The Body Shop Drops Of Youth

Viimeisimpiin testaamiini ihonhoitosarjoihin kuuluu The Body Shopin Drops Of Youth.

Olen muuten viimeiset viisi kuukautta kunnostautunut oikein poikkeuksellisen systemaattisessa ja aikataulutetussa ihonhoitotuotteiden testauksessa :) Kotimaisen kosmetiikan teemaviikko asetti ”väkisin” aikataulun jotta ehdin saada kaikki viikolle mukaan haluamani sarjat testattua lokakuun ja joulukuun välillä, ja joulun jälkeen huomasin jääneeni tähän suunnitelmallisesti aikataulutettuun testausmoodiin. Olen ehtinyt vuodenvaihteen jälkeen koeajaa jo parikin sarjaa, mutta niistä kuulette sitten Kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla vol. 2 joka on luvassa kevään aikana. :)

TBSDropsOfYouth_IMG_2005_2

Tänään kuitenkin luupin alla Drops Of Youth. Päivän kuuma kysymys kuuluu: montako tuotetta jaksaisit tai olisit valmis kerrostamaan ihollesi ihonhoidon nimissä? Sarjan filosofian mukaan ihonhoidon peruspuhdistus- ja kosteutusrutiiniin voisi kuulua minimissään sellaiset kuusi tuotetta.

Drops Of Youth -sarja kehitettiin TBS:n ekosertifioidusta Nutriganics-sarjasta irrotetun, samannimisen tehotiivisteen ympärille.

Drops Of Youth -sarjaan kuuluu kuusi tuotetta ja se edustaa aasialaisen ihonhoidon kerrostustekniikkaa, eli sarjan tuotteita on tarkoitus käyttää kaikkia päällekkäin. Tuotteet käyttöjärjestyksessä: hoitovesi, tehotiiviste, silmänympärystiiviste, kosteusvoide tai yönaamio ja päiväsaikaan meikinpohjustusvoide.

Sain testiin hoitoveden, tehotiivisteen ja kosteusvoiteen.

TBSDropsOfYouth_IMG_2008_2

Youth Essence-Lotion

”Hoitovesi, joka toimii ensimmäisenä tärkeänä vaiheena ihonpuhdistuksen jälkeen. Ravitsee ja valmistelee ihon kasvojenhoidon seuraavia vaiheita varten. Kosteuttaa ja silottaa huokosia.”

Sisältää alppitähden kantasolu-uutetta Italian Alpeilta.

Koostumus: geelivesi.

Tämä on siis niin sanottu ”fancy kasvovesi”, eli astetta hoitavampi kasvovesi. Sitä on tarkoitus käyttää puhdistusaineen ja kasvoveden jälkeen. Tuotetta voi toki käyttää myös kasvoveden tapaan tai asemasta, mutta tällöin on suositeltavaa annostella sitä kahdesti: ensin vanulappuun jolla viimeistellään puhdistus ja sen jälkeen muutama pisara sormien kautta seerumin tapaan levitettynä.

Sannin kokemus: todella miellyttävän ja kosteuttavan tuntuinen, iho jää siloiseksi, kuulaaksi ja napakaksi. Raikas tuoksu. Silikoniton, mutta sisältää denaturoitua alkoholia jota toiset haluavat välttää. Minulle alkoholi ei ole kynnyskysymys ja tykkään tuotteesta kovasti.

Inci täällä.

TBSDropsOfYouth_IMG_2010_2

Youth-tehotiiviste

Sisältää 99% luonnollisia tai luonnollista alkuperää olevia ainesosia. Kysyin TBS:ltä onko alunperin Ecocert-sertifioidun tiivisteen koostumusta muutettu tuotteen siirryttyä pois Nutriganicsista. Minulle kerrottiin, että raaka-ainepohja on säilynyt samana, mutta tuotteelle ei haluttu enää hakea sertifikaattia. Lisäksi juuri lanseerattu viimeisin versio tiivisteestä sisältää nyt kolmea eri kantasolu-uutetta aiemman yhden sijaan.

TBS:n tuotetietojen mukaan: ”Nopeuttaa epidermiksen uusiutumista parantaen ihon kuntoa. Pehmentää ihon välittömästi ja säännöllisessä käytössä elvyttää, kirkastaa ja silottaa ihoa. Imeytyy nopeasti pienimolekyylisen koostumuksensa ansiosta. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti niille jotka haluavat tehokkaita tuotteita hoitamaan ikääntymisen ensimerkkejä.”

Koostumus: geelifluidi.

TBS_Globe

Tiivistettä suositellaan käytettäväksi aamuin illoin ennen seerumia ja päivävoidetta. Seerumin kaltaiset ’tiivisteet’ ovat tehneet tuloaan valtamarkkinoille jo pitkään, rajoittuen ensin selektiiviseen kosmetiikkaan ja nyt niitä alkaa näkyä edullisemmilla päivittäistavarasarjoillakin kuten Lumenella ja The Body Shopilla. Moni kysyy: tarvitseeko tuollaista oikeasti? Eikö seerumi riitä? Eikö kyseessä ole vain lisämyyntikikka?

Minä vastaan omasta puolestani: kyllä ja ei. Ei, et varmastikaan ehdottomasti tarvitse tiivistettä. Ja kyllä, tiivisteet edustavat epäilemättä valmistajille myös lisämyyntimahdollisuutta. Mutta niistä saa oikeastikin lisäkosteutta ja jollekulle se voi olla toimiva lisä ihonhoitorutiiniin. Tuhdimmat voiteet eivät sovi kaikille, ja erilaiset seerumit, hoitovedet ja tiivisteet tarjoavat toisenlaisen, kevyemmän tavan tuoda iholle lisäkosteutta. Lisäksi aasialainen kerrostusrutiini on oma elämyksellinen kokonaisuutensa josta saatava arvo voi olla tärkeää ja sijoittamisen arvoista toisille kosmetiikan kuluttajille.

Sannin kokemus: erittäin miellyttävän ja silottavan tuntuinen. Hoitovesi + tiiviste yhdessä riittävät kosteuttamaan ihoni täysin enkä kaipaa päälle voidetta, ainakaan nyt kun ei ole enää pakkasia. Levittyy iholle liukkaasti ja kuten hoitoveden kanssa, tulee tunne että formulassa voisi olla jotain silikoni- tai polymeeriainesosia tuomassa tätä liukkauden tunnetta. Näin ei kuitenkaan ole.

Inci täällä.

On muuten outoa, että Drops Of Youth -sarjaan ei kuulu seerumia, vaikka tiiviste suositellaan käytettäväksi seerumin alla. Seerumi on siis hankittava toisesta sarjasta.

