Tuuheuttavat hiustenhoitoaineet – hate to break this to you….

Käyttelen tässä juuri loppuun yhtä vuosien hiushärpäkejemmojeni viimeisistä tuotteista, Tigin Catwalk Thickening Conditioneria. Se on yksi huonoimpia käyttämiäni hoitoaineita, enkä toisaalta ylläty. Tuuheuttavat hoitoaineet eivät yleensäkään sovi yhteen kuivien, hauraiden ja käsittelyissä rispaantuneiden hiusten kanssa. (Miksi sitten aikoinaan edes ostin sen? Hyvä kysymys. Ehkäpä, koska hiukseni ovat yllämainittujen ominaisuuksien lisäksi myös ohuet, enkä koskaan lakkaa haaveilemasta lisätuuheudesta.)

Postauksen tarkoitus ei ole morkata tätä yhtä tuote-ressua, vaan ihmetellä yleisesti hiustuoteryhmää nimeltä tuuheuttavat hoitoaineet. Ostin Thickening Conditionerini siihen aikaan, kun vielä uskoin Joulupuk- -, no, ei nyt sentään, mutta tuuhentaviin hoitoaineisiin. Mikä on melkeinpä sama asia kuin Joulupukki. :)

Thickening_conditioner2

Asiahan on niin, että ei ole mitään teknologiaa, jolla shampoo ja hoitoaine voisivat lisätä hiuksiin volyymia. Tuuheuttavan shampoon ja hoitotuotteen toiminta perustuu siihen, että ne eivät jätä hiuksiin ”kuorrutteita” (eli niitä silottavia ja kiillottavia aineita) jotka voivat tehdä hiuksen raskaaksi. Yksinkertaisesti ilmaistuna ne ovat siis niin vähän hoitavia kuin mahdollista.

Kun tavallisen hoitoaineen ideana on jättää hiukseen silottava, hiussuomuja sulkeva ja kampaamista helpottava kerros, toimii volyymihoitoaine päinvastoin. Kaikki hiuksen pintaan kerrostuvat aineet voivat potentiaalisesti tehdä hiuksesta raskaan ja verottaa hiuksen luonnollista ilmavuutta. Kun nämä aineet minimoidaan, hius tuntuu kevyemmältä, – ja usein myös pörröisemmältä ja sähköisemmältä. Voilá – hiuksesi ovat ”paksummat”! :)

Volyymishampoo on käytännössä yhtä kuin syväpuhdistava shampoo, eli jos etsit sellaista, niin paremman puutteessa hommaan sopii myös tuuheutta lupaava shampoo. Tuuheuttava hoitoaine? No, se on vain hyvin, hyvin heikosti pehmentävä ja silottava hoitoaine. Huonokuntoiset hiukset omaavalle se on tiketti yhä vain pörröisempään, takkuisempaan ja sameampaan pehkoon.

Ehkä paras ”tuuheuttava” hoitoaine mitä olen kokeillut oli Santen Mango 2 in 1. Koska se ei käytännössä tuntunut hoitavan hiusta lainkaan. Minkä tuloksena hiukseni muistuttivat karheaa leijonanharjaa! :) Huono valinta minun hiuksilleni, mutta oivallinen littanan mutta hyväkuntoisen kuontalon omistavalle.

Uteliaana kyselenkin nyt, onko joku joskus onnistunut löytämään hoitoaineen, joka  jättää hiukset sekä hoidetun silkkisiksi ja helposti kammattaviksi, että muhkean tuuheiksi? Ja jos näin on – mistä se tuuheus tulee?

Kommentit
 1. 1

  Jonayla sanoo

  Itselläni on vaaleaksi raidoitetut, kuivat, ohuet hiukset, mutta hiuksia on paljon. Hiukset jää helposti takkuun jopa hoitavista hoitoaineista. Niiden vika on aina se, että hiukset valuu seuraavana päätä pitkin, vaikka laittaisi vain latvoihin, taas nuo tuuhentavat eivät ole riittävän hoitavia, paitsi tämä: http://www.hqhair.com/moroccanoil-extra-volume-conditioner-supersize-500ml/10647788.html Mä luulen, että tuo argan-öljy tekee sen, mutta sitä on vähemmän kuin muissa sarjan hoitoaineissa, näissä tietääkseni käytetään myös vehnäproteiinia, joka siloittaa hiuksen pintaa.

  • 1.1

   Nia sanoo

   Mistä noita moroccanoil tuotteita saa Suomesta? En ole löytänyt kampaamoa mikä möisi. Saakohan Turusta?

   • 1.1.1

    Tuuli sanoo

    lookfantastic.com ainakin myi marocconoilia (UK:sta tilattava) ja ihan äskettäin minusta vasta Suomeen tulleet myyntii paikkaa en muista :(( mutta nettisivu taisi olla..

   • 1.1.2

    RiinaK sanoo

    Avon myy myös Moroccanoil-tuotteita. Sarjasta löytyy ainakin shampoo, hoitoaine ja hoitoöljy. Itselläni on shampoo ja öljy käytössä ja tykkään! Edellyttää toki, että tietää jonkun tyypin, joka myy Avoneita ;)

   • 1.1.3

    Satu sanoo

    Hiuskeskus uuden Kodin1 (Raisio) vieressä myy morcoonoilia), hypistelin putela eilen mutta en raskinut ostaa (49 €).

