Varsinainen 4 minuutin meikkirutiini

Tänään tällainen nopea.

Katsoin tuossa joku aika sitten Bangerheadin uutiskirjeestä bongaamani Linda Hallbergin videon.

”Linda näyttää, miten teet kauniin pohjameikin vain neljässä minuutissa! Todellinen kiireisten aamujen pelastaja!”

Neljän minuutin, sen minäkin haluan nähdä, ajattelin.

LindaHallberg_meikkipohjarutiini

Klikkasin videota – Linda sutii siinä naamalleen 14:ää eri tuotettanopeutettuna niin että video kestää alle neljä minuuttia.

Siis hohhoijaa, olikohan Bangerheadin uutiskirjeen laatija edes katsonut videota? Kenenkähän ”kiireisten aamujen pelastus” Lindan 14 tuotteen rutiini on? :D Just! Oletan, että pohjan tekemiseen kulunut aika on todellisuudessa lähempänä puolta tuntia kuin neljää minuuttia.

LindaHallberg_4minutes

 

Mistä Lindan meikkipohja sitten koostui? Se olikin mielenkiintoista. ”Nopea” pohja syntyi seuraavalla kaavalla:

 1. Kasvoöljy
 2. Primer
 3. Meikkivoide
 4. Peiteaine
 5. Irtopuuteri
 6. Mineraalipohja jota käytettiin korostuksena kasvojen korkeimpiin kohtiin
 7. Luomiväri jota käytettiin pienempien alueiden varjostukseen
 8. Face sculptor -puuteri jota käytettiin suurempien alueiden varjostukseen
 9. Highlighter (eri kuin nro. 6) jota levitettiin uudelleen samoihin kohtiin kuin mineraalipuuteri-highlighteria
 10. Poskipuna
 11. Kulmakarvojen väritys mustalla luomivärillä (tää on kyllä makee, Lindan kulmat <3)
 12. Kulmien alle korostus meikkivoiteella
 13. Kulmakarvageeli
 14. Kiinnityssuihke

 

Jeah! Siinä meille ”kiireisten aamujen pelastus”! :)

Olisi kiinnostavaa kuulla, mikä merkitys Lindan kahden eri highlighterin tekniikalla on… Käyttääkö hän ikäänkuin mineraalipuuteria pohjustamaan varsinaisen highlighterin? En tiedä mutta aikamoinen joukko tuotetta siinä nassuun menee :)

LindaHallberg_4

Montako tuotetta teidän meikkipohjarutiiniin kuuluu? Entä oletteko laskeneet, kauanko meikkipohjan tekoon menee aikaa?

P.S. Olisinhan tähän tietty voinut lisätä omankin meikkipohjasetin :) Mun pohjarutiiniin, jos siihen nyt haluaa laskea Lindan tapaan myös kosteutuksen (mun mielestä se on ihonhoitoa, ei meikkausta), kuuluu 5 tuotetta: kosteusvoide, silmänympärysvoide, luomenpohjustaja, peiteaine ja mineraalipohja. Poskipuna ja kulmakarvatuotteetkaan ei mun mielestä kuulu meikkipohjaan, mutta jos ne laskee (niitä käytän kuitenkin päivittäin) niin tuotesaldo kasvaa kahdeksaan. Kasvojen varjostus- ja highlight-tuotteita en käytä päivittäin.

Kommentit
 1. 1

  Sonja sanoo

  Ohhoh! Tommoseen ei kyllä ois aamusin aikaa. Itellä mineraalipuuteri, poskipuna, kulmakynä+vaha ja ripsien taivutus. Nykyisin kun oon keksiny ripsien kestovärin, ei tartte käyttää aikaa ripsivärinkään kanssa, säästyy aamulla monta minuuttia kun pelkkä taivutus riittää! :D

 2. 2

  MillaKaroliina sanoo

  Kyllä koko meikki syntyy useimmiten nykyään viidellä tuotteella: mineraalipeitejauhe, mineraalipohja, poskipuna, kulmakarvageeli ja ripsiväri :D jos sen kosteusvoiteen laskee niin kuusi! Jos hyvänä (lue: kiireisenä) päivänä jättää peiteaineen pois niin koko hommaan taitaa mennä 5min. Voisi kellottaa joskus! :D

 3. 3

  Empi sanoo

  Arkiaamuisin käytän vain mineraalimeikkipohjaa, jolloin arkiaamuisin kuluu muutama minuutti :D

 4. 4

  mrs sanoo

  Jos lasketaan pohja ilman silmäluomia (joille menee vain primer + luomivärit), niin sille menee normaalina päivänä primer, meikkivoide, peiteaine, puuteri, varjostusväri, poskipuna ja korostuspuuteri. :)

  Ja joo, mä oon käsittänyt, että tuo kahden korostustuotteen kerrostaminen tulee strobing-villityksestä. Voihan sen yhdenkin tuotteen vaan käyttää, mutta jos haluaa oikein korostaa korostusta (:D), niin aimo annos tuotteita päällekkäin. Itekin saatan laittaa hieman liian vaaleaa peitevoidetta ja korostuspuuteria päällekäin.

  Jännä muuten ku strobingista ja highlightingista puhutaan erikseen, vaikka ne on tuotteiden ja niiden käytön suhteen yks ja sama asia. Ite oon vaan käsittäny, ettei strobingilla oo parina contouria. (Kts. esim. Jordan Libertyn video aiheesta)

 5. 5

  sanoo

  En osaa sanoa kauanko pelkän pohjan tekemiseen menee, mutta normi arkimeikki taittuu alle vartissa. Aamuvuorot alkavat jo 6:45 ja viiden jälkeen aamulla ei huvita nipistää nukkuma-ajasta yhtään enempää meikkaamista varten. Pyyhin aamulla kasvot kasvovedelle ja vetäisen päälle kosteusvoiteen. Sitten meikkivoide+peitevoide, mikäli sille tarvetta. Poskipunaa ja irtopuuteria päälle. Silmiin rajaukset, sipaisu luomiväriä ja maskaraa. Se on siinä. En kyllä osaa käyttää juhlavampaankaan meikkiin yhtään enempää aikaa, sillä myönnettäköön, että en ole koskaan innostunut harjoittelemaan esimerkiksi varjostusten tekoa.

 6. 6

  Tingeling sanoo

  Kosteusvoide, pohjustaja, bb ja mineraalimeikkipuuteri. Aikaa n.20min, odotan jokaisen vaiheen jälkeen hetken. Kiireessä kosteusvoide ja Lumenen CC, aikaa n.5min.
  Ja kummankin tavan lisäksi poskipunaa, varjostusta ja ”hehkua” jos jää aikaa.
  Ja ajat täsmää jos lapset ei häiritse ;D

 7. 7

  Jenniina sanoo

  Aikaa menee ihan liikaa! Aamun meikkirutiini vie noin 30 minuuttia ja meikkipohjan tekoon tuotteita menee 7 tuotetta, jos mukaan lasketaan voiteet niin 11 tuotetta :o

 8. 8

  Iida sanoo

  Oma meikkipohjani on aika säälittävä. Olen aika huono meikkaamaan enkä koe tarvitsevani paksua meikkipohjaa arkipäivisin. Meikkipohjaani kuuluvat kosteuttava kasvovoide, meikkivoide ja kivipuuteri. Käytän harvoin myös peitevoidetta ja poskipunaa.

 9. 9

  sanoo

  Samaisen videon katselleena, samaa asiaa ihmettelin! :)
  Ensinnäkin olen koittanut tehdä pohjameikin (primer+ mineraalimeikkivoide+peiteaine (sekä silmien alle ja mahdollisille näppylöille) ja just ja just ehdin siihen neljään minuuttiin :)
  Ei puhettakaan varjostukset/kasvoöljy (imeytymisaika!??)

