Vai että ihmesieni

Hassu ajoitussattuma taas. Konjac-sienistä eli ”ihonhoidon ihmesienistä” ei ole kukaan juuri kirjoitellut aikoihin, pahin hype oli jo pari vuotta sitten jolloin näistä superpuhdistajista ja -kaunistajista sai lukea melkein kaikista kauneusblogeista. (Paitsi Karkkipäivästä ;D)

Nyt, kun vihdoin päätin lausua oman kokemukseni sienistä, oli Virvekin tehnyt saman vain viikko sitten kaiken yleisen konjac-hiljaisuuden keskellä. You rained on my parade, girl! ^_^ (vitsivitsi…) Ja vielä tuokin, että myös Virven postaus on odotellut materiaaleineen melkein vuoden. Minulla on ihan sama, aloin testaamaan sieniä vuosi sitten kesällä. Hehheh.

Nyt saatte sitten lukea ”konjakeista” täältäkin. :)

Konjac-sieni

Ennen Kreikan matkaa kokosin koneelle kuvamateriaalia arvosteluaan odottavista tuotteista. ”Ihmesienet” olivat yhdet niistä.

Kyseessä on siis konjac-kasvin juuresta saatavasta glukomannan-kuidusta valmistettu puhdistussieni, jolla on käyttäjien mukaan taianomaisia vaikutuksia iholla.  Syväpuhdistavat kuidut tekevät ihosta kirkkaan, sileän, pehmeän, tasaisen, mitä kaikkia myönteisiä adjektiiveja ihon kuntoon voikaan liittää :)

Osa käyttäjistä kuvailee ihonsa pinnan muuttuneen täysin konjac-puhdistusten seurauksena ja he ovat löytäneet sienestä ratkaisun kauniimpaan, kirkkaampaan ihoon.

Konjac-sienet

Sieni on kuivana kova kuin korppu. Kuidut pehmenevät kun sienen kastelee, ja tuloksena on kimmoisan ja napakan tuntuinen, jopa kevyesti ”hyytelömäisen” koostumuksen omaava sieni. Vastoin odotuksia, sieni ei tunnu iholla käytännössä yhtään karhealta tai kuorivalta, vaan hyvinkin pehmeältä olematta kuitenkaan ”nössöpehmo”, tyyliin vauvojen pesusienet.

Kaiken kaikkiaan hyvin eri tuntuinen sieni kuin perinteiset vaahtomuoviset tai selluloosasta valmistetut pesusienet. Toinen tunnettu luonnonkuitusieni, luffa, on mielestäni paljon karkeampi kuin konjac.

Konjac-sieniä myydään puhtaina ja lisäaineettomina, sekä erilaisilla aktiiviaineilla kuten savella, teeuutteilla ja hiilellä (!) buustattuna. Omat testisieneni olen saanut Hyvän Olon Maailmalta ja sienellä on hintaa 9,80€.

Konjac-sieni

Syy miksi en ole kirjoittanut sienistä, vaikka minunkin mielipidettäni kommenttien perusteella tästä kauneudenhoidon ihmeapulaisesta on kaipailtu, on tässä:

Sieni ei tee iholleni oikein mitään. Ei edes puhdista kunnolla.

Joistain blogeista olen lukenut, että konjac-sienen kuitujen puhdistustehon pitäisi olla niin hyvä, että sieni toimii joillain meikinpoistoonkin ilman mitään varsinaista meikinpoistoainetta. Wow, jos nämä jollakulla näin toimivat niin voin ymmärtää hypen. Minun ihollani konjac-käsittely tuntuu vain… noh, juuri siltä mitä sienen ulkonäkö antaa odottaa; että hieroo ihoaan kimmoisalla, jäntevällä sienellä. Viikkotolkulla odotin sitä fantastista tunnetta tai jälkivaikutuksia joista olen muualta saanut lukea, mutta tässä naamassa tulos on sama kuin hieroisin kasvojani tavallisella kylpysienellä. Sillä erolla että konjac-löllön koostumus tuntuu aavistuksen mielenkiintoisemmalta ihoa vasten. ;)

Konjac-sieni

Toivoin konjac-sienen näyttävän hampaansa heikkotehoisten puhdistusaineiden kanssa, ja kokeilin konjac-käsittelyä mm. EkoPharman Vadelma-puhdistusgeelin kanssa. Kyseinen putsarihan ei ole tarkoitettu meikin poistoon ja siinä on vain yksi mieto, pinta-aktiivinen ainesosa. Vadelmageeli ei siis odotetusti selvinnyt mineraalimeikkipohjan irrotuksesta, mutta ei selvinnyt ihmesienikään.

Konjac-sieni auttoi kyllä vadelmageeliä vaahtoutumaan paremmin, eli se mukava ominaisuus siinä on, – niinkuin tietysti kaikissa sienissä. Mutta vaikka hieroin vadelmavaahdotetulla sienellä ihoa kuinka kauan, jopa lopulta jynssäsin ihoa, ei kaikki meikki irronnut. Ja meikkipohjani on vain ohut kerros mineraalijauhetta ilman mitään primereita. Huuhtelun jälkeen kasvovesivanulappu paljasti joka kerta likajäämät.

OK. Se siitä ihmesienestä siis minun kohdallani. Mielenkiintoista jälleen kerran todeta, miten eri tavalla tuotteet voivat toimia ihmisten iholla, ripsissä, kynsissä ja hiuksissa.

Ja niistä sienten erikoisaineosista; lisätyn saven voin kuvitella tuovan lisätehoa puhdistukseen, mutta esim. tämä:

Konjac-sieni kollageeni

Syvänmeren kalojen kollageeni…? Camoon…!!

Ravitsee aikuista ihoa? Paljonko kollageenia luulette jäävän ihon pintaan sienipuhdistuksen jälkeen?

