Teemaviikko: Kuopio!

Astuin junasta viime tiistaiaamuna tutulla asemalla. Kävellessäni märän sohjon läpi minulle niin rakkaita katuja, ajatus oli yhtäkkiä päässäni.

Minä haluan kirjoittaa Kuopiosta.

Kuopiossa_IMG_5244

Ja niin minä teen. Tervetuloa Karkkipäivän vieraaksi Kuopioon :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä olen kuopiolainen, syntynyt Kuopiossa. Samalla en kuitenkaan koe olevani vahvasti savolainen. Kumpikaan vanhemmistani ei ole Savosta, vaan heidät toi aikoinaan Kuopioon työ. Meillä ei kotona puhuttu savon murretta eikä vaalittu mitään savolaisia perinteitä. Toki savolainen puhenuotti tarttui minuun koulussa ja ystäviltä, ja aika pitkään Kuopiosta muutettuanikin käytin vielä ”myö”-sanaa (= me). Se oli tiukassa! :)

Nykyään enää tietty tapa venyyyyttää sanoja paljastaa, että olen alunperin täältä päin. Ja ”heleevetti” kuuluu tietysti sanoa juuri noin. Ai niin, ja sanonhan minä ”Elä” kun muut sanovat ”Älä”. ”Elää viiti….!”  :)

Kuopiossa_IMG_5253

Muutin Kuopiosta ensin vuonna 2000 opiskelemaan ja lopulta pysyvästi vuonna 2003.

Parikymppisen Sannin ja Kuopion suhde oli tyypillinen nuoren ihmisen ja hänen synnyinkaupunkinsa välinen suhde. Täytyy päästä pois, liian pieni paikka, tää on jo niin nähty… Mutta minun tieni eivät lopulta vieneetkään Helsinkiin tai Tampereelle, jonne suunnilleen joka toinen savolaisnuori haaveili muuttavansa. Kohtalo vei minut jonnekin ihan muualle, kauas suurten kaupunkien äksönistä. Tiedättekin minne. :)

Mutta tällä viikolla tähtenä on Kuopio. Vanha kunnon Kuopijo. Ihmisen pitää saada etäisyyttä tiettyihin asioihin ja paikkoihin, jotta voi löytää ne taas ja alkaa arvostaa. Minulle ja Kuopiolle on käynyt juuri niin. Moneen vuoteen en käynyt täällä kuin suunnilleen jouluna ja juhannuksena. Nyt tänne on kiva tulla, ja tulen mielelläni.

idKuopiossa_IMG_5445

.

Tori_IMG_5253

Teemaviikon ensimmäisen päivän aiheena on Kuopion sydän; Tori.

Kuopiossa_IMG_5417

Kuopiolainen jakaa torin mielessään sivuihin, jotka taas ovat omia alueitaan.

Kuopiossa_IMG_5426

Läntistä sivua hallitsee Sokos.

Sokos on ollut minun tavarataloni numero 1. Hankin täältä suunnilleen kaiken vaatteista CD-levyihin ja meikkeihin. Kosmetiikkaosaston jokainen neliösentti oli tuttu, kävin siellä teini-iässä lähes joka ikinen päivä.

Sokoksen kongi oli, ja taitaa olla edelleen, Kuopion yleisin tapaamispaikka. Me tykättiin kaveriporukalla istua tuon kuvassa oikealla näkyvän parkkihallin sisäänkäynnin seinustalla. Siitä pystyi hyvin pitämään silmällä keitä tuttuja ”Sokkarin kongissa” liikkui.

Kuopiossa_Sokos_kosmeosasto

Hyllyt ovat vaihtaneet paikkaa moneen kertaan eikä kemppariosasto muistuta enää ollenkaan nuoren Sannin aikoja, mutta kyllä täällä edelleen viihtyy hipelöimässä…. :)

Shampoohyllyt olivat teini-Sannin rakkain paikka. Ja hajuvesiosasto….

Kuopiossa_IMG_5439

Itäistä sivua dominoi Anttila.

Anttilan ohi torin kohdalla kulkeva alue Puijonkadusta on muuttunut kävelykaduksi sitten minun Kuopio-vuosieni. Koko torin ympärysalue elää muutoksen aikaa, ja tuntuu, että aina näyttää taas vähän erilaiselta kun tulen käymään.

