Tule mun mukaan kauneusmatkalle!

Iiik! Tämä on se juttu josta en ole meinannut malttaa olla hiljaa..! Mutta nyt se on ulkona! :)

Mun oma kauneusaiheinen lukijamatka…!

Tallinnaan_IMG_5837

Lähdetään tammikuussa Tallinnaan kosmetiikkateemaiselle viikonloppumatkalle :)

Matkatoimisto Pohjolan Matka otti minuun yhteyttä viime keväänä ja kertoi olevansa kiinnostunut järjestämään kanssani kauneusaiheisen matkan Tallinnaan. Voitte kuvitella että melkein lensin sukistani, mikä tilaisuus…! Ihana Tallinna ja kauneusteema..! Ja vielä luonnonkosmetiikkapainotuksella!

Tallinna_Lukijamatka

Lähdimme ideoimaan matkaa, ja Pohjolan Matka leipoi kasaan niin hienon ohjelman että wow..! Luvassa on mm. workshop, jossa saamme itse valmistaa vartalonhoitotuotteita luonnonkosmetiikan raaka-aineista! En ole itsekään koskaan aiemmin päässyt osalliseksi tällaiseen työpajaan, vähänkö kiinnostavaa..!

Matkan kesto on perjantai-illasta sunnuntaihin ja ajankohta 22.-24. tammikuuta 2016.

Tallinnaan__IMG_5930

Lähdemme matkaan Helsingin Länsisatamasta perjantaina 22.1. kello 18.30 ja paluu on sunnuntaina 24. tammikuuta Tallinnasta kello 12.30, saapuminen Helsinkiin kello 16.00.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvilla on mahdollisuus ostaa Pohjolan Matkalta liittymäkuljetukset matkalle, liittymäkuljetusten bussireitit näkee täältä.

Ohjelma Tallinnassa (lauantain retket omalla bussilla):

LAUANTAI

Kello 10.00 Vierailu Solaris-kauppakeskuksessa keväällä 2015 avattuun Pillerkaar-myymälään, jossa myydään vain Virossa valmistettuja luonnonkosmetiikkatuotteita. Vierailun yhteydessä pääsemme tutustumaan tarkemmin virolaiseen luonnonkosmetiikkamerkki JOIK’iin, jonka edustaja on paikalla kertomassa meille JOIKista.

Kello 11.15 Lounastauko Kalamajan Telliskivi-keskuksessa. (Tunnelmallinen, boheemi tehdasmiljöö joka toimii nykyään taide/käsityö/kulttuuri/ravintolakeskuksena.) Täällä on mm. ihana F-Hoone! Jokainen voi valita mieleisensä ruokapaikan.

Tallinna_Telliskivi2

Telliskivi

Kello 12.15 Vierailu Telliskivessä sijaitsevassa Mimemis-luonnonkosmetiikkamyymälässä. Mimesiksen valikoimaan kuuluu myös mineraalikosmetiikkaa.

(Toki olette vapaita pyörimään Telliskivessä myös muissa liikkeissä, keskus on täynnä toinen toistaan ihanampia käsityöläisliikkeitä sisustuksesta vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Listaus liikkeistä täällä. Suosittelen itse mm. Minu Väike Maailm -myymälää jossa myydään ihania pöllötyynyjä <3 ja juuri Suomeenkin rantautunutta Nurme-kosmetiikkaa)

Kello 13.15 Siirtyminen Viimsin kartanoon Harmoonikum-keskukseen kauneuden maailmaan. Ohjelmassa luonnonkosmetiikan työpaja, jonka aikana saamme kuulla luonnonkosmetiikan valmistusperiaatteista ja pääsemme itse valmistamaan vartalokuorinnan ja hoitoöljyn. Työpajan opettaja valmistaa vielä vartalovoiteen, josta jokainen saa oman purnukkansa mukaan. Työpajan aikana tarjoillaan yrttiteetä, pikkuvoileipiä sekä kakkua.

Kello 16.30 Majoittuminen Tallinnan keskustaan Sokos Hotel Estoriaan kahden hengen huoneisiin. Illanvietto vapaasti; ostoksia Tallinnan lukuisissa liikkeissä, kauneushoitoja, kulttuuria, kävelyä kauniissa vanhassakaupungissa…

Ehkäpä osa haluaisi lähteä vaikka porukalla illalliselle? :) Esimerkiksi viime Tallinnan reissun lemppariini Rataskaevuun 16:een :)

SUNNUNTAI

Aamiainen hotellissa.