  Hyvin mielenkiintoinen ”nopea” aamurutiini :D

 10. 10

  Elli A sanoo

  Lähes joka aamuiseen perusarkimeikkiin kuuluu 7-8 tuotetta. Kasvoveden jälkeen: Kasvovoide, sy-voide, (primer, jos sataa vettä), nestemeikkivoide, poskipuna, kulmaväri, matta korostusväri kulmien kaaren alle ja liikkuvan luomen alkuun sekä ripsiväri. Aikaa kuluu alle 5-7 min? Reilusti alle kymmenen kuitenkin. Niin ja nopeutettuna tai pikakelauksella 1 minuutti ;-)

 11. 11

  sanoo

  Puhdistus, kosteusvoide, foundation. Välillä primeria peittävyyttä vaativiin kohtiin tai ehkäisemään punoitusta. Joskus puuteria ehkäisemään kiiltoa, mutta ei sitäkään joka aamu. Lisäksi laitan ripsaria ripsien taivutuksen jälkeen. Työaamuna meikkaamiseen menee 5-10minuuttia. Joskus laitan eye primeria ja vaaleaa luomiväriä. Silti tämäkin menee tuohon maks. kymmenen minuutin arkimeikkiin. Meikkiin panostaessa esim. juhlia varten tuotteita tulee lisää ja sen myötä aikakin venyy lähemmäs puolta tuntia.

 12. 12

  Memmuli sanoo

  Haha. Otsikointi on kieltämättä mielenkiintoinen. Varmasti tuotteet sutii naamaan nopeammin, kun rutiini on tuttu ja sen toistaa usein, mutta ehkä 4 minuuttia on silti hieman liioiteltu ;P.

  Itse käytän maksimissaan 7-8 tuotetta ja silloin on jo tosi kyseessä jos noin monesta purkista jaksaa sutia naamaan. Ihailen kyllä toisten taidokkaita meikkejä, mutta mielenkiinto ei kumminkaan riitä siihen että niitä opettelisi käyttämään itselle. Nyt olen tosin alkanut haaveilemaan huulipunasta. Saa nähdä tullaanko sitä kuitenkaan koskaan näkemään näillä huulilla. Ehkä, kunhan olen lukenut riittävän moneen kertaan sun vanhat huulipunapostaukset läpi :D.

 13. 13

  sanoo

  Mulla menee pohjan tekemiseen yleensä se n. 20min. Peruspohjaan kuuluu meikkivoide, peiteväri, joskus voidemainen valotuote, puuteri, kahta erilaista puuterimaista varjostustuotetta, poskipuna ja highlighter. 8 tuotetta menee pelkästään pohjaan, jos ei lasketa kulmia tai mitään luomivärinpohjustajia :3

 14. 14

  sanoo

  Onpas hölmö huijaus :D Mun pikanen pohja sisältää meikkivoiteen, peiteaineen ja aurinkopuuterin ja sen saa kyllä mahdutettua tohon neljään minsaan, mutta että noin monta tuotetta…huhhuh. Todellinen ”arkiaamujen pelastaja” :D

 15. 15

  Eevi sanoo

  Hah. Kiireisten aamujen pelastajaa tarvittais täällä oikeesti. Joskus olis hienoa, jos sais kaapista jonkun kelmun. Sen kun lätkäisis naamaan ni olis jo meikki valmis. Mulla menee n. 30 min naaman ja hiusten laittoon aamuisin. Siitä on karsittu ylimääräset hömpät, meikkipohjan, kulmat, poskipunan, rajaukset ja ripsarin laitan, vaikka mikä olis.

 16. 16

  Sini sanoo

  Tää on niin mielenkiintoinen kysymys, että pakko vastata! Ja nuo on kyllä naurettavia kaikki nopeutetut meikkirutiinit joita mainostetaan nopeiksi ja laitetaankin puolet meikkiarsenaalista kasvoille..
  Olen myös törmännyt sellaisiin meikkitutoihin, joissa sanotaan meikin olevan ”natural”. Jokaisella on oma näkemyksensä siitä, mutta itselle meikki oli pikemminkin juhlameikki.. :)
  Omaan koulu/arkimeikkiin kuuluu (pohjustaja), 1-2 peiteväriä, sävystä riippuen, mineraalimeikkipuuteri(Lolo ;)), sipaus aurinkopuuteria ja poskipunaa, kulmavahaa (värillistä) ja kynää. Tähän vielä ripsari ja jotain kevyttä huulille – huulikiiltoa, kiiltopunaa tai huulirasvaa. Joskus lisään vielä vaalea väriä kulmaluulle ja jotakin muuta puuteria päälle. Sitten kun huvittaa ja on aikaa niin laitan luomiväriä. :) Aikaa kuluu.. reilu kymmenen minuuttia?? En kyllä osaa sanoa. Riippuu siitä kuinka kiire on ;)

 17. 17

  Elise sanoo

  8-10 tuotetta käytän keskimäärin. Otin kerran aikaa, kun teen meikin alusta loppuun mitään jättämättä pois niin aikaa meni 16 minuuttia. Kerkesin siinä ajassa varjostukset ja korostukset kaikki oikein huolellisesti ja hartaasti, mutta arkiaamuina en kyllä niihin uhraile kummemin aikaa.:D Arkena nopea meikkipohja, ripsiväri, huulipuna ja menoksi!

 18. 18

  sunshine sanoo

  Viime aikoina olen käyttänyt tasan yhtä pohjameikkituotetta, joka on meikkipuuteri. Peitän sillä siis koko kasvot, silmien alue mukaan lukien. Tää riittää mulle tasaisen meikin luomiseksi, mutta toki yleensä olen käyttänyt nestemäistä meikkivoidetta. Sen kanssa voi sitten laittaa poskipunaa sun muuta (meikkipuuterin päälle ei kovin hyvin tartu!) Mutta niin, pohjameikki on mulle meikin ehdottomasti tärkein osa (koska kasvojen iho on kirjava, tummat silmänaluset yms) joten olen ihan tyytyväinen että en välttämättä tarvi sen tekemiseen muuta kuin meikkipuuterin. :) . Muut jokapäiväiset ”must”-tuotteet ovat kulmaväri ja ripsiväri. Silloin kun jaksan panostaa meikkiin enemmän, käytän pohjameikin tekoon meikkivoidetta, poskipunaa, highlighteriä ja aurinkopuuteria sekä joskus puuteria.

 19. 19

  Elina Bee sanoo

  Herraisä! Mulla menee pohjan tekoon
  1. Seerumi (toimii hyvin pohjustajana)
  2. Peitevoide
  3. Meikkivoide
  4. Tummempi meikkivoide varjostuksiin
  5. Poskipuna
  6. Kulmakynä
  7. Hohtopuuteri

  Jos teen koko päivämeikin, niin tuohon päälle vielä

  8. Luomiväri (2-3 väriä)
  9. Rajausgeeli
  10. Ripsiväri
  11. Nude rajauskynä
  12. Huulikiilto
  13. Kulmageeli
  14. Viimeistelysuihke

  Iltameikkiin lisäisin vielä huulipunan ja ehkä toisia luomivärejä, mutta kyllä tuo 14 tuotetta pelkkään meikkipohjaan tuntuu tosi paljolta!

 20. 20

  SuperHotFemale sanoo

  Kerrotaanko tossa videolla miten sen pikakelauksen saa IRL? :D

  Itse aina hihittelen niille ”helpot, nopeat kulmakarvat” -videoille joiden tekijöillä, yllätys yllätys, on täydelliset kulmakarvat ja riittää et vähän jotain sipasee. Itselläni kun on lasimaiset, lähes värittömät kulmakarvat mallia 2 karvaa ristissä niin siihen piirtelyyn kuitenkin tovi vierähtää, ehkä joku 5 min. vähintään…

 21. 21

  Emmah sanoo

  Luomiprimer, peitevoide silmänalusiin ja nenänpieliin, poskipuna, puuteri luomille, mineraalimeikkipuuteri, vaalea luomiväri, silmänrajauskynä, ripsien taivutus, ripsiväri ja kulmakynä. Aikaa 5-10 minuuttia.

