Taltuta sähköiset hiukset

Nyt on taas se aika vuodesta kun hiukset lentelevät, ritisevät ja rätisevät. Pakkanen ja ilman kuivuus tekevät hiuksista erityisen sähköiset. Siksi hiusten hoito kosteuttavilla tuotteilla (shampoo, hoitoaine, naamiot, hiuksiin jätettävät hoitoaineet) ovat talviaikaan ensisijaisen tärkeitä aseita sähköisyyttä vastaan. Myös luonnonkuituinen hiusharja auttaa vähentämään hiusten sähköisyyttä.

Minä kuulun niihin, joilla on luonnostaan niin kuivat hiukset, että pelkkä oikein valittu shampoo ja hoitoaine eivät auta sähköisyyteen.

Tässä muutama tämän talven suosikkini (ja pari vanhaa suosikkia) pitämään ritisevät kutrit aisoissa.

    Antistatic

SIM Forme Anti-Static Spray, XZ Muumi-selvityssuihke ja Cutrin Chooz Anti-Frizzer.

SIMin ja Cutrinin tuotteet olen saanut blogin kautta.

Antistatic_SIM

Forme-suihke on näistä minun hiuksissani tehokkain. Suihke ei muotoile, ei hoida, ei silota, ei kiillota. Se vain poistaa sähköisyyden – välittömästi ja todella tehokkaasti. Sopii hyvin myös hennoille hiuksille, sillä tuote ei lätsäytä. Muutama suihkaus ja rätisevä, lentävä tukka vaikenee ja asettuu kiltisti aloilleen. Tätä suihketta olen käyttänyt koko talven lähes päivittäin.

Suihkeessa on paljon alkoholia, eli se myös kuivattaa. Koska käytän kuitenkin muuten todella kosteuttavia ja öljypitoisia hiustuotteita, en koe tätä haitallisena.

Pakko muuten kommentoida Forme-pakkausten muotoilua; anteeksi, SIM, mutta näiden pakkausten design on jäänyt jonnekin 70-luvulle. :D Ei iske minuun ollenkaan.

Antistatic_Muumi

XZ Muumi-suihke on ollut talviystäväni jo monen monta vuotta. Käytän sitä ensisijaisesti ”kaulahuivitakkujen” selvittämiseen, mutta extra-bonuksena se vähentää myös hiusten sähköisyyttä.

Hiuksiani vaivaa aina talvisin tuo ”huivitakku”-ilmiö, muun ajan vuodesta hiuksiani ei juuri takkuun saa vaikka yrittäisi. Talvella hiukset joutuvat paksujen huivien, myssyjen ja huppujen haudotuksen ja hankauksen kohteeksi, ja  pahimmillaan olen joutunut leikkaamaan saksilla nippuja niskavilloista kun ne ovat huovuttuneet mahdottomiksi selvittää.

Muumi-selvityssuihke on siitä loistava, että ollessaan lapsille tarkoitettu, se on äärimmäisen mieto eikä sisällä mitään hiuksiin kerrostuvia, lätsäyttäviä muotoilevia aineita. Se ainoastaan selvittää takut ja poistaa sähköisyyttä. Hiuksiin ei jää tuotteen jäljiltä mitään ”tuotetuntua”. Se on tärkeää, kun joudun joskus selvittämään hiuksia useamman kerran päivässä.

Antistatic_Tigi

Olisin kovasti halunnut suositella myös Tigin Fashionista Smooth & Shine -voidetta, mutta hahah, eihän tuotetta ole enää ollut Tigin valikoimassa moneen vuoteen. :D Minun pulloni on tosi vanha. Koska käytän muotoilutuotteita harvoin ja vain pieniä määriä, riittää 200 milliä minulle pieneksi ikuisuudeksi.

Smooth & Shine silottaa pörröiset hiukset vähentäen samalla sähköisyyttä (ei ole kuitenkaan yhtä tehokas kuin Forme-suihke). Tykkään siitä kun tuotteen koostumus on kevyt eikä jätä hiuksia raskaiksi. (Jos joku tietää Tigin nykyisestä valikoimasta vastaavanlaisen tuotteen, niin saa vinkata. Muutenkin kommenttilaatikkoon voi vinkata omia lemppareitaan sähköisyyttä vastaan niin muut lukijat hyötyvät vielä enemmän :))

Antistatic_Cutrin

Cutrinin Chooz Anti-Frizzer toimii samalla periaatteella kuin Tigin Smooth & Shine. Sen koostumus on hiukan ohuempi ja jättää hiuksiin Tigiin verrattuna kiiltävämmän pinnan. Annostelun kanssa kannattaa olla tarkkana, ohueen tukkaan riittää ihan pieni määrä. Poistaa sähköisyyttä tehokkaasti ja tekee hiuksista sileät ja kiiltävät. Olen käyttänyt tätä Forme-suihkeen jälkeen kiiltoviimeistelynä.