TBSDropsOfYouth_IMG_2020_2

Youth Cream

”Kevyt, ilmavan kuohkea kasvovoide jättää ihon samettisen pehmeäksi ja kimmoisaksi. Kosteuttaa 24 tunnin ajan, ihohuokoset näyttävät supistuneilta ja juonteet pienemmiltä”.

Koostumus: sorbettimainen, raikas voide.

Sannin kokemus: minun makuuni koostumus on liian silikoninen, mutta arvaan, että juuri tällainen ihofiilis on todella monelle normikosmetiikan käyttäjälle mieleen. Mikä minulle on keinotekoisen liukasta ja epäluonnollisen tuntuista, voi monelle muulle olla ihastuttavan sileä ja raikas tunne.

Voide on aika kevyttä kosteusteholtaan, eli ei sovi kuivaihoiselle ainakaan yksinään käytettynä.

Tässä on taas erinomainen verrokkiesimerkki luonnonkosmetiikan ja normikosmetiikan koostumuksista: jos levittää Drops Of Youth -voidetta kasvojen toiselle puolelle ja toiselle puolelle yhtä kevyen koostumuksen luomuvoidetta, eroa ei voi olla huomaamatta. Kummatkin imeytyvät yhtä nopeasti, silikoniversio vain liukuu iholla aivan eri tavalla ja silottaa ihon pinnan kevyellä filmillä. Luonnonkosmetiikan voide voi jättää ihon aavistuksen nahkeaksi ainakin hetkellisesti, Drops Of Youthin kaltainen koostumus taas ”kuivuu” ihon pinnalle saman tien mikä on silikoni- ja muoviyhdisteiden aikaansaamaa: ihon pinta tuntuu niiden ansiosta ”samettiselta”. Jep, Youth-voiteessa on myös muovia.

Inci täällä.

Summa summarum: tykästyin kovasti hoitoveteen ja tehotiivisteeseen, etenkin luonnonkosmetiikaksi laskettavaan tiivisteeseen. Ihanan raikkaita ja tehokkaasti kosteuttavilta tuntuvia tuotteita joiden jäljiltä iho jää kuulaaksi ja napakaksi.

Hintatietoja:

Essence-Lotion 160 ml / 17,90€

Youth-tehotiiviste 50 ml / 38,60€ (litrahinta laskenut vanhasta DOY-tiivisteestä)

Voide 50 ml / 27,50€

.

Ja nyt uudelleen kysymys: montako tuotetta sinä käytät ihonhoitorutiinissasi? Puhutaan siis pelkästä puhdistamisesta ja kosteuttamisesta.

Voisitko kuvitella käyttäväsi esimerkiksi kahdeksaa tuotetta aasiattarien tyyliin? Suomalainen Pirjo hieroo nassuun tyytyväisenä Pirkan päivävoiteen, ”Mei Lingin” kosteutusrituaaliin voivat kuulua hoitovesi, tiiviste, seerumi, päivävoide, kasvoöljy ja suojakertoimellinen voide. :) Niitä ennen on suoritettu kaksoispuhdistus ja viimeistelty kasvovedellä. Saldo: yhdeksän tuotetta. En usko että tavalliset pirjot ihan äkkiä omaksuvat Mei Lingin ihonhoitofilosofiaa. ;) En minäkään, vaikka kosmetiikan elämyksellinen puoli minua puhutteleekin. Täällä mennään max. neljällä tuotteella. Ei kun viidellä, silmänympärysvoide unohtui. ^_^

Kommentit
 1. 1

  Kiki sanoo

  Iltaisin 5, puhdistusöljy, puhdistusgeeli lumenen hyaluronitiiviste, lumenen seerumi ja yövoide ja aamuisin 4, misellivesi, sama lumenen hyaluronitiiviste, lumenen seerumi ja MACin suojakertoimellinen päivävoide. Ja välillä tuntuu että näissäkin on liikaa : D

 2. 2

  sanoo

  Iltaisin seitsemää: kaksoispuhdistus, hoitovettä, tiivistettä, seerumia/öljyä, silmänympärysvoide ja päälle yönaamio/voide. Aamulla en käytä kuin kolmea: misellivettä, seerumi/tiivistettä ja kosteusvoidetta. Joten kerrostaminen ei ole itselleni kynnyskysymys. :D

 3. 3

  Roslin sanoo

  Toisaalta ihailen aasialaista ihonhoitokulttuuria, mutta en kyllä lähtisi seerumia ja tehotiivistettä saati öljyä lätkimään samaan naamaan.
  Käytän iltaisin 5-6 tuotetta: puhdistusöljy, puhdistusvaahto (teen kaksoispuhdistuksen), kasvovesi (käytän Micellair-vettä kasvovetenä), lähdevesisuihke (köyhän miehen hoitovesi), silmänympärysvoide ja yövoide. Aamuisin 3-4 tuotetta: Micellair-vesi puhdistukseen, lähdevesisuihke, päivävoide ja silmänympärysvoide.
  Lähdevesisuihketta käytän etenkin talvella, se antaa kivasti lisäkosteutta voiteen alle. En koe vielä tarvitsevani seerumia.

 4. 4

  Sini sanoo

  Hmm :) Käytän aamuisin puhdistusvaahtoa ja iltaisin yleensä jotakin voide/geeliputsaria. Lasketaanko nämä yhdeksi vai kahdeksi?
  Sitten suihkaus kasvovettä ja kosteusvoide kasvoille sekä silmänympärysvoide. Iltaisin olen alkanut käyttämään avocadoöljyä.
  Että en kovin montaa :D
  Ainiin ja teepuuöljyä näpyille… :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Käytän aamuisin puhdistusvaahtoa ja iltaisin yleensä jotakin voide/geeliputsaria. Lasketaanko nämä yhdeksi vai kahdeksi?

   Tuotteet lasketaan per käyttökerta, eli jos käytät ihonhoitokerran aikana yhtä putsaria = yksi tuote :)

 5. 5

  Kuorotipu sanoo

  Homma alkaa illalla silmämeikin puhdistusaineella, jatkuu joko jollain öljyllä ja Sensain balmilla ja sen jälkeen joko vaahtoavalla putsarilla tai puhdistusmaidolla, ihofiiliksen mukaan. Viimeistely kasvovedellä. Eli puhdistukseen neljä tuotetta. Kosteutukseen menee tällä hetkellä kolme, eli se Lumenen uusi hyaluronijuttu, seerumi sekä voide. Yhteensä siis seitsemän, tai kahdeksan jos muistan sy-voiteen. Yleensä en.

