Vauvahuulet – THE huulet?

Tekään ette ole voineet välttyä niiltä. Ne ovat tänä kesänä kaikkialla. ”Uuden sukupolven..!” ”Ne kosteuttavat! Tuoksuvat! Antavat väriä!”

Vauvahuulet.

Maybelline Baby Lips.

BabyLips2

Kuva Maybelline

Kun kuulin Lipseistä ensimmäisen kerran ja aloin hahmottaa massiivista hypetystä tuotteen Suomi-lanseerauksen ympärillä, arvelin, että kyseessä täytyy olla jotain todella erityistä. Tuote näytti kuvassa ihan sävytetyltä huulirasvalta, mutta täytyihän sen olla jotain muutakin. Näitä kun on kuuleman mukaan hehkutettu niin Youtuben v-logeissa kuin kansainvälisissä blogeissa jo maailman sivu ja tuotetta on odotettu Suomeen suunnilleen samalla hartaudella kuin Starbucksia. (Huomaa että en seuraa muun maailman kauneusmediaa kun kuulin Baby Lipseistä ensimmäistä kertaa vasta toukokuussa.. ;))

TintedLipBalms_Korres

Kuva Korres

Kun sitten blogiscene alkoi tulvia ihastukseen pakahtuvia Baby Lips –postauksia ja kuulin tuotteiden jo loppuneenkin saman tien joistain myyntipisteistä, hämmennyin. Baby Lips on kuin onkin… no juuri se; sävytetty, hajustettu huulirasva. Onko joku muukin kuullut tällaisista ennen? No nii-in. Markkinoilla on ollut värillisiä, tuoksuvia huulirasvoja varmaankin siitä saakka kun huulirasva on keksitty. Jo teininä olen käyttänyt The Body Shopin sellaista – tosin minulle tämän tyyppinen huulirasva ei ole koskaan uponnut sillä huuleni ovat tosi nirsot ja hyväksyneet vain Blistexin valkoisen purkin vuodesta 1993 lähtien. (Ja myöhemmin myös Carmexin joka tuntuu käytännössä samalta kamalta. ;))

Viimeksi tänä talvena kokeilin Blistexin sävytettyä puikkohuulirasvaa, mutta sama homma kuin ennenkin – ei toimi minulla.

TintedLipBalms_Burts

Kuva Burt’s Bees

Tämä kirjoitus ei halua millään lailla olla Vauvahuuli-vastainen. Ei suinkaan. Se haluaa vain saada selville, mikä juuri näissä sävytetyissä huulirasvoissa on niin ihmeellistä että niistä puhutaan samaan sävyyn kuin Urban Decayn Naked-paleteista konsanaan. Nuden sävyisiä luomiväripalettejakin on aina ollut markkinoilla ja silti jostain syystä juuri Urban Decay onnistui konseptoimaan ”nuden” ja tekemään siitä ilmiön. Onko Maybelline tehnyt saman sävytetyille huulirasvoille? Onko juuri Baby Lips niin mahtavan tuntuinen huulilla ja sävyt niin kertakaikkisen onnistuneet ja tuoksut niin vastustamattomia, että ne lyövät laudalta kaikki muut vastaavat? Vai onko Maybelline vain onnistunut luomaan nerokkaamman mainoskampanjan kuin kilpailijat..?

Entä muut sävytetyt huulirasvat? Niitä riittää. Yksi pisimpään markkinoilla olleista merkeistä lienee jo vähän vanhanaikaisen oloinen Deborah Hydracolor, jolla silti on edelleen vankka kannattajajoukko. Korresin ja Burt’s Beesin sävytetyt huulirasvat ovat tuoreempia suosikkeja. The Body Shopin Born Lippy –huulirasvoja on sekä purkissa että puikossa ja sävyjä ihan yhtä monta kuin Maybellinella. Lisäksi lähes kaikkien perushuulirasvamerkkien valikoimassa on vähintään yksi värillinen yksilö.

Silti Baby Lips –huuma välittyy minulle sellaisena, kuin osa jengistä kuulisi sävytetystä huulirasvasta vasta ensimmäistä kertaa. ”Ei vitsi! Huulirasva jossa on väriä – ja tuoksua! Pakko saada!”

TintedLipBalms_TBS

Kuva The Body Shop

Tunnustan, että en ole itse kokeillut Vauvahuulia. Olin jo lähellä ostaa sellaisen täältä reissusta, ihan vain selvittääkseni mikä niissä on kaiken hehkutuksen arvoista. Ehkä minulle olisi valjennut jotain suurta rullatessani puikkoa huulilleni.

