Vaalennussuihkeen kilpailija testissä – John Frieda Go Blonder

Moni varmasti muistaa yhden suosituimmista postauksistani otsikolla ”Halpaa ja helppoa hiustenvaalennusta”. Postaus on vielä kolmen ja puolen vuoden jälkeenkin yksi luetuimpia Karkkipäivän kirjoituksia.  Kyseessähän oli Schwarzkopfin hiuksiin jätettävä Blond Spray -vaalennustuote, joka vaalentaa värjäämätöntä hiusta 1/4 sävyä yhdellä käyttökerralla.

Olen käyttänyt kyseistä tuotetta säännöllisesti löydettyäni sen keväällä 2011. Nyt olen testannut tuotteen kilpailijan; John Friedan Go Blonder -sarjan Lightening Sprayn.

(Off topic ja FYI; kirjoitan tätä parhaillaan kynsiviilalla… :D Pelkään jotenkin hirveästi käyttää näppistä näillä geelikynsillä…! ^_^ Menee helkkarin hitaasti postausten naputtelu… :p)

  JohnFriedaGoBlongerLighteningSpray

Schwarzkopf ja John Frieda ovat käsittääkseni ainoat tämän tyyppiset vaalennustuotteet vähittäiskaupan markkinoilla. Vuonna 2011 ihmettelin, miten näin kätevä tuote oli saattanut mennä hiustuotefriikiltä täysin ohi. Eivätkä tuotteet edelleenkään tunnu olevan mitään ”mainstream”-juttuja. Kun kerron millä hoidan tyvikasvuani, moni on ihan että ”Täh? Siis hiuksiin jätettävä vaalennusaine..?” Tuotetyyppi ei siis vaikuta olevan ns. yleisessä tiedossa.

Aikaisemmissa Blond Spray -postausten kommenteissa on käyty kiivastakin keskustelua tuotteen vaikutuksista. Toisten mielestä hiuksiin jätettävä vaalennustuote on erittäin kyseenalainen ja jotkut kertovat saaneensa hiuksensa totaalisen pilalle Blond Spraylla. Minulla ei kolmen ja puolen vuoden käytön jälkeen ole edelleenkään raportoitavaa hiusten totaalipilaantumisesta. Hiuslaatuja on tietysti monenlaisia, mutta uskoisin, että hiusten räjähtämisen mahdollisuus tuotteen oikealla, ohjeen mukaisella käytöllä, on hyvin pieni. Jos minun hyvin huokoinen ja kuiva hiuslaatuni kestää tämän kärsimättä, niin vaikea uskoa että tällä ihan helpolla saa hiuksiaan tuhottua.

Vaikuttavana aineena on vetyperoksidi. Sitä on tuotteessa niin vähän (tuote tuntuu käytännössä pelkältä vedeltä), että edes käsiä ei tarvitse suojata värjäyksen aikana. John Friedan suihke tuntuu vielä Schwarzkopfinkin tuotetta miedommalta.

Niille jotka lukevat tuotteesta nyt ensimmästä kertaa; näin sitä käytetään:

* Suihkutetaan pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Joko yksittäisiin suortuviin tai tyveen.

* Vaikutusta voi tehostaa hiustenkuivaajalla tai muulla lämpömuotoilutuotteella kuten suoristusraudoilla.

* Tuotetta ei huuhdella hiuksista

( * Kampaajatuttuni sanoi, että mikäli vetyperoksidipitoisen tuotteen jättäminen päähän kuitenkin arveluttaa, niin hiukset voi aivan hyvin pestä noin tunnin jälkeen tuotteen annostelusta. Siihen mennessä vaikutus on jo lakannut.)

* Schwarzkopfin suositus on, että käsittelyn voi toistaa 2-3 päivän välein, mutta ei enempää kuin 3-5 kertaa värituloksesta riippuen. Sitten 4-6 viikon tauko. Frieda taas käyttää suosituksessaan ilmaisua, ”Käytä kerran hiustenpesujen välillä, maksimissaan 10 kertaa peräkkäin”.

(Toisethan pesevät hiuksensa päivittäin, joten Friedan ohjeen mukaan tuotetta voisi käyttää jopa päivittäin, mikä myös puoltaa sen miedommuutta Schwarzkopfiin verrattuna.)

JohnFrieda_vaalennus_beforeafter

Tässä John Friedan tulos neljän käyttökerran jälkeen.

Koin, että kahdella käsittelyllä en nähnyt juuri mitään tulosta. No, pakkaustekstikin puhuu ”gradually lightens in 3-5 uses”, eli ero alkaakin näkyä vasta kolmannen käsittelyn jälkeen.

Schwarzkopfilla saan saman tuloksen kahdella käsittelyllä.

JohnFriedaLightening

JohnFriedaLighteningSpray_inci

Tässä vielä vaalennuskuvia aste asteelta. (Toisen käsittelyn jälkeen en jaksanut ottaa kun ei ollut oikein mitään eroa.)