  Aamu meneekin sitten vähemmällä, eli misellinvettä ilman mitään voidetta :D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   eli misellinvettä ilman mitään voidetta :D

   Oho, ei kosteutusta päiväksi? :)

   • 5.1.1

    Kuorotipu sanoo

    Kosteusvoiteen laitan aamulla ainoastaan jos olen käynyt suihkussa. Yleisesti olen iltasuihkuihminen. Mutta siis kun mä en muista, kun naama ei sitä ilman vesipesua pyydä. Ja arkiaamuisin meen niin minuuttiaikataululla muutenkin, ettei olis aikaa odotella sen imeytymistä :D

 6. 6

  Heiduli sanoo

  Moi Sanni!
  Itse voisin läträtä kosmetiikalla iltaisin varsinkin vaikka kuinka paljon!;)
  Oi kun tuo tiiviste rupesi kiinnostamaan! Vastaakohan tuo vähän sitä lumenen uuttutta..? Itse suosin kanssa luonnonkosmetiikkaa joten tuo kuulostaa sen vuoksi ehkä houkuttelevammalta:) en ole löytänyt luonnokosmetiikasta vielä vastaavaa:)
  Heips ja vielä aiheesta toiseen! Ostin juuri Dr.Hausckan hiusölyn ja mietin miten itse olet käyttänyt sitä saadaksesi kaiken hyödyn siitä? Kuiviin latvoihin, ennen hiustenpesua jne?…:D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Oi kun tuo tiiviste rupesi kiinnostamaan! Vastaakohan tuo vähän sitä lumenen uuttutta..?

   En ole vielä(kään) ehtinyt korkkaamaan Lumenen hyaluronihappotiivistettä joten en osaa sanoa :) Niin paljon tuotteita kokeiltavana, osa joutuu odottamaan pitkään :)

   Ostin juuri Dr.Hausckan hiusölyn ja mietin miten itse olet käyttänyt sitä saadaksesi kaiken hyödyn siitä?

   Mä käytän hiusöljyjä kaikkein eniten hoitoaineeseen sekoitettuna, niin myös tuota Hauschkan öljyä :) Niin ne toimivat minulla parhaiten. Kuiviin latvoihin hierottuna öljyt eivät toimi minulla kovinkaan hyvin vaan jättävät hiukset rasvaisen näköisiksi eikä edes mainittavan sileiksi. Silottavuus tosin ei ole öljyn ominaisuuskaan, öljy ennen kaikkea pehmentää ja tekee joustavaksi. :)

   Jos haluaa silotusta pituuksiin, tällöin toimivat silikonipohjaiset aineet. Jos haluaa pehmeyttä, tällöin öljy on paras ystäväsi :) Ja kaikkein ihanteellisimmin hoitoaineeseen sekoitettuna niin öljyt emulgoituvat ja levittyvät & imeytyvät hiuksiin parhaiten.

   • 6.1.1

    Heiduli sanoo

    Kiitos paljon vastauksesta!:) kokeilen siis hoitoaineen sekaan öljyä! Montako tippaa suosittelet, jotta tulos ei ole liian lähmäinen…? Minulla on hiukan yli hartioiden pituinen karhea luonnonkohara tukka..:)

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Montako tippaa suosittelet, jotta tulos ei ole liian lähmäinen…?

     Tämä riippuu täysin hiuksista; paksuille ja karheille hiuksille enemmän, ohuille ja lasimaisille vähemmän. Itse laitan noin 3-5 tippaa kämmenelliseen hoitoainetta, eli aika vähän, sillä hiukseni ovat hennot. Alat vain kokeilla tippa kerrallaan mikä määrä sopii sinun hiuksillesi :) Jotkut karheahiuksiset voivat sekoittaa öljyä jopa 50-50 -suhteella :)

 7. 7

  Tiia sanoo

  Öh, montaa. Edelleen ongelmaksi saakka kuivuvan ihon kanssa: Puhdistusöljyä ja kasvovettä. Sen jälkeen kasvovettä+öljyä, sen jälkeen seerumia+tiivistettä, minkä jälkeen vielä 1-3 eri superkosteuttavaa yövoidetta…

  • 7.1

   Karoliina sanoo

   Oisko tuohon noin hurjaan kuivuuteen kuitenkin syynä enemmän sisäiset jutut? Esim. Käytätkö ruuassa mitään öljyjä (oliivi, kala, avokado, rypsi) ja juotko vettä tarpeeksi? Toinen on sitten liian pesevät kasvojenpesuaineet, jotka saattaa vetästä sen ihon niin rutikuivaksi ettei kosteusvoiteetkaan enää riitä sen ihon kosteustasapainon normalisointiin. Itse nimittäin joskus kärsin kanssa superkuivasta kasvojen ihosta, vaikka kuinka rasvasin kunnes tajusin vaihtaa puhdistusgeelin/vaahdon öljyihin ja maitoihin. Sen lisäksi kyllä juon myös nykyään enemmän vettä, sekä käytän ruuassa paljon hyviä öljyjä ja ei ole enää, kuin paukkupakkasilla kiristävä ja hilseilevä iho, mutta sekään ei ole enää niin paha, kuin ennen tätä puhdistusainemuutosta.

   • 7.1.1

    Sanni sanoo

    Minäkin ehdotin Tiialle aiemmin sisäistä rasvakuuria rasvahappokapseleiden muodossa.

 8. 8

  mrs sanoo

  Illalla öljyllä tai voiteella meikit veks, vaahtoava putsari, kasvovesi, lumpan hyaluronitiiviste, mossan kasvoöljy, sy-voide (kuivimpina hetkinä laitan erillisen sy-seerumin alle), kasvovoide. Aamulla samat muuten, mutta pyyhkäisen vain kasvot kasvovedellä. 7-8 siis parhaimmillaan. :D
  Mun mielestä toi lumenen tiiviste tekee aikalailla saman, mitä aiemmin kokeilemani hyaluronihappoon perustuvat seerumit. Tuntuu, että käytän vaan samaa tavaraa eri nimellä. Rakastan biothermin hoitovettä, mutta se on kamalan kallis kertaostos, shiseidon on vielä ihanampi (ja geelimäisempi), mutta ei alkuunkaan riittoisa ja pumppua ei voi painaa niin, ettei se sylkäisisi puolta pulloa kerralla ulos. Oletko kokeillut kumpaakaan näistä, kumpaa lähempänä TBS:n hoitovesi on?

  • 8.1

   Sanni sanoo

   lumpan hyaluronitiiviste,

   Hahah, uusi lempinimi ^_^ Jos tämä on jo yleisessä käytössä niin olen missannut :)

   Oletko kokeillut kumpaakaan näistä, kumpaa lähempänä TBS:n hoitovesi on?

