Tummat silmänaluset ja niiden peitto

Tämä on aihe, josta minulta on usein pyydetty postausta. Koska omistan hyvin tummat ja kirjavat silmänaluset itsekin, on aihe minulle päivittäin ajankohtainen.

Älkää nyt kuitenkaan liikaa innostuko, sillä minulla ei ikävä kyllä ole paljastaa mitään superkeinoa jolla silmänalustummuuden saisi täysin neutralisoitua. En edes todennäköisesti esittele parasta mahdollista tuotetta tummuuden peittämiseen. Tässä postauksessa vertailen omaa suosikkiani eli jauhemaista mineraalipeiteainetta voidemaiseen, perinteisempään peitetuotteeseen.

Mineraalityytyväisyydestäni huolimatta olen kiinnostunut kauneusmarkkinoiden kulttituotteista, ja niinpä toivoin joulupukilta lahjaksi Benefitin kovassa maineessa olevan Boi-ing-peitevoiteen. Pakkausteksti kertoo lupaavasti seuraavaa: “This industrial-strength concealer camouflages dark circles, shadows & discoloration for a seamless, natural-looking finish without creasing or fading.”

Normaalisti käyttämäni tuote on Lily Lolon Cover-Up -jauhe, josta olen ennen käyttänyt sävyä Blondie mutta siirryin sittemmin Nudeen, joka on minulle parempi sävy.

 

Minulla on todella, todella tummat silmänaluset. Sinivioletin sävyn lisäksi silmien alustaa kaunistavat läpikuultavat verisuonet, ja pisteenä i:n päälle sy-aluetta täplittävät pienet pigmenttiläiskät. Ylimpänä näkyvä kuva ei vielä edes ole pahimmasta päästä, valo on tuossa varsin armollinen. Silmänaluseni ovat niin rumat, että useimmiten valaisen niitä rankasti Photarissa meikkikuvien yhteydessä. Alla olevia kuvia ei kuitenkaan ole käsitelty millään lailla kroppaamista lukuunottamatta, että näette peiteaineiden vaikutuksen mahdollisimman todenmukaisesti.

Sekä voidemainen Boi-ing että jauhemainen Nude näyttävät hoitavan homman suunnilleen yhtä mallikkaasti. Kummatkin peittävät suurimman osan sinisyydestä ja häivyttävät verisuonta ja pigmenttitäpliäkin varsin kiitettävästi.

Mutta niissä on eräs selkeä ero, joka takaa mineraalipeiteaineen voiton. Sama “vika” on kaikissa voidemaisissa peiteaineissani minun silmänalusihollani.

 

Boi-ing-silmänalunen lähikuvassa. Voidemaisten peiteaineiden ongelma liittyy silmänalusryppyihin.

Kun peiteaineen levityksestä on kulunut hetki, voide kasaantuu juonteisiin. :( Ensin efekti näkyy vain kun ihoa venyttää, mutta viimeistään muutaman tunnin kuluttua voide on kuin kokonaan “sulanut” iholle ja täyttänyt rypyt, ja peittämisen sijaan päinvastoin korostaa niitä.

Voi harmi, että sinäkin sen teit, Boi-ing. Mutta minkäs teet.

Jauhemainen peiteaine taas……

…ei kerry juonteisiin lainkaan.

Näin. Iho on tasainen, ja juonteet häivyttyneet. Mineraalipeiteaine ei “sula” tai keräänny mihinkään ihon vekkeihin koko päivän aikana. Siksi se on minulle parasta!! :)

Haluan korostaa, että nämä ovat vain omia kokemuksiani, eivätkä peiteaineet välttämättä käyttäydy samalla tavalla kaikkien iholla. Olen kuullut joitain asiakaspalautteita, joiden mukaan mineraalijauhe nimenomaan kertyi juonteisiin ja voidemainen meikkituote ei. Olisikin varmaan loogista, että jauhemainen tuote saisi silmänalusihon näyttämään kuivemmalta ja korostaisi juonteita, kun taas voidemainen mukautuisi pieniinkin juonteisiin. Mutta näin ei vain ole minun kohdallani.

Jos sinulla on ollut samanlaisia ongelmia voidemaisen/vahamaisen peiteaineen kertymisessä juonteisiin, kannattaa mineraaliversiolle antaa mahdollisuus. Saatat yllättyä positiivisesti. :)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mullakin on toosi tummat silmänaluset ja tällä hetkellä paras kombo niiden peittämiseen on ollut Benefitin Erase Paste (tai jokin muu voidemainen peiteaine) + jokin kevyempi peitaine siihen päälle (L’Oréalin Touche Magique). Itsessään Erase Paste kerääntyy juonteisiin ja alkaa näyttämään päivän mittaan raskaalta, mutta jostain syystä tuo kevyt kerros valokynää/kevyttä peiteainetta jotenkin ”lukitsee” voidemaisen peittarin paikalleen. Kannattaa kokeilla, se toimii ja näyttää raikkaalta! Ja sormin levitys toimii parhaiten silmänalusilla, jotta tuotteen saa häivytettyä kunnolla ihoon ainakin mun mielestä. Niin ei mene hyvä voidemainen peittari hukkaan :)

  Mäkin olen testannut mineraalipeiteaineita silmänalusille Meow:lta, mutta en ole saanut aikaan riittävän peittävää tulosta. Millä muuten levität mineraalit silmänympärysiholle, ehkä en osaa vielä levittää niitä oikein?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Levitän mineraalipeittarin Everyday Mineralsin peiteainesiveltimellä. En tiedä onko kyseistä mallia enää olemassa kun omani ostin n. 4 vuotta sitten, mutta se on tosi hyvä ja juuri sopivan kokoinen.

