Tummat silmänaluset piiloon miehellä

Tummat silmänaluset. Ne saavat kasvot näyttämään väsyneiltä, oli sitten kyseessä mies tai nainen. Mutta kuinka moni mies lähtee tekemään toimenpiteitä niiden häivyttämiseksi? Aika harva.

Sillä totuushan on, että rakenteellisesti tummia silmänalusia ei häivytetä muulla kuin meikillä.

Mr_tummat_silmanaluset

Minunkin miehelläni on tummat silmänaluset. Olen jo vuosia yrittänyt taivutella häntä käyttämään jotain kevyttä peiteainetta edes tilaisuuksissa, joissa tulisi näyttää vähän skarpimmalta ja pirteältä. No, eihän perusmiestä saa koskemaan meikkituotteeseen ei sitten millään. Turha toivo.

Viime vuonna sain vinkin eräältä ystävältäni jonka miehellä myös on tummat silmänaluset. Kuten minun äijäni, myös ystäväni mies oli oppinut käyttämään kosteuttavaa silmänympärysvoidetta. Ystäväni oli keksinyt ostaa miehelleen sävytetyn silmänympärysvoiteen, ja kas, mies oli hyväksynyt sen ihonhoitorutiiniinsa. :)

GarnierBBEye1

Kyseessä on Garnierin BB-voide silmänympäryksille. Idea on sama kuin BB-kasvovoiteissakin – kosteuttavaan voidepohjaan on yhdistetytty peittävää väripigmenttiä. Tuotetta ei siis tarvitse nähdä meikkituotteena, mikä on tärkeää miehen kohdalla.

idGarnierBBEye2

Garnier BB Cream Eye Roll-On, sävy Light

Minäkin päätin kokeilla ”onneani”. :) Ostin miehelle joululahjaksi Garnierin BB-rollerin silmänympäryksille. En maininnut mitään tuotteen väripitoisuudesta vaan jätin voiteen extraominaisuuden miehen itsensä ”löydettäväksi”. Pelkäsin, että jos alan heti puhumaan tummien silmänalusten peittämisestä, miehen epäluulot heräisivät heti ja tuubi jäisi avaamatta.

Ja niin sitten kävi, että minunkin miehestä tuli BB-silmänympärysvoiteen käyttäjä..! Olin yllättynyt, kun mies ei ensin edes kommentoinut aineen väriä. Ehkäpä hän vain ajatteli, että no, tämä nyt on tällainen beige sy-voide. Joka tapauksessa, tuote on ollut hänellä säännöllisessä käytössä joulusta saakka.

Mr_tummatsilmanaluset3

BB-silmänympärysvoide ei tietenkään peitä tummuutta yhtä tehokkaasti kuin varsinainen peiteaine, sillä siinä on (tottakai) vähemmän pigmenttiä. Juuri tämäkin tekee siitä niin loistavan tuotteen miehelle. Voide ei vaadi paljonkaan häivyttelyä kun sävy on jo tasoittunut ihoon. Iho ei jää meikatun näköiseksi vaan freesautuu juuri sopivan luonnollisesti.

Mr_tummatsilmanaluset2

Oikean (teistä katsoen vasemman) silmänalusen alla BB-voidetta, toinen puoli voiteeton.

Tulos: tummuus ei ole hävinnyt kokonaan, mutta selvästi häivyttynyt ja mies näyttää pirteämmältä. :)

BB-silmänympärysvoide sopii tietysti mainiosti kenelle tahansa, jolla ei ole paljon peitettävää silmien alla ja joka haluaa nopean tuotteen jolla hoitaa sekä sy-ihon kosteutus ja ihon sävyn kirkastus.

GarnierBBEye

Garnierin BB-rollerin ainoaksi miinukseksi voisi mainita falskaavan kuulapään. Ainakin Mr Karkkipäivän käytössä kuula on falskannut ja aine oli kerran sotkenut koko kosmetiikkalaukun sisällön. Silti tuubi ei ole lentänyt roskiin, eli ilmeisesti siitä kuitenkin tykätään..! ;)

* * *

Olen viime aikoina saanut blogiin tavallista enemmän kysymyksiä koskien tummien silmänalusten peittoa, joten kokosin tähän  faktakulman asiaan liittyen. Tummien silmänalusten häivytys vaikuttaa olevan monelle mystisempi seikka mitä olen kuvitellutkaan. :) Myös Jyväskylän lukijamiitissä nousi esiin kysymyksiä tummien silmänalusten ongelmasta.

Silmanaluset_meikki

Tummia silmänalusia on kahdenlaisia;

1. ”Väliaikaisia”, elämäntilanteen ja -tapojen aiheuttamia; huonosti nukutut yöt, juhlinta, stressi. Myös kertyneiden kuona-aineiden sanotaan voivan aiheuttaa tummuutta silmien alle.

2. Pysyviä; ihon ja kasvojen luuston rakenteen aikaansaamia.

Jälkimmäisiin ei tehoa kuin meikki, ensinmainittuihin meikin lisäksi tietysti elämäntapojen muutos.

Markkinoilla on paljon silmänympärysvoiteita, jotka lupaavat kosteutuksen lisäksi myös vaalentaa silmänalusia. Näiden aineiden teho perustuu yleensä valoaheijastaviin ja varjoja optisesti häivyttäviin pigmentteihin ja/tai ainesosiin, jotka vilkastuttavat silmänympärysalueen nestekiertoa ja laittavat kuona-aineet liikkeelle. Kolmas keino on mekaaninen – silmänympärysvoiteessa viileä metallipää jolla painelemalla/rullaamalla kuona-aineet ja nestekertymät saadaan liikkeelle. Tämä auttaa myös sy-ihon turvotukseen.

Kysymys: mitä eroa on peiteaineella ja valokynällä? Eikö valokynä auta parhaiten tummiin silmänalusiin?