   En ole kokeillut ”Lumppaa” (odottaa edelleen korkkaustaan) enkä myöskään Biothermia. Vai tarkoititko olenko kokeillut Shiseidoa ja Biothermia..? No, en ole kokeillut Shiseidoakaan :) Itse asiassa olen elämäni aikana kokeillut vain kahta Shiseidon tuotetta: voidemaista luomiväriä (Violet Vision <3) ja ripsari-primeria (en tykännyt).

 9. 9

  Jane sanoo

  Iltaisin 7 tuotetta: puhdistusöljy, puhdistusvaahto, kasvosuihke, lumenen tiiviste, arganöljy (sekoitan tiivisteen kanssa), kasvovoide ja silmänympärysvoide. Aamuisin puhdistusmaito, kasvosuihke, tiiviste, kasvovoide ja silmänympärysgeeli eli 5 tuotetta. Kuiva iho vaatii kerrostamista mutta en koe sitä mitenkään vaivalloiseksi :)

 10. 10

  hiutale sanoo

  Iltaisin tuotteita kertyy enemmän, kaksoispuhdistus, kasvosuihke, öljymäinen seerumi, sy-voide ja yövoide/naamio, eli 6 yhteensä. Rakastan kaikilla erikoistuotteilla läträämistä ja lähinnä opiskelijan taloustilanne estää listaa kasvamasta, kovasti haluaisin kaikkia uutteita ja mitälie litkuja kokeilla, mutta kaikkea ei voi ainakaan kerralla saaha :D

 11. 11

  Anna sanoo

  Tykkään aasialaisista tuotteista. Tuplapuhdistan, tarvittaessa laitan essenceä (Misshan First Treatmen Essence), jos tarvitsen kosteutta, hyaluronihappopitoinen Hada Labo Gokujyun lotion tai etanavoide ja päälle yönaamio. Suosikkini ovat Dr Jartin Firmin Mask ja Innisfreen punaviininaamio. Kesäisin käytän myös viilentäviä sheet maskeja pari kertaa viikossa. Näissä tuotteissa on hinta ja teho kohdallaan.

 12. 12

  sanoo

  Iltaisin puhdistus, jossa kevyt kuorinta. Sen jälkeen kosteusvoide tai kosteuttava naamio yöksi. Välillä yötehoseerumia ja silmänympärysvoide ennen kosteusvoidetta, näissä ei ole vielä jokailtaista rutiinia.
  Välillä tehokuorin kasvot ja laitan seerumin.

  Aamuisin putsaus samalla putsarilla kuin iltaisinkin ja kosteusvoide. Välillä silmänympärysvoide ja päivätehoseerumi. Nyt olen alkanut käyttämään taas enemmän aurinkosuojallista pohjustusvoidetta foundationin alla. Seerumeita käytän kuuriluontoisesti eli välillä pidän kokonaan taukoa.

  Yhteen laskettuna käytän kahdesta viiteen tuotetta. Vähän vaihtelevasti, mutta ainakin puhdistus ja kosteutus aamuin illoin.

 13. 13

  Elise sanoo

  Kuusi tuotetta taitaa tulla naamaan läträttyä joka ilta :D Silmämeikinpoistoaine, puhdistusemulsio, kasvovesi, seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide.
  Oliko tuo essence lotion siis joku antiage tuote vai voiko sitä käyttää nuoremmatkin, sillä jos voi kotiutan sen mielellään. Vaikka kuinka rasvaa nii naama on edelleen ihan hilseilevä oikei vaikka pakkasetkin meni jo. Käytän päivävoiteenakin yövoidetta, kun aamullakin ihan kuiva nassu enkä oikein tiedä mitä sille enään tekisin.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Oliko tuo essence lotion siis joku antiage tuote vai voiko sitä käyttää nuoremmatkin, sillä jos voi kotiutan sen mielellään.

   Kaiken ikäisille :) Onhan siinä myös joitain kiinteyttäviä ja soluja uudistavia ainesosia mutta linjaa ei varsinaisesti markkinoida nimenomaan ikääntyneen ihon linjana. Suojaavat ja antioksidanttiset tuotteet ovat hyviä nuorellekin iholle, ja Drops Of Youth on ennen kaikkea antioksidanttinen.

 14. 14

  S_anna sanoo

  Pikkuhiljaa rutiiniin on tullut lisää askelia, ehkä ihon muuttuessa vaativammaksi iän myötä. Iltaisin kaksoispuhdistus, kasvovesi, hoitovesi, seerumi, silmänympärysvoide ja yövoide ovat vakio. Lisään mukaan öljyn jos tuntuu tarpeelliselta. Tiiviste alkoi kyllä kiinnostaa…
  Aamuisin selviän vähän kevyemmällä setillä, kasvovesi, hoitovesi, seerumi, silmönympärysvoide ja kasvovoide. Tosin oikeastaan jokainen tuote on eri kuin illalla;) ainoastaan hoitovesi on sama aamulla ja illalla.

 15. 15

  Minde sanoo

  Ihonhoitofriikki ilmoittautuu! Tällä hetkellä käytössäni on iltaisin 9 tuotetta, aamuisin 5… :D

 16. 16

  Mintsi sanoo

  Minulle tuollainen 9 ainetta naamariin tuntuu aivan mahdottomalta. Nykyisellään menen kompolla öljypuhdistus ja kosteusvoide. Harvemmin tulee laitettua edes silmänympärysvoidetta, jos en meinaa tehdä meikkiä. Öljypuhdistuksen jälkeen en moisia kaivaa. Epäilen, että kesällä en kaipaa edes kosteusvoidetta, nyt talvisaikaan sen tarvitsee. Nyt menee tosin YR:n myslivoidetta, kovemmilla pakkasilla käytin Hyvä salvaa.

 17. 17

  sanoo

  Parhaimmillaan iltaisin: Öljyputsari/puhdistusmaito-misellivesi/kasvovesi-tiiviste-seerumi-öljy-hoitovoide-silmänympärysvoide. Ja jos haluan extra hifistellä, niin saatan kerrostaa jopa hoitovoiteitakin :D Tosin silloin sen päällimäisen idea on olla ns. yönaamiona/lukita kosteutta.

  Mutta tosi usein menen myös öljyputsari/puhdistusmaito-misellivesi/kasvovesi-öljy-hoitovoide-sy-voide kombolla.

