Tunteita ja tuoksuja


Mitä tässä tapahtuu?

No, siinä pelataan ”Arvaa tuoksu” -peliä! ^_^ Normaalia illanviettoa mun ja misterin kotitaloudessa. Käydään hajuvedet läpi suihkuttamalla niitä paperinpaloihin ja toinen saa arvata mikä tuoksu on kyseessä. Pelattiin äsken miehen tuoksuilla ja mä arvasin oikein vain kolme. Mun suosikki on Dolce & Gabbanan The One.
Tällaiset hajusteet löytyy tällä hetkellä miehen hyllystä. Mä ihan hätkähdin kun tajusin että äijälläkin on oikeasti noin monta tuoksua. Onko se ihan normaalia miehelle? Onko teidän miehillä / poikaystävillä useita eri tuoksuja?

Mulla taitaa puolestaan naiseksi olla aika vähän hajuvesiä. Laadukkaammalta puolelta löytyy nämä seitsemän:

Rochas Tocade, Prada Eau De Parfum Tendre, Anna Sui Dreams, Givenchy Organza Indécence, Cacharel Gloria, Dior Hypnotic Poison ja Escada Island Kiss.
Tocade on ihan mielettömän vanha ja se pitäisi varmaan heittää pois. Iltatuoksusuosikkini ovat Diorin Hypnotic Poison ja Givenchyn Organza Indécence, jotka ovat sellaisia tuoksuja että aina saa miehiltä kommentteja. Hypnotic Poison on mun mielestä ehkä viettelevimpiä tuoksuja koskaan, ja yksi päivä kuulin työharjoittelussa kuinka myymäläpäällikkökin selitti kuinka kaupassa miehet törmäilee häneen kärryillään ja junassa konduktöörit jää pyörimään penkin viereen kun hänellä on tuota tuoksua.
Anna Suin Dreams puolestaan on ainoa tuoksu jota olen ostanut uuden kappaleen kun edellinen loppui. Ihana vaniljasuklainen herkkutuoksu, mutta kuitenkin sen verran kevyt että käy arkenakin. Toinen arkisuosikki on Cacharelin Gloria.

Mulla on myös muutamia ns. halpistuoksuja, kaikki Yves Rocherin, joista myös tykkään kovasti. Kesällä kerroinkin kuinka Pur Desir de Mimosa oli ainoa tuoksu jonka olin ottanut mukaan kahden ja puolen kuukauden Ahvenanmaan visiitille. Les Plaisirs Nature -sarjan Mango-tuoksu puolestaan on kuin köyhän miehen kopio Escadan Island Kissistä. Monoi de Tahiti on klassinen aurinkorantatuoksu.


Millaisia tuoksuja te käytätte? Mitkä ovat suosikkejanne?

Vielä sellainen juttu, että töissä on tullut mietittyä miesten deodoranttikäyttäytymistä. Suurin osa miehistä tuntuu käyttävän pelkästään kalliita tuoksusarjojen dödöjä kuten Bossia, Calvin Kleinia ja Armania. Mies maksaa ihan mielellään deodorantista 30-37€…!!! Entäs naiset sitten? Kuinka moni teistä ostaa deodoranttinsa hajuvesihyllystä? Mun kokemuksen ja käsityksen mukaan suurin osa naisista käyttää pääsääntöisesti perus-Rexonaa ja Herbinaa ja mitä näitä nyt on. Ei mulle ainakaan tulisi mieleenkään maksaa deodorantista yli 30 euroa! Minusta tämä on jotenkin mielenkiintoinen ero miesten ja naisten välillä. Yritin haastatella omaa ukkoani asiasta ja hän vain totesi että kyllä hänkin on käyttänyt jo 12-vuotiaasta Bossin dödöjä. Huhhuh..!
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Empä ole kyllä ikinä tuota ajatellut, mutta niinhän se on. Miehet näyttää niitä kalliita, minä reksonaa…misssä syy? Ihan huippuhavainto!! :))

 2. 2

  sanoo

  Kysyin itse tätä asiaa mieheltä ja sain hyvinkin perustellun vastauksen: tuollaisesta dödöstä saa kätevästi kevyen tuoksun päivän ajaksi, ei tartte laittaa erikseen hajuvettä kun riittää se dödön antama kevyt tuoksu. Dödöä on myös kuulemma mahdoton laittaa liikaa (tää kommentti perustuu stick-mallin käyttäjään) toisin kuin suihkutettavaa hajua.

