To Facebook or not to Facebook

Mä en oikein ole aiemmin hiffannut blogien Facebook-sivujen ideaa. Jostain syystä ihokarvani sai pystyyn se, että joku haluaa ihmisten vielä oikein ”fanittavan” blogiaan Naamakirjassa, niinkuin ei lukeminen jo riittäisi. Ennenvanhaanhan blogien sivut Facebookissa olivat nimenomaan fanisivuja, ja liittyäksesi piti klikata namiskaa ”Become A Fan”.

Voi että mä jotenkin karsastin sitä! En minä ainakaan halua kuvitella olevani joku ”faniuden” kohde.

Faninappulat ovat kuitenkin jääneet FB:ssa historiaan, ja on sittemmin korvattu ystävällisemmillä ”Like/Tykkää” -namiskoilla.

Viime aikoina, ehkä lähinnä Charming Nailsin FB-sivun kautta, olen alkanut nähdä Facebookin blogisivut laajennetussa valossa. Siellähän voi kätevästi postailla pieniä päähän pälkähtäviä juttuja, tyyliin ”Tsekatkaa Olivian uusin kansi, vähänkö upea meikki!” tai ”Bongasin Vivisantén tuotteet Hobby Hallissa puoleen hintaan!”, joista nyt ei ihan blogipostaukseen riitä materiaalia.

Tuollaiseen tarkoitukseen Facebook voisi olla ihan kiva. :)

Itse en kuitenkaan kuulu Naamakirjan suurkuluttajiin, enkä edes käy siellä päivittäin. Mitenkäs te? Seuraako teistä monikin blogeja Facebookin kautta? Ja miten muuten blogipäivitykset saa näkymään Facebookissa? Kiinnitin huomiota siihen, että esimerkiksi Ostolakossa- ja Charming Nails -blogien sivuilla päivitykset eivät näy, mutta sitten taas esimerkiksi kaikkien Indiedays-blogien FB-sivuilla päivitykset näkyvät.

Mulla on ollut tuossa sivupalkissa FB-kysely viikon verran, ja tällä hetkellä 40% teistä on sitä mieltä, että FB-sivu olisi ihan turha. 31% sanoo JOO! FB-sivulle, ja 29%:lle on ihan sama.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun mielestä FB-fanisivujen idea on se, että saa helposti lempiblogien uusimmat postaukset suoraan feediin. Toiset on niin laiskoja, etteivät jaksa käydä blogissa tsekkaamassa, onko uusia päivityksiä tullut… :D:D No ei mä kyllä vierailen suosikkiblogeissa monta kertaa päivässä, mutta sitten on myös joitain blogeja, joita luen vain silloin, jos FB feediin tullut postauslinkki näyttää mielenkiintoiselta.

 2. 2

  -anne- sanoo

  Mä vastaan tuohon äänestykseen, että JOO :) en aluksi ymmärtänyt miksi blogit tulee fbhen, mutta sieltä kautta onkin mukava postuksia ja pikkujuttuja lukea. Terveisin anne joka käy päivittäin naamakirjassa :D

 3. 3

  Memde sanoo

  möö, en jostain syystä saa vastata tohon kyselyyn :( mut itse tykkään just noiden ns. minipostausten takia FB-”fani”sivuista. Ja muutenkin, lemppariblogeja on kiva seurata vähän laajemminkin :)

 4. 4

  sanoo

  Ainakin erottuisi joukosta, jos ei lähtisi Nassu- hypeen mukaan. Ja siinä ottaa ehkä lisää työmaata itselleen, kun avaa Nassu- sivun. Who knows. Lyhyille postauksille Twitter on ystävällisempi, mutta no Twitter ei ole Suomessa niin iso juttu (VIELÄ) kuin esim. Jenkkilässä joten en tiedä tavoittaisiko kaikki. Tai no, tokihan tavoittaisi, jos siitä blogissa mainitsee.

