Syö Tallinnassa – Rataskaevu 16 ja Dominic

RATASKAEVU 16

(Tämä postaus oli ajastettu ilmestymään lauantaina kello 9.00, mutta ei näköjään ilmestynyt. Murr. Terveiset Kurjenrahkan kansallispuistosta, on ollut taas mainio vaellus :))

Rataskaevu-kadulla, Tallinnan vanhankaupungin Toompea-mäen juurella, on rivissä kiinnostava ravintola jos toinenkin. Vain korttelin mittaisella alueella on niin monta ravintolaa, että täällä voisi viettää viikon syöden joka päivä eri paikoissa.

Suosituin, ainakin TripAdvisorin käyttäjien mielestä, on rento ja kodikas Rataskaevu 16. (Minua muuten jostain syystä ärsyttää jos jonkun yrityksen ainoa virallinen sivu on Facebook…)

Rataskaevu_kollaasi1

Kuulimme paikallisiltakin kovasti ylistäviä sanoja Rataskaevusta, joten eipä muuta kuin varaamaan pöytää. Ja pöytävaraus tänne todellakin kannattaa tehdä, jos mielii sisään illallisaikaan. Lounaalle voi päästä drop-in-tyyliinkin, etenkin kolmen jälkeen.

Ravintolassa on ”eteisen” ja salin lisäksi myös hieman intiimimpi yläkerta/parvi, johon mahtuu vain neljä pöytää. Me saimme pöydän parvelta, ja ihastuin välittömästi paikan lämpimään, hobittikolomaiseen tunnelmaan. Suosittelen pyytämään pöydän tänne, jos haluaa extra-tunnelmaa :)

Rataskaevu 16 on hinnoiltaan eilen esitellyn F-Hooneen tasoa, joskin muutama pääruoka on hinnakkaampi. Kallein annos maksaa 14,90€.

Rataskaevu_kollaasi4

Jaoimme kolme alkuruokaa; uunipaistetun vuohenjuuston (6,80€), savukalasalaatin (5,20€) sekä juustolautasen (8,50€).

Annokset olivat reilun kokoisia, kauniisti esillepantuja sekä ennen kaikkea todella maukkaita. Ruoassa oli selvästi fine dining light -henkeä, vaikka hinnat ja konsepti edustavat rennompa tyyppiä.

Juuri tämän vuoksi Rataskaevusta tuli suosikkini: kodikas, edullinen ja tunnelmallinen ravintola joka samalla kuitenkin edustaa jotain perusravintolaa fiinimpää ja tarjoaa perusrestoraania laadukkaampaa ruokaa, jossa maun lisäksi panostetaan myös esteettiseen puoleen. Täydellinen paketti!

Rataskaevu_kollaasi6

En tiedä mikä tuo ilme on :D

Rataskaevu_kollaasi5

Mies tilasi pääruoaksi naudan sisäfileen paahdettujen kasvisten kera (14,70€) ja minä ”Kokin valinnan valkoista kalaa” kera kukkakaalipyreen ja tillikapriskastikkeen (12,60€).

Kala-annokseni oli yksi parhaita kalaruokia mitä olen syönyt todella pitkään aikaan. Kaikella kunnioituksella, Ribe, mutta kyllä tämä hakkasi teidän pottumuusin kanssa tarjoillun turskan :D

idRataskaevu_IMG_5898

Annokset olivat sen verran kookkaita että vatsassa oli hädin tuskin tilaa enää edes kahville, mutta niin vain tulimme tilanneeksi jälkiruoaksi viinissä haudutettua päärynää kyljessään kardemummamaskarpone-vaahtoa (3,90€). Tarjoilija lupaili, ettei annos olisi liian makea, eikä se ollutkaan.

Kevyestä jälkkäriannoksesta ei jaettuna jäänyt edes ähkyä, ja poistuimme vallan täydellisen kylläisyys- ja tyytyväisyystilan vallassa.

Kasvispääruoka raejuusto-pinaatti-ruukku jäi houkuttelemaan minua sen verran, että palasin Rataskaevuun jo seuraavana päivänä lounaalle.