Valokynän käyttötarkoitus vaikuttaa olevan yksi väärinymmärretyimpiä asioita kosmetiikkamaailmassa. Hyvin moni sekoittaa valokynän ja peiteaineen keskenään.

Valokynä on kevyempi ja huomattavasti läpikuultavampi tuote kuin peiteaine. Sen ensisijaisena tarkoituksena on tuoda iholle valoaheijastavia pigmenttejä –> häivyttää juonteiden pohjia ja kevyitä varjoja sekä korostaa kasvojen korkeimpia kohtia kuten poskipäitä ja kulmaluuta.

Peiteaine ei usein ole lainkaan valoaheijastavaa ja sen tarkoituksena on tuoda iholle peittäviä, värillisiä pigmenttejä jotka korjaavat ihon värivirheitä kuten selkeästi tummia silmänalusia, punoitusta ja finniarpia.

Jos sinulla on aina ollut todella tummat silmänaluset, kyseessä on rakenteellinen syy ja löydät kaikkein tehokkaimman avun vahvapigmenttisestä peiteaineesta. Vaalennusta lupaavat silmänympärysvoiteet tai valokynät eivät tällöin juuri auta.

Minulla on ollut tummat silmänaluset lapsesta saakka, ja käytän niiden peittoon vahvapigmenttisiä peiteaineita. Suosikkejani ovat Lily Lolon Cover-Up -peiteaine, Estee Lauderin Double Wear Stay-in-Place Concealer ja Make Up For Everin HD Concealer.

Tässä koottuna Karkkipäivässä ilmestyneitä juttuja silmänalusten peitosta.

Silmä mustana – suuri peiteainetesti

Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Dermablend-peiteaine silmänalusilla

Näin meikkaat väsyneen ihon heleäksi

Toivottavasti faktakulmasta oli apua! :)

Kommentit
 1. 1

  Johanna sanoo

  Kiitti!

  Tämä juttu tuli tarpeeseen ja sopivaan rakoon, vaikka mulla onkin sellainen mies, joka käyttää kiitettävästi erilaisia tököttejä. Hänen purnukkahyllyltään löytyy mm. silmänympärysvoide, lukuisia erilaisia kosteusvoiteita kasvoille ja nyt uusimpana tulokkaana kuorintatuote! Hän käy lisäksi 2-3 krt vuodessa ihonpuhdistuksessa :O Se on 2-3 krt enemmän kuin minä! Hänelläkin olisi tarve hankkia joku kohtalaisen peittävä silmävoide.. Silmänaluset ovat TODELLA tummat. Tilanne korostuu vielä hänen siroissa kasvoissa, joissa silmät ovat tosi syvällä päässä. Väitämpä, että kysymys on rakenteellisista syistä, joskin väsymys ja työstressi tekevät varmasti oman lisänsä.

  Täytyykin etsiä vielä sopiva purnukka pikapikaa, syntymäpäivät sattuvat kolkuttelemaan ovella :P
  Suosituksia kohtuuhintaisista purnukoista otetaan vastaan! En usko, että tuommoinen kevyesti peittävä auttaa tässä tilanteessa.. Hän ei myöskään suostu käyttämään kalliita tuotteita ja purnukan pitää kestää äijätesti.. Eli pakkaus ei saa olla liian naisellinen :D

 2. 2

  Tipi sanoo

  Nämä sävyttävät silmänympärysvoiteet ovat mahtava keksintö!
  Itsellä ollut jo toista vuotta käytössä dr. brandtin dark circles away -seerumi.
  Tottakai meikissä laitan lisäksi peitevoidetta silmänympäryksille, mutta tällä tökötillä näyttää nukkumaan mennessäkin vähän freshimmälle. Jää taatusti vakkarikäyttöön. :)
  Kyllä sitä muuten näyttääkin väsähtäneeltä, jos jättää tummat silmäaluset silleensä. :/

 3. 3

  sanoo

  Kiitos kun kirjoitit tuosta valokynä vs. peiteaine jutusta! Välillä ihan hirvittää kun ihmiset läträä valokynää koko silmän alapuolelle, tehden näin itselleen optiset silmäpussit. Tuosta aiheesta ei voi liian usein mainita! :D

 4. 4

  Sara sanoo

  Hankin juuri tuon Estee Lauderin peiteaineen ja se ei kasaannu silmän alla oleviin juonteisiin kuten Make up Storen vastaava vahamaisempi tuote. Harmi etten heti tullut hankkineeksi tätä!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Hankin juuri tuon Estee Lauderin peiteaineen ja se ei kasaannu silmän alla oleviin juonteisiin kuten Make up Storen vastaava vahamaisempi tuote.

   Näin on, ne ovatkin aivan erityyppiset tuotteet. Lauderin on ns. kestopeiteaine, jotka ovat kuivempia ja ohuempia kuin nuo vahamaiset peittarit, ja ne takertuvat ihoon nopeasti.

   • 4.1.1

    Hallahalla sanoo

    Pitääkin käydä kyselemässä tuota Estee Lauderin peiteainetta! Mulla on lähes täysin rakenteellisista syistä johtuva ongelma. Ennen olen käyttänyt Lumenen tummien silmänalusten peittovoidetta. Mutta nyt ongelmaksi on alkanut muodostua meikkivoiteiden ja peitevärien kasaantuminen juonteisiin. Joista olen ”järkyttynyt” sillä olen vasta vähän yli 20v. Mutta näin Se vanhuus varmaan alkaa :D Suosittelisitko jotain muutakin (ehkä jopa halvempaa) tällaisille ”moniongelma” silmänalusille, kun iho on vielä tummuuden ja juonteisuudrn lisäksi melko rasvoittuva.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Suosittelisitko jotain muutakin (ehkä jopa halvempaa) tällaisille “moniongelma” silmänalusille, kun iho on vielä tummuuden ja juonteisuudrn lisäksi melko rasvoittuva.

