Tahmatukan comeback

Arvatkaa mitä.

Mulla on taas tahmatukka.

Hiukset_IMG_6194_2

Tällä kertaa siihen ei kuitenkaan liity saippua. Tilanne ei sentään vielä ole näin paha, mutta fakta on se, että hiukseni ovat koko Sveitsin reissun ajan olleet normaalishampoopesuista huolimatta samalla lailla tahmaiset kuin Kreikan saippuaoopperan aikana.

Ajattelin ensin että ongelma kenties liittyy Zermatin veteen, mutta ei. Sama homma Bernissä, eivätkä hiukset normalisoituneet vielä Locarnonkaan vedellä.

Missä on syyllinen?

Sveitsin vedessä?

Hiustuotteissani?

Veden & jonkun käyttämäni hiustuotteen yhdistelmässä?

Hiukset_IMG_6191_2

Oletko se sinä, Goldwell Soft Color? Vai sinä, Uniquen suolasuihke…? Eikö sveitsiläinen vesi kykene huuhtomaan suolaa irti hiuksistani?

Vai olisiko sittenkin Daddy-O’lla tai Korresin Aloe-hoitoaineella huonot kemiat paikallisen vedenlaadun kanssa?

Aivan mystistä. Edellisillä Sveitsin reissuilla en muista tällaista kokeneeni.

Kommentit
 1. 1

  sikke sanoo

  Mun huomio ei kyllä kiinnittynyt sun tahmaisiin hiuksiin vaan noihin mielettömiin käsivarsiin! WOU missä kunnossa oot! Onhan tuo arvattukin, ei kuka vaan vaella reissuja mitä teet, mutta mikä haba!

  • 1.1

   Sanni sanoo

   ^_^ :D Hahhah..! :) No, haba on saanut täällä tehokasta treeniä kun se on kantanut tuota 6D:tä tuntikaupalla joka päivä. :)

 2. 2

  Jatta sanoo

  Äänestän Korresin hoitoainetta syylliseksi. Itse sain sillä aivan kauhean lähmätukan aikaiseksi joka kerta.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mä olen käyttänyt Korresin Aloe-hoitoainetta ennenkin eikä se ole aiemmin aiheuttanut muuta kuin mitä sileimmän, mukavan tuntuisen tukan.

 3. 3

  Minna sanoo

  Minulla oli tuo sama tahmatukkaongelma New Yorkin reissulla :( Suomessa tukka palasi taas normaaliksi. Pakko varmaan jotenkin liittyä veteen. Sveitsissäkin vesi on käsittääkseni ainakin paljon kalkkipitoisempaa kuin Suomessa.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Mä veikkaan kanssa vettä todennäköisimmäksi syylliseksi, koska olen noita kaikkia hiustuotteita käyttänyt jo kotonakin ilman mitään tahmaongelmaa. Toisaalta – miksi hiukset eivät ole menneet tämän tuntuisiksi aiemmilla Sveitsin reissuilla…? Todella ihmeellistä.

 4. 4

  Johanna sanoo

  Hassua, todella hassua. En ole huomannut mitään lähmäisyyttä hiuksissa Sveitsin reissuilla.

  Sveitsissähän on huomattavasti parempi vesi kuin Suomessa, etenkin siellä Zermatissa :) Jos vesi onkin Sveitsissä kemikaalivapaampaa..?

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Jos vesi onkin Sveitsissä kemikaalivapaampaa..?