 3. 3

  sanoo

  Tuntuu että olen vähän poikkeuksellinen tyttö, kun en ole koskaan käyttänyt hajuvesiä. En todellakaan jaksaisi lähteä metsästämään mitään kivaa tuoksua kun nenä turtuisi pian, en tiedä mitä haen, tuoksut muuttuisivat kuitenkin ihollani ja mikä tärkeintä; en osaa käyttää niitä. Suihkuttaessa tuli aina kerralla liikaa ja koko talo lemuaa, enkä ymmärrä pitäisikö suihkuttaa molempiin ranteisiin vaikka tuoksua tuleekin silloin kauheasti? Tuntuisi loogiselta suihkuttaa tuoksua toiseen ranteeseen ja hieroa sitten toiseenkin, mutta silloin tuoksun rakenne kuulemma muuttuu. Olisiko tässä postausideaa? Luulen, että muillakin on ongelmia etenkin annostelussa (sen verran voimakkaalta osa tuoksuu…).:)

 4. 4

  Anonymous sanoo

  Mun poikaystävällä on 1 tai 2 hajuvettä :D Aika monta sun miehellä näyttäis olevan, mutta eipähän tuosta haittaa oo :p

 5. 5

  sanoo

  Calvin Kleinin One on mun suosikki ollut niiiiiin kauan, että en ees muista millon ostin ekan pullon. :D Sopivan mieto tuoksuinen ja kestääkin kohtalaisen pitkään iholla.. (Joo, ja edelleenkin löytää sieltä miesten puolelta parhaiten, vaikka unisex-tuoksunakin sitä on markkinoitu :P)

  Oman ukkoni kohdalta nää tuoksut on kerrottu äkkiä, sillä mun ukkelille ostama Calvin Klein homehtuu meidän vessan lavuaarin reunalla. :D

  Sen verran herkkä hipiäinen ja migreeniin taipuvainen tuo minun ukkelini on, että "tuoksuiksi" riittävät suihkusaippua ja kerran miljoonassa vuodessa tapahtuva parranajon jälkeinen Nivean after shave balsami. Mutta en valita, hyvälle tuo ukkeli tuoksuu ilmankin. :D

 6. 7

  sanoo

  Miehellä on aika monta tuoksua… Kiitos minun ;) Jos olisi hänestä kiinni, niin varmaan tasan nolla löytyisi. LOL Ja minulla vasta onkin, voi huokaus… No minkä sille mahtaa, jos on tuoksu-friikki!

  Minulla tuo Hypnotic poison tuoksui aivan_järkylle! Sain sen siis vahingossa, kun piti saada tavallinen Poison. Yksi tuoksu minultakin löytyy, joka tuntuu hullaannuttavan miehet: Calvin kleinin Obsession! Mutta tuostakin osa sanoo, että haisee ihan kamalalle.

  En maksaisi tuollaisia summia dödöistä ja kun vielä useimmista saan ihottuma, niin vielä vähemmän. Mieluiten käytän alumiinittomia, vaikkeivät toki niin tehokkaita olekaan. Logonan Oriental on suosikkini niistä. Myöskään tuoksuvia vartalovoiteita en voi käyttää, ihottumaa tulee lähes 100% varmuudella.

  Miehelle tuon joskus Honkkarin tuliaisina merkkidödöjä mutta näyttää sille ihan Pirkkakin kelpaavan ;D

 7. 8

  sanoo

  Mun poikaystävällä ei ole kuin yksi tuoksu ja senkin olen ostanut minä hänelle :D Ei mulla itselläkään koviin montaa ole: Ralph Lauren Romance (minun lemppari ollut monta vuotta. tätä ostan aina lisää kun se loppuu), Marc Jacobs Daisy ja halpiksena Espritin Connect. Kesälle mulla on Dessert Treats sarjan Hula Girl, koska siinä ei oo käytetty alkoholia :) Dödönä käytän ihan Rexonaa. En luota kalliisiin hajustemerkkijuttuihin yhtään!