     Suosi geelimäisiä, vähärasvaisia silmänympärysvoiteita. Esimerkiksi Cliniquen All About Eyes on erittäin suosittu ja hyvä sellainen.

     Jos haluat panostaa, kokeile Lauderin Advanced Night Repair Eye’ta, se on sellainen ”auttaa ihan kaikkeen” -tuote ^_^ Kosteuttaa, häivyttää juonteita, vähentää turvotusta (ja lupaa vähentää sitä tummuuttakin mihin kuitenkin itse aina suhtaudun skeptisesti)… Ja on koostumukseltaan raikkaan geelimäinen eli sopii rasvoittuvallekin iholle.

     Halvemmista merkeistä minulle ei valitettavasti oikein tule mitään mieleen, muu kuin Lumenen Arctic Aqua -sy-geeli joka on ihan peruskosteutusta ilman anti-age -lupauksia.

 5. 5

  tiippa sanoo

  Hei! Osaatko verrata noita käyttämiäsi peittareita peittokyvyltään Diorskin Nude Skin Hydrating Concealeriin? Mulla on se käytössä, koska luulin, että se olisi tarpeeksi peittävä, mutta eipä ole :p Eli verisuonet sy-iholla varsinkin jää näkyviin :/
  Olisikohan nuo käyttämäsi peittarit tehokkaampia?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Hei! Osaatko verrata noita käyttämiäsi peittareita peittokyvyltään Diorskin Nude Skin Hydrating Concealeriin?

   En valitettavasti kovinkaan hyvin, sillä en ole koskaan käyttänyt Diorin Nude Concealeria säännöllisesti – vain kokeillut sitä muutaman kerran töissä. Mutu-tuntumani on, että ainakin Lauder ja MUFE ovat peittävämpiä kuin Diorin Nude. Vertaus on siksikin vaikea, kun nuo ovat tuntumaltaan niin erilaisia – Nude on voidemainen ja kosteuttava (eli liukuu iholla ja menee kauemmin ennenkuin se ”jää” paikalleen) kun taas Lauder ja MUFE ovat kuivempia ja ohuempia ja niiden pigmentti tarttuu ihoon nopeammin.

  • 5.2

   Kikkis sanoo

   Minulla on nuo molemmat ja voin kertoa, että minullekin Diorin Nude oli pettymys. Kyllä tuo Estee lauder peittää paremmin, joskaan ei täydellisesti. Minulla on TODELLA tummat silmänaluset ja verisuonia silmien alla, joten peittoa tarvitaan. Voin kuitenkin suositella testaamaan Lauderia, näytän huomattavasti pirteämmältä sen kanssa. En ole koskenut Nudeen tuon Lauderin hankinnan jälkeen.

   Minulla tuo Lauder kuitenkin tuppaa kertymään vähän juonteisiin, mitähän teen väärin? Tai sitten ihoni vaan on vähän kummallinen.

   • 5.2.1

    Sanni sanoo

    Minulla tuo Lauder kuitenkin tuppaa kertymään vähän juonteisiin, mitähän teen väärin?

    En usko että teet mitään väärin. Ihon rakenne (ja ”kemia” voiteen ja ihon välillä) on meillä kaikilla erilainen – toisilla tuote pysyy kuin liimattu kun toisilla sama lähtee päivän mittaan liukenemaan.

   • 5.2.2

    tiippa sanoo

    Kiitos Sanni ja Kikkis vastauksista! Pitää kyllä käydä testaamassa tuota Lauderia. Olen kokeillut jo tämän köyhän miehen versiota ja se on peitoltaan ja varsinkin koostumukseltaan jo oikein hyvä, mutta sävyt ovat mitä ovat..

 6. 6

  Ansukuli sanoo

  Hyvä ja ajankohtainen postaus itsellenikin… Nuorempana ei minulla ollut koskaan tummia silmänalusia, mutta vanhemmiten ongelma on kyllä tullut tutuksi! Varsinkin jos illalla tulee syötyä jotain suolaista on aamulla silmät turvonneet ja silmäpussit valtavat!

  PS. Huomasin yhdennäiköisyyttä sinussa ja Kanadalaisessa näyttelijässä Jud Tylorissa! Hän toi etäisesti mieleen sinut :) Googletapa hänet, erittäin kaunis nainen!

   • 6.1.1

    Elina sanoo

    Googlen kuvahaun pikkukuvista olisi voinut kuvitella, että Sannihan se siinä! Erittäin paljon samaa näköä :)

  • 6.2

   Sanni sanoo

   Kanadalaisessa näyttelijässä Jud Tylorissa!

   Onpa kyllä kaunis nainen! :) Mutta itse en huomaa yhdennäköisyyttä…

 7. 7

  rilla sanoo

  Kestokiinnostava aihe! Ja niin valitettavan osuva omalla kohdallani. Kiinnostaisikin kuulla vinkkejä sopivan peittävästä, mutta kuivalle iholle sopivasta aineesta. Onko sellaisia edes olemassa? Kombinaatio tummuus ja pussitus on myös kelju

 8. 8

  Lode sanoo

  Ei nyt liity postaukseen mutta sun blogin kautta nut innostuin lily lolosta. Ja olen nyt tilaamassa tuota mineraalimeikkivoidetta. Ongelmana on enää sävy olen toooosi kalpea enkä edes rusketu (nyt käytän fit me 110 meikivoidetta) eli ootko ikinä näjnyt livenä tuota lily lolon vaaleinta (porcelain) sävyä? Oliskohan se tarpeeksi vaalea? Yllätyin muuten tuon hinnasta luulin että noi on kallimpia.

