Vedenkestävä – muttei hermonkestävä

En tykkää vedenkestävistä ripsiväreistä. En edes ns. säänkestävistä, eli niistä joiden pitäisi lähteä pois lämpimällä vedellä. Olen aina ollut vesiliukoisten maskaroiden vankkumaton käyttäjä, enkä oikeastaan edes ymmärrä miksi joku haluaa kiusata ripsiään vedenkestävillä tuotteilla. Ne penteleet kun eivät oikeasti meinaa lähteä millään pois! Siis lämmin vesi my ass. Olen kyllä kuullut ihmisistä, joilla ei ole mitään ongelmaa saada esim. Sensain (ent. Kanebo) legendaarista 38:ia pois ripsistä, mutta itse en kuulu niihin onnekkaisiin.

Pahin tuttavuus oli Cliniquen uusi High Impact Curling Mascara, jota oli jäljellä ripsissä vielä kahden vuorokaudenkin kuluttua. Edes öljy ei auttanut. Ripset olivat kuin sulkasadon jäljiltä kun yritin nyppiä, hinkata ja hieroa ainetta irti. Ihan pakko kyllä sanoa että tätä tuotetta on tosi vaikea rehellisesti suositella asiakkaalle töissä. Tiedän, että jonkun ripsistä tämä jopa saattaakin irrota, mutta mitä vastata kun asiakas kysyy, ”Lähteehän tämä varmasti sillä lämpimällä vedellä?”

Pitkään en tosiaan tajunnut miksi kukaan käyttäisi vedenkestävää ripsiväriä, kunnes minulle valkeni että ne pitävät taivutukset paremmin. Waterproof-koostumus kuivuu vesiliukoista nopeammin, ja näin ollen ripset eivät ehdi suoristua taivutuksen jälkeen. Tällä perusteella ymmärrän vedenkestävän tuotteen hyödyn. Mutta siltikin…. miten kukaan jaksaa sitä poistamisen vaivaa..? Puhumattakaan siitä miten ripset kärsivät jynssäämisestä.

Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa sellaisia, joilta veden- ja säänkestävät maskarat lähtevät vaivatta? Mitä tuotteita käytätte poistoon?


Olen muuten tällä hetkellä remonttievakossa siskoni luona (enkä edes vielä päässyt näkemään ”Orlandoa”), ja näyttäisi siltä että majailen täällä vielä ainakin kaksi viikkoa. Olen yrittänyt opetella käsittelemään kuvia miehen MacBookilla, mutta jo kuvien lataaminen kamerasta tuntuu haasteelliselta. Mä olen niiin huono tietotekniikassa. :( Haluan takaisin tuttuun Windows-ympäristöön. Käsittelin eilen yhtä kuvaa tunnin hampaat irvessä ja kiroilin kun en saanut Photariakaan sen näköiseksi millainen se on pöytäkoneella. Murrr.
Meikkikuvia odotellessa…
Kommentit
 1. 1

  Anonymous sanoo

  Mä tykkään käyttää säänkestävää, eikä koskaan oo ollu mitään ongelmia niitten poistamisessa. Pidän siitä, et se ei ainakaan juokse salilla huhkiessa pitkin naamaa, eikä leviä pandoiksi suihkussa, vaan katoaa ripsenmuotoisina suikaleina viemäriin. Käyn nimittäin salilla yleensä iltasella ja matkaan sitten kotiin ilman pakkelia. Enkä jaksa kanniskella meikinpoistoainetta mukana, joten on kiva, että ripsarin poistamiseen ei tarvitse muuta kuin vettä.

 2. 2

  sanoo

  Mä käytän veden- ja säänkestäviä ripsareita (tällä hetkellä käytössä FLE vedenkestävänä ja Fiberwig), koska mulla on rasvoittuvat luomet. Ei pelkoakaan, että vesiliukoiset riparit pysyisivät siisteinä ripsissäni – useimmiten ne löytyvät jo muutaman tunnin jälkeen poskilta, koska ihon oma rasva on "sulauttanut" vesiliukoisen ripsarin. Myös joidenkin vedenkestävien ripsareiden kanssa on sama ongelma (esim. Maybellinen Great Lash WP).

  Tässä siis yksi vaihtoehtoinen syy siihen, miksi joku haluaa käyttää ripsiin jämähtäviä tököttejä. :)

 3. 4

  sanoo

  Käyttäessäni wp-ripsareita, käytän niitä juuri sen vedenkestävyyden vuoksi. Eli rannalla, uimahallissa (minäkö turhamainen… ;D ) ym. Ja aina on lähtenyt helposti Lumenen öljyisellä vedenkestävän meikin poistoaineella :)

 4. 5

  sanoo

  Eieieiei vedenkestäville ripsareille!