 8. 9

  sanoo

  Mieheltä löytyy arviolta viisi eri tuoksua, ainakin Boss ja DKNY on edustettuna, muita en nyt muista. Itsellä on vähemmän, johtunee siitä että ehdin aina käyttää entisen suosikin loppuun ennen kuin löydän jonkun uuden kivan minkä hankkia varastoihin (mitenniin nirso?) :D
  Dödö-puolella käytetään molemmat markettitavaraa.

 9. 10

  sanoo

  Tykkään käyttää tuoksuttomia deodorantteja (i.e. Rexona), koska vaihtelen hajuvettä päivittäin. Eipähän tule kummallista cocktailia deodorantin kanssa. Taloutemme toisen osapuolen kaapista näyttää löytyvän kolme Bossin tuoksua (joka miehen suosikkeja ilmeisesti?).

 10. 11

  Anonymous sanoo

  Itse pyrin aiemmin ostamaan sekä dödön että hajuveden samaa tuoksua. Yleensä onnistuin siinä vain kerran varsinkin kausituotteiden kanssa. Nykyään pyrin ostamaan vain alumiinittomia deodorantteja ja se onkin sitten haastavampaa! Tällä hetkellä kaapissa on Calvin Klein her deodorant natural spray ja Biothermin Deo pure mitä voi sitten käyttää hajuvesien kanssa. Ovat niin riittoisia ettei ole ollut tarvetta tankata varastoja :) Tuoksuja allekirjoittaneella on vain 3 pulloa: Hugo Boss Pure purple, Polo sport Woman ja Armanin She. Vanhojahan nuo alkaa olla mutta kun ei ne kulu sitten millään…. Meillä myös ukko käyttää kalliita merkki deodorantteja, tuonkin sitten työmatkoilta yleensä kolme kahden hinnalla tarjouksia varastoon ettei tarvi maksaa sitä 30€ yhdestä… ;)herran hyllystä näyttää tällä hetkellä löytyvän Gant, Boss ja Guerlain dödöistä.. Viimeisin tuliainen oli Dieselin only the brave edc koska tuoksu on niiiin hurmaava! Dödön metsästys onkin sitten varmaan jo toinen tarina.

 11. 12

  Anonymous sanoo

  Oma mies käyttää, nimenomaan kaiken näköisiä halvempia deodorantteja ja niitä onkin sitten ihan järkyttävän paljon. Tuntuu, että vähintään kerran viikossa uusi. Levittelee niitä ympäri kämppää niin kuin jotkut sukkia ;)Pari kalliimpaa tuoksua löytyy siltäkin, mutta ne on käytössä vain silloin, kun lähdetään ulos.

 12. 13

  sanoo

  Omia suosikkejani ovat Givencyn Organza, Guccin Gucci II ja Accent ja Burberryn London. Joo ja Cliniquen Happya on ollut monet pullot.

  "Halpiksina" olen käyttänyt Jessica Simpsonia, Breatney Spearsiä ja TBS tuoksuja. Ostin just ruumiskaupasta Love etc. tuoksun, se on ihana!

  Mää lykin hajuja ihan urakalla ja pitkin päivää, kuivassa ihossa tuoksut häviää hyvin nopeasti ja monet ovat luulleet etten käytä niitä koskaan sen takia.

 13. 14

  Christine sanoo

  Nyt kun mainitsit, tuo dödö juttu on kyllä aika jännä. Kuten sanoit, miehillä menee kamalasti rahaa dödöön, kun taas naisilla pari euroa johonkin rexonan tai adidaksen halpikseen. Tosin veikkaisin, etteivät naiset halua voimakkaasti tuoksuvaa dödöä, sillä sen kanssa ei voisi laittaa mitä tahansa hajuvettä.