Vai olisiko kuitenkaan..? Suosittujen tuotteiden ympärillä jylläävä hype on usein ihan hypetyksen itsensä ruokkimaa. Kun yksi hehkuttaa vakuuttavasti niin toinenkin on samaa mieltä ja kohta kolmas ja pian tuntuukin siltä kuin ”kaikki” olisivat samaa mieltä. Markkinoinnin vaikutus kun se todella onnistuu.

BabyLips1

Ranskassa on myynnissä jo Baby Skin’kin… kohta kai Suomessa.

Kertokaa te Baby Lipsejä kokeilleet – olenko missannut jotain mullistavaa? Tuotehan lupaa jopa uudistaa huulia – ehkä muut sävytetyt huulirasvat eivät tee sitä? Miten teidän huulenne ovat uudistuneet? :)

P.S. Maybellinen sivuilla annetaan ohjeet, miten huulirasvaa tulee käyttää; ”Apply your lipcolor by starting in the center of your upper lip. Work from the center to the outer edges of your lip, following the contours of your mouth. Then glide across the entire bottom lip.” Kiitos. :)

Kommentit
 1. 1

  Mira sanoo

  Itse taisin ko.tuotteesta kuulla ensimmäisen kerran kun jonkin LivBoxin sisältöön osa tilaajista oli tätä toivonut ja olettanutkin sen olevan se uutuus jota hehkutettiin.. En ole itselleni ostanut eikä ihan heti huulirasvalle ole tarvetta, ihan mielenkiinnosta voisin kyllä joskus kokeilla mutta saa jäädä siihen asti kauppaan kunnes saan hieman entisiä huulituotteita vajutettua :D

 2. 2

  Nimetön sanoo

  Itselläni on Japanista tuotu versio noista Baby Lipseistä, joku berry protection oli nimeltään (oli myös LE tuote), väritön ja ihan erilaisessa putkilossa. Japanilaiset oli kaikki sillon 3 v. takaperin erilaisessa paketissa, tietääkseni edelleenkin..

  On muuten ihan eri tavaraa verrattuna näihin Suomeen tuotuihin, voidemaisempi ja huomattavasti hoitavampi kosteuttavampi/hoitavamp, mikä on musta melko jännää… Tietysti voi olla että riippuu vaan siitä että oli eri tyyppiä..

  Toi japanilainen baby lips on mun HG perushuulirasva ja oon kyllä vähän pettynyt näihin Suomi/EU/notJapan -versioihin.

 3. 3

  meow sanoo

  En keksi muuta kuin että joku on vain päättänyt, että nää nyt on se juttu!

  Asiasta kukkaruukkuun. Oletko kokeillut joskus Seacret-ihonhoitosarjaa? Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla sun mietteitä näistä kuolleenmeren tuotteista :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   En keksi muuta kuin että joku on vain päättänyt, että nää nyt on se juttu!

   Näinhän se taitaa olla :)

   Oletko kokeillut joskus Seacret-ihonhoitosarjaa?

   En ole. Vähän pelkään ettei tuotteiden ”kuollutmerimäisyydellä” olisi mitään lisäarvoa mun iholle, joka on tyytyväinen käytännössä kaikkiin voiteisiin. :) Mua kiinnostaa tosi harvoin mitkään erityisillä raaka-aineilla itseään markkinoivat sarjat, kun tiedän etten itse pysty käytännössä näiden ainesosien mahdollisia vaikutuksia havainnoimaan.

   • 3.1.2

    Tiia sanoo

    Mulla on teoria näistä. Niitä myydään nimenomaan (kosmetiikasta mitään ymmärtämättömille) miehille. Edustajat vaanivat kauppakeskuksissa itsekseen ostoksilla olevia miehiä ja tarjoutuvat kuorimaan ja kosteuttamaan heidän kätensä. Miehelle, joka ei tämmöistä muuten harrasta, on lopputulos varmaan mielyttävän tuntuinen, joten hän ostaa vähintään kuorinnan ja rasvan kumppanilleen:D Hintakin on ihan sikatörkeä, joten pakkohan sen on olla laadukasta, mullistavaa ja superluxusta!!!

    Varmaan arvasitkin, että mulla on ollut noita useampi:D Ja ne ovat päätyneet minulle juuri em. tavalla:D. Ei siinä mitään, tykkäsin kyllä ja käytin pois. Kuitenkin mun mielestä öljyä ja (laadukastakin)suolaa voi yhdistää vaikka itse vähän halvemmallakin… Bodybutter oli kyllä todella täyteläistä, pehmeätä ja miellyttävää, mutta tuskin silti ihan hintansa arvoista (johtuen siis hinnasta, ei tuotteen laadusta). Inciin en osaa sanoa juuta enkä jaata.