Kuopiossa_Anttila

Anttilan kosmetiikkaosasto oli myös vakiohengailupaikkoja mutta ei pärjännyt valikoimansa puolesta Sokokselle, enkä useinkaan ostanut sieltä mitään. Anttilan ruokaosasto sen sijaan sai roposeni, samoin leluosasto josta kävin ostamassa poneja – niin lapsena kuin vähän aikuisempanakin :)

Kuopiossa_IMG_5421

Itäsivulla on myös kauppakeskus Sektori. Samoin tämä rakennus kuului paikkoihin, joissa teini-Sanni kavereineen tykkäsi maleksia. Saatoimme viettää aikaa esimerkiksi menemällä Sektorin maisemahissillä ylös ja alas, tiiraillen ihmisiä ja mahdollisia tuttuja hissin ikkunoista… Voi teinejä. Sektorissa oli myös suosittu kahvila, mutta kahvilat eivät, erikoista kyllä, olleet tuohon aikaan nuorten hengailupaikkoja. Ainakaan minun kaveripiirissäni.

Meidän vakkaripaikkamme sen sijaan oli Soksen vieressä sijaitseva Rosso. Siellä istuttiin joka päivä. Suosikkitilattaviin kuului pizzan ohella häränlihapatonki ilman häränlihaa. Tämä on jäänyt vahvasti mieleen. :) Monikaan ystävistäni ei syönyt lihaa, ja tilasimme tuon kyseisen patongin aina lihattomana. Muistaakseni siinä oli jokin vastustamattoman hyvä kastike, minkä vuoksi emme valinneet vegepatonkia. ^_^

Kuopiossa_IMG_5422

Pohjoista reunaa hallitsee Kaupungintalo. Tällä paikalla, nyt tyhjällä torikiveyksellä, seisoi ennen kesät talvet esiintymislava. Lava kuului myös meidän ehdottomiin vakkaripaikkoihin. Siellä sitä istuttiin vetämässä röökiä ja olemassa ”cooleja”. Loistava paikka joka tarjosi sateensuojan ja esteettömän näkymän torin yli – tärkeää kun haluaa vaania ohikulkijoita. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eteläisellä reunalla seisoo Kauppahalli, yksi Kuopion rakastetuimpia rakennuksia ja kohtaamispaikkoja. Tämä puoli ei ollut meidän suosiossa teini-ikäisinä. Ilmeisesti pidimme Kauppahallia ”tätien mestana”.

Minä tykkäsin kyllä vähän salaa käydä fiilistelemässä Kauppahallin Maustesopissa, jossa oli Kuopion paras teevalikoima. Haaveilin pitkään pääseväni jonain päivänä Maustesoppiin töihin. :) Olin kovasti viehättynyt ajatuksesta myydä mausteita ja teetä.

Kuopiossa_IMG_5436.JPG

Toripöydät ovat kuopiolainen instituutio. Ennen vanhaan ne olivat katettuina ympäri vuoden ja kesäisin täynnä istuskelevia ihmisiä. Nyt pöytien kannet ovat säilössä ja ainoastaan torimyyjien käytössä.

Kuopiossa_IMG_5432

Alla kuvia torilta 90-luvun alkupuoliskolta, taidetaan elää vuosia 1994-1996.

Kuopio_ysarinuoret

Ylin kuva: auringossa pysäköintihallin sisäänkäynnin seinustalla.

Seuraava kuva: torin yössä (tietysti toripöydillä <3)

Seuraava kuva: Sokoksen kongissa

Alin kuva: torin lavalla. Mun pusero…!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä ensimmäinen pala minun Kuopiotani (ja kuvassa yksi tärkeimpiä paloja, rakas ystävä Mili <3).

Toivottavasti jaksatte mukana tällä vähän erikoisemmalla teemaviikolla :)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olipas mukavaa luettavaa näin kuopiolaiselle :) Enpäs tiennytkään että olet täältä suunnalta kotoisin! Pitäisi itsekin kirjoitella rakkaasta kotikaupungista vähän useammin. Lupsakkata viikon alkua! ;)

 2. 2

  sanoo

  Ihania kuvia, Sanni! Kuopio on yksi sellainen kaupunki, jossa tekisi mieli käydä kesällä :) Tosi, tosi kiva postaus!

  Ja tykkäsin sun ”päivän asusta”..! Erityisesti huivista, säärystimistä ja ihanan pehmoisen näköisistä korvalapuista :)

  Terkkuja tutulle punapäälle! <3

  • 2.1

   sanoo

   Kiitosta terkuista :) tervetulloo käymään, vaikka pikku Hippusta moikkaamaan!