Kollageenin vaikutuksista kosmetiikassa; se voi toimia kosteutta sitovana ainesosana, mutta ihon kollageenin tuotantoon sillä ei ole mitään vaikutusta. Sen molekyylikoostumus on liian suuri jotta ainesosa voisi läpäistä ihon. Kollageeni ei lopulta juuri tee kosmetiikassa oikein muuta merkittävää kuin näyttää hienolta inci-listassa.

*

Kellään muulla samanlaisia kokemuksia ”ihmesienestä” kuin minulla?

Konjac_IMG_8465

Ai niin. Konjacista saa myös tehtyä näitä :)

Aiheesta lisää myöhemmin.

Kommentit
 1. 1

  Suvi sanoo

  Mulla. Ihan sama efekti. Oli kyllä suurin pettymys ikinä. Ja sitten vielä siihen lisäksi se, että vaikka maltoin käyttää sitä hetken, alkoi ajatus tuosta sienen mahdollisesta epähygieenisyydestä ällöttää niin paljon, etten enää pystynyt siihen.

  Se sen sijaan, millä olen oikeasti saanut KAIKEN ylimääräisen epätasaisuuden ja teini-iän rasvoittuvan ihon laajentamien ihohuokosten talin pois, on Clarisonic. Se on ilahduttanut mun ihoa nyt yli puoli vuotta, enkä enää tajua miten ylipäänsä olen saanut ihoni ennen puhtaaksi :D Clarisonicin hypen ymmärrän, sienien en. Mutta onpahan niillä hintaeroakin liki puolitoista sataa euroa…

 2. 2

  Miia sanoo

  Mullahan sienestä tuli vain näppylöitä naama täyteen, joten ei kiitos :)
  Pesin ja kuivatin sienen joka käytön jälkeen, mutta eipä se auttanut.
  Kivalta se kyllä tuntui kasvoilla.

 3. 3

  ninahanne sanoo

  Heh :D odottelin aikani myös jotain näkyvää ihossani,käytin sienen niin loppuun että se oli sitten jo riekaleina.Ei mitään tulosta.Kiitos taas tästä,arvostan kun perehdyt niin hyvin asioihin ja kerrot rehellisesti.Sen lisäksi että näitä on mukava lukea niin nämä ovat myös erittäin hyödyllisiä!Kiitos.

 4. 4

  K-M sanoo

  Suvi tuossa mainitsi Clarisonicista… Onko sulla Sanni kokemusta laitteesta? Olen miettinyt Clarisonicin hankkimista, mutta korkeahko hinta epäilyttää. Nyt kolmikymppisenä tuntuu, että teini-iän akne on tullut takaisin, tosin onneksi ei yhtä pahana kuin aiemmin. Tälläkin hetkellä lääkitys käytössä, joka kyllä on puhdistanut ihon täysin. Mietin vain, kun olen lukenut tuosta laitteesta hyvää, pitääkö nuo hehkutukset paikkaansa..

  • 4.2

   Sanni sanoo

   Suvi tuossa mainitsi Clarisonicista… Onko sulla Sanni kokemusta laitteesta?

   Ei ole, valitettavasti. Myönnän kieltätyneeni kun sitä tarjottiin testiin, kun itseäni se ei kiinnostanut. Välillä otan joitain tuotteita testiin vain sillä perusteella, että tiedän lukijoiden olevan niistä kiinnostuneita, ja Clarisonicin kohdalla tein selvästi virheen kieltäytyessäni kun tosi moni on kysynyt mielipidettäni siitä… :/

   • 4.2.2

    sanoo

    Clarisonic on ihana cashmere-harjan kanssa! Muilla harjoilla liian väkivaltainen. Mulla siitä on tullut korvaaja BHA-tuotteille, kun huokoset pysyy tyhjinä harjaamalla ihoa joka toinen päivä.

    Ota yhteyttä testitarjoajaan ja kerro, että muutit mieltäsi lukijoiden takia :)

 5. 5

  Liina sanoo

  Mua sienet ovat epäilyttäneet alusta asti, joten olen jättänyt kauppaan. Sen sijaan musliiniliina on uskomaton, mulle niin tehokas, että käytän noin kerran viikossa. Sopii minkä tahansa puhdistusaineen kanssa, loistava myös naamioiden ja AHA-happokuorinnan poistoon, hygieeninen (kuivuu nopeasti, voi pestä koneessa),halpa (omani on TBS:n, maksaa muutaman euron) ja pitkäikäinen.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Sen sijaan musliiniliina on uskomaton,

   Samaa mieltä, musliiniliina toimii mullakin älyttömän hyvin ja iho jää niiiin pehmeäksi… Sienen jäljiltä iho on ihan saman tuntuinen kuin jos olisin pessyt ilman sientä.

 6. 6

  Seija sanoo

  Juu, on todella mielenkiintoista todeta, kuinka eri tavoin ihmiset kokevat,vai kokevatko? Käytän itse ja kymmenet vaki asiakkaani käyttävät sientä säännöllisesti. Palaute on ollut todella loistavaa. Paljon on jäänyt euroja säästöön, kun ei tarvitse turvautua kalliisiin ”merkkituotteisiin”. Ja jos bisnestä ajattelisin pelkästään niin toki myisin asiakkailleni kalliimpia ihonhoitotuotteita. Pienen kaupungin kauppiaana pidän saamaani palautetta luotettavana, koska asiakaspiiri on järjestään tuttua. Bloggaajan kuuluu kertoa rehellinen käyttäjäkokemus, mutta tyyli oli nyt kyllä hyvin ilkeämielinen ja ehkä tarkoitushakuinenkin, mistä annan kyllä pitkän miinuksen.

  • 6.1

   Miia sanoo

   Nyt en kyllä ymmärrä. Mitä ilkeämielistä on rehellisessä mielipiteessä? Itse arvostan suuresti, että bloggaaja uskaltaa kertoa rehellisen mielipiteensä, ei kaikki tuotteet sovi kaikille!