    • 3.1.2.1

     Sanni sanoo

     Varmaan arvasitkin, että mulla on ollut noita useampi:D Ja ne ovat päätyneet minulle juuri em. tavalla :D

     ^_^ :D

     Aa, eli tuo on siis niitä merkkejä joita myydään nimenomaan sellaisissa pop-up-storeissa kauppakeskuksissa. Olen varmaan Ideaparkissa joskus nähnyt tuon Seacretin myyntipisteen..?

     Olen elämäni aikana kokeillut vain yhtä ”kuolleen meren tuotetta”, Ahavan Dermud Body Creamia. Sain sen maahantuojalta kera saateviestin, että voide on erityisen tehokas hoitamaan kuivaa ja ihottumaista ihoa. No, minulla ei ole kumpaakaan (eikä ihottumaista kaveria tuttavapiirissä), joten eipä jälleen voinut sanoa mitään voiteen vaikutuksista.

     • 3.1.2.1.1

      Tiia sanoo

      Sieltäpä juuri olen omanikin saanut:) Ja sitä ennen siellä myytiin samalla tyylillä jotain muuta vastaavaa, mutta eri merkkistä (äitini osteli niitä).

    • 3.1.2.2

     seacret-tyttö sanoo

     Ihanaa, sun mies on siis Niitä asiakkaita! Suurin osa meidän asiakkaista on 30+ naisia, mutta hauskimpia tapauksia on kyllä ne harvat miehet, jotka ovat liikkeellä ilman vaimojaan (thank god!) ja pienellä flirtillä niille saa myytyä esim. salt&oilin ja body butterin :)

 4. 4

  TanjaP sanoo

  Ei iske ei,mielenkiinnolla keväällä seurasin tätä hypeä ja niin siinä sitten kävi että liika on liikaa ja en osta näitä vaikka mikä olisi. :D
  Toinen syy saattaa olla myös 80-90-luku jolloin lapsena/teininä on vastaavat tuotteet jo testailtu.
  Ei jatkoon ja uutta hypeä odotellessa.

 5. 5

  pussukka sanoo

  täytyy myöntää että babyt jättävät todella kauniin, selvästi näkyvän sävyn huuliin jotka näyttävät samalla luonnollisen kosteutetuilta.. Sävy kestää erittäin hyvin. täytyy myöntää että oli sitten pakko ostaa toinenkin sävy kun yllätyin niin iloisesti :D

  P.S. tuoksuhan on aivan ihana

 6. 6

  sanoo

  Tietenki niitä ostetaan, koska niillä on niin söpö puikko ja kaikki muutki on ostanu sellasen. Ite omistan värittömän Mint Fresh tuoksusen ja mun mielestä se on ihan semihyvä ja halpa. :)

 7. 7

  pussukka sanoo

  hahahaa täällä kommenttiboksissa ollaan niin antimainonnan uhreja että… :D ”hyh hyh, MINÄ en kyllä tykkää, en ole ikinä tykännyt… ”

  • 7.1

   Mam sanoo

   Kommentoin jo äsken, mutta tämä otti vielä silmään. Luuletko että KAIKKI ostavat/haluavat ostaa Baby Lipsejä? Miksi ostaisivat? Minä en halua. En vakuuttunut yhdestäkään näistä massapostauksista joita olen lukenut. Niistä ei mulle selvinnyt, miksi nämä nyt ovat niin hyviä, kuin halutaan antaa ymmärtää. Minkälainen hoitavuus, koostumus, tms… Mutta paljon kuvia aneemista taustaa vasten, ja teksti liirumlaarumia, joka ei loppujen lopuksi kerro yhtään mitään.

 8. 8

  Anna sanoo

  En ole kokeillut yllä mainitsemiasi tuotteita. Joskus tykkään sipaista huuliin apteekin ACO:n soft red lip balmia, joka ei minusta juuri kosteuta, mutta muuten värittömän meikin kanssa tuo vähän väriä kasvoille.

