Tofuhamppari tuplajuustolla

Tänään lounaalla: tofuhampurilainen.

Tykkään hurjasti tehdä kasvishampurilaisia quorn- ja soijapihveistä, mutta tofu (saatika halloumi)hamppareille en ole oikein lämminnyt. (Ja ei edes mainita juurespihvejä, eihän?)

Tofuhamppari_2

Nyt olen löytänyt tofun, joka maistuu myös hampurilaispihvinä!

Tunnustus #1: miten en ole huomannut Jalotofuja kaupassa aiemmin? Yritys on näköjään valmistanut tofua jo kohta 20 vuotta.

Tunnustus #2: huomasin Jalotofut kaupoissa vasta tänä syksynä. Kiinnostuin.

Tunnustus #3: tilasin Jalotofut kokeiltavaksi PR-toimistolta kosmetiikkatuotteiden seassa. (Jalotofut kun sattuvat kuulumaan muuan luonnonkosmetiikkaa edustavan PR-toimiston listoille… oli niin helppo klikata ne tilauskoriin shampoiden ja hoitoaineiden kanssa…)

Tuo viimeinen oli ehkä lievästi pateettista ja osoittaa kuinka me bloggaajat valitettavasti totutaan siihen että tuotteita voi tilata veloituksetta kokeiltavaksi ja kuvattavaksi. Anteeksi lukijani. Nämä olisin kyllä voinut vallan hyvin ostaa itse – ja vastaisuudessa tulen ostamaankin sillä nämä olivat sairaan hyviä!! Siirryn ehdottomasti käyttämään Jalotofua, se kun on vielä kotimainen yrityskin! Hyvästi Alpron tofu!

Jalotofu3

Jalotofulla on oma tehdas Tammisaaressa ja siellä he valmistavat tofun brasilialaisista Reilun Kaupan luomusoijapavuista.

Valikoimassa on kolmea eri makua (Hamppu, Marinoitu, Kylmäsavu, kaikki kiinteitä) sekä kahta maustamatonta, pehmeää ja kiinteää. Kiinteiden koostumus on makuuni ihan täydellinen, paljon Alpron tofua jämäkämpää ja juuri siksi siitä saa niin hyvän hampurilaispihvinkin. Hamppariin parhaiten sopii mielestäni Kylmäsavutofu.

Tämän päivän herkkulounaani syntyi seuraavaista aineksista:

Tofuhamppari_pohja

1. Hampparipohja. Itse tehty mantelileivän reseptillä.

Tofuhamppari_kastike

2. Hampurilaiskastike. Itse tehty, heittelen sekaan milloin mitäkin, tämänpäiväisessä maustamatonta Philadelphia-juustoa, kermaa, majoneesia, pikkuisen rahkaa (kun ei ollut kermaviiliä), stevialla maustettua ketsuppia, hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia, pippuria, pisara Sambal Oelek -kastiketta ja ripaus steviaa. Ai että tuli hyvää..!

Tofuhamppari_juusto

3. Juusto. Riitan Herkun Goudaa.

Tofuhamppari_salaatti

4. Salaatti. Tällä kertaa kotoa löytyi lollo rossoa.

Tofuhamppari_sipuli

5. Sipuli. Hampurilais-must! Joku tykkää laittaa raakaa sipulia, itse tykkään aina kuullotella pehmeäksi ellei ole kiirenälkätilanne. :)

Tofuhamppari_paprika

6. Paprika. Sama homma paprikan kohdalla – kuullotan usein pehmeäksi. Pysyy paremmin kasan päälläkin eikä tipahtele haukatessa. ^_^ (Ja hei – kaikki kasvikset muuttuu maukkaammiksi kun niille näyttää vähän pannua ja voita… ;))

Tofuhamppari_pihvit

7. Tofupihvit. JA 8. Grano Padano -juustoraastetta – siitä tuplajuusto. ^_^ Tykkään ripotella Grana Padanoa (tai parmesaania) melkein minkä tahansa ruoan päälle. Juusto vain… no, tekee kaikesta parempaa.

Tofuhamppari_

Nammm!

Jalotofut

Kokeilin maut Kylmäsavu, Marinoitu ja Hampunsiemen. Kylmäsavu oli näistä ehdoton suosikkini, ihan älyttömän hyvää! Voimakkaan ja aromikkaan makuinen. Peitti lähes kokonaan tofun ominaismaun. (Minulla ei ole mitään tuota ominaismakua vastaan mutta tiedän ihmisiä jotka eivät siedä sitä.)