   No niinpä muuten onkin se tanssilava hävinnyt! Näin se kaupunki muuttuu eikä sitä pysy mukana. Ennen asuin mm. Inkilänmäellä, Männistössä ja parissa eri osoitteessa keskustassa. Kaupunki on siis tullut tutuksia kävellen ja varhaisaikuisiässä. Kuopiostahan en ole kotoisin vaan ihan sisä-savosta. Nykyään kun asuu kauempana niin ei tule niin kaupungilla käytyä mutta rakas paikka on <3

  • 2.2

   Sanni sanoo

   Ja tykkäsin sun “päivän asusta”..!

   Niin määkin :) Lime + violetti = <3

   Punapää suattaapi näkyä blogissa vielä lisääkin tällä viikolla :)

 3. 3

  Sannak sanoo

  Voi että! Nyt tuli ihan hirvittävä matkakuume Kuopioon. Siitä on ihan hirveästi aikaa, kun olen viimeksi käynyt. Jotenkin se kaupunki vaan on vienyt palan sydäntä. :)

 4. 5

  sanoo

  IIH! Kuopio <3

  Pieni pala rakkautta. Itse asuin siellä vain pari vuotta ja vaikka sillon sieltä mielellään Tampereelle muuttikin, niin sinne jäi silti se pieni osa miusta ja voi sitä onnea kun siellä pitkästä aikaa kävi! Tunsi olevansa kotona (:

  Innolla odotan kyllä tälle sarjalle jatkoa ^^

 5. 7

  Tiitu sanoo

  Olipas kiva kirjoitus! Aivan samanlaisia fiiliksiä itsekin koin kun kymmenen vuotta sitten muutin täältä pois. Vuosi sitten muutin takaisin ja voi tätä onnea. Lähes päivittäin mietin ulkona tallustellessa, että voi kuinka rakastan tätä paikkaa ja olen täällä onnellinen. Kannatti ottaa etäisyyttä ;)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Ei ole ollut kosmetiikkablogi enää aikoihin :) Tsekkaa kuvaus sivupalkista.

   • 8.1.1

    nnn sanoo

    Minä olin juuri tulossa kirjoittamaan, että ihana postaussarja taas <3 Minusta on ihanaa, että Sanni kirjoittaa vaihtelevista aiheista ja aina todella "asiaan paneutuen" ja tunteella. Ihan mahtavaa! :) Miksi pitäisi kirjoittaa vain yhdestä aiheesta, jos on useasta aiheesta _oikeasti_ järkevää sanottavaa! Helppohan sitä on lukijan skipata ne osa-alueet, jotka ei kiinnosta.

    Minusta bloigisi lukeminen on vähän kuin lukisi laadukkaiden lehtien pitkiä reportaaseja. Eli tosi jees!

    • 8.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kiitos nnn :)

     Minä tykkään blogistani tosi paljon nyt kun se on löytänyt muotonsa kauneusaiheiden, ruoan ja matkailun yhdistävänä kokonaisuutena :) En jaksaisi motivoitua enää yhdestä aihealueesta kirjoittamiseen, se olisi tylsää. Kun kirjoittaa useasta aiheesta niin kiinnostus kaikkia kohtaan säilyy :)

 6. 9

  Maijjuhei sanoo

  Voi ei, tämän teemavikon aikana ikävä Kuopioon kasvaa varmasti järettömiin mittasuhteisiin. Itse asuin Kuopiossa reilut neljä vuotta opiskelujen merkeissä ja vaikka oon ollu poissa vaan puolisen vuotta, on sinne välillä ihan järettömän ikävä. Asuin keskustassa sataman puolella, joten keväisin ja kesäisin käytiin koiran kanssa satamassa jakamassa pehmis :) Loppuajan asustin Niiralassa Valkeisen rannalla ja oon niiiiin rakastunut Valkeisen ympäristöön. Kuopion keskustaki on kesällä niin älyttömän nätti. Tulevaisuudessa tulen varmasti palamaan monasti Kuopijoon, vaikka vaan vierailemaan :) Nyt innolla odottaen mitä uutta opin Kuopiosta blogisi kautta!
  ps. Kerkesin näkemään vanhan sokkarin kongin ja siitä vähän katosi entinen tunnelma uudistuksen myötä! Voin vain kuvitella millanen teinien hengailupaikka seki on aikoinaan ollu. Kerkesin muutenkin näkemään keskustan muutokset ja ite tykkäsin siitä vanhasta vähän enemmän.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Valkeinen on kyllä minunkin lempialuettani, lampi ympäristöineen on onnistuttu kunnostamaan aivan fantastisesti sitten 90-luvun.

