Tutorial: pikkujoulumeikki

Tässä tulee pikkujoulumeikkipostaus numero 1. Aikeissa on tehdä useampikin juhlakauden meikki, mutta nykyisellä ajankäytölläni saa nähdä jääkö se vain haaveeksi. Toivottavasti ehdin. :)

Tässä meikissä on perinteisiä jouluun liitettyjä sävyjä; kultaa, punaista ja vihreää. Ulkonurkan varjostuksessa käytin ruskeaa.


Tarvitset:
* Tummanruskean luomivärin
* Kaksi kultaista luomiväriä; tummemman ja vaalean
* Punertavan luomivärin
* Metsän- tai oliivinvihreän luomivärin
* Tummanruskean rajaustuotteen (kynä, geeli, eyeliner, mikä vaan)
* Ruskean ripsarin (tai mustan, eipä sillä niin väliä)
* Kullansävyisen voidemaisen pohjustustuotteen (jos satut omistamaan)
* Vaalean kajal-kynän
* Kullanbeigen huulipunan
* Lämpimän punertavan poskipunan
* Kullanhohtoisen highlighterin poskipäille
* Varjostussävyn kasvoille

Kuvassa mun meikkiin käyttämät tuotteet. Yritin kerätä kasaan joka ikisen käytetyn tuotteen, mutta siltipä vaan kuvasta puuttuu Lily Lolon pohja, Lumenen huultenrajauskynä ja IsaDoran vaalea kajal. Mahdotonta näköjään muistaa kaikki.Huulilla Laveran huulipuna nro 21 ”Golden Beige” ja läpinäkyvää huulikiiltoa.

Ja sitten tuto-osuuteen!

1. Pohjusta luomi kullanhohtoisella voidemaisella luomivärillä. Mun meikissä Indelible Crème Eye Shadow Nude Frost.

2. Tee yläluomelle ohut tummanruskea rajaus kuvan näyttämällä tavalla. Tällainen rajaus on helpoin tehdä geeli- tai nestemäisellä eyelinerilla. Mä käytin Indelible Gel Eyeliner -sävyä Chocolate Mousse.

3. Levitä luomen sisänurkkaan ja kulmaluulle vaalean kullan sävyistä luomiväriä. Mä käytin sävyä Clarinsin Nude Shimmers -paletista.

4. Levitä luomen ulkonurkkaan eyeliner-rajausta pitkin tummanruskeaa luomiväriä. Mä käytin L’orealin Brown Lamé’ta.

5. Levitä luomivakoon punertavaa luomiväriä. Voi olla kirkkaanpunaista, tiilenpunaista tai mitä vaan meikkipussista löytyy. Mä käytin Diorin Earth Tones -paletin punaista.

6. Levitä luomen keskelle ja luomivaon yläpuolelle tummempaa kultaista. Mä käytin L’orealin Sand Lamé’ta.

Värien asettelu.

7. Levitä alaluomen ulkonurkkaan tummanvihreää luomiväriä. Mä käytin Diorin Earth Tones -vihreää. Pehmennä yläluomen eyeliner-rajausta tummanruskealla mattaluomivärillä. Käytin Rimmelin Lynx-paletin ruskeaa.

8. Levitä alaluomen sisänurkkaan kultaista luomiväriä ja tee sisärajaus vaalealla kajalilla. Mä käytin IsaDoran Inliner Kajal -sävyä Blonde. Lisää ripsiväri ja silmät on valmiit.Mun kasvoilla tuttuun tapaan Lily Lolon mineraalipohja. Posket varjostettu Dr.Hauschkan aurinkopuuterilla ja punattu No7:n Pink Shimmer -punalla (ei ole pinkki kuten kuvasta näkyy). Poskipäille tein kullansävyiset korostukset TBS:n Shimmer Waves -paletin kultaisella raidalla, mutta se ei juuri kuvassa erotu.