Omaa aikaa käydä vielä vaikkapa ostoksilla ennen laivan lähtöä.

Omatoiminen siirtyminen hotellilta satamaan (taksi maksaa 5 euroa tai jotain ;)), laivalla tulee olla viimeistään kello 12.00.

Saapuminen Helsinkiin Länsisatamaan kello 16.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Tallinna_Telliskivi_Mimesis

Mimesis

*

Matka hinta on 139 € ja sisältää:

– Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Tallinkin M/S Baltic Queenilla, menomatka valitussa hyttiluokassa ja paluumatka kansipaikoin

– Kuljetukset Tallinnassa ohjelman mukaan

– Opastetut vierailut suomalaisen oppaan johdolla ohjelmassa mainituissa paikoissa

– Harmoonikum-keskuksen ohjelma: luento + työpaja (pääosin englanniksi) sekä työpajan aikainen välipalatarjoilu

– Yöpyminen Solo Sokos Hotel Estoriassa kahden hengen huoneessa

– Aamiainen hotellissa

Hintaan eivät kuulu:

– Muut ruokailut kuin Harmoonikumin workshop-tarjoilu ja hotelli Estorian aamiainen

– Liittymäkuljetukset (kuljetusten hinnat riippuvat lähtökaupungista ja ne selviävät Pohjolan Matkan sivuilta, esimerkiksi Lahdesta kuljetus on 17 € / suunta ja Joensuusta 27,50 € / suunta)

.

LISÄTIETOA yhden ja kolmen hengen varauksista:

– Jos olet lähdössä matkaan yksin ja haluat varata ns. naispaikan, eli majoitut laivassa ja hotellissa toisen yksin matkustavan kanssa, varaus on tehtävä Pohjolan Matkalle soittamalla (puh. 0201 303 303) tai sähköpostitse info@pohjolanmatka.fi. Netin kautta varatessa järjestelmä ei tarjoa naispaikkaa, vaan lisää yhden hengen varaukseen automaattisesti yhden hengen huoneen lisämaksun 68 euroa.

– Jos teitä on lähdössä kolmen hengen porukka, kolmas henkilö mahtuu samaan hyttiin ja hotellihuoneeseen lisävuoteella. Tällöin kolmannen hengen hinta lisävuoteessa on 85 euroa. Tämän voi varata netin kautta.

*

IKÄRAJASTA:

Matkalle on 18 vuoden ikäraja. Alle 18-vuotias voi osallistua matkalle mikäli mukana on huoltaja, huoltajan valtuuttama perheenjäsen tai huoltajan valtuuttama vähintään 25-vuotias valvoja, jolloin mukana on oltava huoltajan allekirjoittama matkustuslupa (voi tulostaa linkistä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkan varaus ja tarkat ohjelmatiedot Pohjolan Matkan sivuilla.

Koen tarpeellisena kertoa, että itse en hyödy taloudellisesti teidän varauksistanne, eli en saa matkasta mitään provikkaa. Oma lukijamatka on minulle suuri kunnia :) Ei taida olla ennen tällaista Suomessa järjestetty – pioneerijuttu…! ^_^

Olen iloinen ja innoissani Pohjolan Matkan tarjoamasta mahtavasta tilaisuudesta. Reissupaketti kuulostaa huisin kivalta, toivottavasti innostutte lähtemään mukaan! :) Kavereita messiin ja pidetään hauska tammikuinen viikonloppu! ^_^ 

.

Lue juttuni Tallinnahurahduksesta viime huhtikuulta. <3

Ja shoppailua… Natura Siberica, Puhas Loodus, Lush.. (etenkin Lush on halapoo tuolla Virossa, vink vink…). Plus laivan tax free tietenkin.