 2. 2

  sanoo

  Olen itsekin huomannut tuon Lily Lolon peiteaineen olevan kyllä täydellinen silmänalusiin! :)

 3. 3

  Annukka sanoo

  Kiva kuulla! Itselläni tuo lily lolo on käytössä lähinnä näppyjen peitossa, jossa toimii varsin hyvin. Silmänaluksiin en ole edes kokeillut! Nyt lähtee testiin!

 4. 4

  joo sanoo

  Minullakaan mineraalit eivät kerry juonteisiin (paitsi jos laitan alle liian rasvaista silmänympärysvoidetta), mutta saattavat vähän kuivattaa. Sekoittelen oman peiteaineen Meowin persikkaisesta sekä oman ihoni värisestä jauheesta (persikka taittaa minulla parhaiten sinistä).

 5. 5

  Annika sanoo

  Olen miettinyt tuota Lily Lolon peiteainetta, mutta vaikea päättää sopivaa väriä.. :/ Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen niiden meikkivoiteisiin!

 6. 6

  Ansku sanoo

  Mulla tämä silmänalusongelma on tullut vasta tänä talvena liiallisen työnteon ja kait iän seurauksena :( oon koittanut peittää tummuutta lancomen teint miraclella, johon vaihdoin lily lolosta (kun lily lolo loppui, eikä se peittänyt tummia silmänalusia ollenkaan)… mutta tuo lancomen meikkivoide kertyy kyllä silmänalusryppyihin tosi ikävästi :(

  Täytynee siis tilata lily lololta paitsi meikkipuuteri niin myös tuo peittoaine… mutta miten sitä käytetään, tupsutellaan sudilla vai glähmitään sormin :) ? (t. nim. tumpelo-insinööri)

  P.S. Kiva kun postaat taas, on ollut ”ikävä” :) !

 7. 7

  Nami sanoo

  Hei!

  Itsekin käytän Lily Loloa tummien silmänalusten peittämiseen, mutta minulla kyllä mineraalit kasaantuvat uurteisiin… Olen vasta 25-vuotias, mutta meikattuani olen khittänyt silmieni alle erittäin näkyvät rypyt, ovat perinnöllisiä, meidän suvusta näkee kyllä heti kuka on samaa laumaa, kun katsoo silmiä… :D

  Tarkemmin sanottuna, mineraalit kasaantuvat ryppyjen päälle, eli eivät pääse juonteisiin lainkaan (ellen sitten yritä jotenkin venyttää silmänaluksen ihoa)… En ole vielä keksinyt tähän mitään toimivaa, miten sinä oikein saat levitettyä meikin noin, että se ei korosta uurteita?

  Käytössäni on vaihtelevasti Lolon Peep-O ja perus Blondie, jota käytän koko kasvoille siis. Peep-O on liian keltainen, Blondie peittää paremmin, mutta vaikka levitän sen ”Baby bukilla” niin silti en saa sitä niin tasaisesti, että uurteetkin saisivat osansa väristä…

 8. 8

  Bamda sanoo

  Silmänalusesi eivät näyttäeet ollenkaan tummilta tuossa ensimmäisessä kuvassa,tuskin huomasin mitään eroa.
  Mutta miksi et kiinnitä tuota voidemaista kevyesti puuterilla? Tuskin kellään pysyy voidemainen/rasvainen peiteaine silmien alla nätisti ilman puuteri kiinnitystä.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mutta miksi et kiinnitä tuota voidemaista kevyesti puuterilla?

   Olen koettanut, mutta ei auta. :/

   Monet voidemaiset peittarit lupaavat kiinnittyä itsekseenkin (kuten esim. Boi-ing), mutta olen yleensä silti laittanut puuteria. Boi-inginkin kanssa olisin alunperin halunnut myös Benefitin Powderflagen, jolla olisin kiinnittänyt sen, mutta Powderflage oli Feeluniquesta lopussa joten Pukki ei saanut ko. tuotetta hankittua. :P Varmaankin ostan Powderflagen jossain vaiheessa itse ja kokeilen voisiko se toimia paremmin kuin ”tavallinen” puuteri, ainakin se on kevyempää.

 9. 9

  syysviiru sanoo

  Kokeilepa silikonimönjää eli primeria voidemaisen peiteaineen alla. Ainakin mulla pysyy siistinä. Ja mulla sentään on oikeasti juonteita :)

  Kesällä tulin keksineeksi todella peittävän kikan. Käytän kuumalla säällä luomivärin pohjustajana mattaa voideluomiväriä, ja kerran epähuomiossa sivelin Bare Necessitya silmien allekin. Tummuus peittyi aika tarkkaan ja pinta jäi mattaiseksi. Alla tietenkin silikoniprimer.

