Viimeisin hiussävy ja hiusvärikokemuksia

Taas vähän värikuulumisia, tällä kertaa sinisestä punertavampaan. Olen luopunut toiveesta päästä takaisin pastelliseen laventeliliilaan, sen ylläpito tuntuu olevan ”mission impossible”. Luumuinen tumma liila, punertava aniliiniiliila tai todella sininen violetti ovat helppo nakki mutta haalea, pastellinen laventeli… Forget it, Sanni. Pastellisävyt ylipäänsä ovat kampaajanikin mukaan haasteellisempi juttu kuin vahvemmat, räiskyvät värit.

No, ei se mitään. Kyllä minulle kelpaa punertavampikin liila, se sopii sävytykseeni huomattavasti paremmin kuin tummat luumut tai tummat siniset. Sinisestä puheen ollen, Crazy Colorin Violette-sävyn tuoma ”homeensininen” on hiuksissa edelleen, se paljastuu aina alta taittovärin haalistuessa. Se tarttui jäädäkseen. Onneksi sen sentään saa aina piiloon punertavilla sävyillä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6099

Nyt mun tukka näyttää tältä. Se on vähän niinkuin kömpelösti liukuvärjätyn näköinen, tyven ollessa huomattavasti punertavampi kuin pituudet.

Helmikuu17_IMG_5894

Tästä…

Helmikuu17_varjays_IMG_5936

…tähän.

Tyvikasvu_helmikuu2017_IMG_5892

Tyvikasvua olin keräillyt syyskuun alusta saakka. Rajasta voi todeta kuinka hitaasti mun tukka kasvaa; viiden kuukauden tyvikasvu on nippa nappa 4cm (mittasin ihan mittanauhalla ;D).

Varjays_helmikuu2017_IMG_6437

Olin varustautunut värjäykseen vaalennusaineella ja uudella värillä: Crestolin Fantasy Color Gloss (teidän suosituslistalta).Color Glossien värivalikoimasta ei löytynyt yhtäkään ihan juuri minun sävyistä violettia (ainakaan Prisman valikoimasta), mutta halusin kuitenkin testata merkin ja päädyin sinertävään Midnight Purple -sävyyn.

Helmikuu17_varjays_IMG_6141

Loppujen lopuksi väriseos syntyi kolmesta sävystä; taitoin Midnight Purplen sinisyyttä Star Gazerin Shocking Pinkillä ja lisäsin lopuksi pari tippaa Color Mask Paintin superpigmenttistä Deep Purplea kun värimestari eli sisareni totesi, ettei Color Gloss/Star Gazer -seos tarttunut kunnolla tyveen.

Tuo Deep Purple on todellakin ihan hervottoman pigmenttinen. Sitä voi käyttää vain muutaman pisaran per desilitra tai seos vetää liian tummaksi. Se on myöskin paljon punaisempi mitä pulloon painettu väri antaa ymmärtää, siksi minunkin tyvestäni tuli niin punertava.

Helmikuu17_varjays

Väriseoksessa noin puolet hoitoainetta, puolet väriä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6438

Kanankeltainen tyvi odottaa liilaa kuorrutusta.

”Ai niin, meikitkin olisi voinut pestä ennen värjäysoperaatiota.”

Helmikuu17_varjays_IMG_5915

Värimössö versio 1 vaikuttamassa. Kuvassa näkyvät siniset raidat ovat Crazy Colorin takertunutta sinistä. Tässä vaiheessa sisareni totesi, että vaalennettu tyvi kuulsi voimakkaasti läpi monessakin kohtaa eikä Color Gloss & Star Gazer -seos ollut riittävän pigmenttinen. Luultavasti laimensin liikaa hoitoaineella, tai sitten Color Gloss vain on mietopigmenttistä.

Tämän kuvan jälkeen lisäsin jäljellä olevaan väriseokseen Deep Purplea ja tyveen levitettiin uusi satsi väriä. Vaaleina kuultavat kohdat peittyvät heti.

Valmiina tyvi näytti tältä:

Helmikuu17_varjays_IMG_5920

Ihan kiva aniliiniliila. :)

Helmikuu17_varjays_IMG_5917

.

Tyvi_helmikuu2017varjays_IMG_5928

Näemmä punertava liila tarttuu vaalennettuun tyveen selvästi paremmin kuin sinertävä. Syyskuun värjäyssessiossahan kampaajani kummasteli, kun liila ei juuri lainkaan tarttunut juuri blondattuun tyveen joka jäi ihan harmaaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Like this.

