Uuteen valmennukseen!

”Näytätpä sinä hyvältä!”, sanoi Optimal Performance -valmentajani Tytti Koro kun astuin eilen sisään OP:n toimistolla Tampereella.

Edit. Sain Kauneudelta & Terveydeltä viestin koskien tämän postauksen oletusarvoista ’kaupallinen yhteistyö’ -statusta. Kyseessä ei kuitenkaan ole kaupallinen yhteistyö, joten siksi sellainen merkintä puuttuu postauksesta. :) Olen maksanut valmennuksesta (kuten myös edellisestä) itse, enkä saa Optimal Performancelta mitään vastineeksi siitä, että kirjoitan valmennuskokemuksistani blogiin. K&T:n mielestä minun oli joka tapauksessa hyvä tuoda tämä esiin ja myös kertoa valmennuksen hinta, joten kerron myös sen: 5 tapaamisen paketti maksaa 350 euroa. Paketti ei sisällä treeniohjelmaa jonka ostan vielä siihen päälle, se maksaa 150 euroa.

salilla_img_6010

Tänään salilla

Näytän Tytin (ja omastakin) mielestä paljon paremmalta kuin viime keväänä, jolloin viimeksi kohtasimme. FitFarm-kokeilun (ei-toivotut) sivuvaikutukset ovat nyt täysin kadonneet ja näytän enemmän itseltäni :)

Alla kuva viime maaliskuulta FitFarm-ajoilta jolloin olin ehkä kuivimmillani.

fitfarm_tulokset_img_3265

Niille lukijoille jotka eivät tiedä mistä on kysymys, tässä projekti pähkinänkuoressa:

 • Halusin viime talvena selvittää, a) millaisia vaikutuksia hiilihydraattien lisäämisellä on liikuntaharrastuksessani kehittymiseen ja b) millaisia vaikutuksia ylipäänsä on ammattilaisen tekemällä ruokavaliolla ja treeniohjelmalla.
 • Etsiessäni sopivaa valmennustahoa, kiinnostuin kahdesta aivan erityyppisestä valmennuskonseptista (FitFarm ja Optimal Performance) ja päätin vertailla niitä.
 • Vedin FitFarm-kokeilun kokonaisuudessaan (kokeilusta kertovan postaussarjan voi lukea täältä) mutta loppuvuoden kalenterin täyttyessä matkoista ja työsitoumuksista toisella paikkakunnalla, oli OP:n valmennuksen toteuttaminen sen verran vaikeaa, että siirsin sen tämän vuoden puolelle.

Koska olen nyt palautunut FitFarmin jäljiltä täysin lähtöpisteeseen, tai oikeastaan liikunnan kannalta vielä miinuksen puolelle, on OP-valmennuksen testaukselle nyt paljon paremmat lähtökohdat kuin jos olisin vetänyt sen vain muutaman välikuukauden jälkeen, kuten olin ensin suunnitellut.

Kalenterini mukaan olen viimeksi käynyt tekemässä kunnon salitreenin 6.9., eli juuri ennen syksyn Kreikan matkalle lähtöä. Siis yli neljä kuukautta sitten..! Syksyn ajan vedin kotijumppaani (15 minuutin hiit-treeni) joka ylläpitikin kuntoa tosi hyvin kunnes sairastuin siihen monta viikkoa kestäneeseen megaflunssaan USAssa marraskuun puolessa välissä. Nyt en ole harrastanut minkäänlaista liikuntaa kahteen kuukauteen, ja se todellakin tuntuu. Olen niiiiiin odottanut että pääsen taas treenaamaan.

optimalperformance_tyttikoro

Tytti Koro (kuva Optimal Performance)

Tytti kysyi minulta tapaamisen alussa kysymyksen, jota olin osannut odottaa ja johon olin kovasti yrittänyt keksiä vastausta, se kun on koko valmennuksen a ja o ja valmentajan tärkein työkalu.

”Mitä tavoitteita sinulla on? Mitä haluat valmennuksella saavuttaa?”

Jos OP olisi valikoitunut viime talvena ensimmäiseksi valmentajakseni, olisin tietysti kertonut hiilihydraattien vaikutuksiin liittyvistä tavoitteistani. Mutta koska viime talven kokeilu vastasi jo tyhjentävästi siihen kysymykseen, ei minulla enää ole vastaavaa konkreettista selvitettävää. Minulla ei ole fitness-tavoitteita, ei maraton-tavoitteita, eikä kehonkoostumustavoitteita. Olen niin ”tylsä” asiakas, että minulla ei ole muita tavoitteita kuin voida hyvin. Liikunta (kuten myös ruoka) tuo minulle valtavasti hyvää oloa, ja oikea ravinto tukee liikuntaharrastusta.

”Et sinä ole tylsä asiakas”, Tytti sanoi. ”Useimmat peruskuntoilijat haluavat juuri sitä; voida hyvin ja olla energinen.”

Noniin, eli tällä lähdetään uuteen vuoteen ja takaisin treenin pariin. :) Lihakset, kohta saatte taas kyytiä ^_^

salilla_img_6067

Olen tavallaan hirveän pitkään halunnut uskoa, että mä en ”oikeasti” tykkää liikunnasta, vain koska sen harrastus ei aina ole ollut luontainen osa elämääni ja sain todellakin 12 vuotta sitten ”määrätä” itseni puoliväkisin salille kun päätin, että nyt mä satsaan tulevaisuuteen ja hyvinvointiini.

