasi ei siis ole yleisellä tasolla lainkaan kauhistus. :)

 18. 19

  sanoo

  Siirryin muutama vuosi sitten yhden musikaaliproggiksen aikana kaksoispuhdistukseen. Raskaat lavameikit, rasvavärejä tietty, eivät vaan lähteneet yhdellä putsarilla. Ja jotenkin se jäi rutiiniksi. Enää en osaa tai tahdokaan olla ilman, sillä kyllä sen eron vaan huomaa. Minulla kun on isohkot huokoset ja iho ei muutenkaan ole parhaimmasta päästä. Vaan kunnon hoitorutiinilla siitä on tullut ihan siedettävä eikä ollenkaan niin ailahtelevainen. (Liitän tähän myös ahaa-elämyksen riittävästä kosteuttamisesta, joskus elin nimittäin siinä uskossa ettei rasvaista ihoa kannata juuri rasvata. Lopulta paljastui, ettei ihoni edes ole rasvainen, olin vaan jämähtänyt mielessäni teini-ikään. :D) Joten todellakin, öljyllä meikki pois, geelillä jämät, misellivedellä jämien jämät ja kasvovettä vielä. Uskonnollisesti. Tosin, päivinä joina en meikkaa pesen vaan yhdellä pesuaineella ja käytän kasvovettä.

  Voisin puhua ihonhoidosta tuntitolkulla, on se vaan niin ihanaa.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Voisin puhua ihonhoidosta tuntitolkulla, on se vaan niin ihanaa.

   I get you, sister ^_^ <3 <3

 19. 20

  kristalli sanoo

  Minäkin vannon kaksoispuhdistuksen nimeen, ihan aluksi taisin käyttää ihan kookosöljyä, mutta kun L’Orearilta tuli valikoimiin Sublime Glow puhdistusöljy (on muuten vissiin poistunut valikoimista nykyisin), käytin sitä ja Madaran puhdistusvaahtoa. Nykyisin käytän paljon japanilaisia ja korealaisia tuotteita, puhdistuksessa käytössä Hada Labon öljy ja vaahto. Tykkään öljystä koska en tarvitse erikseen silmämeikinpuhdistusainetta ja vaahto on ihanan hellävarainen. Hienoa että olit valinnut vaahtoputsarin jossa matala pH! Kuulun nimittäin leiriin, joka uskoo että etenkin puhdistustuotteiden ja kasvoveden pHn on tärkeää olla mahdollisimman lähellä ihon omaa luonnollista lukemaa. Kokeilin näytteen Misshan Super Aqua Refreshing Cleansing Foamia, ja se pesi ihon kiristävksi ja narskuvan puhtaaksi, itse en pidä tästä tunteesta lainkaan, millaisen tunteen tuo Oxygen Micro jättää?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   millaisen tunteen tuo Oxygen Micro jättää?

   Sileän ja mukavan vailla minkäänlaista narskuntaa.

   Mutta luulen, että näitä eri tuotteiden jättämiä ihofiiliksiä on lopulta tosi vaikea yleistää, kun ihot reagoivat tuotteisiin niin tosi eri tavoilla. Eli se, miltä Misshan Oxygen Micro tuntuu minun ihollani, ei välttämättä päde lainkaan jonkun toisen iholla. Etenkin saippuapohjaiset putsarit (samoin kuin hiussaippuat, ovat jo ihan oma lukunsa…) jaksavat hämmästyttää niiden niin kovin poikkeavilla kuluttajakokemuksilla; esimerkiksi Etude Housen Baking Powder BB -putsari, jota Virve kuvaili blogissaan ihanan hellävaraiseksi ja sellaiseksi joka ei jätä kiristävää tunnetta, on minun ihollani aivan järkyttävän nitisevän nihkeän pinnan jättävä ja tuntuu riistävän iholta kaiken kosteuden. En keksi tälle tuntemukselle muuta selitystä kuin saippuaputsarin emäksisyyden, joka liuottaa ihon hydrolipidikalvoa. Kun tuo kalvo pestään pois, on jäljellä nitisevä, vahvasti kitkainen pinta.

   Sen sijaan sulfaattipohjainen Super Aqua Oxygen Micro -putsari ei aikaansaa minkäänlaista ”nitinää” vaan ihon pinta pysyy huuhdellessa sileän tuntuisena ja sormet liukuvat vaivatta ihon pinnalla = ei kitkaa. Vaikka en tiedä miltä ehjän hydrolipidikalvon ”pitäisi” tuntua iholla, olen päätellyt, että iho pysyy sileän ja kitkattoman tuntuisena silloin, kun pH on oikea eli riittävän hapan. Toimivathan hiustenhoitoaneetkin siten, että muuttavat nitisevän narskuvan pestyn hiuksen sileäksi ja liukkaaksi, ja teknologia perustuu nimenomaan hoitoaineen happamuuteen.