Juuri tämä olisi se liila, jossa pysyisin mieluiten. Mutta omilla cocktaileilla en ole vielä tätä sävyä onnistunut luomaan (niin että se tosiaan tarttuisi hiukseen) ja valmiita, aika lailla täydellisiä laventeliliiloja kuten Hermansin Vickyä, ei ole varaa käyttää sellaisenaan joka pesun yhteydessä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6106_2

Ajattelin, että punertava tyvi näyttää hassulta ja hiukset kauttaaltaan tosi epätasaisilta, mutta uusi väri sai yllättäen paljon kehuja ja huomiota kun olin eilen Sokoksen työkeikalla. Luulisi että ihmiset ovat jo tottuneet ”shokki”värisiin hiuksiin kun niitä on nyt kaikilla, mutta silti tällainenkin kesy tukka onnistuu vielä herättämään huomiota. :)

Kehujat eivät kyllä tainneet kurkata hiuksia takaa päin…

Helmikuu17_varjays_IMG_6094

Loven eli hapertuneen hiusalueen kohdalla hiukset ovat harmahtavat, väri ei tartu kunnolla siihen kohtaan. Ei ole tarttunut koko liilakautena. (Canon-kamerani selvästi edelleen on sen verran pahoillaan mun hiusten sävystä, että pyrkii aina tasoittamaan ja ”parantamaan” sen kuviin, livenä harmaat osiot erottuvat todella selvästi ja tukka on muutenkin reippaasti kirjavampi.)

Odotan taas kommenttia: miksi et leikkaa hiuksiasi tuohon lovikohdan pituuteen. Vastaus: koska en halua sen pituisia hiuksia. Haluan pitkät hiukset :)

.

Lopuksi muutamia kokeiltuja ja odottavia hiusvärejä.

Keunen, Star Gazerin ja Coloristan värit olen saanut blogin kautta.

Hiusvarit_KeuneColorCravings_IMG_6125

Keunen Color Craving. Tosi ihanan näköiset pakkaukset! Valitettavasti sisältö ei sopinut minun hiuksilleni ollenkaan.

Hiusvarit_Keune_PassionatePink_IMG_6129

Passionate Pink on todella voimakaspigmenttinen sävy, kuvassa sitä on sekoitettu ehkä pari teelusikallista purkilliseen hoitoainetta ja tuloksena on näin punainen mömmö.

Testasin sävyä joulukuussa taitellessani ei-toivottua likaisen sinistä hiuksistani. Tarkoituksena oli siis vain muuttaa sävyä liilaksi, ei punaiseksi. Passionate Pink oli siihen hommaan liian voimakas, tai en tiedä miten lilliputtimaisen pienellä määrällä olisin saanut tarpeeksi vienon pinkin. Ehkä se olisi onnistunut, mutta koeraidan perusteella (tuloksena viininpunainen, kuva täällä) säikyin tekemästä lisäkokeiluja. Plussaa tietysti vahvasta pigmentistä, joku saa tällä varmasti päheän aniliini-viininpunaisen, mutta minun tilanteeseeni se ei sopinut.

Hiusvarit_Keune_VelvetViolet

Velvet Violetin kanssa ei mennyt sen paremmin. Tämä seos ei päätynyt edes päähän saakka todettuani sävyn kaikkea muuta kuin ”samettiseksi violetiksi”. Velvet Magenta tai Raspberry sopisi paremmin.

Color Craving -sarjaan kuuluu myös pastellinen Lovely Lavender -sävy, mutta sitä en saanut testiin. Ehkä se olisi ollut liian vaalea, enemmänkin hyvä sekoituspohja tyyliin Color Mask Paintin Lavender joka oli ihan täydellinen siihen The Ponitukkaan.

Hiusvarit_ColorMaskPaint_Pinkadelic_IMG_6133

Myös toinen tosivaalea pastellisävy Color Mask Paintilta osoittautui yllättävän tehokkaaksi – Pinkadelic-sävyllä sain erinomaisesti taitettua pois likaista sinistä.

Pinkadelic_taitto_IMG_5153

Tässä aika ihana pastelliliila Pinkadelic-käsittelyllä. Yllätyin miten paljon se muutti hiusten sävyä hempeään pigmenttiinsä nähden, Pinkadelic on tosiaan ihan vaalean mansikkamaidon väristä.

Tulos ei kylläkään ole kestävä vaan Pinkadelic huuhtoutuu seuraavassa pesussa pois jos ei tee  uutta käsittelyä. Minun Pinkadelic-tuubini oli tyhjä parin käsittelyn jälkeen.

Sen loputtua ja Keunen Passionate Pinkin ”diskattuani” kokeilin Star Gazerin Shocking Pink’iä.

