Taaperoiässä

Karkkipäivä-blogi juhlii huomenna 3-vuotistaivaltaan. (Ja sen kunniaksi on muuten aikas kiva arvonta luvassa…!)

Haluaisin kysyä, onko tämänhetkisten lukijoiden joukossa ketään sellaisia, jotka olisivat lukeneet Karkkipäivää ihan alkuajoista (kevät 2009) saakka? Huikatkaas jotain kommenttilootaan! Itse tiedän ainakin kaksi; Lunacracker! (Lunalle muuten vielä kiitokset viimekesäisestä poniadoptiosta!! <3) ja milipili.

Miltä näyttää 3-vuotias lukuina?

 • Postauksia 773
 • Kommentteja 28 513
 • Lukijoita kuukaudessa 50 000 +

9. elokuuta 2009 olin kirjoittanut blogiin ensimmäisen tilastoaiheisen kirjoituksen. Tällöin blogi oli runsaat 3 kuukautta vanha. Baby-Karkkipäivällä oli uniikkeja lukijoita noin 250 päivässä. Nyt vähän varttuneempaa Karkkipäivää lukee 4000-5000 ihmistä päivässä. Tämä luku kertyy niinä päivinä, kun teen postauksen. Ilokseni olen huomannut, että blogia luetaan silloinkin, kun en tänne mitään päivittele. Lomaviikoillakin täällä käy päivittäin vajaa 3000 uniikkia lukijaa. Viikossa teitä käy jopa runsaat 20 000, riippuen tietysti siitä kuinka usein/harvoin olen päivittänyt.

Karkkipäivä ei ole koskaan roikkunut missään Blogilistojen kuumilla listoilla, ja lukijakuntaa on kertynyt tasaiseen, rauhalliseen tahtiin. Se on mukavaa. Joku overnight success tuntuisi ahdistavalta. Nyt blogi on saanut kasvaa hissukseen enkä meinaa vieläkään oikein uskoa että blogia lukee näinkin paljon ihmisiä. Jostain niitä lukijoita vain tänne löytää, vaikka kosmetiikkablogit eivät tunnetusti Suomessa kuulu siihen suosituimpaan genreen. Muoti- & lifestyleblogeihin verrattuna kosmetiikkablogit ovat edelleen verrattaen pieniä. Olisi muuten tosi mielenkiintoista nähdä ruoka- & käsityöblogien tilastoja…. Miten ne sijoittuvat Suomen blogosfääriin?

On kyllä kiva että Karkkipäivästä tuli osa elämääni, ja olen myös iloinen siitä että osasin höllätä tahtia kun jossain vaiheessa panta kiristyi pään ympärillä vähän liikaa. Ja ihanaa että nykyinen leppoisampi postaustahti ei ole tuntunut karkottaneen lukijoitakaan! :)

P.S. Kuka tekis mulle tuollaisen ponikakun? ^_^

Kommentit
 1. 1

  candycane sanoo

  Onnea! Olen ollut lukija kesästä/syksystä 2010 saakka ja taso oli silloin ja on edelleen korkea. Toivon, ettet kyllästy bloggaamiseen, sillä olisi todella sääli jos lopettaisit! :) Hyvä, että olet osannut löysätä tahtia kun on alkanut tuntua liian raskaalta, emme me lukijat minnekään lähde! :)

 2. 2

  mammeli72 sanoo

  Onnea 3-vuotiaalle taaperolle,käyttäisin tosin kuvausta uhma-ikäinen..saapi siis nähdä mitä 3-vuotiaalle tyypillinen uhmakkuus tuokaan meille innokkaille lukijoille mukanaan =)
  En ole ollut lukijasi alusta asti,mutta siitä asti kun sinut ja karkkilaatikkosi bongasin olen mukana pyristellyt.
  Olen varmaan lukijakuntasi keski-ikää vanhempi makeannälkäinen,mutta meikkikärpänen lie puraissut niin lujaa aikoinaan ettei vaivasta eroon pääse..
  Jatka siis valitsemallasi tiellä;tuo eteemme taidokkaita meikkauksiasi,heleitä värikarttoja,uutuuksien huumaa ja houkutusta.
  Ja kyllä ne ruokaohjeetkin mukaan mahtuu.Taitavan kirjoittajan tekstiä lukee niin asiasta kuin sen vierestäkin.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Joo, taapero taitaakin olla vähän nuorempi kuin 3-vuotias jos tarkkoja ollaan… ^_^ Tajusin sen jälkeenpäin. :P Heh. Mutta joo, saas nähdä alanko mä nyt uhmaikäisenä vetää täällä känkkäränkkiä…. :)

   Taitavan kirjoittajan tekstiä lukee niin asiasta kuin sen vierestäkin.