Nyt puuttuu enää juhlat…

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihana meikki! Ja tosiaankin hyvät ohjeet. Ehkäpä minäkin tohdin kokeilla, jos löytyy vain kaikki tarvikkeet. En vaan ymmärrä, miten osaat noin tarkasti levittää väriä!

 2. 3

  sanoo

  On kyllä todella onnistunut meikki, tykkään! Tuota rajausta pitää kyllä kokeilla omissa leikeissä. Viikonloppuja!

 3. 7

  Anonymous sanoo

  Aivan mahtava meikki. Käyttämäsi sävyt saavat silmäsi näyttämään jännän vihertäviltä.

  -Ninni

 4. 8

  sanoo

  Kiitos pikkujoulumeikki-ideasta, ensi viikonloppuna ne olisivat ja ehdottomasti kokeilen tehdä tältä pohjalta meikin.
  Värit täytyy vielä päättää mutta tuo rajaus on upea. En vain tiedä onnistuuko minun luomilleni mutta yritetään :) lopputuloksesta ei ainakaan voi vaan tulla niin upea kuin sinulla ;)

 5. 9

  sanoo

  Upea meikki! Samaan aikaan jotenkin hyvin hienostunut ja kuitenkin tässä on jokin Se Juttu. :)

  Mitä sävyä käytät Lolon pohjista?

 6. 10

  Anonymous sanoo

  Ihmeen hyvin tuollainen puna-ruskea-kulta yhdistelmä tuo siniset silmäsi esille!;) Kaunis meikki on, kuinka paljon aikaa tuohon meni?

  /Kirsikkainen

 7. 11

  sanoo

  Aivan ihana tämä meikki! En vaa osaa itse ikinä toteuttaa mitään missä käytetään tummia värejä :( Tulos on kauheen suttusen näkönen.

 8. 12

  Anonymous sanoo

  Nätti meikki jälleen kerran. (:
  Sellasta kysyisin että vaikka sulla on ne kolme hyvää ja hyödyllistä silmänrajauspostausta, ni voisitko ehkä tehdä viel yhen, missä olis enemmänki sellasia käytännön "kikkoja" :D En meinaa millään saa sitä rajausta ihan ripsien tyveen ja siitä tulee aina vähän epätasanen..

 9. 13

  sanoo

  Sagu – käytän kesällä In The Buffia ja talvella Blondieta.

  Kirsikkainen – monisävyiseen meikkiin (silmät + kasvot) mulla menee noin tunti. Silmiin menee yleensä aina vähintään 40 minuuttia. Nopea en siis todellakaan ole.

  Miia – tässä meikissähän ei edes ole mitenkään hirveän tummia värejä. Kokeile ihmeessä! Ei ruskeankaan tarvitse välttämättä mikään tosi tummanruskea olla. Testaa keskitummilla sävyillä! :)

  Anonyymi – mulla ei taida valitettavasti olla muita käytännön kikkoja kuin että harjoittele, harjoittele, harjoitele! Rutiini on oikeasti se mikä on paras "niksi". Käsi tottuu pikkuhiljaa tekemään viivan tasaisesti ja siihen muotoon minkä haluat.

  Sellaisen yleisohjeen voin kyllä jakaa (ja tämän olen tainnut sanoa aiemminkin), että käyttäkää rajauksia tehdessä molempia käsiä. Jos pitelet toisella kädellä peiliä, mahdollisuudet tasaiseen ja onnistuneeseen rajaukseen ovat huonommat. Käytä peiliä joka on kasvojesi korkeudella ja oikealla läheisyydellä. Venytä toisella kädellä silmänympärysihoa niin että mahdolliset uurteet ja poimut siliävät ja kynä/sivellin pääsee kulkemaan mahdollisimman "esteettä". Samalla kun venytät ihoa kevyesti, tee toisella kädellä rajaus. Siihen, ettei rajausta saa ihan ripsen tyveen, voi monesti olla syynä se että liikkuvan luomen iho on hieman löysää ja "valuu" ihan pikkuisen ripsirajan päälle. Kun venytät ihoa ylöspäin, pääset kynällä ihan ripsien tyveen.