Hiusvarit_StarGazer_IMG_6135

Sävy näyttää pullossa ihan joltain muulta kuin pinkiltä, mutta siitä tuli hoitoaineeseen sekoitettuna loistava sinisen taittaja niin että tulos oli pastellinen ja liila, ei punainen niinkuin Keunella. Tuote on riittoisaa; pari tippaa riittää tarvitsemaani efektiin. Keunen Passionate Pinkkiin verrattuna Star Gazerin pinkki on heleämpi.

Hiusvarit_StarGazer_IMG_6137

Testaamista odottavat vielä Star Gazerin Soft Cerise (näyttää pullon sävyn perusteella todella lupaavalta) ja Violet (näyttää saman tyyppiseltä kuin Color Mask Paintin Deep Purple eli vain pari tippaa miksaukseen).

Loreal Colorista Washout Purplehair

L’Orealin juuri Suomeen saapuneesta Colorista-sarjasta kiinnostavin on Washout-linjan #PurpleHair. Sen testaan seuraavaksi.

Hiuksiin suihkutettava Colorista Spray sävyssä #LavenderHair ei tehnyt mun tukalle mitään, ei yhtään mitään. Kyseessä on yhdellä shampoopesulla poishuuhtoutuva efektiväri, mutta minulla efekti ei ylipäänsä toteutunut. Laitoin sprayn Giveaway-miittiin, onko sen kotiuttanut henkilö mahdollisesti onnistunut saamaan pullosta väriä päähänsä..?

Mahtavaa jos joku jaksoi taas tänne saakka lukea :)

Palaillaan taas uusien värikokemusten myötä kun on muutama uusi puteli testiajettu.

Kommentit
 1. 1

  Rin sanoo

  Ihanat hiukset nyt, minäkin haluan! En tosin jaksaisi ylläpitää niitä… Ehkä sitten joskus. ;)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Ylläpidossa on tosiaan hommaa… mutta se helpottaa kun ei välitä epätasaisesta ja koko ajan vaihtuvasta sävystä, muuten tätä ei kyllä jaksaisi ^_^ Jos mun tukkaan mielisi saada yhtään tasaisemman tuloksen, hiukset pitäisi värjätä laimentamattomalla suoravärillä jokaisen pesun yhteydessä. Ihan niin paljon aikaa ja rahaa en jaksaisi tasaisempaan tulokseen sijoittaa…. :p

 2. 2

  sanna sanoo

  Huh mikä työ värjäillä eikä lopputuloksesta ole aina takeita. Ikävöitkö koskaan vaaleita hiuksia?
  Itselläni luonnostaa tosi vaaleat ja kaipaan aina niihin ruskeita sävyjä, vaaleat näyttävät niin valjuilta, mutta värjäyskierre rasittaa jo yhdellä värilläkin.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   En ikävöi vaaleaa tukkaa yhtään, tällainen väritukka on niin paljon enemmän minua. :)

 3. 3

  Nimetön sanoo

  Aluksi postausta lukiessani ajattelin, että on tavallaan vaikeaa ymmärtää miten joku voi kulkea noin ”sotkuisilla” hiuksilla (tarkoittaen nyt hiuslovea, eri väristä tyveä ja muutenkin vähän epätasaisen väristä tukkaa). Sitten tajusin, että sehän sopii joillekin ihmisille aivan täydellisesti, vähän sinnepäin oleva tukka kuvastaa vain rentoa luonnetta ja semmoista pientä höperyyttä vai miten sen sanoisi. Onneksi me kaikki emme ole samanlaisia, vaan löytyy sotkutukkaa, täydellisen sileää laitettua hiusta ja kaikkea siltä väliltä! Ja kommentin tarkoitus ei siis ole pahoittaa kenenkään mieltä vaan pikemmin iloita siitä, että jotku ihmiset piristävät noin pirteällä tukalla!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Sitten tajusin, että sehän sopii joillekin ihmisille aivan täydellisesti, vähän sinnepäin oleva tukka kuvastaa vain rentoa luonnetta ja semmoista pientä höperyyttä vai miten sen sanoisi.

   That’s me :) Ja pätee koko olemukseeni, minussa viimeisteltyä on usein vain meikki :D ^_^

 4. 4

  Julia sanoo

  Ihastelinkin Sokoksella noita sun hiuksia, ihan mahtavan väriset! :) Olisin tullut moikkaamaan mutta oli sen verran kiire että ehdin napata vaan tarvitsemani jutut mukaan ja kiirehtiä eteenpäin :/ ensi kerralla sitten!