  Ei sissus, en ole juonut aamukahvia vielä, ei pitäisi kommentoida. Oon sekavampi kuin tavallisesti! :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Ei kyllä mä ainakin ymmärsin kommenttisi täysin. :) Minustakin Twitter olisi parempi noihin minijulkaisuihin, mutta kuten totesitkin, Twitter on Suomessa vielä niin pieni juttu että kuvittelisin Twitter-blogitilin pitämisen olevan plus-miinus-nolla. :P

 5. 5

  Heidi sanoo

  Vaikka aktiivisesti FB:ssä roikunkin, en välitä tippaakaan blogien ”fanisivuista”. Ehkä syynä on se, että vaikka oma tili onkin vain oikeille kavereille, haluan pitää sen ns. ”asiallisena”, enkä fanittaa sataa erilaista blogia. Enkä sitten mitenkään jaksa/muista etsiä niitä blogien sivuja erikseen.

  Miksei niitä pikkupostauksia voisi laittaa ihan normaalisti blogiin? Blogipostauksia pystyy kuitenkin tilaamaan, jos ei erikseen jaksa osoitetta naputella, ja samallahan ne pikkupostaukset näkyy kuin ”oikeatkin”. :)

  Eli täältä ehdoton EI FB:lle, silloin jäisi ne hauskat pikkujutut lukematta! :)

  • 5.1

   Etusormi sanoo

   Komppaan tätä! Ei aina tarviikkaan olla pitkää postausta. Joskus voi ihan blogiinkin laittaa pienen huomion tai lyhyen kommentin ja ovat aina yhtä mieluisia kuin pidemmätkin :)
   Itse ajattelisin naamiksen vain olevan toinen ”blogi” ja mitäpä järkeä siinä olisi!?

  • 5.2

   Sanni sanoo

   Miksei niitä pikkupostauksia voisi laittaa ihan normaalisti blogiin?

   En tykkää itse ajatuksesta, että blogin rakenne muuttuisi sellaiseksi, että välissä olisi aina jotain kahden rivin huikkauksia. :) Se ei vaan jotenkin sovi mulle.

 6. 7

  ella sanoo

  Itselläni ei ole lainkaan facebook-tiliä, joten minua ärsyttää ”kaiken” siirtyminen naamakirjaan. Julkisesti luettavissa olevat fanisivut yms. ovat vielä ihan ok, mutta monesti olen huomannut esimerkiksi blogeissa mainostettavan mielenkiintoisia tapahtumia, joiden sivut ovat ainoastaan facebookissa. Tietysti vain profiilikäyttäjien luettavissa.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   monesti olen huomannut esimerkiksi blogeissa mainostettavan mielenkiintoisia tapahtumia, joiden sivut ovat ainoastaan facebookissa. Tietysti vain profiilikäyttäjien luettavissa.

   Joo, tuo ei ole kyllä kiva juttu. Samoin en ole tykännyt siitä, kun olen huomannut joissain blogeissa järjestettävän kilpailuja tai arvontoja vain blogin FB-fanittajille. Ihan hölmöä mielestäni. Jos kerran jonkun arvonnan järjestää, niin miksi lukijoita pitää alkaa kategorisoimaan eri seurantatyylien kautta? Oletettavasti moni bloggaaja tietenkin mielellään antaa palkinnon nimenomaan blogin lukijalle eikä kellekään random-palkintojenkalastelijoille, mutta vaikka kuinka yrittäisi rajata kilpailuja niin että ”Vain Google Reader tai FB-lukijat voivat osallistua” (mikä mielestäni on vain oikeasti tosi epäreilua ja ikävää näiden listojen ulkopuolisille lukijoille), ei siltikään voi olla varma että kaikki näiltä listauksilta löytyvät henkilöt ovat ns. ”oikeita” lukijoita.

   • 7.1.1

    sanoo

    Mä olen hölmö ja pidän arvontoja vain FB faneille. Siksi koska haluan omien irl kaverin saavan osallistua, he kun ovat fb faneja mutta eivät omista googlen tiliä. Pidän myös arvontoja vain Googlen kautta tilaajille random tyyppien karsimiseksi, musta on tosi ikävää jos palkinto menee ohikulkijalle eikä pitkäaikaiselle lukijalleni.

    Ja ei kaikki Googlen kautta tilaajat ole oikeita lukijoita, kyllä mä tiedän että liitytään vain arvonnan ajaksi lukijaksi. Mutta ei se mitään, ei sitä ikinä voi rajata arvontoja vain lukijoille mitään kautta. Mutta mun fb fanit on antaneet palautetta siitä miten kiva on että jotkut arvonnat ovat vain faneille :)

 7. 8

  Sissi sanoo

  En seuraa yhden yhtäkään blogia facebookin kautta. Muutenkaan en jaksa siellä roikkua, ihan turhaa ajanhukkaa.