Marinoitu ja Hamppu olivat miedomman makuisia. Marinoidussa tofuun sekoitetaan luomubasilikaa ja luomuvalkosipulia, Hampussa on mukana 15% hampunsiementä.

           Tofu_kasvis_raejuusto

Kaikkein eniten käytän tofua tällaisissa perus wok-tyylisissä ruoissa. Tofua, parsakaalia ja kukkakaalia kera raejuuston on aika hyvä kuntosalinjälkeis-mättö. :) Jos haluan jotain vähän täyteläisempää niin teen saman setin curry-kerma- tai maapähkinä-kookoskerma-pohjaan. Miinus raejuusto.

Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa tofun ystäviä? Miten tykkäätte sitä laittaa? Tunnustan (postauksen tunnustus #4, näemmä :)), että itse olen vähän huono keksimään mitä muuta tofusta tehdä kuin näitä perinteisiä wok-ruokia. Ja nyt hampparipihvejä. Mites lihansyöjät, tuleeko syötyä myös tofua?

P.S. En koskaan unohda omaa ensimmäistä tofukokemustani, jonka vuoksi tofu melkein jäi ”never again!” -joukkoon… Tilasin kiinalaisessa ravintolassa annoksen jossa oli pehmeää, maustamatonta tofua, siis sitä todella löllöä. Nämä löllöt klimpit lilluivat kasvispalojen seassa kastikkeessa ja näyttivät – ja maistuivat – niin vastenmieliselle että en tainnut saada annosta edes puoliksi syötyä. Onneksi olen myöhemmin saanut hieman parempaa tofua..! ;)

Kommentit
  1. 1

    Meow sanoo

    Tofu kuuluu minunkin ruokavaliooni (olen kasvissyöjä). Useimmiten laitan siitä juuri wokkeja, joskus olen paneroinut ja paistanut pannulla. Ihan varmasti muuten olet tuota Jalotofua ennenkin syönyt, sitä meinaan on ollut kaupoissa vuodesta nakki ja jo paljon ennen Alproa. Aiemmin se on vain ollut eri nimellä ja eri näköisessä paketissa, olisiko nimi ollut joku Gourmet tofu tai vastaava. :D

    • 1.1

      Sanni sanoo

      Aiemmin se on vain ollut eri nimellä ja eri näköisessä paketissa, olisiko nimi ollut joku Gourmet tofu tai vastaava. :D

      Aa, no tämä selittääkin asian..! :)

      • 1.1.1

        Meow sanoo

        Tuli vielä vinkkinä mieleen kaikille penniä venyttäville tofun syöjille, että ostoksille kannattaa lähteä aasialaisiin kauppoihin. Ainakin Helsingissä tofu on niissä noin puolet halvempaa mitä normi ruokakaupoissa. Super Tahoe -merkkinen tofu on hyvää, tutustuin siihen asuessani Hollannissa ja sitä saa nettikeskustelujen mukaan jossain päin Suomeakin ihan tavallisista ruokakaupoista, joten lienee ihan kohtuu luotettava tuote. Aseanic Trading on kaupan nimi, josta ostan.

        • 1.1.1.1

          Sari sanoo

          Kiitos vinkistä! Tykkään syödä tofua, mutta ärsyttää, kun kasvissyönnistä joutuu aina maksamaan sakkoa, ja tofussa se näkyy erityisen selvästi ;) Jalotofua olen kytännyt lähikaupassa sillä silmällä, että ostan useamman paketin silloin kun se on menossa vanhaksi, ja teen niistä yhden ison ruoan jota urakoin pari päivää. Muita ”tarjouksiahan” kasvissyöjille ei koskaan olekaan. Jalotofun vaihtoehdoista hamppu on osoittautunut suosikikseni – en olisi kyllä uskonut. Pehmeitä tofuja en ymmärrä.