Liikunta oli ikäänkuin ”tylsän makuinen terveysjuttu” niinkuin veteen tehty kaurapuuro  jota piti harrastaa vain koska tietää, että se on hyväksi ja sillä tekee itselleen palveluksen. Mutta kyllä mä olen nyt jo myöntänyt, että nykyään mä liikun myös siksi koska mä oikeasti tykkään siitä :) Se on sijoitus omaan pitkän linjan terveyteen, mutta myös välitöntä hyvää oloa ja mieltä tuova asia.  Kun liikun säännöllisesti, tuntuu hyvältä ja jaksan paremmin :) Kun en liiku, tuntuu huonommalta :) Yksinkertaista matematiikkaa jonka pohjalta on helppo tehdä valinta.

optimalpeformance_img_5990

optimalpeformance_img_5991

Kuvia OP:n tiloissa :) Jotenkin aika erilainen fiilis kuin FitFarmilla…

Optimal Performancen valmennus pohjautuu BioSignature -menetelmään, jossa selvitetään asiakkaan kehon hormonaalinen tila 12 pisteen rasvaprosenttimittauksella sekä laajalla taustatietojen kartoituksella. BioSignaturen mukaan rasvan kertyminen vartalon eri kohtiin heijastaa elimistön hormonaalista tilaa. Valmentaja antaa mittaustulosten ja asiakkaan elämäntapatietojen perusteella suosituksia elämäntapamuutoksiin, jotka tähtäävät elimistön hormonitoiminnan taspainottumiseen. Kun hormonitasapaino on kunnossa, on esimerkiksi kunto- tai painonhallintaprojekteihin liittyvien tavoitteiden saavutuskin helpompaa.

Optimal Performancen valmennus on nopeasti FitFarmiin verrattuna kokonaisvaltaisempaa ja siinä halutaan selvittää asiakkaan elämäntapojen ja terveysasioiden kokonaiskuva ennenkuin lähdetään rakentamaan mitään ohjelmia. Hyvin eri tyyppinen lähestymistapa. Esitietokaavakkeetkin ovat kuin eri maailmoista, OP:n kaavakkeessa kysellään mm. henkisestä hyvinvoinnista, stressistä ja unen laadusta FitFarmin keskittyessä asioihin kuten tarkat ruoka-ajat kellonaikoineen, lisäravinteiden käyttö ja asiakkaan nykyinen treeniohjelma.

Kerron omasta BioSignature-hormoniprofiilistani, ”ruokavaliostani” ja muista Tytin suosituksista toisessa postauksessa, muuten tästä tulee taas liian pitkä ja raskas teksti. (Tulette sitten näkemään miksi ruokavalio on lainausmerkeissä.)

biosignature_rasvaprosentti

Sen verran voin tässä vielä kertoa (kun  mun rasvoistakin oltiin FitFarmin aikana huolissaan), että rasvaprosenttini oli noussut takaisin vuoden takaisiin lukemiin. Korkea se ei ole edelleenkään, mutta ei ole tainnut olla minulla koskaan. Sen verran fättiä on kuitenkin palautunut kehooni, että olen saanut peban takaisin ^_^ :D Jei!

salilla_img_6021

Mullahan ei ole oikeastaan koskaan ollut paljon lihaa persluiden päällä, ja siinä missä toiset surevat ”leveää” ahteriaan, minulle olisi aina kelvannut sellainen. No ainakin leveämpi kuin tämä. Vuosi sitten olin iloisena pannut merkille, että ikääntyminen (ja hormonitoiminnan muutokset) tuovat mukanaan sellaisiakin mieluisia muutoksia, että se vähä rasva joka kroppaani tarttuu, oli alkanut sijoittua enemmän takapuoleen. Mulla oli vihdoin pehmeyttä peräsimessä :) Ja sitten FitFarm-ohjelma vei pyllyn pois. :(

Mutta nyt se on palannut :) :) Joo, pikkuisen outoa ottaa blogiin kuva takamuksestaan, hahah ^_^ Mutta tää vaati nyt sellaisen – jos ei muilla perustein niin jos tämä saisi jonkun nauramaan :)

salilla_img_6074

Minä ainakin nauran koska olo on hyvä ja sitkeän flunssan viimeisetkin rippeet tuntuvat kaikonneen ja pääsen vihdoin viimein taas säännöllisen liikunnan pariin :)

Torstaina on uuden saliohjelmani treenit OP:lla. :) ”Lupaan että tunnet kyllä tehneesi”,  Tytti sanoi. :)

Kommentit
 1. 1

  Kuorotipu sanoo

  Noni, tätä on odotettu :)
  Mun liikunnat menee hetkeksi taas tauolle. Eilen ortopedillä kuulin että the nilkkaan on kasvanut ylimääräinen ”kieleke” sääriluuhun, joka nyt ilmeisesti rajottaa mun liikerataa. Helmikuulle leikkausaika varattu ja keppeilyä tiedossa vähintään 3-4 viikkoa, huonolla tsäkällä 7-8…

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Voi eiiiih… :/ On kyllä niin tylsä homma tuo sun jalka, kyllä se nyt jaksaa sinua kiusata :( Tosi kurjaa kuulla. Tivotaan että selviäisit sentään lyhimmällä mahdollisella keppeilyllä. Tsemppejä täältä!