 8. 9

  miira sanoo

  En henkilökohtaisesti ymmärrä, miksi yhden bloggaajan (vaikka kuinka hyvän) ajatuksia pitäisi seurata monessa kanavassa. Jos haluaa vinkata alesta tms., riittää sille ihan hyvin vaikka P.S.-tyylinen huomautus postauksen lopussa. Ei sitä varten tarvitse Facebook-sivustoa perustaa.

  Seuraan itse FB:ssä matkatarjouksia ja paria muuta ”fanitussivua”. Muuten sivusto saa omassa käytössäni keskittyä siihen, mihin se parhaiten sopii: ystäväpiirini kuulumisien jakamiseen.

  • 9.1

   .s sanoo

   Sikäli ymmärrän halun jakaa ajatuksia nopeammankin kanavan kautta, että isoissa blogeissa tekstit ovat käsittääkseni usein ajastettuja, eivätkä suinkaan blogin pitäjän juuri ennen julkaisua kirjoittamia, jolloin perään näppärästi kirjoittaisi erilaisia pieniä, ajankohtaisia juttuja sitä mukaa kun niitä mieleen tulee. Toki ajastettuihinkin kirjoituksiin voi varmasti lisätä jälkihuomautuksia, mutta mitä jos on TOSI hyvä ale ja seuraava blogikirjoitus on tulossa vasta ylihuomenna?

   Itse en kuitenkaan seuraa mitään blogia Facebokissa, en muutenkaan ”fanita” siellä mitään, vaan käytän sitä yhteydenpitoon ystävien kanssa. Eli ei, en kaipaa Karkkipäivälle FB-sivua enkä koe jääväni mistään paitsi, jos en saa hyviä vinkkejä ja hauskoja huomioita viiveettä. :)

  • 9.2

   Sanni sanoo

   En henkilökohtaisesti ymmärrä, miksi yhden bloggaajan (vaikka kuinka hyvän) ajatuksia pitäisi seurata monessa kanavassa.

   Tätä mieltä olen ollut itsekin. Kunnes aloin miettiä noita ”mikrobloggauksia”. Mutta kyllä uudelleen mietiskeltynä tuntuu järkevimmältä pitää blogin sisältö kokonaisuudessaan täällä blogissa, ettei lukijoiden tarvitse alkaa miettiä että minkähän pikku-uutisen nyt missasin kun en ole Naamakirjassa…. :)

 9. 10

  sanoo

  Itse kuulun Facebookin ’suurkuluttajiin’ eli niihin joilla oikeasti on yleensä aina Facebook auki jos kone on vieressä. Ja meitä on kamalan monta. Minun mielestäni sivuissa ei ole kyse faniudesta ollenkaan (ainakaan enää) vaan juuri tykkäämisestä ja siitä miten blogeihin löytää tiensä helpoiten etusivulta. Jos saisin kaikkien seuraamieni blogien (tai no, ei ehkä kaikkien, mutta suosikkien) uudet postaukset linkkeinä Facebookin etusivulle niin olisin ikionnellinen.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mitenkäs olisi tuollainen sun alapuolella kommentoineen hannan mainitsema Bloglovin’ -applikaatio FB-profiiliin? Tällöin näkisit kaikkien suosikkiesi päivitykset myös Facebookissa ilman että blogilla itsellään tarvitsee olla FB-sivua?

 10. 11

  sanoo

  itella on joku bloglovin application, joka julkaisee blogipostaukset mun omassa profiilissa aina automaattisesti. Se on ihan kateva.

  Ite seuraan paria blogia vaan silleen, etta kun facebookissa niiden sivustolla on uudesta postauksesta infoa niin katon sen silleen – se vois olla joillekin lukijoille sinällään hyödyllinen. Ymmärrän kyllä tuon narsisimin karsastamista ja itse koen ajatuksen oman fanisivuni luomisesta vähintäänkin etäisenä

 11. 12

  koo sanoo

  Se on tylsää, kun jossain blogeissa käy niin että päivitykset siirtyvät hiljalleen pääosin sinne feispuukin puolelle ja blogi hiipuu.