JohnFrieda_vaalennus

Tajusin, että tulokseen, tai siihen miten selvänä koen tyvikasvun vielä nytkin, vaikuttaa se, että värjäsin viimeksi hiukset Korresin 10:llä, joka on muita ”normi-kymppejä” vaaleampi. Tai ainakin kirkkaampi kuin ne kympit, joita olen viime vuosina käyttänyt, kuten Olia. Näin ollen ero värjätyn hiuksen ja tyven välillä on tietysti suurempi.

Testin perusteella en olisi vaihtamassa Schwarzkopfista Friedaan. Sen lisäksi, että käsittelyjä tarvitsee enemmän, on Frieda myös vähemmän riittoisaa. En oikein edes tajua miten se on mahdollista, kun mielestäni suihkin näitä hiuksiin ihan samalla lailla. Schwarzkopfin pullo riittää minulla ainakin viiteen vaalennukseen (siis 5 x 2-3 käsittelyä), mutta Friedasta on kulunut tässä neljässsä käsittelykerrassa jo yli puolet. Okei, Friedan pullo on myös pienempi (100 ml vs. Schwarzkopfin 125 ml), mutta silti ainetta on kulunut selvästi enemmän.

Got2BBeachBabe

Schwarzkopfin tuote on muuten viime vuonna vaihtanut lookkiaan ja brändiä, se on nyt got2b-brändin alla ja nimeltään Beach Babe.

Kuinka monelle nämä hiuksiin jätettävät vaalennussuhkeet ovat tuttuja? Kokemuksia Schwarzkopfista tai Friedasta?

John Friedan tuotteita myydään Sokoksella, Stockmannilla ja Kicksissä. Olen saanut suihkeen blogin kautta.

Kommentit
 1. 1

  nunnu sanoo

  Oon ehtinyt tuota schwarzkopfin tuotetta vaikka mistä liikkeistä enkä oo vieläkään löytänyt sitä!! Toi ois ollu kesäksi niin huippu tuote mutta jospa se löytys sitte ensi kesälle jostain!

  • 1.1

   Tiia sanoo

   Se löytyy jostain tosi kummallisesta paikasta, (miesten)muotoilutuotteista tmv. Muistan kun itse olen hakenut esim City-Marketista eikä tuntunut löytyvän.

   Mä olen laittanut tätä joskus illalla tunnin, pari ennen saunaan/suihkuun menoa ja pessyt sitten pois.

 2. 2

  nora sanoo

  Mä oon aina miettinyt että eikö se sitten tuhoa hiuksia kun tuota suihkettahan joutuu tyveä vaalentaessa väistämättäkin myös jo vaalennettuihin hiuksiin…? Lisäksi mua epäilyttää pullon keltainen väri. Itselläni on melko vahva puna- (tai kelta-?)pigmentti hiuksissa ja yritän sitä tasoitella aina pois hopeashampoolla. Hiusteni väri on siis joku 7 ehkä vähintään, ja raidoitan sitä myös pari kertaa vuodessa viileän vaaleilla raidoilla keltaisuutta häivyttämään. No joo, mä värjäsin aikasemmin hiuksia vaalealla kestovärillä, ja kyllästyin lopulta tyvikasvuun. Nyt kun vain raidoitan hiuksia, niin ne näyttävät luonnollisen värisiltä, vaikka ovatkin vaaleammat kuin oma sävy! En tiedä siis uskaltaisinko tuota vaalennussuihketta sittenkään kokeilla. Mutta sulle näkyy toimivan tosi hyvin :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mä oon aina miettinyt että eikö se sitten tuhoa hiuksia kun tuota suihkettahan joutuu tyveä vaalentaessa väistämättäkin myös jo vaalennettuihin hiuksiin…?

   Kyllähän vaalentavaa ainetta joutuu aina muuallekin hiuksiin kuin vain tyveen silloin kun värjätään tyvikasvua, eli käytti mitä tuotetta hyvänsä, muu, jo vaalennettu hius kärsii enemmän. Tällaisten hiuksiin jätettävien extra-mietojen vaalennustuotteiden ollessa kyseessä on ”tuho” on luonnolisestikin paljon pienempi kuin vaikkapa vaalentavaa väriä käyttäessä, raidoitusaineesta puhumattakaan.

   Lisäksi mua epäilyttää pullon keltainen väri.

   Viileää vaaleaa sävyä nämä tuotteet eivät tuo, eli tuhkan sävyisestä vaaleasta tykkäävälle nämä eivät ole oikea tuote. Tuote toimii niin, että se ainoastaan hapettaa hiuksen omaa, luonnollista väriä, eikä tuo tilalle mitään toista väriä, niinkuin kestoväreissä. Hapettaessa hiuksen omaa väriä on tuloksena aina kellertävään taittava sävy. Tarkkaa selitystä tälle en muista, mutta johtuisikohan se siitä että melaniini on itsessään kellertävän sävyistä? Joku kampaaja saa mielellään korjata ja kertoa asian oikean laidan :)

   Mutta se on siis varmaa, että kun hiuksesta poistetaan sen omaa sävyä lisäämättä mitään muuta väriä tilalle, on tulos aina lämpimään taittava.