   • 1.1.1

    kuorotipu sanoo

    Tänks. Pitää kyllä tehdä kunnon ruokasuunnitelmat kotonaoloajalle, jotta tulee syötyä kunnolla ja fiksusti sentään. Aina yhtä hankalaa, kun mies joutuu kauppavastuuseen…
    Mut joo, tällä leikkauksella tähdätään myös siihen, että mun nilkan liikerataa saataisiin paremmaksi. Viimeiset kaksi vuotta se on taipunut ainoastaan 90 asteen kulmaan, lääkäri oli sitä mieltä että tällä korjaantuisi. Varovasti toiveikas, mutta yritän varautua pettymykseenkin. Pääasia, että uusimmat vaivat (mm. nivelen totaalinen lukkiutuminen) katoaisi.

 2. 2

  Jaana sanoo

  Tytin valmennuksessa olin itsekin ja tykkäsin – niin valmennuksesta kuin toki Tytistäkin. Ja tuloksista. Ja ”ruokavaliosta” ja ja ja 😂

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Aaa, no onpas pieni maailma kun täältä löytyy Tytin muitakin asiakkaita :)

 3. 3

  LillyLollo sanoo

  No nyt kuulostaa hyvältä!!! Tätä kyllä seuraan todella suurella kiinnostuksella!

 4. 4

  Mindie sanoo

  Ihanaa Sanni kun kirjoitat niin aidosti ja turhia kursailematta! Mukavaa lukea tekstiä, jota ei ole hiottu joka kulmasta tai joka vaikuttaa liiankin harkitulta ja feikiltä. Aina tulee hyvä mieli julkaisujasi lukiessa :) Odotan kovasti juttusarjaa!

 5. 5

  Emma sanoo

  Täälläkin yksi OP:n valmennuksiin (Muscle Madness) osallistunut, ei ole kuin hyvää sanottavana :) Mulla tosin menee niin päin, että nyt Fitfarmilta vaihteeksi valmennusjakso helppouden ja edullisuuden vuoksi. Molemmissa on puolensa, mutta molempia kokeilleena mielestäni OP antaa paljon pitkäkestoisemmat työkalut arkeen. Niin tai näin, eiköhän omaan hyvinvointiin panostaminen ole aina kotiinpäin :)

 6. 6

  Anni sanoo

  Onko sulla värilliset piilarit vai tekeekö kamera tepposet, tuossa viimeisessä kuvassa sun silmät näyttää supervihreiltä! :0 Upeet lilan tukan kanssa.

  Tsemppiä valmennukseen!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Ei ole piilareita :) Mun silmät näyttää joskus jossain valaistuksessa vihertäviltä. Ja tulipa tästä mieleen tapaaminen IsaDoran kansainvälisen meikkitaiteilijan Stephan Øienin kanssa – hän sanoi että silmäni ovat ilman muuta ”kylmän vihreät” eivätkä lainkaan siniset ^_^ Itse olen edelleen toista mieltä :)

 7. 7

  Jonttu sanoo

  Tämä vain kuulostaa järkevältä lähestymistavalta (jätän mainitsematta mielipiteeni edellisestä valmennuksesta).

  Tänä vuonna mahdollisesti pääsen aloittamaan kuntosaleilun. :) :) En malttaisi odottaa enää yhtään.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Jipiii :) Mä käyn nyt vihdoin vastaamassa sun aiempiin kommentteihin tuolla ”Siveltimen merkitys meikkipohjalle” -postauksessa ^_^

   …ja Oriflame-postauksessakin oli yksi vastaamatta jäänyt kysymyskommentti sulta :)

   • 7.1.1

    Jonttu sanoo

    Oli siellä myös se lottovoitto-kysymys, jos haluat vastata. :)

    Saako muuten kysyä, oletko koskaan käynyt kuumakivihoidossa? Itse haluaisin testata sellaista.

    Ja pylly-asiasta… Onnittelut pyllystä. :) Mutta voisin sanoa näin toisen ääripään edustajana, että kyllä pieni pylly olisi kivempi ainakin ylläpitää: se ei valahda toisin kuin tällainen isompi, joka siis edellyttää ehdottomasti jotakin terhakoittavaa jumppaa pysyäkseen kuosissa. :)

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oli siellä myös se lottovoitto-kysymys, jos haluat vastata. :)

     Tuollaista en muistakaan… ^_^ Täytyy etsiä kommenteista hakusanalla ’lottovoitto’ :D :D

     En ole käynyt kuumakivihoidossa, ellei sellaiseksi lasketa kuumakivihierontaa. Kävin sellaisessa kerran, aromahierontaan oli yhdistetty myös lämpimiä kiviä. Se oli kyllä ihanan tuntuista.