 5. 5

  RipRap sanoo

  Pakko vinkata. Ihastelin just eilen kaupan kassan ihanaa ”poni liilaa” tukkaa. Kuulemma pesee vaan blondatun tukkansa just tuolla coloristan shampoolla eikä oo käyttäny lainkaan suoravärejä 😲

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Hmm, mitähän tuotetta henkilö on tarkoittanut…? Coloristalla ei ole (ainakaan Suomessa) värjäävää shampoota, vain yksi shampoo joka on syväpesevä ja tarkoitettu päinvastoin värin haalistukseen. Loput sarjan tuotteet ovat värejä; poispestävä spray-väri, 1-2 viikkoa kestävä suoraväri (tuo joka on mun kuvassa), kestoväri ja vaalentavia tuotteita.

   • 5.1.1

    RipRap sanoo

    Aijaa 😀 no tiesiköhän kassa itsekään 🤔 Oiskohan luullu sitten tuota suoraväriä shampooksi?

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Liekö sitten tulkinnut sanan ”washout” shampoona… :) Luulisi että vaahdottaessa kuitenkin reagoisi siihen ettei tuote vaahtoakaan….

 6. 6

  Chatte sanoo

  Mä kysyin juuri tuota ”miksi et leikkaa”, silloin kun lovesta oli enemmän puhetta. Eikä tarkoitukseni ollut ilkeillä, jos niin ajattelit. Itse en vaan ole ikinä osannut ajatella, että pitkät hiukset olisivat joku ” juttu”. Ajattelen, että hiukset uusiutuvat ja niitä voi leikellä huoletta – niin olen aina itse tehnyt. Tätä asiaa on vaikea kuvailla, mutta hiusten pituus on ollut minulle aina ”ihan sama”, enkä siten ymmärrä, että joku muu saattaa suhtautua asiaan aivan erilailla. Mutta tykkään kyllä punertavat violetista tyvestä, näyttää jotenkin tosi freesiltä! :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   En tulkinnut ilkeilynä :) Huvittaa vain kun kysymystä kuulee niin usein (et siis ole ainoa sen esittänyt.)

   Kuulun pitkähiusfanaatikkoihin ja jo lapsesta saakka olen haaveillut pitkistä kutreista. Surukseni hiuslaatuni ei ihan tue tätä haavetta mutta pidän niitä niin pitkinä kuin mahdollista, asiaankuuluvine rispaantuneine latvoineen ^_^ Koska hiukseni kasvavat niin hitaasti, niitä ei myöskään voi tasoitella useita senttejä monta kertaa vuodessa menettämättä merkittävästi pituutta.

   • 6.1.1

    Kukkahattutäti sanoo

    Saatkohan kokeiluun sen älyhiusharjan (Kérastase Hair Coachin), josta jo Ostolakko Virve kirjoitteli? Tämä tuote kuulostaa omasta mielestäni niin turhalta markkinointishaibalta kuin olla ja voi. Luulin jo, että aprillipäivää on tänä vuonna aikaistettu. Voi tätä maailman romujen määrää. Jos pitäisit tuotteesta, niin varmaan järkyttyisin :D.

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Luulin jo, että aprillipäivää on tänä vuonna aikaistettu

     Vähän sama fiilis jäi kun luin silloin sen Virven jutun tammikuussa… :D Jos mulle tuota tarjotaan niin jätän väliin.

 7. 7

  Chatte sanoo

  Ja nyt vasta luin postauksen loppuun… Sain miitistä juuri tuon laventelin värisen sprayn, ja sama lopputulos kuin sinulla! Ei näkynyt blondissa tukassani _ollenkaan_! Harmi…

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kummallista. Mietin itse tuotetta kokeillessa että tuleeko sieltä ylipäänsä edes mitään ulos koska tulos oli tosiaan täysin näkymätön. Jospa tuosta purkista on jäänyt pigmentti kokonaan pois… :D

 8. 8

  sanoo

  Minä saan tästä punaisesta todella paljon kommentteja. Täysin tuntemattomilta ihmisiltä hississä, mun mummo-asiakkailta töissä ja apteekin kassalta :) etenkin hiusten malli herättää ihastusta. Itse on jo ihan tottunut tähän ja tämä tuntuu tylsältä! No, ensi kerralla tehdäänkin muutoksia ;)

  On kyllä ihanan herkullinen väri! Voisin tykätä tuollaisestakin tai ihan sähkönsinisestä. Shokkiväriset hiukset kyllä alkaa olla ihan nykypäivää, mikään väri ei ole enää liian outo.

 9. 9

  Jonttu sanoo

  Tosi kauniit hiukset. Ei ollenkaan tule mieleen, etteikö olisi sinulle paras mahdollinen väri; toisin sanottuna sopivat tosi hyvin nämäkin. Ja ihana meikki myös.