P.S. Ja mun kanssa ei ole pakko hengata matkalla… :D ^_^ Saa tulla juttelemaan ja vaikka kyselemään kosmetiikka- tai meikkivinkkejä, mutta mun seura ei ole pakollista :D

Kommentit
 1. 3

  Kuorotipu sanoo

  Vähänkö tää ois hauskaa! Ujona tyttönä kaipaisin kuitenkin ehkäpä huonetta ja hyttiä jakamaan jonkun tutun, mutta mun kaveripiiristä ei ihan niin kosmetiikka-innostuneita tyyppejä oikein löydy :/ Mikä taas ois se juttu miks tämmönen seuramatka ois huikee :D :D

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Yhden hengen lisä on 68 euroa, se nostaa tietysti matkan kustannuksia jo aika paljon… Mun täytyykin muuten kysyä Pohjolan Matkalta, että miten tuo huonejako tehdään, siis laitetaanko yhden hengen ilmoittautumiset (siis sellaiset joissa ei haluta maksaa 1 hengen huoneesta) randomisti vain kaksi henkeä yhteen huoneeseen. Vai tuleeko yhden hengen lisä maksettavaksi automaattisesti jos ilmoittautumisessa on vain 1 henkilö. Tai mitenkäs siinä tapauksessa, jos vaikka samassa porukassa on 3 jotka haluaisivat ilmoittautua…

   Minustakin tuntuisi vähän hassulta majoittua samaan huoneeseen täysin vieraan ihmisen kanssa, mutta itse retkellä varmasti löytyy luontevasti seuraa muista :)

   • 3.1.1

    Kuorotipu sanoo

    Olis joo kiva saada siitä lisäinfoa. Pitää kyllä yrittää kysyä, joskos sais jonkun kaverin matkaan :)

    Kuinka paljon matkalle muuten mahtuu porukkaa?

    • 3.1.1.2

     Sanni sanoo

     Noniin, nyt on tullut lisäinfoa jonka lisäsin tuonne postaukseenkin:

     Jos olet lähdössä matkaan yksin ja haluat varata ns. naispaikan, eli majoitut laivassa ja hotellissa toisen yksin matkustavan kanssa, varaus on tehtävä Pohjolan Matkalle soittamalla (puh. 0201 303 303) tai sähköpostitse info@pohjolanmatka.fi. Netin kautta varatessa järjestelmä ei tarjoa naispaikkaa, vaan lisää yhden hengen varaukseen automaattisesti yhden hengen huoneen lisämaksun 68 euroa.

     Matkalle mahtuu kuulema 50 henkeä :) Ja varauksia on jo tullut tämän päivän aikana, sain ilokseni kuulla..! Huippua..! :) Toivon niin että matka toteutuu ^_^

 2. 4

  eekku sanoo

  Mahtava idea ja mie hoitelen tuota vauvaa nii ei mahdollisuutta,mut odotan kyl tästä sitten postausta =)

 3. 5

  Morre sanoo

  Huikea!
  Miten tuo majoitus menee pe-la -välisenä yönä? Kun vasta lauantain ohjelmassa on majoittautuminen? Vai onko laiva perillä vasta lauantaiaamuna? Pitääkö siis matkalaukkua (tai reppua, ei kai tuo niin isoa tavaramäärää tarvitse? :D ) raahata mukana lauantaipäivän ohjelman ajan?

   • 5.1.1

    Sanni sanoo

    :D ^_^

    No, tulipahan tuossa mun vastauksessa anyway lisäinfoa koskien matkaohjelmaa ja miksi matka päädyttiin järjestämään kaksiöisenä.

  • 5.2

   Sanni sanoo

   Ensimmäinen yö vietetään laivalla :) Hintaan sisältyy hyttimajoitus pe-la-välisenä yönä.

   Minulle kerrottiin Pohjolan Matkalta, että kun meno- ja paluumatka tehdään samalla laivayhtiöllä niin että hinnoittelu on risteilypohjainen, tulee matkan kokonaishinta itse asiassa jopa edullisemmaksi tai ihan samanhintaiseksi kuin jos meno ja paluu tehtäisiin eri laivayhtiöillä, ja ilman yöpymistä laivalla. Niin hassulta ja epäloogiselta kuin se kuulostaa :)

   Matkaan olisi voinut lähteä myös lauantaiaamuna, mutta se olisi myöhästyttänyt lauantain ohjelmaa ja olin itse sitä mieltä suunnittelupalavereissa, että on järkevämpää, että lauantai-illalle jää enemmän aikaa omalle vapaalle ohjelmalle. Monelle varmasti kuitenkin on mielekästä, että matkaan sisältyy vapaata aikaa käydä vaikka lempparikaupoissa ja ravintoloissa. Lauantai-aamun lähdöllä ohjelma olisi siirtynyt sen verran eteenpäin, että olisimme olleet kirjautumassa sisään hotelliin vasta illalla kello 18.00.