   Kivasti sanottu, kiitos mammeli! :)

 3. 3

  Nimetön sanoo

  Joku 2 vuotta sitten kuin blogiasi ensimmäistä kertaa (sitten kaikkea tapahtui omassa elämässä ja nämä asiat jäi huomiotta), mutta kas kummaa..jostakin taas muistin sanat karkki ja sitten joku muu, ja googlasin ja sieltähän se taas löytyi.. Eli hyvä blogi oli koska muistin vielä etsiä uudelleen. Nyt taas luen tosi usein ja on hyvää tekstiä! :)

  Ja vielä jos saa kysyä :) Eli tilasin nyt i herbiltä Now Solutions CoQ10 Antioxidant serumin, kun sitä oli niin kehuttu. Oletko kuullut tästä kommentteja/itse kokeillut?

  Ostin sen incinkin perusteella: de-ionized water, aloe vera, vegetable glycerine, xanthan gum, soy lecithin, coQ10 jne..

  kiitos jos taas viitsit vastata..

  Muuten mukaan tarttui sokokselta Laveran My Age sy-voide, ja sen tuoksu oli niin ihana, että koko sarjasta tuli sen perusteella mielenkiintoinen minulle :) jotenkin puhdas mutta raikas tuoksu.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Hyvältä näyttää inci, tosin vaikea päätellä millainen pitoisuus Q-kymppiä tuossa on. Mutta tykkään inceistä joissa ei ole mitään ns. turhia lisäaineita.

   Laveran My Age -linjassa on kyllä hyvä tuoksu. Erikoinen, mutta hyvä. Siihen jää koukkuun. :)

 4. 4

  Jenna sanoo

  heippis :) kyselit että onko lukijoita ihan alkuajoilta, en kyllä ihan alkuajoilta ole lukenut, mutta kaikki postaukset on käyty läpi! löysin sut aikoinaan mun siskon kautta, hänkin lukee blogiasi usein ja se riemu kun palasit blogitauolta oli aivan hulppeeta meiän molempien kodissa, ihme ettei mitään suurempia juhlia pistetty pystyyn silloin ! :D oon todennut monen monta kertaa että tämä blogi on aivan loistava ja ihmisenä oot varmasti aivan tosi ihana ja vallottava ! käyn itse lähes joka päivä tutkimassa olisiko tullut uutta ja jos ei ni helposti jään selailemaan vanhoja postauksia. Oon monet kerrat saanu tosi paljon inspiraatioa ja ihan suoraan matkinutkin sun meikkauksia ja muuta, ne on vaan niin mahtavia ! ajattelin vaan kertoa :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Voi miten ihana hyvän mielen kommentti Jenna, kiitos paljon! :) On kyllä todella vaikea sisäistää että Karkkipäivällä voi olla sellainen vaikutus että joku melkein juhli mun paluuta… ^_^ Ei sitä oikein tajua, mutta ihanaa kuulla että blogista voi olla niin paljon iloa! <3

 5. 5

  milya sanoo

  Minä oon täällä keikkunut ihan alusta asti. :-) Hyvin jaksaa seurata juttuja, ja aina onnistut löytämään uusia aluevaltauksia joita on mukava lukea.

  Keep up the good work!

 6. 6

  Helu sanoo

  Onneaonnea! :)) En kovin tarkkaan muista kauanko olen blogia lukenut, mutta se oli kauan ennen Indiedays-aikoja :D Saattoipa olla vuodesta 2010, ellei 2009. Muistan kuitenkin lukeneeni kaikki siihen mennessä tulleet postaukset yhdellä istumalla :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Muistan kuitenkin lukeneeni kaikki siihen mennessä tulleet postaukset yhdellä istumalla :)

   Oho….! Aikamoisia perslihaksia vaativa suoritus varmaan…! ^_^ Mä en tod.näk. olisi itse jaksanut! ^_^

 7. 7

  Minä vain-81 sanoo

  Mitä lily lolon foundationia ja irtopuuteria päälle suosittelisit minulle, kun iho on aika vaalea, olen ns. lumikki, eli vaalea iho ja tummat hiukset. Iho ei kuitenkaan ole mitenkään kamalan vaalea, mielestäni lähellä normaalia.

  Miten muuten pesette kabukin ja muut siveltimet? mietin vain että kun ovat päivittäin käytössä niin varmaan hyvä pestä usein.