   Totta tuo mitä sanoit kongista – ei siellä enää remontin jälkeen ole samaa henkeä jäljellä, vaikka varmasti suosittu treffipaikka onkin :) Entinen karu ”tuulitunneli” oli jotain ihan muuta kuin uusi hygieeninen ”keskustan olohuone” -kongi. :)

 7. 10

  Tarja sanoo

  Tuli vastustamaton halu päästä Kuopioon! Sukulaisia siellä päin onkin ja muutamaan otteeseen on Kuopiossa tullut käväistyä. Ehkäpä ens kesänä kotimaan matkailua sitten :)

  Mukavaa reissua!

 8. 11

  sanoo

  Hei mahtia tämmönen Kuopio -teemaviikko! Itse olen Kuopiossa asunut hieman vajaa neljä vuotta ja kaupunki on kyllä ihan loistava paikka!

 9. 12

  sssara sanoo

  No ei hyvvee päivvee, haaskoo kuulla että sinännii oot savossa asustanna! Itennii Kuopijossa asustan :) Haha, ei vaan, kiva lukea joskus postauksia blogeissa muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta !

 10. 13

  KizzKizz sanoo

  Me <3 Kuopio too! Retki Kuopioon on must-juttu ja traditio joka kesä. Tori ja Martta-kahvilan munkkikahvit, satama-alue, Viinijuhlat, arkkitehtuuri joka on kaunista perinteistä ja tyylikästä modernia sujuvasti yhdessä… Mutta parasta on ihanat, iloiset ihmiset! Ja Kuopiossa paistaa aina aurinko!!

 11. 14

  pussukka sanoo

  Heh vai olet sinä naapurista kotoisin? Itä-Suomen tyttöjä. Tiältäpä ne taittaa parraat helemet löyttyykkin, vae mittee oot mieltä?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tiältähän ne, tiältähän ne :)

   Tiälä kun kasvoo ja kuuntelloo ku immeiset huastelloo niin muan leppoesasti niin ei voe paljjoo pipo piätä kiristöö. :)

 12. 16

  ella sanoo

  Tämäpä oli yllätys ja kylläpä kelpaa katsella näitä maisemia! Olen syntynyt Kuopiossa, ja Maustesoppi oli muksuna minunkin unelmatyöpaikkojeni listalla. On se maaginen paikka :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Maustesoppi oli muksuna minunkin unelmatyöpaikkojeni listalla.

   Eikäh! :) Parasta!

 13. 17

  Eeppi sanoo

  Tää on tosi hämmentävää! Olen aina ajatellut, että olet läntisemmästä Suomesta kotoisin. Oma kotikuntani kuuluu nykyään myös Kuopioon, joten maisemat ovat tosi tuttuja. :)

 14. 18

  KittyKat sanoo

  JEE KUOPIO! <3 Minakin olen siella syntynyt, mutta ikava kylla en ole siella n. 30 vuoteen asustanut, mutta sukulaiset kun on sielta pain, olen siella tasaisin valiajoin kaynyt. MUTTA suunnitelmissa on palata sinne tulevaisuudessa vahan pysyvamminkin.
  Voi etta, melkein tippa linssissa katselin postauksen kuvia. Joka paiva on sinne ikava. Itse kavin Kuopiossa joulun aikaan sukulaisissa ja muutenkin hengaamassa ja oli kylla niin mukavaa! Eikos se Sokkarin kongi ole nyt vahemman kongi kuin silloin joskus? Siina on nykyaan se kahvila ja kaikki… ennen oli vaan tosi, tosi kylma ja tuulinen "putki". Ja muistan kun pienena Anttilan katolle ajo oli ihan mahtava kokemus! Siis se oli NIIN korkealla ja NIIN jyrkka!! Ihan wau… :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Eikos se Sokkarin kongi ole nyt vahemman kongi kuin silloin joskus?

   Näinhän se on. Sivistynyt ja hygieeninen :) ”Tuulinen putki” on aika osuva sana kuvaamaan vanhaa kongia.