  Ehkä on perusoletus että kaikki on nykysin myös feisbuukissa, jolloin blogia voi helposti seurata monesta tuutista. Minun lukemisia se kuitenkin rajoittaa, kun olen viimeisiä vastarannan kiiskilöitä joka ei suostu feisbuukkiin mukaan :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Se on tylsää, kun jossain blogeissa käy niin että päivitykset siirtyvät hiljalleen pääosin sinne feispuukin puolelle ja blogi hiipuu.

   No täällä ei onneksi voisi koskaan käydä niin! :D Kun itse en tosiaan ole koskaan tuohon Facebookiin hurahtanut, enkä tykkää viettää siellä aikaani.

   Eli loppupeleissä tämä pohdinta Karkkipäivän FB-sivusta on vain lukijoiden takia (ja okei, tuo miniuutisten hihkailu kyllä myös ajatuksena miellytti minua… ^_^), ei siksi, että itse tykkäisin erityisesti FB-sivua pitää. Ajattelin, että jos tosi monen lukijan mielestä olisi kätevää saada päivitykset myös Facebookiin, niin sitten olisin varmaan harkinnut sivun perustamista, mutta ei tuo kannatus loppujen lopuksi kovin suurta ole. :)

 12. 13

  sanoo

  Näh, ihan turha tommonen facebook-fanisivu. Vaikka facebookissa käynkin, niin en lisää tietoihini, mitä blogeja luen.

 13. 14

  sanoo

  Musta on lähinnä hupaisaa, miten dramaattisesti ihmiset suhtautuu Facebookiin noin yleensä. ”Apua, mulla on siellä 200 kaveria joiden kanssa en edes juttele päivittäin, joten miks ne olis mun kavereita ollenkaan. Hyvä kun tunnetaan.” No siksi juuri. Voit ihmetellä, mitä alasteelta tutun tytön elämään kuuluu, vaikka tuntuisikin hieman omituiselta 10 vuoden hiljaisuuden jälkeen soitella sille.
  Samaten pyörittelen mielessäni silmiä kaikille, jotka julistavat sieraimet kuumaa ilmaa puhkuen, että ”minä en ainakaan avaa mitään Facebook-tiliä”. Ok. Minä en aio ryhtyä kasvissyöjäksi, mutta en näe siinä elämäntapana mitään vikaa. Muut saa syödä kasviksia ihan rauhassa.

  Mulla on kaksi Youtube-kanavaa (toinen suomeksi, toinen englanniksi) ja lisäksi linkkaan videot blogiin. Avasin äskettäin Facebook-sivun nickilläni ”annie”. En siis blogini nimellä, koska en miellä kirjoittavani statuspäivityksiä Kosmetiikkaobsessiona (etenkään, kun mulla on Youtube-kanava sivupersoonat, kuten MizzAnnieKat ja anniecaz).
  Tämä tuohdutti jotakuta lukijaa, koska pitäisikö tässä nyt annieta alkaa fanittamaan, että korkeintaan sitä blogia. Ei pidä. Ei ole pakko. Enkä minä henkilökohtaisesti pidä Facebook-seuraajia faneina, vaan itseni kaltaisina ihmisinä, joita kiinnostaa mitä jollakin bloggarilla on mielessä ja onko tullut uusia tekstejä tai videoita. Itselleni on helpointa, jos voin seurata näitä Facebookissa, koska siellä vierailen kuitenkin päivittäin.

  hups, avautuminen

  Mä äänestän silti Ihan sama., koska jos Facebook ei tunnu luonnolliselta ja helpolta osalta sun päivää, vaan se olisi ylimääräinen paikka, joka sekottaa elämäsi pakkaa, niin sitten se ei varmaankaan ole tarpeellinen.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   jos Facebook ei tunnu luonnolliselta ja helpolta osalta sun päivää, vaan se olisi ylimääräinen paikka, joka sekottaa elämäsi pakkaa, niin sitten se ei varmaankaan ole tarpeellinen.

   Aamen. :)

  • 14.2

   maria sanoo

   Tähän hyvään mielipiteeseen on pakko vastata! Itse olen juuri niitä, joiden sieraimet muuttuvat vihreiksi ja naama punehtuu, kun tulee puhetta facebookista. Oma facebook-vastaisuuteni tulee siitä, että se tappoi tehokkaasti sosiaalista elämää (osittain sen vuoksi, ettei ollut mitään juteltavaa tosielämässä, osittain sen vuoksi, että joistakin oli loukkaavaa se, etten kommentoinut jokaista toteemieläintestiä).