 10. 15

  Sissi sanoo

  Vau!
  Kyllä sä olet taitava! Pitää harjoitella, jos itsekin joskus oppisi… Viime harjoituksen jälkeen mies sanoi et olin kuin turpiini saanut… ;D Taisi johtua myös punertavasta lilasta, joka ei ihan sopinutkaan mun väreihin, hih!

 11. 16

  sanoo

  Tässä on selkeästi joulufiilistä :).

  Olen pähkäillyt jo muutaman päivän ajan mitä silmämeikkiä käyttäisin ensimmäisissä pikkujouluissani (eli siis ihan kohta, jaiks!), mutta toistaiseksi mikää ei ole oikein kunnolla toiminut. Hiukset lämpöisen sävyiset, mekko mustavalkoinen ja iho tosiaan valkoinen + pisamainen.

  Eli kaulasta ylöspäin olen lämminsävyinen ja kaulasta alaspäin on mustaa ja valkoista. Huh!

 12. 18

  Anonymous sanoo

  Vau, upea! Pitäisi taas yrittää jatkaa luomiväriharjoituksia, näistä sinun tutoriaaleista saa kivasti innoitusta. Arkena tulee niin helposti huiskautettua vaan yhtä sävyä luomeen ja luomivakoon + rajaus + ripsari. Minulla kävi tosi huono tuuri, kun ihanainen Tigin luomivärisetti tippui lattialle ja kaksi helmivärinappia kahdeksasta meni tuhannen pirstaleiksi. Nyt rasiaa on tosi vaikea käyttää, kun rikki menneet helmiäissävyiset napit sotkee, olisiko sinulla neuvoa, miten saisin paletista käyttökuntoisen?
  /Peppi

 13. 19

  Heidi sanoo

  Olen ihan vasta uusi lukija, ja nyt viikonloppuna täytyi lukea koko blogi läpi. Aivan mahtava blogi upeilla meikkikuvilla! Itsehän olen kohtuu tumpelo meikkaajana, mutta olet kyllä saanut ihan hirveän meikki-innon aikaan! :D Nyt onkin sitten kauhea harjoittelu menossa, ja elättelen toiveita, että omilla vähäisillä väreilläkin saisi jotain aikaan. Toisaalta kun on katsellut kaikkia hienoja meikkikuvia, tekis mieli ostaa erilaisia kunnollisia meikkejä, mutta olen nyt yrittänyt pitää järjen mukana, ja tyytyä halpiksiin. Tämän hetken suosikki onkin Lumenen Natural Code -triot, joissa on kivoja värejä.

  Mutta siis (näiden kamalien jaaritusten jälkeen!) kiitos hienosta blogista, johon addiktoiduin kyllä ihan saman tien! :)

 14. 20

  sanoo

  Sissi – ei ne miehet ymmärrä meidän taiteiluista mitään..! ^_^ Paitsi ne joista tulee maailman johtavia meikkitaiteilijoita.

  Panda – entäs jos tekisit ihan vaan sellaisen musta-valkoisen 60-luvun tyylisen meikin? Vaikka joku Twiggyn tyylinen tai tällainen vähän överimpi:

  http://farm4.static.flickr.com/3268/3118811974_a4e8e44424.jpg

  Peppi – onko sulla ne särkyneet luomivärihileet vielä tallella siinä paletissa? Voisit kokeilla kiinteyttää ne. Netistä löytyy paljon ohjeita särkyneiden puuterimaisten meikkien korjaamiseen, periaate on sama kuin jauhemaisten tuotteiden puristamisessa. Tarvitset ainakin alkoholia (rubbing alcohol, onko se nyt sitten suomeksi 'sprii'.).