  Onko sinulla muuten kännykän teemana jotain violettia? :) Minulla on sellaista lempeää liilaa. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   …mä ole edes muistanut mitään kännykän teemoja älypuhelimeen siirryttyä… :D Myönnän että käytän sitä vain muutamaan täsmäasiaan enkä ole perehtynyt oikein mihinkään muuhun. Kamera- ja karttaominaisuuksia lukuunottamatta tunnen edelleen lievää vastenmielisyyttä älypuhelinta kohtaan, en tykkää käyttää sitä enkä varmaan senkään takia ole ajatellut värimaailman kustomointia. Vanhoissa nokialaisissahan mulla oli erilaisia soittoääniprofiileja käytössä ja erilaisia taustakuvia :) On se hassua mutta mä tykkään niistä vanhoista puhelimista paljon enemmän.

 10. 10

  Pipari sanoo

  Oletko kokeillut laveerata suoravärejä?! Itse pidän hiukseni pastellin värisenä laveeraamalla direction suoraväriä ihan normi hoitoaineella. Toki otti muutaman kokeilukerran että löysin mieleiseni pastellisävyn, hyvin on toiminut.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Sekoitan suoravärit joka kerta hoitoaineeseen, muuten ei olisi varaakaan ylläpitää väriä :) (Väriä kuluisi siihen tahtiin että pitäisi joka viikko ostaa uusi pakkaus.)

 11. 11

  Sus-anna sanoo

  Apua mikä työ unelmahiusten saavuttamiseen! Minkä väriset teidän tyynyliinat, pyyhkeet ja kaakelit on?! :) Onko noi tuotteet kuinka herkkiä päänahalle? Herkistyykö helposti?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Väri ei ole kumma kyllä tahrinut mitään asunnossa, ei pyyhkeitä, lakanoita, vaatteita tai kaakeleitakaan. Kuivaan hiukset yhdellä vain mun hiuksille omistetulla kirjavalla pyyhkeellä eikä siihenkään juuri ole mitään tarttunut.

   Suoravärien ei pitäisi olla niin herkistäviä kuin kestovärien sillä ne eivät sisällä hapettavia aineita.

 12. 12

  Mintsi sanoo

  Shokkihiukset tai muuten kummallisen väriset hiukset eivät kyllä tässä kolkassa ole mitään tavallisia. En suostu uskomaan asuvani jossain perähikiällä, kun kyseessä on kuitenkin kymmenien tuhansien asukkaiden kaupunki. Silti eksoottisen värisiä hiuksia näkee harvoin ja kuulemma niiden kantajat saavat toistuvasti kommentteja sekä puolesta että vastaan.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Näyttää nätiltä mutta tosi vaalealta, samanlaiselta kuin Color Mask Paintin Lavender. Ihanan värinen mutta noin vaalea sävy (= vähäpigmenttinen) vaatisi varmaan käytännössä käsittelyn laimentamattomalla tuotteella jokaisen pesun yhteydessä. Kallista. :/

 13. 14

  milipili sanoo

  Mun sininen tai vihreältä tää näyttää, väri ei lähde. Se pysyy piilossa kun laitan ruskeaa päälle, mutta ruskea kuluu kahdessa päivässä ja sieltähän se taas pilkistää. En haluis enää kestoväriä laittaa.
  Tuo punaisempi tyvi ei ole lainkaan hullumpi.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   …mutta haittaako se siis jos se vihreä näkyy..? Sehän oli ihan makea väri, ainakin silloin kun mä sen näin? :)

 14. 15

  Nansuli sanoo

  Hei! Ihananväriset hiukset! Milloin kerrot hiusakatemian käynnistä ja loven palautteesta vai onko tämä postaus mennyt minulta ohi?

 15. 16

  Jonttu sanoo

  En enää löydä sitä kännykän teema -kysymystäni (lähetinköhän unissani), mutta siihen olisin voinut jatkaa, että muistan, kuinka ne perinteisten kännyköiden taustakuvat olivat jotenkin tosi jänniä. Mutta nyt kun puhelinta voi visualisoida paljon isommalla kädellä, niin pitihän sitä laittaa sellainen kaunis sävy teemaksi. :)

  En muuten päässyt eiliseen mukaan, kun tuossa viikko sitten kävi eräs pieni haaveri ja nyt on ollut rästihommia. Harmi sinänsä, kasvot kun kaipaisivat muotoilua.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   En muuten päässyt eiliseen mukaan, kun tuossa viikko sitten kävi eräs pieni haaveri ja nyt on ollut rästihommia. Harmi sinänsä, kasvot kun kaipaisivat muotoilua.