  Kiitos muuten ihanasta blogista ollut mulle paljon hyötyä <3

  • 8.1

   sanoo

   Suosittelen Lily Lolon porcelain-sävyä niille, jotka ovat oikeasti valkoisia kuin lakana, kuten minä :D Ainoa meikkituote joka on oikeasti mulle -tarpeeksi vaalea-. On ehdottomasti vaaleampi kuin tuo Fit Me sävy 110 (jota myös olen käyttänyt).

   • 8.1.1

    Lou sanoo

    Sävy on kuitenkin Fit Me:tä punaisempi. Lololla ei ole oikein neutraaleja eikä keltapohjaisia sävyjä meille kalpeille.

  • 8.2

   Sanni sanoo

   Kiva kun Jenni oli jo vastannut sinulle :) Itse en nimittäin ole nähnyt Porcelainia livenä, kuullut vain että se on tosi vaalea.

 9. 9

  sanoo

  Tuo Garnierin tuote on ollut meikkipussissani nyt vuoden ja on kyllä tullut jäädäkseen! :) Todella hyvä ja käytännöllinen tuote. Mulla ei oo kyllä tuo falskannut kertaakaan, vaikka on matkoilla ollut mukana. :o Olisiko sitten vaan jokin tuotevirhe tai jotakin.

 10. 10

  Ansukuli sanoo

  Pakko jakaa kokemus, kun sanoin omalle miehelleni (jolla on hyvin tummat silmänaluset), että ”kato tässä blogissa nainen oli ostanu miehelleen silmänympärysvoiteen, joka….” ja mies lähti samantien painelemaan. Huikkas perään, että oliko muuta. :D Sanoin jouluna ostavani semmoisen hänelle, johon herra tokaisi, että älä turhaan pölyttymään. Kaamea mörrikkä, ai että! :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   ja mies lähti samantien painelemaan. Huikkas perään, että oliko muuta. :D

   ^_^ :D :D

 11. 12

  Lotta sanoo

  Mitä silmänalusten ainetta suosittelisit? Kun itselläni peitepuikko korostaa silmänalusten niitä sellaisia huokosia, koska peitepuikko saa näyttämään ihon kuivalle, laitan koko kasvoille aina ennen meikkaamista kosteusvoidetta, myös silmänalusille. Sipaisen peitepuikkoa aina sormeen ja siintä levitän ja taputtelen silmänalusille ja puuteroin irtopuuterilla = kuivat ja näkyvät ”huokoset” silmänalusilla. Käytän tällä hetkellä Rimmelin stay matte peitepuikkoa.

  Ja minulla on Lily Lolon cover-up ja meikkipohja, puuteri, mutta en saa niitä levittymään, ne kasaantuvat huokosiin ja meikki hilseilee pois, minusta tuntuu että kosteusvoide ei kerkeä imeytymään kunnolla, koska tuota hilseilyä tapahtuu tavallisten markettimeikkien kohdallakin, eli kun olen levittänyt kosteusvoiteen ja alan laittaa puuteria niin kosteusvoide ja puuteri muuttuvat ”hilseeksi” ja sitten se hilse pitää paperilla pyyhkiä pois ja laittaa uudestaan puuteri.
  Meikkivoidetta en käytä, koska meikkivoiteet eivät kestä kasvoillani, 1h päästä meikkivoide on jo aivan mennyt kauhean näköiseksi kakuksi…
  Tykkään luonnollisesta, mutta peittävästä meikkipohjasta, käytän vain puuteria, joten finnit ja finniarvet loistavat punaisina läpi. Mielestäni meikkipuuterilla tulee liian meikatun(paksu meikki) näköiseksi, ja en siksi käytä meikkipuuteria ja no eihän sekään peitä arpia ja finnejä.
  Osaatko sanoa mitään peiteainetta tms, joka ei korostaisi kuivia finnejä ja arpia? Koska tavallinen peitepuikko korostaa ja sekin liukenee kasvoillani ruman näköiseksi samalla tavalla kuin meikkivoide.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Mieleeni tulee ihan ensimmäiseksi kaksi asiaa:

   * Kuoritko ihoasi säännöllisesti?

   * Onko sinulla omalle ihotyypillesi sopiva kasvovoide?

   minusta tuntuu että kosteusvoide ei kerkeä imeytymään kunnolla

   Kauanko annat voiteen imeytyä..? Päivävoiteen kannattaa antaa imeytyä ainakin 10 minuuttia ennen meikkaamista.

   Jos iho hilseilee ja meikki rullaantuu, voi yksi vaikuttava tekijä olla kuolleet ihosolut.

   Peitepuikko tekee aina kuivempaa jälkeä kuin voidemaiset/nestemäiset peiteaineet ja kuivuus vielä korostuu kun pinta on pakko kiinnittää puuterilla. Tuollainen Estee Lauderin Double Wearin kaltainen ohut, nestemäinen peittari voisi toimia paremmin, se ei vaadi puuteria päälle.

   Mineraalipohja tuntuisi minusta kaikkein parhaalta ratkaisulta ihosi ja toiveesi huomioon ottaen, mutta sinun on saatava ihon kosteustasapaino kuntoon oikealla voiteella ja/tai seerumilla jotta saat mineraalin levittymään päälle hilseilemättä.

   • 12.1.1

    Lotta sanoo

    Ihoni ei hilseile pois, vaan kosteusvoide hilseilee, kun laitan puuteria tai peitepuikkoa.

    Minulla ei ole 10min aikaa odottaa imeytymistä :D Laitan ensiksi aina päivävoiteen ja sitten sillä aikaa ripsarin ja sitten peitepuikkoa tummille silmänalusille ja sitten irtopuuteria peitepuikon päälle ja puuteria koko kasvoille.