 22. 22

  tiippa sanoo

  Aamulla kasvoille tulee kosteusvoide, primer (jos iholla on rasvainen vaihe menossa), kahta eri meikkivoidetta, joista toinen on tummempi, peitevoide, irtopuuteri (ja toisinaan tehokkaammin rasvaa imevä irtopuuteri yläluomelle, kun kasvoille käytän puuteria, josta jää kuulas iho), korostuspuuteri, varjostus luomivärillä, poskipuna. Eli jopa kymmenen tuotetta pohjan tekoon.

 23. 23

  Jane sanoo

  Koko arkimeikin tekoon menee noin 15 minuuttia josta arviolta varmaan 10 minuuttia pohjameikkiin. Käytän meikkivoidetta, peiteainetta, puuteria, aurinkopuuteria, poskipunaa ja korostustuotetta. Aika monta tuotetta, mutta homma sujuu jo niin automaattisesti että on suhteellisen nopeaa :) jos oikeasti kiire on niin laitan pelkkää meikkivoidetta.

  Hassua muuten, että noin monen mielestä kulmat ovat osa pohjameikkiä. Itse olen aina ajatellut ne osana silmämeikkiä :) Ehkä se johtuu siitä, että kulmani ovat luonnostaan tummat ja kiireessä kulmageeli on ensimmäinen asia jonka pudotan meikistä :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Hassua muuten, että noin monen mielestä kulmat ovat osa pohjameikkiä. Itse olen aina ajatellut ne osana silmämeikkiä :)

   Eivät kulmat tavallaan ”klassisen” määritelmän mukaan kuulukaan pohjameikkiin, se on totta :) Meikkipohja on nimenomaan ihon meikkausta. En itsekään laske kulmia meikkipohjaan, mutta kuitenkin osaksi ”pohjarutiinia” eli sitä mikä tehdään ns. automaattisesti toistuvana joka meikkauksen yhteydessä. Luomivärit, eyeliner, poskipuna ja huulipuna on sitten niitä muuttuvia tekijöitä :) (Eli poskipunakaan ei oikeastaan mun mielestä ole meikkipohjaa.)

 24. 24

  stiia sanoo

  Piti oikein mieettiä! Aikaa pohjaan kuluu 7-8min, koko meikkiin ehkä 10min.

  1. kosteusvoide
  2. silmänympärysvoide
  3. silmänaluspohjustaja
  4. color corrector silmien alle
  5. meikkivoide x 2 (kevyttä muualle, mutta nenään/leukaan peittävämpää)
  6. peitevoide
  7. irtopuuteri
  8. poskipuna
  9. highlighter
  (10. aurinkopuuteri, jos jaksaa)
  Joskus laitan valokynää kulmien alle

  Näiden lisäksi
  Kulmaväri
  Ripsiväri
  Ja silloin tällöin silmänrajauskynää ihan vähän.

  Oho, ompa mulla paljon pohjatuotteita :D Mä pyrin tekemään aika luonnollisen meikin, vaikka pohjan määrästä ei ihan uskoisi..

 25. 25

  Pahokas sanoo

  Mulla menee noin 15-20 min sängystä autoon. Meikki kiireisimpinä aamuina on vaan kosteusvoide hampaidenpesu mineraalipohja ja kulmakarvat, muovisankaiset lasit antaa anteeksi aika paljon, samoin tummat ja pitkät ripset. Jos on enemmän aikaa niin eyeliner, poskipuna ja/tai snadi varjostus.

  Mutta aikaa menee 3-10 minuuttia :D

 26. 26

  Sanni sanoo

  0 minuuttia, 0 tuotetta. No okei, yksi tuote, jos hammastahna lasketaan ja 3 min. jos hampaiden pesu lasketaan :D

  En meikkaa koskaan, iho on hyvässä kunnossa, näytän omasta mielestä ihan nätiltä (ja kai miehenkin mielestä, koska se on mukana seilannut since 2007) ja työaamuina olen ovesta ulkona 10 minuutin päästä heräämisestä. Ja asiakaspalvelussa olen töissä eikä asiakkaat ainakaan vielä oo mun naaman vuoksi kaikonneet.

  Jotenkin surullisen kuuloista lukea näitä kommentteja.. Kukin tyylillään ja jos oikeasti on intohimoinen meikkauksen suhteen, niin antaa palaa. Mutta kuinka moni meikkaa vaan, koska on ”pakko”. Ja kulmageeli, ai jestas että räjähdin! Mitä ihmettä se on?! :D Jos se on jotain hiusgeelin tapaista, jolla kulmakarvat saa ojennukseen, niin hallelujaa!

  Anteeksi tämä purkautuminen. Luonnollisuus <3

  T: 27-vuotias, kerran elämänsä aikana meikattu

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Ja kulmageeli, ai jestas että räjähdin! Mitä ihmettä se on?! :D

   Vastaus löytyy vain parin päivän takaisesta postauksestani :D

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2016/02/06/paras-kulmakarvageeli/

   Ymmärrän tosi hyvin sun kommentin ja suhtautumisen pitkiin meikkirutiineihin, se on ymmärrettävä ja luonnollinen jos/kun meikkaushöpsöily ei kuulu harrastuksiin. Meikkaus itsessään on sekä pinnallinen että rentouttava, ”harmiton” harrastus siinä missä kutominen tai ruoanlaittokin. Sitä voisi kömpelösti verrata vaikka koiran turkin trimmaukseen – jos ei ole koiraharrastaja, ei voi ymmärtää miten joku jaksaa käyttää koiran turkin hoitoon vaikka tunnin. Joo, ontuva vertaus mutta ehkä pointti tuli esiin :)

   Vastauksena ”kuinka moni meikkaa vain, koska on pakko”, voin vastata omasta puolestani, että en minä ainakaan. Nuorempana se oli rutiini siinä missä hampaiden pesu ja hiustenharjaus (eikä niitäkään ole ”pakko” tehdä), naamaan nopeasti puuteri ja silmät esiin vakioituneella 3 minuutin meikillä. Myöhemmin meikkauksesta muodostui nimenomaan harrastus joka tuntuu sekä rentouttavalta että tavalta olla luova ja toteuttaa itseään. En koe missään nimessä ”pakotetulta” ulkoisten odotusten puitteissa käyttämään vaikka poskipunaa tai laittamaan luomille kolmea eri sävyistä luomiväriä ja kahta eyelineria, haluan tehdä niin koska se on mukavaa. Niinkuin vaikka se neulominen toiselle. :)

   Korostan vielä tähän loppuun tuolla alussa käyttämääni sanaa höpsöily. :) Sitä pitkän kaavan meikkailu monelle ”meikkifriikille” on, ei mitään haudanvakavaa ”en voi mennä ulos jos mulla ei ole kaikkia näitä tuotteita naamassa” -tekemistä. Toisen joukon muodostavat sitten taiteellisesti itseään toteuttavat meikkilahjakkuudet jotka käyttävät meikkiin vaikka kaksi tuntia piirtäen kasvoilleen fantasiamaalaukseen rinnastettavan tuotoksen.

  • 26.2

   sanoo

   Mun on pakko vastata tähän, kun olen ollut ihan samanlainen. Tai siis lähes. Vuosia on mennyt täysin meikittä. Jotain satunnaisia juttuja omistin ja käytin ehkä kerran vuodessa, (hygienistä, kun samat tuotteet on lojuneet pussin pohjalla vuodesta toiseen :D), mutta arkiaamuina en koskaan meikannut, ei tullut mieleenkään.

   Sitten vaan jossain vaiheessa alkoi kiinnostaa. Ostin johonkin häihin luonnonkosmetiikan ripsarin ja meikkipohjan. Ja juuri täältä Karkkipäivästä opettelin mineraalimeikin levityksen. Ja siitä se sitten pikkuhiljaa lähti. Edelleenkään en meikkaa päivittäin, enkä viikottainkaan, vaan välillä kausiluontoisesti, välillä satunnaisesti, miten aina sattuu ehtimään ja huvittamaan. Mutta saan meikkaamisesta aina ihan tosi paljon iloa ja mulle tulee tosi freesi olo, kun meikkipohja on kunnossa.

   Minäkin pidän itseäni ihan nättinä ilman meikkiä. En koe, että meikki suoranaisesti kaunistaisi minua hulluna, mutta sillä on vähän sama vaikutus kuin sillä, että laitan vähän tavallista siistimmät vaatteet päälle. Tulee skarpimpi olo.