  Aamuisin sitten taas minimalistisempi meinkinki, misellivesi-hoitovoide :D Tai misellivesi-tiiviste-hoitovoide yhdistelmä. Ja jos on oikein kiire, niin skippaan hoitotoimenpiteet ja lähden meikkaamaan suoraan uniraukeille kasvoille :D Eli niin, kerrostan ja hifistelen tarpeen ja ajankäytön mukaan :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Ja jos on oikein kiire, niin skippaan hoitotoimenpiteet ja lähden meikkaamaan suoraan uniraukeille kasvoille :D

   Sama täällä, happens sometimes.. ^_^

 18. 18

  Manna sanoo

  Kun on koko aikuisiän ollut kuiva ja hankala iho niin on tottunut kerrostamaan tuotteita. Iltaisin kaksoispuhdistus, kasvovesi, hoitovesi, tiiviste, seerumi tai öljy (tai joskus molemmat), sy-seerumi, sy-voide ja tuhti kosteuttava voide. Aamuisin sy-seerumi jää pois ja erilainen voide, mutta hyvin monta tuotetta silti. Tosin just se, että on rutiini, tekee ihonhoidosta jotenkin rentouttavaa :) Lisäksi kuorin ihon kerran viikossa ja talvisin kosteuttavaa naamiota pari kertaa viikossa.

 19. 19

  Ammi sanoo

  Rutiinisti kaksi tuotetta: putsari ja voide tai öljy.

  Tällä hetkellä puhdistukseen käytössä Korresin vaahtoava voidemainen milk proteins cleanser, jota sekoitan perusvoiteeseen n. 50/50 % suhteella, koska osoittautui hieman kuivattavaksi ainakin näin talvikaudella. Kosmetiikkamartta in action… En halunnut ostaa uutta tuotetta, vaan käyttää tämän loppuun.

  Kosteutuksen hoitaa iltaisin Ceralan-perusvoide ja aamulla Pai:n Rosehip Bioregenerate -öljy. Tuo öljy on tasapainottanut levotonta ihoani, mutta ainakaan talvella se yksistään ei riitä, vaan iho alkaa kinnata. Siispä vuorottelen voiteen kanssa, jotta tulee monipuolisempaa kosteutusta. Kokeilin käyttää öljyä myös kerrostaen ennen tai jälkeen voiteen, mutten tykännyt sillä tavoin. Ja siksi öljy aamulla, että sen kanssa iho ei kiillä päivän mittaan. Hämmentävää. Voiteen kanssa alkaa kiiltää viimeistään iltapäivällä, oli sitten ”mattageelivoidetta” tai jotain täyteläisempää.

  Niin joo ja reissun päällä pelkistettynä ratkaisuna perusvoide monikäytössä: putsarina, voiteena kasvoista varpaisiin, hiuksiin latvahoiteena, sheivaukseen… Taipuu moneen.

  Olen yksioikoinen ja laiska :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   jota sekoitan perusvoiteeseen n. 50/50 % suhteella, koska osoittautui hieman kuivattavaksi ainakin näin talvikaudella.

   Onpa hyvä kikka :)

 20. 20

  Mari sanoo

  Aamulla puhdistusaine, hoitovesi, seerumit eli oma silmän ympärille ja toinen kasvoille ja voiteet perään.
  Illalla kaksoispuhdistus, hoitovesi seerumit ja voiteet ja usein vielä yönaamio kruunaa voitelut;)
  Lisäksi kuorin joka toinen pv dermalocigan sillä jauheella… Mikä tuli livboxilta.

 21. 21

  sanoo

  Oon koko alkuvuoden yrittänyt päättää mun illan ihonhoitorutiinia. En vaan saa tuotepäätöksiä tehtyä joten tällä hetkellä mennään simppeleimmällä linjalla sitten vuoden 2008 tms. Öljyputsari, jonka jälkeen geeliputsari (lähtee silmämeikkikin, inhoon vanulapulla ottamista ja teenkin sen vaan jos on oikeasti tosi paljon meikkiä. Sillon tähän tulee lisäksi silmämeikinpoistoaine/misellivesi). Silmänympärysvoide ja kasvovoide. That’s it. 4-5 tuotetta. Nyt hakusessa on seerumi, ja tuo Lumenen uutuustiiviste houkuttelee sinne alle vielä. Äh. Päätöksiä :D

 22. 22

  Pauliina sanoo

  En jaksaisi läträtä kovinkaan monella tuotteella jatkuvasti…

  Aamuin illoin käytän kasvojen pesuvaahtoa ja aamuisin päälle vain kosteusvoide ja silmänympärysgeeli. Iltaisin lisäksi öljyseerumia kosteusvoiteen alle ja mahdollisiin näppyihin näppyvoidetta.

  Ennen tykkäsin käyttää kasvovesiä sun muita, mutta oon todennut mun ihon voivan parhaiten, kun sitä hoitaa vähän vähemmän.

 23. 23

  Sanna R sanoo

  Aamuisin pärjään yleensä kasvovedellä, seerumilla ja kosteusvoiteella. Iltaisin taas hoidan ihoani nykyään pidemmän kaavan kautta, yllätyin kuin aloin laskemaan että juuri tuli käyettyä kymmentä eri tuotetta(!) – kaksoispuhdistus, kasvovesi, kukkaisvesi, tiiviste, seerumi, kosteusvoide, silmäympärysseerumi ja -voide + näppyjen hoitotiiviste. Tuotteiden kerrostaminen tuntuu hemmottelulta, mutta toisaalta en koe mitään käyttämistäni tuotteista turhanakaan. Ennen kuin olin itse kokeillut esim. Dabban kukkaisvesiä tai Lumenen tiivistettä olin pitänyt niitä ehkä turhakkeina, mutta nyt kun niitä on jonkin aikaa käytellyt en osaisi kuvitella olevani ilman niitä.

 24. 24

  sanoo

  Harottaako mun silmät nyt vaan aamusta vai onko tossa Drops of Youth Concentraten incissä eroja nettisivun (linkin kautta katsoin) ja sitten tuon sun pakettikuvan incin välillä? Kun mun silmät osuivat ekana incissä salisyylihappoon, mutta sitä ei nettisivujen inci-listassa kuitenkaan ole? Nettisivujen listasta näyttäisi puuttuvan myös ainakin Xanthan gum. Ja sen tarkemmin en nyt sitten jaksanut syynätäkään, ennen kuin aloin huutelemaan :D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   vai onko tossa Drops of Youth Concentraten incissä eroja nettisivun (linkin kautta katsoin) ja sitten tuon sun pakettikuvan incin välillä?

   Pitää muuten paikkansa, inceissä on vähän eroa. Kysynpä huvikseni TBS:ltä mistä tämä johtuu. Itse veikkaisin, että nettisivulle on jäänyt tiivisteen vanhemman version inci.

 25. 25

  maria sanoo

  Ai siksikö mulle on alkanu tulla ilmejuonteita otsaan… Käytän aamuisin yhtä (kosteusvoide) ja iltaisin kahta (pesu + kosteutus).