   Nämä Schwarzkopfin ja Friedan suihkeet ovat siis käytännössä supermegamietoja värinpoistajia.

   • 2.1.1

    nora sanoo

    Hyvä pointti tuo, että myös vaalentavaa väriä taikka värinpoistoa tyvikasvun peittoon käytettäessä sitä vaalentavaa ainetta joutuu myös jo aiemmin vaalennettuun hiukseen. Luin kerran erään kosmetiikkabloggaajan postausta siitä, miten hän blondaa kotona hiuksiaan. Kyseessä oli monen asteen vaalennus ihan platinanvaaleaksi. Mietin, että miten tyven saa värjättyä niin hyvin ilman että jo aiemmin rankasti vaalennettu hius ei kärsi! Tällä bloggaajalla oli kuitenkin upea, hyvinvoiva ja pitkä tukka jota hän kertoi vaalentaneensa tevestä kuukausittain jo vuosien ajan. No, varmasti hänen hiuksensa olivat luonnostaan vahvat.

    Olisi kyllä mielenkiintoista päästä joskus käsiksi tietoon, jota varmaan kampaajilla on tiedossaan hiusten värjäykseen liittyen, että milloin ja miksi hius kärsii ja milloin ei. Sekin on mietityttänyt, että jos hiukset vaalentaa tummasta vaaleaksi raidoittamalla niitä aina esim. kuukauden parin välein, niin miksi hiukset eivät tästä kärsi niin paljon kuin että jos värinpoistoa laittaisi kerralla koko päähän. Ehtiikö ne aiemmin raidoitetut hiukset jotenkin hieman palautua niille aiheutetusta kärsimystilasta…? :D Tosiaan mielenkiintoisia juttuja mun mielestä!

  • 2.2

   Kattiakanssa sanoo

   Suojaa muut hiukset hoitoaineella, niin ei tarvitse pelätä niiden vaurioitumista. ;)

 3. 4

  sanoo

  Vähän harmi, mutta mun tukalle tuollaiset eivät sovi, saa vain esiin punaisuutta/keltaisuutta hiuksessa, mutta ei jaksa tarpeeksi vaalentaa. Kampaajani sanoi, että periaatteessa noissa ei ole mitään vikaa ja hyvin voi käyttää sellaiselle perusvaalealle, helposti vaalentuvalle hiukselle. Mutta mun tukkaan saa kuulemma laittaa aina todella tujut vaalennusaineet, että jaksaa vaalentua sekä tosiaan ettei jää ihan kellertäväksi. Olisi kyllä kätevä tapa piilottaa juurikasvu!

 4. 5

  Jonttu sanoo

  Schwarzkopfista huonoja kokemuksia. Tietenkin se on oman sävyni vika, mutta tuote ei vaalentanut kuontaloani vaan teki siitä punaisen. :( Lopuksi suutuin koko tuotteelle ja luovutin. Ennemmin maantienharmaakin kuin itselleni täysin sopimaton punainen pää.

  Jouduin käyttämään käsineitä ja vaikka käytin ainetta hyvin vähän, se silti kirveli pahasti. En enää uskaltaisi käyttää. Aion siis pidentää värjäysvälejä ja käydä vain kampaamossa värjäyttämässä, vaikka se kalliimpaa lystiä onkin.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Tietenkin se on oman sävyni vika, mutta tuote ei vaalentanut kuontaloani vaan teki siitä punaisen. :(

   Johtuu juuri tuosta mitä selitin ylempänä noralle, eli nämä tuotteet vain hapettavat pois hiuksen omaa väriä tuomatta tilalle mitään toista väriä.

   Siksi pelkällä värinpoistolla, etenkin tummilla hiuksilla, on tuloksena usein se surullisenkuuluisa ”kananpojan keltainen” tukka, ennen kuin keltaisuus taitetaan pois värillä.

 5. 6

  tinat sanoo

  Oon käyttänyt tuota Schwarzkopfia monta vuotta enkä oikeastaan viimeiseen kolmeen-neljään vuoteen ole värjännyt muuten tukkaa (okei, kerran vaalensin vähän tyveä kestovärillä ja laitatin raitoja). Toimii siis myös mulla hyvin, tosin tukkani on vaaleahko luonnostaan (se perinteinen hiirenharmaa…) ja tyvikasvu väriltään varmaan suunnilleen samaa Sannin kanssa. Vähän kuitenkin kellertävät helposti eli olen jo luopunut toivosta saada sävy pidettyä kylmänä tuhkanharmaana. Se tuntuisi vaativan säännöllisiä vaalennuskäsittelyjä ja hopeasampoon käyttöä. Eli luonnolliseen lopputulokseen pääsee aika hyvin tuolla asteittain vaalentavalla tuotteelle ja kelpaa mulle hyvin tällä hetkellä.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Vähän kuitenkin kellertävät helposti eli olen jo luopunut toivosta saada sävy pidettyä kylmänä tuhkanharmaana.

   Tuhkan sävyistä vaalennusta näillä ei tosiaan saa, syyn selitin tuossa ylempänä noralle (jos hotsittaa lukea :)).