   (Hahah, tulipa taas pitkä ja rönsyilevä sepustus lyhyeen ja yksinkertaiseen kysymykseen… ^_^) Mutta todellakin, ihmettelen saippuapohjaisten putsareiden suosiota etenkin täällä ihonhoidollisesti hyvin korkeatiedostavassa Koreassa – miksi he haluavat ehdoin tahdoin pestä ihoaan ”epäterveellisen” pH:n putsareilla..?

   • 20.1.1

    ll sanoo

    ” Mutta todellakin, ihmettelen saippuapohjaisten putsareiden suosiota etenkin täällä ihonhoidollisesti hyvin korkeatiedostavassa Koreassa – miksi he haluavat ehdoin tahdoin pestä ihoaan ”epäterveellisen” pH:n putsareilla..”

    Korealaiset on itse asiassa supertarkkoja putsareiden ph:sta.

    Ne tietää kaikkien putsareiden ph-arvot, ja esim. cosrx good morning putsari on tosi suosittu just sen ph:n takia, samoin kuin esim. sum27 ruusuputsari jne.

    Sulle selitettiin jo aikaisemmissa kommentteissa, että niiden putsarit on säädettyjä ph-arvoltaan, aineella, jota sä luulit niissä peseväksi aineeksi.

    Sun kannattaisi tutustua edes perusteisiin korealaisessa ihonhoidossa, mm. tuon ph-arvon tärkeyteen, tuo sun reissu menee siinä mielessä hukkaan ettet tiedä paljon mitään korealaisesta ihonhoidosta, lue esim. snow white and asian pear blogia, sillä on perusteet tuohon liittyen sen blogissa.

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Sulle selitettiin jo aikaisemmissa kommentteissa, että niiden putsarit on säädettyjä ph-arvoltaan, aineella, jota sä luulit niissä peseväksi aineeksi.

     Huokaus… ”luulin peseväksi aineeksi”… Jos luit vastaukseni kyseiselle henkilölle niin sinulle selvisi, että en luullut potassium hydroxidea (eli kaliumhydroksidia) peseväksi aineeksi. Joo, varmaan sitä käytetään myös pH:n säätämiseen mutta sitä käytetään _myös_ emäksenä nestemäisissä saippuoissa. Se ei ole itsessään pesevä ainesosa vaan nestemäisen saippuan rasvahappoja saippuoiva ainesosa. Sinä varmasti tunnet korealaisen kosmetiikan ja siitä on taustatyö tehtynä toisin kuin minulla, mutta saippuan valmistuksen ainesosia et ilmeisesti tunne, niistä ja kaliumhydroksidin roolista saippuoitumisprosessissa voit lukea vaikkapa täältä. Kun kaliumhydroksidin näkee putsarissa joissa ei ole tensidejä niin voi helposti päätellä kyseessä olevan saippuapohjainen putsari. Minulle on ihan sama kuinka tarkkaan korealaiset tuotekehittelijät säätävät ja miettivät putsareidensa pH:ta, jos tulos ihollani on nitisevän nahkea niin se on huono juttu. Minä en pidä saippuapohjaisen putsarin tunteesta iholla ja mikäli se ei liity tuotteen pH-arvoon niin sen hyväksyn, koska en ole kemisti ja nihkeyden yhdistäminen emäksisempään pH-arvoon on vain omaa päättelyyn (ja kokemukseen) perustuvaa maalaislogiikkaani, mutta se liittyy tuotteen saippuaisuuteen josta minun ihoni ei pidä, oli pH lopulta mikä hyvänsä.

     P.S. COSRX:n Good Morning -putsarissa ei ole saippuapohjaa joten joo, sen voi odottaakin olevan matalampi pH:ltaan. Kaikkia Koreassa myytäviä puhdistustuotteita ei voi niputtaa yhdenlaisiksi vain koska ne ovat korealaisia ja korealaiset pH-tietoisia. Täälläkin valmistetaan ihan eri tavoilla formuloituja putsareita joista osan pakkauksissa erikseen korostetaan pH:n tasapainotusta tai mataluutta, osassa (useimmissa) ei. Kaikki putsarit joiden pakkaustekstistä olen lukenut maininnan ”balanced” tai ”low pH” ovat olleet muita kuin saippuaan pohjautuvia puhdistustuotteita.