Yhteenveto:

Forme – sopii sinulle joka haet tuotteelta VAIN sähköisyyttä poistavaa ominaisuutta ilman hoitavaa ja muotoilevaa vaikutusta.

Muumi – sopii sinulle joka haet kevyesti hoitavaa tuotetta joka selvittää takkuja samalla vähentäen hiusten sähköisyyttä lempeästi. Alkoholiton.

Chooz – sopii sinulle jolla on pörröinen tukka ja haet tuotteelta anti-static-ominaisuuden lisäksi myös silottavuutta ja kiiltoa. Alkoholiton.

Kommentit
 1. 1

  Cerp sanoo

  Mulla on ollu käytössä jo vuosia Muumisuihke, en edes uskalla ostaa mitään kalliimpia sähköisyyden poistajia, kun tuo on niin loistava. XZ:n suklaa-vanilija toimii myös, mutta se tuoksu alkaa tökkimään aika nopeesti. Pika-apuna toimii myös ionisoiva harja. Mulla on talvella tooosi sähkönen tukka, niskarastaongelmakin löytyy :D Aikanaan pätkäsin tukan ihan lyhyeksi, kun en enää jaksanut selvitellä rastoja lähes päivittäin. Nyt oon taas kasvattanut tukkaa takaisin – ja harkitsen taas leikkaamista huivitakkujen takia :D

 2. 2

  Katri sanoo

  Mulla pahinta sähköisyyttä on liennyttänyt kun olen siirtynyt oliivisaippua- ja punasavipalojen käyttöön. Entiset shampoot lietsoivat sähköisyyttä jättäen samalla kuitenkin hetkessä liiruksi muuttuvan tukan :D Yritän tehdä myös pari kertaa viikossa kunnon kookos/oliiviöljyhauteen latvoihin, vähentää ainakin takkuuntumista!
  Olen tangle teezer-tyttöjä, niin se nyt ei varmaan helpotakaan tätä ongelmaa. Silloin tällöin käytän ikivanhaa (kai??) luonnonkuituista harjaa, mutta ei sekään kyllä saa mitään ainakaan positiivista efektiä aikaan :D Olen ajatellut kyllä että pitäis etsiä jostain uusi – onko antaa mitään vinkkejä?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Tuo Vesipeto-suihke vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin Muumi, sillä erolla että Muumissa on vähemmän ainesosia. Mutta samat cetrimonium chloride + kvatit (Vesipedossa useampi) ne siellä on selvittämässä ja poistamassa sähköisyyttä.

   Tuota vaahtoavuutta en kyllä osaa selittää. Erikoinen ilmiö :)

   Taskukemisti?

 3. 5

  Pikku-Sanni sanoo

  Moikka, mulla ois täysin postaukseen liittymätön kysymys ja ajattelin että sä osaisit vastata siihen! Harkitsen nimittäin mineraalimeikkipohjan ostamista ja mietin, että pitääkö/kannattaako mineraalimeikkipohjan päällä käyttää puuteria vaikka itse meikkipohja on jo puuterimainen koostumukseltaan?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Ei tarvitse käyttää, itse esimerkiksi laitan todella harvoin puuteria mineraalipohjan päälle. Lisäpuuteroinnista voi olla etua jos iho kiiltelee helposti tai jos kaipaa meikkiin lisää kestoa. Minulla iho ei juuri kiiltele ja mineraalipohja kestää loistavasti, lisäpuuteroin vain esimerkiksi kun teen juhlameikkiä ja lopputulos saa olla hiukan meikatumman näköinen.

 4. 6

  Elli sanoo

  Mä olin tulossa kans sanomaan tosta XZ:n vanilja-suklaasuihkeesta. Oon pari pullollista käyttänyt ja on kyllä ihan toimiva ja halpa :) Tää on ensimmäinen talvi IKINÄ, kun en oo joutunut kärsimään sähköisyydestä, en tiedä johtuneeko pätkästystä tukasta vai siitä, että tällä kertaa hoitorutiini on vihdoin ”oikein” :D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mun on pitänyt kanssa kokeilla tuota Vanilja-Suklaata, mutta aina päädyn vanhasta tottumuksesta Muumiin :D Tuo Vanilja-Suklaa on epäilemättä hoitavampaa.