  2. 3

    Sanna sanoo

    Tuo kylmäsavu tofu oli kyllä hyvää. Olen siis lihansyöjä ja söin tuota työkaverilta maistiaiset ja tein sitten kasvissyöjäystävälle tofu-pinaattiperunoita tuosta kylmäsavun makuisesta. Moni muukin tykkäsi ja aion kyllä ostaa tuota useamminkin. Aiemmin olen syönyt tofua jota olen marinoinut itse ja se ominaismaku jäi kyllä vähän vaivaamaan, vaikka marinadi oli hyvä ja riittävän kauan marinoitiin.

  3. 4

    sanoo

    Mää oon useamman vuoden ajan syönyt tuota Jalotofun marinoitua versiota. Välillä on ollut taukoja, mutta viime aikoina on tullut syötyä melkein viikottain.
    Yleensä vaan paistan sen joko siivuina tai paksuina tikkuina pannulla ja syön milloin minkäkin lisäkkeen kanssa. Jalotofu uudisti pakkauksiaan vähän aikaa sitten ja meinas paniikki iskeä ku hetkeen ei meinannut löytyä tuota marinoitua mistään.
    Maustamatatonta oon yrittänyt joskus itse marinoida, mutta siihen tarttuu maut mun mielestä liian hitaasti, pitäis varmaan jo syöntiä edellisenä päivänä muistaa laittaa maustumaan. Kylmäsavua en oo uskaltanut maistaa, kun inhoa kaikkea savun makuista ja pelottaa, että se maistuu liian savulta :D

  4. 5

    A sanoo

    Kuvia vanhoista pakkauksista, varmasti tunnistat: http://www.sinivalkoinenvalinta.fi/tuotteet/soya-gourmet-tofu

    Mun lempitofuruoka on tofusalaatti. Runsaasti salaattia ja kasviksia, lisäksi öljyisiä (puoli)aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuina (toimivat tavallaan kastikkeena), maukkaita oliiveja ja reippaasti maustettu ja uunissa rapeapintaiseksi paahdettu tofu kuutioina päälle. Lisäksi syön tofua mm. ruisleivän päällä, wokeissa, tortillojen sisällä ja ”pihveinä”. Hampurilaisissa tofu jää kakkoseksi, koska soijarouhepihvit sopivat siihen tarkoitukseen mielestäni paremmin. Toasteihin tofu kuitenkin sopii erittäin hyvin, vaikka laitan niihin melkein samat lisukkeet kuin hampurilaisiin. Tofusta saa tehtyä myös ihanat hot dogit, kun sen paistaa pitkinä pötkylöinä.

    Kylmäsavutofu on melkein kaikkien vegaanien lempiruoka, tai ainakin lempitofu. Mun mielestä se maistuu ihan makkaralta, enkä syö sitä kuin äärimmäisessä hädässä. Maustamaton tofu on parasta kun sen voi maustaa sen mukaan millaista ruokaa on tekemässä ja mitä sillä hetkellä tekee mieli.

    • 5.2

      Sumu sanoo

      Mikä pettymys. Hetken jo luulin, että on tullut uutuustofu, joka voisi maistua. Jos vain paketti on vaihtunut, niin syömättä jää. Kaverini aiemmin kyllä kehui Ekolon myymiä tofuja, niitä pitäisi koittaa!

  5. 6

    Cerp sanoo

    Mun tämän hetken ainoa kokemus tofun kanssa on, kun yritin itse maustaa maustamatonta tofua ja sitten paistaa pannulla… Sanotaan nyt nätisti, että maku ja koostumus oli jotain pyyhekumin luokkaa :D Oon kuullu kaverilta noista jalotofu-tuotteista, pitäis ottaa uus yritys niiden kanssa. Näin asiaa sivuten, minä, paatunut lihansyöjä, maistoin taannoin ekaa kertaa soijachorizoa. Ja voi että se oli hyvää! Söisin sitä mieluusti normimakkaran sijasta, taatusti tulee siis ostettua toistekin.

    • 6.1

      Sanni sanoo

      Sanotaan nyt nätisti, että maku ja koostumus oli jotain pyyhekumin luokkaa :D

      Voi ei..! ^_^ No, tofun maustaminen ja marinointi on kyllä vaikeaa ja haastavaa, että ei kannata lannistua. :) Ravintolassakin saa usein hyvin mautonta tofua, ei ole näemmä kaikkien kokkienkaan taitolaji tuo tofun maustaminen.

      Näin asiaa sivuten, minä, paatunut lihansyöjä, maistoin taannoin ekaa kertaa soijachorizoa. Ja voi että se oli hyvää!