   Eniten ohjelma-aikatauluun ja matkan alkamisajankohtaan vaikutti kuitenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien tilanne – heille olisi huomattavasti haasteellisempaa päästä Helsinkiin satamaan aikaisin aamulla. He joutuisivat lähtemään liikkeelle omatoimisesti keskellä yötä tai aamuyöllä koska liittymäkuljetuksia ei ole tarjolla yöaikaan. On kauempaa tuleville mukavampaa, että he voivat saapua satamaan päiväsaikaan lähtevällä kuljetuksella ja rentoutua illan laivalla.

   Mitä matkalaukkuun tulee, se sujahtaa lauantaina koko päivän mukana kulkevan oman bussimme tavaransäilytystilaan :)

 4. 6

  tiippa sanoo

  Aivan mahtavan kuuloinen viikonloppu! Mullei oo sellaisia kavereita, jotka tuonne lähtisi mukaan, kun kaverit on pääasiassa miehiä, ja mietin kehtaisinko lähteä yksin.. Asun Oulussa, joten täältä asti ois aika mälsää matkata ilman seuraa. Ketään muita potentiaalisia täältä lähtijöitä? :D

  • 6.1

   Riikka sanoo

   Heippa! Toinen Oululainen täällä :) Juuri lähetin kavereille viestiä, että haluaisiko joku lähteä.. Mutta et siis ole ainut :)

   • 6.1.1

    Riikka sanoo

    Olen Oulusta lähdössä reissuun, pari kaveria liittyy sitten satamassa mukaan. Mutta jos haluat lähteä, niin kyllä varmasti seuraa löytyy! Varmaan reissaan Helsinkiin sitten junalla, että jos haluat matkaseuraa Oulu-Helsinki-välille.

 5. 7

  Piia sanoo

  ”Koen tarpeellisena kertoa, että itse en hyödy taloudellisesti teidän varauksistanne, eli en saa matkasta mitään provikkaa. Oma lukijamatka on minulle suuri kunnia :) Ei taida olla ennen tällaista Suomessa järjestetty – pioneerijuttu…! ^_^”

  Minusta on lähinnä hassua, että et saa mitään provikkaa Pohjolan Matkalta, vaikka he selvästi hyötyvät rahallisesti sinusta. Mut kukin tyylillään. Ymmärrän, että tilanne on ainutlaatuinen.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Ymmärrän näkemyksesi. Tämä on kuitenkin Pohjolan Matkalle myös riski, eihän sitä tiedä löytyykö tällaiselle matkalle tarpeeksi lähtijöitä kun mitään tämän tyyppistä ei ole koskaan aiemmin järjestetty.

 6. 8

  Laalaa sanoo

  Upeaa Sanni! Kuinka sattuikaan, olen viime päivät suunnitellut omaa Tallinnan matkaani, joka on tässä lähiaikoina. Huoneiston olen jo airbnb.ltä varannut, vielä on matkat varaamatta. Tarkkaan olen lukenut kirjoituksesi ja niihin saamasi kommentit aiheen ympäriltä. Mm. ravintola kokemukset. Onko sinulla vinkata kahvilaa, jossa saisi takuuvarmsti herkullisen erikoiskahvin? Kovasti tekisi mieli osallistua tälle sinun matkalle, mutta voipi tulla aikataulu ongelmia. Viettäkäähän porukalla ihana reissu! Olen onnellinen puolestasi :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Onko sinulla vinkata kahvilaa, jossa saisi takuuvarmsti herkullisen erikoiskahvin?

   Itse asiassa, hullua kyllä, en käynyt huhtikuun Tallinnan reissulla kertaakaan kahvilla :D Juon yleensäkin kahvia lähinnä vain aamuisin, joskus myös iltapäivällä, mutta tuolla matkalla join kahvit pelkästään hotellin aamiaisella. En siis ehtinyt tutustua yhteenkään varsinaiseen kahvilaan Tallinnassa :D

   Ehkä jollain toisella Tallinnan kävijällä on antaa tähän hyvä vinkki? :)

   Olen onnellinen puolestasi :)

   Kiitos Laalaa <3

   • 8.1.1

    Helinää sanoo

    Keväällä kävin kahvilla Sfäär’issä. (os. Mere pst) Parasta kahvia pitkään aikaa, juustotorttu oli mehevä, tarjoilija asiantunteva. Kaikinpuolin hyvä kokemus. Siellä oli paljon erilaisia erikoiskahveja, ”pullavalikoima” oli niukahko. Ruokapuolesta en osaa muuta sanoa kuin että naapuripöytiin kannetut salaatit näytti hyviltä :)
    http://www.sfaar.ee