 9. 9

  M sanoo

  Itse ostin eilen pari kappaletta kuunneltuani kaverin hehkutusta viime kesästä saakka jolloin hän ite baby lips -puikon amerikasta osti.
  Sanoisin, että toimii kyllä mutta siinä se. En näe näissä mitään muuta ihmeellistä kuin sen hehkutuksen joka näiden ympärillä pyörii :) Omasta mielestä Labellon (vai miten kirjoitetaankaan?) Fruity Shine -huulirasvat ovat kyllä parempia!! Tuoksuvat aivan ihanilta, vahvat värit, ja saavat huulet näyttämään ja tuntumaan kosteilta vielä baby lipsejä paremmin.

 10. 10

  Mam sanoo

  Ihanaa, kun edes joku ajattelee omilla aivoillaan. :) Tämä kevään jatkunut kosmetiikkasopuleiden mainoskampanja alkaa toivottavasti jo pikkuhiljaa kääntyä itseään vastaan. Kyllä on mukava lukea sun blogista omia=rehellisiä mielipiteitä. Skippaan suosiolla hehkutukset mm. näistä ko. huulirasvoista, ja muista massahypetuotteista. Ne on niiiin nähty. ;)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Tämä kevään jatkunut kosmetiikkasopuleiden mainoskampanja alkaa toivottavasti jo pikkuhiljaa kääntyä itseään vastaan.

   Paitsi että ei näköjään :D Tämäkin postaus on kommenttien perusteella innostanut ihmisiä ostamaan Vauvahuulia…! ^_^

 11. 11

  Jonttu sanoo

  Pakko vielä kommentoida itse kirjoitusta. Eli olin kyllä yllättynyt, kun eräs fiksun oloinen blogirouvakin kirjoitti näistä ihan selvästi kunnon mainospostauksen. Olisin odottanut, että hänellä ei ainakaan niin rahapula olisi, että näistä pilipalipuikoista postauksen joutuisi vääntämään, mutta niinpä vaan teki… Jotenkin vei kyllä hänen blogiltaan viimeisenkin uskottavuuden pisaran. Onneksi sinä teit näistä erilaisen postauksen. :) Eihän nuo todellakaan ole mitään tajunnanräjäyttäviä tuotteita. :)

 12. 12

  sanoo

  Harvoin pakkaus vaikuttaa ostopäätökseeni, mutta näiden Baby Lips -huulirasvojen kohdalla niin on käynyt. Mielestäni tuo pakkaus vain on niin lapsekas, että itse koen kohderyhmäksi pikkutytöt. Muutenkin käytän mieluummin kiiltohuulipunaa kuin huulirasvaa eli tämä tuote ei vetoa minuun. Lisäksi tuntuu hassulta seurata Suomen mainoskamppanjaa, kun Youtube-pätkissä Baby Lipsejä on näkynyt jo niin pitkään, että miellän koko tuotteen jo vanhaksi ja nähdyksi.

 13. 13

  Julia sanoo

  Ihan ekana hämää toi nimi todella paljon… Vauvat+meikki ei vaan natsaa. Todella ikäviä mielikuvia syntyy.

  Kattelin näistä yhden vloggaajan testauksen, ja ei vakuuttanut. Hylsyjen värit ovat aika erilaisia, mutta huulilla näyttivät aika lailla samalta (liian vähän pigmenttiä?). Tietty huuletkin ovat eri ihmisillä eri näköiset ja käyttäytyvät eri tavalla.

  Paljonkohan näillä on hintaa Suomessa? Mainitsemani vloggaaja sanoi hinnaksi (Jenkkilässä) kolmisen dollaria, jolloin oltais kuitenkin ihan huulirasvan hintahaitarissa – että jos joku kaipaa kivaa tuoksua ja sävyä ajatuksen tasolla, niin kai noi kaupaks menee.

 14. 14

  sanoo

  Käytän mielelläni värillisiä huulirasvoja ja niitä muutaman kappaleen omistankin. Nämä Baby Lipsit ovat näyttäneet joidenkin bloggaajien kuvissa näteiltä huulilla ja sen verran ne ovat minua kiinnostaneet. Noin yleisesti ottaen en ole ollenkaan ymmärtänyt sitä valtavaa hypetystä niiden ympärillä.

  Aluksi kun kuulin Baby Lipseistä luulin, että kyseessä on joku huulipuna tai huulikiilto/-lakka. Olinkin sitten vähän ällistyneen hämmästynyt, kun minulle selvisi, että kyseessä on ihan vaan huulirasva.

  Toisaalta aivan sama minulle, koska en osta kyseisen merkin tuotteita, mutta olen silti hiljaisesti itsekseni ihmetellyt sitä mieletöntä kuhinaa joka Baby Lipsien ympärillä on.