 10. 10

  roosamm sanoo

  Minulla on myös Lily Lolon mineraalipeiteaine joka kyllä peittää, mutta kuivattaa silmänalusia vaikka kuinka kosteuttaisi :/ ei ihmekään kun melkein ensimmäisenä inci-listassa on kaolin :( Tahtoisin kuitenkin käyttää sitä kun on paras peiteaine jonka omistan ja minullahan on synnynnäisesti todella tummat silmänaluset :(

 11. 11

  sanoo

  Minulla on sellaisia hienoisia pieniä juonteita silmänalusiholla jotka mielestäni korostuvat aika rumasti voidemaisia peiteaineita käytettäessä. Toisaalta mineraalipuuteritkin sen tekevät jos niitä laittaa liikaa kerralla.

  Itse pohjustan kasvot tai ainakin silmänaluset _aina_ joko Meown Equilibrium Balancing Powderilla tai Pure Luxen silkkipuuterilla koska molemmat ovat erittäin hienojakoisia. Kuvittelen niiden täyttävän juonteet ja ehkäisevän karkeamman puuterin kertymisen niihin ja sitä myöten juonteiden korostumisen ja lisäksi uskon noiden phjustuspuutereiden auttavan jos iho on vähän kuivakka ja siten ehkäisevän peite- ja meikkipuuterin kuivakan näköistä lopputulosta.

  Minä kovasti suosittelen kokeilemaan noita silkinhienoja pohjustuspuutereita mikäli jollain on ongelmana, että mineraalipuuteri korostaa juonteita. Meow:lla on silmänalusille oma peiteaineensa joka on hienoisempaa puuteria kuin meikkipuuteri, toimii mielestäni erinomaisen hyvin. Sitä saa kaiken lisäksi justiinsa oman meikkipuuterin sävyisenä.

  Minusta tuo Lily Lolon puuteri näyttää paremmalta kuin Benefitin tuote. Se on jotenkin luonnollisemman näköinen mutta ei minusta häviä peittävyydessä lainkaan.

 12. 12

  nannana sanoo

  Mulla on myös kasaantumisongelma voidemmaisten peiteaineiden kanssa :( Olen vasta hiukan päälle parikymmentä ja ”juonteisiin” kasaantunut peiteaine näyttää tuovan huimasti lisää vuosia. Juuri laitettuna jälki hyvännäköistä, mutta tunnin parin päästä näky on kamala, joten olen luovuttanut toistaiseksi.

  Ehkä tästä rohkaistun ja kokeilen jotakin jauhemaista versiota, jos sattuisivat toimimaan paremmalla menestyksellä :) Tosiaan kyllä tullut niistäkin luettua joitakin käyttäjä kokemuksia, etteivät juurikaan peitä (jonka takia jäänyt tähän asti kokeilematta). Mineeralimeikeissä on kyllä yleisestiottaen se hyvä puoli,että näytteitä saa tilattua helposti ja halvalla.

  Ja vielä piti kommentoida noita sinun silmänalusia, etten minä ainakaan tuon kuvan perusteella niissä mitään kamalaa nää!! En edes sanoisi niitä tummiksisilmänalusiksi :) Ja kiitos taas tästäkin jutusta!

 13. 13

  Katja sanoo

  Osaatko sinä, Sanni, tai joku lukija sanoa vinkkiä mikä peitetuote sopisi parhaiten todella vaalealle iholle arpien peittämiseen? Voisikohan tuo Lolon tuote olla siihen hyvä..hmm. Arvet ovat siis nuoruusiän aknen aiheuttamia ja rasvoittuvalla t-alueella.

  ps: ihana blogi josta saa aina hyviä vinkkejä :))

  • 13.1

   sanoo

   Jos arvet ovat punaisia niin suosittelisin kokeilemaan vihreää peiteainetta (mineraalimeikeistä puhun nyt). Itse aloitan buffaamalla baby kabukilla vihreää punaisiin kohtiin ennen meikkipuuterin levitystä ja sitten kun se on kunnossa, otan Everyday Mineralsin silmäluomille tarkoitetun Eye Kabuki Brushin tai Eye Kabuki Juniorin ja käyn vielä sen kanssa peittoa vaativat kohdat lävitse joko peitepuuterilla tai meikkipuuterilla (yleensä jälkimmäisellä ja otan sitä reilusti siveltimeen ja vältän kovaa hieromista; enemmänkin painelen puuteria kasvoille hienoisesti pyöritellen).

   Jos pitää saada kovasti peittävää jälkeä niin saatan sormenpäähän sipaista peitevoidetta (Ben Nyen purkissa olevaa ihon väristä tai Artdecon Camouflage-voidetta) jota varovasti taputtelen valmiin meikkipohjan päälle todella, todella kevyesti. Kannattaa pitää mielessä, että aina voi lisätä mutta liikaa on hankala saada nätisti pois. Joskus tuputan päälle vielä varovaisesti meikkipuuteria kiinnittämään peitevoiteen.