 7. 9

  Mindelll sanoo

  Apua, ihan mahtava idea! ^__^ Onkohan tälle ilmoittautumiselle aikarajaa (varmasti on, mutta onko se tyyliin ihan lähiaikoina vai vasta myöhemmin) ja voiko reissu tulla täyteen vai lisääkö Pohjolan Matkat kysynnän mukaan vaan bussien määrää? :D Oon ihan innoissani, mutta en tiedä kuinka nopeasti saan itselleni matkakumppanin/-kumppaneita suostuteltua… Mahtavaa, mahtavaa, varsinkin kun kesän jo varattu Tallinnan reissu jäi multa väliin sairastumisen takia! Nyt jos pääsiskin sinne tammikuussa ja vielä näin mahtavan tapahtuman puitteissa :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Onkohan tälle ilmoittautumiselle aikarajaa (varmasti on, mutta onko se tyyliin ihan lähiaikoina vai vasta myöhemmin) ja voiko reissu tulla täyteen vai lisääkö Pohjolan Matkat kysynnän mukaan vaan bussien määrää?

   Laitoin tästä Pohjolan Matkalle kysymyksen ja palaan heti kun saan tiedon :)

   Muistelen että suunnitteluvaiheessa puhuttiin ilmoittautumisen takarajan yhteydessä jotain tammikuun alusta. Mutta palaan tarkan tiedon kera :)

 8. 10

  Lusa sanoo

  Mä haluaisin ehdottomasti lähteä mukaan, mutta mulle ei ole kaveripiiristä ketään mahdollista, mutta olisin täysin valmis asumaan tuon ajan tuntemattoman kanssa! Ei olisi mulle eka kerta. Onko siis niin että ilmoittautuneet pakataan randomisti kahden hengen huoneisiin vai joutuuko yksinäinen olemaan yksin? Mitä mä nyt tota varausta tehdessä kattelen niin ilmeisesti laitetaan kahden hengen huoneisiin, ainakin siis siinä luki että kahden hengen huone, mutta loppusummaan ilmestyi tuo 68e lisä. Ei kivaa :/. Kuka haluaisi jakaa huoneensa 22v helsinkiläiskosmetiikkahörhön kanssa ettei tarvitsisi maksaa niin paljoa? :< Miten nuo hyttijaot sitten muuten menee?

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Onko siis niin että ilmoittautuneet pakataan randomisti kahden hengen huoneisiin vai joutuuko yksinäinen olemaan yksin?

   Sain Pohjolan Matkalta tähän lisätietoa jonka lisäsin tuonne postaukseenkin :)

   Eli netin kautta varatessa systeemi lisää automaattisesti yhden hengen varauksiin tuon lisämaksun ja saat yhden hengen hytin ja hotellihuoneen. Mikäli haluat varata ns. naispaikan eli jakaa hytin ja huoneen toisen yksin matkustavan kanssa, niin sekin onnistuu, mutta varaus on tehtävä puhelimitse tai sähköpostitse: puh 0201 303 303 tai info@pohjolanmatka.fi

 9. 11

  sanoo

  Aivan mahtava juttu! <3 Tallinnassa on paljon kaikkea ihanaa luonnonkosmetiikkaan liittyvää, ja välillä olen miettinytkin oman teemamatkan tekemistä sinne. Ohjelma vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta! Toivottavasti matkaa ei myydä kovin nopeasti loppuun, että saan puhuttua jonkun kaverin mukaan ja varmistettua päivämäärät. Ja odottelen myös vastauksia jo edellä esitettyihin kysymyksiin. :)

 10. 12

  Arlene sanoo

  Äääääkh! Kui siistiä ^_^
  Taipuiskohan munki opiskelijabudjetti…? Tää olis niin siisti reissu enkä oo koskaan käyny Tallinnassa :)

 11. 13

  Jane sanoo

  Onko matkalla ikärajaa? Olen kyllä 18, mutta muistaakseni laivalla on viikonloppuisin ikäraja 20 vuotta… Voin kyllä muistaa väärin :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tämäkin kysymys välitetty Pohjolan Matkalle ja palaan heti kun saan vastauksen :)

 12. 14

  anu sanoo

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta reissulta! Täytyypi alkaa kyselemään reissukaveria. Taitaa olla mulla sama tilanne kuin muutamilla kommentin jättäneillä, ettei lähipiiristä löydy toista samanlaista kosmetiikkaintoilijaa. Mutta ehkä joku olisi käännytettävissä :).