   Ja ihan samaa mieltä Anttilan katosta…! Whuuu mitkä maisemat..! :)

 15. 19

  sanoo

  Nyt on jo pöly kai sen verran laskeutunut, että kykenen näitä lukemaan. Nim. puolisen vuotta sitten Kuopiosta poismuuttanut. ;) Asuin siellä 6,5 vuotta opsikelun perässä – kutakuinkin sen ajan kun valtaisa toriremonttikin ja koko keskustakaaos kesti. Se kai osaltaan vaikutti siihen, etten keskustaan tykästynyt vaan tein hankintani aina muualla vieraillessani (ja Matkuksessa sen avauduttua). Nythän nuo kaupunkimaisemat näyttävät ihan hyviltä. Toki onhan se myös viihtyisämpi, esimerkiksi tuo Sokoksen kongi oli aikaisemmin pelkkä virtsanhajuinen ja tupakansavuinen pimeä tunneli, mutta nyt katettuna jopa viihtyisä. :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mulla on vielä Matkuskin kokematta…! :)

   Totta kyllä että torialue oli aika kamalan näköinen remontin aikaan, ja tuntui ettei se monttu koskaan katoa. :) Nyt keskustan tutut kasvot ovat takaisin…. tutut, pimpattunakin :)

 16. 20

  NG sanoo

  Rakas Kuopio… vierailupaikka!
  Sokos on tosiaan kosmetiikkaparatiisi, hajuvesiosasto on upea..

 17. 21

  Daada sanoo

  Hassua, olemme samoihin aikoihin olleet toripöydillä viettämässä iltoja

 18. 22

  nipsuu sanoo

  Siis mistä mulle on tullut mielikuva, että olet kotoisin laihialta? Oletko joskus asunut siellä? Ja jotenkin olen luullut, että asut nyt Tampereella ja Ahvenanmaalla.. Saako kysyä mikä on kotikuntasi täällä mantereella?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Siis mistä mulle on tullut mielikuva, että olet kotoisin laihialta?

   Äitini on sieltä :) Siksi puhun aina laihialaisesta kasvatuksesta :D

 19. 23

  Anna sanoo

  Asun täällä Jyväskylässä ja sanon aina ”Elä” ja ”myö”. Sisäisesti savoilainen?? :D :D

 20. 24

  HeidiKR sanoo

  Hah! Mieki olen asunu Kuopiossa pari vuotta opintojen takia! :) Ja, niin hassulta kuin se nyt kuulostaakin, olen eksynyt Kuopion torille! XD Ah aikaa ennen intternetkännyköitä. Sillon piti soittaa äiteelle että se opastais miut oikiaan suuntaan torilta.

  Ihan paras kesäkaupunki ja harmittaa etten sillon vielä ymmärtänyt juoksun päälle mitään, olis nimittäin ollu ihan parhaat juoksumaastot! <3

 21. 25

  Norttis8ans sanoo

  Kuopio on rakas paikka! Ryöväsin sieltä itselleni savolaisen miehen, ja vein hänet mukanani pohjoisempaan. Oon innoissani teemaviikosta! :)

 22. 26

  Miira sanoo

  Ihana juttusarja!
  Kuopio on aina ollut myös minulle rakas kaupunki, vaikka en ole siellä itse asunutkaan. Sen sijaan siellä ovat asuneet isovanhempani, joiden luona olen viettänyt elämäni aikana paljon aikaa. Kun toinen vanhemmistani oli pitkään sairaalassa, menin Kuopioon ensimmäistä kertaa yksin junalla ollessani 6-vuotias. Siihen aikaan sitä ei kai pidetty mitenkään hirveän ihmeellisenä. Mummo ja pappa tulivat asemalle vastaan ja pitivät hyvää huolta minusta monta viikkoa. Siitä eteenpäin halusin viettää joka vuosi osan kesä- ja hiihtolomista Kuopiossa, josta sain myös uusia kavereita.
  Kohta kolme vuosikymmentä siellä on nyt käyty junalla, autolla tai lentäen. Perheen kanssa tai itsekseen. Joka vuosi on päästävä Kuopioon vähintään kerran pari. Seuraavat junaliput on nytkin jo ostettuna! :-)

 23. 27

  Elisa sanoo

  Oi, Kuopio <3 Mun lempparikapunki maailmassa. Asuin siellä 6-vuotiaaksi asti, kunnes muutin muualle Savoon ja myöhemmin opiskelemaan pääkaupunkiseudulle, missä asun edelleen. Olen päättänyt, että sitten jos/kun saan omia lapsia, muutan takaisin Kuopioon. Se on hyvä paikka lapselle kasvaa, ja haluan lapsistani savolaisia :D Vielä pitäisi saada tuo lievästi ehdotustani vastustava espoolainen mieheni taivuteltua :)

  Onpa kiva lukea Kuopiosta sinun silmin :)

 24. 28

  j sanoo

  Kuopio ♡♡ Olin kanssa viikko sitten käymässä taas kotona Kuopiossa ja näinkin yhteistä Ateenan kaveriamme T:tä ja yllätyin kun tuli puheeksi, että olet Kuopiosta kotoisin!!! Jotenkin aina olettanut, että jostain ihan muualta :D Mutta kiva tää teemaviikko ja mahtavaa nähdä omat kotikulmat näin postauksien muodossa. :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   ja näinkin yhteistä Ateenan kaveriamme T:tä