   Minäkin olen siis facebook-sivuja vastaan, jotten missaisi asioita ja kommentointi muuttuisi sellaiseksi, että ”no tästä oli jo puhetta facebook-sivuilla”. Pelkään siis jääväni ulkopuolelle. Toki haluttomuuteni liittyä facebookiin on oma vikani, ja perustelu ettei kaikki ole naamiksessa on yhtä hyvä kuin se, että ”ei kaikilla ole nettiä / telkkua / lehtiä”. Olen kuitenkin päättänyt seurata Karkkipäivää, en kaipaa siihen päälle liimattuna vielä ylimääräistä. Koen sen liian vaivalloiseksi. :)

 14. 15

  sanoo

  Mulla ei tule blogipäivitykset Facessa koska en niitä sinne laita :) se tuntuu turhalta koska kuitenkin ne ihmiset lukee päivityksen blogista eli ei sitä tarvitse enää Facessa tyrkyttää :D
  Minusta FB fanisivu on kiva koska voin siellä ilmoitella pikku-uutiset joita en päivityksiin laita. Eli vaikka hyvät alennukset ja ajankohtaiset asiat :) lukijat näkee sen pienen FB ikkunan blogistani joten vaikka ei ole fani FB:ssä niin silti hekin pysyvät ajantasalla pikauutisista :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   lukijat näkee sen pienen FB ikkunan blogistani joten vaikka ei ole fani FB:ssä niin silti hekin pysyvät ajantasalla pikauutisista :)

   Ainiin tuo ikkuna… en muistanutkaan, että sieltähän ne ”uutiset” näkyy muillekin lukijoille….

   No, ei tuo FB nyt kuitenkaan taida olla mun paikka.

 15. 16

  Lotta sanoo

  En itsekään ”fanita” yhtään blogia facebookista, mutta en silti näe mitä haittaa tilin perustamisesta olisi. Jos ei halua täyttää feediään blogien päivityksillä niin ne saa helposti disabloitua pois :) Mieluummiin mikrobloggaus sinne facebookiin (tai twitteriin) kuin tänne (!). Eli perusta vaan tili jos siltä tuntuu, voihan sen sitten poistaa jos ei jaksakaan päivitellä tms. Facebookittomille lohdutukseksi, niistä tosi kiinnostavista aiheista Sanni varmaan kirjoittelee jatkossakin postauksia tänne :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Tuo Twitter voisi tosiaan olla mulle kätevämpi, mutta jos/kun sitä ei Suomessa vielä kovinkaan moni käytä, niin tuntuisi vielä hullummalta (kuin FB) tehdä sinne minipäivityksiä joita ehkä 12 ihmistä seuraisi. ^_^

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hihii…. Twitter on siis sellainen, jossa voi julkaista vain 140 merkin mittaisia viestejä kerrallaan, ja kai käsittääkseni myös kuvia. Se on ikäänkuin kännykän tekstiviestitoiminto, paitsi julkisena. :)

 16. 17

  sanoo

  mäpäs yritän vastailla tohon että miksi joidenkin blogien fb-sivuilla näkyy blogin päivitykset ja joidenkin ei. eli tietysti blogin pitäjänä voit itse laittaa aina uusien postauksien linkit myös fb-sivulle, mutta itse olen ladannut naamakirjaan networkedBlogs-sovelluksen, jonka saa sitten liitettyä myös sille blogin sivulle jolloin se jotenkin ottaa blogista aina automaattisesti uuden päivityksen ja linkkaa sen facebookkiin. ja tämä siis tapahtuu sekunneissa kun olen uuden postauksen julkaissut, eli ei juurikaan minkäänlaista viivettä. varmasti on muitakin tapoja, mutta tämä oli ainakin kohtuullisen helppo tapa :)