   • 6.1.1

    Sanni sanoo

    En ymmärrä minäkään, tai ymmärrän siltä kannalta, että Seija myy näitä sieniä eikä luonnollisestikaan siltä pohjalta itse kritisoisi niitä tai kyseenalaistaisi vaikuttavia aineita.

    Seija todennäköisesti koki nimenomaan esiinnostamani kollageenipointin ilkeämielisenä, mutta valitettavasti kollageeni ei todellakaan tee sienessä yhtään mitään, ja on täysin validia tuoda tämä esiin. Joku toinen, miellyttämishaluinen bloggaaja jättäisi asian varmaankin mainitsematta, mutta Karkkipäivässä on aina lähestytty tuotelupauksia kriittisesti, ja vakiolukijat kyllä tuntevat tyylin ja sinun tavoin arvostavatkin sitä. Henkilöt, jotka työkseen myyvät kritiikin kohteena ollutta tuotetta, epäilemättä kokevat arvostelun sävyn negatiivisena vaikka se kuinka olisi täysin perusteltua.

 7. 7

  Tanja sanoo

  ”Ihmevaikutus” jäi mullakin tulematta. Käytin sientä ehkä kuukauden verran, ja sen lisäksi, että se tuntui mukavalta kasvoilta, en huomannut sillä oikein mitään vaikutusta. Kun puhdistin kasvot sillä ja puhditusaineella, tulos oli ihan sama kuin pelkällä puhdistusaineella. Sienen kuivatus oli myös hieman hankalaa (oli vaikea löytää paikkaa, jossa se voisi kuivua vapaasti ja hygieenisesti).

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kun puhdistin kasvot sillä ja puhditusaineella, tulos oli ihan sama kuin pelkällä puhdistusaineella.

   Juuri näin, sama kokemus täälläkin. Eli sienen vaikutus oli lähinnä sensorinen ja vaahtoa runsauttava :)

 8. 8

  hiikka sanoo

  Juuri näin. Puhdistin naaman useaan kertaan konjacilla ja joka kerta petyin… itseasiassa jopa inhosin sienen tuntua iholla. Mies tykkäsi konjac käsittelystä ennen parranajoa pehmitti kuulemma kivasti karvat… tiedä häntä…

 9. 9

  Ansku sanoo

  Mä ostin vartalolle tarkoitetun sienen kaverin innostamana ja hän sanoi käyttävänsä sientä ihan ilman saippuaa. Mun hienerityksellä en ole uskaltanut ilman saippuaa testata, mutta saippuan kanssa sientä on kiva käyttää vaahtoamisen takia ja se jättää mun pintakuivan ihon pehmeämmäksi. Toki olen sitä vain pari kuukautta käyttänyt, joten vasta talvi-iholla pystyn sanomaan, kuinka hyvin sieni toimii oikeasti. :)

  Tulen siis vielä ainakin toisen vartalosienen hankkimaan lähempänä talvea, mutta kasvoille tarkoitettua sientä täytyy vielä miettiä. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa minäkin tykästyin tuohon vartalosieneen, ja se oli tarkoitus ottaa matkasieneksi mukaan tänne Kreikkaankin. Mutta sitten mä hölmö käytin sitä juuri viimeisenä iltana ennen reissuun lähtöä eikä se ehtinyt kuivua lähtöön mennessä… Niin piti jättää kotiin. Harmitti vähän, se on niin näppärän kokoinenkin matkapesusieneksi.

 10. 10

  Helinää sanoo

  Jäänyt käyttämättä muutaman kokeilun jälkeen, en huomannut mitään erikoista sen käytössä, eikä sillä ollut edes mukava pestä kasvoja.

 11. 11

  Tiia sanoo

  Mulla on menossa jo vaikka kuinka mones sieni. Mitään ihmeitä (tai ylipäätään yhtään mitään) en ole havainnut sienen iholleni tekevän. En tosin niin olettanutkaan, koska miten se ylipäätään edes voisi?

  Olen kuitenkin kokenut ”ihmesienen” käytössä miellyttäväksi. Puhdistustuotetta on helpompi levittää sienellä kuin paljain käsin. Käsistä (tai vaikka liinastakin) varsinkin öljymäiset- tai luonnonkosmetiikanputsarit tuntuvat liruvan sormien välistä viemäriin ennen kuin niitä ehtii edes saada naamaansa saakka. Olen jotenkin sairaalla tavalla mieltynyt myös sienen rakenteeseen. Se vaan tuntuu kivalta:) Ikäänkuin kiinteältä geeliltä.

  Mulla lähtee myös meikki sienellä pesemällä. Tosin se varmastikin johtuu käytetyistä aineista, eikä sienestä. Sieni kuitenkin vaahdottaa putsarit hyvin.

  Itse olen vaihtanut sienen säännöllisesti ja pesemisen lisäksi myös keittänyt käytössä olevan sienen esim joka viikko. Ei tunnu epähygieniseltä tai ällöttävältä omasta mielestäni.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   En tosin niin olettanutkaan, koska miten se ylipäätään edes voisi?

   Niinpä. No, mutta kymmenien (satojen?) muiden ihmisten käyttökokemusten perusteella glukomannan-kuidussa on jotain joka tekee iholle jotain muuta kuin tavallinen sieni. Mielenkiintoista.

   Itse kuulun ihmisiin, jotka aina ovat taipuvaisia uskomaan empiiriseen kokemukseen kaikkein eniten. Eli kun tarpeeksi monta ihmistä kokee samaa, niin mä uskon, että silloin siinä täytyy olla jotain todellista. Eli kyllä mä uskon, että konjac-sienet tosiaan toisten iholla tekevät jotain ihmeellisempää kuin tavallinen sieni tai muu puhdistuksen mekaaninen apulainen kuten liina, harja tai silikoni-miksikä-niitä-nyt-kutsutaan…

   Tuo ”kiinteä geeli” oli muuten tosi hyvä ilmaisu! Just tuota mä hain kun kirjoitin ”hyytelömäisyydestä”.