   Sitten olisi vielä se Vanilla Café -suihke, joka kuvauksensa mukaisesti sopii hennoille ja hauraille hiuksille. Kenties hoitavuudeltaan Muumin ja Vanilja-Suklaan välissä? :)

 5. 7

  Emily sanoo

  Mitä kosteuttavia hiustuotteita suosittelisit? Tuntuu, että tänä talvena hiukset ovat jotenkin erityisen kuivat ja en tiedä mikä auttaisi.

 6. 9

  Elli sanoo

  Mulla ei ole vinkkiä mitä kannattaa ostaa, mutta voin vinkata mitä ei kannata ostaa:) Nimittäin Kerastasen kiiltosuihketta, joka lupaa antaa säihkyvän kiillon ja poistaa sähköisyyden ja tehdä vaikka mitä latistamatta tukkaa. No siinä on mennyt ehkä lauseet sekaisin.. Tuote on surkea. Se haisee tosi vahvasti alkoholille ja parfyymille, ei tee hiuksista kiiltäviä, ei poista sähköisyyttä ja latistaa tukan tehden siitä rasvaisen oloisen (mikä on sinänsä pieni ihme, sillä tuote ei sisällä mitään hoitavaia tai hoitamattomia öljyjä..). Yleensä laitamme kavereiden kesken virheostokset kiertoon, mutta tätä ei kehtaa edes antaa kenellekään, kun on niin huono. :) Ja eniten harmittaa se, että se oli vietävän kallis. Ellei kampaajani olisi niin mukava ja herttainen, niin olisin jo kiikuttanut pullon takaisin sinne karhean palauteen kera:). Eli vinkkini: Jättääkää Kerastasen kiiltosuihke kauppaan.

 7. 10

  Mjau sanoo

  Täytyypä testata tuota Muumi-suihketta! Täältä löytyy myös ikivanha puteli tuota Fashionista Smooth & Shinea joka pääsee käyttöön aina talvisin. Menevätkö tällaiset tuotteet helposti ns. vanhaksi? Olisiko tämä enää oikeasti käyttökelpoista? :D

  Olen miettinyt jonkun suihkeen hankkimista lisäavuksi. Nykyään painelen hiuksiin hieman öljyä -> rasvaiset hiukset.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Menevätkö tällaiset tuotteet helposti ns. vanhaksi?

   Pelottavaa kyllä, eivät. Normikosmetiikassa on niin paljon säilöntäaineita, että ne säilyvät häkellyttävän pitkiä aikoja. Rasvapitoiset tuotteet voivat toki härskiintyä ja menevätkin nopeammin pilalle, esim. 7 vuotta vanha voide tuskin on enää kunnossa. Mutta 7 vuotta vanha shampoo tai muu rasvaton hiustenmuotoilutuote… hyvin todennäköisesti edelleen täysin käyttökelpoinen. (Ja tämän olen kuullut ihan hiustuotebrändin edustajan suusta… ;))

   Mä luotan aina vahaan kunnon aistipohjaiseen havaintoon. :) Haiseeko tuote oudolle tai onko sen koostumus muuttunut? Ei? No sitten käytän sen kummempia miettimättä :D Smooth & Shine tuoksuu ja toimii samaan tapaan kuin silloin kun sen ostin. Sen sijaan Small Talk jähmettyi purkkiinsa parissa vuodessa. Johtuu varmaan sen annostelumekanismista joka päästää ilmaa sisään (pumppua ei saa ilmatiiviisti kiinni).

 8. 11

  Roosa sanoo

  Olisiko sinulla suositella hajusteetonta hyvää hoitosuihketta tai vinkkiä?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Kiitos aiemmin kommentoineen Liinan, vinkkaan LV:n! :) Sarja on kokonaan hajusteeton ja siihen kuuluu myös hoitosuihke, joka on inciltään hyvin samankaltainen kuin Muumi-suihke.

   LV:hän on muuten XZ:n tavoin Bernerin sarja, eli lienevät samasta tehtaasta :)

 9. 12

  Painajainen sanoo

  Mun hiukset eivät sähköisty kauheasti, ja jos näin pääsee käymään, ongelma rajoittuu latvoihin ja niihinkin melko maltillisesti. Sattumalta huomasin, että mulla sähköisyyden poistamiseen riittää hiusöljy, jota käytän muutenkin hiusten kunnon ylläpitoon. Vahingossa huomasin hiusöljylle toisenkin käyttötarkoituksen, pitkät latvat kun helposti leviävät alaspäin hölmösti, mutta hiusöljyllä tämän saa kuriin ja latvat asettuvat siivommin. Monikäyttöinen tuote siis.