  olen itse tehnyt blogille ”fanisivun” sen takia, että sitä kautta olisi helpompi seurata blogia. eli monet eivät kuitenkaan käytä blogilistaa tai seuraa googlen kautta, mutta fb on kuitenkin käytössä, joten mikäpäs sen helpompaa kuin sitä kautta klikata auki aina uudet postaukset :) itse olen kuitenkin aiemmin pistänyt facebookiin käsityöaiheisia päivityksiä (blogikin on siis siltä aihealueelta) mutta nyt on kiva keskittää ne päivitykset sitten ihmisille, joita oikeasti tämä aihe kiinnostaa :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitos tuosta päivitys-selvennyksestä. :) Mä alunperin (kun en tekniikasta mitään tajua) ajattelin, että varmaan ne blogipäivitykset näkyy vaan automaattisesti FB:ssä kun on luonut sivun (siis että FB jotenkin ”noutaisi” ne päivitykset blogista ilman mitään erillisiä applikaatioita :P), mutta tajusin sitten että eihän se niin voi olla kun monen blogin FB-sivulla ne päivitykset kuitenkin loistavat poissaolollaan.

   Mutta joo, tämä FB-juttu jakaa varmaan mielipiteet, toisille on kätevää ja toisille suuri ärsytys. Taidan kuitenkin toistaiseksi seurata omaa alkuperäistä fiilistäni. :)

 17. 18

  sanoo

  Täältäkin menee ääni Twitterille! Tykkään siitä jostain syystä enemmän kuin Facebookista ja se on pikkupäivityksille juuri täydellinen :)

  Tietysti se riippuu itsestäsi eikä vain lukijoista, aiotko tehdä fb-sivua vai et. Jos ”tuplapäivittely” tuntuu oudolta ja epäluonnolliselta, ei tietenkään ole pakko ;)

 18. 19

  Nanna sanoo

  Ehdoton kyllä Facebook-sivulle! :) Kaikkia lukemiani en siellä seuraa/fanita, mutta Karkkipäivän kaltaista ehdottomasti :p

 19. 20

  v sanoo

  Mä haluaisin sanoa tästä vielä vähän toisinpäin, että noita pikkujuttuja olisi kiva lukea vaikkapa feedinä blogin sivupalkista niidenkin, jotka eivät twitteriä tai facea käytä tai käytä sitä tällaiseen tarkoitukseen.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Tuo olisi kyllä kätevää…. Mutta mun sivupalkki on jo nyt niin täynnä erilaisia luetteloita, en haluaisi tehdä siitä enempää ”sillisalaattia”…. Jotenkin tuntuisi, että ei lukijat ehkä edes näkisi niitä pikkupäivityksiä, kun ne hukkuisi kaikkien muiden listojen sekaan.

 20. 21

  Rita sanoo

  Itse en voi olla rekisteröitynyt enkä käyttää Facebookiin työni takia, joten kaikki Facebook -jutut ovat ihan turhaa minulle. Blogit riittää mainiosti.

 21. 22

  M.M. sanoo

  Itse äänestin ”ei”. Syy on lähinnä mielenlaatuni, joka pitää siitä, että asiat ovat kootusti yhdessä paikassa eikä hajallaan. Ja sitten ajan kuluessa uskon, että vastaan tulisi näitä ristiviittauksia Feissin ja blogin välillä (”tämä muistuttaa FB:ssä mainitsemaani kuvaa X” jne) ja sitten olisin pihalla puolikkaasta keskustelusta.

  Lisäksi itselläni on linjanvetona olla liittymättä mihinkään Facebook ryhmiin, tosin olen varmasti tässä asiassa vähemmistönä.

 22. 24

  hannele sanoo

  teitkö siis fb-sivun/oletko tekemässä? erittäin sekalainen postaus, jäi epäselväksi mihin tulokseen päädyit, ei kannata kirjoittaa näin epäselvästi…

 23. 25

  lukijasi sanoo

  Hei!
  Ensinnäkin pahoittelut, että laitan tähän postaukseen ihan asiaankuulumattoman kommentin.
  Mutta asiani siis koskee meikkipöytääsi ja sen valaistusta. Millaiset lamput sinulla on siinä käytössä? Tiedätkö näistä valaistusasioista muuten, että mitä osaisit suositella (ts. onko vaikka jollakin tuttavallasi kiva ratkaisu)? Näin kun kalenterissa hiivitään kohti syksyä, ei oikein luonnonvalo tahdo enää riittää…
  Tiedän ettet välttämättä ole valaisinasijantuntija :D, mutten keksinyt mistä muualtakaan olisin kysynyt kun googletuskin toi aika laihoja tuloksia. Kiitoksia jo hurjasti etukäteen!