   Minäkin olen miettinyt, kuinka moni meikkaa vain siksi että kokee, että on pakko. Varmasti niitäkin on. Itselläni on tutuissa lähinnä niitä, jotka eivät meikkaa ollenkaan, tai jotka meikkaavat aika vähän. Sen perusteella tuntuu, että ehkä niitä pakkomeikkaajia on kuitenkin loppujen lopuksi aika vähän. En usko, että sosiaalinen paine ainakaan voi olla niin paha. Ei ainakaan kaikkialla, jos nyt jossain piireissä sitten onkin.

   No, on minulla yksi kaveri, joka vuosia sitten häpesi naamaansa jos oli meikittä. Itse en huomannut hänessä kyllä juuri mitään eroa meikeissä ja ilman. :D Paitsi silmät korostuivat ripsivärillä huimasti, mutta ihan yhtä nätiltä hän näytti meikeissä ja ilman. En tiedä, missä välissä muutos tapahtui, mutta ei hälläkään ole ollut sitä pakkomeikkitarvetta vuosiin.

   Minusta meikkaaminen on kivaa, mutta aina parempi, mitä useampi kokee voivansa olla ilmankin. Ja jos ei itse pidä meikkaamista mitenkään kivana juttuna, niin sitten ei kannata meikata. Maailmassa kulutetaan tavaraa ja kosmetiikkaa kyllä ihan tarpeeksi.

   • 26.2.1

    Sanni sanoo

    Mukava kommentti jonka monelle kohdalle saatoin nyökytellä :) Ja olipa kiva kuulla että olit juuri Karkkipäivästä opetellut mineraalimeikin ”saloja” :)

    Tuo on niin totta että meikillä on samanlainen vaikutus kuin ”vähän siistimmillä vaatteilla”, se skarppaa olon. Mä näen, että meikki kyllä myös kaunistaa minua, sillä esim. tummat silmänaluset ovat harvalla kauniit. Mutta tykkään naamastani myös ilman meikkiä, etenkin kesällä kun päivetys häivyttää tummien silmänympärysten luoman kontrastin ja ”haamuefektin” naamalla. Kalpea iho, vaaleat kulmakarvat, syvällä olevat silmät ja tummat silmänaluset ovat kyllä aika hyvä resepti haamunaamaan :D

    • 26.2.1.1

     Elli A sanoo

     Jonkinlainen pakko meikata saattaa tulla myös siitä, että itse tottuu meikattuun lookkiin. Eli ei välttämättä sosiaalisesta pakosta tai siitä, että haluaa miellyttää muita. Jos esimerkiksi laittaa melkein joka aamu meikkipohjan, niin siitä tulee helposti se normi. Jos vilkaisee peiliin, niin on tottunut siihen että iho näyttää tasaisemmalta. Sitten jos ei olekaan meinannut, niin ilme ei välttämättä tunnu omalta. Itselläni ei ole tuota ilmiöitä niinkään meikkipohjan kanssa, mutta ripsiväri on jotenkin sellainen jota saatan kesäisin laittaa jopa mökillä, vaikken olisi menossa koko päivänä minnekään. :-) Samoin kulmien meikkaus talvella on jotenkin sellainen, että ellei ole meinannut niitä ollenkaan, niin on jotenkin epäskarppi olo. Pipon seuraksi sopii skarpit kulmat ;-)

     • 26.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      Jos esimerkiksi laittaa melkein joka aamu meikkipohjan, niin siitä tulee helposti se normi. Jos vilkaisee peiliin, niin on tottunut siihen että iho näyttää tasaisemmalta. Sitten jos ei olekaan meinannut, niin ilme ei välttämättä tunnu omalta.

      Aivan totta. Noin se oli mullakin pitkään, meikatut kasvot oli normi. (Nyt olen tottunut meikkamattomiinkin.) Tosin meikkaaminen ei silti tuntunut ”pakolta”, miten tuon sanan nyt sitten haluaa määritellä. Eihän kukaan ajattele hampaiden harjaamistakaan ”pakkona” vaan vain sellaisena itsestäänselvänä normina.

      Jos mun ois ihan pakko valita vain yksi meikkituote, niin se olisi peiteaine. Ennen olisin sanonut kulmaväri, ja on se edelleenkin yhtä tärkeä kuin tummien silmänalusten peitto (koska kummatkin vaikuttavat niin ratkaisevasti terveeseen, pirteään ilmeeseen), mutta kulmat voi kestovärjätä ;) Ilman silmänalusten peittoa näytän huonosti nukkuneelta ja väsyneeltä, sille ei voi mitään eikä siihen voi luontaisesti vaikuttaa kuin aurinko.

      Mikähän siinä onkin että me ihmiset olemme ”ohjelmoituneet” tulkitsemaan tummuuden silmien alla merkiksi väsymyksestä ja yleisesti heikommasta terveydentilasta. Jäin oikein miettimään tätä. Tummuus silmen alla ei yksinkertaisesti imartele ketään ja vaikea kuvitella että se olisi kauneusihanne missään kulttuurissa. Vartalon muotoon ja hiusten pituuteen liittyvät kauneusihanteet vaihtelevat, jopa ihon sävyyn liittyvät ihanteet vaihtelevat (onhan kalpeuskin välillä ollut ”muodikasta”), mutta tummat rinkulat silmien alla? Kuka voi väittää kuulleensa sellaisen koskaan olleen tavoiteltu, kaunistava ominaisuus? Tai kuka voisi sanoa haluavansa tummat silmänaluset?

      Hehe, tulipas pitkät vuodatukset peiteainevalinnan perusteiksi ^_^

   • 26.2.2

    Meu sanoo

    Komppaan Belleä, ja meinasinkin yo. kommenttiin hyvin samalla tavalla vastata. Alkuperäisen kommentoijan ikätoverina voin sanoa, että itsekään en meikkaa ”normipäivänä” lainkaan. Ostin ensimmäisen oman meikkituotteeni (ripsiväri) parikymppisenä, teininä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.

    Joo, toki joskus tulee ihmeteltyä muiden häsläämistä ihan arkena, kun kuulee vaikka töissä taukohuoneessa jonkun haukottelevan että piti taas nousta 45 min aikaisemmin suihkuun ja meikkaamaan. En aamuisin kampaa mun tukkaa tai sminkkaa itse, mutta ei se ole multa mitenkään pois jos joku muu näin haluaa tehdä. :) Toki varmasti jotkut meikkaavat koska kokevat sosiokulttuurisista konventioista kumpuavaa ”pakkoa”, mutta ihan yhtä varmasti on ihmisiä jotka meikkaavat koska tykkäävät siitä, tykkäävät fiiliksestä jonka se heille tekee tai tavallaan toteuttavat omaa itseään ja jopa taiteellisuuttaan sen kautta. Harrastus, kuten Sanni sanoikin.

    Kaikkia ei myöskään ole siunattu ”helpoilla” geeneillä. Olen itse yhä enemmän viime vuosina alkanut tiedostamaan, että oma meikkaamattomuuteni on pitkälti sen tulosta, että mulla nyt sattuu olemaan tummat ripset ja kulmat sekä sileä, (useimmiten) näpytön iho. Itse en myöskään kategorisesti esim. tunnista, onko muilla ihmisillä meikkipohjaa (paitsi toki jos on todella voimakas ”blurred” efekti), vaikka olen ymmärtänyt että se kuitenkin valtaosan perusaamurutiiniin kuuluu: veikkaisin siis että jotenkin omakohtainen kokemus tai sen puute ohjaavat myös näitä huomioita. Ehkä joku paljon meikkiinsä panostava hoksaa heti mut nähdessään, että toi ei kyllä oo vaivautunut ees naamaansa pesemään. :P

    Tästä kaikesta huolimatta tykkään nimenomaan leikkiä meikeillä. Saatan ottaa viikonloppuna kaikki purnukkani ja pussukkani eteeni ja viettää hartaan hetken valikoiden kaiken sävy sävyyn vaikka ei olisi suunnitelmissa koko päivänä lähteä kotisohvaa pidemmälle. Antaa kaikkien kukkien kukoistaa. ^_^

    • 26.2.2.1

     Kukka sanoo

     Päätinpä nyt kertoa omankin meikkistoorini. Oon 34v ja meikannut nyt reilun vuoden. Sitä ennen en meikannut ja joskus olin jopa ylpeä siitä ja ajattelin olevani jotenkin muita parempi, kun mun ei tartte meikata kelvatakseni (tästä syystä ajattelin siis muiden meikkaavan). Olin jopa ihan ahdistunut ajatuksesta, että pitäis joskus meikata ja totesin, että ei kaikkien tartte.