   …ja siksi hiuksiin jää tahmea kalvo..? :)

 5. 5

  Jonttu sanoo

  Voi vitsit mikä hauis, Sanni! En tiedä edellisen postauksen kuvioista, mutta ainakin uintia saatat harrastaa salaa. :)

 6. 6

  Nimetön sanoo

  Tuo ”suolasuihke” sisältää enemmän sellakkaa kuin suolaa, ja sellakka aiheuttaa todella hankalia kertymiä hiuksiin (tahma!!). Veikkaan sitä. Voipi tarvita alkoholihuuhtelua tmv.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tuo ”suolasuihke” sisältää enemmän sellakkaa kuin suolaa

   Niinpäs muuten sisältää… No, tilanne taitaa selvitä vasta Suomessa. Jos hiukset eivät puhdistu normipesulla sielläkään, niin sittenhän näissä tuotteissa (kenties juuri tässä suolasuihkeessa) on pakosti jotain joka takertuu pahasti.

   (…piti jo syynätä tuo suolasuihke extrahuolellisesti ettei sieltä vain löydy ainesosista saippuaa…! :D)

 7. 7

  Julle sanoo

  Mä oon ainakin huomannut omissa hiuksissa, että suurimmasta osasta erilaisista suolasuihkeista/vesimäisistä hiusten tuuheuttajista jää kauhea mähmäkerros, vaikkei niillä edes lotraisi… Viimeistään seuraavana päivänä on käytävä suihkussa. Plääh! Paras kombo=pese hiukset+nutturakuivaus :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mä oon ainakin huomannut omissa hiuksissa, että suurimmasta osasta erilaisista suolasuihkeista/vesimäisistä hiusten tuuheuttajista jää kauhea mähmäkerros, vaikkei niillä edes lotraisi

   Niistähän toki kuuluukin jäädä ”mähmää”, eihän ne muuten tuo rakennetta :) Mutta normaalishampoopesulla pitäisi kyllä puhdistua. Mä en ole nyt edes laittanut suolavesisuihketta viikkoon eikä hiusten tahmaisuus ole kadonnut mihinkään. :/

 8. 10

  Liisa sanoo

  Asun Sveitsissä ja mun tukka kaipaa säännöllistä syväpuhdistusta, koska vedessä on todella paljon kalkkia. Käytän jotain Loreal Professionalin kalkinpoistoshampoota, mutta kampaajan mukaan ihan fairylläkin voi pikapesuna poistaa vesijohtoveden jäämiä hiuksista.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Täytyy kokeilla Fairya viimeistään Suomessa, jos ei kotiin palattuakaan tukka puhdistu muuten.

   …mutta tuntuuko kalkki hiuksissa tahmealta…?

 9. 11

  Maria sanoo

  Itselläni ainakin Itävallassa vaihdossa ollessani alkoi kalkkia kertymään tukkaan niin että joka toinen pesu täytyi tehdä syväpuhdistavalla shampoolla :) Kalkkia on siellä ihan eri tavalla vedessä kun Suomessa.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Sama kysymys kuin yllä kommentoineelle: voiko kalkki tuntua hiuksissa tahmealta…? Vai vaikuttaako kalkkipitoinen vesi siten, etteivät esimerkiksi muotoilutuotteet poistu kunnolla hiuksista..?

   Mä olen ajatellut että mineraalipitoinen vesi tekee hiuksista sellaiset ”kovan” tuntuiset. Vastakohtana pehmeälle ja sileälle.

   • 11.1.1

    Maria sanoo

    En osaa kyllä sanoa onko se pelkkä kalkki vai sitooko se itseensä muita aineita.. käytin itse vaan silloin tällöin kuivashampoota mutta tahmatunne oli kyllä jatkuva ilman syväpuhdistusta..

    Ainoa positiivinen efekti oli se että tukka tuntui kuohkeammalta :P tahman lisäksi toinen negatiivinen aspekti oli myös hiustenlähtö… ja samat ongelmat oli myös Saksan vaihtareilla!

   • 11.1.2

    Elli A sanoo

    Kalkki tuntuu kyllä ainakin mun hiuksissa tahmealta. Jos siis tarkoitetaan tahmaisuudella samaa asiaa:) Sellainen tunne, että hiukset likaantuu nopeammin ja vaikka näyttävät puhtailta, niin tuntuvat hieman likaisilta ja ilmavuus puuttuu. Tahmaisuus voisi hyvikin olla se sana. Ja tosiaan shampoot ja muut ei auta tai pahenna asiaa. Ihan sama mitä käyttää, niin lopputulos on sama.