  Rimmeliltä on tullut hyvin samanoloinen setti ulos ja siitä ajattelin kokeilla yhtä huulivoidetta. :-)

 15. 15

  Jessii sanoo

  Ehkä tämä on tämän ajan ”se” juttu. Muistan aikoinaan kun 90-luvun alussa tuli makuhuulirasvat. Itselläni oli Miramen vadelma ja salmiakkihuulirasvat. Salmiakista kaikki oli kateellisia, kun muilla ei ollut. Pakkaus oli mustakeltainen ja se tosiaan maistui salmiakille. Vadelmasta tuli pieni kiilto ja koko ajan piti nuolla huulia, kun maistuivat makealle.

 16. 16

  hmm sanoo

  Maybelline ja Urban Decay kuuluvat molemmat Lorealille, samoin kuin Essie ja lukuisat muut merkit (Garnier, the Body Shop, lista jatkuu..). Otin asiasta joskus selvää ja aivan ällistyin kuinka moni merkeistä onkin oikeasti saman jättimerkin omistuksessa. Hittituotteiden, kuten juurikin Maybellinen Babylipsin, Urban Decayn Nakedin ja Essien kynsilakkojen takana on oikeasti törkyiso firma joka kyllä voikin markkinoida suurella rahalla normituotteista megahittejä. Usein muotilehdissäkin on muka usean eri merkin kosmetiikka/meikkimainoksia, mutta merkit ovat oikeasti lorealin omistamat. Tämä tuskin on sattumaa :D ainakin eng. Wikipediassa on lista kaikista lorealin alla olevista merkeistä ja se on huikean pitkä

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Mä luulen että nykyään jo tosi moni peruskuluttaja tuntee L’Orealin bränditallin laajuuden ja tietää että Maybellinet, Essiet, Garnierit, Lancomet, Biothermit, Body Shopit jne kuuluu L’Orealille. Ja L’Orealin mainosdominaatio naistenlehdissä on tuttu juttu. :) Tai ehkä se vain tuntuu minusta siltä kun olen itse aina ollut niin kosmetiikkamaailmassa sisällä..? En tiedä. Mutta melkein aina kun L’Orealin omistamista brändeistä keskustelee, niin harva keskustelukumppani yllättyy.

   Välillä tosin tulee minullekin yllätysuutisia, esim. hiljattain kuulin blogin kommenttiboksin kautta että NYX’kin on juuri ostettu L’Orealin talliin.

 17. 17

  Hanna sanoo

  Tuommoisen värittömän Baby Lipsin ostin viime viikolla, kun kaipasin väritöntä ja aurinkosuojallista huulirasvaa, eikä lemppariani Carmexin kirsikkahuulirasvaa löytynyt mistään. Tykkään oikein paljon tästä, mutta hämmentää tuo aurinkosuoja-asia. Ulkomaalaisilta nettisivuilta olen saanut sen käsityksen, että myös nuo värilliset olisivat aurinkosuojallisia, mutta sitten näissä Suomessa myytävissä sävyttävissä huulirasvoissa ei aurinkosuojaa olisi joidenkin lähteiden mukaan. Tiedätkö sinä, että onko nuo sävytetyt täällä myytävät aurinkosuojallisia vai ei?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Tiedätkö sinä, että onko nuo sävytetyt täällä myytävät aurinkosuojallisia vai ei?

   Valitettavasti en :/ En ole itse hypistellyt näitä vielä missään muualla kuin Ranskassa, ja siellä en yhtään kiinnittänyt huomiota SPF-asiaan.

 18. 18

  heartbeat sanoo

  En jaksanut selata kaikkia kommentteja läpi…Huomasiko kukaan muu tai huomasitko itse , että babylipsin pakkauksessa lukee ”for adult use only” -miten tämä pitäisi tulkita? :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Enpä ollut huomannut, mitäs ihmettä…! :D Liittyisiköhän tuo siihen, että kun Lipsit on niin lapsellisen näköisissä pakkauksissa että ne saattaa houkuttaa pieniä lapsia leikkimään niillä –> tukehtumisvaara. Jotain tällaista veikkaisin. Mutta hassultahan tuo kuulostaa :D Onko 13-vuotias tarpeeksi ”adult” saadakseen käyttää Baby Lipsiä? :D

   • 18.1.1

    heartbeat sanoo

    Sanos muuta…hämmentävää. Ja mä siis myyn näitä enkä tietäis mitä sanoa, jos asiakas tästä kysyisi. Täytynee kysäistä edustajalta, että tietääkö se :D Jäi vaivaamaan mieltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.