   Aiiii sä olet se henkilö…! :) Tiina kertoikin sinusta! :) Mekin nähtiin viime viikolla. Välillä ihan naurattaa kun maailma on niin pieni, kaikkialla on ihmisiä jotka tuntevat jonkun tuttusi jotain kautta…! ^_^

 25. 29

  Memmuli sanoo

  Olipas oikein hyvän mielen postaus! Ikinä en ole Kuopiossa käynyt, mutta Kauppahalli näytti suloiselta ja siellä olisi varmasti mukava käydä jokin kesä ihmettelemässä. Murre on ihana ja se muistuttaa vahvasti kaikista lomista, jotka on Keski-Suomessa tullut vietettyä.

  Hassua millainen tuttuuden tunne mut valtasikaan postauksesta ja kaikkien kommenteista. Olin jo kirjoitamassa pitkää ja melko yksityiskohtaista tarinaa, aivan kuin olisin kavereilleni kertonut.

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Hassua millainen tuttuuden tunne mut valtasikaan postauksesta ja kaikkien kommenteista. Olin jo kirjoitamassa pitkää ja melko yksityiskohtaista tarinaa, aivan kuin olisin kavereilleni kertonut.

   Ihana <3

 26. 30

  hessu sanoo

  mieluisa teemaviikko! ite kotosin nilsiästä ja nykyäänhän sekin (valitettavasti,heh) kuuluu kuopioon, tosin hyvä paikka kuopiokin on! oletko itse sattumoisin nilsiään ikinä eksynyt? :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Olen käynyt Nilsiässä pari kertaa :) Viimeksi Tahkolla pari vuotta sitten kaverin synttäreillä. Tuli lasketeltua ekaa kertaa sitten yläasteen..! ^_^

 27. 31

  Plaz^ sanoo

  Kohta 28 vuotta (koko ikäni) tässä kaupungissa takana, enkä vaihtaisi. Kaikki yllä mainitsemasi asiat on niiiiiin tuttuja: kongi, toripöydät yöaikaan jne. jne. Tosi kiva teemaviikon aihe, vaikka tuskin mitään uutta tulee itselleni ilmi. Enpäs ole ennen tajunnutkaan miten paljon pidän kotikaupungistani :)

 28. 32

  Johanna sanoo

  Aa, mitä ihanaa nostalgiaa! Ollaan melkolailla saman aikakauden lapsia, ja muistan kyllä elävästi toripöytien ja torilavan aikakauden.
  Itse olen paluumuuttaja, muutin takaisin Kuopioon viitisen vuotta sitten, oltuani kuusi vuotta poissa.
  On se vaan ihmeellistä, miten hassuja yhteensattumia lemppariblogien pitäjistä voi löytyäkään – minäkin keräilen poneja! Otan kyllä hihasta kiinni jos tulet kaapunnilla vastoon! :)

 29. 33

  Novelle sanoo

  Huippu teemaviikko! :) olen nimittäin muuttamassa Kuopioon ja kaupunki on ihan vieras.

 30. 34

  anonymous sanoo

  no kyllä varmana jaksetaan, tai minä ainakin jaksan! mielestäni paikkakuvauksesi ovat ihastuttavia ja eloisia ja niissä on juttuja, joita ei välttämättä tulisi huomanneeksi tai ajatelleeksi (esim. toripöytäasia!). vaikken kuopiosta olekaan kotoisin, on siellä tullut nuorempana vietettyä paljonkin aikaa ja jotenkin lämmöllä muistelen sitä. mielestäni kuopio on leppoisampi kaupunki kuin jotkin muut suuruusluokaltaan vastaavat suomen kaupungit :) pakko sanoa jälleen kerran: sympaattinen ja kiva postaus! ja noi vanhat valokuvat on niin hauskoja, voi 90-lukua… :D

 31. 35

  Tarja kivinen sanoo

  SAVOSSA ON SUOMEN SYDÄN!
  Mielenkiintoinen tarina savosta ! Tyttäreni nimi on myös Mili ei vissiin monta Suomessa.