 26. 26

  Karoliina sanoo

  Itselläni menee kaksoispuhdistuksen ja kasvoveden jälkeen iltaisin kasvoille vaan mixi rasvaisemmasta ja kevyemmästä voiteesta ja aamuisin kasvoveden jälkeen silmänympärysvoide, öljy ja kasvovoide. En itse kyllä jaksaisi alkaa läträämään tosi monen eri tuotteen kanssa ja ennen kun nää tiivisteet ja hoitoöljyt tuli markettikosmetiikankin valikoimiin niin käytin puhdistuksen jälkeen ihan vaan kasvovoiteen.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   ja ennen kun nää tiivisteet ja hoitoöljyt tuli markettikosmetiikankin valikoimiin niin käytin puhdistuksen jälkeen ihan vaan kasvovoiteen.

   Lisämyyntitavoitteessa onnistuttu ;D

 27. 27

  jkv sanoo

  Useimmiten käytössä 4-5 tuotetta kerrallaan isommasta joukosta. Misellivesi, silmämeikinpoistoaine, puhdistusvaahto, kuorinta-aine, Lumenen hyaluronitehotiiviste, kosteuttava/kirkastava öljyseerumi ja kosteusvoide. Noista sitten valitsen sopivan määrän tarpeen, käytettävissä olevan ajan ja ”läträysfiiliksen” mukaan. Välillä mennään kahdella tuotteella, harvoin käyttöön pääsee kaikki kerrallaan, mutta niitäkin hetkiä on. Silmänympärysvoiteen voisi kyllä vielä tuohon repertuaariin lisätä, eikä olis mun mielestä vielä edes paha.

 28. 28

  simppa sanoo

  Aamulla huuhtasen kasvot lavuaarissa nopeasti ja sitten Biothermin paksumpi päivävoide (talvellta, kesällä ohuempi). Illalla pesen meikit suihkussa Acon puhdistusgeelillä ja laitan Biothermiltä seerumin, sy-voiteen ja Night Spa-voiteen. La tai su saunan jälkeen vielä Glamglown naamio. Arkisin yritän kerran (yleensä ke) kuoria kevyellä Yves Rocherin kuorinta-aineella nassun. Juhlailtoina pesen vahvemman silmämeikin ensin vanulla + Lancomen sillä kaksvärisellä mönjällä. Eli tuotteita päivittäin on 5 ja 2-3 tuotetta kerran viikossa :)

  Itse en vaan osaa pestä meikkejä pois maidolla/geelillä/vaahdolla pois pelkällä vanulla. Pakko saada huuhdeltua naama kunnolla ja hinkata puhdistusainetta veden kanssa naamaan :D Ehkä siks siinä onkin epäpuhtauksia ja kuivuutta kun se on ”liian puhdas”.

 29. 29

  Taina LS sanoo

  6: iltaisin: puhdistusgeeli, silmämeikinpoistoaine, kasvovesi, silmänympärysvoide, huulirasva ja yövoide.välillä vielä risiiniöljyä ripsiin ja kulmiin…

 30. 30

  Jenspa sanoo

  Ihanaa ihonhoitofiilistelyä :) Mulla on vaahtoava putsari millä pesen koko kasvot iltaisin (myös silmämeikki lähtee, kun en käytä vedenkestävää enkä muutenkaan arkena meikkaa kovin paljoa). Sen jälkeen levitän hiukan kookosöljyä kasvoille, paitsi silmänympäryksille erikseen omaa voidetta. Aamulla pesen yleensä pelkällä vedellä, laitan silmänympärysvoiteen ja kevyen kosteusvoiteen. Talvella saatan suihkia kosteuttavaa kasvovettä päälle, jos tuntuu että iho on kuiva. Tekisi mieli kokeilla jotain luonnonkosmetiikan seerumia :)

 31. 31

  Kissanainen sanoo

  Yleensä iltaisin käytän viittä tuotetta: ensin pesen meikin pois voidemaisella tuotteella, sitten kasvot pumppuvaahdolla, pyyhkäisen kasvovedellä ja päälle yövoide ja silmänympärysvoide. Lisäksi saatan joskus voimakkaampien meikkien kanssa käyttää silmämeikinpoistoainetta ja näpyille täsmätuotetta. Eli 5-7 tuotetta iltaisin. Tuon silmämeikinpoistoaineen käytössä olen erittäin laiska, pitäisi vähän kunnostautua asiassa…

  Aamuisin riittää 2-3 tuotetta. Yleensä huuhtelen kasvot vain vedellä, joskus käytän lisäksi pumppuvaahtoa tai kasvovettä. Sitten vain päivävoide ja silmänympärysvoide nassuun.

 32. 32

  Trin sanoo

  Aamuisin misellivesi, sy-voide, seerumi ja päivävoide. Illalla kaksoispuhdistus + silmämeikinputsari, kasvovesi, hoitovesi, seerumi ja yövoide/-naamio. Ei ole ongelma siis kerrostaminen. :)

 33. 33

  Minna sanoo

  Normiaamuina puhdistus kasvovedellä, sen jälkeen suihkaukset kukkaiskasvovettä, seerumia, sy-rasvaa ja kosteusvoidetta, 5 tuotetta. Jos iho todella kuiva niin seerumin päälle vielä kuiviin kohtiin tehokosteuttavaa rasvaa ennen kosteusvoidetta. Illalla (yleensä en käytä meikkiä) puhdistus vain misellivedellä (jos meikkiä niin puhdistusvaahdolla), sy-rasvaa ja yövoidetta. Kesällä varmasti kosteutusmäärä vähenee tai ainakin tuotteet kevenevät, muuten ei paljon eroa taida olla. Että aika montaa sitä tulee käytettyä kun oikeen laskee :)

 34. 34

  NG sanoo

  Hmm, vai on TBS lähtenyt mukaan tähän kerrostelubuumiin…

  Kuinka monta tuotetta itse kerrostelisin, no jaa – se riippuu tuotteiden koostumuksesta ja ihon tarpeista. Lasketaanko kosteuttava kasvovesi mukaan kerrostuksiin? Hyytelömäinen kasvovesi voitaisiin luokitella myös seerumiksi / hoitovedeksi. Sen lisäksi voisin silotella poskille vielä muutamaa hoitonestettä (Galactomyces, Aloe vera), sitten kosteusvoide ja lopuksi ehkä BB-cream. Johonkin väliin tulee vielä jokin hoitotiivistenäyte tai tippa öljyä…

  Yöksi jätän viimeisenä kasvoille hiukan ravitsevamman voideversion, tai sitten tarpeen tullen vain ihon hengittämään…

  • 34.1

   NG sanoo

   Puhdistusrutiiniin menee tietty toinen mokoma aineita, ehkä puhdistusöljy, silmämeikinpoistoaine, vaahtoputsari ja viimeistelyyn misellivesi.