 2. 2

  mervi sanoo

  Mulla on ohuet ja todella silkkiset hiukset. Semmoiset että niihin ei saa MITÄÄN kampauksia pitämään minkäälaisilla käsittelyillä tai aineilla, ja kampaajakin kerran sanoi että esim. permanenttia olisi turha tehdä niin sileäpintaiseen hiukseen. Eli en tosiaankaan tarvitse mitään siloittavia itse, käytän lähinnä sähköisyyden hallintaan. Mutta SHAMPOO oli se millä viimein sain hiuksiin vähän jämäkkyyttä, testikäyttöön ostin xz:n 2-in-1 öljyhoitoshampoon. Hetken kesti että hiukset tottuivat nuin vahvaan tavaraan, kun aika hellävaraisia shampoita olen käyttänyt, mutta nykyään tuntuu ihanan ravituilta, ihan kuin jatkuvasti olisi jaksanut tehdä oliiviöljykäsittelyn tukalle. :)

 3. 3

  ano sanoo

  Mä en edes haaveile huokoisen ja luonnonkiharan tukkani kanssa käyttäväni pesuun tuuheuttavia tuotteita :D iha paras on ku heitän mielin määrin jätettäviä hoitsikoita tukkaan ja latvoihin vielä öljyä, sitte suihkuttelen hiuksen tyveen tyvivaahtoa, föönaan eka jakauksen paikoilleen ja sit pää ronskisti alaspäin ja tyven föönaus kuivaksi. Jos oon suoristamassa tukkaa myöhemmin ni annan kuivua loppuun rauhassa ja suihkin sit viä lämpösuojat. Muutenkin koitan olla nykyään föönaamatta turhaan, kiharoista tulee paljon föönattua kauniimmat jos en jaksa suoristaa :) tyvivaahdon lisäksi myös suolasuihke on kans aika jees.

 4. 4

  n sanoo

  Olipa taas jännä tieto! Olen usein ostanut noita tuuheuttavia shampoita ja hoitoaineita – ja pitänyt niistä. Mutta hiukseni ovatkin aika hyväkuntoiset, joskin hyvin ohuet. Usein jätän hoitoaineen kokonaan pois juuri siksi, koska se tekee jo valmiiksi liukkaista hiuksistani painavat ja öljyisen tuntuiset lirut.
  Kiitos näistä ”sisäpiirivihjeistä”. Tässä juuri jännitän, uskallanko jättää loppuvan silmänympärysvoiteen jälkeen uuden ostamatta vihjeestäsi. Nöyrästi olen naistenlehtien opastamana hinkannut ilmeisesti siis ihan vaan kalliimpaa kasvovoidetta silmien ympärille yli kymmenen vuotta.

 5. 5

  Kirsi sanoo

  Four Reasonit toimii minulla, en tiedä onko vaan harha, koska uskon niihin :D Mutta erityisesti Four Reasons Volume Booster 250 ml Ryhdikäs tyvikohottaja on oikeasti ihan musthääv -tuote. Ilman sitä tukka on ihan lässänänä päässä, mutta sen kanssa föönattuna saa aikamoisen sexyleijonaharjan :D Toki mulla on lähtökohtaisestikin jo aika tuuhea tukka.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Tuo tyvikohottaja lienee kuitenkin muotoilutuote, ei hoitsikka…? Muotoilutuotteilla toki saa nostoa tukkaan! :)

   • 5.1.1

    Kirsi sanoo

    Niin on, mutta ajattelin tämän vinkin jakaa jos joku yrittää turhaan hoitsikoilla saada nostetta tukkaan. Ja kun kyseessä oli nyös niiden toimintaperiaatteet, niin ajattelin et jos se kohottaja toimii samalla tavalla, kun hoitsikka, eli ei toimi, niin mikä siinä on sitten eriä, että se oikeasti saa tyven kohoamaan?

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Muotoilutuotteissahan on aina hiusta ”kovettavia” eli kiinnittäviä aineita, jotka jähmettävät hiusta tiettyyn asentoon. En puhu nyt siis pelkästään hiuskiinteistä, vaan mistä tahansa tuotteesta joka lupaa muotoilla hiusta. Muotoilu = hius ”jähmetetään” vaihtelevalla asteella johonkin muotoon, oli se sitten luonnonkiharan kevyttä korostusta tai irokeesin pystyyn friizaamista. :)

     Tyvikohottajissa on näitä muotoilevia ainesosia, jotka (yleensä lämmön tehostamana) ”jähmettävät” juuria ylöspäin päänahasta. Tietenkään fiilis ei ole yhtä selkeä ja vahva kuin geeleissä, lakoissa tai voimakkaissa muotoiluvaahdoissa. Mutta sen kyllä tuntee. :) Itse en ainakaan ole kokeillut yhtäkään tyvikohottajaa joka ei jättäisi hiukseen selkeää ”tuotteen tuntua”.

     Ja tietystikin kaikki vinkit ovat tervetulleita! :) En siis sitä tietenkään meinannut ettetkö olisi saanut muotoilutuotevihjettä kommentteihin jättää. :)

 6. 6

  Sumi sanoo

  Mulla on huonokuntoiset, ohentuneet ja kuivat hiukset. Aikani etsin hoitoaineita ja kasiini osui miriam quevedon Gold sublime http://www.miriamquevedo.com/ Taa on toiminut minulla loistavasti, kai tuo oikeasti on joku hiusnaamio, mutta ma kaytan sita hoitoaineena. :)

 7. 7

  sanoo

  Menee nyt vähän asian vierestä mutta en voi jättää kommentoimatta :D Mulla on hyväkuntoinen hius ja tuuheuttavat hoitoaineet ovat toimineetkin ihan kivasti. Nyt olen kokeillut muutaman viikon luonnonkosmetiikasta innostuneena Flow kosmetiikan olutmuna-shampoota ja huh miten hiukset kiiltää ja ovat lisäksi aika pöyheät. Eivät toki niin pöyheät, kuin noiden tuuheuttavien ”myrkkyjen” kanssa mutta sillä tavalla tuuheat, kiiltävät ja hyväkuntoiset, että noinkohan palaan enää vanhoihin tökötteihin. Suurena plussana tietysti luonnon omat konstit <3

