Trind-kuurin lieveilmiö

Seurantapäivitys Trind Nail Repair -kynsikuurista. Hyvin menee edelleen liuskoittumisen suhteen, yhdestäkään kynnestä ei ole erottunut liuskan liuskaa alettuani käyttää hoitolakka. Siinä mielessä Nail Repair siis toimii kuin unelma.

Mutta se formaldehydin kuivattavuus…. muistatte, kun puhuin ”kuiva oksa” -efektistä…

Se on valitettavasti käynyt toteen, ahkerasta kynsibalsamin käytöstä huolimatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kynnet eivät jousta yhtään.

Ja kolme niistä on katkennut. :( Napsahtanut poikki juuri niin kuin kuiva puunoksa. Vasen nimetön, oikea peukalo ja oikea etusormi. Nimettömän ja etusormen kynnet napsahtivat ihan juuresta, peukalo keskeltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyyh. :´-(

Kuiva kynsi ei jousta, jolloin ne katkeavat helposti pienestäkin kolauksesta. Kosteutettu kynsi kestää kolhut paljon paremmin.

Pelkäänpä, että Benecosin Nail Care -balsamin koostumus on liian paksua imeytyäkseen kynteen kunnolla. Sehän ei ole öljyä, vaan koostumukseltaan balmimaista. Mitä ohuempi öljy, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on imeytyä. Veikkaan, että tuo Benecosin tuote on tarkoitettu enemmänkin hoitamaan kynsinauhoja kuin kynttä, vaikka nimessä ei ’cuticlesta’ puhutakaan.

Voih.. Olisi pitänyt ottaa kunnon öljy mukaan. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tietysti on enemmän kuin mahdollista, että formaldehydi vain on kuivattavuudeltaan niin stydiä kamaa, ettei mikään öljy auta kynsiä pysymään joustavina. Ainakaan minun tapauksessani, tulos varmasti vaihtelee yksilöittäin.

Huokaus.

Ja nyt Benecosin balmikin on loppunut.

Mitenkäs muilla Trind-kuurilaisilla menee?

*

Taaskaan en malta olla laittamatta loppukevennystä… :)

Haamusormiteatteria?

Haamusormiteatteri

Ei, vaan operaatio ”glitterkynsilakan irroitus”. :)

Foliota minulla ei täällä ole, mutta irtoaa ne glitterit ihan mukavasti pelkällä vanutuppohaudutuksellakin. Mun hermot ei riitä glitterlakan irtihinkkaukseen niin mieluummin jätän sormenpäät hautumaan lakkakylpyyn, vaikkei se varmasti iholle kovin hyvää tee.

   Haamusormiteatteri2

Sanni, (3)5 vee….

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Niin minäkin sitten ostin syyskuun lopulla Nail Repairin. Koska olen kynsienhoidon suhteen aivan ummikko ja koska en ollut oikein ehtinyt perehtyä sopivan kynsiöljyn etsimiseen (haluan aina uutta kosmehankintaa tehdessäni tutkia oikein ajan kanssa suosituksiin ja tuotekuvauksiin), ajattelin, että ehkäpä pelkkä käsirasvakin pystyy kosteuttamaan kynsiä tarpeeksi. Kahden viikon tehokuurin ajan rasvasin kynnet siis tavallisella vartalo- tai käsirasvalla huolellisesti joka päivä lakanvaihdon yhteydessä.

  Olisihan se öljyäminen kannattanut: pari kynttä kärsi kuurin lopussa pientä lohkeamavahinkoa, mutta yksikään ei napsahtanut poikki. Eli ihmeen vähillä vahingoilla selvisin. Ennen kaikkea kuivuus _näkyi_ kahden viikon kuurin jälkeen: kynnet olivat etenkin kärjistä jotenkin kuivan ja rasittuneen näköiset. En osaa selittää tarkemmin, kuinka kynnet voivat näyttää kuivilta. :) Kuurin lopulla pistin kynsiöjytilauksen iHerbiin (siellä kun on vieläpä näköjään 10 prosentin alennus yli 40 dollarin tilauksiin vielä nyt alkuviikosta) ja sitä odotellessa kynnet kunnon oliiviöljykylpyyn. Nyt kynnet kiittävät ja näyttävät kauniilta.

  Näillä kokemuksilla jatkan Nail Repairin käyttöä aluslakkana. Ostin tosin valkoisella helmiäisellä sävytetyn version, ja epäilen, toimiiko tämä kovin hyvin tummien värien aluslakkana. Kahdella kerroksella tämä sävytetty versio on jo yksinäänkin varsin peittävä, siihen vaan vielä päällyslakka ja voilà.