  Olen ehdottomasti myös ns. normaalien vesipestävien kannalla. Ne irtoavat kauniisti normaaleilla meikinpostoaineilla, ei ogelmia.

  Tosin todistin juuri salilla käydessämme työkaverini puhdistavan vanhan Kanebon 38 mascaraa ihan pelkän suihkun avulla… Tajutonta, itse en saa sellaista millään irti! En rahdonvoimalla, en meikinpoistoaineilla, en erilaisilla voiteilla, enkä edes öljyllä! Tosien omistan pitkät ja taipuisat ripset (bless you god) ja niistä saa loihdittua vkauniit ja kaarevat ihan perusripsarilla.

  Kuulun siis ehdottomasti vesiliukoisten ystäviin. :)

 5. 6

  Anonymous sanoo

  itse en käytä mitään muuta kuin vedenkestävää ripsiväriä. Inhoon sitö miten ripset sojottaa rumasti suorana jos laitan -ei-vedenkestävää-
  Kyllähän se vähän kuluttaa mutta hyvin mulla ainakin lähtee pois. (lumenen pelastaja<3)

 6. 7

  Anonymous sanoo

  Itselläni on aivan sama ongelma kuin sinulla. Tai itseasiassa oli, ennen kuin löysin Maybellinen kaksivaikutteisen silmänpoistoveden. Sitä olen käyttänyt jo varmaan pari vuotta ja toivon sydämeni pohjasta ettei tuotetta vedetä pois markkinoilta! :D Tuotetta myydään esimerkiksi Sokoksella. Tuotteen tarkka nimi on Cils Demasq, 2 in 1 , kaksivaikutteinen silmämeikin poistovesi vedenkestävänkin meikin puhdistukseen. Kannattaa kokeilla, ainakin itselläni toimii erinomaisesti!

 7. 8

  LemonJuice sanoo

  Mä käytän aina vedenkestävää ripsaria ja juurikin sen vuoksi, että ne pitää taivutukset. Mutta, noita 38:n tyyppisiä lämpimällä vedellä lähteviä (lue: nypittäviä) kartan parhaani mukaan, ne ei pidä taivutuksia ja on hankala poistaa.

  Silmämeikin poistoon käytän ihan Lumenen vedenkestävän silmämeikin poistoainetta. Tujaus ainetta 2 vanulappuun, laput silmille, rauhallista hengittelyä 10 sekuntia ja sit pyyhkäisy ja lapussa on kaikki silmämeikki ripsiväriä myöten. Eikä aamulla tms. ole mitään mustia kökköjä silmänurkassa tai ripsarin jämiä luomilla.

 8. 9

  sanoo

  EL:n Double wear on ainoa "sään kestävä" joka lähti ripsistäni haalealla vedellä, ilman hinkkaamista, repimistä ja nyppimistä.
  Se olisi ollut täydellinen, jos se olisi vielä taivuttanutkin suorat ripseni.

  Kanebon 38 ei lähtenyt kuumallakaan vedellä. Kasvot ja silmät kyllä kärsi, mutta ripsari oli ja pysyi kuin tauti. Never again! =D
  Sen jälkeen olikin silmissä ripset yksi risti kaksi ja loput peruutettu.

 9. 10

  sanoo

  itse käytän vedenkestäviä ripsivärejä, koska vuotaa silmät tosi herkästi. Haluaisin käyttää tavallisia, mutta kun en vaan noi. Nyt tuli uus maybellinen mascara, jota haluaisin kokeilla, mutta se ei ole vedenkestävä :'( Olisko jollain jotain vinkkiä, millä pystyisin käyttämään ei vedenkestäviä???

  Mutta kyllä lähtee aika helposti pois nuo ripsivärit, tai ainakin se mitä nyt tällä hekellä käytän: Lumene Blueberry Curl vedenkestävä mascara. Ostin juuri uuden: Maybellinen Colossal Volume Express mascaran sen keltaisen, ei siis oo uus paitsi kun mulle) ja siitä en tiedä miten lähtee silmistä. Käytän puhdistukseen tällä hetkellä Maybellinen New York Cils DEMASQ:a

 10. 11

  sanoo

  Pinja: Clarinsilla on sellainen "Fix Mascara", joka tekee vedenkestävän pinnan minkä tahansa maskaran päälle. Tuote on vähän niinkuin kirkasta ripsaria tavallisella ripsiharjalla varustettuna ja se levitetään ripsille sitten, kun mascaramassa on kuivunut. Voi käyttää myös kulmakarvoihin, että saa sojottavat kaverit aisoihin :)