  • 7.1

   maria sanoo

   Mulla on lasitukka, mutta sitä on tuuheasti. Oon testannut kahta shampoopalaa, toinen toi olutmuna, ja molemmat on vaan jättäneet tukan aivan älyttömän karmeaksi. Tuuheutta kyllä tulee, mutta tukka on kuin hamppua. Siellä se jämäpala vielä odottaa. Olen käyttänyt sitä JUURTEN pesuun silloin kun on semmonen olo, että huomenna olis kiva olla iso tukka, mutta pesen muun tukan joko Beauty Without Crueltyn (iHerbistä) tai BeSaven shampoolla. Hoitista en ole käyttänyt kampaajan kehoituksista huolimatta, eikä tuo ole edes huomannut kun hoitoaineen jätin pois näillä shampoilla. (Tulipa heti ilkikurinen olo!)

   Mulla tahtoo tyvikohottajat kohottaa kyllä hetkellisesti, mutta pari tuntia myöhemmin tukka on likaisen näköinen ja littana. Sattunut ehkä huonoja tuotteita, vai onkohan kyse sitten vain siitä, ettei päänahka ole tottunut ”tavallisiin” tuotteisiin noitten ekoshampoitten jäljiltä? Mulla on muutenkin tahtonut olla huonoa tuuria noitten muotoilutuotteiden kanssa: olin kerran hiusmallina schwarzkopfille, ja kampaajaparat eivät arvanneet että mun tukassa pysyy kiharat ehkä puoli tuntia. Lässähtihän se ennen h-hetkeä. :D Paikallisessa kampaamossa tekivät mulle kyllä niin sähäkän tyvikohottajalakkavahakombinaation että olin kaksi päivää aivan valtavalla, ihanalla kiharatukalla.

 8. 8

  Anna sanoo

  Hei!

  Tässä mun löytö:
  http://www.feelunique.com/p/LOreal-Paris-Hair-Expertise-EverPure-Colour-Care-Volume-Conditioner-250ml

  Hiukseni ovat ohuet, puolipitkät ja värjätyt (myös vaalennetut) ja olen koko aikuisikäni yritäänyt etsiä sitä ”täydelllistä” hoitsikkaa, joka edes hieman tois sitä tuuheutta pehkoon.

  Tuo L’Orealin hoitsikka on ollut viime aikojeni suosikki. Edullinen, kivan rapsakka tuoksu, huuhtoutuu helposti ja pesun jälkeen hiukset tuntuvat todella ilmavilta, jonka siis itseni kohdalla tulkitsen ”tuuheudeksi” :D. En ole huomannut, että aiheuttais värille damagea. Ei täydellinen hoitsikka, mutta sitä täydellistä etsiessä käytän mieluusti tätä.

  Tälle kuuluu pariksi shampoo, jota myös käytän, mutta en niin usein kun hoitsikkaa, nimittäin shampoo saa hiukset todella takkuisiksi ja kuiviksi. Niinpä käytän Laveran mango-shampoota.

 9. 9

  Inka sanoo

  Ei apua, en muista joskus olin kaverilla ja ei ollu omia shampoita mukana ja käytin jotain oriflamen tuuheuttavaa shampoota ja joku normihoitoaine. Ja ai että :D mulla oli aamulla sellanen leijonanharja tyvestä:D ja hyvin säily kuohkeus läpi päivän:)

 10. 10

  sanoo

  Heh, pakko kommentoida, että totta tosiaan tuo Santen 2 in 1-hoitoaine on kyllä täyttä höttöä. Ostin muutama vuosi sitten yhden putelin ja kummastelin ensimmäisen käyttökerran jälkeen, että onko tässä nyt käyttäjässä vikaa. Seuraavalla kerralla taisin lotrata kuontalooni melkein puoli pulloa ainetta ja sama karhea leijonanharja oli silti lopputuloksena. Luonnonkosmetiikasta paras kokeilemani hoitoaine (jolla on sertifikaatti) on Melvitan väsyneiden hiusten hoitoaine. Silottaa ja kosteuttaa eikä latista. Toimii minulla.

 11. 11

  Hanna sanoo

  Mä oon kanssa aina ihmettelyt tätä :D Omaan lättänään, ohueen ja nopeasti rasvoittuvaan (ihana kombo;) tukkaan ei kauheammin hoitoaineita tarvitse – paitsi kesällä jos pyörii paljon vedessä ja auringossa ja talvisin hiusten sähköittyessä kovilla pakkasilla tai lämpötilojen vaihdellessa, siis tyyliin -20 mennään johonkin -3, ne on aina pahimpia sähköisyyden aikoja :D Sillonkin oikeestaan kelpaa mikä vaan hoitsikka, vaikka sit nää ”tuuheuttavat”, tai mieluummin käytän jotain kevyttä jätettävää hoitosuihketta. Mutta paras hoitoaine näille mun ohuille&sähköisille hiuksille on rakennepaikkaavat hoitoaineet! (Useimmat) eivät lätsäytä hiuksia ja sähköisyys pysyy suht hyvin kurissa :)

 12. 12

  KK sanoo

  Tiedätkö mistä saisi noita Urban Decayn Naked paletteja? Joku luotettava kauppa missä ei ois pelkoa tulleista…

 13. 13

  Ansku sanoo

  Kertokaa mullekin millä saa tuuheutta lirularu-tukkaan, mulla ei auta niin ei mikään!!! paitsi ehkä koko pään kreppaus ;)

  Mulla on luomuvaalea hyväkuntoinen tukka (tosin latvat epäilemättä kuivat kuten kaikilla pitkätukilla), hiuksia on lukumääräiseti paljon, mutta yksittäiset haivenet ovat ohuita.
  Ja se ei kohoa ei millään.