Rataskaevu_lounas

Pinaattivuoka (5,90€) sai seuraa raikkaasta lime-hunajaisesta lohisalaatista (5,70€). Hyvää oli, ei mitään huomauttamista :) Vietin ravintolassa ihanan rentouttavan hetken pitkän Vanhankaupungin kävelyn jälkeen naisten hömppälehdestä, hyvästä ruoasta ja viinilasillisesta nauttien. Luulenpa, että samaan tyyliin kuin Kreikassa, ravintoloiden edulliset hinnat ja hyvä ruoka alkaisivat pian tuntumaan vetoketjussa jos täällä viettäisi aikaa pidempään :D

Yleisarvosana ravintola Rataskaevu 16: ruoka 4,5/5, palvelu ja tunnelma 5/5, hinta-laatu 5/5.

Oivallinen paikka, kun fine dining -mestat tuntuvat tunnelmaltaan liian virallisilta, mutta hakee kuitenkin jotain persoonallisempaa ja elegantimpaa paikkaa kuin perustason grilliravintolat. Vähän niinkuin Kuopion Rustik, tavallaan :)

*

LIDO

Tähän väliin on pakko heittää verrokkikuva budjettiravintola Lidon annoksesta, jolla on hintaa suunnilleen saman verran (11,05€) kuin tuolla Rataskaevu 16:n hurmaavalla lounaallani:

Lido_Tallinna

Lido on Latviasta tuttu noutopöytä-ravintola, jossa jokainen tuote on erikseen hinnoiteltu. Tallinnan Lido sijaitsee Solaris-ostoskeskuksessa. Hinnat tuntuvat ensi kokemalta hullun halvoilta, mutta lopulta hintataso on sama kuin kaupungin paljon paremmissa ravintoloissa.

Ostoskeskuksessa nautitun, suhteellisen mauttoman, haalean ja ylikypsän lohivartaan & löysäksi höyrytetyn pakastekukkakaalin hinnalla voi myös saada kauniin ja kunnon makuja tarjoavan annoksen ”oikeassa” ravintolassa, tunnelmallisessa miljöössä. Lido voi olla kiinnostava vierailukohde ihan vaikka kuriositeettina, tai jos sattuu olemaan Solariksen kulmilla ja ruokaa täytyy saada todella nopeasti.

Täytyy kyllä todeta, että Riikan Lidossa ruoka oli monipuolisempaa ja paremman makuista autenttisella latvialaisella leimalla. Tallinnan Lido on vähän niinkuin yksinkertaistettu ja massapäistetty versio alkuperäisestä latvialaisesta.

*

DOMINIC

Viimeisenä iltanamme olimme jo päättäneet suunnata kiiteltyyn ravintola MEKKiin, kunnes allekirjoittaneen ruokavamma tuli väliin. (Tästä saa ihan repiä huumoria ja pyöritellä silmiään, en loukkaannu :))

MEKKin alkuruokalistalta; suolattua turskaa kera kuivatun lihan, silliä ja perunavaahtoa kera ruisleipäkuutioiden, kylmäsavulohikeitto suolatulla perunalla, vasikanmaksaa, savustettua possua… Pääruokia: Uuniperunaa, kuhaa pekonisalaatin ja perunamuusin kera, ankkaa ankanrasvassa paistetuilla perunoilla, pihviä, lammasta...

Ehkäpä ensimmäinen kerta, kun kohtaan ravintolan, jonka menu riitelee näin paljon ruokavalioni kanssa. Koko ruokalistalla oli vain yksi annos, jonka olisin voinut tilata ilman modifiointia: hitaasti kypsennettyä tomaattia ja endiiviä paahdettujen hasselpähkinöiden, persiljaöljyn ja tattikerman kanssa. Niinpä päätimme mennä muualle.

Dominic_1

Koska nälkä oli kova, ’muualle’ valikoitui nopeasti. Olin jo aiemmin googlaillut erityisesti viineihin erikoistuneita ravintoloita, ja Dominic on yksi sellainen. Ravintola on Eestimaitsedin listalla, mutta ei sijoitu ihan top-kymppiin.

Dominic_IMG_6029

Keittiön tervehdyksenä sain lusikallisen vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Oikein hyvä.

Ensin meille tuotiin kummallekin lihaa sisältävä tervehdys. Tämä oli minusta hieman kummallista, sillä lihansyömättömyys on suhteellisen yleistä ja siksi keittiön tervehdykset ovat useimmiten aina kasvispohjaisia. Lihaa sisältävään keittiön tervehdykseen en ole vielä Dominicia ennen törmännyt.