   Eri asia on sitten mistä löytää tarpeeksi vaaleita tuotteita….toivottavasti tästä oli kuitenkin jotakin apua tai vinkkiä.

 14. 14

  sanoo

  Niin tuttua tuo juonteisiin kasautuminen :( Olen kaikkeni yrittänyt välttääkseni sitä, mutta en onnistu. Edes primeri peitevoiteen tai valokynän alla ei toimi. Pitäisi kaiketi kokeilla mineraaliversiota.
  Mutta nuo sun silmänaluset näyttää jo ilman peittämistäkin ihan hyvältä. Voisin vaihtaa omat punaiset silmänaluseni samanlaisiin :)

 15. 15

  sanoo

  Pakko tunnustaa, että eräs oma keinoni estää tuo kuvaamasi meikin kertyminen alaluomen juonteisiin on pidättyä silmänympärysvoiteesta meikin alla. :D Eli juuri se tapa, millä niitä juonteita saa lisää…

  Noin käy kyllä mullakin, mutta itse asiassa onneksi loppujen lopuksi aika harvoin. Helpoiten silloin, jos käytän peitevoidetta enkä pelkkää meikkivoidetta ja en puuteroi kunnolla silmänalusia.

 16. 16

  Lisbet sanoo

  Aiemman postauksesi perusteella kokeilin ensimmäistä kertaa mineraalimeikkipohjaa (Bare Faced Beauty) ja tykästyin kovasti. Levitän meikkipohjaa peitesiveltimellä ohuelti myös silmänympärysiholle. Se ”asettuu” iholle tosi nätisti eikä keräänny juonteisiin (joita näin yli nelikymppisenä löytyy…). Extrabonuksena totesin myös, että silmänrajauskynällä tehty rajaus ei ala päivän mittaan levitä, vaan pysyy paikoillaan koko työpäivän. Aiemmin ei oikein mikään primer ole tehonnut melko rasvaiseen silmänympärysihooni. Suosittelen siis kokeilemaan mineraalimeikkipohjaa! Ja kiitos Sanni, ilman blogiasi en olisi löytänyt BFB:n mineraalimeikkejä!

 17. 17

  makeupartist sanoo

  voidemaiset tuotteet pitää aina puuteroida! erityisesti silmien aluset ja luomet. silloin ei tapahdu viiruuntumista! :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Tiedossa on :) Mutta ei auta :) Ja luomillahan puuteroinnin voi mielellään skipatakin sillä luomiväri = puuteri. :) Parempi laittaa alle vain pelkkä primeri, niin saa intensiivisemmät värit.

   • 17.1.1

    makeupartist sanoo

    aijaa no johan on kumma tuote jos silmien alle vielä on tarkotettukin :( mutta joo näin on! molemmat toimii :) ja kaikki tykkää muutenkin eri tavoilla tehdä :)

 18. 18

  Heidi sanoo

  Oi voi, otsikosta heti ajattelin, että nyt tulee SE ihmekeino, jolla mustat silmänaluset saa piiloon! :D :D

  Itse koetin käyttää EDM:n peiteainetta, mutta omilla silmillä siinä kävi ihan samalla tavalla kuin sinulla tuon nestemäisen kanssa… Eli kaikki uurteet oikein korostuivat, kun kuiva puuteri piirsi kaikki mahdolliset rannut esiin. :( Peittokykykään ei ollut kummoinen. Kesällä päätin, että rahalla on pakko saada, ja ostin Make up storen peiteaineen. On aika ”rasvaisen” tuntuinen, ja ehkä vähän turhan persikkainen, mutta menee paremman puutteessa. Omat silmänaluset on tosiaan sitä luokkaa, että talvisin näytän ilman meikkiä zombilta… :D

  Mites, kun esittelit jossain vaiheessa sen super-halpis sarjan, joka tuli Kicksiin, oletko testannut siitä sen jonkun peiteainekombon? Tosi hyvillä tuntomerkeillä oon taas liikenteessä, mutta muisti taas pätkii! :D Siis se oli sellainen, missä oli kolme väriä samassa purkissa, ja niitä pystyi sitten oman maun mukaan sekoittelemaan? Muistelisin, että vertasit sitä johonkin kalliimpaan merkkiin, ja jossain suhteessa se oli kait parempi? Anycase, uskaltaisitko arvailla, voisiko tuollainen halpis toimia sekä silmanalusissa että mahdollisissa näpyissä?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Mites, kun esittelit jossain vaiheessa sen super-halpis sarjan, joka tuli Kicksiin, oletko testannut siitä sen jonkun peiteainekombon?

   Kyseessä on Viva La Diva. En ole testannut muuten kuin kämmenselkään swatchaamalla. Sävyt ovat lähes yksi yhteen Make Up Storen Cover All -trion kanssa, sillä erotuksella että MUSin tavara on paksumpaa ja peittävämpää. Tuollaiset triot on tarkoitettu kaikenlaiseen peittämiseen, eli nimenomaan niin näppyihin, silmänalusiin kuin couperosaankin, joten varmasti VLD toimii siinä missä kalliimpi MUSkin. :) Sillä vain saa kevyemmän peiton. Itse asiassa tuo Benefitin Boi-ing tuntui mun mielestä koostumukseltaan enemmän VLD:n tyyppiseltä kevyemmältä aineelta kuin MUSin kaltaiselta vahamaiselta ”jankilta”. Silti Boi-ingin pitäisi olla tosi peittävää.