  Luin ylistäviä arvioita TIGIn Epic Volume-sampoosta ja hoitiksesta, ja haksahdin ostamaan isot putelit. Ihan hyvät perusaineet, mutta kun ne eivät tuuheuta yhtikäs mitenkään, siis minun tukassa. Hoitavuus on mulle ihan riittävä, tukka ei ole myöskään sähköinen pesun jälkeen.

  Muitakin ”tuuheuttavia” olen kokeillut vuosien varrella, ja useimmat niistä ovat olleet heikkolaatusia (ei tuuheuttaneet eikä hoitaneet).

  Tänään viimeksi katselin työpaikan vessan peilistä että siinä ne taas valuu päätä myöten rumasti, vaikka aamulla on föönätty ja suihkittu lakkaa. Kesti nättinä 15 min.

  • 13.1

   maria sanoo

   Mulle suositteltiin että leikkaa lyhyeksi, tai ainakin kerrosta reippaasti, niin tukka jaksaa paremmin kohota omillaan.

  • 13.2

   Pilvi sanoo

   Suosittelen hiuspuuteria, antaa rakennetta ohuille hiuksille. Esim Osiksen Dust-it on hyvä tuote :).

 14. 14

  Jenny sanoo

  Mä oon huomannut, että osa näistä tuuheuttavista tuotteista tekee tukasta sellaisen ihan himpun verran tahmean, ja olen ajatellut että pitäisikö sen olla se tuuheuttava efekti. Sen huomaa varsinkin silloin, kun suihkun jälkeen tukan kuivuttua käyttää päätä alaspäin ja heilauttaa takaisin ylös, niin hiukset ikäänkuin jäävät koholleen eivätkä laskeudu sileästi hartioille. Henk koht inhoan itse tuota tunnetta valtavasti ja jos huomaan että tukka on tuollainen, tekisi mieli mennä pesemään uudelleen, koska rinnastan sen likaisuuteen ja lähmäisyyteen ja itse haluan että tukka on pesun jäljiltä puhdas, pehmeä ja supersileä :) Äitini tykkää Aussien Aussome Volumeista, varmaan vain koska shampoo on todella pesevä.

  Hei muuten, sanoit vastauspostauksessa että et pidä ollenkaan Fructiksesta, juu, en minäkään, mutta löysinpäs heiltä nykyisen HG-hoitoaineeni, Nutri Repairin. Siinä on minusta todella epäfructismaisen hyvä inci ja ei ollenkaan silikonia, mutta se siloittaa, kosteuttaa ja pehmentää ihan käsittämättömän hyvin ja toimii sekä lyhyellä että pitkällä vaikutusajalla! Ajattelin vain kertoa, että poikkeuksiakin löytyy :) Osa Fructiksen uusituista tuotteista on silikonittomia, olen incejä tiiraillut mutta tähän mennessä käyttänyt vain tuota unelmahoitoainetta.

 15. 15

  miimmu sanoo

  hmm, enpä ole tullut ajatelleeksi tuota! omat hiukseni ovat aivan superohuet ja sellaista silkkistä liru larua, joka menee helposti päätä pitkin. ihan hyväkuntoiset tosin, luulisin ainakin. joskus ostin Tigin jotain tuuheuttavaa hoitista, en muista nimeä mutta Bed Head -linjasta muistaakseni. ja minusta se toimi nimenomaan siten, että se ei myös siloitti hiusta! hiukset jäivät oikeasti ihanan pehmeän ja ”hoidetun” (eivät pitkäaikaisesti vaan pikemminkin silikonipintaisesti) tuntuisiksi ja silti tavanomaista ryhdikkäämmän ja tuhdimman oloisiksi. toki odotukseni tuotteelta olivat hyvin realistiset ottaen huomioon tämän hiiren hännän realiteetit. silloin pähkäilin, että ehkä hoitoaine olisi jättänyt vielä tavanomaista tuhdimman silikonikerroksen hiukseen, joka olisi tuonut paksuuden illuusion. totuutta en toki tiedä, mutta vannon että eron huomasi :D (jopa poikaystäväni, joka silloin kommentoi asiaa oma-aloitteisesti :D)

  • 15.1

   mau sanoo

   Minäkin muistan erään tosi hyvän ja oikeasti tuuheuttavan Tigin shamppoon ja hoitoaineen, josta sai tuuheutuksen lisäksi vielä sileät ja hyvän tuntuiset hiukset! En vaan minäkään muista linjan nimeä.. muistaakseni Catwalk?! ja pinkit pönikät, joita ei enää valmisteta (harmi!). Mulla siis pitkä tukka, ei kovin paksu muttei ohutkaan, monesti värjätty, taipusa ja kuivat latvat.

 16. 16

  sanoo

  Tykkään tuuheuttavista shampoista ja hoitoaineista juurikin sen takia, että ne pesevät hiuksen kunnolla. Hiusten peseminen vähän jytymmällä aineella on todellakin minulle tarpeellista, koska hiukset rasvoittuvat todella nopeasti (olen siis 14-vuotias), enkä kuitenkaan halua/jaksa pestä hiuksia joka päivä. Mulla on myös luonnostaan tosi paksut hiukset, ja ne lässähtää helposti, jos käyttää liian hoitavia aineita. Itse tykkään Aussien Aussome Volume shampoosta ja hoitsikasta, mutta ne ovat juuri niitä erittäin vähän hoitavia, joten ne eivät ole sitä mitä etsit :D

 17. 17

  sanoo

  Minun tukassa on pesun jälkeen aina ”volaa” vaikka muille jakaa. Hiukset on ihan normaalipaksuiset, mutta karheat, pörröiset ja taipuisat. Ei niihin pure kuin suotistusrauta eikä sekään kunnolla, pientä pörhöä jää aina. Tykkään niin paljon enemmän hiuksistani suoritettuina, mutta en uskalla kauhean usein suoristella. Silottavat shampoot ja hoitoaineet ei auta mitään.