    • 20.1.1.2

     Sanni sanoo

     Sun kannattaisi tutustua edes perusteisiin korealaisessa ihonhoidossa, mm. tuon ph-arvon tärkeyteen, tuo sun reissu menee siinä mielessä hukkaan ettet tiedä paljon mitään korealaisesta ihonhoidosta, lue esim. snow white and asian pear blogia, sillä on perusteet tuohon liittyen sen blogissa.

     Moi II,

     Pakko palata tähän nyt kun vihdoin ehdin lukea läpi vinkkaamasi pH:ta käsittelevän artikkelin Snow White And The Asian Pear -blogista (ja luinpahan samaan syssyyn kasan muitakin saman aiheen bloggauksia). Erinomainen artikkeli, ja, tuotanoin, sitä lukiessa tuli mieleen, olitkohan itse lukenut ajatuksella kyseistä artikkelia…? Siinähän Snow White -bloggaaja toteaa juuri saman kuin minä, eli että pH on monissa aasialaisissa putsareissa liian korkea (emäksinen) ja tämän vuoksi hän itse mm. luopui entisestä suosikistaan Shiseidon Perfect Whip Foamista. Hän suosittaa tarkistamaan putsarin pH:n aina pH-liuskolla jotta voi varmistua siitä, ettei se ole liian emäksinen. Vanhaan Perfect Whip Foam -arvosteluunsakin Cat oli lisännyt tekstin; ”9/22/14 Update: I have since learned that any cleanser over 5.6 actually damages your skin (click here for full post including scientific sources) so sadly this previously loved cleanser is no longer something I can recommend.”

     Vaikka fiksu kuluttaja Koreassa siis ymmärtääkin pH:n tärkeyden päälle, ei korealaisen kosmetiikan tuotekehityksessä happaman pH:n tärkeys selvästikään ole prioritetteeja. Jos kaikki kuluttajat täällä olisivat ”supertarkkoja putsareiden pH:sta”, eihän noita emäksisiä vaahtoja edes kehitettäisi. Silti kirkkaasti suurin osa korealaisista kakkosvaiheen vaahtoputsareista on juuri niitä. Kaikissa aihetta käsittelevissä bloggauksissa mainittiin, että matalan pH:n putsareita on vaikeampi löytää kuin korkean ja Snow White -blogin Cat totesi, että yksi syistä olisi kustannuksissa; matalan pH:n putsareita on kuulema kalliimpaa valmistaa.

     Misshan Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser oli muuten Fifty Shades of Snailin lemppari-matala-pH-putsareiden listalla. ;) Sen pH on 5,5.

     Eli ehkä sinunkin kannattaisi tutustua vielä tarkemmin tiettyihin perusteisiin korealaisessa ihonhoidossa, kuten siihen, että täällä valmistetaan ja myös käytetään laajasti korkean pH:n putsareita. Vaikka tietyt asiaan perehtyneet bloggaajat kuten Snow White And The Asian Pear tuntevat pH:n merkityksen, se ei tarkoita sitä, etteikö moni perus-beauty junkie täällä Koreassa käytä tyytyväisenä ”väärän” pH:n putsareita.

 20. 21

  sanoo

  Mä olen jo monta vuotta tykännyt iltapesun yhteydessä ”muhitella” kasvot ensin öljyllä ja sitten käyttää joko emulsiomaista tai geelimäistä putsaria. Mä en osaa enää olla ilman. Se puhtauden tunne on jotain ihan erilaista kuin jos pesisin ilman öljyä :) Tuntuu, että mustapäätkin on vähemmässä tällä menetelmällä.

  Mä itse tutustuin jo n. 7 vuotta sitten korealaiseen kosmetiikkaan ja sieltä on tullut tehtyä superhyviä löytöjä! Hauska yhteensattuma kun mäkin nyt kirjoittelen k-kosmetiikasta omaan blogiin ^_^ (http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2017/09/sehan-on-tomaatti.html) Ja ihan kuin säkin, mä kokeilin vasta ihan hiljattain ekat kangasnaamiot ja olin kyllä heti ihan myyty :D Ne tuntuu vähän ällöiltä naamassa, mutta toimii helkutin hyvin.