   No voi harmi. Mietinkin eilen että olikohan Jonttu ilmoittautunut mutta ei päässyt sitten tulemaan… Ehkä tulee vielä muita kertoja? :)

   • 16.1.1

    Jonttu sanoo

    En ollut edes ilmoittautunut, kun tiesin tilanteen jo noin viikko sitten.
    Eiköhän tule muita kertoja. :)

    Oliko siellä paljon porukkaa? :)

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oliko siellä paljon porukkaa? :)

     Kaikki paikat (eli 20) täyttyivät :) Ei liikkeeseen juuri enempää kerralla mahtuisikaan, tai ainakaan kaikkia ei pystyisi enää sitten palvelemaan.

 16. 17

  Julia sanoo

  Pakko myöntää että sun epätasainen väri näyttää ihanan eläväiseltä ja paljon paremmalta ku liian tasainen ”värikypärä”. :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitos :) ^_^ Se varmaan kuvastaa minua itseänikin paremmin kuin tasainen, viimeistelty tulos :D

  • 17.2

   Mintsi sanoo

   Tähän tarvis ehdottomasti peukutusmahdollisuuden. Olen NIIN samaa mieltä!

 17. 18

  Sanna sanoo

  Heippa, päädyin blogiisi kun etsin vinkkejä vhh ruokavalioon ja ketoosin aikaisia ruokia. Kiitos kaikista vinkeistä! :) Jäin kyllä koukkuun koko blogiin ja monta iltaa lukenut postauksia :)

  Ekaksi, niin wau miten kaunis nainen olet! Oikein hehkut ja noi sun hiukset on niiiiin mageet!!!

  Ja toiseksi taas olisi toive: kun syöt aina vhh ruokaa niin jaksaisitko kasata taas jotain uusia vinkkejä vaikka vaan muutama? Vai syötkö pääsääntöisesti noita ruokia joita blogissa jo on (niitä oli paljon , tiedän) oon melkein kaikki kokeillut jo :D tykkään kun sun ruokavinkit on oikeasti helppo toteuttaa jopa tällänen surkea kokki :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Moi Sanna!

   Kiva kuulla että olet tykännyt mun resepteistä :)

   Kyllä mä syön pääsääntöisesti niitä ruokia joita täällä olen esitellyt, tosin varioin lempparireseptejäni eri kastikkeilla, mausteilla ja kasviskombinaatioilla. :) Kaikkein eniten syön salaatteja joissa on enemmän tai vähemmän sama perusrehuista koostuva pohja + lohta/tonnikalaa, fetaa tai leipäjuustoa ja siemeniä, ne eivät juurikaan varioidu.

   Minkäs vinkin tähän nyt heittäisi… Harrastan tosi nopeasti syntyviä ruokia, viime vuosina olen tehnyt huomattavasti vähemmän pidempää kypsymistä vaativia uuniruokia. Mun perusperiaate lämpimässä ruoassa on valita proteiini (kala, tofu tai soijaproteiinivalmiste) ja sitten päätän missä muodossa laitan kasvikset –> höyrytän, paahdan vai wokkaan. Lopuksi kastike; tomaatti-, kookosmaito- vai pestopohjainen. Vai kylmä kermaviilikastike tai pelkkä oliiviöljy. Pestovinkkinä, jos kaipaa vaihtelua peruspestoon, Pirkan Paprika-cashewpesto jonka juuri löysin, tosi maukas (ja erittäin vähähiilihydraattinen ;)).

   Proteiinin lähde vaikuttaa kasvisten ja kastikkeen muotoon, esimerkiksi lohen kanssa tykkään eniten höyrytetyistä kasviksista ja kastikkeena pelkästään loraus oliiviöljyä tai vähän sitruunamehulla ja pippurilla maustettua kermaviiliä. Lohi on raaka-aineena itsessään niin hyvä ja ”hienostunut” että en halua sen kanssa kikkailla vaan nauttia sen mahdollisimman simppelisti. Pakastesein taas voin nauttia monella tapaa, polku voi olla: pakastesei + tomaattikastike + kasvikset yrttivalkosipulimausteella, pakastesei + kookosmaito + kasvikset curry- tai Garam Masala -mausteella, pakastesei + kasvikset pestokastikkeessa, pakastesei + paahdetut uunijuurekset.

   Sein valmistukseen sellainen vinkki (jos siis syö budjettityyliin ja ostaa kaupan halvinta kuutioseitä :D), kannattaa sulattaa kuutiot ja repiä ne paloiksi ennen paistamista, kalasta tulee paljon ”inhimillisemmän” näköistä ja se paistuu nopeammin ja saa enemmän maukasta paistopintaa.