    Itselläni on polkkatukka, ja sellaisissa maissa, joissa kalkkia on vedessä paljon, turvaudun wet-lookiin:) Geelillä kun liiskaa hiukset koviksi, niin eipä tahmaisuus tunnu. :) Sulla Sanni ei varmaan toimi, mutta joku tiukka ponnari ajaa varmaan saman asian.

   • 11.1.3

    Elli A sanoo

    Lisäyksenä vielä sellainen kokemus, että kalkkipitoinen vesi aiheuttaa myös sen, että pyykit eivät tunnu yhtä puhtailta kuin Suomessa pestäessä. :-) Eli nekin jää hieman tahmaisen tuntuisiksi.

 10. 12

  sanna sanoo

  Vaihtarisiskolla Yhdysvalloissa meni yhtäkkiä samantyyppisesti ihan normaalista pesusta huolimatta. Hetken kun malttoi olla stressaamatta asiasta ja lopetti hiusten maanisen pesun ko. ongelman takia, hiukset palautui takaisin normaaliksi. Itsellä kanssa välillä meinaa tahmatukka ottaa vallan, kun ei meinaa pitkät hiukset kuivua letillä tai nutturalla joka päiväisten pesujen välillä.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Mä olen pessyt hiuksia täällä ihan normaalin pesuvälini mukaisesti, eli ainakaan ”maaninen pesu” ei todennäköisesti vaikuta tässä tapauksessa :)

 11. 13

  Suissiaani sanoo

  Siis kyllä on mystistä! Osa-aika solothurnilaisena huomasin saman, että jotain on nyt muuttunut, mutta en tiedä mitä. Tuntuu, että tukka ei puhdistu kokonaan lainkaan, vaikkei olisi edes mitään muotoilutuotteita. Aaargh!

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Mun hiukset on sanalla sanoen kuin kauttaaltaan jollain tahmealla kuorrutetut. Esim hiuksia harjatessa harjakin jää ihan tahmeaksi ja se täytyy aina pestä harjauksen jälkeen… :/

   Olisi kyllä ihan kaameaa jos hiukset yhtäkkiä vain jäisi tällaisiksi…. :-0

 12. 14

  Karkki sanoo

  Mä annan ääneni suolasuihkeelle, taannoin viikon mökkireissulla aussien suolasuihke jämähti tukkaan kun tauti, järvivedellä pesu oli ainoa ero normaaleihin hiustenhoitorutiineihin ja epäilen sen jotenkin johtuneen siitä. Silloin kun suolasuihketta ei ole ollut kehissä on järvivedellä pesu tehnyt hiuksista aivan ihanat :/

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Jännää kyllä jos veden laatu vaikuttaa muotoilutuotteiden poisliukenemiseen noin voimakkaasti.

   Mua ihmetyttää kun en ole nyt edes laittanut suolasuihketta viimeiseen viikkoon tuon tahmaongelman takia, eli sitä ei ole ainakaan voinut päästä kertymään lisää, mutta silti hiukset on yhtä tahmeat… Luulisi että jos sitä jämähti hiuksiin ekalla Sveitsin viikolla, niin se olisi nyt edes vähän liuennut hiuksista pesujen myötä. Mutta mikä ikinä tahmaa aiheuttaakaan, vaikuttaa olevan pysyvä tila tällä reissulla. :(

 13. 15

  Anna sanoo

  Mulla tuo sama suolasuihke teki hiukset järkyttävän tahmeaksi ja likaisen oloiseksi jos annostelin tuotetta edes vähän reippaammin

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mulla Uniquen suolasuihke ei ole tehnyt Suomessa hiuksista lainkaan tahmeita ”pahalla tavalla”, olen tykännyt siitä niin paljon juuri siksi kun kosteisiin hiuksiin laitettuna se ei ole jättänyt hiuksiin juuri mitään tuotetuntua, ja kuiviin hiuksiin laitettuna tahma on ollut hyvin mietoa ja siedettävää.