 2. 2

  Tipi sanoo

  Olin toista vuotta täysin ilman glitterilakkoja, juurikin tästä poistoriesasta.
  Ostin peel off-pohjalakkaa ja avot!

  • 2.1

   Nimetön sanoo

   Glitterlakkojen poistamiseen on maailman yksinkertaisin keino ihan vinkkivitosena kaikille! Eli siis pieni pala vanua/vessapaperia johon kastetaan lakanpoistoainetta ja laitetaan kynnen päälle ja kääritään folio ympärille ja pari minuuttia odotellaan :) Kyllä lähtee!

 3. 3

  JohannaW sanoo

  Hmmm… varmaan kannattaisi pitää taukoa Trind-kuurista hetkeksi. Olen huomannut, että tuo korjaa liuskoittuvuutta tosi nopeasti ja samalla myös kovettaa kynnet, mikäli ei ole tarkkana. Nykyään käytän Nail Reapairia vain satunnaisesti kynsilakan alla ja se siltikin riittää pitämään liuskoittumat poissa ja kynnet hyvässä kunnossa.

 4. 4

  sanoo

  Olen käyttänyt Nail Repairia n. vuoden ajan aluslakan alla ihan säännöllisesti ja sinä aikana kynsiä ei ole katkeillut kuin ehkä yksi. Olen kyllä himorasvaaja ja laitan aina myös Nail Balsamia ennen lakkaamista.

  Näihin formaldehydiä sisältäviin tuotteisiin pitää suhtautua aina pienellä varovaisuudella mutta kokeilemalla yleensä löytyy jokaiselle sopiva tuotekombo:)

 5. 5

  NG sanoo

  Formaldehydin kuivattavuus on sitä luokkaa, että en suosittelisi kenellekään – kovetetut kynnet napsahtavat tosiaan helposti poikki, jolloin tulos on pahempi kuin lievä liuskoittuminen :(

  Voimia kasvatteluun, muista kalaöljy!! se kosteuttaa sisältä päin..

 6. 6

  Amy May sanoo

  Olen myös käyttänyt tuota Trindiä. Kynnet kasvoivat oikein nätiksi, kunnes alkoivat mennä poikki juuri samalla tavalla: naps vaan. Joka ilta rasvaan kädet hyvin ja joinakin öinä olen nukkunut puuvillahanskat käsissä + paksu kerros rasvaa. Tällä ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta.

 7. 7

  milipili sanoo

  Jaksoin käyttää sen kaksi viikkoa jonka aikana kaikki kynnet katkesivat ja jo ensimmäisenä päivänä ilmestyi liuskostumisia, jopa niihin kynsiin joissa ei yleensä moista nää.
  Öljysin ja käytin nail balsamia ja kynsinauhavoidetta joka ilta. Ei mitään apuja.

  ps.ja taas kerran mä kirjoitan liian nopeasti, oikeasti ärsyttää toi indiedays kommentti.

 8. 8

  Elli sanoo

  Hei Sanni. Tämä ei liity mitenkään kynsi-postaukseen, mutta osaatko tai ehditkö neuvoa hieman seerumeista. Eli jos käyttää paria seerumia, joista toinen on kosteuttava ja toinen ns. tasoittava seerumi (sisältää mm. kuorivia aineita ja myös silikoneja blurraavina aineina), niin kumpi laitetaan kasvoille ensin? Kosteuttavassakin on näköjään silikoneja. Vai onko järjestyksellä mitään väliä?

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Järjestyksellä ei todennäköisesti ole väliä mutta laittaisin kosteuttavan ensin.

 9. 9

  Elli sanoo

  Itselläni on luonnostaan vahvat kynnet, mutta kerran annoin kosmetologin ylipuhua itseni kokeilemaan jotain pinnoitetta kynsilleni. Kuulemma kynsilakka kestää pidempään ja muutenkin tukee kynsiä. Samalla viikolla onnistuin katkaisemaan 2 kynttä.. Eli pinnoitteen ansiosta kynsistä tuli kovat ja ne katkesivat vahvuudesta huolimatta. Eli joustavuus on oikeasti aika tärkeää. Toinen asia minkä huomasin, oli että sormenpäät kipeytyivät töissä, kun kynnet eivät enää joustaneet. :) Kuulostaa hassulta, mutta olen vakuuttunut että se johtui siitä. Kirjoitan nimittäin koneella niin, että kynnet koskettavat näppäimiä ensin.