  • 34.2

   Sanni sanoo

   Lasketaanko kosteuttava kasvovesi mukaan kerrostuksiin?

   Mun mielestä joo :)

 35. 35

  sanoo

  Ei mikään ongelma kuivaihoiselle! :D Tällä hetkellä kaksoispuhdistus + hiusrajan/korvien viimeistely misellivedellä, hoitoneste+öljy sekoitettuna, seerumi, sy-iholle seerumi+voide ja päällimmäiseksi vielä kasvovoide tai yönaamio.

 36. 36

  V sanoo

  Iltaisin neljää: Erisanin hajusteeton puhdistusmaito, Nivean hajusteeton misellaarivesi, Mossan kasvoöljymix ja Ole Hyvä -merkin hajusteeton ksylitoli-kosteusvoide (on muuten aivan loistavaa tavaraa!).

  Aamuisin sitten taas se misellivesi, jonka jälkeen kosteusvoide.

 37. 37

  Nimetön sanoo

  Käytän kahta tuotetta; tällä hetkellä puhdistukseen käytän Afrikan musta saippua -nestemäistä puhdistusainetta ja kosteutukseen jotain öljyä (esim. kookosöljy, hamppuöljy, manteliöljy tms.)

  -Maria

 38. 38

  Jonttu sanoo

  Tykkään omista aamu- ja iltakosmetiikkahetkistäni paljon, erityisesti vielä silloin, jos ei ole kiire minnekään. Ei haittaa yhtään, vaikka tuotteita olisi paljon (ympäristön kannalta tosin huono seikka), sitä kauemmin saa leikkiä. :)

  En voinut vastustaa kiusausta saada ihostani edes hieman paremman näköinen, ja tuossa pöydällä jököttääkin upouusi Lumenen hyaluronitiiviste. Eli yksi lisää, jee. :)

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Kerrohan sitten mitä tykkäät tuosta Lumenesta :) Jospa minäkin sen vihdoin kokeilisin ensi viikolla ^_^

   • 38.1.1

    Jonttu sanoo

    Eihän tuosta voi olla tykkäämättä. Ja tuote sopii kyllä kaikille, ja helppokäyttöinen (ei kykene varmaankaan tukkimaan ihoa eikä öljyjen tapaan voi jättää rasvaiseksikaan).

    • 38.1.1.1

     Ammi sanoo

     Mä nyt näköjään erikoistuin kommentoimaan tätä yli viikon takaista postausta :)

     Lumenen hoitotiiviisteestä havaintoa näytepussukan verran, joka riitti vajaan viikon käyttöön iltaisin laitettuna. Ihan miellyttävä eikä tahmaa ja tuntuu hoitavalta, mutta superefektiä en kuitenkaan huomannut. Useammalta taholta kommenteista olen käsittänyt, että heleyttävä tms. vaikutus on ollut välittömästi havaittavissa.

     Mielenkiinnolla odotan mahdollista postaustasi Sanni :) Toivottavasti inci:stäkin jokunen sana siinä. Ite jäin nimittäin miettimään, kun listassa iso osa aineksista mainitaan vasta fenoksietanolin jälkeen, joka käsittääkseni on säilöntäaine, joten loppujen ainesten suhteellinen osuus on kai melko pieni. Mutta ehkäpä yhteisvaikutus ratkaisee.

     • 38.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Mielenkiinnolla odotan mahdollista postaustasi Sanni :)

      Olen nyt muutamia kertoja kokeillut tuota Lumenen tiivistettä ja se on sellainen ”Nojoo, ihan kiva” -kokemuksen tuote. Pidän kuitenkin enemmän TBS:n DOY-tiivisteestä, se on iholla liukkaamman ja kosteuttavamman tuntuinen ja iho jää mukavamman tuntuiseksi. Mitään välitöntä heleytystä en Lumenen tiivisteen vaikutuksesta ole itsellä havainnut. Lumenen tiiviste jättää ihon hyvin nahkeaksi kuivuttuuaan, jopa sormiin jää sellainen ikävä nahkeus joka ei katoa ennenkuin kädet on pessyt tuotteen levittämisen jälkeen. TBS ei jätä tällaista nahkeutta.

 39. 39

  Anni sanoo

  Joskus kun ei jaksa panostaa, naamaan saattaa puhdistuksen jälkeen hieroa vain yhtä rasvaa.
  Mutta normaalisti nautin useamman tuotteen kerrostuksesta. Onhan se totta, että minulle myydään enemmän tuotteita, mutta mitä enemmän tuotteita käytän, sitä paremmalta iho näyttää (tai tulee raja tietty jossain vastaan :D). Käytän vaihtelevia määriä ihon päivittäisen kunnon mukaan, mutta parhaillaan menee 1-3 kasvovettä, paksumpi ”hoitovesi” (ajattelen aasialaisn termein, lotion…), sitten seerumeita, essencejä, mitä näitä tiivisteitä nyt onkaan, laitan aina useampia, plus kevyt emulsio ja rasvaisempi rasva, sekä päivisin aurinkorasva. Siihen vielä lisää 2 putsaria ja mahd. naamiot.

 40. 40

  Olivia sanoo

  Välillä en jaksa pestä kuin putsarilla enkä laita edes mitään voidetta nassuun. Menee vähän kausittain, nykyään putsari (pitää olla sellainen että yhdellä pesulla saa kaiken meikin pois, en jaksa kaksoispuhdistusta!) ja silmämeikinpoistoaine erikseen jos on meikkiä, sitten Lumenen hyaluronitiiviste ja kasvoöljy/kasvovoide. Kasvoveden käyttö on jotenkin jäänyt kun en koe hirveän tarpeelliseksi. Onko kasvovedellä muuta tehtävää kuin tasapainottaa ihon ph:ta? Ehkä hoitavia ominaisuuksia on mutta en koe tarvitsevani kun on kuitenkin kasvovoide. :D Ja nykyään tuo Lumenen hyaluronitiiviste joka kyllä vaikuttaa mahtavalta! Pärjään siis kolmella tuotteella, joskus menee viisi jos tarvii silmämeikinpoistoainetta ja viitsin käyttää kasvovettä. :)

  • 40.1

   Sanni sanoo

   Onko kasvovedellä muuta tehtävää kuin tasapainottaa ihon ph:ta?

   Toiset lähteet sanovat ettei se juuri vaikuta pH:hon. ;) Itse olen myöskin vähän sillä kannalla kaiken sen tiedon valossa mitä olen kuullut.