  Silkkiseen tukkaan jos haluaa volyymia niin kuivashampoot ja hiuspuuterit vois toimia. Ja tietty pidennykset ja tuuhennukset. Clip-in-pidennykset on kivoja, hairtrade.comista saa kohtuu hintaan. Kantsii vaan ensin tilata riittävä määrä testereitä, jotta löytää mätsäävän värin.

 18. 18

  Kaisa sanoo

  Minulla on ohut ja melko huonokuntoinen tukka. Tuuheuttavaa hoitoainetta en ole löytänyt, mutta tuuheuttavan shampoon kyllä. Saattaa tietysti olla niitä tuotteita, jotka toimivat pelkästään pienellä vähemmistöllä. Mutta Santen Henna Volume saa minun hiukseni tuuheammiksi. En usko että tuuheuttava vaikutus johtuu syväpuhdistavuudesta. Tukka on melko saman verran ”hoidettu” kuin muidenkin (luomu)shampoiden jälkeen. Veikkaan että tuuheus tulee oluesta. Olen aiemmin värjännyt tukkani hennalla, johon oli lisätty jotain viljatuotetta. Silloin minulla oli pari päivää todella iso tukka normaaliin verrattuna. Pitäisi ehkä kokeilla lisätä olutta hoitoaineeseenkin.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Minkä pituinen tukka sinulla on..? Kiinnostuin heti, mutta jäin miettimään jaksaako olut kohottaa myös pitkää tukkaa… Vaikka minun hiukseni ovat ohuet, ne ovat pitkät ja runsaat, ja näin ollen niiden oma paino vetää niitä jo lyttyyn….

 19. 19

  Kaisa sanoo

  Ainiin: Olen myös huomannut, että luomushampooseen ja hoitoaineeseen siirtymisessä kestää, ennen kuin saa hyviä tuloksia. Hius tuntuu olevan jotenkin koukussa silikoniin tai johonkin muuhun silottavaan. Pitää siis jaksaa pestä tukkaansa sähköiseksi ja harottavaksi jonkin aikaa (pahimmillaan jopa vuosi), ennen kuin se alkaa olla pesun jäljiltä hyvä. Itse olen viime aikoina sortunut tavalliseen muotovaahtoon ja hiuslakkaan lisätuuheuden toivossa ja halvemman hinnan vuoksi. Kierre lähti taas alusta…

 20. 20

  sanoo

  Samaa tuskastelen parhaillaan Paul Mitchellin skandinaavisille hiuksilke tarkoitetun shampoon ja hoitoaineen kanssa. Niiden toimivuus näkyy perustuvan siihen ettei ne puhdista eikä hoida. Raidoitetut hiukseni ovat yksi takkupesäke pesun jälkeen ja heti kuivuttuaan sen näköiset niinkuin niitä ei olisi pesty päiväkausiin.

 21. 21

  sanoo

  Olin aiemmin tuuheuttavien shampoiden ja hoitoaineiden käyttäjä, koska minulla on pitkät, hyväkuntoiset ja luonnostaan tuuheat hiukset. Hoitavat hoitoaineet silottivat liikaa ja hiukset roikkuivat raskaina ja shampoiden silikoni tai joku muu ainesosa kertyi päänahkaan ja ärsytti, tuuheuttavat sopivat paremmin. Nykyisin olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan ja palashampooseesn (Flow kosmetiikka, jota sullakin on kokeiltavana), sopivat ongelmapäänahalleni paremmin. Muutenhan mun hiushoito on tyyliä pese ja pidä, vältän muotoilutuotteita, kuivausta, en värjää. Vältän kaikkea, mikä rasittaa hiuksia ja minusta se on kyllä parantanut hiusten kuntoa huomattavasti. Vaikka raskaus ja imetys on ohentanut hiuksia, ei se juuri hiuspehkossani näy (itse huomaan, mut eivät varmaan edes huomaa).

  • 21.1

   Sanni sanoo

   palashampooseesn (Flow kosmetiikka, jota sullakin on kokeiltavana)

   Hyvä kun muistutit tuosta, jospa tässä kohta saisin testit alkamaan…! :)

 22. 22

  sanoo

  Mie tykkään käyttää juurikin noita volyymishampoita ja hoitsikoita, koska hiukseni ovat hyväkuntoiset mutta paksut ja raskaat. Yhtään hoitavammat tuotteet saavat hiukset vain roikkumaan päätä myöten. Viimeaikoina oon käyttäny Tigin Superstaria, jonka loputtua oon tykästyny Aussien Aussome volumeen. Ei niillä mitään älytöntä volyymia saa aikaiseksi, mutta eipähän tule luirua tukkaa. Pesen muutenkin harvoin hiuksia (n. kerran viikossa joskus jopa harvemminkin, jos tulee hikoiltua saatan vain viruttaa hiukset samalla kun käyn suihkussa), koska vähän likaiset hiukset tottelee ja tuntuu paremmalta kuin puhtaat. :D