 19. 19

  enkoskaanvoitamitään sanoo

  Mulle oli lievä pettymys, että muokkaat sittenkin kuviasi. Mutta annettakoon se kuitenkin anteeksi ihanan blogisi vuoksi. Itse olen maalta ja mulle on ongelma se, etten osaa tilata ulkolaisista nettiliikkeistä, enkä laiskuuttani jaksais edes kaivella tietoa mistään. Eli, please, tee joskus postaus, jossa kertoisit edulliset ja hyvät nettiostospaikat ja vielä ohjeet, miten jopa maalaiset osais niistä tilata! Kaikkea hyvää kevääseen! :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mulle oli lievä pettymys, että muokkaat sittenkin kuviasi.

   Voi ei, olen pahoillani… :) Ikävä kyllä olen liian perfektionistinen salliakseni tummien silmänalusteni vetävän huomiota meikeistä ^_^

   Eli, please, tee joskus postaus, jossa kertoisit edulliset ja hyvät nettiostospaikat ja vielä ohjeet, miten jopa maalaiset osais niistä tilata!

   Sen tyylinen postaus löytyykin jo :)

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/07/19/nettishoppailun-abc-eli-kuinka-voit-tilata-kosmetiikkaa-halvalla/

   • 19.1.1

    enkoskaanvoitamitään sanoo

    Oot kyllä sen verran kaunis, ettei sun tarttisi muokkailla kuviasi, antaisit vaan meille ”luonnonkauniillekkin” edes jotain toivoa, jos et olis niin täydellinen. :)
    Ja kiitokset jo olemassa olevasta postauksestasi, vaikka oon ollut lukijasi jo kauan, tuo on jäänyt lukematta..

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Olen kyllä harvinaisen kaukana täydellisestä, mutta kiitos sanoistasi :) Olen mielestäni ihan kivan ja iloisen näköinen tavallinen suomalainen nainen, ja saadakseni blogiin jonkun kauniiksi luokiteltavan otoksen niin joudun näkemään aika paljon vaivaa ja temppuilemaan kuvakulmilla, peileillä ja valaistuksella….. Mutta nämähän on näitä ”kauneus on katsojan silmässä” -juttuja. ^_^

 20. 20

  sanoo

  Luin tuolta Lily Lolon sivuilta arvosteluista, että juurikin tuo nude vastaa meikkipohjissa sävyä blondie. Tiedätkö yhtään pitääkö paikkansa? mulla nimittäin on tuo blondie sopiva sävy meikkipohjissa ja haluaisin tilata peiteaineen, eikä tuolta uk:n sivuilta näytä saavan niitä sample kokoisina…. kiitos :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Blondie-peiteaine on tosiaankin vaaleampaa kuin Blondie Foundation. Nude- ja Blondie -peiteainesävyjen välissä olevaa Barely Beigeä en ole testannut, joten en sitten osaa sanoa vastaako Nude Blondie-pohjaa kaikkein parhaiten, mutta mun iholla Nude kuitenkin on parempi peiteaine kuin Blondie. :)

 21. 21

  sannu sanoo

  Mulla on jokapäiväisessä käytössä toi lily lolon peiteaine ja juhliin sitten voidemainen. Lolo on nopsempi ja kätevämpi, mutta ikävä kyllä mulla sekin kasaantuu juonteisiin, ellen levitä silikonipitoista pohjustusta sinnekin:)

 22. 22

  Jenni sanoo

  Hei,

  mie kävin läpi kaikki mineraalimeikkeihin liittyvät postauksesi ja innostuin nyt ajatuksesta.. osaisitko sanoa mikä Lily Lolon foundation sävy sopisi miulle parhaiten, olen käyttänyt tähän asti Clarinsin meikkivoidetta joka on sävy 05 Shell. Kiitti :)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Pystyisin vastaamaan tähän kysymykseen vain töissä, sillä en muista miten vaalea 05 on. (Siis että onko vaaleampi kuin esim. Lolo Blondie.) Oletan, että Lolon vastine olisi akselilla Porcelain-China Doll-Blondie.

 23. 23

  Tiltu Kultu sanoo

  Voi, ongelmia on näköjään monenlaisia :) Itselläni taas on silmäpussit, joita ei saa meikillä piiloon ollenkaan >:/ Käytän silmien alle samaa mineraalimeikkiä, jota laitan kasvoillekin. Tällä hetkellä käytössä sekoitus Bare Mineralsia ja EveryDayMineralsia. Levitän tuon vain tuolla EDM -siveltimellä silmämeikin jälkeen. Jauhemainen ei minullakaan kasaudu tuohon yhteen ainoaan (ja syvään) uurteeseen, joka mulla on silmän alla. Silmämeikki sen sijaan kasaantuu ennen kuin laitan meikkipohjaa sinnekin.
  Mulla mineraali ei myöskään kuivata vaikka oon atoopikko ja silmänympärysiho on koetuksella talvisin.