 12. 12

  Tiia sanoo

  Tuota kollageenistä tuli mieleen, että muistan nähneeni jossain kokkiohjelmassa, kuinka noin 200-vuotias japanilaiskokki valmisti ruokaa tonnikalasta. Siis kokonaisesta, sellaisesta yli parimetrisestä kalasta. Ideana oli käyttää koko kala, kaikkine osineen.

  Luista, nahasta jne tehtiin sellainen pinkki hyytelö, joka ei kokin mukaan varsinaisesti ole ruokaa. Mutta siitä leikattiin kuutioita ja tarjoiltiin kaikille naisille, koska se on kuulemma tärketä naisten iholle ja nuorekkaana säilymiselle. Ehkä kollageenista on oikeasti hyötyä sisäisesti? Ainakin ikivanhojen japanilaiskokkien mielestä:D

  • 12.1

   Merikilppari sanoo

   Oooh kuinka vanha kokki siellä onkaan kokkaillut! Maailman vanhin ihminen on kuitenkin ollut 122 vuotta :)

   • 12.1.1

    Sanni sanoo

    Mä luulen että Tiia käytti ”200-vuotiasta” vain mielikuvana ;) Eli hän tarkoitti vain että ”tosi vanha kokki”. :)

   • 12.1.2

    Tiia sanoo

    Joo, tarkoitin ”todellatodella vanha”, en kirjaimellisesti 200-vuotias. Tuskin oli edes ihan satavuotias

  • 12.2

   Sanni sanoo

   Ehkä kollageenista on oikeasti hyötyä sisäisesti?

   Joo, on hyvinkin mahdollista :) Onhan markkinoilla myös kollageeni”kauneusjuomia”. Sisäisesti nautittuna ravintoaineilla on aivan eri mahdollisuudet vaikuttaa kuin ulkoisesti käytettynä, parhaana esimerkkinä kaikki vitamiinit joita voiteet ovat täynnään, mutta kaikkihan tietävät että parhaiten ne vaikutta syötyinä ;) Jopa siihen ihoonkin. :)

 13. 14

  Hanna sanoo

  Haa, onpa lohdullista kuulla muidenkin sieni-epäonnesta! Itse kokeilin yhteensä kolmea eri sientä, eri ajankohtina ja aina oli sama tulos: ei mitään hyötyä. Ainoa vaikutus oli sienien (ja kyllä, myös sen akneihon sienen) aivan häkellyttävä teho saada naamani räjähtämään finneihin. Jos olisin näyttelijä, jonka pitäisi päivän tai parin varoitusajalla vetää ongelmaihoisen teinin rooli, käyttäisin tätä sientä.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Jos olisin näyttelijä, jonka pitäisi päivän tai parin varoitusajalla vetää ongelmaihoisen teinin rooli, käyttäisin tätä sientä.

   Voi eihh.. :D ^_^

   Tosi jännä kyllä lukea miten erilaisia vaikutuksia sienellä onkaan ihoon. Konjac tuntuu siis toimivan ihmisillä täysin päinvastaisilla tavoilla hiussaippuan tavoin – yhdellä täydellinen unelmatuote, toiselle menolippu mitä hirveimpiin hiuksiin tai konjacin kohdalla näppylänaamaan. Niiiin kiinnostavaa :)

   • 14.1.1

    Jessi sanoo

    Mulla sieni sai aikaan ihottuma-/hankaumaläikän leukaan. Mulla on atooppinen iho, arvet on vieläkin haaleasti näkyvissä vaikka tapauksesta on pari vuotta aikaa. Eli ei kyllä tosiaan sovi kaikille. Voi olla että joku herkän ihon aloe-versio vois toimia, mutten tuon kokemuksen jälkeen uskalla enää kokeilla! Musliiniliina kuulosti sen sijaan kivalta, meenpä kauppaan hakee sellasen!

 14. 15

  Jenni sanoo

  Oletko käyttänyt sientä jonkun tehokkaamman putsarin kanssa? Ei toi mullakaan meikkiä poista ainakaan sellaisenaan, mutta säännöllisesti käytettynä hyvien aineiden kanssa kuvittelen ainakin sen parantaneen ihon kuntoa ja auttaneen nimenomaan tukkeutuneisiin huokosiin.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Oletko käyttänyt sientä jonkun tehokkaamman putsarin kanssa?

   Tottakai. Käytin ensimmäiset testikuukaudet sientä vain normaalisti käyttämieni, meikin irrottavien putsareiden kanssa (tulos: ei eroa putsasiko ilman sientä vai sienen kanssa) ja pari kertaa kokeilumielessä yksinään (tulos: meikki ei irronnut), ja sitten EkoPharma-testijakson aikana testasin tuon miedon Vadelmaputsarin kanssa (tulos käytännössä sama kuin sienellä yksinään).

 15. 16

  sonja sanoo

  Joo käytin tuota sientä ja ihan kivalta se tuntui mutta ei kyllä kerrassaan mitään vaikutusta ihon kuntoon. Enkä tosiaan olisi voinut kuvitella että sillä meikit lähtee. :D

 16. 17

  Heidi sanoo

  Minä olen käyttänyt näitä Konjac sieniä jo vuoden verran ja itselläni ei ole niistä muuta kuin positiivista sanottavaa. Konajac sienet puhdistavat ihoni tehokkaasti ja ihoni ärtyneisyys väheni silminnähtävästi, koska en joutunut enää käyttämään puhdistavia kemikaaleja. Useat ystäväni ovat jakaneet tämän saman kokemuksen kanssani. Ja mitä olen muista blokeista lukenut huomaan, että en ole ainut, jolle nämä sienet todellakin sopivat.