   Yleisesti kasvoveden tärkeimpänä funktiona pidetään puhdistuksen viimeistelyä, sillä ikäänkuin varmistetaan että iho on todellakin puhdas. Jos kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jää vielä likaa, tiedät että iho ei puhdistunut täysin –> uusi putsarikierros naamaan. Kasvovesi myös itsessään puhdistaa kevyesti, joten sen funktio on myös toimia hellävaraisena kevyen lian puhdistajana esimerkiksi aamuisin –> vie iholta pölyä, tyynyliinan nukkaa ja yön aikana erittynyttä talia ja hikeä.

   • 40.1.1

    Ammi sanoo

    Kiva saada omalle luulolleen vahvistusta ja osittainen synninpäästö kasvoveden käyttämättömyydelleni. Oon tätä aihetta välillä meinannut kyselläkin. Kiitos siis Olivialle esille ottamisesta :)

    Kun kerta pesen puhdistustuotteen vedellä poies, niin en kaipaa kasvovettä viimeistelyyn. Meikkinikin on kevyt – jos edes olen laittanut: silaus mineraalipohjaa ja ”silmämeikkinä” pelkkä 39-ripsari (Clinique, muut kokeilemani eivät joko ole pysyneet hyvin tai ovat peseytyneet epäsiivosti), joten perusputsari riittää mainiosti. Todennäköiseseti olisi eri tilanne, jos käyttäisin pois pyyhittävää tuotetta ja/tai runsaampaa meikkiä.

    Aamupuhdistukseen olen putsarin tilalle välillä yrittänyt pelkkää kasvovettä, mutta en ole tuotetunnultaan miellyttävää löytänyt. Kokeilemistani on jäänyt tahmean nahkea pinta tai sitten iho kiristelee, vaikka kuinka supernopeasti laittaa kosteusvoiteen.

    Vuodenajan ja välillä selittämättömienkin tekijöiden vaikutuksesta pintakuivasta sekaihosta korppuun vaihteleva naamani varmasti kyllä tykkäisi aamupuhdistuksen keventämisestä. Ehkäpä yritän taas. Anteeksi kun rönsysin jälleen kilometripostin. Mutta saa vinkata, jos joku tietää hyvän tuollaiseen käyttöön sopivan kasvoveden :)

    • 40.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aamupuhdistukseen olen putsarin tilalle välillä yrittänyt pelkkää kasvovettä, mutta en ole tuotetunnultaan miellyttävää löytänyt.

     Kokeiles tuollaista hoitoveden nimellä myytävää :) Melvitan Extraordinary Water on myös erittäin hyvä.

     • 40.1.1.1.1

      Ammi sanoo

      Mietinnästä pikaisesti toimintaan – päädyin Lacto linen kasvoveteen. Ajatuksena kun varsinaisen hoitoveden käyttö ensisijaisesti puhdistukseen olisi tuntunut tuhlaukselta, päätin kokeilla tavallisella kasvovedellä.

      Sen mitä inci:stä luulen ymmärtäväni, vaikutti Lacto linen koostumus hoitavalta ja ihon kosteutta säästävältä. Ja ensivaikutelma on kyllä hyvä: ei tee kiristävää pintaa eikä jätä tahmeaksi. Kotimainen ja edullinenkin vielä, jee. Ei ehkä ylellisintä luksusta, mutta saatoinpa löytää kaipaamani aamupuhdistajan.

 41. 41

  Sanna sanoo

  3-5 tuotetta hmmm verrattuna muihin hieman vähän. Iltaisin Body Shopin Youth-rangen puhdistusvaahto 1-2 kertaa ja sitten Aloe-sarjan yövoide ja silmänympärysvoide Nuxelta. Välillä laitan myös Body Shopin Youth-tiivistettä (luulin muuten, että tämä oli se seerumi) yövoiteen alle. Välillä saatan myös iltaisin lappaista Micellar-vettä tai kasvovettä puhdistuksen jälkeen. Aamulla puhdistus, silmänympärysvoide, Drops of youth-tiivste ja Aloe vera-sarjan päivävoide ja Cliniquen BB, missä suojakerroin.

  Kellä on aikaa käyttää 9 tuotetta! Huh! Kaksoispuhdistusta olen nyt alkanut harkitsemaan, kun myyjä suositteli Body Shopissa kamomilla-puhdistusöljyä tuon Youth-puhdistusvaahdon lisäksi. Toisaalta olen myös miettinyt, olisiko hyvä ostaa se Mia2-puhdistusharja…saisiko sillä vielä puhtaammaksi ihon…:)

  Kolmekymmentä + ihon hoito on kyllä erilaista. Arkisin yritän pitää tarkat rutiinit ihon puhdistuksessa ja hoitaa ihoani, sillä se on myös kovin herkkä reagoimaan. Nyt tuo Body shopin Aloe vera-sarja on ollut tosi hyvä rauhoittamaan ihoani. Ihoni tykkää myös Drops of youth-tiivisteestä, se kosteuttaa sekä kirkastaa hyvin ja sopii mukavasti yhteen Aloe vera-sarjan voiteiden kanssa.

  • 41.1

   Sanni sanoo

   Täytyy sanoa että olen vähän yllättynyt kuinka paljon ”kerrostelijoita” teistä löytyykään..! :)

 42. 42

  Elsa sanoo

  Hui ku paljon osalla tuotteita käytössä… Naaman pesuun saippuaa, afrikkalaista mustasaippuaa tai jotain muuta hellävaraista ekoa. Kosteutukseen monoi- tai arganöljyä. Yöksi vielä voidetta, yleensä santen granattiomena. Talvella pakkasilla samaa voidetta mutta päiväversiota. Ja kuivaihoinen olen.

 43. 43

  Santtu sanoo

  Tätä lukiessa rupesi naurattamaan ihan ääneen, kyllä ovat mainosmiehet hykerrellen käärineet taalat taskuihinsa kun ovat saaneet uskoteltua naisten tarvitsevan TAAS uuden ja uuden ja uuden tuotteen naamariinsa lätkittäväksi. :D :D Ihanko te OIKEASTI uskotte että naaman moneen kertaan pesemällä tai silmänympäryksille OMAA seerumia (tässä kohtaa pääsi huutonauru) laittaessanne saatte jotakin oleellista lisähyötyä? :D ”Silmänympärysseerumin” lisäksi tämä mikä-lie ”hoitovesi” aiheutti toisen huutonaurukohtauksen! :D :D Anteeksi nyt vain, monihan tästäkin kommentista varmasti nostaa metelin kun ihan oikeasti uskoo noihin juttuihin, mutta siis really?! REALLY?!? :D :D :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.