 23. 23

  Riikka sanoo

  Mä olen käyttänyt jo monta vuotta Sebastianian Volupt-shampoota ja hoitsikkaa ja olen siihen tosi tyytyväinen, muutama kaverinikin on koukuttunut siihen kokeiltuaan tuotetta minulta. Hiukseni ovat värjäyksestä huolimatta tosi pehmeät, hyväkuntoiset ja kiiltävät. Voluptia käyttäessäni hiukset eivät ole tyvestä lässähtäneet, ja hiukset ovat jotenkin ”erillään toisistaan”, ilmavat, ja se luo illuusion tuuheammasta tukasta. Välillä käytän muita tuotteita ja niillä hiuksistani tulee liian pliisut, yhtenäinen silkinsileä verho. Toivottavasti tajuat mitä tarkoitan, vaikea selittää :-) Hiusteni laadun takia minulla on yksi ongelma, jossa toivon mukaan osaat auttaa – kun yritän kihartaa hiuksiani esim. Pearl wandilla, kiharat suoristuvat heti koska hiukseni ovat niin sileät. Vaikka käytän kihartimen maksimilämpötilaa, hiukset suoristuvat heti. Osaisitkohan suositella jotain tuotetta, millä kiharat saisi pysymään? Kiitos :-)

  • 23.1

   sanoo

   Mäkin tulin huuteleen, että Sebastian Volupt-tuotteet toimivat ihan oikeasti! Tosin itse käytin niitä lyhythiuksisena, en tiedä toimivatko kuinka pitkillä hiuksilla ( tosin, muistaisin erään pitkähiuksisen bloggaajan näitä joskus kehuneen :).

 24. 24

  jenni t sanoo

  mä olen käyttänyt usemaman vuoden jo Tigin bedhead superstar-shampoota+hoitoainetta, joka on aika kai myös tätä tuuheuttava-sarjaa. huomasin ihan saman ilmiön kuin sinä, tosin en tiennyt syytä, tuntui että hiuksiin jää karheutta joka sitten estää sen että ne valuisivat ihan silkkisinä päätä pitkin. nyt kun mulla on lyhyemmät hiukset niin tämä sopii minulle loistavasti ja olen koukussa kys. tuotteeseen.

  toinen jännä ’tuuheuttava’ efekti on kovalla, klooratulla vedellä, jota suomessa ei ole kun vesi tulee suoraan järvestä yleensä, helsingissäkin. pitkien hiusten kanssa se oli kamalaa matkustellessa, mutta nyt lyhyillä aivan mahtavaa. enkä tarvitse enää (ulkomailla asun) edes hoitoainetta, se tosin voi liittyä myös kosteaan ilmastoon… mutta enpä olisi arvannut että joku päivä elelen ilman hoitoainetta ja tukka hyvinkin pöyhkeänä. mutta hiukseni ovat lähtökohtaisesti ok-kuntoiset & paksut värjäyksestä huolimatta. nämä on aina kombinaatiota, että mikä toimii kenellekin…

  mielenkiintoinen postaus.

  • 24.1

   Flore sanoo

   Kloorilla on tosiaan jännä vaikutus. Olen asunut pariin otteeseen Italiassa, ja minulle klooripitoinen vesi tekee (pitkästä) tukasta ihan todella takkuisen ja pörröisen, jos en käytä hyvää hoitoainetta. Noin muuten siellä hiukset tuntuvat kumminkin pysyvän puhtaana pidempään ja ovat muuten helpommat käsitellä.

 25. 25

  Nonna sanoo

  Tää nyt ei ole mitään 100% faktaa, enkä ole asiaa tutkinut, mutta muistaakseni PM:n tuuheuttavan sarjan (Daily Boost?) ”teho”, ts. runsauden/tuuheuden tunne perustuu siihen, että shampoo/hoitoaine turvottaa hiusta, eli ilmeisesti sitoo sinne kosteutta tai jotain muuta ainetta. Itse en ole, kuin kerran tai kaksi kokeillut noita, koska omaan pitkän, paksun ja erittäin karhean hiuslaadun, joten siloittavat on pop :D Mutta aikoinaan, kun opiskelin ja asiakkaille noita käytin, niin kehuivat kyllä. Toki hyvä ja pysyvä lopputulos vaatii myös niitä muotoilutuotteita ja ehkä myös lämpökäsittelyä. Eli ei voi odottaa, että kun kerran pesee tuuheuttavalla shampoolla ja pitää päivän pipoa päässä, että tukka olisi kuin suoraan jostain mainoksesta :D Sama homma rakennepaikkaavilla, tulos kestää niin kauan kuin tuotetta käyttää (jos edes on toimiva), koska teho perustuu siihen, että shampoo (tai muu tuote) tekee ”laastarin” hiuksen pintaan, eli täyttää rosot ja näin ollen tulee illuusio sileästä ja terveestä hiuksesta. Ei kuolleet (tässä tapauksessa hiukset) nouse kuolleista, ainut toimiva parannus on sakset. Kuivat hiukset on sitten taas oma lukunsa!

  Huh, mikä teksi! Toivottavasti en kuulosta miltään nillittävältä nirppanokalta, koska se ei ole tarkoitus! :D

  P.S. On ihan huippua seurata sun tuotetestailuja ja sitä, miten intohimoisesti paneudut näihin juttuihin. Jatka samaan malliin! :) Mukavaa viikonloppua!

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Toivottavasti en kuulosta miltään nillittävältä nirppanokalta, koska se ei ole tarkoitus!

   Worry not, et kuulosta :)

   Mitä tuohon kuvailemaasi Daily Boost -sarjan toimintamekanismiin tulee, niin oman ymmärrykseni mukaan käytännössä kaikki hoitotuotteet pyrkivät sitomaan kosteutta hiukseen sen silotuksen lisäksi. Eli en jotenkin itse osaa mieltää sitä tuuheuttavana ”teknologiana”. Mutta ehkäpä Daily Boostit turvottavat hiusta jollain muulla tapaa..?