 17. 18

  Pauliina sanoo

  Helpotuksen huokaus. Luulin käyttäväni koko vekotinta väärin, kun en huomannut mitään erityistä. En myöskään puhdistavaa vaikutusta. Sienen elinkaaren ajan jynssäsin sarvi otsassa, koska ainoa huomattava vaikutus oli se, että vesi valui sienestä pitkin käsivarsia kainaloihin ja lattialle. Vaikka yritin puristella sitä kuinka. Kyllästyin lattian kuivaamiseen. Ja tunsin itseni kusetetuksi… Mutta onneksi en sitten ole ainoa jolle sieni ei tee mitään,niin ei tarvitse tuntea itseään ihan tumpeloksi enää.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kyllästyin lattian kuivaamiseen.

   :D ^_^ ^_^

   Mä luulen (näidenkin kommenttien perusteella), että konjac-sienet toimivat pääsääntöisesti kahdella tapaa henkilön ihosta riippuen; toisilla vaikutus jää lähinnä sensoriseksi eli sieni vain tuntuu iholla kivalta, toisten iholla sieni taas oikeasti syväpuhdistaa, rauhoittaa ja tuo havaittavaa hoidollista hyötyä.

 18. 19

  sanoo

  Sama homma täälläkin! En voi käsittää, mikä Konjak-sienessä on niin mahtavaa?! Kyllähän sieni jonkin verran tehostaa puhdistusta, mutta ei siinä määrin, että voisin sen sanoa olevan HG-tuote. Sensain Sponge Chefkin on tuhat kertaa parempi.

 19. 20

  Anna sanoo

  Hassua, mulla sieni toimii loistavasti. Kaikki meikki (käytän luonnonkosmetiikan öljypohjaisia meikkipohjia, joskus mineraalimeikkiä,ja olen testannut poistaa myös tavallista meikkivoidetta) lähtee joka kerta helposti ilman jynssäämistä. Olen käyttänyt sientä sekä geelimäisen että maitomaisen putsarin kanssa ja yhtä hyvin toimii. Iho jää täydellisen puhtaaksi (eli esim. puhdistusmaidon kaikki jämät lähtee iholta), mutta silti pehmeäksi. Olen kokeillut eri versioita sienestä, mutta en ole huomannut esim. herkän ihon tai rasvaisen ihon sienessä käytössä mitään eroa.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Nämä erilaiset kokemukset selittynevät todennäköisesti ennen kaikkea ihon ”kemian” kautta; yksilöiden ihon pH vaihtelee, samoin ihotyypi (kuiva, rasvoittuva jne) vaikuttaa siihen, miten meikki kiinnittyy ja samoin irtoaa ihosta.

   Moni haluaisi mielellään yleistää kosmetiikan toimivuutta puhuen ”hyvistä ripsareista” ja ”huonoista ripsareista” ja ”paremmista kosteusvoiteista” ja ”huonommista kosteusvoiteista” jne jne. Totuus on kuitenkin se, että yleistäminen on lopulta kauhean vaikeaa johtuen ihmisten erilaisesta ihosta, hiuksista, ripsistä jne. Minusta nämä ovat ihan hurjan mielenkiintoisia juttuja. Mikä kosteuttaa yhden ihon täydellisesti, jää rasvaisena kalvona toisen iholle, ja mikä huuhtoutuu yhden iholta helposti, takertuu toisen ihoon kuin liima. Sitten moni syyttää tuotteen huonoutta eikä suosittele sitä kenellekään tai ylistää sen parhautta ja hehkuttaa sitä kaikille, vaikka oikeasti kyse on vain kemiasta eikä sama tuote toimi kaikilla samalla lailla :)

   Eli minunkin konjac-kokemukseni voi tiivistää ihmissuhteissakin pätevään lauseeseen: ”kemiat eivät vain kohdanneet” :D

 20. 21

  Jessii sanoo

  Olen käyttänyt nyt vuoden sientä aina iltaisin meikin pesemiseen pois. Vaihdan sienen kuukauden välein. Käytän sitä yhdessä meikinpuhdistusaineen kanssa. Ei ole tullut näppyjä ja meikki lähtee paremmin pois kun pelkillä käsillä hinkatessa. Ihon kunto on parempi, ei finnejä tai mustapäitä.

 21. 22

  Liena sanoo

  Mulla tuli aluksi näppyjä, ja sitten iho meni parempaan kuntoon kuin oli ollut ennen sienen käyttöä. Eniten kyllä fanitin sienen tuomaa tunnetta iholla aina sen käytön jälkeen: kasvojen iho oli aina todella pehmeä! Lisäksi naaman hierominen tuntui rentouttavalta. Ilmeisesti käyttö oli kuitenkin olevinaan liian hankalaa, jaksoin käyttää sientä reilun kuukauden.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Eniten kyllä fanitin sienen tuomaa tunnetta iholla aina sen käytön jälkeen: kasvojen iho oli aina todella pehmeä!

   Mä odotin kanssa tuota tunnetta, mutta sitä ei tullut. Iho oli ihan saman tuntuinen kuin ilman sientä. Esimerkiksi musliiniliina jättää aivan selkeän pehmeyden ja sileyden tunteen.

   Ehkäpä konjac-sienien karheusasteita on erilaisia ja jonkun toisen merkin konjac-sienellä tulee pehmeämpi/”hiotumpi” iho kuin tuolla minun testaamallani..? Voi hyvin olla niinkin :)

 22. 23

  Mari sanoo

  Mustaa sientä testailemassa juuri itsekin, toki jälkijunassa enimmän hehkutuksen jo laannuttua :D Nyt kolmisen viikkoa kokeillut. Hivenen ”harmillista” (lisää tätä kyseistä harmia! ^^) vain, että iho alkoi jostain syystä parantamaan kuntoaan juuri ennen sienen hankintaa.. Joten en nyt oikein tiedä mitä itse sieni tekee iholle näppyjen suhteen :D

  Mustalla sienellä ainakin minä saan meikit pois – tietyllä tavalla. Testasin uteliaisuuttani sitä suoraan meikkien päällekin kerran.. Levisivät sen näköisesti, että jotain ehkä mukaan irtosikin, mutta kaikkia ei todellakaan irroittanut. En suostu uskomaan, että ihosta täysin puhtaan voisi pelkästään tuolla saada. Eli ainakaan ilman puhdistuainetta ei tunnu toimivalta.