 18. 19

  Arlene sanoo

  Onpas kivan sävyiset hiukset. Tää violetti kyl sopii sulle niin hyvin ^_^
  Ja tosta lovesta vielä. Mites sitten suu pannaan, jos leikkaat latvat tasaiseksi ja jonkun ajan päästä lovi ilmestyy uudelleen, koska ne hiukset on siitä paikkaa haperot? Mikä takaa sen, et leikattaessa se lovi pysyy poissa? :) Siinä menis ihan turhaan monta senttimetriä pituutta hiuksista pois :/ Onneksi sitä ei pahemmin tuu katottua miltä hiukset näyttää selkäpuolella :D

  Pystyn todellakin samaistumaan tuohon loven jättämiseen muutenkin. Meikäläinen on kasvattanut omia hiuksiaan 7 vuotta ja ajatuskin et pitäis vaivalla kasvatettuja senttejä leikata pois kauhistuttaa. Ja vieläkin olis semmonen 15 cm matka tavoitepituuteen… Hiljaa hyvä tulee :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mites sitten suu pannaan, jos leikkaat latvat tasaiseksi ja jonkun ajan päästä lovi ilmestyy uudelleen, koska ne hiukset on siitä paikkaa haperot? Mikä takaa sen, et leikattaessa se lovi pysyy poissa? :)

   Ei se lovi pysyisikään poissa, se kohta jää aina jälkeen kun muut hiukset ympärillä kasvavat. Nuo ”miksi et leikkaa” -kysyjät varmaankin ajavat takaa sitä, että leikkaisin hiukset pysyvästi lovialueen mittaan. Mutta no thanks ^_^

   Vain toiset hiustenkasvattajat (kuten sinä) voivat ymmärtää miksi pituus on niin tärkeää… :) <3

 19. 20

  Nimetön sanoo

  Ihanat hiukset :-) Kiva kun vinkkasit tuosta Color Maskin pinkadelicista….Mulla itselläni on vaaleanruskea tyvi, ja liukuvärjäys joka on persikan/mansikan sävyinen. Oonkin halunnut koittaa tuo pinkadelicia :)

 20. 21

  Elli A sanoo

  Kuvailemasi laventelin pastellinen liila, sellainen eteerinen ja hieman jopa harmaaseen taittava sävy, olisi kyllä tosi hieno, mutta voin vain kuvitella miten mahdotonta se on värjätä, saatikka ylläpitää. Hatunnosto kaikista noista sävyistä joita olet kokeillut! Huh, sulla riittää kyllä kärsivällisyyttä. :)

  Helmikuun boxissa oli ihanana yllärinä mm. Evolven hyaluronihapposeerumi! Jee. Nyt sitten aloin tietenkin miettiä, onko tuo (jos edes on) kuinka paljon ”huonompi” kuin esim. Ordinaryn vastaava. Onko se siis kiinni muista aineista, kuinka hyvin tai huonosti pääraaka-aine vaikuttaa? Tuo Evolven seerumi tuoksuu ja tuntuu kivalta (imeytyy kokonaan ihoon ilman pintafiilista!) ja on luonnonkosmetiikkaa, joten siksi olin niin iloisesti yllättynyt.

  Introssa luki, että seerumi sisältää 200mg hyaluronihappoa per pullo. Osaatko, tai osaako joku muu, avata mitä se tarkoittaa? Tämä on ehkä tyhmä kysymys, tai siinä on joku yksinkertainen juttu jota en juuri nyt ymmärrä, mutta mg on painosuure, joten miten 30ml kokoiseen pulloon, joka painaa arviolta 100-150mg on voitu sisällyttää 200mg jotain vaikuttavaa ainetta?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kuvailemasi laventelin pastellinen liila, sellainen eteerinen ja hieman jopa harmaaseen taittava sävy, olisi kyllä tosi hieno, mutta voin vain kuvitella miten mahdotonta se on värjätä, saatikka ylläpitää.

   Sepä se. Kun löytyisi yhdessä (edullisessa) purkissa juuri se täydellinen sävy niin homma helpottuisi edes vähän, mutta kampaajakin sekoitti cocktailin kolmesta eri sävystä ja kun hyvään, edes vähän tasaisempaan lopputulokseen vaadittaisiin viikottainen ei-lantrattu värjäys, ei kukkarokaan sellaista menoa kestä. Jätämme tällaiset sävyt rikkaiden julkkisten iloksi jotka voivat viikottain käydä hiusstailistillaan käsittelyissä ^_^

   Helmikuun boxissa oli ihanana yllärinä mm. Evolven hyaluronihapposeerumi!