      Se on kyllä hyvää! :D Olen kuullut samaa kommenttia muiltakin lihansyöjiltä..!

  6. 7

    Gnuu sanoo

    Juuri ennen tämän tekstin lukemista tein ekaa kertaa ruishampurilaista quornpihveillä! En maininnut asiasta mitään poikaystävälle, joka vieläpä kehui hyviä hamppareita ja vielä kysyi pihveistä ennenkuin paljastin konnuuden ;) harvoin kasvisruoka on maistunut.. mutisi vähän jotain rysän päältä kiinni jäänneenä ja alistui hakemaan uuden hampparin! ^^

  7. 9

    Reetta sanoo

    Olen lihansyöjä ja oikein harmittaa kun kasvisruokalounaita, saatikka koko päiviä, on harvoin. Ja silloinkin ne on tosi vähäproteiinisia… Muistan kerran kun koulussa tehtiin tofusta tosi hyvää ruokaa! Siihen tuli tomaattinen marinadi/kastike ja se valmistettiin uunissa? Hampparipihviksi tofu vois olla myös kiva kokeilu!

  8. 10

    Tiia sanoo

    En ole ikinä maistanut tofua. Ainakaan muistaakseni. Suhtaudun soijaan muutenkin vähintään epäluuloisesti. Syön kuitenkin lihaa, joten eipä minulla sille mitään varsinaista käyttöä olisi muutenkaan.

    Löysin tänään lehtikaalia City-Marketin vihannesosastolta! On varmaan ollut aiemminkin, mutta itse en ole ennen bongannut. Oli vaan aika hinnoissaan. Sen sijaan jäävuorisalaattia en sieltä löytänyt…

  9. 11

    Annakaisa sanoo

    Mä tykkään tästä: http://www.vegetukku.fi/tuotteet.html?id=8/43 ihan juustohöylällä viipaloituna leivän päällä :) Sitten Ruohonjuuresta oon löytänyt tosi hyviä maustettuja tofuja joista teen just wokkeja tai sitten esim. pyttipannua. Tää sun hamppari vaikutti niin herkulliselta, että tarvii itekin kokeilla joku päivä :)

  10. 12

    Reetta sanoo

    En muistaakseni ole koskaan edes maistanut tofua, mutta olen suunnitellut siirtyväni kasvisruokaan, koska nykyään minua on alkanut ällöttää lihan koostumus. Siis en pysty syömään esimerkiksi kanankoipia, koska se näyttää siltä, että se on joskus ollut elävän olennon osa ja siellä seassa väkisinkin on niitä jänteitä ja luita. Voin syödä jauhelihaa ja kanaa joka on paloina, mutta en mitään pihvejä tai vastaavia.

  11. 13

    Mie sanoo

    Hehe, tuli mieleen yksi tofu-muisto, silloin ei naurattanut, mutta nyt (melkein) jo huvittaa v*tutuksen sijaan…

    Olin Irlannissa Limerickin kaupungissa parin ystäväni kanssa. Ystäväni menivät syömään kiinalaista (myöhemmin sain kuulla sen olleen mm. parasta kiinalaista ruokaa, mitä ovat ikinä saaneet…), mutta minulle olisi ollut siellä tarjolla vain kasviksia ja riisiä, kun olisin kaivannut jotain proteiiniakin (kysyin tarjoilijalta olisiko mahdollista saada esim. tofua, mutta tarjoilija vastasi vain hyvin kiinnostuneena ”tofu? what is that?”).
    Päätin sitten mennä tien toisella puolella olleeseen pika-wok-paikkaan, jonka kylteissä mainostettiin tyyliin ”beef, shrimp, chicken, tofu”. Kun pääsin kassalle, tilasin tofu-annoksen, mutta työntekijä ei tajunnut yhtään, mitä pyysin. Yritin sitten osoittaa taululta, että ”look, the one on the very bottom of your list, tofu! T-O-F-U, up there, tofu, a.k.a bean curd? You have a sign outside that says tofu too!”, mutta työntekijä vain katsoi minua hämmentyneenä ja sanoi ettei tiedä mitä se tarkoittaa ja miksi se on listalla. Hetken jankattuamme paikalle kutsuttiin manageri ihmettelemään tätä tofua… Tässä vaiheessa taakseni oli kerääntynyt jo aika pitkä jono ja minua hävetti. Olin todella nälkäinen ja väsynyt ja käytännössä itkun partaalla, sillä en ole ikinä kokenut ymmärretyksi tulemista näin vaikeaksi. Managerin avustuksella löytyi sitten koneelta hintakin tälle mystiselle ”tofulle” ja menin paikalleni odottamaan annosta.
    Kuten arvata saattaa, saapuessaan annoksessani ei ollut tofua, vaan vain kasviksia ja riisiä (jos kassatyöntekijä ei ollut koskaan ennen kuullut tofusta, niin oletin ettei sitä varmaan keittiöstä mistään löytyisi). Istuin siinä yksin itkua nieleskellen syöden annosta, jonka olisin voinut syödä samassa paikassa kavereideni kanssa, ilman kaikkea ihmettelyä ja häpeää :D