  Itse en varsinaisesti edes halua puhdistaa meikkejä pois sienen avulla, vaan käytän sitä aamulla meikittömänä puhdistusaineen kanssa ja illalla alkupuhdistuksen jälkeen. Eli pesen ensin meikit pois (jos niitä nyt edes on, en laita päivittäin) ja tuplaputsauksena sitten.

  Itse tykkään käyttää aina jotain kasvosieniä pesussa, kun niillä saa huuhdeltua puhdistustuotteen iholta. Kyllä tämä myös tuntuu tekevän ihon pinnalle jotain, hivenen sileämpi pesun jälkeen tulee kuin jos käyttäisi jotain ihan vain ”tavallista”. Ja jos käyttää kuorivaa putsaria niin ihosta saa jopa melko mukavan tuntoisen. :D Odotin toki jotain mahtavaa ihmesientä, joka tekisi heti näkyvän eron sekä ihon ulkonäköön että tuntumaan. Mutta ei se aivan niin ihmeellistä ollut.. Jos se nyt jotain näkymättömämpää syväpuhdistusta iholle tekisi, niin hyvä. Niin kauan kuin ei tunnu tekevän näppyjä lisääkään, niin uskon että tämä vakiokäyttöön jää.

 23. 24

  MariN sanoo

  Mulla taas on sienestä tosi hyviä kokemuksia, mutta käytänkin sitä ihan eri lailla. Käytän meikkiä hyvin vähän, mutta putsaan ihon siitä huolimatta aluksi geelimäisellä putsarilla. Tämän jälkeen käyn kasvot läpi konjac-sienellä ja voi että miten vauvanpeppumainen tunne iholle tästä tulee! Ihoni tuntuu siltä, kuin se olisi ”hiottu” sileäksi, mutta se on tämän lisäksi kosteutettu ja kimmoisan tuntuinen. Olin todella yllättynyt tuloksesta, koska ostin sienen ihan heräteostoksena, eikä minulla ollut tuotteelle mitään ennakko-odotuksia.
  Oma sieneni on tarkoitettu aikuiselle iholle, en muista, miten tämä on pakkauksessa ilmaistu. Onkohan tässä sitten jotain eri ainetta, kuin normaalin ihon sienessä? Joka tapauksessa suosittelen kokeilemaan näin hoitotuotteen omaisesti putsarikäytön sijaan.
  Harmi tietysti, ettei toimi putsarina (itse en ole edes kokeillut, koska en halua ”liata” sientä), koska tuohan olisi tajuttoman kätevä matkoilla.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Mulla taas on sienestä tosi hyviä kokemuksia, mutta käytänkin sitä ihan eri lailla. Käytän meikkiä hyvin vähän, mutta putsaan ihon siitä huolimatta aluksi geelimäisellä putsarilla. Tämän jälkeen käyn kasvot läpi konjac-sienellä

   Mä teen myös noin :) Eli ensin pesen kasvot pelkällä putsarilla ja sitten teen kakkospuhdistuksen sienellä. Välillä lisään sienikäsittelyynkin putsaria, välillä en, riippuen fiiliksestä ja meikin vahvuudesta.

   Kuten tuossa ylempänä kommentoin, jäin miettimään, onko eri merkkien konjac-sienissä mahdollisesti suuriakin rakenne-eroja. Sienen koostumuksen perusteella olisin itsekin ehdottomasti odottanut sen jättävän ihon ikäänkuin kevyesti kuoritun tuntuiseksi eli sileämmäksi ja pehmeämmäksi kuin sienettömän sormillapesun jäljiltä, mutta minun testisieneni eivät jättäneet minkäänlaista jälkitunnetta iholle. Vaikka kuinka hinkkasi ja kokeili käyttää sientä erilaisella paineella.

 24. 25

  Heidi sanoo

  Mulla sieni toimii finnien nitistäjänä :D Mun näpyt on ainoastaan satunnaisia, mutta sitten kun niitä iskee, niin kasvojen tavanomaisen puhdistuksen jälkeen vielä hieron finnejä tuolla mustalla bambuhiilisienellä – ja aamulla finni on kuivunut kasaan :) Myös siskoni on saanut sienestä apua otsansa akneen. En ole testannut, onko tuolla valkoisella sienellä samanlainen vaikutus finneihin kuin mustalla. Eilen vasta otin tuon valkoisen käyttöön ja käytin sitä yhdessä mun naamaputsarin kanssa ja puhdasta tuli :) Lisäksi sieni on iholla tosi kivan tuntuinen ja iho jää mukavan siloiseksi. Näin siis itselläni :D

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Mulla sieni toimii finnien nitistäjänä :D

   …ja toisilla taas finnien tuojana…! ^_^

   Hiussaippuan ohella konjac-sieni on eniten täysin vastakkaisia kokemuksia kerännyt tuote johon olen koskaan törmännyt. :)

 25. 26

  sanoo

  Ensimmäiseksi täytyy nostaa hattua, miten pitkään olet jaksanut testata konjac-sienejä ennen varsinaista ”tuomioita”. Tosi kiva lukea tällaisia perusteellisia postauksia vs. ”käytin tätä kaksi kertaa ja en huomannut mitään”. Se, että tuote ei tee mitään, niin sitten se ei vain tee mitään, mutta hyvä tietää, että taustatyötä on tehty. :) Tällaiseen olisi hyvä bloggaajien pyrkiä -itsellä se ainakin on yksi tavotteista. :) (vaikkei aina tarvitse ehkä testata kokonaista vuotta yhtä tuotetta tai odottaa vuotta ennen kuin postaa aiheesta :D)

  Mä en ymmärrä täysin konjac-sienten hypetystä, mutta pidän niiden käytöstä silti. Kosmetologi ei suositellut sitä mulle päivittäiseen käyttöön (herkkä akneiho), joten sen tuloksia on aika hankala havannoida. Kuitenkin se jättää minusta ihon ihanan tuntuiseksi ja sen jälkeen on ihana levittää ja kasvovedet ja -voiteet naamalle. :) Olen tehnyt joskus niin aamuisin ja silloin kasvoilla on kiva freessi olo.

