Uusi väri! Honeyblond goes ash!

Uskalsin vihdoin tehdä sen! Minä, ikuinen hunajablondi, rohkaistuin kokeilemaan viileää sävyä!

Pahoittelen pälliarmeijaa, olen vain niin innoissani uudesta väristä. :)

UusiVari_IMG_1360

Tykkään!

Olen aina, aina ollut lämmin blondi. Tuhkan sävy on ollut jotain mitä en ole voinut kuvitellakaan itselleni, vaikka oma luonnollinen sävyni (joka tosin koskaan ei ehdi tyveä pidemmälle auringon aina vaalentaessa pituudet olkisiksi vaikka en niitä itse värjäisikään) on viileä 7.

idUusiVari_IMG_1347

Vasta viimeisen vuoden aikana, kiitos parin kampaajan kannustuksen, aloin miettiä viileän sävyn kokeilemista.

Olen niin jumiutunut näkemään itseni voimakkaan lämpimänä ja hunajaisena, että muutaman kauneuden ammattilaisen (IsaDoran meikkitaiteilija, Sokoksen pukeutumisneuvoja ja nämä pari kampaajaa), näkemykset minusta viileänä ovat tuntuneet vaikeilta sisäistää.

En edelleenkään allekirjoita sitä että olisin täysin viileä, mutta pakko myöntää, ettei viileä sävy hiuksissa näytä lainkaan hullummalta. :)

UusiVari_IMG_1366

UusiVariIMG_1370

Ihan kaikkea kellertävyyttä ei hiuksista saatu yhdellä käsittelyllä, ja etenkin päälaella näkyy edelleen jonkun verran lämmintä sävyä, mutta en odottanutkaan että pehko olisi tuhka yhdellä värjäyskerralla.

Nyt vain hopeashampoot kehiin! :) Kaapissa odonkin odottanut Lushin Daddy-O viime kesästä. :)

UusiVari_IMG_1368

  UusiVari_IMG_1330

Hieronko nyt taas suolaa haavoihin kun kerron, että lookissa on poskilla sitä ihanaa Yvesin kesäkokoelman hohdeposkipunaa joka myytiin saman tien loppuun… Pakko sanoa, että kerrassaan harmillisen huonoa ennakointia Suomen YR:ltä. Ihan mahtavimpia kausituotteita naismuistiin ja sitten ne eivät edes riitä kesään.

YR_hohdepuuteri_kesa2015_

Puuteriin liittyvä hauska tarina:

Muistatteko, kun tapasin Pariisissa lukijani Noran? Hänellä oli aivan ihastuttava kuulas, viileä ”Lumikki-meikki” täydellisen vienolla, huurretun pinkillä poskipunalla viimeisteltynä. Sitä tovin katseltuani totesin, ”Hmmm, sun poskipunan sävy on ihan kuin se Yvesin hohdepuuteri, josta just kirjoitin.”

Nora nauroi ja tunnusti, että oli postaukseni luettuaan käynyt samantien ostamassa kyseisen puuterin. :) Ja kasvoilla oli juuri sitä ^_^

Jos reissailette kesällä Euroopassa niin suosittelen käymään Rocherin liikkeessä nappaamassa talteen tuon upeuden, kun niitä muissa maissa vielä on saatavilla.

Lumene_kesa2015_punat

Huulilla Lumenen kesähuulipunasetin kaunein, numero 50 Horsmien Meri. <3 Punat saatu Lumenelta – ja kohta varmaan joku teistä saa nuo loput ;)

.

Mutta mitäs sanotte tukasta? Hunaja vai ”harmaa” – kumpi parempi?

Kommentit
 1. 1

  lapanen sanoo

  Molemmat sopii sulle hyvin. Tosi kiva muutos kyllä, näytät tosi kauniilta ja uusi väri on jotenkin tosi raikas. :) Vaikka entisessä ei mitään vikaa ollutkaan, niin kyllä välillä on kiva saada vähän vaihtelua! (ja en siis tarkoita, että lukijana haluaisin vaihtelua sinun hiuksiisi. :D Vaan että ite ainakin alan kaipaamaan omaan tukkaani vaihtelua, jos on ollut samanlainen väri/malli monta vuotta. Tälläkin hetkellä pähkäilen mitä uskaltaisin kampaajalta pyytää ensi viikolla.)