Dominic_2

Otimme yhden alkuruoan jaettavaksi ja toiset henkilökohtaiset. Jaettavaksi tilasimme vihreän salaatin mustekalalla, retiisillä, melonilla ja oliiveilla (8€).

Salaatin esillepano oli kenties hieman arkinen ravintolan tyyliin nähden, Dominic on sisustukseltaan lähes barokkinen ^_^ Paikan hintatasokin sijoittaa ravintola keskimääräistä ylempään skaalaan, ja 8 euron salaatti Tallinnassa on kallis salaatti. Näin ollen sen esillepanollekin voi asettaa odotuksia :)

Dominic_IMG_6044

Kakkosalkuruokani, kermainen purjokesäkurpitsakeitto sinismpukoilla (6€) taas oli oikein kaunis katsella, ja vielä parempaa syödä. :)

Purjo ei kuulu lempparikasviksiini enkä itse käytä purjoa juuri koskaan, mutta tämä keitto oli todella herkullinen. Annoskoko oli suuri verrattuna Suomen ravintoloiden alkuruokiin, olen joskus saanut tämän kokoisen keiton Suomessa pääruokanakin.

Dominic_3

Alkuruokien jälkeen saimme pienen suunraikastuksen karpalosorbetin muodossa. Sekin oli aika suuri, ja lisäksi sen verran makea että se ei oikein ollut mieleeni. Mies taisi saada syödä mun sorbetin.

Kuvassa vasemmalla miehen pääruoka, burgundinpihvi maa-artisokkapyreellä ja paahdetuilla porkkanoilla (15€). Oli kuulema erinomainen. Mies tarjosi minulle pyrettä kun sekin oli niin maukasta. Me muuten ollaan niin epähienostuneita, että maistellaan ihan tyynesti toistemme lautasilta paremmissakin ravintoloissa. Itse pidän sellaisesta ruokakulttuurista, jossa jakaminen kuuluu asiaan ja on luonnollista. Olen joskus ollut Suomessa sellaisissa ravintoloissa, joissa ylimääräisen lautasen pyytämiselle todellakin nostellaan kulmia. Tavallaan ymmärrän, että ruoan jakaminen ei kuulu tietynlaisten ravintoloiden konseptiin kun se ”ei näytä hienolta”, mutta sitten taas toisaalta ärsyynnyn tällaisesta asenteesta. Ruoka on ennen kaikkea sosiaalinen asia, ja hyvän ruoan jakamisen pitäisi olla mitä luonnollisinta.

Mitä mieltä te olette? Maisteletteko ronskisti toisten lautasilta? (Luvan kanssa tietysti, heh :D)

Dominic_IMG_6055

Pääruoaksi tilasin turskaa (jep, turska oli jälleen listan ainoa kalaruoka, turskaa ei pääse Virossa pakoon :)) ja tiikerirapua hummerikastikkeessa (16€). Lisukkeena kukkakaalipyrettä, purjoa ja parsakaalia. Erittäin hyvänmakuinen setti eikä tuo rumaltakaan näyttänyt :D Annoksen koko ei tule hyvin esiin kuvassa, mutta kyllä tässäkin oli syötävää sen verran että vatsa oli kahden ja puolen ruokalajin jälkeen aivan pinkeänä.

Kun Dominicin sommelieeri tuli tiedustelemaan jälkiruokakiinnostuksestamme, jouduin toteamaan, että teillä on ihan liian suuret annokset jotta asiakkaille enää jää tilaa jälkkärille. :) Siellä se juustolautanen taas kutsui minua, mutta tällä kertaa ei olisi mahtunut muruakaan.

Viinisuositukset ruoille toimivat erinomaisesti, ja Dominicissa nautin reissun parhaat viinilasilliset. Keiton kanssa suositeltiin Pinot Grisiä Luxemburgista ja kalan kanssa (halusin punaista) Morellinoa Italiasta.

Yleisarvosana ravintola Dominic: ruoka 4/5, palvelu ja tunnelma 4/5, hinta-laatu 5/5.

*

Paikkoja, joissa olisin vielä todella kovasti halunnut käydä syömässä, jäi pitkä liuta. Leib Resto & Aed, Vegaaniravintola V, Noa ja Kohvik Moon ensimmäisten joukossa. Ja Horisont upeilla maisemillaan, vaikka tunnelmallisesti vanhankaupungin paikat viehättävät enemmän.