  Ja onko The Body Shopin kabuki hyvä vai kannattaako muualta ostaa? mulla on ollu tähän mennessä vaan minikabuki EDM:ltä, mutta alkaa oleen liian pieni:)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Lily Lolon vaalein sävy Lumikki-iholle on Porcelain, sen jälkeen tulee China Doll (nämä sävyt luokitellaan kalpeiksi = pale), ja kolmantena minunkin talvella käyttämäni sävy Blondie. Sinuna tilaisin näytteet näistä kolmesta sävystä. Irtopuuterin valinta riippuu ihotyypistäsi ja haluamastasi lopputuloksesta – jos ihosi kiiltää helposti, valitse Flawless Matte. Jos taas haluat silkkisen, valoaheijastavan viimeistelyn, valitse Flawless tai Translucent Silk.

   Kabukia ei tarvitse pestä usein, jos se on vain omassa käytössäsi. Kerran kuussa riittää. (Tämä oli kouluttajankin suositus.) Tietystkin ihotyyppi vaikuttaa, eli jos ihosi on rasvainen ja kabukiinkin jää talia, niin on syytä pestä ehkäpä muutaman viikon välein.

   TBS:n kabukin on mielestäni oikein hyvä.

 8. 8

  Meikit sanoo

  Hieno sivusto teillä ja paljon onnea sivuston merkkipäivästä! 3-vuotta on pitkä aika.

 9. 9

  Catti sanoo

  Mäkin olen lukenut aikalailla alkuajoista lähtien. Ennen indiedaysiä kuitenkin. Mahtava blogi, oon aina tykänny lukea juttujasi ja katsoa uskomattomia meikkikuvia. Olen saanut paljon apua ja hyötyä kokeiluistasi, löytänyt hyviä tuotteita ja välttynyt huonommilta. Kiitos ja jatka samaan malliin.

 10. 10

  P sanoo

  Täälläpä yksi alusta asti mukana tössöttänyt ”kasvis”. Vaikka kommentointi onkin osaltani laiskanpuoleista, kaikki on aina tarkkaan luettu :).

 11. 11

  iduska sanoo

  täällä ollaan edelleen, kommentointi vain nykyään laahaa. olin mukana jo ennen indiedaysiä… niin se aika vierahtää.

 12. 12

  Miikkis sanoo

  Löysin Karkkipäivän vajaat pari vuotta sitten ja koukutuin aikuisen naisen otteella – mutta ilman ryppyotsaisuutta (hih!) – kirjoitettuihin kosmetiikkapostauksiin. Viime aikojen karppiohjeet olleet mukava lisä meikkiopastusten, tuote-esittelyjen ja inci-seikkailujen oheen. Kiitos kun kirjoitat – ja onnea 3-vuotiaalle!

 13. 13

  Prettyplush sanoo

  Meitsi on myös lukenut alusta saakka :) Oman blogin kirjoittaminen jäi, ja kosmetiikan ostelukin on näiden vuosien aikana kutistunut minimiin, mutta silloin aikoinaan löysin siut Virven blogin kautta.

 14. 14

  Tira sanoo

  Mie olen lukenut siun ihanaa blogia 2010 huhti- tai toukokuusta alkaen. Jonkin hakukoneen kautta kai tänne eksyin ja käyn pari kolme kertaa viikossa ja jokaikisen postauksen olen lukenut!

  Siun blogi sai aikaan sen, että yo-juhlien jälkeen juurikin 2010 hain opiskelemaan kosmetologiksi ja olen ollut mukana monilla samoilla messuilla ja bongaillut siut meikkailemassa ihmisiä. Ensikuista valmistumista odotellessa…

  Toivottavasti bloggailu jatkuu vielä pitkäänkin. :)

 15. 15

  Kaneli sanoo

  Olen aika lailla alusta saakka lukenut blogiasi, ainakin nuo arkiston vanhimmatkin jutut tuntuu tutuilta. Varmaan Juurikasvun kautta jotenkin päädyin tänne.

  Tykkään siitä, että kirjoitat rohkeasti ja aikuismaisesti siitä, mistä haluat; et yritä kalastella lukijoita, etkä myöskään pelkää ”menettää mainettasi” tiettyjen postausten vuoksi. Samoin pidän siitä, että arvostat lukijoitasi panostamalla postausten laatuun ja huolehtimalla siitä, että arvonnoissa todellisilla lukijoilla on parhaat mahdollisuudet voittaa palkinto. Minua ei haittaa se, että et päivitä aivan joka päivä, eikä myöskään karppausjutut haittaa – päinvastoin.