     Mitä peppuun tulee – kyllä pienetkin peput veltostuu ja valahtaa ;) Todettu on perheen sisällä ^_^

     • 7.1.1.1.1

      Karoliina sanoo

      Joo kyllä tosiaankin veltostuu ja valahtaa :’D T: Entinen esteratsastaja, jolla peppu- ja reisitreeni tuli ennen kuin itsestään lähes joka päivä, mutta joka nykyään viisi vuotta harrastuksen lopettamisen jälkeen tuskailee löysän lättäpyllyn kanssa…

      • 7.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       :) ^_^ No pylly se on lättäpyllykin :) Mieluummin sellainen kuin ei ollenkaan :)

     • 7.1.1.1.2

      Jonttu sanoo

      Se oli siellä Oriflamessa tuo lottovoittokysymys.

      Mutta luulisin pienemmän pyllyn kannattelemiseen ainakin tarvittavan vähemmän vahvoja lihaksia, joten helpommalla pääsee. :)

      Joo, tuollaista kuumakivihierontaa juuri tarkoitin. On tämän vuoden listalla.

      • 7.1.1.1.2.1

       Sanni sanoo

       Mutta luulisin pienemmän pyllyn kannattelemiseen ainakin tarvittavan vähemmän vahvoja lihaksia, joten helpommalla pääsee. :)

       Hahah ^_^

    • 7.1.1.2

     NG sanoo

     Taitaa olla todella kulttuurisidonnaisia nämä takapuolen ihannekoot… Suomessa tosiaan yleensä on valiteltu omaa leveää ahteria, mutta joissain maissa, esim Brasiliassa, tavoitteena tuntuu olevan nimenomaan se muhkea, naisellinen ahteri… varsinkin afrobrasilialaisten keskuudessa. Samoin Nigeriassa…
     Näissä kulttuuripiireissä mainostetaan lisäravinteitakin, joilla naiselliset muodot saa kasvamaan.. ainakin maca ja MSM vaikuttavat muka muotoja muhkeuttavasti :-)
     Makunsa kullakin…

     • 7.1.1.2.1

      Sanni sanoo

      ainakin maca ja MSM vaikuttavat muka muotoja muhkeuttavasti :-)

      Hahah, saisinkohan minäkin näillä matskua pehvaan? ^_^

 8. 10

  Heli S. sanoo

  Jee! Odotan mielenkiinnolla! Seuraan Op Performancea ja Kaisa Jaakkolaa ja homma on heillä mielestäni juurikin kokonaisvaltaista ja pitkäkestoisia ohjeita antavaa ja koko ihmisen hyvinvointiin keskittyvää.
  Fitfarm taas valmentaa fitnessurheilijoita kisakuntoon ja on huomannut että sama kituuttaminen näivettää läskit taviksiltakin ja rahastaa sillä välittämättä pitkäaikaisista seurauksista. Kokemukset molemmista perustuu someen ja mediaan ja varsinkin Fitfarmista mielipiteeni on aika kärjistetty ja he tekevät varmasti paljon hyvääkin.
  Tää sun kokeilu on mukavan herkullinen just kun siinä on nää molemmat! Uskon että saat Op:lta hyötyä just sun tavoitteisiin, mutta odotaan mielenkiinnnolla onko todella näin.
  Ja kai ny sitä pebaa saa kuvata ja näyttää ku siitä oli puhe! 😀 eikä mitään ”tykkään pyllystäni, mutta en kyllä jaa siitä kuvaa ettette kauhistu”-meininkiä. 😊😊😊

  • 10.1

   Sanni sanoo

   . Kokemukset molemmista perustuu someen ja mediaan ja varsinkin Fitfarmista mielipiteeni on aika kärjistetty ja he tekevät varmasti paljon hyvääkin.

   Mä uskon että kummallakin valmennustyypillä on puolensa ja niille sopiva asiakaskunta :) Toisille toimii jämpti ”Nyt teet grammalleen JUST näin” -ohjeistus, toisille vapaampi, ei voi sanoa että mikään tyyli olisi paras :) Henkisen hyvinvoinnin mukaanottaminen ja terveyden kokonaiskuvan korostaminen on mielestäni tärkeä juttu, mutta varmasti on niitäkin asiakkaita jotka mielellään skippaavat tällaisen ”abstraktimman” osan ja maksavat vain kirjaimellisesta treeniohjelmasta ja paperiruokavaliosta.

 9. 11

  siiri sanoo

  Jee, kiva kuulla vähän vertailua näistä valmennuksista! Jään seurailemaan kehitystä. :)

 10. 12

  Mia sanoo

  Hmhh, luin tän postauksen ekan kerran eilen illalla ja palasin nyt kommentoimaan. En ekalla lukukerralla osannut kyllä yhtään kaivata mitään hintatietoja tästä valmennuksesta, ovathan ne jokaisen selvitettävissä OP:lta jos asia kiinnostaa. Niin tai näin, tää kuulostaa tosi hyvältä! Mielenkiinnolla seurailen, varsinkin kun oot noin hyvässä kunnossa jo lähtökohtaisesti. Että miten koet hyvinvointisi kehittyvän tällä valmennuksella!