   Viileän sävyiseen tukkaan tarvitaan aina väriaine, ja näissä vaalennussuihkeissa ei ole väriä mukana.

 6. 7

  Satu sanoo

  Pakko vinkata uudesta mobiililaitteisiin ladattavasta CosmEthics-nimisestä sovelluksesta, jolla voi lukea kosmetiikkatuotteiden viivakoodit ja se ilmoittaa selkeästi jos tuotteessa on parabeenejä tai muuta toksiineja. Itse en tunne/ymmärrä tuotteiden inci-listoja, joten tämä sovellus on ollut todella näppärä! Oletko Sanni jo kuullut tästä? Olin yllättynyt, että Nivean silmämeikinpoistoaineessa oli paraneenejä..

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Parabeeneja ei kannata pelätä ;)

   Suosittelen lukemaan esimerkiksi tämän postauksen:

   http://www.ostolakossa.com/2014/11/inside-industry-7-lets-ban-it.html

   Mitä CosmEthicsiin tulee, olen kuullut siitä, mutta koska en omista älypuhelinta, ei ole mahdollista käytännössä tuota testata. Itse suhtaudun hieman skeptisesti tuollaiseen sovellukseen, – jos se ilmoittaa arveluttavista ainesosista, niin kenen ”päättämät” nämä arveluttavat/”huonot” ainesosat on? Kenen kannalta ne ovat arveluttavia? Jollekulle silikoni on pahis, toiselle ei. Joku haluaa vältellä parafiiniöljyä viimeiseen saakka, toiselle se on paras mahdollinen kuivan ihon pelastaja.

   Parabeenit ovat loistava esimerkki. Ihan oikeasti ne eivät ole vaarallisia – tai ainakaan vaihtoehto ilman niitä ei ole sen parempi, ja useimmissa tapauksissa vähemmän turvallinen.

   • 7.1.1

    Ansku sanoo

    CosmEthicsissä voi itse tehdä itselleen oman ”listan”, jonka perusteella sovellus varoittaa, jos itselle sopimattomia ainesosia on kyseisessä tuotteessa. Valmiina siinä on mm. muovit ja vegaaneille oleva listaus.

    Haastatteluissa perustaja on muistaakseni sanonut, ettei tarkoituksena ole tehdä pesäeroa synteettisen ja luonnonkosmetiikan välille vaan lähinnä tehdä inci-listoja ”läpinäkyvemmiksi”. Hän ei siis suoraan sano jomman kumman olevan vaarallisempaa/parempaa. :)

    Tällä hetkellä palvelussa on vielä suht suppea tuotekattaus, mutta eipä se ole ollutkaan saatavilla kuin ehkä kuukauden, ja koko ajan sitä päivitetään ja laajennetaan (käyttäjä voi lähettää sovelluksen kautta kuvat enarista, inci-listasta ja etiketistä).

    Siihen en ole perehtyny, että millä perusteella tuotteiden vaarallisuus/epäsopivuus määritellään, mutta parabeenit on kaikki merkattu toksiineiksi, ja linkatessa pääsee sivuille, joissa kerrotaan formaldehydeistä ja niiden vaikutuksista. Tarkemmin en ole parabeeneihin perehtynyt. :D

    Tokihan ostaminen on edelleen kuluttajan vastuulla, mutta varsinkin allergikoille ja muuten tiettyjä ainesosia vältteleville tuo sovellus on todella näppärä, kun se siitä vielä kehittyy ja laajenee! :)

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     CosmEthicsissä voi itse tehdä itselleen oman “listan”, jonka perusteella sovellus varoittaa, jos itselle sopimattomia ainesosia on kyseisessä tuotteessa.

     Aaa, okei, nyt ymmärrän :) Noin toimien tuo on varmasti erittäin kätevä – etenkin allergikoille kuten sanoit. :)

    • 7.1.1.2

     Tjaa sanoo

     Mitenköhän parabeenit ja formaldehydi nyt sitten liittyvät toisiinsa? Parabeenit eivät ole formaldehydin luovuttajia.. Olisi kiva jos jaksaisit linkata tähän linkin missä sanotaan että parabeenit ovat ”toksisia” ja sitten linkissä puhuttu formaldehydistä.. Hassua että parabeenit on yhdistetty formaldehydiin, kun niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa..

   • 7.1.2

    Tiltu sanoo

    Minä taas käytän sovellusta tunnistamaan ne meriin päätyvät mikromuovit.