  Mä en halua enää poistaa naamioita käsipelillä kuten ennen ja konjac-sieni on siinä sikakätevä apu. Esimerkiksi savinaamioiden kyytipojaksi saa kuorinnan sienen apuna ja tuntuu, että se lähtee perusteellisemmin kasvoilta kuin käsin ja vedellä. Mulla konjac on tullut käyttöön jäädäkseen, vaikkei se mullekaan ehkä mene ”ihmesienestä”.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Ensimmäiseksi täytyy nostaa hattua, miten pitkään olet jaksanut testata konjac-sienejä ennen varsinaista ”tuomioita”.

   En mä ihan vuotta putkeen näitä käyttänyt :D Toissa kesänä käytin niitä pari kuukautta (jolloin oli jo tarkoitus jakaa tämä ”nämä ei tee mulla mitään” -mielipide, mutta se sitten jäi), ja nyt otin ne viime keväänä uudelleen käyttöön ja olen käyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti tähän syksyyn saakka.

   Samaa mieltä sienistä (ja musliiniliinasta ja muista kasvopyyhkeistä, musliiniliina on mun suosikki) naamioiden poistossa, itsekään en enää poista niitä ilman apuvälinettä.

 26. 27

  Iiris sanoo

  Kokeilin sitä tummanväristä (oisko sitten se hiili..?) konjac sientä n. vuosi sitten (olen 17v nyt), ja muistelisin että iho oli hieman kirkkaampi eikä epäpuhtauksia tullut kovin paljoa mutta tietysti siihen vaikuttaa 100 muuta tekijää kuin hieronko sienellä kasvoja vai en :D

  Pitäisi ottaa uudelleen testiin ja käyttää intensiivisesti muistiinpanoja & vertailua tehden niin että mahdolliset tulokset näkyvät :) laitan sitten raporttia jos saan tämän aikaan ;)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   mutta tietysti siihen vaikuttaa 100 muuta tekijää kuin hieronko sienellä kasvoja vai en :D

   Niinpä :)

   Laita ihmeessä raporttia jos saat aikaiseksi tehdä uuden intensiivitestauksen :)

 27. 28

  Anniina sanoo

  Mulla tää on toiminut tosi hyvin! Mulla on herkkä iho mutta jonkun verran finnejä ja epäpuhtauksia (teini kun olen), ja sen jälkeen kun aloitin käyttämään sientä iho on ollut paljon paremmassa kunnossa. Meikkikin lähtee helpommin pois kun pyörittelee putsarin sienellä iholle :)

 28. 29

  Elli sanoo

  Kätevää, että konjac-sienen voi heittää paistinpannulle jos ei siitä ole naamanpuhdistajaksi

  Mistä muuten voi ostaa vhh-pastaa? Eikö sitä tehdä härkäpavusta tai konjacista?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Kätevää, että konjac-sienen voi heittää paistinpannulle jos ei siitä ole naamanpuhdistajaksi

   :D ^_^ :D

   Vhh-pastaa on kahdenlaista; pavuista tehtyä (soija- mung- edamame- ja mustapavuista) ja glukomannan-kuidusta tehtyä. (Härkäpapupastassa näyttäisi olevan myös vehnäjauhoa, ei siis ole vhh-pasta.)

   Papupastoissa on hiilaria 16-20%, glukomannanpastassa 0-1%. Papupastaa voi ostaa ekokauppojen (kuten Ekolo ja Ruohonjuuri) lisäksi myös joistain hyvin varustelluista ruokakaupoista, glukomannan- eli shirataki-pastaa olen muistaakseni nähnyt joskus Ruohonjuuressa.

   Sekä papu- että shiratakipastaa voi tilata myös netistä esimerkiksi YesDeli-kaupasta. Tuolla on paras ja suurin valikoima.

 29. 31

  Outi sanoo

  Löysin blogisi vasta jokin aika sitten mutta olen täysin ihastunut!Kosmetiikan arvostelut eivät suosi tiettyjä merkkejä ja se on loistava asia!Olenkin kyllästynyt entisen lempparibloggaajani hypetykseen vain yhdestä merkistä ja sen suosimisesta.Blogisi on mielenkiintoinen ja monipuolinen.Jatkan ehdottomasti seuraamista!

 30. 32

  Katariina sanoo

  Allekirjoitan arviosi täysin! Ihan vinkeähän se sieni oli, etenkin kimmoisalta koostumukseltaan, mutta mitään varsinaista efektiä en sillä kyllä hyvällä tahdollakaan huomannut. Pesin sienellä kasvoni muutaman viikon ajan ja nakkasin sitten menemään, uutta tuskin tulee hankittua.

 31. 33

  sanoo

  Mä tykkään käyttää Konjac-sientä aamuisin ihon puhdistukseen ihan pelkän kylmän veden kanssa. Kasvot on paljon helpompi putsata sienellä kuin pelkällä vedellä ja en koe meikitöntä naamaa tarpeelliseksi muulla putsatakaan. Meikkejä en jaksaisi sienellä putsata, hankalahan niitä olisi joka kerta sienestäkin putsata pois. Mut aamurutiiniin sieni on mulla jäänyt ja monta sientä olen jo käyttänyt.