  Itse oon noudattanut nyt 1,5 viikkoa Alku-valmennusta, joka on varmaan jostain Fitfarmin ja OP:n välistä. (Fitfarmin superdieettiä oon joskus kokeillutkin, enkä pitänyt.) Tähän Alku-valmennukseen ei kuulu gluteeni, sokeri eikä maitotuotteet. Paljon kasviksia ja marjoja, hyvälaatuista rasvaa ja proteiinia senkin edestä. Mulla kun ei ole paljoa painoa pudotettavana niin saan myös kerran päivässä syödä tuhdimmin hiilareita, joten karppauksestakaan tässä ei taida olla kyse. On tämä kuitenkin huomattavasti kuitenkin aiempaa hiilihydraattitietoinen ruokavalio mulle, koska sokeri eri muodoissaan on kuulunut niin pitkään ja vahvasti mun ruokavaliooni.

  On se hämmentävää, mitä neljä tasakokoista ateriaa päivässä tekee ihmiselle! Mä oon siis joutunut oikeasti opettelemaan syömään, ja tajusin just etten koko tänä aikana ole kaivannut karkkia. Ja mulle 1,5 viikkoa on pitkä aika. :D Vaikka lueskelin jo aikanaan niitä sun ketoosi-ohjeita ja mietin, että tuolla varmasti pääsisin eroon sokerikoukusta, niin on se vaan ihan eri noudattaa täsmällisiä ohjeita (joista on maksanut). Koska kyllähän mä periaatteessa tiedän miten syödä, mutta kun paperilla lukee vaihtoehdot ja määrät, niin homma helpottuu kummasti. Aiemmin ongelmana oli myös varmasti liian pienet annoskoot, jotka kostautuivat makeanhimona. Kunnon ruokaa saa kyllä lapata melko isoja annoksia! Kaikesta tästä hehkutuksesta huolimatta, parin viikon päästä koittava Tallinnan loma ja pikku irroittelu ( @ Leib Resto) on niin ihana ajatus. :D

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Palaan tähän illalla, nyt tää lähtee salin juoksumatolle seuranaan tabletti ja ”Vain Elämää” :D

  • 12.2

   Sanni sanoo

   Jaa, no enpä mä muistanutkaan enää tähän eilen palata…

   ovathan ne jokaisen selvitettävissä OP:lta jos asia kiinnostaa.

   Tätä minäkin, kyllä tämä hintatietojen kanssa näyttää enemmän mainokselta kuin ilman :D

   On se hämmentävää, mitä neljä tasakokoista ateriaa päivässä tekee ihmiselle! Mä oon siis joutunut oikeasti opettelemaan syömään, ja tajusin just etten koko tänä aikana ole kaivannut karkkia. Ja mulle 1,5 viikkoa on pitkä aika. :D

   Jes, hyvähyvä Mia :) Toivottavasti fiilis jatkuu samanlaisena :)

   niin on se vaan ihan eri noudattaa täsmällisiä ohjeita (joista on maksanut).

   Näin on. Kyllä se rahallinen sijoituskin motivoi, niin ”tyhmä” motiivi kuin se onkin sen rinnalla, että ajattelisi vain omaan terveyteen satsaamista. Kun jostain maksaa, niin kummasti sitä sitoutuu asiaan eri lailla.. Tyhmää, mutta niin se tuntuu meillä ihmisillä olevan. Pelkkä, ”Tiedän että näin kannattaisi tehdä” ei useinkaa auta. :/

   Kauanko Alku-valmennus kestää?

   Ja hei, Tallinna <3… Mä niiiin haluaisin sinne tänä keväänä äijän kanssa, yritetään mahduttaa se johonkin viikonloppuun <3 Mä en ole vielä käynyt tuolla Leibissä ja haluan käydä – vaikka nimi tarkoittaakin leipää ja siitä he kai ovat tunnettuja ^_^ :D :D Mutta saa sieltä kuulema hemmetin hyvää muutakin ruokaa ^_^

   • 12.2.1

    Mia sanoo

    Mulle on ollut vaikeinta muutoksen tekeminen varmasti myös sen takia, kun mitään ns. näkyvää syytä muutoksen tekemiselle ei ole ollut. Enkä mä nyt suoraan sanottuna ole edes voinut huonosti, vaikka elintavat on välillä ollut katastrofaaliset – ainoa huono puoli on ollut heikotus kun syöminen unohtuu (ja sit myöhemmin tietty herkutellaan ja näin pois päin). Miehen painossa meidän elintavat kuitenkin näkyy, mikä motivoi yhteiseen muutokseen ja pakkohan se on myöntää että sokerin terveysvaikutukset mietityttää vaikka näennäisesti mulla kaikki onkin kunnossa. Alku-valmennus kestää muistaakseni 7 viikkoa, mutta koitan olla ajattelematta tätä kokeiluna vaan oikeasti uutena alkuna parempiin elintapoihin. Oon niin hämmentynyt tästä, että karkinhimo voi _aidosti _ hellittää! Tätä muutosta tehdessäni oon miettinyt, että miten sä sait itsesi käymään kuntosalilla suht pitkään, ilman että se oli sulle mitenkään kovin mieluisaa. Sulla on varmaan aika kova itsekuri, kun pelkällä järkeilyllä oot saanut pidettyä itses kunnossa, mä oon niin mukavuudenhaluinen että kaiken pitäisi olla aina kivaa tai sitä ei tapahdu. ( :D )

    Ja leivästä puheenollen, mun mielestä Rataskaevun alkuleipä oli jopa parempaa kuin Leibin. :D Uskon, että Leibistä löytyy kyllä sunkin ruokavalioon herkkuja, ja Mr. Karkkipäivälle vahva suositus heidän alkupala-tartarista. Ajattelin tilata sitä parin viikon päästä sekä alku- että pääruuaksi. :D Syön lihaa suht harvoin, mutta tuosta annoksesta oikeasti pidän,nam. Toivottavasti pääsette Tallinnaan herkuttelemaan! :)

    • 12.2.1.1

     Sanni sanoo

     Oon niin hämmentynyt tästä, että karkinhimo voi _aidosti _ hellittää!