 7. 8

  miinamii sanoo

  Minä myös käytän tuota swarzchkopfin vaalennussuihketta, ja koskaan kun tulee puhetta hiusten värjäämisestä, ei kukaan ole kuullutkaan tuollaisista tuotteista. Käytän itse vain yhden kerran tuota tuotetta, ja väri vaalenee reippaasti eikä käsittelyä tarvitse toistaa ollenkaan ennen kuin sitten kun juuret ovat taas kasvaneet pari senttiä pituutta. Ainoa huono puoli on, että väri lähtee kamman mukana myös hiusten pituuksiin, jolloin niihin kertyy enemmän ”värjäyskertoja” ja ne pysyvät hieman vaaleampana kuin juuret. Toisaalta juuri tämä saa hiukset näyttämään luonnollisilta ja monet luulevat että tukkani on oikeasti näin blondi. :)hiukseni eivät ole kärsineet tuotteesta ollenkaan. Friedan shampoota olen kokeillut ja en tykännyt, joten pysyn uskollisena tälle blonde spraylle/beach babelle. Yksi purkki kestää ainakin vuoden ;)

 8. 10

  Vadelma sanoo

  Mulla on ikuinen kaipuu vaaleisiin hiuksiin, jotka ei mulle ilmeisesti kuitenkaan oikein sovi ja joita lähimmäs oon päässy semmoseen kinuskin väriseen sävyyn… Sit jotenkin loppu kantti ja palasin omaan ruskeaan taas.

  Beach baby kuitenkin löytyy kaapista ja suihkutan sitä välillä siinä toivossa että tukka olis taas jotenkin vähän vaaleamman oloinen. Pitäis varmaan kokeilla isommalla annostuksella ja muutama kerta putkeen.

  En kyl tiedä mitä näin tummalle tukalle siitä pitäisi tapahtua. Mulla on omaa juurikasvua joku 10-15 cm ja sen jälkeen sävy vaalenee latvoja kohti suh vaaleaksi.

  Värjäyshimoja mut lähtötilanne jo kuiva ja 2haarainen. Toi suihke kyl kuivatti mun hiuksia selvästi lisää ja jouduin leikkaa latvat parin päivän päästä käytöstä, kun ne yritti rastoittua väkisin. Mut sitä ei tietty kannattais käyttää latvoihin vaan tyveen joten oma vika…

  • 10.1

   Sanni sanoo

   En kyl tiedä mitä näin tummalle tukalle siitä pitäisi tapahtua.

   Tummanruskealle tai siitä tummemmalle tukalle tuote ei sovi. Ruskeaa tukkaa tuo kirkastaa vain aavistuksen, tuote toimii optimaalisimmin luonnostaan vaaleaan tukkaan (7 ja siitä ylöspäin). Mutta ehdottomasti kannattaa käyttää se vähintään 2, sanoisin 3 tai neljäkin kertaa putkeen, jos haluaa näkyvän tuloksen ja oma väri on ruskea. :) Oletko kokeillut myös tehostusta hiustenkuivaajalla?

   • 10.1.1

    Vadelma sanoo

    Mulla ei valitettavasti ole hiustenkuivaajaa, mut saunassa oon toivonut sen hieman tehostuvan :D

    Mä meinaan kyllä kokeilla tuota säännöllisesti hiuksiini lähiaikoina, heräsi ihan uusi kiinnostus siihen, kun en ole vielä pistänyt sitä säännöllisesti ja useampaa kertaa. Ymmärrän noista esimerkkikuvista nyt, että toistolla tosiaan on merkitystä.

    Väärinkäyttöä se tällä pohjavärillä kyllä on ja ties mitä tapahtuu, mutta tuskin mitään (todennäköisin vaihtoehto?). Muttakun se on jo ostettu! niin yhtä hyvin voin vähän käytelläkin sitä ja kuvitella, miten se toimisikaan jos oisin blondi.

    Ehkä pitäis vaan värjätä oikeasti.

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Väärinkäyttöä se tällä pohjavärillä kyllä on ja ties mitä tapahtuu, mutta tuskin mitään (todennäköisin vaihtoehto?)

     En usko että tuo lopulta mitään erityisen pahaa tuhoa saisi aikaan hiuksissasi etenkin jos suihkuttelet lähinnä tyveen jossa hius on vähiten kulunutta ja kestää käsittelyt parhaiten. Kyse on kuitenkin todella miedosta tuotteesta. :) Jospa kuitenkin saisit edes vähän kirkastusta aikaan..? Pidän peukkuja :)

 9. 11

  LeenaT sanoo

  Mielenkiintoinen tuote ja viimeksi kun mainitsit tuotteesta, menin Kicksiin sitä katsomaan. Silloin minulla oli kestovärillä vaalennetut hiukset (oma sävy viileä 8-tummunen eli hieman vaaleampi kuin perus maantie ja oli vaalennettu 10-tummuseks)ja myyjä hieman varotteli että suihke ei saisi osua kestovärillä värjättyihin hiuksiin. Yleensä ei kuulemma ole vaaraa, mutta itse olen niin kiintynyt pitkiin hiuksiini, etten ottanut riskiä vaan jätin pullon kaupan hyllylle. Nyttemmin olen luopunut hiusväreistä ja olen äärimmäisen onnellinen kun ei tartte värjätä joka kuukausi :) Viimeisen vuoden olen ollu eteläisellä pallonpuoliskolla, käväisin Suomessa kesällä, ja oma väri on vaalentunu huomattavasti. Hiusten päälliosa on n.9-10-tummunen ja alaosa on sitä normaalia 8. Kaikkien mielestä oon superblondi, tihihii :D

 10. 12

  Minna sanoo

  Vetyperoksidi hajoaa itsestään vedeksi ja hapeksi. Jos hiuksiin suihkutettava liuos on laimea, vetyperoksidia ei tosiaankaan ole kauan hiuksissa. Tästä seuraa myös se, että tuo suihke ei pysy toimivana määrättömän kauan.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Tästä seuraa myös se, että tuo suihke ei pysy toimivana määrättömän kauan.