 2. 3

  sanoo

  Yksinkertaisesti, WAU. Sopii ihan tajuttoman hyvin! Mutta sopii myös se sun oma, hunajainenkin sävy :) Molemmat yhtä hyviä :) Itsekin olin pari vuotta viileän vaalea, mutta herkkyys pakotti jättämään hiusvärjäilyt ja vaalentamiset väliin, nyyh. Muuten olisin kyllä platinablondi edelleenkin :D

 3. 6

  Kaitlin sanoo

  Ooh, kauniit!

  Onks tähän muuten olemassa jotain nyrkkisääntöä, että minkäsävyinen blonditukka ”pitäisi” olla jos on esim. viileänsävyinen iho?

  Minusta kun tuntuu että se lapsuuden platinablondi sopi mulle paremmin kuin tää nykyinen kullertava hiekan sävy, ja vaikken enää hiuksia värjäile, mutta aina joskus mietin että pitäisköhän kokeilla jotain vaihtelua.

 4. 9

  anu sanoo

  Tykkään sävystä. Oisko vähän hyvän näköinen juttu, jos raskisit leikata hiuksesi sellaseen mittaan, mikä viimeisessä hiuskuvassa näkyy..

 5. 10

  Laura sanoo

  Moi!Tosi ihanan näköiset hiukset!Värjäsitkö ne itse vai kävitkö kampaajalla?Jos värjäsit itsenä,niin millä merkillä ja sävyllä?Itse voisin nimittäin värjätä itse,mutta sävy ja merkki ovat hakusessa.Aina,kun värjään itse,tuloksena on keltainen tukka.Omaan niin paljon punapigmenttiä,että ainoa vaihtoehto on värinpoisto,mutta se on hyvin raskas ja vaurioittaa.Sekin antaa tosin keltaisenvalkoisen värin,jossa tuhkaa ei ole. T:Tuhkaa mä metsästän

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Värjäsitkö ne itse vai kävitkö kampaajalla?

   Kampaajalla :) Sävyn muuttaminen on asia, jonka mieluiten annan ammattilaisen hoidettavaksi, en usko että itsellä olisi kerralla onnistunut lähellekään näin tasainen tulos. Tavallisen ylläpitovärjäyksen hoidan kyllä itse, mutta tällainen ”keltaisesta hopeaan” -projekti voi mennä kotiväreillä niin pieleen että mieluummin menen suosiolla ammattilaisen käsiin. ;)

  • 10.2

   blondi sanoo

   Voisin vaikka jakaa tänne teille mun hyväksi todetun, tehokkaan ja halvan tavan saada hiuksista kun hiuksista tuhkaisen sävyiset! Ihmiset tuntuu ajattelevan että tämä homma on jotenkin hirveän vaikea vaikka oikeasti tosi yksinkertaisesti hoituisi… :D

   Monella menee kotivärjäyksissä pieleen homma sen takia että kaupan kestoväreissä ei ole olemassa niin tuhkaista väriä joka taittaisi oikeasti sitä keltaista blondia. Ei ole myynnissä sävyä kun 9.1 vaikkapa, koska tuollainen väri vetäisi värjäämättömät hiukset taas ihan sinivioletiksi, ja kestovärit on kuitenkin suunniteltu ”virgin” tukkaan. Sitten on näitä jotka yrittää saada taitettua väriä neutraaleilla väreillä kuten 8.0 tai 7.0, kuviteltuaan että nuo ovat tuhkaisia sävyjä paketin kuvan perusteella – mutta eipä olekaan oikeasti, kun ne ovat neutraaleja, ILMAN taittosävyä. Tuollaisen iskeminen kelta-oranssiin tukkaan saa siitä lähinnä vihreän näköisen, kun se ainoastaan tummentaa mutta keltainen sävy jää – ja tiedättehän mitä tulee kun keltaista yrittää tummentaa, sellainen ällö oksennuksen vihreänharmaa..