 10. 10

  sanoo

  Oon itse huomannut myös, että kosteutettu kynsi kestää kolhuja paremmin. Rasvailen käsiäni aika ahkerasti, kynnet ja kynsinauhat lähes joka ilta. Vaikka kolauttaisin johonkin kynteni, niin ei ole heti poikki! :) Sun blogi on tosi ihana. ♥

 11. 11

  Minnis sanoo

  Ensinnäkin iso kiitos mielenkiintoisesta blogista, jatkathan samaan malliin :). Kuulun enemmän tuohon hiljaiseen lukijakuntaan, tämä on eka kerta kun mulla on jotain kommentoitavaa. Nimittäin mä olen käyttänyt tuon Nail repairin alla Trindin vaaleansinistä Nail balsamia eikä kynnet ole kuivuneet. Entiset superliuskottuvat kynnet ovat historiaa ja tilalla on vahvat ja kestävät kynnet, jeij!

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mukava että löytyi kommentoitavaa :) Vaikka eihän se missään nimessä pakollista ole :D Mun täytyy varmaan kokeilla tuota Trindin omaa balsamia, vaikka vähän pelkään että mun kynnet vain on luonnostaan sellaista laatua että kuivuvat tosi helposti :/

   • 11.1.1

    kaesa sanoo

    Mä oon käyttäny tota kynnenkovettajaa yhdessä muiden Trindin tuotteiden kanssa. Ensin kynsinauhanpoistoöljy joka pestään vaikutusajan jälkeen pois ( + pesua ennen appelsiinipuutikulla kynsinauhojen tökkiminen). Sitten sitä kynsibalsamia (mun mielestä se oli vihreä putilo? Saattaa olla toi sama Minniksen mainitsema vaaleansininen.. :D), jonka jälkeen kynnenkovettaja ja lopuksi kynsinauhaöljyä. Jos ei ole ollut kynsiöljyä käsillä niin oon skipannut sen vaiheen kokonaan ja lakan jälkeen laittanut sitä vaaleanpunaista kynsinauhaöljyä kynsien alapinnalle.

    Hieman työlästä mutta toimii. Pitkään aikaan en ole Trindailua jaksanut tehdä, mutta olen alkanut syödä päivittäin Biotiini Strong Hair & Nail -tabletteja joita saa apteekista. Kynnet on tosi hyvässä kunnossa, silloin tällöin laitan kynsinauhaöljyä kun muistan, mutta se ei ole niin tarpeellista kun rasvaan käsiä jatkuvasti muutenkin. Suosittelen Biotiinia :)

 12. 12

  Tiia sanoo

  Mä kerroinkin tästä jo aiemminkin, mutta kerronpa silti. Mulla kävi ihan sama homma. Vaikutus oli vieläpä täysin välitön. Juuresta saakka poikki meni 1 kynsi per yksi trind kerta. Kolmen jälkeen lopetin…

  Mulla oli kauniit pitkät ja ihan suht vahvat kynnet jo ennen tota trindiä, niin miksi ihmeessä halusin sitä kokeilla? Trind sen sijaan löysi hyvän kodin hauraskyntisen työkaverini hoteista. Hän puolestaan oli lakasta aivan liekeissä jo parin kerran jälkeen…

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Mulla oli kauniit pitkät ja ihan suht vahvat kynnet jo ennen tota trindiä, niin miksi ihmeessä halusin sitä kokeilla?

   My first thought exactly, Tiia..!

   • 12.1.1

    Tiia sanoo

    :D
    No joo. Nyt olen kokeillut ja tiedän, ettei se ole mun juttu.

    Mutta taas toisaalta sain ainakin välillisesti aiheutetua mielihyvää tuolle hauraiden ja ”rumien” kynsien kanssa tuskailevalle työkaverilleni.

    Ja tulipahan leikattua taas omatkin kynnet lyhyiksi.

    Sikäli kyllä täytyy sanoa, että trindin jäljiltä kynnet näyttivät lähes geelatuilta heti ja vaalenivat huomattavasti. Ja näyttäisi tuo yksi levityskerta yksinään kestävän kynsissä ihan mielettömän hyvin.

    Olen varmaan vaan liian laiska öljyäjä/rasvaaja.

 13. 13

  sanoo

  Mulla toimii Trindin duo NailBalsam & NailRepair kun käytän kerta viikkoon. Joskus harvemmin. Ei tuu liian kovat ja jos tulee harvennan Repairin käyttöö…

 14. 14

  Katiska sanoo

  Nyt ensiavuksi laita kylmäpuristettua oliiviöljyä kynsinauhoille ja muista laittaa myös kynnen alapuolelle. Sieltä se imeytyy kun ei ole käsitelty lakalla. Olen monet kerrat tällä konstilla saanut kynnet kuntoon.