 10. 13

  EweS sanoo

  Oi että! Muumisuihke on kuulunut lempparehin jo pitkään! :) lisäksi se putilo on vaan niin söpö^^

 11. 14

  Emilia sanoo

  Muumisuihke on minunkin lempparini! Hyvin ohuille hiuksilleni en toivo mitään lätsäyttävää lisähoitoa, mutta sähköisyyden haluan pois. Siispä muumisuihke on luottotuote :)

 12. 15

  LauraL sanoo

  Minäkin olen jo vuosia käyttänyt tuota Muumi-suihketta! Sähköisyyttä se ei minun hiuksista kyllä kauheasti poista, mutta sillä saa hyvin selvitettyä aamutakut. Tuoksu on myös kiva, mutta ei liian voimakas.
  Tuo Forme-suihke kuulosti kokeilemisen arvoiselta. Ainoa huono puoli on se, että hiukseni ovat jo valmiiksi todella kuivat, joten en haluaisi enää lisää kuivattavia tuotteita.

 13. 16

  NG sanoo

  Oma lempparisuihkeeni on Dermosilin hoitospray – ihan mahtava tuote, ja edullinenkin. Jos sitrusmainen tiskiaineen tuoksu ei häiritse.. (hassua, kuinka moni suihkehoitoaine tuoksuu sitrusmaiselta, mm. Nexxus…)

 14. 18

  pussukka sanoo

  suosittelen erittäin lämpöisesti Pantene Dry Oil (with vitamin E)

  hinta on huokea n. 5 €, ei jätä lähmäiseksi ja ainakin minun kuiva tukkani imaisi öljyt ilolla!

 15. 19

  Tiltu sanoo

  Mulla on ongelmana ympäri vuoden sellainen ärsyttävä yksittäisten hiusten leijailu. Talvisin myös sähköisyys.
  Olen pari pulloa käyttänyt Four Reasonsin Moisture Mistiä ja nyt viimeksi kun olisin uuden pullon ostanut, olivat ne Sokokselta loppu. Ostin sitten Olive-sarjan suihkutettavaa hiuksiinjätettävää hoitoainetta ensihätään ja se hoitaa ihan yhtä hyvin hommansa.
  Mutta parhaiten olen huomannut olevan apua (rakennetta tuovista) muotoilutuotteista kuten suolasuihkeesta ja tuuheuttavista hiustenpesuaineista. Kuulostaa aika hassulta. Olen tähän saakka käyttänyt aina vain kuivien hiusten tuotteita ja nyt en millään haluaisi niihin koskea, koska en pidä liukkaasta tunnusta, vaan haluan raffia rakennetta :D

 16. 20

  T sanoo

  Jaa, eipä muuten ole tänä talvena ollut sähköinen tukka ainakaan ongelmaksi asti. Takkuja tämä puoliselkään ulottuva kiharakasa kyllä kerää ;)

  Minulla on varmaan vihdoin toimivat tuotteet. Xz shampoo ja hoitsikka, aussien tehohoito ja hiuksiin jätettävä suihke.

 17. 21

  Jonttu sanoo

  Jännä, kun minua tällaisen tuotteen ostaminen ei kiinnostaisi periaatteessa yhtään, koska se ei mitenkään kaunistaisi minua. :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Olikohan tämä kommentti ennemmin suunnattu Skin Perfection -postaukseen..? :)

   • 21.1.1

    Jonttu sanoo

    Ei, vaan hiusten takkujen selvittämiseen. :) En koe sen muuuttavan ulkonäköäni mitenkään. Oikeastaan on aika naisellista sukia näin talvella esim. huivista aiheutuneita takkuja hiuksista. :)

    • 21.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oikeastaan on aika naisellista sukia näin talvella esim. huivista aiheutuneita takkuja hiuksista. :)

     :D :D Voi sun kanssas..! ^_^

 18. 22

  AnnaM sanoo

  Hei! Mullapa lähti järki Laveran ”uudistuneen” mangohoitsikan kanssa, hiukset tuli järkyttävän sähköisiksi ja kammattavuus = zero. Niinpä päädyin testaamaan Cutrinin uutta Winterism -talvihoitoainetta ja tykkään! Tuoksu hyvä, samoin pesutulos ja kammattavuus miellyttää, ja mikä tärkeintä, hiukset eivät ole olleet sähköiset nyt kovillakaan pakkasilla! Suosittelen!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Laveran uudistuneet hoitsikat ovat tosiaan, no, ei tässä auta olla lempeä, aika hirveitä. Ne muutettiin loistavista huonoiksi, vain sertifioinnin tähden. Harmi juttu.

   • 22.1.1

    AnnaM sanoo

    Jep, todella suuri pettymys oli, että yksi lempihoitoaineistani on tätänykyä käyttökelvoton. En aio ostaa enää… :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.