  Mainitsenpa vielä että blogisi on ihan parhaimmistoa niistä joita luen, on aina niin mukavaa klikata syöteluettelosta uusi postaus auki. :) Olet niin ihanan aito ja isosiskomainen. Heh. :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Moikka!

   Tiedän lampuista ikävä kyllä vain sen verran, mitä Meikkinurkkaus-postauksessa kirjoitin, eli että ne ovat valoteholtaan 820 lm. Jos menet sähköliikkeeseen ja kerrot heille haluavasi tuollaiset lamput, niin varmasti saat oikeanlaiset. :) Merkkejä on varmasti monia.

   Jos et siis vielä lukenut tuota mun meikkinurkkaus-postausta, niin se löytyy täältä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/09/07/meikkinurkkaus-ja-meikkien-sailytys/

   Itse olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon ratkaisuun. :) Onnistuu talvella meikkaaminen huomattavasti paremmin.

   Ja kiitos loppukaneetista! Lämmitti mieltä. :-*

 24. 26

  syysviiru sanoo

  Jos jotakin ”oheistuotetta” blogin lisäksi suunnittelet, niin mieluummin sitten Twitteriin. On sympaattinen ja notkea väline, ainakin Facebookiin verrattuna.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Mä en ole muuten koskaan tainnut edes käydä Twitterissä…. :P Olen vain aina ihmetellyt, miten ihmiset tietää seuraavansa siellä jotain ”oikeaa” julkkista (siis jos nyt jotain julkkista haluaa seurata), kun kyllähän kuka tahansa voi rekisteröityä sinne vaikka Pamela Andersonina ja alkaa paukuttaa twiittauksia. ^_^

 25. 27

  Henna sanoo

  Joku oli ehdottanut twitteriä ja itsekin kannattaisin ennemmin sitä pieniin päivityksiin (joskaan minua eivät pikkupäivitykset blogissakaan haittaisi). Twitterin newsfeedin kai saisi linkitettyä blogin etusivulle?

  Twitterissä on helpompi käydä kurkkaamassa mitä sinne kuuluu, ilman twitteriin liittymispakkoa. Facebookissa on aika turha käydä fanisivuilla, jos ei itse facebookissa ole (ei taida päästä sivulle ollenkaan?) ja vaikka facebookissa olisikin, niin sielläkin olisi melkein pakko sitten fanittaa blogin sivustoa.

 26. 28

  mervi sanoo

  Minä tykkään siitä että monen suosikkiblogin päivityksistä muistutellaan facebookissa. En seuraa blogilistoja, niin tuolta muistaa monesti vilkaista jotain blogia joka muuten on jäänyt vähemmälle lukemiselle syystä tai toisesta. Facebookissa myös bloggaajat pääsevät nopeammin ja helpommin vastaamaan niihin turhiin off topic-kysymyksiin jotka niin ärsyttävät näiden blogipostausten kommentteja tukkimassa.
  Ja hei, jos joku lukija ei itse ole facebookissa niin tarviiko sen tarkoittaa sitä että blogin sivuja sinne ei voisi tehdä?! Vähän kuin kieltäisi että oman taloyhtiön pihalle ei saa tehdä parkkipaikkaa koska itse ei omista autoa. (kyllä, aivan yhtä pätevä oli tämä vertaus kuin se miksi ette halua blogia facebookiin… ;D )

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Facebookissa myös bloggaajat pääsevät nopeammin ja helpommin vastaamaan niihin turhiin off topic-kysymyksiin jotka niin ärsyttävät näiden blogipostausten kommentteja tukkimassa.

   Toiset pääsevät, toiset eivät….. :) Itse mietin yhtenä pointtina juuri tuota, että jos FB-sivulle alkaisikin jostain syystä tulla paljon kommentteja, niin mulla ei olisi mitenkään aikaa vastailla niihin aktiivisesti. (Yritän siis koko ajan vähentää koneella viettämääni aikaa, en lisätä sitä.) Ja sehän taas ärsyttäisi lukijoita, jolloin lopputulos olisi failure.

   • 28.1.1

    sanoo

    FB sivuissa on myös se paras puoli että siellä ei varmasti ole faneissa yhtään ilkeää anonyymiä. Minä pystyn olemaan fb:ssä oma itseni, blogissa en oikein pysty…

    Mutta nyt lopetan tämän ärsyttävän kommentoinnin! Sori :D

    • 28.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ei ole yhtään ärsyttävää! :) Älä lopeta! ^_^

     Ymmärrän kyllä tuon puolen, että FB:ssä ei varmaan tule negakommenttia kun ihmiset on siellä kuitenkin omilla nimillään. Ei voi kätkeytyä anonyymiyden taakse.