  TonyMoly on kyllä hauska brändi, sillä on ihan erikivat pakkaukset joissain tuotteissa. Vähän lapsenmielisiä ja siksikin niin huippuja ^_^

  Ps. On ollut kiva seurata sun Korean seikkailuja ^_^

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mä en osaa enää olla ilman. Se puhtauden tunne on jotain ihan erilaista kuin jos pesisin ilman öljyä :)

   Saa nähdä jääkö mullekin tapa päälle tältä reissulta…! :)

   Ps. On ollut kiva seurata sun Korean seikkailuja ^_^

   Hihi, kiva kuulla :)

   Mitä TonyMolyyn tulee – kuulun ehkä tosikkovähemmistöön ^_^ :D :D, mutta vaikka yleisesti monenlaisesta söpöstä designista tykkäänkin, niin nuo Molyn pakkaukset eivät iske minuun yhtään, ehkä olen niille liian vanha :D Onhan Tonylla niitä ”aikuisemmankin” näköisiä tuotteita ja niiden ulkonäöstä kyllä tykkään, mutta nuo eläimet ja banskut ja tomaatit jätän hyllyyn :D

 21. 22

  Copper sanoo

  Rasvainen ihotyyppi niin meikkikään ei lähde yhdellä tuotteella. Ensin poistan misellivedellä meikin (myös silmä) ja sen jälkeen puhdistan normaalisti jollain putsarilla.

 22. 23

  sanoo

  Siis voi ei, ostin tuon Misshan vaahtoputsarin joku reilu kuukausi sitten ja oon tykännyt siitä kovasti ja nytkö se sitten poistuu valikoimasta, nyyh 😢 juuri tällä viikolla testasin erästä toista kbeauty vaahtoputsaria ja en tykännyt yhtään sillä se jätti ihon todella narskuvan kiristelevän puhtaaksi.😬 oletan että oli siis juuri saippuapohjainen…

 23. 24

  meow sanoo

  Aloin joku aika sitten kaksoispuhdistamaan kun kaikki lika ei lähde aina ihan täydellisesti yhdellä tuotteella :) Mulla on vaan hieman hakusessa vielä, mikä olis puhdistava, mutta hellävarainen tuote herkälle iholle, joka sopisi ensimmäiseen vaiheeseen… otan vinkkejä vastaan :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Mulla on vaan hieman hakusessa vielä, mikä olis puhdistava, mutta hellävarainen tuote herkälle iholle, joka sopisi ensimmäiseen vaiheeseen… otan vinkkejä vastaan :)

   Esimerkiksi perusvoide kuten Aqualan L :) Atoopikothan käyttävät perusvoiteita kasvojen ja meikin puhdistukseen.

 24. 25

  sanoo

  Näköjään kaksoispuhdistus olis ihan hyvä ajatus, mutta kun ei jaksa. Meikkaan aika runsaasti, mutta silti poistan silmämeikin kookosöljyllä ja muuten pesen kasvot Sebamedillä. Jos mulla on meikkiä, pesen eka Sebamedillä kertaalleen ja sitten vielä uudestaan Konjac-spongen avulla, mutta meikittöminä päivinä pyörittelen Sebamediä vain Konjac-spongella. Mun mielestä kasvovesi kyllä poistaa loput meikinrippeet tarpeeksi hyvin, enkä oo kokenut tarvetta useamman tuotteen käyttöön. :)

 25. 26

  Jenni sanoo

  Pakko on käyttää kaksoispuhdistusta jos naamalla on meikkiä. Sekään ei meinaa aina riittää ja misellivettäkin tulee vielä käytettyä kolmosena ettei kasvopyyhe muutu ruskeaksi. Tosin suurin ongelma on ehkä se, että kasvojen reunaosat ja kaula jäävät helposti huonommalle pesulle, mutta vanulapulla nämäkin tulee puhdistettua. Kun muistaa ja jaksaa käyttää konjac-sientä, riittää kyllä monesti se kaksikin putsaria.

  Mun ehdoton lemppari ykkösvaiheeseen on Cliniquen Take the Day Off Balm, joka on ainoa kasvoputsari, jonka avulla multa lähtee vedenkestävä ripsivärikin (kaikkien muiden kokeiltujen kanssa on pakko käyttää erillistä silmämeikinpoistoainetta vähintäänkin viimeistelyyn). Kakkosvaiheessa käytän milloin mitäkin, mutta tuo COSRX:n kehuttu putsari on ehdoton lemppari.

  Olen vasta parin vuoden sisällä tässä ruvennut käyttämään kaksoispuhdistusta, enkä tajua miksen aiemmin ole yrittänyt, kun aiemminkin huomasin ettei iho meikistä puhdistu kunnolla vain yhdellä putsarilla. Meikittöminä päivinä en kyllä jaksa kaksoispuhdistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.