    Vaihdoin eilen Lumenen natural coden glow without shine kosteusvoiteeseen, se ei hilseile niin pahasti pois tai välillä ei ollenkaan. Mutta haju on aivan kamala, ei tuoksu ollenkaan samalle kuin kasvovesi ja puhdistusgeeli, haju on oksettava! Ihoni rasvoittuu hyvin nopeasti ja tuon kosteusvoiteen pitäisi antaa mattapinta, en ole huomannut vielä mitään erikoista, mutta imeytyy nopeammin, vaikka ei sisällä alkoholia vissiin ollenkaan. En ole varma, koska en itse tiedä kuin jos lukee alcohol , muita alcoholin ”nimimuotoja” en tiedä.

    En kuori ihoani usein, aina silloin tällöin, viimeeksi muutama viikko sitten, mutta en huomaa mitään eroa, muutakuin että poskeni kuivuvat. Ja kuorinta on siis Lumenen natural coden dig deeper.

    Minustakin mineraalimeikki olisi parhain, mutta kun en osaa käyttää sitä :D En osaa pyörittely tekniikkaa kunnolla, joten pinta jää kauhean näköiseksi, koska meikki ikäänkuin kasautuu ihohuokosten kuoppiin ja en saa peittävyyttäkään aikaiseksi. Minulla on ecotoolsin kabuki, joka on metalli hyksyssä, ecotoolsin puuterisuti? ja peitevoidesivellin on myös ecotoolsin.

    Peittääkö tuo estee lauderin peitevoide kunnolla? :D Koska silmänaluseni ovat tummat/siniset, ne ovat aina ja univelka pahentaa niitä entisestään.
    Sopiiko tuo myös finnien arpien peittoon/punoitukseen? :)

    Ostin tänään Anttilasta Isadoran Under cover face primerin, joten jospa se saisi meikin kestämään pidempään ja jos sen avulla pystyisin käyttämään meikkivoidetta, täytyy kokeilla huomenna. Maksoi 21,50€ joten kallista on, mutta jos se sinun mielestäsi on parhainta primeria niin kyllä se varmaan on. Kicksin primeri, jota testasit ei ole hyvä minusta, se vain heleyttää ihoa(=helmiäisen hohto) eikä saa meikkiä kestämään pidempään eli on ihan turha, koska käytin sitä meikkivoiteen alla, niin ei auttanut ollenkaan meikin pysyvyyteen, samalla tavalla meikkivoide meni kakkuiseksi.

    Kiitos Sanni, kun vastasit ja tykkään blogistasi kovasti! :)

    Itselläni creme intex n 2 ei toimi, en tiedä miksi :/ Se vain jättää rasvaiseksi ihon, eikä meinaa lähteä millään pois tai no tyynyliinan se varmaankin tarttuu yöllä, joten siksi en huomaa vaikutusta. Pidän enemmän normikauppojen finniaineista ja ne tehoavat :) Kuivattavat finnit nopeasti.

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ihoni ei hilseile pois, vaan kosteusvoide hilseilee, kun laitan puuteria tai peitepuikkoa.

     Se on silti merkki siitä, että voide joko ei ole imeytynyt kunnolla, tai on muuten sinulle väärän tyyppinen. Kuorinta tehostaa voiteiden imeytymistä –> iholla vähemmän kuolleiden solujen muodostamaa ”estettä” –> voide pääsee ihoon paremmin. :)

     Mahdollisesti kohdallasi on kuitenkin yksinkertaisesti kyse vääränlaisesta voidekoostumuksesta sinun ihollesi ja ihosi ja voiteen ”kommunikaatiosta”.

     Peittääkö tuo estee lauderin peitevoide kunnolla? :D

     Minulla ainakin peittää :) Kokemukset ovat toki yksilöllisiä ^_^ Tietenkään peittoa ei voi verrata vaikka Dermablendin kaltaisiin megapigmenttisiin tuotteisiin, mutta se on täysin riittävä minun tarpeisiini. Minulle tärkeää ei ole pelkästään tuotteen pigmenttipitoisuus ja peittokyky vaan myös muut ominaisuudet eli koostumus, levittyvyys ja pysyvyys. Lauder on todella ohut ja jämähtää nopeasti paikalleen –> minulle täydellinen tuote.

     Sopiiko tuo myös finnien arpien peittoon/punoitukseen? :)

     Kyllä.

     Itselläni creme intex n 2 ei toimi, en tiedä miksi :/ Se vain jättää rasvaiseksi ihon, eikä meinaa lähteä millään pois tai no tyynyliinan se varmaankin tarttuu yöllä, joten siksi en huomaa vaikutusta. Pidän enemmän normikauppojen finniaineista ja ne tehoavat :) Kuivattavat finnit nopeasti.

     Näinhän se on että mikä toimii yhdellä ei takaa sitä että se toimii kaikilla. :) Creme Intex 2 vaikuttaa kuitenkin palautteen perusteella toimivan poikkeuksellisen monella. Mukavaa että olet löytänyt peruskaupoista sinulla toimivia näpyntappajia :)

     • 12.1.1.1.1

      Lotta sanoo

      Tuon Lumenen glow without shine kosteusvoiteen kanssa ei ole hilseilyongelmaa vielä ilmaantunut! :) Mutta haju häiritsee, onneksi ei haise kuivuttuaan.

      Laitoin tänään sitä Isadoran primeria ja maybellinen superstay 24h meikkivoidetta eikä naamani kiillä yli 4h jälkeen eikä ole tapahtunut paljoakaan rasvoittumista tms. Yleensä naamani kiiltäisi hirveästi näin pitkän ajan jälkeen, mutta nyt pinta ei tunnu rasvaiselle. Tämä isadoran primeri siis toimii oikeasti, täytyy kokeilla joskus koulupäivänä, koska silloin on normaalit olosuhteet. Koostumus oli myös hyvä, mutta huomasin silikonisuuden :D Koska ei ole löysää niinkuin kasvovoiteet ja meikkivoiteet vaan sellaista jännän notkeaa. Levittyi hyvin ja primer on värillinen, mutta en silti nähnyt mihin olin sitä laittanut niin laitoin reilusti varmaankin samoihin kohtiin.
      Miten meikkivoiteen saa levitettyä siististi?