   Tämän huomasin – mun eka Blond Spray toimi selvästi heikommin viimeisillä käyttökerroilla, pullo oli tässä vaiheessa ollut mulla jo yli vuoden.

 11. 13

  sanoo

  Vastaavia tuotteita olen käyttänyt jo kultaisella 90-luvulla. Ostin aikoinaan kesälomareissulta Ruotsista ja sittemmin niitä tuli Suomeen.
  Välillä näitä on löytynyt markettien hyllyiltä.

  Mutta juuri kyseiset merkit eivät ole tuttuja. En usko, että saisin suuria muutoksia aikaan, sillä oma värini on niin tiukassa hiuksessa. Valitettavasti.

 12. 14

  Immu sanoo

  Oletko kokeillut L’Orealin Casting Sunkiss Jellyä? Samanlainen tuote mutta geelimuodossa ja itse sain omaan värjäämättömään blondiin kuontalooni (vaaleus kasin tai ysin luokkaa) näkyviä eroja jo yhdellä käsittelykerralla. Tuoksui hyvältä enkä ainakaan itse kokenut tuotteen rasittavan hiuksia. Omani ostin muistaakseni citymarketista, hintaa en muista mutta olisiko kympin luokkaa?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Oletko kokeillut L’Orealin Casting Sunkiss Jellyä?

   Oho, tällaisesta en ole kuullutkaan…! Onkos tämä miten uusi tuote? Ei ollut meidän liikkeen valikoimassa silloin kuin tein vielä myyjän töitä, liekö sitten ilmestynyt kevään 2013 jälkeen…?

   Ehdottomasti täytyy kokeilla :)

   • 14.1.1

    Immu sanoo

    Nyt kesällä 2014 sen bongasin ja kokeilin, taitaa olla tämän vuoden uutuustuotteita. Sitä on muistaakseni kahta erilaista, tummille ja vaaleille hiuksille, tummien hiusten aine lienee vahvempaa? Ennen ostoa katsoin youtubesta jonkun beautyvloggerin arvostelun aiheesta ja näytti ihan mukavasti vaalentavan myös hieman tummempaa tukkaa.

    En laittanut sitä itse kaikkialle hiuksiin vaan tein sillä raitoja häivyttämään värjätyn/vaalennetun latvan ja oman vaalean eroa. Siinä tarkoituksessa tuollainen geeli on mun mielestä ehkä helpompi tai siistimpi kun tarkoituksena on saada tuotetta vain tiettyihin osioihin. Mutta suosittelen kokeilemaan ehdottomasti :)

    • 14.1.1.1

     sanoo

     Mä tykkään tosi paljon tuosta Lorkun tuotteesta! Mulla on aika tumman maantienharmaan sävyinen fleda ja tuolla tuotteella sain kesällä ihanan raikkaat ”aurinkoraidat”. Laitoin sitä siis kesäloman aurinkoisina päivinä hiuksiin ulos lähtiessä. Nyt taasen syksyllä tehostin tuotteen tehoa föönaamalla, kun aurinko ei enää ollut apuna.. Tuon geelimäisen koostumuksen ansiosta tuotetta oli helppo käyttää muuten käsittelemättömään kuontaloon! Itse en enää uskalla värjätä hiuksia ja tuonkin kanssa varoin, etten osu päänahkaan, olen eri kerroilla vähän erilailla tuota levittänyt. Mutta mukava tuote enkä ole onneksi saanut mitään herkkyysreaktiota :)

  • 14.2

   hanneh sanoo

   Itsellä on omat hiukset tosi tummanruskeat ja pähkäilin Sunkiss Jellyn ja tämän Beach Baben välillä. Päädyin kuitenkin Beach Babeen ja ihan kivan ombrevärin olen sillä saanut latvoihin aikaan :) Olen suihkutellut sitä 3-4 kertaa hiuksiini noin parin viikon välein.

 13. 15

  Erika sanoo

  Tuollaisia suihkeita on ollut markkinoilla jo n 17 vuotta sitten kun olin teini. Silloin käytin sitä usein kun ei ollut rahaa käydä kampaajalla vaalentamassa hiuksia. En yhtään muista mikä merkki oli kyseessä, mutta pitkään sitä käytin :)

 14. 16

  Furby sanoo

  Haa, kiitos tästä postauksesta! Ostin just pari viikkoa sitten kahta Friedan blondihiusten tuotetta (hopeashampoon ja vaalentavan hoitoaineen), ja kattelin tätä vaalennussuihkettakin, mutta tän postauksen jälkeen taidan kuitenkin valita ton Schwarzkopfin, vaikuttaa tehokkaammalta.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kannattaa muistaa että näillä suihkeilla ei saa tuhkan sävyistä vaalennusta ;) Jos siis olet viileän vaalean ystävät, tämän tyyppinen tuote ei sovi.