     Niin se vaan voi :) :) No okei, mä olen oikeasti vähän jäävi kommentoimaan karkinhimoa kun mun makeanhimo kohdistui ensisijaisesti muihin makeisiin juttuihin kuin karkkiin… Mutta voin ainakin sanoa että makeanhimo voi aidosti hellittää..! :)

     miten sä sait itsesi käymään kuntosalilla suht pitkään, ilman että se oli sulle mitenkään kovin mieluisaa.

     En mä tiedä, tai no, kai mulla on sellainen luonne että kun jotain päätän niin mä sen myös toteutan. Ja sitten kun jostain tulee mulle rutiinia niin se alkaa mennä kuin itsestään… vaikka ei niin miellyttäisikään… :D Kävin kyllä tosi monta vuotta salilla ilman että olisin mitenkään nauttinut siitä, tai edes niistä jälkituntemuksista… Sitä vain kävi kun tiesi että se on hyväksi :) Toki huomasi että esim. töissä jaksoi paremmin mutta koska söinkin silloin niin huonosti niin olo ei ollut kokonaisvaltaisesti yhtä hyvä kuin nyt. Ei mulla oikein treeni juuri kropassa näkynytkään silloin koska söin vain pelkkää leipää.. :D Milläs ne lihakset olisi päässeet kehittymään sillä ruokavaliolla.. ^_^

 11. 13

  Mirri sanoo

  Tätä jään kiinnostuneena seuraamaan :) Olinkin ajatellut jossain vaiheessa kysyä, että miten OP:n kanssa kävi ja jäikö valmennuksesta mitään konkreettista vaikutusta arkielämään. Aion itsekin jossain vaiheessa kokeilla heidän valmennustaan, juuri nyt se ei oikein onnistu kun en pysty sitoutumaan säännölliseen saliharjoitteluun.
  Esim. unen ja rentoutumisen merkitys laihtumisessa on ollut minulle ihan uutta tietoa enkä usko, että fitfarmit tätä puolta kauheasti tuovat esille. Joten luen mielenkiinnolla kokemuksistasi ja mahdollisista ahaa-elämyksistä :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Esim. unen ja rentoutumisen merkitys laihtumisessa on ollut minulle ihan uutta tietoa

   Joo, Kaisa Jaakkolahan on joskus sanonut että jos asiakas ei pysty lupaamaan että yrittää korjata huonot nukkumatottumuksensa (käytännössä univajeen), Kaisa ei edes ala valmentamaan henkilöä koska univaje tekee hormonaalisesti niin huonon pohjan kehitykselle.

 12. 15

  Jonttu sanoo

  En muuten ymmärrä tätä, miten minulla on nyt yhtäkkiä hiukset rasvoittumaan nopeasti. :/ Jo toisen päivän aamuna alkaa tuntua, että pitäisi päästä suihkuun. Ennen meni aina kevyesti kaksi vuorokautta. Ihmeellistä tämä ikääntyminen. Ihohuokoset ovat myös viime vuoden aikana laajentuneet t-alueella, mutta siitä olin lukenutkin.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mulla on aina koko elämän vaihdellut hiusten rasvoittumissykli, pahimmillaan ovat rasvoittuneet päivässä, pisimmillään väli on ollut neljääkin päivää.

 13. 16

  sanna sanoo

  Jes, tätä olen odottanut. Osaatko sanoa voiko henkisesti huonosti voiva yrittää tälläistä valmennusta. Syömiset on päin p:tä, koska ei ole enää voimia itse tehdä mitään. Masennus ei helpota ja liikkeelle pitäisi päästä. Pitäisi löytää oikea henkilö, joka ottaa huomioon ensisijaisesti henkisen hyvinvoinnin ja pienin askelin liikkeelle lähdön.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa voiko henkisesti huonosti voiva yrittää tälläistä valmennusta.

   Mä sanoisin, että kyllä. OP:lla asennoituminen on todellakin kokonaisterveyden huomioivaa ja kaiken kaikkiaan ”kuuntelevampaa” eikä keskity vain nimellisiin tavoitteisiin kuten painonpudotus ja kilpailut (jotka vaikuttavat olevan syitä joiden vuoksi suurin osa asiakkaista hakeutuu valmennusyritysten palveluiden pariin).

   Kovasti tsemppiä sinulle sanna! Toivottelen voimia ja buustia talveen, pienin askelein on hyvä edetä :) Muista vain ottaa ne askeleet <3 Puolikaskin kerrallaan riittää <3

 14. 17

  mari sanoo

  Aiheeseen liittymättä: osaisitko suositella edullista (apteekki, marketti…pakolla pääsen kaupunkiin ostoksille, kun teen siitä asian..emotioniin) kosteuttavaa voidetta, joka ei jätä klähmää/kirvele silmiä.