   Hopeashampookaan ei ihan riitä, vaikka ne on jo aste parempaan suuntaan tosin. Hopeashampoossa on ongelmina että 1. jotta väri oikeasti vaikuttaisi kunnolla sitä olisi pidettävä päässä muutamia minuutteja, mutta eihän ihmiset tajua tehdä niin kun kyseessä on shampoo (myöskin tukka kuivuu kun shampoota pitää päässä vaikuttamassa, ei kivaa), 2. koska sävyte on shampoon seassa se miedontuu huomattavasti koska ns. peset sitä samalla pois sillä shampoolla! 3. jos tukka on nimenomaan keltainen eikä oranssi, monet hopeashampoot tuppaa olemaan liian sinisiä – keltaisen vastäväri on violetti, ei sininen, ja jos pistetään sinistä hopeashampoota keltaiseen tukkaan on tulos vihertävä tai harmaa.

   Sitten siihen salaisuuteen ja ratkaisuun.. Joka on VIOLETTI SUORAVÄRI: osta violettia suoraväriä puteli, color maskia tai jotain vastaavaa joka normaalisti käytettynä tekisi siis shokkivioletin tukan. Tästä sitten hoitoaineella (ja nimenomaan hoisikalla, ei shampoolla!!) laimentaa juuri omaan tukkaan sopivan litkun. Parasta on se että sävytteestä voi tehdä juuri niin voimakkaan tai miedon kuin haluaa riippuen kuinka paljon taitettavaa pigmenttiä on, eli tuolla saa jopa järkyn kusenkeltaisesta hiuksesta yhdellä käsittelyllä täysin tuhkaisen. Toki vahvan suoravärin kanssa kannattaa olla hieman varovainen, sitä ei oikeasti tarvitse laittaa kun ihan tippa hoitoaineen sekaan! (ja mielummin tekee vähän liian laimean ekalla yrityksellä.) Mutta vaikka sävyä tulisikin hitusen liikaa, niin sitä saa haalistettua parilla shampoopesulla jo huomattavasti. Halvaksikin tulee kun ainetta menee yhdellä kerralla niin vähän, ja kuivattavan hopeashampoon sijaan tämä nimenomaan hoitaa hiuksia!

   Ja paitsi että voit valita kuinka voimakkaan sävytteen haluat, niin voit myös valita sen itse sävyn sekoittamalla eri suoravärejä. Parhaimman tuloksen saa kun sävyttää juuri nimenomaan taitettavan hiuksen sävyn vastavärillä – eli keltaista violetilla, oranssia sähkönsinisellä, ja punaoranssia turkoosimmalla sinisellä. Esimerkiksi tummaksi värjätyn tukan vaalennuksessa, ensimmäisen värinpoiston jälkeen tulos on yleensä hyvin punertava ruskeanoranssi. Parhaiten tuosta saa neutraalin ruskean, ei värjäämällä kestovärillä vaan sävyttämällä turkoosinsininen suoravärisekoitus + hoitoaine sekoituksella. Kerran itselläni on tullut värinpoiston jälkeen jopa hieman vihertävänkeltainen tulos (hiuksessa aikaisemmin olleen kylmän sävyn vuoksi) jolloin sävytin lämpimän violetilla/lähes vaaleanpunaisella sävytteellä.

   Tälläinen menetelmä siis itselläni vain välähti päähän kerran, kun minulla oli jäänyt kaapin pohjalle violettia suoraväriä lojumaan. Sen jälkeen olen mm. vaalentanut tummanruskeasta platinablondiin parissa viikossa käyttäen vain värinpoistoa ja suoraväri+hoitoaine komboa..! :)

   • 10.2.1

    mercedes sanoo

    Luulin että oon ainoa joka on hoksannut tämän :D Directions -suoravärit on kyllä parhaita tähän, itse käytän Violet ja Plum -sävyjä. Ja nuo purkit kestää k-a-u-a-n, mulla on mennyt yksi purnukka jopa pari vuotta. Eivätkä maksa kuin n. 7-10 euroa muistaakseni. Aika hyvin kun vertaa kalliisiin hopeasampoisiin. Ja tuota väriä ei tosiaan tarvi paljoa sekoittaa hoitoaineeseen, itse meinaan laittaa aina liikaa vaikka kuinka yrittää varovainen olla.