 15. 18

  Pirkko sanoo

  Voi tää ois niin mun juttu.
  Pitkien vaaleiden hiusten juurikasvu kaipaisi tätä ja kipeästi

 16. 19

  Henskuliini sanoo

  Ihan uusi tuote minulle. En ole kuullutkaan. Pitää ehdottomasti kokeilla.

 17. 21

  Jenny sanoo

  Olen käyttänyt tuota John Friedan versiota, tosin aika epäsäännöllisesti kun tuntuu ettei se ihan hirveästi auta. Mutta varsinkin nyt kun yritän kasvattaa omaa väriäni takaisin ja olla värjäämättä, olisi kiva kuitenkin hiukan vaalentaa tyvikasvua, voisi kyllä kokeilla tätä toista spraytä.

 18. 22

  Jonttu sanoo

  Minulla olisi eräs vähän pöhkö hajuvesikysymys, mutta siis luokittelisitko Espritin Urban nature -tuoksun halpatuoksuksi (/pilipalituoksuksi) vai joksikin muuksi?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Tuoksu ei ole minulle tuttu, joten itse tuoksun perusteella en osaa sanoa. Esprit tuoksubrändinä taas on ns. lifestyle-tuoksu, eli niitä edullisempia.

   • 22.1.1

    Jonttu sanoo

    Mutta hinta on sentään kymmenkertainen niihin lällärituoksuihin verrattuna, joita saa esim. halpaliikkeistä kahdella eurolla. :)

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jeps, mutta silti se luokitellaan lifestyle-tuoksuksi ;) Kukaan tuoksuihim vihkiytynyt ei pitäisi Espritin tuoksua erityisen hienostuneena tai eleganttina, se on brändi jonka tuoksujen on tarkoitus olla helppoja, sporttisia ja ”arkisia”. Pullojen muotilukin kertoo se :) Muotoiluhan tehdään aina kuvastamaan tuoksun imagoa. Minusta Espritin pullot edustavat samaa arkista muotoilutyyppiä kuin esimerkiksi Mexx. Eivät yritä tai haluakaan olla mitään hienostunutta tai luksusta.

 19. 23

  Soleil sanoo

  Juu, olen kokeillut jotain Sun-In-(?) tms. nimistä jo noin 20 vuotta sitten. Muistaakseni oli Schwartzkopfin tuote. Kyllähän se hiuksia hiukan vaalensi (sekä karhensi) ja vetyperoksidi kirveli sormia ja päänahkaa… Käytin aina vain yhden kerran ja sitten pitkä tauko.

  Tuo jonkun mainitsema Castingin jelly kuullostaa ainakin sinänsä kiinnostavalta, että se saattaisi olla paremmin kontrolloitavissa, kun sitä levittää…

  Onko tuossa INCIssä muita toimivia aineita kuin vetyperoksidi? Olisi tosi mielenkiintoista tietää, mikä on noiden kahden eri merkin (plus mahd. Castingin jellyn) peroksidipitoisuus.

  Tiedätkö muuten, onko näissä niitä normihiusväreissä pahojakin allergiareaktioita aiheuttavia aineita (PPD yms.)?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Onko tuossa INCIssä muita toimivia aineita kuin vetyperoksidi?

   Kyllä, mukana on oltava myös emäs, ja se on tässä tuotteessa sodium hydroxide.

   Tiedätkö muuten, onko näissä niitä normihiusväreissä pahojakin allergiareaktioita aiheuttavia aineita (PPD yms.)?

   Tähän en osaa vastata, mutta ainakaan en itse tunnista incistä sellaisia. Kaikkia yleisesti allergisoivia ainesosia en tietysti tunnekaan.

 20. 24

  Maija sanoo

  Olen käyttänyt tuota Schwarzkopfin blondi-suihketta nyt kaksi kertaa enkä näe oikein mitään eroa entiseen. :D Oma värini on siis tumma maantie-blondi. En tuota tyveä voi tuollaiseksikaan jättää.. Uskallankohan värjätä värinpoistolla vielä päälle kun en ole ainakaan hiusten kunnossa mitään eroa nähnyt? Tai voiko ylipäätään värjätä enää kun on käyttänyt tuota suihketta? Alkoi pelottamaan kun joku kertoi että hius muuttuu purkaksi.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Tai voiko ylipäätään värjätä enää kun on käyttänyt tuota suihketta?

   Voi värjätä, sama hapetustekniikka niissä kestoväreissäkin on pohjalla kuin näissä suihkeissa.

   Mitä värinpoistoon tulee, itse en ylipäänsä tekisi sitä koskaan kotioloissa koska on sen verran stydi toimenpide. Siihen en siis ota kantaa :) Kampaaja pystyy aina tarkasti säätämään hapetteen voimakkuuden hiustesi kunnon ja halutun tuloksen mukaan, kotioloissa sitä ei voi tehdä.