 24. 24

  miio sanoo

  Olisiko antaa ohjeita raskaiden luomien silmämeikkiin? Omat silmämeikkini ovat yleensä lähinnä jotain onnetonta rajausta, koska luomivärejä on vaikea lurppaluomen alta edes saada näkyviin, täytyisi varmaan sutia johonkin kulmakarvoihin asti… help.

 25. 25

  Hanna sanoo

  Estee Lauderin Double Wear Concealer peittää loistavasti ja pysyy varmasti paikoillaan! Mun suosikki :).

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Mullakin on tuo käytössä ja pysyy ehdottomasti paremmin kuin mikään muu kokeilemani voidemainen peiteaine, mutta kertyy sekin mulla silmänalusjuonteisiin. Käytän sitä nenänpieliin ja ylähuulen hyperpigmentaation tasoitukseen. Ihan loisto tuote!

 26. 26

  sanoo

  Otsikosta tuli mieleen taannoinen (Garnierin?) telkkarimainos, jossa hoettiin ”tummat silmänalukset”. Argh! Miten on voinut päästä telkkariin asti tuollainen taivutushirviö!

  Lily Lolon Nudea käytetään täälläkin, mutta kyllä se mulla pitkän päivän aikana kertyy muutamaksi juonteeksi silmien alle. Ei kuitenkaan yhtään niin pahaksi kuin kuvissasi peitevoidemainen väri. Mutta mun silmät menevät aika paljon ryppyyn hymyillessä, millä kaiketi on osansa tähän.

  Tuli muuten mieleen, että eikös Lily Lololla ollut jokin vihertäväsävyinenkin peiteaine tarkoitukseen? Ainakin joskus muistan saaneeni sellaisen näytepussin, mutta se teki silmänalustoistani turhankin loistavan vaaleat.

 27. 27

  Terhi sanoo

  Mulla nuo voidemaiset pääasiassa vain katoaa päivän aikana. En tiedä miten se on edes mahdollista, kun en silmiä hiero :(
  Parhaiten pysyy Lorkun valokynä puuteroituna.
  Mineraalimeikkipäivinä käytän sitten joko Everyday Mineralsin Multitasking concealeria tai Lily Lolon PeepO correctoria, joka toimii varsin hyvin, kun päälle vielä laittaa sen mineraalipohjan :)

 28. 28

  Saipppe. sanoo

  Uu, vihdoin tälläinen postaus! :) Itselläni on erittäin ”värikkäät” kasvot, ja vihdoin löysin ns. vastaukset rukouksiini. Kiitäs siis tästä.
  Tiedän ettei tämä toive liity tähän postaukseen millään tavalla, mutta oletko kokeillut koskaan valmiita silmämeikkejä?

  • 28.1

   Sanni sanoo

   oletko kokeillut koskaan valmiita silmämeikkejä?

   Jos tarkoitat niitä luomelle ”liimattavia” lappusia jotka jättävät iholle valmiin meikin, niin en ole. Ajatuskin on jotain niin huvittavaa että en tiedä miten joku on saanut päähänsä keksiä tuollaista…! ^_^

 29. 29

  Sisilja. sanoo

  Uu, vihdoin tälläinen postaus! :) Itselläni on erittäin ”värikkäät” kasvot, ja vihdoin löysin ns. vastauksen rukouksiini. Kiitäs siis tästä.
  Tiedän ettei tämä toive liity tähän postaukseen millään tavalla, mutta oletko kokeillut koskaan valmiita silmämeikkejä? Eli siis sellaisia jotka otetaan kalvojen alta pois, laitetaan luomeen ja annetaan ”kuivua”. Vähän niinkuin siirtotatuoinnit. En itse pidä sellaisista, mutta sellainen postaus olisi, .. , mielenkiintoinen.

  PS. Oletko kokeillut LUMENE’n peitevoidetta? Itse pidän siitä, koska se on riittoisaa, mutta tarvitsee paksuhkon jo kuivaneen puuteri+kosteusvoide kerroksen, minun ihollani ainakin, jotta se tuote ei kasautuisi juonteisiin. Kannattaa kokeilla :) !

 30. 30

  Sisilja. sanoo

  Juu, kiitos vastauksesta :)
  Satuin vahingossa painamaan tuosta lähetä- painikkeesta ja lopetin lataamisen jne kun kirjoitus oli kesken..

  -turha-

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Ainiin, ja en ole kokeillut Lumenen peitevoidetta, koska en niin kovin tykkää noista voidemaisista. Asiakkaille olen kokeillut, mutta en itselle. :)

 31. 31

  Tiltu Kultu sanoo

  Se Lumenen peiteaine (jos tarkoitatte sitä kolmen sävyn mönjää) on ihan kamalaa :) Ellei se ole sitten kehittynyt. Jää ”lillumaan” ihon pinnalle eikä saa nätisti levittymään sitten millään.