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Pitäisiköhän avata oma keskustelu blogiin henkilöille, jotka olisivat halukkaita lähtemään mutta joilla ei ole seuraa omasta takaa..? Tosin naispaikan varaus onnistuu joka tapauksessa, ja Pohjolan Matka sijoittaa naispaikkalaiset sitten randomisti huoneisiin.

   • 14.1.1

    Kuorotipu sanoo

    Mä kannatan kyllä tota seuralaisvälitystä :D
    Vähän olen siihen tulokseen tullut, että hyvä välillä tässäkin suhteessa mennä vähän mukavuusalueen ulkopuolelle, kun muuten reissussa taidetaan olla hyvinkin mukavuusalueella :D

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     :) :) Täytyy kuulostella ja kenties avata tuollainen ”seuranhaku” oman postauksen muodossa.

 13. 15

  sanoo

  En viitsi viedä paikkoja lukijamatkalta vaan jättää ne ei-bloggaaville, mutta onnistuisko toinen blogiväelle?

 14. 18

  sanoo

  Oi, ois ihana päästä tänne! En arvannut että näin jännä juttu oli kyseessä kun vihjailit asiasta etukäteen :)

  Jos onnistun järjestämään itseni mukaan, niin parasta reissussa olisi kyllä ehdottomasti tavata sinut Sanni livenä, ja tavata muita Karkkipäivän lukijoita, kun hyvällä tuurilla löytyisi samanhenkisiä ihmisiä. Ei sillä, kosmetiikan valmistaminen itse kiinnostaa kyllä kans.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Minäkin odotan lukijoiden tapaamista, kummasti sitä on saanut kerättyä rohkeutta ja päässyt kynnyksen yli ensimmäisen virallisen lukijatapaamisen jälkeen :) Mulla on kyllä niin ihanan sympaattisia lukijoita että eihän heidän tapaaminen voi olla muuta kuin kivaa ^_^

   Toivottavasti sinäkin pääset mukaan :)

 15. 19

  Elli A sanoo

  Voi harmien harmi.. Ei siis tuo matka vaan se ajankohta. Olisin saman tien varannut, jos matka olisi edes Helmikuussa, mutta Tammikuussa ei vielä onnistu millään.. :-(

 16. 20

  Elise sanoo

  Löysin heti itselleni matkakaverin ja minä olisin jo valmis varaamaan matkan heti! Vielä on mutkana matkassa saako lomaa järjestettyä, että pääsisi lähtemään..

   • 20.1.1

    Elise sanoo

    Oliko matkassa siis jotain ikärajaa, koska PM sivuilla ainakaan mitään asiasta lukenut? En siis itse ole vielä täysi-ikäinen, mutta matkaseurani kyllä on.

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Saan tähän vastauksen huomenna, PM:n yhteyshenkilöni oli jo lähtenyt töistä kun laitoin hänelle tästä tänään aiemmin kyselyä :)

    • 20.1.1.2

     Sanni sanoo

     Nyt sain vastauksen: matkalle on 18 vuoden ikäraja, mutta alle 18-vuotias voi osallistua mikäli mukana seuraa huoltaja, huoltajan valtuuttama täysi-ikäinen perheenjäsen tai huoltajan valtuuttama vähintään 25-vuotias valvoja. Jos seuralainen on joku muu kuin huoltaja, on mukana oltava huoltajan täyttämä matkustuslupa (tulostettava liite lisätty postaukseen).

     Periaatteessa – voinhan minäkin kai olla ”huoltajan valtuuttama valvoja”, jos vain mukaanlähtijän huoltaja rohkenee minut valtuuttaa tähän toimeen :D (Jos siis esim. sinun matkaseurasi on alle 25-vuotias.)

     • 20.1.1.2.1

      Elise sanoo

      Tämä oli uusi juttu, että huoltajan valtuutetun valvojan pitää olla vähintään 25-vuotias :D Mutta asia ei nyt kohdallani vaikuta, koska matkaseura on kyllä tarpeeksi vanha.