 32. 36

  Emma sanoo

  Minä odotan ainakin innolla Kuopio-postausten jatkoa, sillä muutan syksyllä Kuopioon opiskelemaan. En kuitenkaan ole käynyt kaupungissa ikinä, koska tein pääsykokeetkin muualla. Lisätieto tulevasta asuinpaikasta tulee siis enemmän kuin tarpeeseen! :)

 33. 37

  Taija sanoo

  Ihana postaus, nuoruuskuvat kruunaavat kokonaisuuden kivasti! :)

  Myös minulle Kuopio on äärimmäisen rakas, ja tavoitteena olisi valmistumisen jälkeen pikkuhiljaa suunnata sitä kohti ja asettua aloilleen. Kuopio oli paikka, jossa pienenä käytiin vanhempien kanssa ’ison kaupungin’ shoppailukierroksella. Myöhemmin läheisiä alkoi muuttaa Kuopioon ja pikkuhiljaa löytyä sieltä – tärkeimpien joukossa tietty avomieheni, jonka mukaani nappasin Keski-Suomeen vuoden aktiivisesti Kuopiossa pyörittyäni. Oi Kuopio, sinne on päästävä!

 34. 38

  mari sanoo

  Jeee, hihkaisin ihan ääneen innosta kun huomasin että omasta kotikaupungista teemaviikko! :D Niin kiva lukea ja nähdä juttuja jonkun toisen näkökulmasta :) Itse olen asunut täällä vasta kolmisen vuotta mutta tuntuu jo niin rakkaalta paikalta.

 35. 39

  Hanna sanoo

  Ei oo todellista, mähän tiedän sut! Oon lukenut tätä blogia säännöllisen epäsäännöllisesti mut en jotenkin osannut yhdistää nimen ja aikuisiän kuvien perusteella. Tunnistan myös aika monta noista sutatuista tyypeistä, ja en oo ihan varma mut saattaa olla et tossa eka kuvassa on mun ihana yläastepermanentti. :D :D

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Hehheh, moi vaan Hanna! :) Mäkin muistan sut oikein hyvin (olen bongannut sut nykyisellä nimelläsi Naamakirjasta kaverin kaverilistalta :)).

 36. 40

  sanoo

  Kylläpä tuntui tutulta selostuksesi torin ympäristöstä. Tuli ihan omat teiniajat mieleen. Vähän myöhemmin kuin sinä hengailin minä noilla samoilla paikoilla ja tehden juurikin noita samoja asioita. Hämmästyttävän paljon sitä näkikin aina tuttuja hengaillessaan Sokkarin kongilla. Nykyisin siitä läpi kulkiessani, ei tule enää ketään tuttuja vastaan. Toki eihän sitä enää siellä aikaansa vietäkkään. :D

  • 40.1

   Sanni sanoo

   Vähän myöhemmin kuin sinä hengailin minä noilla samoilla paikoilla ja tehden juurikin noita samoja asioita.

   :) Mahtavaa! Siis jotenkin niin hauskaa kuulla ^_^

 37. 41

  Heta sanoo

  Vau olipa ihana ylläri tämä postaus! Asuin Kuopiossa viime syksynä viikon ajan kun muutin sinne opiskelujen perässä, mutta tajusin etten ollut ollenkaan valmis opiskelemaan joten muutin takaisin tänne pohjanmaalle :D Kaupunki teki silti minuun lähtemättömän vaikutuksen kauneudellaan ja kaipaan sinne usein. Kesällä on aivan pakko päästä käymään edes pariksi päiväksi <3

  En olisi kyllä osannut arvata että sinä olet savosta kotoisin :) Mutta näitä postauksia saa kyllä mun puolesta tulla lisää!

 38. 42

  Ann sanoo

  Aiii ihana Kuopio, kamala ikava! Kauan sitten oli kamala kiire paasta pois ja nyt sita vaan haikailee takaisin :D Seitseman vuotta olen asunut ulkomailla, ja nyt on mahdollisuus palata melkein kahdeksi kuukaudeksi, tana kesana nimittain juhlitaan meikalaisen haita, Kuopijossapa tietenkin! Tervetuloa vaan Savon sydameen Espanjan suku ^-^

  • 42.1

   Sanni sanoo

   Toivotan jo etukäteen kovasti onnea ja ihania suvihäitä Savon sydämessä! :)

 39. 43

  Eija sanoo

  Jee, ihana teemaviikko! Itse olen kotoisin pienemmältä paikkakunnalta Kuopion lähistöltä, mutta Kuopiossa olen opiskellut ja viettänyt paljon aikaa muulloinkin. Monta sukulaista ja ystävää siellä asustelee. Nykyisin asun Keski-Suomessa, mutta kyllä Kuopiossa tulee käytyä vähintään neljä kertaa vuodessa. Yksi lempipaikoistani Kuopiossa on satama kesäisin. Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia postauksiasi :).