 14. 16

  Henna sanoo

  Itse juttuun nyt täysin liittymättä, mutta:

  Oletko kuullut siitä, että Nivea Menin After/Post Shavea suositellaan käytettäväksi primerina!? :D

  Tämä oli minusta huisin mielenkiintoista ja miehen kätköistä löytyisikin kyseinen tuote täysin käyttämättömänä…Tätä on ehkä pakko testata ja jos vain satut kyseistä ainetta käsiisi saamaan niin sinun kokemuksia tuon kokeilusta olisi superjännä lukea :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Oletko kuullut siitä, että Nivea Menin After/Post Shavea suositellaan käytettäväksi primerina!? :D

   Noup! Oho :D

   Piti googlata ja katsoin Nikkietutorialsin hehkutuksen tuotteesta. Mielenkiintoista, että hän mainitsee primerin ominaisuuden tuovana vaikuttavana aineena After-shaven sisältämän glyserolin. En ole ennen kuullutkaan glyserolin meikkiä kiinnittävästä ominaisuudesta (sehän on kosteutta sitova ainesosa), ja piti sitten tuokin asia guuglata :D Näemmä monikin on kokenut (puhtaan) glyserolin tuoman tahmean pinnan toimivan hyvin primerina. Todella mielenkiintoista.

   Ymmärrän sen, että tahmea pinta voi toimia primerina siinä mielessä, että se auttaa puuterimaisia tuotteita tarrautumaan ihoon paremmin. Mutta meikin kesto on sitten toinen asia, ja siihen olen kuvitellut avainasemassa olevan ennenkaikkea silikoniyhdisteiden. Kaikki parhaat pohjustajathan sisältävät silikonia, tai ovat suorastaan silikonipohjaisia.

   Hyvä primer sisältää siis sekä ainesosia jotka saavat päälle levitetyn meikin kiinnittymään ja levittyvään hyvin, mutta myös kestämään pitkään. Esimerkiksi huulikiiltoa kuulee joskus käytettävän silmämeikinpohjustajana (ihan totta :)), ja tokihan se auttaa etenkin jauhemaista luomiväriä tarttumaan luomelle erinomaisesti. Mutta kesto…? Vähän epäilen ettei huulikiiltopohja kestä iholla koko päivää kasaantumatta… ;D

   Mitä Nivean After-shaveen tulee, todennäköisesti siinä on myös silikonia. Täytyykin silmäillä tuotteen inci kaupassa ja kenties ostaa kokeiluun. :) Tylsää kyllä, en ole testausmielessä ihanteellinen henkilö kasvoprimereiden suhteen, sillä meikki pysyy minulla hyvin ilman primeriakin. En siis kykene oman ihoni kautta selvittämään toimiiko joku primer hyvin vai ei. Mutta uteliaisuus heräsi testaamaan ylipäänsä miltä tuo Nivean tuote tuntuu iholla. :)

 15. 17

  Krista sanoo

  se on se suolasuihke!!
  Ei vaan,en voi tietää.. itse olen huomannut, jos en käytä syväpuhdistavaa shampoota säännöllisesti,kun käytän suolasuihketta,on tahmatukka takuuvarmasti!