      • 20.1.1.2.1.1

       Sanni sanoo

       Tämä oli uusi juttu, että huoltajan valtuutetun valvojan pitää olla vähintään 25-vuotias :D

       Joo, tällaiset ohjeet Pohjolan Matka on saanut Tallink Siljalta :)

 17. 21

  LauraJ sanoo

  Siis niin siistii! Kuullostaa huippukivalta ja ois tälläsen luonnonkosmetiikka hifistelijän unelmareissu. Harmi, et oon just tulloin toisella unelma reissulla Uudessa-Seelannissa :p Ei siis hamita lähtee Uuten-Seealntiin, mut ois se ollu kiva tonnekki lähtee ;)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Nojoo, en kyllä ihan heti vaihtais Uuden-Seelannin reissua Tallinnaan :D Oijjoi, ihanaa matkaa sulle :)

 18. 23

  Henna sanoo

  Huikean kuuloinen reissu! Milloin tuonne pitäisi viimeistään ilmoittautua? Saattaa olla, etten ole tuolloin Suomessa, mutta jos olenkin niin harkitsen kyllä mukaan lähtöä! Ujomman puoleinen olen itsekin, mutta puhuisin jonkun tutun matkaan tai nappaisin lukijoista jonkun yhtä ujohkon huonekaveriksi ;D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Milloin tuonne pitäisi viimeistään ilmoittautua?

   Ei ole ilmeisesti lyöty lukkoon mitään tarkkaa päivämäärää (vielä), mutta sanottiin että ”noin jouluun mennessä”. Tarkka päivämäärä määrittyy kenties myöhemmin kysynnänkin mukaan.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Kommenteista päätelleen muitakin ”ujoja” on lähdössä…! :) Mukaan vain, mulla on niin mukavia lukijoita ettei seura voi olla muuta kuin hyvää ^_^

 19. 25

  Mirkku sanoo

  Oi miten mahtava homma! Itsellä ei ole mahdollisuutta lähteä, mutta oikein ihanaa ja fantsua reissua teille! Jään innolla odottelemaan matkaraporttia :)

 20. 26

  sanoo

  Oih tänne ois ihan mahtavaa päästä mukaan mut tulee melkeen tuplasti hintaa lisää kun täältä Oulusta reissaa ensin Helsinkiin :–( Nyyh. Toisaalta pitää ehkä vähän kuulostella jos oisin ollu tarpeeksi kiltti tänä vuonna jos joulupukki vähän sponssais :D

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Kannattaa myös tsekkailla jos vaikka VR:lle sattuisi tulemaan tammikuulle jotain Veturi-tarjouksia välille Oulu-Helsinki :) Nuo Veturi-hinnathan on välillä ihan huikean edullisia :)

 21. 27

  Mari sanoo

  Oi vitsi, kuulostaa kivalta ja innostuin heti!
  Huomasin tosin, että liittymäkuljetukset tulevat lähinnä itäpuolelta Suomea, lännestä ei ole mitään kuljetuksia. No, ehkä tuo on järjestettävissä.

 22. 28

  Terhi sanoo

  Voi, kuulostaa niiiin kivalta! Harmi kun itseäni kiinnostaisi juuri eniten tuo luento, mutta ymmärrän englantia surkeasti :D

 23. 29

  Ash sanoo

  Täällä ois kans yks lähdössä kunhan vaan matkakaveri varmistuu! Tämä matka kun ei taida oikein miehelle olla mieleen…
  Pirkanmaaltako ei tosiaan ole liittymäkuljetusta tarjolla?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Pirkanmaaltako ei tosiaan ole liittymäkuljetusta tarjolla?

   Ei näemmä.

   Mutta suosittelen tsekkailemaan bussien nettitarjouslippuja Matkahuollon sivulta (jos asut kätevän matkan päässä Tampereelta), tosi edullisia tarjouslippuja alkaen 2€ on Tampere-Helsinki-välille tarjolla joka ikinen päivä ;) Nettitarjoushinnat näkyy muistaakseni noin kuukauden eteenpäin, ei sen pidemmälle. Eli bussia varatessa ei päde tuo muuten niin yleinen, ”Mitä aikaisemmin varaat, sitä edullisempi” -sääntö.