      Itselläni tuppaa jäämään rajat, koska en saa levitettyä kunnolla, sivellintä en osaa käyttää (sitä kicksin bb voide), joten käytän yleensä sormia ja sientä. Meikkivoide tarttui puuterivippaan varmaankin, koska finnin jälkeni loistivat läpi tai sitten kun levitin meikkivoidetta niin vedin sen jotenkin pois :D

      Mistä tuota estee lauderin peiteainetta muuten saa ja mieluiten halvimmalla? :)
      Saako sitä jostain tavallisista kaupoista kuten emotion, sokos, anttila tms?
      Itse aamupäivällä katselin netistä enkä oikein löytänyt, kuin estee lauderin nettisivut ja en tiedä toimittavatko Suomeen.

      • 12.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Laitoin tänään sitä Isadoran primeria ja maybellinen superstay 24h meikkivoidetta eikä naamani kiillä yli 4h jälkeen eikä ole tapahtunut paljoakaan rasvoittumista tms. Yleensä naamani kiiltäisi hirveästi näin pitkän ajan jälkeen, mutta nyt pinta ei tunnu rasvaiselle.

       Onpa kiva kuulla :)

       Miten meikkivoiteen saa levitettyä siististi?

       Itse koen että siveltimellä saan kaikkein siisteimmän tuloksen.

       sivellintä en osaa käyttää (sitä kicksin bb voide)

       Suosittelen kokeilemaan myös tavallista, lättänää meikkivoidesivellintä :)

       Mistä tuota estee lauderin peiteainetta muuten saa ja mieluiten halvimmalla? :)
       Saako sitä jostain tavallisista kaupoista kuten emotion, sokos, anttila tms?

       Estee Lauderia saa ainakin Sokoksista, Emotioneista, Stockmanneilta, Stockan Beautysta ja Kickseistä (tosin ei muistaakseni kaikista Kickseistä).

       • 12.1.1.1.1.1.1

        Lotta sanoo

        Täytyy käydä ensi viikolla katsomassa mistä löytäisin tuota Estee Lauderin peiteainetta.

        Kiitos paljon Sanni! :)

 12. 13

  candycane sanoo

  Hahhah, kyllä se voi olla vaikeaa miesten kanssa! Onneksi nokkeluus palkittiin :)

 13. 14

  sanoo

  Mieheni sattui näkemään kun luin tätä ja kysyi mistä tässä on kyse ja pyysi sen jälkeen minua hankkimaan hänellekin tämän tuotteen ;)

 14. 15

  Pannukakku sanoo

  Tarvisisin kipeästi apua oman ukkoni kanssa, miten selittää miehelle miksi esim. silmänalusille tarvitaan erillinen voide ja miksi ylipäätään kasvoja pitää rasvata vaikka ei ole kuiva.
  Yllätin tässä eräs päivä miehen levittämässä _huulirasvaa_ silmänaluselleen jossa todella kuiva atooppinen kohta.. Mies oli selvästi pohtinut asiaa, selitti minulle että huulissakin on herkkä iho niin pakkohan saman rasvan on toimia myös silmänaluselle. Pakko sanoa että melko sanattomaksi veti eikä hän millään suostunut ymmärtämään selityksiäni ettei niin vain kertakaikkiaan voi tehdä!! :D
  Ja kyseessä ei ollut mikään ”hellä” huulirasva vaan blistexin mentholinen puikko..
  Kyllä tuo kasvojaan pesee ihan kiitettävästi mutta se rasvaus.. Osaatko suositella jotain sekaiholle soveltuvaa kasvovoidetta, hän pitää kevyistä ja ehkä vähän viilentävistäkin voiteista eikä voi sietää rasvaisuuden tuntua.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Yllätin tässä eräs päivä miehen levittämässä _huulirasvaa_ silmänaluselleen

   Ei herranjestas..! :D Mutta ihanaa että miehesi ylipäätään haluaa hoitaa ihoaan. :)

   Mutta siis huhhuh… mentholia silmien alle… ^_^ Luulisi että on vesi valunut…!

   Osaatko suositella jotain sekaiholle soveltuvaa kasvovoidetta, hän pitää kevyistä ja ehkä vähän viilentävistäkin voiteista eikä voi sietää rasvaisuuden tuntua.

   Kiehl’sin Facial Fuel (miesten linjasta). Se on mentolin tuoksuinen.
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/12/13/nuuskija-raportoi-nain-ne-miehen-putelit-vajenee/

  • 15.2

   Sssss sanoo

   Biothermillä on mukavan raikas ja kevyt kosteusvoide miehille, mintunvihreää ainetta pumppupullossa! Oma poikaystävä tykkää sen koostumuksesta ja tuoksusta eikä se jätä tahmeaksi ihoa, ennemmin mattaiseksi. Tuoksu on… noh, mieto mutta miehekäs :D

 15. 16

  Milla sanoo

  Jep, mulla on kans tollanen ja falskaa inhottavasti. Toinen juttu on se, että se on liian erisävyinen mun ihonsävyyn verrattuna, eli en voi käyttää sitä yksistään. Pakko käyttää meikkivoidetta sen kaverina, kun tuossa tuotteessa ei ole kuin kaksi (?) sävyvaihtoehtoa. Muuten hyvä ja helppo tuote.