    Pidän aina varalla yhtä purnukkaa punaista sävyä, kerran tukka alkoi vihertää ilkeästi kun värjäys meni vähän metsään. Yritin saada päähän luonnonvaaleaa/vaaleanruskehtavaa sävyä ja tuloksena oli tietysti harmaanvihreä. Tuo punainen suoraväri pelasti, hoitoaineeseen sekoitettuna taittoi mukavasti tuon vihreän pois ja jätti nätin hunajaisen sävyn hiuksiin.

 6. 12

  Susa- sanoo

  Todella hyvä väri sinulle! Oikein tyylikäs :) ”Vanhat” hiukset oli myös todella kivat, mutta tuo uusi on jotenkin modernimpi, jos näin voi sanoa :D

 7. 14

  Maa sanoo

  Varmaan se on vaihtelu, joka näyttää usein hyvältä tutun jälkeen. Molemmat kauniita, mutta tähän hetkeen tää uusi ”tuhka” on aivan LOISTAVA :)

 8. 15

  Siiri sanoo

  Jos aikaisemmin sinut hiukset oli kadehdittavan upeat niin entäs nyt sitten!! Aivan mielettömän hienot! Mulla on joku pakkomielle tuhkablondiin, palaan aina uudestaan ja uudestaan siihen takaisin vaikka melkein kaikkea muutakin on tullut kokeiltua :)

 9. 16

  Arlene sanoo

  Waau, onpas todella hyvin onnistunut sävynvaihdos ^_^ Tykkään kovasti ja mielestäni sopii sulle paremmin kuin se lämmin sävy. (sekin kyllä oli hyvännäköinen ;) )
  Ja noi huulipunat <3 Ittekki tykkään "räikeistä" huulipunasävyistä ja oon harmitellut ettei sopivia sävyjä löydy. Tai jos löytyy, ne on pigmentiltään niin onnettomia ettei niitä voi edes värikkäiksi sanoa :D Tartteekin kokeilla nää Lumenen huulipunat :)

 10. 19

  k sanoo

  Oi kun näyttää hyvältä, ensimmäinen reaktioni oli tuplaklikata kuvaa kunnes tajusin että ei, en ole istagramissa Tosi kiva tuo viileä sävy, jotenkin fresh! tykkään

 11. 20

  Eliina sanoo

  Oih, kylläpä näyttää hyvältä tuo väri! Ja viimeisessä kuvassa olet ihan laittoman kaunis<3

 12. 22

  Mimmu sanoo

  U-p-e-a sävy, just tuollaisen mäkin tahdon! :) Miten kampaaja teki tuon, millä väreillä?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Värimerkkiä en edes tiedä, Wellaa näkyi ainakin olevan valikoimassa, joten veikkaan sitä :) Emme siis tosiaan katsoneet edes mitään värikarttoja koska sanoin kampaajalle vain, ”Haluan 10-asteisen viileän vaalean”. :) Ja homma oli sillä selvä.

   Kampaaja vaalensi ensin tyven, teki sitten raitoja ja taittoi lopuksi pituuksien keltaisuutta jollain väriaineella pesupaikalla. Eli kolmi-vaiheinen suoritus.

 13. 24

  Mi sanoo

  Onko sulla vielä Magot? Olitko tyytyväinen niihin/kauanko pysyivät hyvänä? Itse harkitsen kasvatusprojektin tueksi. Olen pian pari vuotta kasvatellut aivan lyhyestä poikatukasta pidempää, mutta hitaalta tuntuu projekti.

  Viime kesänä mulla oli teipit, mutta niihin en ollut niin tyytyväinen.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Magot poistettiin viime viikolla, juuri niiden takia olinkin antanut värjäysvälin venyä tavallista pidemmäksi ja tyvikasvu oli niin extrakarmea :)

   Mago-kokemuksesta saatoin päätellä (se oli ensimmäinen hiustenpidennys/tuuhennus mikä minulla on koskaan ollut), etteivät pidennykset sovi hauraalle hiuslaadulleni. Vaikka Mago on kiinnitystekniikkana markkinoiden hellävaraisin, osa pidennyskohdista rasittui niin että katkesi kokonaan, siis kaikki omat hiukset siitä kohtaa. Solmut siis pysyivät hyvin ja muuten tykkäsin tuuhennuksesta tosi paljon, sillä kiinnityskohdat eivät tuntuneet eivätkä näkyneet, mutta eihän kukaan tietenkään sitä toivo että omat hiukset katkeavat kiinnitysten seurauksena. Ymmärrän että hiuksia irtoaa luonnostaankin, mutta se ei kuulu luonnolliseen irtoamiseen että koko kiinnityskohdan nippu omaa hiusta katkeaa juuresta.