  • 31.1

   Nimetön sanoo

   on se nykyisin kehittynyt, vasta uudistunut tuubi Blue Neutralizer, TOIMII!! :)

 32. 32

  TT sanoo

  Omasta mielestäni silmänalusesi eivät todellakaan ole tummat. Itselläni tilanne on se, että jos tulos on peittämisen jälkeen sama kuin oma kuvasi ennen meikkiä niin peittämistulos on jo hyvä. Oikeasti tummien silmänalusten omistajien kannattaa kokeilla MACin studio finish peittaria, mutta sekään ei peitä täydellisesti eli sen kaveriksi tarvitsee jonkun muun neutralisoimaan pohjavärin. Harmillista, ettei blogeista ja muista juuri löydy esimerkkejä miten tuotteet toimivat kun peiteaineelle on todellista tarvetta (oikeasti pahat finnit, tummat silmänaluset jne) :(

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Tuo mun esimerkkikuva on ilmeisen huono, sillä silmänaluseni ovat ihan oikeasti huomattavan tummat. Mutta voihan olla, että sinulla on vieläkin tummemmat…! ;)

   Kun toisilla tummuus liittyy huonosti nukuttuihin öihin tai stressiin, minulla se on rakenteellinen. Silmänaluseni sinertävät reippaasti jo lapsuuskuvissa, näytän niissä aivan sairaalta. :/

 33. 33

  sanoo

  Mulla tapahtuu aivan sama juonne-efekti! Käytössä tällä hetkellä yhdistelmä Sensai Lasting Finish Foundation alle ja päälle Diorin peiteaine. Puuteroida en voi, koska silmänympärysihoni on kovin herkkä ja ärtyy kuivattavista aineista. Siksipä epäröinkin mineraalipeiteaineeseen vaihtamista :/ Tyydyn nyt tilanteeseen, sillä juonne-efekti tulee esiin aika lailla heti meikin laittamisen jälkeen enkä ole korjailun (pyyhkäisen sormella peiteaineen taas tasaiseksi venyttäen samalla alaluomea) jälkeen havainnut ongelmaa yhtä pahana.

  Lisäksi nyt silmiäni vaivannut atooppinen iho on palannut ja entistä kamalampana :( Kylläpä talvi meitä koettelee…

 34. 34

  sanoo

  Maybellinen Instant Anti-Age The Eraser Eye on kiva peitevoide, koska se ei helpolla keräänny juonteisiin. Levittyy kivasti :)

 35. 35

  sanoo

  Minäkin liityn porukkaan, joka sanoo, ettei silmäalusesi näytä tummilta ollenkaan! Mutta kai se on jokaisen naisen ongelma, että omiin silmiin ne on ihan kamalat. Sama täällä. Oon käyttänyt VivaLaNailsin peitepalettia, se on ihan ok. Mulla ois myös LilyLolon peiteaine, mutta ei sopivaa sivellintä… Pakko kai se ois nyt tilata vaikka ihan Lilyn oma, harmittaa, kun ei oo sopivaa luomivärisutiakaan sen laittoon :D

 36. 36

  anch sanoo

  Mun käytössä tuo nimenomainen Boi-ing on aivan huippu, ja ei jää juonteisiin. Olen kuitenkin jo 40 v. Erase paste toimii myös, mutta vaatii enemmän aikaa levittää. Muut olen jaellut nuoremmille kavereille tai heittänyt menemään.

 37. 37

  sanoo

  Mulla kertyy harmittavasti myös mineraalipeiteaine juonteisiin, vaikka olen kokeillut monenlaisia tuotteita pohjustuksella tai ilman.

 38. 38

  sanoo

  Mulla myös suurin osa voidemaisista peiteaineista pakkautuu todella ikävästi pieniin sy-alueen juonteisiin. Etenkin juuri tuollaiset purkkiin pakatut ja paksumpaa koostumusta olevat peiteaineet ei vaan toimi mun mielestä sy-alueella erityisen hyvin. Nestemäisempää koostumusta olevat peiteaineet sopii mun sy-alueelle paljon paremmin, Diorin Nude peiteaine on ehdoton lemppari, mutta myös MACin Select Moisture Cover toimii hyvin.

 39. 39

  Niina sanoo

  En ole kokeillut muita kuin voidemaisia tuotteita. Toiset toimii, toiset ei. Osa kertyy juonteisiin, osa ei. Tekis kyllä mieli testata mineraaliversioitakin josko löytyisi joku nykyistäkin parempi..

  Tähän mennessä itselläni paras on ollut Make Up Storen Eazy Cover Blue, joka neutralisoi sinisyyttä silmien alla. Sitä ei onneksi tarvitse laittaa paljoa,sipaisee vain siveltimellä siihen kaikkein tummimpaan kohtaan. Itsellänikin on nimittäin todella tummat silmänaluset ja olenkin siksi kokeillut yhtä sun toista peiteainetta :/

 40. 40

  Kanerva sanoo

  Ensin suurkiitos Sanni loistavasta blogistasi – tämä on ehdottomasti kauneusblogien ykkönen!

  38-vuotiaana kauneudestani kiinnostuneena mutta suurimman osan ajastani tähdellisempiin asioihin käyttävänä naisena arvostan kovasti asiantuntevia kirjoituksiasi – ja myös niitä ”inhorealistisempia” kuvia!