    • 13.1

      Sanni sanoo

      Voi ei mikä tarina…! Ja siis mikä paikka, mistä helkkarista he olivat sen tofun sinne listalle keksineet?? Kuvittelivat, että sana ’tofu’ kenties tarkoittaa vain annosta, jossa ei ole lihaa?? Wtf…

  12. 14

    Paula sanoo

    Olen varmaan vähän omituinen kasvissyöjä (8 vuotta takana eikä loppua tule), että en ole koskaan onnistunut ryssimään tofun kanssa. Aina on onnistunut! Loppujen lopuksi tofua ostan kuitenkin hyvin harvoin, sillä olen opiskelija ja tofu nyt ei ole kovin halpaa, paitsi Alpron marinoimaton. Jalotofun kylmäsavu on parasta, ja silloin tällöin kokkaan esim. Chocochili-blogista löytyvää parsakaali-savutofupiirakkaa. Se on ihan mielettömän hyvää! Maustamatonta tofua/itse marinoitua tulee käytettyä lähinnä wokeissa tai paneroituina. Silloin harvoin kun hampurilaisia teen, niin yleensä valmistan jonkun punajuuri-soijarouhepihvin – punajuuri nyt vaan om parhain juures ikinä ja sekä vuohenjuusto että halloumi mätsäävät sen kanssa mielettömän hyvin.

    • 14.1

      Sanni sanoo

      Suurkiitos parsakaalisavutofupiiras-vinkistä! Miten en ole itse tullut ajatelleeksi käyttää tofua piirakassa..? Ooo, tuohan voisi sopia joulupöytäänkin..!

      Ja kyllä, punajuuri on ihan sairaan hyvää! <3

  13. 15

    nina sanoo

    Mä oon ollut jo vuosia ihan tofuhullu! Ennen kasvisruokavaliota ja tietysti yhä enemmän siihen siirryttyäni. Etenkin just ton entien Soyan nykyisen Jalotofun marinoitu tofu on superhyvää. Mun pikaruoka on puolikas sitä marinoitua pilkottuna sentin paksuisiksi siivuiksi, paistaa ja syödä ihan tavallisen salaatin (salaatinlehtiä+kurkkua+paprikaa) kanssa. Se savutofu on vähän kinkkinen, maistuu mun suussa helposti liikaa nakille joten oon aika tarkkana mihin sitä voi pistää :D Kastikkeisiin ehdottomasti ei, ellei sit oo just nakkikastikehimo…

    Syön tofua nykyään vähän harvemmin, aiemmin tosi usein. Helsingissä asuesa on kätevä kun täällä on niin paljon aasialaisia kauppoja, joku tuolla mainitsikin Super Tahoe -nimisen tofun. Sitä saa mun vakkariaasialaisesta kaupasta hintaan 1,70e/500g (vanhoina hyvinä aikoina sai hintaan 1,20e, muistelen tätä yhtä kaiholla kuin mummot markkoja), eli tuplat halvemmalla kuin tota Jalotofua. Toki mun mielestä koostumuksessakin on eroa, Jalotofu on jotenkin parempaa ja kiinteämpää. Jos jossain törmäät kuivatofuun, suosittelen kokeilemaan! Lähikiinalaisesta saa valita annooksiin myös kuivatofut ja siinä on ihan huikee koostumus, aika vaikea selittää kun en ees tiedä mitä sille on tehty mutta se ei oo yhtä murenevaa, vähän enemmän niinkuin kanaa eikä oo ollenkaan sitä tofun makua, ei kyllä myöskään siis muistuta liiemmin kanaakaan tai ylioäätään lihaa. (Henk.koht. tolla tofun ominaismaulla ei oo mulle mitään väliä, söisin jopa maustamatonta ihan silleen jos tarjottais…) Nyt ilokseni huomasin myös että yksi aasialainen kauppakin tässä lähellä on alkanut myymään sitä, on vaan aika kallista, pieni oisko 250g paketti maksoi lähemmäs 3e. Ollaan joskus juhlapäivinä ostettu sitä, tulee ihanaa kun marinoi ja lisää kookospohjaisiin kastikkeisiin.