     Mutta reilu vuosi sitten omassa itsessä tapahtui sisäisiä muutoksia, jotka nosti pintaan halun kokeilla meikkaamista. Oli melkoinen kynnys harjotella meikkaamaan näinkin vanhana, mutta ihanasti sain ystäviltä, netistä (Karkkipäivästäkin) ja myyjiltä apua :) Oon löytänyt oman lookini ja saanut siitä ihania kehuja :)

     Kosmetiikasta onkin tullut mulle harrastus, niin blogien kuin ostostenkin muodossa. Tykkään meikata! Joskus tulee fiilis, että on oikein kunnioittanut itseään meikkaamalla (ei sillä, ettenkö kunnioittaisi itseäni myös meikittömänä päivänä). Meikkaan silloin tällöin, joskus montakin päivää putkeen ja joskus saattaa mennä helposti viikkokin meikkaamatta. Syy meikata on se, että se nyt vaan on niiiiin kivaa :)

     Yksi ystävä varoitti mua silloin vuosi sitten, että sitten voi käydä niin, ettei voi enää mennä minnekään ilman meikkiä. Kummastelin sitä kommenttia. Ajatus tuntui omalle persoonalle vieraalta eikä niin ole käynyt. Edelleen voin mennä minne vaan ilman meikkiä.

     Vielä sananen tuosta, että tottuu meikattuun lookiin. Oon vielä ihan yhtä tottunut myös meikittömään lookiini, mutta sen oon huomannut, että koska yleensä meikatessa laitan myös luomiväriä ja olen tottunut siihen, että tällainen on meikattu lookini, niin pelkkä ripsari tuntuu tosi vajaan näköiseltä, jotenkin ei omalta. Mutta mikäs siinä, saan nauttia luomiväreistä :)

     Ja sitten vielä kysymys: Huomasin monien kommenteista, että peiteaine mainittiin meikkivoiteen jälkeen. Mä taas jostain joskus kuulin, että peiteaine pitäisi laittaa meikkivoiteen alle. Ja niin olen sit tehnyt, että ensin tummat silmänaluset ja mahdolliset näppylät piiloon peiteaineella ja sitten meikkivoide sen päälle. Oonko tehnyt sit kuitenkin väärässä järjestyksessä?

     • 26.2.2.1.1

      Kukka sanoo

      ja vielä pakko lisätä: Kerran ostin uuden huulipunan juuri ennen salille menoa enkä malttanut odottaa sen kokeilemista, joten lisäsin sitä salilla. Huomasin, että koska meikkaan itseäni ilahduttaakseni, kaikista paras hetki meikata on ennen salille menoa, koska siellä näen itseäni kaikista eniten peilistä eli pääsen nauttimaan meikistäni eniten :D

     • 26.2.2.1.2

      Sanni sanoo

      Mukavaa kun jaatte tällaisia tarinoita :) Todellakin, meikkaus voi olla kivaa ja hemmotteluhetki itselle, eikä todellakaan kerro siitä etteikö meikkaaja kokisi kelpaavansa ilman meikkiä :) Välttämättä. Totta kai heitäkin on (niin surullista kuin se on). Mutta tosiaan, itse rinnastaisin meikkauksen ennen kaikkea pukeutumiseen, vaikka ensin mainittu ei ole välttämätön asia, jälkimmäinen taas kyllä, vähintään sääolosuhteiden pakosta ;) Meikki on tavallaan yksi asuste.

      Ja sitten vielä kysymys: Huomasin monien kommenteista, että peiteaine mainittiin meikkivoiteen jälkeen.

      Jep, ”klassisten” meikkiohjeiden mukaan peiteaine tulee vasta meikkivoiteen jälkeen. Logiikka on se, että ensin katsotaan, minkä verran meikkivoide peittää, ja sitten vasta lisätään tarpeen mukaan peiteainetta. Ajatuksena se, että vasta meikkivoiteen jälkeen näkee peiteaineen todellisen tarpeen eikä sitä välttämättä tarvitse laittaa yhtä paljon kuin sitä menisi ”paljaalle” iholle.

      Tähänkin sääntöön on kuitenkin poikkeus; värivirheitä korjaavat peiteaineet, eli esim. punaisuutta taittavat tai mustelmia/syntymämerkkejä/tatuointeja/ peittävät. Ne tulevat alimmaiseksi ennen meikkivoidetta.

     • 26.2.2.1.3

      Jumping Juniper sanoo

      Riippuu meikkipohjasta kumpi ensin. Jos käyttää nestemäistä tai voidemaista peiteainetta niin puuteristen meikkipohjien kuten mineraalien ja meikkipuuterin kanssa peiteaine laitetaan alle. Meikkivoiteen kanssa taas päälle. Näin ei tule määräänsä enempää holvattua tököttiä naamaan kun meikkivoiteen levityksen jälkeen näkee että paljonko peittoa vielä oikesti tarvitsee.

  • 26.3

   Karoliina sanoo

   Hassua miten joku taivastelee muiden meikkaamista, kun ei itselläni ainakaan tule mieleen pohdiskella, että miksiköhän tuo nyt ei meikkaa ollenkaan, vaikka joillekin ihmisille tekisi jopa ihan hyvää edes se tummien silmänalusten peitto niin tulis itsellekin pirteämpi olo, kun peilistä ei katsoisi se väsynyt mustasilmä. Itsellänikin meikkaus kuuluu aamurutiineihin ja meikkaan, koska on paljon kivempi olla, kun kasvoilla on vähän väriä ja ei näytä niin väsyneeltä kuin ilman meikkiä heti aamusta näyttäisi. Pystyn kyllä ihan hyvin menemään, vaikka töihinkin kokonaan ilman meikkiä, mutta en sitä tee, jos ei jostain syystä ole ihan hirveä kiire aamulla. Ja mitä kulmageeliin tulee niin itselleni se on oikeastaan välttämättömyys, kun sitä yhden kerran on kokeillut, koska mulla on tosi vaaleat kulmat, jotka korostan esiin kulmavärillä, mutta kulmakarvani ovat myös epäsymmetriset ja eri tasolla, jonka saan korjattua kulmageeliä käyttämällä :)

 27. 27

  Johanna sanoo

  Videon kommenteissa joku kysyykin kuinka kauan meikin teossa oikeasti kestää kun video oli nopeutettu, Linda vastasi n. 15 minuuttia.

  Ihmeellinen nimi tuolla ”4 minuutin” meikkirutiinilla :D

 28. 28

  sara sanoo

  Uutiskirjeen kirjoittaja ei tainnut tietää meikkauksesta mitään ja lopputulos on taas klassinen tapaus ”miehen mielestä meikkiä ei ole juuri yhtään”. :D

  Itse saan kyllä arkena jopa 4 minuutissa kasvoni ”kuntoon”, koska en tee muuta kuin pesen ne ja jos meikkaan niin vain ripsari, ehkä kevyt rajaus ja joku huulituote. Jos kasvojen iho tuntuu hyvältä niin en laita edes kosteusvoidetta. ;)

 29. 29

  Soleil sanoo

  Heh, tällä hetkellä pohjaan menee 0 – 1 tuote,0 – 1 minuutti: meikkivoide tai meikkipuuteri, jos hyvin käy. Nimim. Yksivuotiaan äiti :D

 30. 30

  Marsa sanoo

  Pohjameikkiin ei itsellä mene varmaan paljon tuota neljää minuuttia kauempaa, mutta itselläni siihen ei kuulukaan kuin mineraalipohja, peitevoide, hieman puuteria t-alueelle ja se poskipuna.