   Värjäyshän myös saattaa tuoda volyymin tunnetta tukkaan, kun hiuksen pinta värikäsittelyn seurauksena vaurioituu ja turpoaa. Näin on varmasti myös permanentin tai minkä tahansa muun hiusta kemiallisesti hajottavan käsittelyn seurauksena.

 26. 26

  Nuuppis sanoo

  Itse olen totuttautunut shampoopalan käyttöön (tällä hetkellä hennavärjätyn tukan kanssa käytän Flow -kosmetiikan punatukkapalaa). Hiukseni ovat toki luonnostaankin taipuisat, eli ne eivät menisi silkkisinä ja suorina ilman isoja toimenpiteitä muutenkaan. Shampoopalan kanssa tukkani pysyy kai jotenkin ”luonnontilassa” eli ilmavana ja tuuheana. Karhea ja takkuinen se ei kuitenkaan ole, koska huuhtelen hiukset aina viimeiseksi omena- tai vadelmaviinietikalla ja käytän joskus karitevoita latvoihin. Annan erittäin pitkän tukkani aina kuivua auki ennen harjaamista.

  Olen aivan rakastunut shampoopalan käyttöön! :) Mitään muotoilutuotteitakaan en tarvitse, sillä hiukan kosteana tähän tukkaan saa kiharat jo sormilla, nutturaväkerryksillä tai patukoilla, ilman mitään aineitakaan. Joskus käytän kuivashampoota ja kampaa muotoilun tueksi ja sillä saa jo ihan tarpeeksi aikaiseksi :P

  Shampoopalaan totuttelu vie tietenkin paljon aikaa ja vaivaa, eikä se sovi sellaisille, jotka haluavat siloittaa tukkaa hoitoaineilla tai haluavat tukan olevan pesun jälkeen niin silkkinen, että kampa menee jo suihkussa märkien hiusten läpi vaivatta.

  Hennauskin saa tukan joksikin aikaa tuntumaan paksummalta, ja onhan olemassa myös värjäämätöntä ”hennaa” eli cassiaa, mikäli muistan nimen oikein. Sopii vissiin oikein hyvin vaaleidenkin hiusten hoitoon.

 27. 27

  Anne sanoo

  Moi Sanni! Luin aikaisemmasta kommentista jotain silmänympärysvoiteen käytöstä. Ymmärsin ettei ehkä kannata käyttää? Apua! Pliis voisitko lyhyesti selittää miksei? Vaikkei se tähän postaukseen kuulukaan. Tai kerrotko missä postauksessa olet mahdollisesti siitä kirjoittanut, niin käyn itse lukemassa :) Kiitos!! T. Silmänympärysvoiteen suurkuluttaja, mutta silti ryppyinen..

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Olettaisin, että kommentoija viittasi tähän postaukseen:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/12/05/inci-vertailussa-silmanymparysvoide-vs-kasvovoide/

   Silmänympärysihoa kannattaa ehdottomasti kosteuttaa, sillä alueen iho on niin ohutta että juonteet näkyvät siellä ensimmäisinä. Ja kosteusvoide pehmentää ihoa –> hidastaa ryppyjen syvenemistä. Mitä elastisempi, kimmoisampi iho, sitä hitaammin juonteet alkavat juurtua syviksi rypyiksi. Kuiva, ohut iho taas rypistyy nopeasti jos sitä ei hoida mitenkään.

   Silmänympärysiholla ei ole pakko käyttää nimenomaan silmänympärysvoidetta, vaan myös kasvovoide (kunhan ei ole liian täyteläinen tai rasvainen) käy. Silmänympärysvoiteet ja kasvovoiteet on tehty ihan samoista ainesosista. Sillä erotuksella, että sy-voiteiden koostumus on kevyempi, sillä paksut voiteet voivat helposti turvottaa sy-alueen ihoa. Lisäksi sy-voiteisiin on voitu lisätä viilentäviä tai helmiäisiä ainesosia. Ei ole mitenkään väärin ostaa sy-voidetta, mutta voit aivan yhtä hyvin hoitaa aluetta myös kasvovoiteellasi. Muista vain annostella voidetta tarpeeksi kevyesti sy-alueelle. Jos sy-alue turpoaa, tiedät että voide oli todennäköisesti liian rasvaista.

 28. 28

  Ansku sanoo

  Mitkä on sun lempparituotteet (shampoo+hoitoaine) sun hiuksille?Itselläni on samainen hiuslaatu ja mie alan olemaan epätoivoinen kuivien latvojen kanssa!:/Entä värjäätkö hiuksiasi?Jos,niin millä tuotteella?:)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Mulla on monia suosikkeja, luonnonkosmetiikan puolelta olen tykännyt eniten K Pour Kariten shampoosta, Laveran Mango -hoitoaineesta, Sanctumin perushoitiksesta ja Santen Brilliant Care -hoitoaineesta. Be Saven shampookin oli ihan hyvää.

   Normikosmetiikan puolelta hiustenhoitosuosikkejani olivat monta vuotta Joicot ja Nexxukset, mutta kummissakin muuttuivat incit enkä ole niitä uusia kokeillut. Mutta Joicot olivat ihan täydellistä kamaa mulle, yhtäkään huonoa tuotetta en muista sarjalta kokeilleeni. (Varmaan turha mainita nimeltä lemppareita kun niiden ainesosat on tosiaan nyt erilaiset… Esim. K-Pak -linjan tuotteet oli aivan mahtavia mutta en tiedä miten on nykyään laita.)