  14. 16

    Viivi sanoo

    moikka ! Tyhmänä nyt kysyn, onko siulla jossain samassa noi kaikki ruokapostaukset, oon kauheen kiinnostunu tosta sun ruokavaliosta ja olisi kiva löytää ne kaikki jostain samasta paikasta, vaikkei ruoka olekkaan blogisi pääaihe !

    Kiitos loistavista postauksista ja kuvista :)

  15. 17

    Tipi sanoo

    En ole huomannut Jalotofua kaupassa! Ja vielä kylmäsavustettunakin. On ihan pakko kokeilla! Kiitos kun teit asiasta postauksen. :)
    Itse en syö lihaa, joten käytän tofua paljon. Paikallisesta ”kiinakaupasta” saa tuoretofua 500 g hintaan 1,69 €, joten sitä on tullut jo hintasyistäkin käytettyä paljon.

  16. 18

    Anna sanoo

    Syön päivittäin pienen määrän tofua, ruisleivällä avokadon, kurkun ja salaatin kanssa. Oon tykännyt noista jalotofuista niin pitkään kuin muistan, varmaankin 10 vuotta niitä on tullut syötyä. Kasvissyöjä olen ollut 14-vuotiaasta lähtien, eli 14 vuotta nyt. Mun ruokavalioon kuuluu ihan pieni määrä maitotuotteita, muita eläinkunnan tuotteita en syö.

    Pidän kovasti myös itse marinoidusta tofusta. Marinadiin laitan soijakastiketta, jotain hyvää öljyä, tilkka balsamicoa ja sitruunamehua, hunajaa, paljon yrttejä (basilika, oregano, timjami, persilja, meirami… Melkein kaikki käy, tuoreena tai kuivattuna), curryä ja valkosipulia. Tofun leikkaan siivuiksi, laitan laakealle lautaselle yön yli jääkaappiin maustumaan. Tulee todella hyvän makuista! Mausteita voi säätää sen mukaan, mitä tekee mieli. Tärkeintä on se, että tofu saa imea itseensä makua riittävän kauan.

    Mä käytän myös pelkästään kyseisen firman tofuja. Pidän koostumuksesta, ja siitä että tuotteet on valmistettu Suomessa luomuraaka-aineista. Jostain syystä suhtaudun hieman epäilevästi Aasialaisiin tms. valmisteisiin, ehkä pienoista asennevammaa… :/ Ja hinnasta puheen ollen, jokainen tietysti priorisoi itselleen tärkeät asiat. Me ollaan mieheni kanssa myöskin opiskelijoita, mutta me ei esim. käytetä alkoholia, tupakoida, käydä ulkona syömässä (tai no, mies käy silloin tällöin pizzalla, se hänelle sallittakoon:), käydä kahviloissa, leffoissa tms. Mielummin maksan 3,5e laadukkaasta ravitsevasta ruoasta, kuin teekupposesta, alkoholista puhumattakaan. Tai maksan luomukasviksista, ja säästän jossain muussa, vaikkapa en ostele vaatteita, joita ihan oikeasti en tarvitse. Mielestäni on hiukan ristiriitaista valittaa laadukkaan ruoan hinnasta, ja kuluttaa muuten rahaa kaikenlaiseen ei niin tarpeelliseen monin verroin enmmän. Mutta jokainen tekee toki omat valintansa.:)

    • 18.1

      Sanni sanoo

      Minäkin marinoin tofua tuohon sinun tyyliisi! :) Totta että tofun pitää saada imeä marinadia kunnolla, pari tuntia ei vielä riitä (vaikka saahan silläkin jo vähän makua). Minun suosikkimarinadiin tulee chiliä ja valkosipulia. Kyllä maistuu! ^_^