 31. 31

  hilus sanoo

  Ihmettelin itse yksi päivä ”luonnollisen” meikin teko-ohjetta ja tähän ”luonnolliseen” käytettiin yli 10 tuotetta (ja ei tässä ei ollut ripsarit, luomivärit tai kulmat mukana)..

  Itselläni menee se ~10min aamuisin ja tuotteet ovat; meikkivoide, tummempi meikkivoide, valokynä ja puuteri. Tietty päälle kulmat, rajaukset, ripset ja vähän luomiväriä ja poskipunaa. Kyllähän tulee itsekkin käytettyä noita tuotteita..
  Viikonloppuisin en tosin meikkaa laisinkaan, koska tuntuu olevan arkisin niin ”pakkopullaa”, mutta en viitsi ihan ilman meikkiä töihinkään lähteä + toisinaan se on ihan mukava kun tuntee olonsa nätiksi. Tosin en tiedä onko ikä tuonut mukanaan nyt myös sen tosiasian nähtävilleni, että pidän myös meikittömästä naamastani aika paljon. :)

 32. 32

  Jnita sanoo

  Omaan arkimeikkiini kuuluu kasvovoide, meikkivoide ja puuteri tai vaihtoehtoisesti mineraalimeikkipohja, kulmakynä ja kulmageeli. Voisin laskea kulmat kuitenkin tähän sillä, jos laitan meikkivoidetta niin takuulla meikkaan myös kulmat! :) Aikaa menee noin 5min.

 33. 33

  dea sanoo

  Hyvänen aika :D Itsellä on mennyt tällä viikolla tasan yhtä tuotetta aamuisin eli meikkivoidetta jota lätkin naamaan sormenpäillä. (Okei kahta jos kosteutus lasketaan, aina en kyllä käytä sitäkään)

  Olen jotenkin laiskistunut meikkirutiineissani ja todennut, että hyvin voi lähteä töihin ihan vain kevyellä meikkivoiteella. Toissa viikolla mukana oli vielä puuteri siellä täällä ja poskipuna. Sitä edellisellä myös ripsiväri :D

  Normaali aamuina tosin, kun ei laiskota, mennään sitten ihan kosteutus-mineraalipohja-poskipuna (tähän vielä kulmat ja ripset). Minäkään en varjostuksia ja highlighteja käytä arkisin. Hyvä jos juhlissakaan. Suutarilla itsellään ei ole kenkiä jne.

  Periaateessa ihailen heitä, jotka jaksavat joka aamua laittautua kauniiksi siistillä meikillä. Ovat aina niin tyylikkäitä. Itsellä on vaatteetkin suunnilleen sitä mitä käteen ensimmäisenä sattuu, niin ei vissiin jaksa tuo meikkikään kiinnostaa :D

  Mutta toisaalta olen jo yläasteelta lähtien miettinyt, että miksi osa tytöistä/naisista käyttää arkenakin todella tummaa meikkiä. Puhutaan meikistä, joka useammalla meinisi ihan juhla-lookista. Itse ainakin tykkään siitä kontrastista, että sitten kun halutaan oikeasti laittautua, niin se eroaa selkeästi siitä arkimeikistä. Tosin tällä hetkellä ero alkaa olla jo vähän liikaa. Ehkä ensi viikolla lisään taas poskipunan ja ripsivärin arsenaaliini :D

  • 33.1

   Sanni sanoo

   toisaalta olen jo yläasteelta lähtien miettinyt, että miksi osa tytöistä/naisista käyttää arkenakin todella tummaa meikkiä.

   Osa persoonallisuutta ja henk.koht. tyyliä, tapa ilmaista itseään :)

 34. 34

  Tiina sanoo

  Hei ei liity tähän nyt, mutta osaatko suositella Yves Rocherin shampoota ja hoitoainetta, onko ne millaisia? Ja mitä syväpuhdistavaa shampoota suosittelisit? Onko esim. tuolla Rocherilla sellaista?

  Siellä on muuten taas valinnainen tuote tilaajalahjaksi, vinkkinä kaikille :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Tykkään Yves Rocherin vihreäpulloisesta, luonnollisiin raaka-aineisiin perustuvasta hiustuotesarjasta, sarjan shampoot ovat mietoja ja todella hoitavia ja hoitoaineet aivan sikahyviä. Sarjalla ei ole nimeä (aargh että olette tylsiä, YR), joten nimen puutteessa linkitän kuvaan mitä pulloja tarkoitan: http://www.yves-rocher.fi/control/product/~product_id=AS3503/~category_id=41000?refid=avail

   YR:llä ei käsittääkseni ole syväpuhdistavaa shampoota, ainakaan en löytänyt sellaista valikoimasta.

   Mun mielestä merkillä ei oikeastaan ole väliä syväpuhdistavan shampoon kohdalla, tai no, saatan olla huono sanomaan sillä pohjalla että en käytä itse niin paljon muotoilutuotteita että niitä saattaisi kerrostua, jolloin eri syväpuhdistavien erot tehoissa tulisivat parhaiten esiin.

   • 34.1.1

    Tiina sanoo

    Kiitos vastauksesta! Pitääkin testata noita sitten :)

    Jos muotoilutuotteita ei käytä kuin harvakseltaan, maks. kerran viikossa ja pesee hiukset päivittäin, niin onkohan silloin tarvetta syväpuhdistavalle ollenkaan? Mä olen niin amatööri näissä, menny aina vaan fiiliksellä :D

    • 34.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jos muotoilutuotteita ei käytä kuin harvakseltaan, maks. kerran viikossa ja pesee hiukset päivittäin, niin onkohan silloin tarvetta syväpuhdistavalle ollenkaan?

     Mä sanoisin että ei. :) Mutta toki, fiilis ratkaisee ^_^ Joskus tuntuu siltä että haluaa syväpestä hiukset vaikkei olisi käyttänyt muotoilutuotteita kuukausiin. Kertyyhän hiuksiin käsittääkseni myös mineraaleja vesijohtovedestä, etenkin jos asuu kovan veden alueella.

   • 34.1.2

    Ansku sanoo

    Redkenin Hair Cleansing Cream on maailman paras syväpuhdistava! Se jättää superraikkaan fiiliksen päänahkaan ja hiuksiin takuttamatta kuitenkaan merkittävästi pitkää ja karheahkoa kuontaloani. Tuoksuu tosi freesille, on todella riittoisaa ja vaahtoaa mielettömän kermaisesti likaisessakin tukassa. :)

 35. 35

  Satuinkeri sanoo

  Tänä aamuna testattu :D otin videokuvaa ja pohjameikin teko kesti 5 min. Sellainen jonka teen aina työaamuina. Yhteensä meikin tekeminen kesti 13 min.
  Pohjassa käytin 8 tuotetta:pohjustus, meikkivoide, peiteväri, puuteri, highlighter, varjostus,poskipuna sekä silmämeikinpohjustus.

 36. 36

  sanoo

  Heh, mä mietin ekana vähän aikaa, että oliko tää neljä minuuttia nyt paljon vai vähän. Mielsin pohjameikiksi nimittäin ihan tasan meikkivoiteen ja ehkä puuterin. Musta tuntuu, että kyllä mulla ainakin mineraalimeikkipohja menee kevyesti alle neljän minuutin, ja mietin, että onko tässä nyt joku vitsi.

  Mutta joo, jos laittaa tuon määrän tavaraa naamaan ja laskee kosteutuksen ja kulmakarvat pohjameikkiin, niin ihmetellä saa kyllä sitä neljää minuuttia. Tuo pikakelausnappi harmillisesti puuttuu oikeasta elämästä. Tai ajanhidastusnappi.

  Musta muuten on tosi outoa laskea kosteutus osaksi meikkaamista. Jos aamulla vaan pesee naaman ja laittaa sille seerumin, öljyn ja kosteusvoiteen, niin onko sitten meikannut? (Nuo kuuluu nykyään mun aamuihin aina kun vaan jaksan. Saisi jaksaa useammin, kun ilman niitä iho tuntuu niin kuivalta.) Sit jos meikkaan, niin yleensä olen tehnyt kosteutuksen ja meikkauksen välissä jotain muuta, esim. syönyt aamupalan. Musta ne on senkin takia kaksi ihan eri asiaa.