 21. 25

  Matte sanoo

  Ostin Saksasta John Friedan go blonder shampoon ja hoitoaineen yhteishintaam 5e (Suomessa pelkkä hoitoaine näytti olevan 11e).. Tuotteet tekivät hiuksista kivan kiiltävät ja luikkaat, mutta vaalennusta ei näkynyt.. Tuosta spraysta kuulin vasta ekaa kertaa ja innostuin!

 22. 26

  anonymous sanoo

  pakko kysyä, että oletko ikinä harkinnut omaan väriin palaamista? tyvikasvun perusteella vaikuttaa kivalta väriltä, joka varmasti sopisi sulle tosi kauniisti (muistelen sitä peruukkia joka kävi mun mielestä sulle tosi kauniisti!). ja en siis kysy siksi etteikö vaalea kävisi kauniisti vaan siksi, että itse en jaksaisi ikinä moista tyvikasvurumbaa ja hämmästelen ihmisiä, jotka sitä jaksavat. ja toisaalta ylipäänsä ihmisiä jotka eivät tykkää omista hiustenväreistään, mutta oonkin vähän tämmöinen luomuhippi :D

  kuulostaa hurjalta että laittaisi vetyperoksidia tuolleen päänahan kanssa hengaamaan! tosin itse en värjää/vaalenna hiuksia ollenkaan ja olen vähän pelkuri kaikenlaisten hiusvärjäilyasioiden kanssa kun niistä niin paljon hälyä on ollut, vaikka tokihan vaalennus on eri juttu kuin värjääminen.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   pakko kysyä, että oletko ikinä harkinnut omaan väriin palaamista?

   Ei mun hiuksista koskaan tule kauttaaltaan tyven sävyiset, koska aurinko vaalentaa pituudet aina niin tehokkaasti :) Minulla on koko ikäni ollut tosi vaalea tukka, värjäsin sitä tai en. Lapsena tukka kasvoi 10-asteisen vaaleana, mutta kun se iän myötä tummui noin seiskaan, olivat pituudet silti aina vaaleat. Niinä vuosina kun en värjännnyt tukkaa, oli tyvestä noin 10 senttiä seiskaa, josta se sitten liukui pituuksien noin ysiin :)

   Jos siis haluaisin kokonaan sen sävyiset hiukset mitä mun päästä luonnostaan kasvaa, ne pitäisi värjätä :D Kirkkaampi vaaleus kuitenkin vetoaa, joten vaalennan mieluummin tyveä.

 23. 27

  NG sanoo

  Blondes just have more fun ;) Tummahiuksisille ei ole mitään vastaavaa kivaa tuotetta, mutta en kyllä halua enää hiuksiani kemikaaleille myrkyttääkään. Kun aikoinaan värjäsin kutrejani, niistä tuli aina lopuksi liian punertavan sävyiset – vaikka teki mitä. Lämmintä sävyä ei saa hiuksista pois ainakaan kotiväreillä.
  Viileä ruskea on suuri haaste!

  • 27.1

   Kattiakanssa sanoo

   Jos hiuksessa on luonnostaan voimakas punapigmentti (eli ei vaalene tai värit vetävät lämpimään/punaiseen), ei siihen tepsi kuin mattavivahde eli vihreä. Mattahan siis on punaisen vastaväri ja taittaa värin neutraaliin päin. Ammattivärisarjoista löytyy kyllä mattavivahteellisiakin värejä. Eli jos esimerkiksi tuhkalla (sininen) taitto ei onnistu, niin eikun vaan mattaa päähän ja kyllä se väri alkaa viilentyä. (Vaaleissa väreissä oltava varovainen.) Jos siis ylipäätään haluaa väriä päähänsä. :)

 24. 28

  Halla sanoo

  Schwarzkopfin Blond spray on kyllä vakkarituote. En värjää muuten, koska en tarvitse/halua isoa muutosta hiusten väriin mutta keskellä talvea usein alkaa tummempi ”juurikasvu” harmittaa ja silloin tämä on kyllä kätevä. :)

 25. 29

  Tuijamarika sanoo

  Minä testasin John Friedan Go Blonder -sarjan Lightening Sprayn:tä tällä viikolla ja tykkäsin! Minulla on hauras hius sekä oma hiusväri on ns. maantienharmaa ja huomasin jo heti ensimmäisen kerran jälkeen vaalennuksen! Käytin Spraytä x 3 (peräkkäisinä päivinä) jonka jälkeen päätin että lopputulos on minulle riittävä, en halunnus ns. ”yli vaalentaan hiusta”. Minulle hiuksiin tuli pieni kellertävä vivahde jonka sain hopeashampoolla hyvin taitettua normaaliin väriin takaisin.

  Kuopion Sokoksella huomasin että Schwarzkopfin vaalennussuihke oli sijoitettu hiusvärien joukkoon hyllyyn kun taas Frieda oli sijoitettu shamppoo ja hoitoaineiden joukkoon. Schwarzkopfin vaalennussuihke on ilmeisesti tosiaan hieman tujumpaa kuin Friedan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.