 16. 17

  sanoo

  Kiitos, tästä todellakin oli apua! Ja ihana lukea, että noita perus ”metsien miehiä” löytyy muualtakin. Pitääkin vaivihkaa hankkia tuo bb-voide kaappiin! ;)

  Mulla on myös sellaiset ikuiset siniläikät silmien alla, ja niiden taltuttaminen alkaa olla työlästä. Ongelmana on tuo ohut ihoni, joka on siis huomattavasti ryppyisempi kuin ikäsiskoillani. Ongelma tuleekin siinä kohtaa, että löytää tuotteen/tuotteet, jotka eivät korosta juonteita silmien alla, eikä tunnin päästä ole väistyneet juonteiden reunoille. sitä hittiä en ole vielä onnistunut löytämään. :(

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Suosittelen (kuten näköjään lähes kaikille :D) kokeilemaan tuota suursuosikkiani Estee Lauderin Double Wear -peiteainetta.

   http://tinyurl.com/okn7969

   Tietenkään en voi luvata että se kestää juovittumatta kaikkien iholla (no eihän sellaista kukaan voi luvata :)), mutta omalla ihollani useimmat peiteaineet viiruttuvat samantien – Double Wear ei. Double Wear ja mineraalipeiteaine ovat ainoita jotka eivät juovitu.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kuvassa on Goshin pinkki Flamingo ja päällä Goshin Rainbow -lastulakka :) Eivät tosin taida enää kuulua Goshin valikoimaan, ostin nuo joskus 2009.

 17. 19

  Anni sanoo

  Itselläni lähti se Estee Lauderin peitevoide tilaukseen. En malta odottaa, että saan sen käsiini! Mahtaa pian peilistä tuijottaa erinäköinen täti kuin tähän mennessä :)

  Mutta mitä mä nyt sitten teen sille valokynälle? Poiskaan en sitä heitä, vann nyt on opeteltava käyttämään sitä oikein. Siis mihin mä sitä laitan? Poskipäille ja kulmaluulle? Tuomaan valoa? En oikein osaa kuvitella sitä niin, kun on tullut tähän menessä käytettyä sitä niin väärin. Tuntuu, kuin olisi käyttänyt huulipunaa luomivärinä ja nyt kuuleekin, että sen käyttötarkoitus on vähän toinen…. Käytätkö itse valokynää jokapäiväisessä meikissä vai kenties vain erityistilauuksissa? Haluaistko tehdä valokynän käytöstä postauksen, mikäli et sitä jo ole tehnyt?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mutta mitä mä nyt sitten teen sille valokynälle? Poiskaan en sitä heitä, vann nyt on opeteltava käyttämään sitä oikein. Siis mihin mä sitä laitan?

   Laitat vaikka peiteaineen lisäksi siihen päälle :)

   Itse kuulun niihin, joiden mielestä valokynä on aikamoisen turha kapistus, joten hurjasti vinkkejä en osaa antaa. Minusta valokynä sopii käytännössä vain niille, joilla ei oikein ole mitään peitettävää mutta haluavat jollain huomaamattomalla tuotteella vähän kirkastaa ihoa.

   Mitä korostukseen tulee, itse tuon valoa kasvoilleni mieluummin puuterimaisilla hohdetuotteilla. Mutta nämä ovat niin makuasioita. Toiset rakastavat käyttää siihen tarkoitukseen juuri valokynää. Kesä on ainoa aika jolloin itse valitsisin voidemaisen valotuotteen puuterimaisen sijaan, kun pidän ihon välillä täysin puuterivapaana. Silloinkin kuitenkin valitsisin valovoiteen tai voidemaisen highlighterin, en nimenomaan valokynää.

   Käytätkö itse valokynää jokapäiväisessä meikissä vai kenties vain erityistilauuksissa?

   Hehheh, en käytä valokynää koskaan. ^_^ Voisin tosiaan omista lähtökohdistani tehdä valokynästä vaikka ”Yliarvostetuin meikkituote jota en ymmärrä” -postauksen :D

   • 19.1.1

    jaa sanoo

    Minusta valokynä sopii hyvin peitevoiteen päälle silmänalusten tummimpaan kuoppakohtaan ja juonteeseen (joka minulla ulottuu poskelle asti). Mutta tosiaan maltillisesti käytettynä ettei tule reverse panda-efektiä. :)

 18. 21

  sasu sanoo

  Tulin vaan tänne vinkkaamaan että dermablendin tuotteilla sain omat silmänaluseni terveen väriseksi. Koko kasvoille en heidän voiteita voi käyttää vaalean ihoni takia mutta se kellertävyys näissä tuotteissa on ässä sinisen silmänympärysihon kanssa!

 19. 22

  Arlene sanoo

  Mulla on tää samainen tökötti käytössä, silloin tällöin. Joskus käytän myös oikein isossa hädässä Lumenen Color Correcting peitevoidetta, mutta se pakkaa olemaan vähän liiankin peittävää, ei näytä enää luonnolliselta :D
  Ärsyttää vaan tuo falskaava applikaattori, ärsyttävää.
  Side-note: Onpas ihanan pirteän värinen kynsilakka ^_^ Mikä tilanne kynsilläsi muuten on? Näyttävät ainakin paremman mittaisilta kuin aikaisemmin :)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Mikä tilanne kynsilläsi muuten on? Näyttävät ainakin paremman mittaisilta kuin aikaisemmin :)

   Kynnet on vähän niin ja näin… Tällä hetkellä kolme pitkäksi luokiteltavaa, kaksi ”normi”pituista ja loput just-ja-just sormen pään yli. :/

 20. 23

  Lusa sanoo

  Mulla tummat silmänaluset on geneettiset :/ Joskus pohdin asiaa ja vilkasin veljeäni: selvä nakki, näistä pandasilmistä ei pääse eroon. (Itellä ei sentään samaa tummuusluokkaa veljen kanssa :D)
  Muttamutta, kaipaisin apua sellaiseen ongelmaan, että noi silmänaluset on myös osittain punaset. Jos käyttää sinisyyttä taittavaa peiteainetta, lopputulos on punaset silmänaluset :/ Ja sitä punasuutta en oo oikeen ikinä saanu millään piiloon, oisko sulla antaa jotain vinkkejä mitä tässä vois tehä? Alusissa siis myös sinertävää, eli ne on sellaset vähän kirjavat.. Peiteaineissa ongelmana on oikean sävyn löytäminen, ainoo meikkipohja sävy, joka tähän mennessä on ollut lähes tarpeeksi kalpea on Lily Lolon Porcelain. (Lilyn peiteaine Blondie on ainakin oikeansävynen, mutta ei peitä silmänalusia kokonaan, jos haluaisi joskus jonkun tosi tumman ja näyttävän silmämeikin ja silmänaluset punottaa :/) Oisko sulla apua tähän mun ongelmaan? :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Ja sitä punasuutta en oo oikeen ikinä saanu millään piiloon, oisko sulla antaa jotain vinkkejä mitä tässä vois tehä?