  Poskipäät kiristää, jostain syystä ja vakkari garnieri ei auta. Madaran pihlaja voidetta laitoin yöksi, mutta silti kiristää…

  Huulet voi hyvin (ja kynsinauhat, joihin voiteen käytön laajensin) ja koira peukuttaa (terkuttaa) tätä myös.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Aiheeseen liittymättä: osaisitko suositella edullista (apteekki, marketti…pakolla pääsen kaupunkiin ostoksille, kun teen siitä asian..emotioniin) kosteuttavaa voidetta, joka ei jätä klähmää/kirvele silmiä.

   Apteekin perusvoiteiden koostumus on usein sellainen, että se ”jättää klähmää”, kun voidekoostumukset on formuloitu ns. tarpeenmukaisiksi, ei välttämättä kosmeettinen miellyttävyys etunenässä. Vaikka kyllä mun mielestä Aqualan L oli oikein kelpo kamaa monet, monet vuodet ^_^

   Sinun ihosi tilanne kuulostaa sellaiselta, että tarvitset jotain ihan ”megajankkia” rasvapitoisuuden puolesta, jos Mádaran Pihlajankin jäljiltä kiristää. Tässä vaiheessa minulle tulee ”tenkkapoo”, koska tuo Pihlajakin on mun mielestä erittäin klähmäävä, tahmea voide, en osaa vinkata vielä sitäkin rasvaisempaa voidetta joka ei olisi tahmea. :/

   Melkein tekee mieli antaa toisenlainen vinkki: kokeile normaalisti käyttämiesi voiteiden alla öljypitoista tehohoitoa kuten Lumenen Arctic Berry Cocktailia. Se on hydro-öljy eli öljyn ja veden sekoitus ja samalla kosteuttaa & ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti. Noissa nestemäisissä, seerumimaisissa koostumuksissa lipidit ja kosteutta sitovat ainesosat kulkeutuvat ihoon paremmin kuin paksussa rasvakoostumuksessa. Eli laitat tuota alle, tai vain kuivimpiin kohtiin kuten poskipäille, ja levität normaalisti käyttämäsi voidetta päälle.

  • 17.2

   Karoliina sanoo

   Tuo Sannin antama öljyseerumivinkki on kanssa hyvä, mutta jos ihan voidetta haluat myös testata niin itselläni ainakin hilseilevän kuivan ihon pelastus on joka talvi ollut Vichyn Nutrilogie 2 -hoitovoide. Se on tosi tehokkaasti kosteuttava ja hoitava voide hyvin kuivalle iholle, mutta ei ainakaan minun mielestä tahmea ja ainakin mun mielestä myös yllättävän kevyen oloinen hoitotehoihinsa verrattuna, tosin pienen rasvaisen pinnan se kyllä saattaa iholle jättää varsinkin, jos laittaa reilummin. Itseäni tämä ei tosin haittaa, kun tykkään varsinkin iltaisin jättää kasvoille kunnon hoitavan kerroksen muhittelemaan. Apteekeista saa siis tätä ja yleensä siellä on myöskin testerit näistä eli voit myös testata, mikä näistä Nutrilogieista ois sulle paras, niitä on nimittäin vielä Nutrilogie 1 normaalille ja kuivalle iholle, sekä baume todella kuivalle ja herkälle iholle.

 15. 18

  Maria sanoo

  OP:n Oikotie Optimaaliin -valmennuksen käyneenä ja elämääni paljon muuttaneena OP:lle iso lämmin suositus. <3 He TODELLA tietävät asiansa ja hyvinvoinnin kestävät lähtökohdat! Mahtavaa että olet heillä :) Tytillä kävin itsekin! Ja Jonin juttuja yhä seurailen facen välityksellä. Mainiota luettavaa. :)

  Yhtäkaikki, OP:lta sain hyvät lähtökohdat ja opit koko elämän ajaksi. Tästä matka jatkuu ja kerrostan tietoa yhä lisää. Nyt siis homejuttujen takia terveyshaasteita, mutta kyllä tästä vielä noustaan. :) Voit olla iloinen ja kiitollinen, että pystyt ylipäätään käymään salilla! :) Nauti siitä <3 iloitsen puolestasi ja pidän positiivisuuden mukana; vielä joku päivä pääsen itsekin taas treenaamaan itselle mieluisalla treenimuodolla (tod.näk tanssi & luonnollinen liikkuminen). Tsemiä ja aurinkoa alkaneeseen vuoteen! Ihana että vielä kirjoittelet. t.viimeksi joskus kesällä blogissasi vierailleena

 16. 19

  NG sanoo

  Kuulostaa meielnkiintoiselta! Varsinkin tuo asiakkaan rasvaprosenttiin/hormonaaliseen tasapainoon paneutuva asennoituminen, hormonitoiminta – sehän on kaiken a ja o.