 16. 18

  Pauliina sanoo

  Vau. En lukenut edes postausta, kun oli pakko kommentoida. Mielettömät olkapäät ja kädet!!! Mulla on ollut aina joku olkapääfetissi naisilla, esikuvana Michelle Obaba. Mutta nyt löytyi haastaja. Anonyymi kateellinen kiehuu täällä, kun syksyllä menin kovin toivein kuntosalille ja kun kysyttiin tavoitetta, niin sanoin että Michelle. Ei kiinteytys eikä painonpudotus , vaan Michelle. En sitten ehtinyt käydä ja homma meni läskiksi, niin nyt olen sitten vaan kateellinen. Mikä on salaisuutesi?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Mulla on ollut aina joku olkapääfetissi naisilla, esikuvana Michelle Obaba. Mutta nyt löytyi haastaja.

   Aaahhahhaaa… ^_^ Voi eih, nyt on kai oltava todella otettu. :) Kiitos. :)

   Salaisuuteni? En osaa sanoa, varmaan perimä suurelta osin ja salitreeni. En mitenkään erityisesti keskity olkapäihin mutta teen ihan ”tavallista” 3-vaiheista ohjelmaa jonka yhdessä osassa on pari olkapääliikettä. Kai ne sitten tehoaa hyvin :)

   Ensimmäinen pt:ni vuosia sitten totesi joskus, että mulla on sellaiset käsivarret jotka ottaa treenin hyvin vastaan ja niissä näkyy treenin tulos suhteellisen ”vähällä vaivalla”. Eli perimää on kai kiittäminen. :)

 17. 20

  Cerp sanoo

  Mä olen suolasuihkeiden suurkuluttaja, mutta ikinä ei oo mikään merkki aiheuttanut lähmääntymistä. Tietyt tyveen laitettavat tuuheuttajat sitävastoin aiheuttaa. Veikkaan syyksi joko vettä tai hoitoainetta. Mun tukka ainakin huomaa helposti ”vesivaihtelut” :D

 18. 21

  Mari sanoo

  Sanni, päädyin lukemaan millä se elää ja köyhä postauksesi. Nämä ovat sitä parasta karkkipäivää meikkijuttujen ohella. Pidän siitä että kerrot yksityiskohtaisesti sentilleen kulusi. Erittäin mielenkiintoista. Pitääkö 180€ ruokakulu-budjettisi edelleen vai oletko joutunut lisäämään sen osuutta hintojen nousun myötä?

  Olet inspiroiva ja upea tapaus :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Mari :) Vaikka ihan sentilleen en kai kulujani jaa… ^_^ Mutta joo, ymmärsin mitä tarkoitit.

   Kyllä tuo n. 45€ viikkoruokabudjetti on edelleen voimassa. Minulla olisi tällä hetkellä varaa laittaa ruokaan enemmänkin rahaa mutta se ei ole tarpeen (eikä käytännössä toteudukaan) kun olen niin tottunut ostamaan joka viikko samoja perusruoka-aineita :)

   Jotenkin, kun minut on kasvatettu säästäväisyyteen ja ”tarkan markan martta” asuu luonnostaan selkäytimessäni, niin en edes osaa alkaa revittelemään kalliilla ruoilla :) Edullisimman vaihtoehdon valinta on minulle yhtä luonnollista kuin hengittäminen, ei sitä mitenkään erityisesti ajattele. Tottakai on ruoka-aineita joista mielellään maksaa laadun tai vaikka kotimaisuuden vuoksi enemmän, mutta niidenkin kohdalla valitsen sen edullisimman laadukkaan ja kotimaisen :D

   • 21.1.1

    Mari sanoo

    Kiitos vastauksesta! :) viittasin tuolla sentilleen-jutulla excell-taulukon tapaiseen laskelmaan missä oli eriteltynä erilaisia rahasummia. Sellaisen kuvan bongasin jommasta kummasta postauksesta. Hyvä idea, pitääkin kokeilla. :) siitähän sen todellisen kulutuksen voi sentilleen laskea.