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Mulla menee varmaan just se neljä minuuttia silmämeikinpohjustajan, peiteaineen ja mineraalipohjan laittoon. En edes tykkää tehdä kiireellä koska meikkaus on nimenomaan rentouttavaa toimintaa joten en näe mitään syytä yrittää sutia mineraalia naamaan mahdollisimman nopeasti :)

   Joo, ei ihon kosteuttaminen minunkaan mielestä ole meikkausta enkä laskisi kosteusvoidetta meikkituotteeksi (paitsi BB-voiteen). Ehkä joku kuitenkin mieltää sen osaksi meikkipohjarutiinia esimerkiksi siksi, että hänellä on tapana laittaa kosteusvoide juuri ennen meikkiä osana samaa sessiota, siis niin että kosteusvoide ja meikkivoide tulee melkein perä-perää niinkuin kasvoöljy ja meikkivoide tuossa Lindan videolla. Mulla ihon aamuhoito ja meikkaus kuuluvat eri sessioihin niinkuin sullakin: laitan kosteusvoiteen melkein heti herättyä ja saatan meikata vasta kolmen tunnin kuluttua.

 37. 37

  Katri sanoo

  Mulla menee koko arkimeikkiin seuraavat tuotteet:
  1. Kosteusvoide (kotona)

  ja loput junassa:
  2. Meikkipuuteri tai mineraalimeikkipohja, päivästä riippuen. Viime aikoina meikkipuuteri
  3. Poskipuna
  4. Kulmaväri
  5. Kulmavaha
  (6. Rajaus ruskealla kajalilla, ei joka päivä).
  7. Vaalea luomiväri
  (8. Nuden värinen kajal sisäluomelle, vain ekstaväsyneinä aamuina)
  9. Ripsien taivutus
  10. Ripsiväri
  (11. Huulipuna, ei aina)

  Aikaa tähän menee tarkkaan kellotettuna 7 minuuttia, joka junalla kestää kotiasemalta seuraavalle. Kun katsoo muiden listoja, alkaa tuntua vähän turhankin casualilta :D

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Mieletöntä että saat nuo laitettua noin nopeasti..! :) Ja vielä liikkuvassa junassa. Olen joskus yrittänyt meikata junassa eikä ollut ihan helpoin paikka laittaa esim. eyelineria…

 38. 38

  Essi sanoo

  Mulla menee koko meikkiin aamulla noin 8 min! Kosteusvoide, meikkivoide, poskipuna. Siinä mun meikkipohja :D Arkimeikkiin kuuluu aina myös ripsiväri ja kulmageeli. Joskus juhliin panostaessa saatan laittaa highlighteria ja luomivärejä.

  Itse meikkaan myös aina työaamuina, ja mun työpäivät on talvisin sellaisia, että työskentelen yksin tyhjässä talossa. Joten kun ylempänä oli kommenttia siitä, moniko nainen meikkaa siksi, että on ”pakko”, se ei ainakaan mun kohdalla päde. Pidän rutiinista aamuisin, se tuntuu luksukselta kun aamulla jaksaa vähän laittaa. Tuntuu että sitten on jotenkin virallisemmin töissä, vaikea selittää.

 39. 39

  Cerp sanoo

  Mun arkimeikin tekemiseen menee aika alle 10 min. Okei, kissanpennun takia nykyään ylikin (”Mitäteet, mitäteet?” ”Kissa EI!”) Pohjustukseen menee 4 tuotetta: naamarasva, meikkivoide, peiteaine ja puuteri. Sitten vielä silmämeikkiin nestemäinen rajaus ylös, luomivärit ja ripsari. Ei kyllä juhlameikkiin kauhean paljon enemmän aikaan mene, noiden lisäksi luomivärinpohjustajaa käytän sekä laitan rajaukset alas myös.

 40. 40

  SiiriS sanoo

  Hahah oikee pika meikki. :’D Melko samoilla tuotteilla itelläki normi arki meikki menee: kosteusvoide, syvoide, primer, meikkivoide, luomenpohjustaja, meikkivoide sy alueelle, huulirasva, kulmakynää ja ripsarii. Joskus rajaan enemmän tai vähemmän silmiä tai saatan piristää ilmettä huulipunalla. En oo oikeen viitsinyt aurinkopuuteria käyttää kun poskissa on sen verran punertavia arpia, että ilmeestä tulisi turhan epäsiisti ja tunkkainen. Ja noin puoltuntii tohon perus settiin menee.

 41. 41

  Sennu sanoo

  Näitä kommentteja on mielenkiintoista lukea!
  Omaan pohjameikkiin kuuluu primer, meikkivoide, peiteaine silmien alle, puuteri ja korostuspuuteri. Näiden lisäksi vain kulmageeli ja ripsari. Ripsieni suhteen olen neuroottinen; taivutan ne kolmeen kertaan ennen aamupalaa ja sen jälkeen vielä kerran ennen ripsarin levitystä. Levitys ja sen jälkeinen ripsien asettelu a.k.a tökkiminen vie ylivoimaisesti eniten aikaa meikissäni :D

  • 41.1

   Sanni sanoo

   Ripsieni suhteen olen neuroottinen; taivutan ne kolmeen kertaan ennen aamupalaa ja sen jälkeen vielä kerran ennen ripsarin levitystä.

   Whoa! :)

 42. 42

  v sanoo

  Mulla meikkipohjaan menee normiaamuina ehkä se kaksi minuuttia, koska menen pelkästään meikkivoide ja puuteri-yhdistelmällä. Laiskuudessami olen tullut siihen tulokseen, että käytän mieluummin vähän peittävämpää meikkipohjaa sen sijaan, että peittäisin ihon virhekohtia erikseen, ellei ihossa ole jotain epätavallisen näkyvää peitettävää. Tämähän menee kaikkien nykyisten luonnollinen iho!!! -ohjeiden vastaisesti, mutta en vain ole saanut sellaisia geenejä, jotka luonnollisuuden mahdollistaisivat. Samasta syystä kaikki valoa heijastava korostaminen on poissa laskuista. Varjostukset ja poskipuna taas eivät arkiaamuina kiinnosta nukkumista enempää.

  Yhteensä meikkiin menee noin 20 minuuttia, suurin osa varmaan luomiväriin ja rajauksiin. Jos on kiireettömämpi aamu, niin käytän lisäajan värikkäämmän luomivärin häivyttelyyn tai sitten nestemäiseen rajaukseen, koska värit<3

  Mulle tuo meikkipohja on vähän sellainen välttämätön paha, jolla peitellään virheitä. Ja se on vähän tylsä lähtökohta, joten en hirveästi innostu meikkipohjasta muuten kuin hyvän koostumuksen ja sävyn löytämisen kannalta. Välillä iskee innostus opetella varjostuksia sun muita, mutta niitäkään ei tee mieli käyttää arkena, enemmän ne kiinnostavat sellaisesta maalauksellisesta näkökulmasta, että minkä efektin varjo saa aikaan ja miksi.