  En ollut ennen kokeillut mineraalimeikkejä, mutta hehkutus Lily Lolosta sai mutkin tilaamaan niitä ja täytyy myöntää että ovat maineensa arvoisia! Ainoa heikkous on tuo tässä postauksessa & ketjussa esiintuotu taipumus kerääntyä juonteisiin, varsinkin meillä ei-enää-kaksikymppisillä

  Olisiko hyvää vinkkiä siitä miten saada silmänympärysjuonteet vähemmän näkyviksi? Itselläni silmänalusen väri ei sinänsä, yleensä ainakaan, kaipaa erityisesti peittoa, mutta heti kun ilmehtii tai hymyilee (mitä teen paljon ja haluan tehdä jatkossakin) niin näytän 80-v mummoltani. Eli löytyykö jotain ihmeainetta mikä vähentäisi tätä?

  Mineraalimeikki ehkä vielä korostaa hetkellistä ilmerypistymistä, sillä aikaisemmin voidemeikkejä käyttäessäni en huomannut ilmiötä yhtä selvästi.

  • 40.1

   Sanni sanoo

   Moi Kanerva! :)

   Ja kiitos paljon palautteesta. Se otetaan ilolla vastaan! :)

   Voisit kokeilla silmänympärysjuonteisiisi esimerkiksi Clarinsin Instant Smooth Liner Correcting Concentratea. (Ihania nämä nimihirviöt, kosmetiikkateollisuudessa ei osata sanoa mitään lyhyesti! ^_^) Tuo tuote on silmänympärysihon primeri, tulee siis sy-voiteen päälle ja meikin alle. Itse en ole tuota kokeillut mutta asiakkaille kyllä ja on toiminut varsin hyvin. :) Tuotehan pohjautuu yksinkertaiseen primerin silikoniteknologiaan, eli voide tasoittaa ja täyttää juonteet. Mukana pitäisi lupausten mukaan olla myös peptidejä jotka ihan hoitavat ryppyjä, mutta itse epäilen että tuotteen selkein efekti on ihan vain silikonimolekyylien ansiota.

   Mutta joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen tuote kuvailemaasi ongelmaan!

   Ihonhoitopuolelta löytyy myös jos jonkinmoista filleriä jotka voivat nekin auttaa, mutta niiden välitön vaikutus perustuu myöskin silikoneihin ja maksavat huomattavasti enemmän kuin tämä Clarinsin meikkituote. Instant Smooth löytyy siis meikkipuolelta. :)

 41. 41

  minnanen sanoo

  Lueskelin tuossa muita blogeja ja päätin kurkata joko sinä olet testannut Helena Rubinsteinin Magic Concealeria tummille silmänalusille??
  Jotenkin vaan olen tottunut näihin sinun ”testauksiin” luottamaan ja saanutkin niistä muutamia loistavia tuotevinkkejä :) ^^kiinnostaisi vaan tuon toimivuus…

  • 41.1

   Sanni sanoo

   En ole Magic Concealeria vielä tullut kokeilleeksi, vaikka olen siitä jo vuosia kuullut hyvää. :) Ehkä jonain kauniina päivänä….

 42. 42

  sanoo

  Voi että muo inhotti ku näin tän postauksen. SULLA ei edes ole tummat silmänaluset. haluutko kuvat mun silmistä.

  • 42.1

   Sanni sanoo

   Tämä tuskin on mikään kilpailu siitä kenellä on tummimmat silmänaluset, ystäväiseni. :)

 43. 43

  Emma sanoo

  Munkin on pakko kirjottaa, lähinnä sen takia että onnistuisin rohkaisemaan, että allekirjoittaneella 28-vuotiaalla risteää siniset verisuonet sekä silmien alla että ohimoilla. Enää ei oikein kehtaa ilman meikkiä olla läheistenkään nähden, vaikka pakkohan se on karaistua ja olla niin… Parhaillaan silti juuri googletan jos raudan lisäys tms. parantaisi tilannetta. Ja rohkaisu sen takia, että kun asiat häiritsee itseä, niin rohkaisu on tarpeen. Yleensä itse kuitenkin näkee tällaiset asiat aina isompina kuin muut :)

 44. 44

  Zombi sanoo

  Myydäänkö Lily Lolon tuotteita esim. kicksissä vai saako niitä vain tilattua netistä?

 45. 45

  sanoo

  [url=http://effexor365.us.com/]effexor xr 150 mg[/url] [url=http://strattera2017.us.com/]strattera[/url] [url=http://aldactone.us.com/]Aldactone[/url]

 46. 46

  pinkpepper sanoo

  Osaatko verrata Lily Lolon Cover Up peiteainetta Idunin Strandgylleniin? Kumpi peittää paremmin? Liikkuuko Idun helpommin juonteisiin?

  • 46.1

   Sanni sanoo

   Kummatkin peittävät mielestäni yhtä hyvin. Strandgyllenillä on vahamaisen koostumuksensa perusteella potentiaalia kasautua helpommin juonteisiin, mutta minulla se ei kasaannu, tai jos jotain kasaantumista joskus tapahtuu se on merkityksettömän pientä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.