    Rupesi tuo viikkobudjetti kiinnostamaan. Kuulostaa vähältä ja olisi kiva tietää mitä se pitää sisällään. Netistä kun etsii säästövinkkejä ruokaan liittyen niin törmää erilaisiin jauheliha- ja makkararuokiin. Kasvissyöjänä en niitä kaipaa yhtään enempää :D sinun ruokavalio on kasvispainotteinen joten olisi kiva lukea postaus viikon ruokakoristasi. Ja siis taka-ajatuksena että millä saa tuollaisen haban? ;D

 19. 22

  Minni sanoo

  Hei mulla oli kans toi sama lähmäisyys-ongelma Genevessä asuessani! Muistan, että hiukseni oli ihan epätoivoiset tuona aikana: aurinko porotti ne vaaleaakin vaaleammiksi ja kuiviksi ja tähän päälle se ainainen lähmäisyys. Aluksi luulin, että se johtui käyttämästäni hoitoaineesta, joku luonnonsarja, mutta sitten siirryin ihan samoihin lorealehin, joita olen käyttänyt Suomessa ja ei auttanut. Oli syväpuhdistavaa shampoota ja kaikkea mahdollista, aina vaan lähmää. Ja latvat tosiaan kuivaa hamppua, kaksihaaraisia täynnä. Erityisesti siis lähmä oli juuressa.

  Olen asunut muissakin maissa ja aina hiukset käyttäytyvät vähän erilailla kuin Suomessa, mutta missään mualla en ole saanut kutrejani niin lähmäisiksi, kuin Sveitsissä. Ehkä se oli juusto, jota vedin kilokaupalla, joka sitten hikoili päänahan läpi. :) (Yöks, olipa ällö mielikuva tuo, pahoittelut!)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Ehkä se oli juusto, jota vedin kilokaupalla, joka sitten hikoili päänahan läpi. :)

   XD :D Mikä mielikuva…! Saattaisi jopa vaikuttaa munkin tilanteessa…! ^_^

 20. 23

  dea sanoo

  En osaa arvella muuta kuin, että joku hiustuote ei sovi yhteen paikallisen veden kanssa.

  Onko sulla Sanni ollut samaa ongelmaa Kreikassa? (Tota saippua episodia lukuunottamatta ;D ) Itse olin kuukausi sitten Kreikassa ja tukka oli niin tahmainen, että en ole vastaavaa koskaan kokenut. Olen takkutukka muutenkin, mutta nyt oli pakko jo luovuttaa harjauksen suhteen, koskan harja ei kertakaikkiaan mennyt sen pehkon läpi. Epäilen, että merivesi, kalkkipitoinen vesijohtovesi, aurinkorasva ja Garnierin shampoo ja hoitoaine eivät vain toimineet yhdessä. En kyllä tiedä olisiko joku muu shampoo pessyt tahman paremmin pois, koska olisipa kamalaa olla pidempään reissussa ja tukka tahmaisena koko ajan.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Onko sulla Sanni ollut samaa ongelmaa Kreikassa? (Tota saippua episodia lukuunottamatta ;D )

   Ei koskaan. Saippuakokeilut ovat tähän mennessä olleet elämäni ainoa kokemus hiusten tahmaantumisesta (muotoilutuotteiden ulkopuolelta).

 21. 24

  anniM sanoo

  Vähän myöhässä kommentoin, mutta voisko vika olla suihkussa ja veden paineessa? Siis ihan vaan siinä ettei hiuksia saa huuhdottua niin hyvin kuin normaalisti. Minusta tuntuu että kaikilla reissuilla hotellien tähtimäärästä riippumatta suihkut on surkeita ja pitkien hiusten pesu on hankalaa… Voisko olla syynä?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Vähän myöhässä kommentoin, mutta voisko vika olla suihkussa ja veden paineessa?

   Suihkun paine on Sveitsissä yhtä hyvä kuin Suomessa, eli en usko että johtuu siitä.

   Hiukseni eivät muuten vieläkään ole täysin normalisoituneet… :/ Eivät ole tahmeat, mutta eivät normaalinkaan tuntuiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.