 40. 44

  Maaku sanoo

  Kuopio <3 oon itse kotoisin sieltä ja asunut nyt kohta kuusi vuotta vielä idempänä Joensuussa. Joskus kauan sitten haikailin isoihin kaupunkeihin etelään, mutta nyt oon todennut rakastavani Itä-Suomea ja haluaisin muuttaa mieluiten takaisin Kuopioon. Omia lempipaikkojani ovat mm. Kuvakukko, pannuhuoneen terassi kesällä, valkeisenlammen ympäristö sekä Puijon metsät. Kyllä se on niin, että tyttö voi lähteä Savosta vaan ei Savo tytöstä! ;)

 41. 45

  Mari sanoo

  Hih, onpa hassua! Olen täsmälleen ikäisesi, kotoisin Kuopiosta ja muuttanut sieltä juurikin vuonna 2000 kirjoitettuani ylioppilaaksi. Enpä ole tiennyt sinun olevan Kuopiosta, vaikka olen blogiasi vuosia lukenut. Kuvissa vilisevät paikat ja käyttämäsi termit saivat muistot mieleen. Nykyisin kauppakeskus Matkus taitaa viedä leijonanosan keskustan liikkeiden asiakkaista, joten mielenkiintoista nähdä, muuttuuko keskusta merkittävästi nykyisestään.

  Itse olen kotiutunut niin loistavasti pääkaupunkiin, etten osaisi, saati haluaisi muuttaa takaisin Kuopioon. Vierailu silloin tällöin on kuitenkin ihan virkistävää.

  Muistatko muuten käyneesi kauppahallissa täytetyllä patongilla? Täytteet sai valita itse ja lopputulos oli varsin runsas :) Me käytiin Rossossa lähinnä teellä…ei varmaan kovin kannattavaa ravintolalle. Oi niitä ysäriaikoja. Minä ostin muuten ainoan My little ponyni (morsiusponi) Partaselta. Onkohan koko kauppaa enää Kuopiossa?

  • 45.1

   Sanni sanoo

   Muistatko muuten käyneesi kauppahallissa täytetyllä patongilla?

   Tiedän paikan mutta minulle ei täytetty patonki juuri maistunut, sitä Rosson ”häränliha ilman häränlihaa” lukuunottamatta :) Kaikki aina kehuivat tuota Kauppahallin patonkipaikkaa mutta itse en ole tainnut koskaan sellaista syödä.

   Partasen lelukauppa löytyy Kuopiosta edelleen :) Sijaitsee nykyisin kauppakeskus Minnassa.

 42. 47

  mussu sanoo

  No voe tokkiisa, mite ihana postaus omasta kaapunnista!
  En arvannutkaan että olet Savon sydämesta kotoisin. Oli niin kiva lukea juttua Kuopiosta toisen silmin nähtynä, ja todeta että on syytä olla ylpeä näin kivasta ja kauniista kaupungista. Pitäs ruveta pärtsäilemmään tuolla kaapunnilla vähä enemmä tuassiisa :)
  Onko kesäinen Kuopio tuttu? Ihastut vielä enemmän…

  • 47.1

   Sanni sanoo

   Onko kesäinen Kuopio tuttu? Ihastut vielä enemmän…

   23 kesää ehdin täällä viettämään ennenkuin muuttokuorma vei saaristoon :) Ja muuton jälkeenkin olen käynyt useimpina kesinä ainakin pienellä visiitillä. :)

   on syytä olla ylpeä näin kivasta ja kauniista kaupungista.

   Todellakin. :)

 43. 48

  Juuli sanoo

  Yksi sydämeltään Kuopiolainen täältäkin huutelee. Asun nykyisin etelämmässä, mutta haaveilen paluusta. Ihana postaussarja! Myös minulle tuli yllätyksenä Kuopio-yhteytesi.:) olen itse hiukan nuorempaa sukupolvea (vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa toripöydillä hengaillut). Kun luin postauksesi siskoistasi, mietin, miten siskoosi voi näyttää niin tutulta. Ajattelin sekoittavani hänet johonkin toiseen. Nyt luulen, että teiniminä ja siskosi olimme joskus harrastuskavereita. Mahtavaa! Vitsi kun tulin iloiseksi! :) aurinkoista kevättä Sinulle ja siskollesikin! Hymyilyttää.

  • 48.1

   Sanni sanoo

   Jee, kun saa jonkun iloiseksi = parhautta :) Ihanaa kevättä sinnekin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.