  • 34.1

   Sanni sanoo

   En sieniä, mutta täysin samasta aineesta valmistettuja elintarvikkeita kyllä :D

 32. 35

  Epsu sanoo

  Mulla on epäpuhdas ja epätasainen, rasvoittuva iho, ja olen kokenut että sieni on auttanut siten ettei finnejä tule enää yhtä paljon. Puhdistuksen olen tehnyt aina ennen sientäkin tuplana ettei mitään meikkijämiä jää. Jotain sieni siis on tehnyt ihon kunnolle.

 33. 36

  Sanni sanoo

  Olen ollut koko päivän saaren-ympäri-risteilyllä ja nyt pitää hoitaa parit laivalippujutut ja käydä syömässä. Vastaan kommentteihin myöhemmin illalla/yöllä tai huomisaamuna. Bongailinkin jo kysymyksiä jotka odottavat…

 34. 37

  sanoo

  Mun iho tykkaa konjac-sienesta. Ekaksi putsaan kasvot putsarilla ja sen paalle sienella viimeistelen.
  Tosiaan ihmisten iho reakoi niin erilailla, ostin Ella Bache hehkutetun finninpoisto tohnan ja sain siita jarjettomat ihon sisaiset paiseet. Joillekkin se toimii loistavasti, mulle tuli kaksi senttia halkaisijaltaan paiseita finnien tilalle.
  Micellar-vedenkin ostin ihan sun yllyttamana ja se muuten toimii myos kivasti aamukasvojen pesuun.
  Mies ei varmaan tykkaa kun luen sun blogia ja kokeilen uusi tuotteita sita mukaan, mika kiinnostaa. Nyt on kaapit taynna purnukoita ja purkkeja ja tili hupenee. :D

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Mies ei varmaan tykkaa kun luen sun blogia ja kokeilen uusi tuotteita sita mukaan, mika kiinnostaa. Nyt on kaapit taynna purnukoita ja purkkeja ja tili hupenee. :D

   Apua :D Toivottavasti mun oven takana ei ole joku päivä lauma lukijoiden vihaisia miehiä ^_^

 35. 38

  Pöö sanoo

  Joskus kuulin erittäin hyvin muotoillun toteamuksen kosmetiikan kollageenista: se on sama asia kuin heittäisi halkoja parketille ja odottaisi niiden imeytyvän siihen.

 36. 39

  Eevis sanoo

  Mulla on se hiiliversio tuosta konjac-sienestä. Kuten muutama muukin kommentoija, käytän sitä jo puhdistetulle iholle, en tosin säännöllisesti. Mäkään en ole huomannut mikään huikeita ihmevaikutuksia, mutta iho jää kyllä kivan pehmeäksi ja kirkkaaksi sienen jäljiltä, plus se hierominen tuntuu mukavalta. :) Olen aika laiska käyttämään mitää kuorinta-aineita, niin olenkin ajatellut tän sienen lähinnä hellävaraiseksi kuorintatuotteeksi enkä niinkään puhdistajaksi. Ja on tämä kuitenkin selkeästi paremman tuntuinen kasvoilla kuin muut, ”tavalliset” kasvosienet.

 37. 40

  123 sanoo

  Oiskohan mahdollista että kirjottaisit myös paljonko ne tuotteet maksavat, joita esittelet täällä? :)

  • 40.1

   Sanni sanoo

   Esimerkiksi näistä tuotteista en saanut maahantuojalta hintatietoja :) Itse asiassa useimmat tuotelähetykset saapuvat ilman hintatietoja. Voin toki kysyä ne näin jälkikäteenkin ja liittää postaukseen :)

 38. 41

  SaaraN sanoo

  Hei!
  Minä käytän Aloevera konjac-sientä ihon kuorintaan. Minulla on niin herkkä iho, että mikä tahansa herkänkin ihon kuorintavoide/aine on liian tuju. Konjac sienellä kun pyöräyttää niin tuntuu siltä kuin pienet tuulettimet lähtee iholla käyntiin :) Ja iho kirkastuu niin kuin kuorinnoissa. Mutta ilman punoitusta ja tuskaa ja pikku näppyjä :)

 39. 42

  Riina sanoo

  Hei.Mulla Sieni on ollut käytössä noin pari kuukautta ja toimii.Ei ole tullut näppyjä.Mustapäät ovat jopa vähentyneet.Eilen Ostin uuden vihreätee Konjac Sienen.

 40. 43

  Johanna sanoo

  Käytän eka kertaa Aloe Konjac Sponge (Hyvän Olon Maailma). Ihoni on kuiva, jopa atooppinen. Lääkäri määräsi Aqualan Plus perusvoidetta koko kropalle aamuin illoin. Lisäksi minulla on kosmetologilta Environ Skin EssentiaA nro 5 menossa.

  Kokemus sienen puhdistavasta ja kuorivasta vaikutuksesta kasvojen kuivaukseen saakka on hyvä. Ihosta kuoriutui kuivaa ihosolukkoa usean päivän ajan, jopa niin, että iho näkyi hilsilevänä parin ekan käytön jälkeen.

  Ihoni lienee todella herkkä, sillä kasvoille ja varsinkin kaulaan nousi ”nokkosrokko” maista kutiavaa punotusta ja Aqualan Plus perusvoiteen levitys kirveli (?). Jätin Environ nro 5 voiteen pois hetkeksi.

  Tosin minulla on astma ja kahta kipulääkitystä vaativa jatkuva selkäkipu. Vivomo-kipulääkkeen haittavaikutuksissa lueteltiin kutiava ja hilseilevä iho, joten syy kasvojen sekä kaulan tähän oireeseen saattaa olla Vivomo-lääkkeessä eikä Konjac-sienessä (?).

  Kukaan ei ole näissä kirjoituksissa kuvannut mitään ”allergista oiretta”, joten pidin pienen paussin Vivomo lääkkeen otossa, mutta punotus ja kirvely Konjac sieni pesun jälkeen alkaa ja vieläkin pelkkä perusvoiteen levitys kirvelee. Hmmmm….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.