      Hyviä pointteja sinulla tuosta laadukas ruoka vs. hinta -aiheesta. Tunnustan, että itse kuulun niihin jotka usein säästävät ruoassa ja ostavat ulkomaisia, halvempia tuotteita, mutta toisaalta en kyllä valitakaan ruoan laadusta. Tiedän mitä saan kun teen valintani. Minut on kasvatettu valitsemaan aina halvinta, ja se on minulla ns. selkäytimessä. Vaikka voittaisin lotossa tulisin varmasti siltikin vertailemaan hintoja..! ^_^

      Jalotofun kohdalla kuitenkin hintaero on lopulta aika pieni Alproon verrattuna, ja koska koostumus on 10 kertaa parempi ja tuote maukkaampi niin tulen jatkossa ostamaan kalliimman – eli Jalotofun! :) Ja kyllähän se hyvältä tuntuu että samalla tukee myös kotimaista.

  17. 19

    Riika. sanoo

    Tuo kylmäsavutofu sopii hullun hyvin makirulliin avokadon kanssa. Hiilarittomana pelkkä kylmäsavutofu + wasabi + avokado (+soijakastike) -yhdistelmä on taivaallinen. Suosittelen kokeilemaan!

  18. 20

    Tiltu Kultu sanoo

    Olen sekasyöjä, mutta syön kasvisruokaa viikoittain.
    Maistoin joskus jotain (en muista onko juuri Jalotofun) kylmäsavutofua enkä tykännyt.
    Olen myös kokeillut marinoida itse – yök :D
    Sen sijaan joku marinoitu tofu – tämä saattaa ollakin Jalotofu – on aivan mahtavaa ratatouillen kanssa.
    Viimeksi ostin jotain luomutofua, varmaan Alpron omaa. Koostumus tosi jauhoinen ja mureneva eikä edes ollut kovin hyvää :(
    Kokokomo Tigibar- ravintolan alkupaloissa on muuten aivan taivaallinen tofuruoka.

    Muuten vakiokasvisruokiini kuuluu nämä http://www.apetit.fi/tuotteet/nayta/kasvispy%C3%B6ryk%C3%A4t, intialaisittain maustettu linssikeitto, vuohenjuustolla ja inkiväärillä maustetut juurespyörykät sekä soijarouhe-kaalipata.

    En liiemmin karppaa, mutta pyrin valkoiset hiilarit jättämään herkuttelupäiviin ja saan mainioita ideoita Karkkipäivän ruokapostauksista, kiitos niistä. Olet todella kekseliäs kokkaaja :)

    • 20.1

      Sanni sanoo

      pyrin valkoiset hiilarit jättämään herkuttelupäiviin ja saan mainioita ideoita Karkkipäivän ruokapostauksista, kiitos niistä. Olet todella kekseliäs kokkaaja :)

      Tosi kiva kuulla, kiitos! :)

      Tuota Kokomo Tigibarin tofualkupalaa voisi joskus käydä kokeilemassa!

  19. 21

    mervi sanoo

    Minä syön kasvissyöjäksi aika vähän tofua, enemmän tulee käytettyä soijasuikaleita (nam!). Muistan ekan oman tofukokeilun, ei ollut mitään käsitystä siitä miten sitä käytetään ja pikkupaikkakunnan kaupassa ei sattunut olemaan muuta kuin pehmyttä tofua… Sitäpä sitten yritin muistaakseni paistaa pannulla. :D Aika monta vuotta meni ennen kuin selvisi että mihin sitä pehmyttä tofua ylipäätään olisi tarkoitus edes käyttää! Mulle tofu oli monta vuotta mautonta mössöä, mutta sitten söin kaverin bileissä jotain marinoitua tai savustettua tms. tofua, ja tajusin että voishan se jopa maistua hyvältä… :)

  20. 22

    Jonttu sanoo

    Minun pikaruokaa on se, kun syön tuota kylmäsavutofua raakana suoraan paketista. Tämä tosin vain silloin, kun on kiire/tullut nälkäisenä töistä.

    • 22.1

      Sanni sanoo

      Mun sisko syö sitä myös raakana, ikäänkuin juuston asemasta :) Vetää juustohöylällä ohuita viipaleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.