  Tuo sinun YR:n mango-hajuvesi on aivan ihana, harmi vaan sitä ei enää valmisteta.. Samoin loppui ko. liikkeen kiivi-tuoksun valmistus ja sekin oli aivan ihana (en tosin itse sitä kerinnyt ostamaan, mikä harmittaa). Tykkään myös tuosta mimosasta ja ehkä vielä vähän enemmän saman sarjan sireenistä.

  Itseltäni tosin löytyy vain pari kunnon tuoksuja + jotain pikku pulloja, joita äiti on ostellut itselleen kokeiluun, muttei olekaan tykännyt, sekä ilmaisnäytteitä. Lemppareitani ovat kuitenkin Body Shopin Neroli Jasmin vartalosuihke sekä samaisesta kaupasta hommattu Lotus Petal vartalosuihke. Kalliimmista hajuvesistä tykkään eniten Bossin Pure Purplesta, jonka valmistus on valitettavasti lopetettu (tai ainakaan en löydä sitä enää mistään) sekä Avril Lavignen uutuustuoksu Black Star. Myös ilmaiseksi saamani Benettonin Jeans on ihan hyvä samoin kuin Elizabeth Ardenin Pretty, jota tosin omistan vain ilmaisnäytteen.

  Tietysti suosin myös aina jotain espanjalaisia halpistuoksuja, joita saa 3-4 eurolla Sokoksista ja Prismoista ym. Parhaita ovat ehdottomasti mango ja persikka, eikä kokeilut edes tule kalliiksi, minkä takia kaapista löytyy pari muutakin pulloa niitä (+ tuoksuissa on vain 15ml eli ei ainakaan ehdi kyllästyä ennen sen loppumista).

 14. 15

  Kajsa sanoo

  Samaa mäkin olen ihmetellyt! Poikaystävä käyttää Bossin dödöä (joka mun mielestä tuoksuu jo liikaakin), mutta muuten sitten pihtailee? Outoa on. Itelle käy hyvin nää perus dödöt.

 15. 16

  sanoo

  Ooh, Cacharelin Gloria. Käytin sitä silloin kun 19-vuotiaana muutin Helsinkiin.
  Voi mitä muistoja <3
  Saako sitä vielä? Mistä?

 16. 18

  Sissi sanoo

  Mun mies käyttää tavallisia Axeja eikä mitään muita tuoksuja. Oli sillä joku ikivanha kamalan hajuinen, jonka putsasin pois… Itse käytän Rexonaa, eikä tulis mieleenkään maksaa dödöstä edes viittä euroa… Hajuvesikin loppui kesällä, enkä ole saanut hankittua uutta. Mieluusti ostaisin, mutta asuinpaikka rajoittaa kun ei tule matkustettuakaan.

 17. 19

  sanoo

  Tämä ero miesten ja naisten dödökäyttäytymisen kanssa on mun mielestä aika helposti selitetty:

  Naiset käyttää rahaa aika paljon muuhunkin kosmetiikkaan (meikit, hiukset, ihonhoito, kynsijutut) kuin pelkkään dödöön, joten jossain pitää säästää ja se on luonnollisesti dödö. Ja naiset myöskin herkemmin vaihtelevat hajuvettään, joten jos on voimakkaamman tuoksuinen dödö niin se todellakin tekee mielenkiintoisia cocktaileja täysin erituoksuisen hajuveden kanssa.

  Miehet taas käyttää just ehkä partavaahtoa, hyvällä tsägällä kasvojenpesugeeliä ja jotain kosteusvoidetta ja sitten se millä mies itseänsä varsinaisesti "ehostaa" on se dödö ja tuoksu, jotka on yleensä samaa tuoksusarjaa, jonka äiti/vaimo/tyttöystävä on sille valinnut ;) Ja koska miehet on yleensä kauheen epävarmoja vaihtamaan dödöä ellei joku muu ehdota jotain toista niin ne ostaa sitten jatkossakin aina sitä samaa kunnes äiti/vaimo/tyttöystävä antaa jonkun toisen merkkisen miehelle lahjaksi ;) Näin se vähän menee.