   Punaista taitetaan kellertävillä ja vihertävillä peitetuotteilla. Ymmärrän että on hieman sekavaa, kun toisaalta sinisyyttäkin taitetaan usein keltaisella (esimerkiksi Lily Lolon Peep-O -peiteaine).

   Sinulle voisi sopia esimerkiksi Dermablendin Stick-peiteaine sävyssä 25 Nude, se on keltapohjainen ja todella peittävä. Tietysti tummuusaste on paljon tummempi kuin kasvoillasi muuten, mikäli käytät Lolon Porcelainia. Monet kuitenkin käyttävät silmänalusillaan meikkipohjaansa tummempaa peiteainetta. Kun silmänaluset joka tapauksessa ovat muuta ihoa tummemmat, ne saa myös peitettyä parhaiten hitusen muuta ihoa tummemmalla peiteaineella.

   Käy kokeilemassa vaikka Yliopiston Apteekissa Dermablendin Nude-puikkoa. Jos sävy kuitenkin tuntuu liian tummalta, suosittelen kääntymään Make Up For Everin HD-peiteaineen puoleen. Sitä testataksesi sinun pitää kuitenkin asua Helsingissä, MUFEn oman myymälän lisäksi jälleenmyyjiä on niin mielettömän harvassa muualla Suomessa ja heilläkin hyvin vaihtelevat tuotevalikoimat. Sävy 305 Porcelain on tosi vaalea ja saattaisi sopia sinulle. Tai joku muu vaaleista sävyistä. MUFEn etuna on sävyjen määrä, siinä missä useilla merkeillä on maksimissaan kolme sävyä peiteaineissa, MUFElta niitä löytyy 14!! :)

   • 23.1.1

    Lusa sanoo

    Haa kiitos paljon! Satun asumaan Helsingissä, eli ei muuta kun peitevärejä tutkimaan :)

 21. 24

  Jenni sanoo

  Tämä aihe jaksaa kiinnostaa aina, kun itsellä on sen verran tummat silmänaluset eikä täysin toimivaa peiteainetta ole löytynyt. Ostin Estee Lauderin peiteaineen suosituksestasi ja se toimii minun kohdallani todella hyvin! :) Hyvin peittää ja pysyy eikä kerry niin helposti juonteisiin. Mutta ikäväkseni (herkät) silmäni punoittavat illalla jos olen aamulla laittanut Estee Lauderia, mitä ei käy esim. mineraali peitevärin kanssa… Pöh!

 22. 25

  Freestyle sanoo

  Voitko suositella jotain muita kosmetiikkatuotteita miehelle tämän Garnierin BB-rollerin lisäksi?
  Tällä hetkellä käytössä Lumenen peitevoide tummille silmänalusille joka kyllä häivyttää tehokkaasti tummuutta pois.

  Mitä muita tuotteita voisi kokeilla kun tarkoitus olisi lähinnä häivyttää pois tummia silmänalusia ja näyttää skarpimmalta huollitellummalta eikä siltä, että on käyttänyt meikkiä. :)

  Miten esim. ohut kerros BB- tai CC voidetta?

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Hei Freestyle!

   Voitko suositella jotain muita kosmetiikkatuotteita miehelle tämän Garnierin BB-rollerin lisäksi?

   En ole varma tarkoititko siis yleisesti kosmetiikkatuotteita vai ainoastaan peiteaineita..?

   Jos puhutaan peiteaineista, niin useimmat miehet mielellään karttavat naisellisen näköisiä tuotteita tai meikin näköisiä tuotteita, ja valtaosa markkinoiden peiteaineista näyttää juuri noilta. Joillain selektiivisillä sarjoilla on varmaankin arvokkaat, ”miehekkäät” peiteaineet miesten tuotelinjoissaan, mutta jos mietitään ihan tavallisia tuotemerkkejä, niin minulle ei tule suoralta kädeltä muuta tuotetta mieleen kuin Dermablendin Cover-stick. Sen hylsy on musta eikä se ole muotoilultaan ilmeisen meikkimäinen. Se on on kuitenkin erittäin peittävä, eli saattaa huolimattomasti levitettynä jättää meikatun vaikutelman.

   Tässä postauksessa olen demonstroinut erilaisia peiteaineita miehen tummalla silmänalusella, mukana myös tuo Dermablend:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/09/silma-mustana-suuri-peiteainetesti/

   BB- ja CC-voiteet ovat tietysti myös oikein hyvä idea. Useimmissa Euroopan markkinoilla myytävissä on niin miedosti pigmenttiä, ettei tulos jää meikatun näköiseksi. Eri asia sitten miltä merkiltä löytyy tarpeeksi epänaisellinen BB/CC-voide jotta mies sitä suostuu käyttämään..! ^_^ Kenties joku apteekissa myytävä merkki, ne ovat usein muotoilultaan suhteellisen sukupuolineutraaleita.

 23. 26

  Antti sanoo

  Kiitoksia tästä testistä!
  Pisteet siitä, että testasit tuotetta miehen kasvoihin.
  Nyt ehkä kehtaan käydä ostamassa samanlaisen voiteen :) Tai sit piilotan sen Jallun väliin, jos alkaa hävettämään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.