  Onnea 3-vuotiaalle Karkkipäivälle! Olen niin iloinen, että juuri tämä blogi on jatkanut vuodesta toiseen.

 16. 17

  Helinä sanoo

  Kommentoin nyt tähän vanhaan postaukseen, kaipa tämänkin näet. Tästä tulee pitkä kommentti. ;)

  Itse olen lukenut Karkkipäivää paljon ennen Indiedaysiin siirtymistä, veikkaisin vuoden 2009 syksystä? Löysin tänne muistaakseni Ostolakon kautta. Ekan kerran tosin kommentoin vasta kai viime vuonna ja yhteensä vain muutamia kertoja (täällä on toinenkin Helinä, joka kommentoi useammin. Olen se toinen. =) En tiedä, erotatko meitä, toivottavasti.) En ole kova meikkailija; kotona itsekseni omaksi ilokseni leikin joskus luomiväreillä, ulos harvemmin uskaltaudun meikattuna (vaikka olen iältäni yli 30) ja aluksi rakastuinkin blogissasi todella hyvin perusteltuihin ja analyyttisiin teksteihin tuotevertailuista ja inci-jutuista kosmetiikan markkinoinnin saloihin (nämä asiat todella lähellä sydäntäni). Ohessa ällistelin kauniita silmämeikkejäsi.

  Olen ollut jo pitkälti yli 10 vuotta luonnonkosmetiikan käyttäjä, joten tämä aihepiiri laadukkaasti esilletuotuna on blogissasi minulle tärkeää ja rakasta. KAIKKI tekstit on kuitenkin ollut ilo lukea aihepiiristä riippumatta, sillä teksti on laadukasta ja kuvat hyviä. Pohdiskelutkin ovat mieleeni (muistan etenkin ”tekeekö tietokone sinut tyhmäksi” -jutun todella uponneen sekä tuoreen varattomuusaiheen, vaikken niihin kommentoinut). Olen löytänyt luomiväreillä leikkimiseen täältä paljon ”tukea”, sillä osaat selittää hyvin simppelisti aloittelijoillekin asioita ja olet tehnyt hyödyllisiä ”karttoja” meikkien asettelusta kasvoille. Ihailen sitä, että jaksat edelleen vastata ahkerasti kysymyksiin useinkin toistuvista aiheista (varmaan puuduttaa välillä…) ja satunnaisiin typeriin kommenteihin olet yleensä suhtautunut asiallisesti tai järkevästi jättänyt omaan arvoonsa ne.

  Blogin päivitystahti ei ole minulle oleellinen, sillä luen niitä yleensä ”sykäyksittäin”. Kuten huomaat tästä kommentointiajankohdasta, en ole pariin kuukauteen lukenut Karkkipäivää ja nyt vietän useita päiviä peräkkäin nauttien pitkästä pätkästä postauksiasi. Se on ihanaa uppoutumista! =) Kun pääsen ajan tasalle täällä, saatan mennä toiseen blogiin lukemaan muutaman kuukauden postaukset. Lisäksi uupumus on minulle henk.kohtaisesti hyvin tuttu asia näin kuntoutustuella masennuksen takia olevana, joten kannustan pitämään taukoja tarvittaessa. Jos täysin itsensä uuvuttaa, sieltä on hirmu vaikea enää nousta. Lisäksi se näkyy blogin tasossa, jos tekijä rustaa tekstejä väkipakolla. On kiva, jos innostus säilyy ja silloin jaksaa vielä kommunikoida lukijoidensa kanssa, mikä on tärkeää. Eipä silti, saa alakuloisemmistakin fiiliksistä kertoa. Eivät lukijasi vähästä säikähdä ja kaikkoa.

  Kiitos lempiblogini kirjoittajalle Sannille! Olet fiksu, sympaattinen ja taitava.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitos kommentistasi ja vaivannäöstäsi pitkään palautteeseen Helinä! :) Toki luen ja näen vanhoihinkin postauksiin tulleet kommentit, se on kommenttien valvontasysteemin etu (mikään kommentti ei siis tule eetteriin ennenkuin olen hallintapaneelista sen lukenut jo klikannut ’Hyväksy’-namiskaa :)) Onpa ihana kuulla että olet viihtynyt blogini parissa näin pitkään. Kaikki lukijat ovat minulle tärkeitä, niin hiljaiset kuin ne säännöllisesti kommentoivatkin. Valtaosa lukijoistahan ei koskaan sano mitään, ja silti tiedän että te olette siellä…! :) Ja varmaan tykkäätte jutuistani kun täällä käytte.

   Kiva että jätit ”ääni”jäljen! :) Näkemisiin ja hyvää kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.