  Miesten tuoksuista mun suosikkeja nyt on Diesel Only The Brave, D&G; The One ja CKFree. Mun poikaystävältä löytyy tällä hetkellä neljä tuoksua, joista yksi on tuo Diesel :)

  Naisten tuoksuista mun suosikkeja on Marc Jacobsin Daisy ja Signature, Chloé EDP, D&G; Rose The One, CK Euphoria Blossom…. jne. :D Mulla itsellä on niin monta hajuvettä, että en oikeasti edes ole varma että kuinka monta mulla on jossain tuolla syövereissä… Vois joskus tutkia :DDD

 18. 20

  Anonymous sanoo

  "Monoi de Tahiti on klassinen rantatuoksu"

  iik, älä :) tulee maksaläiskiä kun pistää aurinkoon iholle tuoksua..

  ..ellei se sitten ole alkoholiton vartalotuoksu.

  Just a thought :)

  mun miehellä on vaan yks tuoksu ja sekin sen takia että ostin sen sille :D dödö on kalliimpi mutta se tulikin tuoksun mukana joulupaketissa. entinen dödökin oli kyllä selektiiviseltä puolelta.. hmm, mielenkiintoista tosiaan. Eipä oo käyny mullakaan mielessä maksaa dödöstä niin paljon. Vaikka meneehän niitä kemppareissa jonkin verran naisasiakkaillekin eli jotkut niitä ostaa. Miksei, itselläni on haussa aina tehokkuus ja jotenkin mulla on mielikuva (ihan oma mielikuvani vain) että ehkä ne ei toimi niin hyvin. Mun dödö on apteekista ja tehokas on. :)

  -purple

  • 21.1

   Nimetön sanoo

   Nyt taas näitä tyhmiä kysymyksiä… Eikö mitään alkoholipitoista kannata käyttää auringossa? Siis tommosia peruskasvovesiä esimerkiksi mietin, onko nekin syytä jättää pois?

   • 21.1.1

    Sanni sanoo

    Kasvoveden – ja minkä tahansa muunkin tuotteen – alkoholi haihtuu iholta muutamissa sekunneissa. :) Niinpä ne eivät ehdi jäädä reagoimaan auringon kanssa. Esimerkiksi lähes kaikissa aurinkovoiteissa on alkoholia (vaikuttaa voiteen koostumukseen tehden siitä vähemmän tahmean, tärkeä ominaisuus aurinkovoiteissa jotka UV-filtterin ansiosta ovat jo lähtökohtaisesti paljon ”peruskosteusvoiteita” tahmeampia).

    • 21.1.1.1

     Nimetön sanoo

     Kiitos vastauksesta Sanni, ja lämminhenkisestä blogista myös :)

 19. 22

  sanoo

  Lucy – mun Gloria on jotain kuusi vuotta vanha, en usko että sitä enää saa mistään.

  Terhen – tuo sun selitys on aika hyvä. Naisilla on meikkinsä, miehillä arvokkaat dödönsä. :)

 20. 23

  sanoo

  Miehelläni on CK:n Euphoria sekä tuo sama valkoinen pullo mikä sun miehellä, sitten on D&G;:n One, Vercasen joku vesituoksu, Bossin Baldesaini ja nyt joululahjaksi olen ostanut Armanin Manian.

  Itselläni tällä hetkellä löytyy Escada Collection, Escada Nro2,Escada Contradiction, Armanin Mania, CK:n Euphoria Blossom, Guccin Rush2 ja Envy Me, Dior 1947, joku G&G;, E.Ardenin Green tea ja 5th avenue sekä pari halvempaa tuoksua.

 21. 24

  Anonymous sanoo

  Ei mun mies ainakaan mitään kalliita dödöjä käytä, joku halpis sillä on. Ja hajuvesiä ei voisi itselleen kuvitellakaan, eikä tykkää jos minäkään käytän.

  Itelläni ei oo kauheesti kalliisiin hajuvesiin oo ollu varaa, mutta nyt voisin jopa harkita ostavani, tämän postauksen luettuani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.