   En siis ole näillä näkymin ottamassa pidennyksiä enää uudestaan.

 14. 26

  rIIII sanoo

  Uuh, ekskellent! Molemmat sopii erinomaisesti, mut onhan toi hopeinen nyt hyvin ajankohtainen. :) Kokeilisin itsekin ellen olisi kalkkilaivan kapteeni. Naati siis, naainen!

 15. 27

  Jonttu sanoo

  Saammekohan ehkä jatkossa nähdä rohkean Sannin, joka ottaa reiät korviinsa ja innostuu ostelemaan ihania karkkikorviksia? :)

 16. 28

  Kriksu sanoo

  Upea! Laadukasta jälkeä. Tää sävy tuo sun silmät esiin ihan eri tavalla kuin se edellinen =).

 17. 30

  Nainen Hämeestä sanoo

  Waaauuu! Todella hyvä tämä väri. Ilme jotenkin kirkastui entisestään. Todella liputan tämän uuden värin puolesta. :)

 18. 31

  Missy sanoo

  Upea! :) Mun mielestä parempi kuin vanha, mutta myönnän tykkääväni kylmistä sävyistä enemmän kuin lämpimistä. Iski värjäyshimo…

  Jännä muuten toi sun väritys, kuvissa iho näyttää lämpimältä mutta silmät selkeästi viileiltä…?

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Jännä muuten toi sun väritys, kuvissa iho näyttää lämpimältä mutta silmät selkeästi viileiltä…?

   Totta..! Se on kyllä hassua.

 19. 32

  jenni sanoo

  Tukka on superhieno!

  Koin eilen, mitä tapahtuu, kun ”Karkkipäivä-moodi” iskee päälle. Olen Ranskassa ja eteeni tuli Yves Rocherin myymälä. Aivoissa napsahti, suuntasin myymälään ja suoraan kohti hohdepuuteria. Ja nyt olen sen onnellinen omistaja, vaikka en koskaan aiemmin olisi ajatellut tuon kaltaista tuotetta tarvitsevani tai hankkivani:)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Jeeee! :) Luulen, että tulet kyllä ihastumaan tuohon tuotteeseen! :) On niin helppo ja sopivan mieto kenelle tahansa, ei tule ylilyöntejä :)

 20. 33

  Ansku sanoo

  Nyt on pakko kommentoida että upea!! Siis niin nappi väri kun olla ja voi! Tekee sun ihosta kauniin hehkuvan, korostaa silmiä ja piirteitä ihan eri tavalla! :) Kuvissa kuin filmitähti konsanaan! ;)

 21. 34

  Mari sanoo

  Tosi upea väri!
  Kenellä kampaajalla kävit ja missä ?

  En ole ikinä päässyt tuollaiseen lopputulokseen kampaajalla. Takana on pari peräkkäistä katastrofia eri kampaajilla – olen 10 minuutin tarkan alkuselittämisen jälkeen (kuvien kera) kuitenkin saanut lopputuloksena juuri sen kullankellertävän/oranssihtavan vaalean, jota olen halunnut välttää. Minulla on lyhyet hiukset ja olen korostanut, että hiusten huonoon kuntoon meneminen ei ole ongelma, kunhan saan oikean vaaleuden asteen ja sävyn. Mutta ei…

  En tiedä voisiko olla ongelmana se, että vaikka oma hiusväri on se tylsä suomalainen maantienharmaa, niin olen ilmeisesti perinyt punatukkaiselta äidiltäni paljon punapigmenttiä. Moni kampaaja on kyllä kumonnut tätä amatöörihypoteesini, heheheee…

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Kenellä kampaajalla kävit ja missä ?

   Tampereen Sokoksen Hyvä Olossa ja Eveliinalla :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.