Tuli mieleen

Kertokaas, tykkäisittekö lukea blogeista sellaisia kauneustuotejuttuja, joissa tuotteet vain pintapuolisesti esitellään muutamalla sanalla? Tarkoitan sellaisia kokoomajuttuja kuin lehdissä on tyypillisesti.

Kuten alla oleva:

 VoiHyvin_kosmetiikka_IMG_9237

Eli katsaus (uutuus)tuotteisiin, jossa tuotteet on koottu nätisti samaan kuvaan ja niistä kerrotaan muutama avainsana.

Tämän tyyppisissä jutuissa tuotteita on harvemmin kokeiltu, sillä jutun pointti ei ole kertoa käyttökokemuksista vaan esitellä kauniin kuvan kera kauden uutuuksia.

Katselin tätä Voi Hyvin -lehden kuvaa tovin. Sivulla on viisi tuotetta jotka olen itsekin vastaanottanut. En voinut olla miettimättä, miten eri lailla bloggaajat ja naistenlehdet kauneustuotteista kirjoittavat. Enkä sano, että näiden kahden median kuuluisikaan kirjoittaa tuotteista samaan tyyliin. Lehtien ja blogien kuuluu olla erilaisia ja on ihanaa että ne ovat :) Mietiskelin vain asiaa lukijan ja etenkin kosmetiikasta kiinnostuneen lukijan näkökulmasta.

Tämän aamun huutajaisia koostaessani mieleen tuli kysymys.

Olisiko teistä hyvä juttu tai mielekästä, jos alkaisin koostaa Karkkipäivään tällaisia uutuuksien tai muun teeman ympärille rakennettuja kuvakoosteita? Kuvista saisi nopean käsityksen siitä mitä uutta markkinoilla on tällä hetkellä, ilman pitkiä koostumusta tai käyttömukavuutta analysoivia liirumlaarumeita.

Lush_BuchedeNoel_IMG_9091

Monille nämä ”liirumlaarumit” eli perusteelliset tuote-esittelyt ovat juuri se, mitä he blogeista hakevat (koska niitä ei oikein lehdistä löydä), mutta toisaalta on varmasti sellaisiakin lukijoita, joita kiinnostaisi vain tietää mitä uutta on kaupoissa.

Naistenlehtityyppisillä kuvakoosteilla saisin tuotua esiin myös niitä tuotteita, joita en ehdi kokeilla tai joita minua ei henkilökohtaisesti edes kiinnosta kokeilla. Minua innostamattomat tuotteet saattavat kuitenkin olla juuri sitä, mitä joku lukija hakee, ja tieto tällaisesta tuotteesta voi olla hänelle tarpeellinen uutinen.

Myönnän, että minua tällaiset kuvakoosteet eivät ole koskaan inspiroineet, sillä itse tykkään lukea tuotteista kunnon esittelyn ja nähdä meikeistä kuvia ihmisten kasvoilla. Ei minun kiinnostustani esim. uuteen huulipunaan herätetä kuvalla, jossa puna makaa  kukkakedolla muiden tuotteiden seassa. Siksi en ole sen tyyppisiä tuotejuttuja blogissa harrastanutkaan Mutta muutaman avainsanan sisältävät kuvakoosteet voivat palvella jotakuta muuta. :) Siksi mietin olisiko hyvä muuttaa käytäntöä.

Mitä mieltä olette? Haluaisitteko blogiin tietoa niistäkin uutuustuotteista, joista en tee perusteellisempaa esittelyä?