  EI ole varoja satsata moiseen, mutta olen ollut ahkera kuntosalikävijä viimeiset puolitoista kuukautta: alkoi olla sellaisia terveyskremppoja, joiden kanssa painonpudotus ja ihonalaisesta rasvasta eroon pääsy ei enää ole vapaahetoista.. Kummasti onkin kiloja lähtenyt, vaikka en kovin pulska ollut. Parasta, että 1o vuotta sitten hankitut lempihousut mahtuvat taas jalkaan :)

  Luin jonkin artikkelin, jonka mukaan useimpien ongelma on just tuo rasvamäärä kropassa, vaikka ylipainoa ei näy.. :-(
  Tavoite on saada läskit lihaksiksi. Vaikka ei se kuntosali nyt niin omalta paikalta vielä tunnu, uskaltaudun testaamaan uusia vempeleitä aina kun paikka on tyhjillään :))) Kauhistelisit varmaan moista tumpelointia, mutta ehkä kevääseen mennessä alkaa sujua ..

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Hei, onnittelut uudesta harrastuksesta! :) Kuulostaa hyvältä – ainakin sun asenne ja fiilikset :)

   Kauhistelisit varmaan moista tumpelointia, mutta ehkä kevääseen mennessä alkaa sujua ..

   En varmasti kauhistelisi, NG :) Mähän osaan itse salilla vain ne laitteet jotka mulle on jonkun ohjelman myötä opetettu, muuten olen ihan yhtä noobi kuin eilen salittelun aloittanut ^_^ Mä aina välillä huvittuneena mietiskelen miten voikin olla niin soveltamiskyvytön ja laitetietämätön treenailija kuin mä, 12 vuoden säännöllisen saliharrastuksen jälkeen… ^_^ Mä vaan käyn siellä ja teen niinkuin ohjeissa lukee, ilman ohjeita olisin suunnilleen hukassa ^_^

   Jos keväällä tavattais salilla sä saattaisit jo olla mua pro’mpi :D

 17. 20

  Emmah sanoo

  Nyt on pakko kommentoida tuohon Kauneus & Terveys -toimituksen reaktioon liittyen, se kun sai nimittäin itseni hieman äkäiseksi. Tuli vähän kuin fiilis, että siellä olisi joku älähtänyt, että hittolainen, nyt Karkkipäivässä tarjotaan meiltä ilmaista mainostilaa jollekin! Tuntuu että monet tahot näkevät blogit vain pelkkänä markkinointialustana. Mitä kieltämättä monet blogit alkavat kyllä jo ollakin. On kuitenkin kurjaa, jos tuo kaupallisuus saa aikaan sen, ettei enää tehdä juttuja pelkästä mielenkiinnosta tai myöskin jos oletetaan taustalla olevan aina jonkin yhteistyön. Karkkipäivälle ehdottomasti pisteet siitä, että kirjoitat yhä sekä kriittisiä että kehuvia juttuja ilman kytköksiäkin!

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Älä suotta ”äkäisyty” K&T:lle, he tarkoittivat vain hyvää ja haluavat vain varmistua siitä että blogeissa noudatetaan läpinäkyvyyttä mainonnan suhteen.

   Toki minustakin on tylsää, että blogien kaupallistuessa kaikki vähänkään kolmatta osapuolta hyödyttävät postaukset nähdään tosi herkästi sovittuna mainoksena. Aikeissa on muuten kirjoittaa aiheesta ihan oma postauksenakin.

   Mutta K&T:n tarkoitus oli tosiaan vain varmistua, että noudatan sääntöjä, ei käynyt edes mielessä että he olisivat ajatelleet minun tarjonneen ”heidän ohitseen” ilmaista mainostilaa jollekin :) Se ei muuten olisi edes sallittua. Kaikki kaupalliset yhteistyöt menevät K&T:n kautta ja omatkin sellaiset hyväksytetään heillä.

   Mutta palataan asiaan lähiaikoina oman postauksen muodossa :)

 18. 21

  Ulpu sanoo

  Tää on mielenkiintoinen juttu. :) Mä oon Kaisa Jaakkolan Hyvän olon hormonidieetti-verkkovalmennuksessa nyt, selkävaivan takia en ole vielä päässyt kunnolla reenaileen, mut pikkuhiljaa. Syksyllä olin mukana Fitfarmin Supeedieetissä. Tykkään tästä hormonidieetistä ja OP:n filosofiasta, koska se on lempeämpi ja niinkuin sanoit, kokonaisvaltaisempi.

 19. 22

  heppe sanoo

  Mulle nousi kanssa jostain syystä karvat pystyyn, kun luin tuosta K & T reaktiosta. Ehkä se johtuu siitä, että blogiasi seuratessa ei ole ikinä tarvinnut miettiä jutun tarkoitusperiä tai lähtökohtia.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Mä luulen, että K&T:llä ei vielä ”tunneta” minua samalla lailla kuin te lukijat tunnette mun tyylin, ja kuinka esim. entisen portaalini Indiedaysin henkilökunta tunsi mun tyylin. Ymmärrän että ”älähdys” saattoi kuulostaa ikävältä ja onhan se tietysti minustakin ikävää jos joku taho epäilee minun salailevan sovittua yhteistyökuviota, mutta luulen, että kyseessä oli vain silkka halu varmistaa, että uusi bloggari varmasti tuntee mainonnan säännöt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.