 43. 43

  Eevis sanoo

  Mun arkiaamurutiini kasvoille on kokonaisuudessaan vesipesu, kasvovesi, kosteusvoide + sy-voide, mineraalipohja, poskipuna + varjostus ja ripsari. Aikaa menee tosi vähän. Yleensä laitan myös peiteainetta ja luomenpohjustajaa, mutta oon tainnut laiskistua kun viime aikoina en oo jaksanut. Samoin kulmakarvojen meikkaus on jäänyt. Ne on aina kuuluneet mun meikkirutiiniin ihan ehdottomasti, mutta sen jälkeen kun viimeisin kestoväri kului pois, en oo halunnut tuhrata niiden kanssa aamuisin, niihin kun menee aina melkeinpä eniten aikaa. Ei ne sieltä ylikasvaneen otsatukan alta nyt edes näy mihinkään :D

  Tykkään kyllä meikata ihan pitkän kaavan mukaan (lähinnä luomivärit ja rajaukset) jos vaan on aikaa. Nyt talvella en oo jaksanut herätä aikaisin meikkaamaan kun koko päivän on pimeää, mutta kevään myötä tilanne varmaan taas muuttuu :)

 44. 44

  anu sanoo

  Oli pakko ottaa aamulla aikaa kun meikkasin. :) 8 minuuttia meni koko meikin tekoon. Sävyttävää kosteusvoidetta en tähän laskenut mukaan, koska annan sen asettua iholle ennen varsinaisen meikin tekoa. Arkimeikkiini kuuluu: Mineraalimeikkipuuteri, peitevoide, irtopuuteri, varjostuspuuteri, poskipuna, kulmakynä, kulmageeli ja ripsiväri.

  • 44.1

   Sanni sanoo

   Täytyy minunkin ottaa aika tässä joku päivä, tänään en muistanut vaikka piti :) Arvioin että nopein perusmeikki syntyy mulla noin 10 minuutissa, en ole kovin nopea. Tällaisessa 10 minuutin meikissä on vain yhtä luomiväriä ja eyelinerin sijaan kynärajaus. Nestemäinen eyeliner tai geelirajaus vie aina pidemmän aikaa.

   • 44.1.1

    Lurjus sanoo

    Täysin hassua! Mulla taas kynärajaus vie triplasti (tai oikeesti enemmänkin) aikaa nestemäiseen eyelineriin verrattuna. Kynää kun saa hinkata ja hinkata ja hinkata, että siitä saa mitään aikaiseksi (esim. Benecosin kynä). Jälki on pehmeämpi ja mukavampi, mutta aikaa se ottaa. Jos on selvittävä meikistä alle puolen tunnin, silloin nestemäinen rajaus, kynärajauksen kanssa menee se kolmevarttia.

    • 44.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kynää kun saa hinkata ja hinkata ja hinkata, että siitä saa mitään aikaiseksi (esim. Benecosin kynä)

     Suosittelen ehdottomasti kynämerkin vaihtamista ;) Ellet ole täysluonnonkosmetiikan käyttäjä, silloin kynien koostumusvaihtoehdot tietysti kapenevat huomattavasti.

     Helposti liukuvia rajauskynälaatuja on markkinoilla pilvin pimein, tuollaiset ”hinkattavat” ja kovat laadut ovat vanhanaikaisia ja nykyään melkeinpä vähemmistössä kauppojen hyllyillä. Luonnonkosmetiikan kynät kuuluvat vanhanaikaiseen ryhmään, koska niissä ei voi käyttää silikoneja, joilla liukuvuus saadaan aikaiseksi.

     Jos et ole sitoutunut luonnonkosmetiikan käyttöön, niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi Sokoksella myytävän Goshin kyniä joissa on vieläpä paljon värivaihtoehtoja.

     • 44.1.1.1.1

      Lurjus sanoo

      Ahaa, siitäkös se johtuukin. Kiitos tiedosta! Enimmäkseen käytän luonnonmukaisten sarjojen meikkejä. Kas, minulta löytyykin jemmoista (vuosia vanha) Goshin Purple-sävyinen kynä sekä äskettäin hankittu IsaDoran kynä. Kannattaako laittaa ensin kynärajaus ja sitten luomiväri vai päin vastoin? Ajattelen, että luomivärin jauhemaiselle pinnalle kynä ei oikein tahdo tarttua. Vai onko kyse VAIN kynän ainesosista?

      • 44.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Kannattaako laittaa ensin kynärajaus ja sitten luomiväri vai päin vastoin?

       Olet oikeassa siinä että etenkin kuivalaatuinen kynä tarttuu luomiväripinnalle vähän huonommin kuin iholle tai primerille, mutta liukuva koostumus tarttuu ihan yhtä hyvin luomiväripinnallekin. Siihen, laittaako ensin rajauksen ja sitten luomivärin vai toisinpäin, vaikuttaa mun näkökulmasta ensisijaisesti haluttu tulos: jos laitat luomivärin rajauksen päälle, se tietenkin miedontuu ja pehmenee eikä rajauksen efekti ole yhtä voimakas kuin jos rajauksen tekee luomivärin päälle. Jos siis haluaa pehmeän utuisen rajauksen, sen voi jättää luomivärin alle. Jos taas tavoitteena on enemmän silmää muokkaava ja ilmeeseen vaikuttava rajaus, tee rajaus luomivärin päälle. :)

 45. 45

  NG sanoo

  :) :) :)

  No jopas on näppärä ja helppo pikameikki :)))

  Tällainen kerrostus sopii ehkä sinne aasialaiseen maailmaan, siellä monen pikku yksityiskohdan viilaaminen on must. Lännessä vain meikkitaiteilijoilla on silmää ja käden taitoja vastaavaan…
  Itselleni riittää meikkivoide tai mineraalijauhe, kaikki hifistelyt ja varjostukset haihtuvat kasvoilta alta aikayksikön..

 46. 46

  p sanoo

  Mulla tulee alle silmänympärysvoide, kosteuttava seerumi, kosteusvoide ja kosteusvoide.

  Pohjaan peiteaine, yleensä kahden väristä cc-voidetta (varjostusajatuksella, saman verran menee aikaa kuin yhteenkin väriin ja lopputulos parempi), poskipuna ja aurinkorasva sekä mahdollisesti highlighter.

  Kulmakynä, kulmageeli, rajaus ylös eyelinerilla, alas luomivärillä, ripsiväri ja tasoittavan värinen luomiväri.

  Vaikka tää kuulostaa paljolta, väriä ei tuu paljon, joten ei kyllä näytä överimeikatulta. Ainakaan omaan silmään. eniten aikaa menee vaaleana harvakarvaisena kulmakarvoihin ja itse asiassa aloitan kun niistä aina. Mulle meikkaaminen on huolitellulta ja siistiltä käyttämistä. Ei sillä, etteivätkö ihmiset ilman meikkiä siltä näyttäisi yleensä, mutta valitettavasti oma naama näyttää vaaleana värittömältä, väsyneeltä ja vääristä kohdista punoittavalta. Ei mikään hehkeä look. Voisin mennä ilmankin töihin ja se olis mun työpaikalla ihan ok, mutta tykkään itsestäni paljon enemmän huoliteltuna ja koska meikkaaminen on ihan mukavaa puuhaa, eikä missään nimessä mikään rasite, meikkaan oikeastaan aina, myös vapaapäivinä.

 47. 47

  Heidi sanoo

  Mun arkimeikki syntyy varmaankin viidessä minuutissa. Kosteusvoiteen päälle pari kerrosta mineraalimeikkipohjaa, poskipuna ja lopuksi ripsari. Jos kyse on vapaa-illan meikistä, niin todennäköinen lisäys on rajaus yläluomille ja joskus jos on oikeen viitseliäs, myös luomiväri pohjustajineen. Viitseliämpään meikkiin tulee myös yleensä mineraalimeikkiä ekstrakerros ja aikaakin kuluu tuplaten.

  Toi arkimeikki on paitsi riittävän nopea tehdä, myös niin kevyt, että en ala näyttää hikisen työpäivän mittaan karseemmalta meikin suttaantumisen takia. En voisi kuvitellakaan enää laittavani meikkipohjaksi muuta kuin Couleur Caramelin mineraalijauhetta.

 48. 48

  Jessica sanoo

  Mulla menee meikkiin aamusin ehkä sellanen 5 minsaa, en vaan vois kuvitellakkaan (jaksavani) meikkailla sen enempää, ja sinäänsä jos tarvetta ei oo niin mikäs siinä. Omasta mielestäni luonnollinen ja kevyt meikki vaan pukee mua paremmin, joskus tietysti juhliin on ihana panostaa ja tehdä kunnon rajaukset jne! :)

  Omaan arkimeikkiin kuuluu:

  Meikkivoide
  Tummille silmänalusille tarkoitettua peiteainetta
  Aurinkopuuteri
  Poskipuna
  Ripsiväri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.