  YouTubesta löytyy mm. Kandee Johnsonin videotutorial luomivärin korjaamisesta:

  Heidi – tosi kiva kuulla! Tervetuloa lukijaksi! Kyllä halpiksillakin voi saada loistavia tuloksia, markettimeikkien joukossa on monia helmiä. Kaunis meikki ei tosiaan vaadi mitään selektiivisiä tai ammattilaissarjoja. Suurin ero on värivalikoimassa.

  Iloa meikkihetkiin! Ja toivottavasti et ala myöhästellä niinkuin meikäläinen… ;)

 15. 21

  sanoo

  Aivan upea meikki! Voisin yrittää tehdä perässä, tosin lopputulos ei varmasti ole yhtä upea, kuin sinun tekemänä. Saisinpa sinut omaksi pikkujoulumeikkaajakseni! ;)

 16. 22

  sanoo

  Hui Twiggy ja ala"ripset" :D

  Mutta joku tuollainen ns pelkkä musta voisi toimia, tosin rajauksen tulisi olla hieman tavallista näyttävämpi ja mustan luomivärin pitäisi olla todella hyvin häivytelty ja saumattomasti laitettu. Tämä voikin tuoda vielä harjoittelijalle vaikeuksia :D Mutta pistetään korvan taakse, kiitoksia!

 17. 23

  Elina sanoo

  Hei, mistä noita voidemaisia luomivärejä saa ostettua? (Indelible Crème Eye Shadow Nude Frost)

 18. 24

  Elina sanoo

  Onkohan niitä missään suomalaisessa liikkeessä myynnissä tai jossain suomelaisessa nettikaupassa?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   MSCHIC myy Indeliblejä oman nimensä alla, mutta en muista onko heillä juuri tuota Nude Frost -sävyä. Helsinkiläinen Make Up Bar -liike myy niitä myöskin pöyristyttävään 39€:n kiskurihintaan (tsekkaa postaus http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/07/04/geelirajaus-scam/), joten jos asut Hesassa ja sinulla on varaa maksaa seitsemän euron purkista neljä kymppiä, niin sieltä voisi myös löytyä. En tosin tiedä, onko heillä valikoimassaan kaikkia sävyjä.

 19. 25

  Elina sanoo

  ohhoh kyllä osaavat pyytää noita hintaa :o en olisi kyllä itsekkään uskonut. Voihan vitsi kun olen monesti katellut ulkomaalaisia nettikauppoja et ”tuollasen haluaisin ja tuon ja tuon ja tuooon”, mutta seon se kun ei vaan uskalla lähteä tilaamaan jos ne eivät sitten saavukkaan perille ja on turhaan laittanut rahaa menemään kun muutenkin tuo rahatilanne opiskelijalla on niin tiukka.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Voin kertoa, että tunnen kymmenittäin ihmisiä jotka ovat tilanneet Mad Mineralsilta, ja paketti on aina tullut perille. :) Nettitilaaminen on tänä päivänä todella turvallista, ja jos tuotteet eivät jostain syystä saavukaan, voi myyjälle laittaa palautetta ja 95% tapauksista he postittavat tuotteet uudelleen. Jos kävisi niin huono tuuri ettei tuotteita tai hyvitystä koskaan kuuluisi (käynyt mulle tasan yhden kerran sen 10 vuoden aikana kun olen netistä tilannut, varmaan yli 100 tilauskertaa), niin luottokorttiyhtiö maksaa kulut. Siis jos olet tuotteet luottokortilla maksanut. :) Sulla ei siis käytännössä ole mitään menetettävää.

 20. 26

  Elina sanoo

  No jospa sitä rohkenis tässä joku päivä tilaamaan :D Ootko muuten käyttänyt tai saanut joskus käsiisi bobbi brown tuotteita? :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   En omista yhtä ainutta Bobbi Brownin tuotetta, mutta olen niitä kyllä ulkomailla hipelöinyt. Ovat varmasti todella laadukkaita, mutta sävyt tuppaavat olemaan niin perusvarmoja neutraaleja että en ole jotenkin koskaan sen syvällisemmin niistä kiinnostunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.