   Onkohan tuo se sama Evolve-merkki jota kokeilin vuosia sitten: http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/skin-blossom-ja-evolve/

   Luulin että merkki jäi sen jälkeen Suomesta pois…

   Onko se siis kiinni muista aineista, kuinka hyvin tai huonosti pääraaka-aine vaikuttaa?

   Näin mä olen ymmärtänyt, tietysti aktiiviaineen itsensä optimaalinen pitoisuus vaikuttaa myös mutta yhtä tärkeässä roolissa ovat mm. tuotteen pH-arvo ja muut ainesosat jotka osaltaan voivat auttaa tai hidastaa aktiiviaineen imeytymistä.

   Introssa luki, että seerumi sisältää 200mg hyaluronihappoa per pullo. Osaatko, tai osaako joku muu, avata mitä se tarkoittaa?

   Mä en osaa :/ Muut? Nyt taas kaivattaisiin sitä taskukemistiä…

   • 21.1.1

    Elli A sanoo

    Nimi on ainakin sama, mutta on ilmeisesti kokenut uuden tulemisen (?) ja muodonmuutoksen. Mulle ihan uusi tuttavuus. Ja sellaiset lääkemäiset pullot jotka tuntuvat olevan nyt trendi. Tässä esim. seerumin pullo.

    https://www.evolvebeauty.co.uk/products/hyaluronic-serum-200

    Ps. Musta tuntuu että julkkisten hiusten sävyn ylläpito vaatii sekä useita käyntejä että useita kampaajia. Ja tosiaan ne useat sataset 😀.. Mutta musta on myös ihanaa, että se kampaajakäynti on sellainen kerran kahdessa kuussa tapahtuva ylellinen juttu ja omaa aikaa. Viikottain käyminen tuntuisi jo ehkä rutiinilta. Tai mistäpä sen tietää, mutta näin haluan ehkä ajatella. 😉

    • 21.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onpas tosiaan muuttunut ulkonäkö, ihan totaalisesti. Parempaan suuntaan, täytyy todeta :)

 21. 22

  Ässsssä sanoo

  Hyvä että ”homeen” piilottaminen onnistuu noilla punertavilla sävyillä, itselläkin lähti se vain leikkaamalla. Nätti tuo nykyinen sävy-yhdistelmä. Tummanpinkistä violetin kautta sähkönsiniseen oli oma suosikkini shokkivärjäyksissä, minun latvani olivat sellaiset vuoden verran. Kiva että olet itsekin hyväksynyt nuo hieman tummemmat sävyt, kun sen laventelin ylläpito on niin vaikeaa ja tuokin sinulle sopii! Tsemppiä värjäilyihin jatkossakin, onhan se suhraamista mutta sen arvoista :)

 22. 23

  Jonttu sanoo

  Tästä inspiroituneena (tai oikeastaan yhdestä kommentista, jossa sanoit, että haluat pitää tämän sinua kuvastavan värin hiuksissa, vaikka vaatiikiin vaivaa) tein päätöksen, että en osta enää sen värisiä vaatteita, jotka saisivat oloni tuntumaan huonoksi. Tarkoittaa yläosien suhteen siis esim. mustan välttämistä. Päätöksen kääntöpuolena on sitten totta kai se, että pyrin ostamaan vaatteita lempisävyissäni. :) Että kiitos vaan inspiraatiosta ja siitä, että uskallat olla rohkeasti oma itsesi.:)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Hyva juttu Jonttu :) Hus mustalle jos se ei sinulle sovi :) Väreillähän on hyvinkin paljon merkitystä olotilaamme, kannattaa ehdottomasti suosia niitä sävyjä pukeutumisessa joissa on hyvä ja oma olo :)

   • 23.1.1

    Jonttu sanoo

    Ero on älyttömän suuri, jos vaihdan mustan fleecen lempifleeceeni, joka on violetti. Melkein olenkin aina kotona violetissa yläosassa. :) Haasteena vain se, että ei riitä, että vaate on violetti tai jotakin muuta mukavaa väriä, vaan myös mallin pitäisi istua. Vähitellen varastoa kartuttaen… :)

 23. 24

  Pipetsu sanoo

  Mulle tuo washout väri yhdessä hopeashampoon kanssa teki vaaleaan tukkaan vihreän sävyn :( ei ole vieläkään lähtenyt pois!

   • 24.1.1

    Pipetsu sanoo

    Joo juuri se! En tiedä mikä reaktio tuli… nyt vihertävyysc alkaa vähän häipymään latvoista…
    Kampaajani kertoi että kc:n colormaskien plum sävyn kanssa on tullut vaalentaessa vihertävyyttä esiin… itselläni oli vaaleat hiukset jo washouttia kokeillessa ja väri tarttuikin mukavasti mut alkoi haalentuessaan vihertää:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.