 24. 30

  Jenspa sanoo

  Oijoijoi! Oispa kivaa päästä mukaan! Ohjelma kuulostaa todella hyvältä ja Tallinna on ihana paikka (ja siellä on Vegan Restoran V <3). En vain osaa ollenkaan nukkua laivassa (saatika sitten vielä oudossa seurassa), joten seuraava päivä menisi varmasti aivan silmät ristissä… Hmm, täytyy kuitenkin vielä harkita! :)

 25. 31

  Virpu sanoo

  Jei :)
  täältä Kuopiosta ollaan niin messissä :) Sain kaverin houkuteltua mukaan, eikä ollu ees hankala tapaus :D

 26. 32

  Tartsa sanoo

  Vauuuu, mahtavuutta Sanni! Lähdetään kaverin kanssa matkaan mukaan, päätöstä ei kyllä tarvinnut kauaa miettiä.. :D Blogisi on suosikkini jo vuosia (löysin Karkkipäivän 2010), mutta vasta nyt kommentoin ekaa kertaa.. Kiitos ihanasta blogista, tammikuussa tavataan! :)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Jei!! :) On kyllä niin mahtavaa saada tavata lukijoita tällaisen tilaisuuden merkeissä :) Jo pelkkä matkaohjelma on niin mahtava mutta sitten vielä saa kaupan päälle tavata lukijoita ^_^

 27. 33

  meow sanoo

  Oho! Onkohan matka jo kuinka täynnä? Pitää kysellä, jos saisi jonkun kaverin mukaan. Olisi tosi kiva tulla mukaan! :)

 28. 34

  Felkku sanoo

  Pitkään blogia seuranneena nyt ensimmäistä kertaa kommentoin :) Reissu kiinnostaisi kovasti, mutta kaverin mukaan saaminen voi olla hankalaa. Mietinkin rohkenisinko lähteä matkaan yksin, aiemmin ei ole tullut yksin reissattua. Aiemmissa kommenteissa oli puhetta ”seuralaisvälityksestä” eli jos on muitakin yksin lähtijöitä, niin heille oma keskusteluketjunsa. Voisi olla ihan hyvä idea. Olen Jyväskylästä, olisiko täältä suunnalta muita kiinnostuneita lähtemään? Pohjolan matkoilla näyttäisi olevan täältä kuljetuskin.

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Moi Felkku :) Avaan varmaan lähiaikoina postauksen muodossa keskustelun teille potentiaalisille yksinlähtijöille :) Olisi kyllä tosi kivaa jos kaikki halukkaat rohkenevat mukaan..! Naispaikkojahan myydään matkalle, mutta varmasti olisi vielä mukavampi jos jo kotipaikkakunnalta olisi seuraa koko matkan ja voisi majoittua juuri tämän henkilön kanssa. :)

 29. 35

  Lusa sanoo

  Mulla olisi vielä pari kysymystä :) Tuolla matkasivun alareunassa lukee: ”Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus.” Ei ka tästä sähköpostilla naispaikan varaamisesta tule lisäkuluja? Ja sitten vielä niistä naposteltavista Harmoonikum-keskuksessa: onko mahdollista saada ruokarajoitteiselle sopivia syötäviä? Tiedätkö onko matkalla vielä paljon tilaa, että kauanko uskaltaa pähkäillä? Jotenkin tuntuu, että epävarmuustekijöitä on liikaa, mutta ehdottomasti haluan mukaan. Mun jännityshermot vaan vaatii, että suunnilleen kaikki on etukäteen hallinnassa :D

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Selvitän vastaukset kysymyksiisi päivän aikana :)

   Matkalle mahtuu 50 henkeä ja tällä hetkellä noin puolet paikoista on varattu (tämä oli viimeisin tilanne torstaina puolilta päivin), eli mukaan mahtuu vielä hyvin :)

  • 35.2

   Sanni sanoo

   Noniin, ja vastauksia :)

   Kun varaa naispaikkaa sähköpostitse tai puhelimitse, lisämaksua 12€ ei lisätä varaukseen koska naispaikan varaaminen netissä ei ole mahdollista. Kannattaa kuitenkin vielä varmuuden vuoksi lisätä tämä huomio sähköpostiin (tai mainita puhelimessa), niin tilausta käsittelevä virkailija varmasti tajuaa mistä on kysymys, vaikka Pohjolan Matkan myyjiä on tiedotettu asiasta.

   Erikoisruokavaliosta – ruokavalio otetaan huomioon ja siitä voi liittää maininnan varaukseen. Tosin uskoisin, että esim. omani kaltainen hyvin pienen joukon erikoisruokavalio kuten vhh ei onnistu Harmoonikumissa kun kyseessä on kakku- ja voileipätarjoilu :D, mutta esim. gluteeniton onnistuu ilman muuta. (Itse syön Harmoonikumissa omia eväitä ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.