 27. 29

  sanoo

  Blogipostaukset eivät Facebookissa mitenkään automaattisesti päivity blogin omalle sivulle, vaan ne pitää itse sinne lisätä. Eli aktiiviset tyypit postauksen julkaistuaan lisäävät postauksen myös Facebookiin ja vähemmän aktiiviset ehkä eivät. :) Itse en ole koskaan ajatellut Facebookia mitenkään välttämättömyytenä, mutta koska ihmiset tykkäävät seurata suosikkiblogejaan eri kanavien kautta, minusta on kiva tarjota heille myös tuo vaihtoehto. Eli se että blogipostauksia voi seurailla kätevästi sen oman newsfeedin kautta. En ole koskaan ajatellut Facebook-ryhmään liittymistä minään fanituksena, ainakaan sen jälkeen kun se ”Become a fan” -nappula jäi historiaan.

  • 29.1

   Sanni sanoo

   koska ihmiset tykkäävät seurata suosikkiblogejaan eri kanavien kautta, minusta on kiva tarjota heille myös tuo vaihtoehto.

   Tätä minäkin siis ajattelin harkitessani FB-sivun perustamista. Mutta kun nyt näyttää siltä, että valtaosa ei kuitenkaan Facebookista piittaa, niin ehkä jätän projektin vielä hautumaan…

   Minulle jäi hurjan voimakas vastenmielisyys FB:n blogisivuja kohtaan ihan vain sen kiusallisen ”Become A Fan” -namiskan takia. Vaikka sitä ei enää olekaan, niin en pääse jotenkin eroon siitä mielleyhtymästä että Facebookiin blogisivun perustavat kokevat bloginsa olevan niin ”julkkis” että se tarvitsee ihan oman fanisivun. ^_^ Mutta minä olenkin vähän outo. ;)

 28. 31

  Miiru sanoo

  Eiihh.. Harmi kun oon puhelimella, ei jaksa kirjoittaa pitkää ja hyvin argumentoitua kommenttia miksi fb ei kannata :D mutta jotenkin koko vasepuuki tuntuu aika menneen talven lumilta (podio on nykyaikaa ;)) ja vastustan sitä erittäin voimakkaasti periaatteellisista syistä (yksityisyys yms.) joten aina parempi mitä vähemmän sinne mitään sisältöä tulee. Entä vaikka podio tai twitter, tai voihan pienemmissäkin jutuista tehdä postsuksia, varmasti me lukijat oltaisiin vaan innoissamme ;)

  • 31.1

   maria sanoo

   Oikeaa tulevaisuuttahan on kuulemma diaspora, harmi vaan ettei se ole vielä ”julkisessa” käytössä. ;) Tässäpä tämä ongelma onkin, kun ilmeisestikin facebookin suosio alkaa olla hiipumassa, eikä vielä tiedetä edes seuraajasta.

   Itseäni muuten kiinnostaa tässä äänestyksessä eniten se, että meitä äänestäjiä on 1000+! Vautsi mikä määrä lukijoita, jotka haluavat ilmaista mielipiteensä!

 29. 32

  Elina sanoo

  Kyllä Facebookissa kannattaa olla. Siellä pystyy olemaan ihan eri tavalla yhteydessä lukijoihin ja todennäkösesti lukijatki lisääntyy kun näkee kavereiden tykkäävän sun sivusta. Eikä ”fanisivu” menetä merkitystään, vaikka sitä ei niin usein päivittäiskään.

 30. 33

  Miia sanoo

  Mä olen kans niitä, ilmeisesti viimeisiä, vastarannan kiiskejä, jotka kieltäytyy roikkumasta naamakirjassa. Ei siis minultakin Karkkipäivänaamailulle!

  Seuraan sellaisia blogeja, jotka on ihan blogea ilman mitään naamailua. Joku seuraamani blogi on siirtynyt käytännössä kokonaan Facebookiin ja niiden seuraaminen on mun osalta loppunut siihen. Iso harmi, jos Karkkipäivällekin käy niin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.