   Värjään hiuksiani milloin milläkin markettituotteella (vain sävy pysyy samana, kullanvaalea 9), mutta löydettyäni Schwarzkopfin Blonde Sprayn kohta 2 vuotta sitten olen käyttänyt vain sitä. Käsittelen suihkeella juuret n. 3 kuukauden välein, vaalentaa kahdella toimenpiteellä n. asteen mikä riittää minulle mainiosti. Hiukset vaalenevat kuitenkin aina auringossa. :)

 29. 29

  Hanna sanoo

  Käytin ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä pitkään Matrixin Amplify-sarjan shampoota & toisinaan hoitoainetta. Oli mielestäni oikein mainiot tuotteet ohueen liuhutukkaani :). Luonnonkosmetiikan puolelta ei ihan suosikkia ole löytynyt, mutta Be Save on nyt hyllyssä sekä Desert Essenceä.

 30. 30

  pualu sanoo

  Mun ”hoitoaine” on käytännössä se, että pesen hiukset noin kerran viikossa. Latvoihin (olkapäistä alas) saatan laittaa jotain hoitoainetta, mitä sattuu kotona olemaan. Saan kampaamotuotteita säännöllisesti lahjaksi, joten ei juuri tule ostettua niitä itse. Tarvekin on niin vähäinen.

  Jos haluaisin hiukseni oikeasti tuuheaksi, pitäisi mun leikata ne polkkatukkapituuteen. Näitä pitkiä taas saa tarvittaessa kohotettua tyvestä joko pienellä kreppiraudalla, tai sitten kampaamalla vielä kosteat hiukset kuivuman eri suuntaan, kuin miten niitä tulen pitämään.

  Olipas ah niin hyödytön vastaus kysymyksiin ”onko joku onnistunut löytämään hoitoaineen joka…” ja ”mistä se tuuheus tulee?” :D

 31. 31

  R sanoo

  Olen huomannut saman, eli siis sen, että tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet jättävät jälkeensä lähinnä takkuisen tukan. En niitä tykkää käyttää, vaikka kaikki kampaajat aina suosittelevat niitä minun hiuksilleni (jotka ovat siis ohuet, liukkaat, lasimaiset jne.) En tiedä mitkä olisivat ns. normaaleille hiuksille sopivat shampoot ja hoitoaineet. Vaihtoehdot tuntuvat olevan tuuheuttavat (takuttaa), värjättyjen hiusten tuotteet (minulla on oma väri), kosteuttavat (kosteutta tukkani ei juurikaan kaipaa), korjaavat (hiukseni ovat hyvässä kunnossa) ja kiiltotuotteet (lätsäyttävät yleensä liikaa). :D että yritä tuosta viidakosta sitten löytää tuotteet, jotka pesevät ja hoitavat sopivasti, eivät lätsäytä tukkaa mutta eivät myöskään aiheuttaisi takkuja. En tiedä auttaisiko, jos ottaisi esim tuuheuttavan shampoon ja jonkin silottavamman hoitoaineen…?
  Hyviä tuotevinkkejä kellään?

 32. 32

  Kampaajatäti? sanoo

  Nyt täytyy vähän nostaa karvojani pystyyn ja herättää keskustelua (tai sitten pidän monologia, sekin on ihan fine :D).
  Esimerkiksi Joicolla on sarja Body luxe, missä on tuuheuttava shampoo, hoitoaine, vaahdot sun muut kohottelijat ja tuuheuttelijat ja niiden teknologia perustuu siihen, että niissä on niiden silottavien ”hiusten meikkaajien” lisäksi kauraproteiinia, joka pestessä tekee nk. kalvon hiuksen pintaan ja saa näin fiiliksen siitä, että hius tuntuu paksummalta ja on tuuhea… kokeilkaapas.. ainoa hoitsikka oikeastaan, missä fiilis ei jää ihan niin takkuiseksi ja karkeaksi :)
  toisaalta, miksipä ei käyttäisi pesutuotteissaan näitä silottavia tuotteita ja kompensoisi niitä sitten niillä tuuheutta tuovilla tyvisuihkeilla ja latva-aineilla. saisi hiukset selviksi ja hyväntuntoiseksi, mutta myös föönauksen jälkeen tuuheiksi. ok, ei toimi jos ei kuivaa hiuksiaan koskaan mekaanisesti :)

 33. 33

  R sanoo

  Luin ensin juttusi ja nyökyttelin jälkikäteenkin ajatukselle, että tuuheutus shampoilla ja hoitoaineilla on huuhaata. Mutta sitten muistin kylppärissämme majailevan Lushin Cynthia Sylvia Stout -shampoon jossa on olutta, konjakkivoita ja sitruunaa. Itselläni on pitkät paksut hiukset, mutta tartee nekin tuuheutusta. Mutta voi pojat miten tuotteesta innostui aikanaan poikaystäväni, jolla on ohuemmat kihartuvat hiukset. Tuote antaa painoa hiuksille ja oluen ja sitruunan yhdistelmä tuoksuna on huumaava. Tuote poistui hetkeksi markkinoiltakin, mutta onneksi tuli takaisin. Meille ostettiin heti isoin mahdollinen puteli, joka btw. kestää ikuisesti. :) Hirveää hehkutusta, mutta tuote on aikas super.

 34. 34

  Vendaval sanoo

  Mulla luonnonkiharaan tukkaan toimii Schwarzkopfin Seah Beauty Sleep Night Mask . Kaytan sita jatettavan hoitoaineen tavoin seuraavaan pesuun, en siis varsinaisesti yonaamiona. Toki jos vahingossa laittaa liikaa, niin tukka lassahtaa, mutta noin 1 tl foonin kanssa ja lopputulos on pehmea ja tuuhea ja hoidetun tuntuinen :) Talla monjalla on pelastettu vaalennettu koko kesan valimeressa ja auringossa korppuuntunut tukka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.