 15. 15

  sanoo

  Oon käyttänyt jo Trindiä jo about 15 vuotta eikä ikinä oo katkennut, mutta en poista lakkaa päivittäin kuten ohjeissa lukee, mulla kuivatti varmaan eniten juuri se poistoaineella lutraaminen. Pidän lakkaa niin kauan kuin se pysyy siistinä ja vasta sitten otan pois ja laitan uudestaan. Yleensä noin vajaan viikon verran. Tekee silti yhtä vahvaksi, mutta ei kuivata.
  Kannattaa kokeilla :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   En itsekään ole enää kahden viikon alkusetin jälkeen vaihtanut lakkaa päivittäin, ohjeissakin neuvotaan pitämään kahden viikon jälkeen tauko. Tuon kahden ensimmäisen viikon+ tauon jälkeen olen vaihtanut Nail Repairin noin 5 päivän välein.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   En ole, mutta paljon olen siitä kuullut :) Pitäisi mm. vaikuttaa myönteisesti ripsien kasvuun.

 16. 17

  sanoo

  Mulla ei ole katkennut yhtään kynttä sen jälkeen kun aloitin Nail repairin käytön. Öljyän lähes päivittäin ja välillä käytän toista aluslakkaa jossa ei ole formaldehydeä. Benecosin balsami on enemmän kynsinauhoille, itse kynnet kaipaisivat ihan öljyä :)

 17. 18

  m-i sanoo

  Olen itse käyttänyt jo useamman vuoden Nail Repairia, sillä kynteni eivät vain kestä muiden aluslakkojen kanssa liuskottumatta ja halkeilematta. Lähtökohdat minulla olivat surkeat – olen psoriaatikko, joten kynteni tosiaan ovat paperinohuet ja rutikuivat.

  Vaikka formaldehydi kuivattaa jo ennestään kuivia kynsiäni, pysyvät ne Trindillä ehjinä. Kosteutan kynsiäni säännöllisesti öljyillä ja voiteilla, lempituotteikseni ovat nousseet L’Occitanen sheavoita sisältävät kynsinauhaöljy sekä käsivoide. Olen käyttänyt myös puhdasta sheavoita käsieni ja kynsieni kosteutukseen. Öljyä kannattaa varsinkin Trind-kuurilla ollessa laittaa myös runsaasti kynnen alle. Sieltä se pääsee kosteuttamaan paremmin myös kynttä, vaikka päällä olisikin lakkakerroksia.

  Toivottavasti saat kyntesi kuntoon! :) Tsemppiä!

 18. 19

  Sus-anna sanoo

  Minullakaan ei ole katkeillut, toki en ole päästänyt niitä kasvamaan niin pitkiksi kuin sinulla. Mulla oma kynsi pitkulaisen muotoinen, jo ilman sitä valkoista osaa, joten kovin paljoa ei kasvua tarvi olla niin näyttää hyvältä. Mutta ah ihanaa, kynnet ei lohkeile syvälle ja sattuvasti

 19. 20

  K sanoo

  Olen saanut pelkällä manteliöljyllä kynteni loistavaan kuntoon. Olen kokeillut muitakin öljyjä, mutta manteliöljy imeytyy ja tuntuu oikeasti kosteuttavimmalta. Ennen liuskoittuvat ja katkeilevat kynnet ovat nykyisin vahvat ja pitkät. Käytän öljyä päivittäin ja pidän aina välilä taukoa kynsilakasta. Käytin itsekin ennen noita formaldehydiä sisältäviä lakkoja, mutta ne vain kuivattavat kynnen. Manteliöljy on halpa, luonnollinen ja toimiva kynsien hoitoaine :)

 20. 21

  Pau sanoo

  Minun ongelmani ovat nimenomaan liian (?) vahvat ja kovat kynnet, jotka kestävät melkein mitä vain – kunnes katkeavat / murtuvat siitä kohdasta mistä kynsi erkanee ihosta. Käytän kynsilakkaa vain todella harvoin, koska minusta tuntuu siltä, että kaikki lakat vain kovettavat kynsiä entisestään. Osaisitko neuvoa jonkun hyvän tuotteen, joilla kynsiin saisi enemmän sitä kosteutta ja joustoa? Tai mitä ne nyt sitten tarvitsevatkaan että eivät katkeaisi :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Osaisitko neuvoa jonkun hyvän tuotteen, joilla kynsiin saisi enemmän sitä kosteutta ja joustoa?

   Kynsiöljy :) Löytyy markkinoilta pilvin pimein, en osaa nimetä yhtä joka olisi jotenkin muita parempi, mikä tahansa toimii :) Itse olen suosinut halvinta – eli Dependin 3 euron Myrrh-kynsiöljyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.