Usein jonkun tuotteen uutuusarvo on jo mennyt siinä vaiheessa kun siitä kirjoitan, koska perusteellinen testaus ja perehtyminen on minulle tärkeää, eikä kaikkea tietenkään pysty testaamaan heti niiden ilmestyttyä. Uutismuotoinen kuvakooste voisi tällöin olla ratkaisu :)

 

Kommentit
 1. 1

  Nainen Hämeestä sanoo

  Kyllä minä tykkään tyylistäsi mikä se on nyt. Mieluummin luen syväluotaavaa analyysiä, kuin katselen vaan kivoja kuvia. Nykyään kun ei tosiaankaan naisten lehdissä ole mitään kunnon arvosteluja. Pelkkää markkinointia ja kivoja kuvia.
  Jatka vanhalla tyylillä. Siksi luen blogiasi. :)

 2. 2

  Mai sanoo

  Ensimmäinen ajatus: Ei! Kuten moni kommentoija on jo sanonut, niistä parin sanan hehkutus-hölynpölyista saa mitään irti.

  Mutta tarkemmin ajateltuna, voisi tämäkin tyyli toimia tavallisten postausten lisänä, jos kollaasipostausten tekstit olisivat ”Sannia”, ts. sisältäisivät jotain muuta kuin pelkkää markkinointi-sanahelinää…

 3. 4

  No way sanoo

  Ei kiinnosta mainostyyliset esittelyt. En jaksa niitä katsella lehdissäkään. Etsin blogistasi (ja muistakin blogeista) rehellisiä käyttökokemuksia ja syväluotaavampaa käsittelyä, Karkkipäivä ei mitään tyhjänpäiväisiä kollaaseja kaipaa. Ellei sitten kuvituksena syväluotaamisen ohessa, mutta ei yksinään.

 4. 5

  maria sanoo

  Minua kiinnostaisi! Nopeasti kaikkien tuotteiden ydin esille, onko ne edes käyttökelpoisia vai ei, ja sitten voisi vaikka kuvan alla olla linkki pitkään arvosteluun.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kuvan alla ei voisi olla linkkiä kun noita uutiskuvia olisi tarkoitus tehdä uusista tuotteista joista en ole vielä ehtinyt kirjoittaa perusteellista esittelyä, tai en tule sellaista edes tekemään.

 5. 6

  EweS sanoo

  Moikka! Mun on pakko myöntää, että omaan pienen heikkouden näihin naistenlehtien tuotekuviin :D niitä on kiva jäädä kattelemaan ja haaveilemaan. vähän samaan tapaan kuin näyteikkunoita, joissa on tosi nättejä vaatteita yms. Mutta mihin ei kuunapäivänä olisi varaa.
  erityisesti jos ne on kauniisti aseteltuja ja asetelmia mietitty eikä vaan ”heitetty” miten sattuu.

  Tällaiset saattais olla ihan kivaa vaihtelua sun blogissa. :) vaikka eniten saa irti asiaa pidemmistä postauksista.

 6. 7

  taina sanoo

  Itse tykkään siitä, että tuote on testattu. silloin ei osta sikaa säkissä, kun olet jo sen testannut valmiiksi. ei tule huti ostoja niin paljon, joten vastaukseni on EI

 7. 8

  sanoo

  Mun mielestä blogista on ehdottomasti kiinnostavampaa lukea perusteellisia arvosteluja. Luen kyllä myös naistenlehtiä. Bloggaajan tekemä tuotearvio tuntuu monipuolisemmalta ja jotenkin luotettavammalta (tämä on varmaan vain mielikuva) kuin naistenlehden juttu, oli lehdessä sitten kyseessä pikaesittely, lukijaraati tai mikä vain formaatti.

  Hauskaahan tästä tekee se, että en osta kovin paljon kosmetiikkaa, enkä varsinkaan lähde kauppaan luettuani blogista/lehdestä jutun jostakin (no ok, muutama poikkeus on ollut). Kosmetiikkamaailman seuraaminen on enemmänkin viihdettä, ja eniten olen kiinnostunut kosmetiikan käyttöön, en ostamiseen, liittyvistä vinkeistä. Luen blogeja kiireettä, joten ehdin hyvin katsella ja lukea läpi pidemmänkin arvion, kun se on kivalla tyylilläsi kirjoitettu.

 8. 9

  Inka sanoo

  Olisi mukava tietää uusista tuotteista! Kai muutama pintaraapaisu esittely sopisi blogiin välillä, ilman muiden pahastumista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.