 11. 12

  sanoo

  Terhen: Todellako?? Oi ihanaa!!! Kiitos todella paljon, mun on pakko saada sellasta :DDDDDD

  Kuinka paljon se suurinpiirtein maksaa, ja mistä sitä pystyy ylipäätään ostamaan? Pitääkö tilata netistä vai ihan kaupoissako myydään??
  Tietämätön kiittää <33

 12. 13

  sanoo

  Pinja: Kyllä sen pitäisi kuulua kaikkien sellaisten kauppojen valikoimaan, missä Clarinsia myydään. Pienemmistä liikkeistä en osaa sanoa, mutta Stockat ja Sokokset ainakin myy. Jos satut asumaan jossain muualla kuin Helsingin suunnalla niin ainakin Stockan ja Beautien kautta pystyy tilaamaan toisesta talosta jos kyseisessä ei tuotetta juuri sillä hetkellä ole :) Sokoksen käytännöstä en ole ihan satavarma, mutta uskoisin, että tilaaminen sieltäkin onnistuu. Eli ihan Suomesta saa kyllä. Hinta on muistaakseni jossain 20-30€ välimaastossa, mutta siitä en nyt mene sanomaan mitään varmaa, kun en ole ihan saletti :D

 13. 14

  sanoo

  Terhin: Joo no en asu ihan pääkaupunkiseudulla, mutta kuitenkin aika lähettyvillä. Täytyykin keskustaan päästyäni heti kierrellä nuo sokokset ym. ym. Kunpa löystyisi :DDD Eli tossa ens viikon aikana, jihuu!!

  Kiitos taas todella paljonn!!!!

 14. 15

  Anonymous sanoo

  Ostin tän just, ja lähtee kirjaimellisesti ku vettä vaan :D ihan sikahyvä!!

 15. 17

  Nelma sanoo

  Itse olen käyttäny sekä vesiliukoisia että vedenkestäviä sekä tietenkin noita lämpimällä vedellä lähteviä. Vesiliukoisilla voisin heittää vesilintua, en ole vielä kertaakaan törmännyt vesiliukoiseen ripsiväriin joka ei olisi jo tunnin päästä levittämisestä aiheuttanut suttuja alaluomelleni vaikka en olisi edes laittanut ripsaria alaripsiin, pienen pelastuksen olen löytänyt lancomen ripsiväreistä mutta on enemmän kuin raivostuttaa olla pumpulipuikon kanssa hinkkaamassa tahroja pois tunnin välein :S Vedenkestävät ripsivärit ovat minulla lähteneet hyvin pois, mutta en niitäkään kehuisi koska vesisateen/tihkun jälkeen näytän taas pandalta.
  Olin menettänyt jo toivoni ennen kuin kokeilin kanebon 38 ripsiväriä ja jotain cliniquen vastaavaa lämpimällä vedellä lähtevää. Olin taivaissa, ripsiväri ei varise eikä leviä ja lähtee todella helposti pois, myös taivutukset pysyvät hyvin. Rakkautta ensi vedolla <3

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Minusta tuo ripsarin leviäminen / suttaantuminen tietyillä luomilla on äärimmäisen mielenkiintoinen ilmiö. Siihen täytyy vaikuttaa ilmeisesti ihmisen oma iho ja sen rasvapitoisuus tai jotkut muut ominaisuudet. Toisilla mikään ripsiväri ei leviä koskaan.

   • 17.1.1

    Banaani sanoo

    Siihen vaikuttaa suurimmaksi osaksi silmien kuivuus, mulla ainakin valuu silmät niin helposti tuulessa ja ihan loisteputkivalaistuksessakin, että tavalliset ripsarit on mustana alaluomilla päivän päätteeksi..En kyllä ymmärrä taas sitä miten joku ei saa cliniquen 38 ripsaria lähtemään :D itse heitän lämmintä (eli kuumaa) vettä parin minuutin ajan kasvoille ja ripsarit on hienosti kökkäreinä lavuaarissa, niin parasta! :) Ainoa huono puoli, että noilla ripsareilla ei tuuheuteta eikä liiemmin pidennetä ripsiä eli, jos omistaa pitkät ja tuuheat ripset luonnostaan niin sitten voin suositella Sensain ja Cliniquen ripsareita.

 16. 18

  Hepu sanoo

  Kosteusvoiteella saa muuten parhaiten kaiken meikin irti!
  Niin kasvoiltakin kuin muista pinnoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.