Tänään lautasella: Ramen burger

Meitsi teki juuri trendiburgerin!

Ramenburger

No, okei, ei se nyt ihan alkuperäiseltä näytä mutta yritys hyvä. :)

Tämä on Ramen burger – vähähiilihydraattinen sellainen.

RuokaPirkka

Bongasin Ramen burgerin Ruoka Pirkka -lehdestä. Mä muuten rakastan Pirkan ruokalehtiä ja odotan uutta aina kärsimättömänä..! ^_^ Tämä on näitä ruokavaliomuutoksen & sen mukanaantuoman ruokainnostuksen hassuja lieveilmiöitä. Harmitti ihan vietävästi kun lehti lakkasi ilmestymästä kerran kuussa ja nyt sitä saa odottaa tosi pitkään. Ilahdun aina suuresti kun näen uuden numeron lähikaupassa :)

Mutta joo. Ramen burger. Kuka on kuullut sellaisesta tai jopa syönyt sitä? Kyseessä on nuudeleihin tehdystä hampurilaisesta, jonka on kehittänyt japanilais-amerikkalainen kokki Keizo Shimamoto. Ramen on eräs vehnänuudelin tyyppi. Ramen burgerissa hampparin sämpylä valmistetaan nuudeleista ja kananmunasta.

Innostuin älyttömästi nuudeliburgerista, se vaikutti niin hullulta idealta. :) Päivän lounaaksi suunniteltu arkinen soijapyöryköitä sienikastikkeessa sai väistyä, ja kaivoin nuudelit esiin.

Vhh_nuudelit

Käytin Ramen burgerin raaka-aineena hiilihydraatittomia shirataki-nuudeleita.

Ramenburger_taikina

”Taikina”.

Pirkan ohjeen mukaan:

125 g keitettyjä nuudeleita

2 kananmunaa

2 rkl seesaminsiemeniä

(itse lisäsin vielä suolaa)

Ainekset yhteen ja pannulle letun muotoon. (Ohjeen taikinan pitäisi riittää 8 nuudelikakkuun.) Parhaimman nuudelikakun saa aikaan lettupannulla jossa on koloja, näin ”sämpylä” pysyy paksuna eikä leviä lettumaiseksi. Minulla ei ole kolopannua joten sämpylöistäni tuli ohuita.

Ramenburger_lettu

Tällainen plätty tuli. Näyttää nuudelimunakkaalta. :) Ei nyt ehkä ihan välittömästi saa vettä herahtamaan kielelle ^_^

(Keizo Shimamoton kuvissa Ramen burgerit eivät näytä yhtään munakkaalta. Varmasti vähemmän munaa ja enemmän nuudelia. :))

Simpukkatonnaripihvit

Valmistin purilaisen täytteeksi limellä, chilillä ja korianterilla maustettuja tonnikala-simpukkapihvejä.

1 purkki tonnikalaa

1/2 purkkia savustettuja sinisimpukoita

2 kananmunaa

vajaa desi Pofiber-jauhoa

puolikas punainen chili

puolikas sipuli

n. 1 tl korianteria

aavistus steviaa

suolaa

reippaasti rouhaisuja lime-pippurimyllystä

Surautin massan sileäksi tehosekoittimella ja paistoin pihvejä paistinpannulla paahdetussa seesaminsiemenöljyssä.

Tein raikkaan hampurilaiskastikkeen kermaviilistä, sitruunamehusta ja lime-pippuri-mausteesta.

idRamenburger

Kasvistäytteet olisivat varmaan voineet olla eksoottisempia kun pihveissäkin oli Aasian makuja, mutta laitoin mitä jääkapista löytyi eli perussetin kurkkua, tomaattia ja salaattia.

Miltä maistui? Noh, miltä tuollaisen mauttomista nuudeleista ja kananmunasta tehdyn ”sämpylän” voi kuvitella maistuvan? :) Ei oikein miltään. Mutta kokonaisuus pihveineen ja täytteineen maistui…! :) Oikeilla ramen-nuudeleilla hamppariin saisi epäilemättä paremman ja kiinnostavamman rakenteen.

Tulipahan kuitenkin tutustuttua maailmalla suosiota niittäneeseen ruokailmiöön :) Time-lehti on nimennyt Ramen burgerin yhdeksi maailman 17 vaikutusvaltaisimmasta hampurilaisesta. Kyllä, hampurilainenkin voi näköjään olla vaikutusvaltainen. ^_^

Tsekkaa Keizo Shimamoto valmistamassa burgeriaan Conan O’Brienin show’ssa.

Kommentit
  1. 1

    Nimetön sanoo

    Haha, mä oon nähnyt myös tuollaisen burgerin reseptin videolla. Mietin, että miltähän se sitten maistuisi, ja pitäisikö sitä ”sämpylää” sitten tosiaan jotenkin maustaa.

  2. 2

    milipili sanoo

    Herkulliselta näyttää, muttei taida Mäkkärin tuplajuustoa voittaa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.