Jos teillä on vinkkejä Tallinnan kätketyistä tai ei-niin-kätketyistä ruokahelmistä, niin kommenttiboksiin vain! :) Aion epäilemättä lähitulevaisuudessa tehdä uudet treffit Tallinnan kanssa, ja varata mukaan vähän löysemmät housut :D

Kommentit
  1. 1

    Annamari sanoo

    Mitenkään postauksen sisältöön liittymättä, pakko sanoa, että oot ollut vaeltelemassa sitten melkein meikäläisen ”naapurissa”! (ei nyt voi sanoa, että aivan lähellä asuisin..) Kurjenrahkalla ja Savojärvellä on tullut vietettyä lapsuudessa monia uintipäiviä, kouluretkiä ja uimakouluja. Eipä sitä tule ajatelleeksi, että Kurjenrahkallekin (en siis nyt voi sanoa, että aivan naapurissa asuisin) tulisi joku kauempaakin vaellukselle kun itselle paikka on ”itsestäänselvyys”.=D

    • 1.1

      Sanni sanoo

      oot ollut vaeltelemassa sitten melkein meikäläisen ”naapurissa”!

      :) :)

      Meille vakiomesta on Seitseminen, mutta tykätään välillä lähteä muuallekin, alkaa nuo Seitsemisen reitit olla jo aika hyvin koluttuja :D Tosi kauniita ja vaihtelevia maisemia oli kyllä Vajosuon vaelluksella, joka kierrettiin.

  2. 2

    piia sanoo

    Poikaystäväni kanssa maistamme ruokaa toisinaan niin, että leikkaamme palat kuin olisi omaan suuhun menossa, mutta hupskeikkaa pala päätyykin naapurin lautaselle. En usko, että kyseessä on hienoon näköön liittyvä juttu, vaan ihan käytöstapoihin. Ruuan napsiminen toisten lautasilta ei kuulu hyviin käytöstapoihin, ja siksi itse ainakin yritän sitä välttää tai tehdä tosi huomaamattomasti.

    • 2.1

      Sanni sanoo

      leikkaamme palat kuin olisi omaan suuhun menossa, mutta hupskeikkaa pala päätyykin naapurin lautaselle.

      Näin mekin usein pyritään toimimaan, mutta esim. pyrettä on hankala saada sujautettua toisen lautaselle. ^_^

      Oli ruoan ottaminen toisen lautaselta hyvien tapojen mukaista tai ei, itse ainakin ravintoloitsijana ottaisin sen vain osoituksena ruoan hyvästä mausta :) Toisissa kulttuureissa ruoan ottaminen toisen lautaselta ei ole hyvien tapojen vastaista, vaan ruokaa jopa tarjotaan toiselle omalta lautaselta. Itse soisin, että tällainen rentous yleistyisi meillekin päin.

      • 2.1.1

        Jonttu sanoo

        Olenkohan ihan outo, kun en oikein tykkää tuosta toiselta varastamisesta (edes sivistyneesti tehtynä). Ja jos toiselta ottaisinkin, vilkuilisin kyllä ympärilleni, ettei vain kukaan näe.

        • 2.1.1.1

          Sanni sanoo

          ”Varastamisesta” kuulostaa aika mahtipontiselta ilmaisulta jos ajattelee pöydällistä ystävyksiä tai vaikka pariskuntaa, joiden kesken tarjotaan lautaselta maistiaisia :D

          ”Varastamisella” ymmärrän, että joku ottaa toisen lautaselta kysymättä ja ilman lupaa. Sehän nyt on todella julkeaa ja vastoin mitään käytöstapoja varmaan kaikkien mielestä.

          • 2.1.1.1.1

            Jonttu sanoo

            Tuli vähän kova ilmaisu, mutta en edes pidä siitä, että ollenkaan otetaan missään tapauksessa mitään toisen lautaselta.

  3. 3

    piia sanoo

    Ja siis ylipäätään ruuan jakaminen ylimääräiselle lautaselle ja siitä syöminen ei kuulu länsimaiseen kulttuuriperinteeseen vaan on enemmänkin aasiasta omittu. Olen kanssasi samaa mieltä, se olisi tosi kiva jakaa annoksia. Mutta toisaalta esim. tarjoilijat pelaavat länsimaisen mallin mukaan ja kattaus kertoo miten ravintola toivoo ruuan syötävän. siksi koen että kyseessä on myös kunnioitus ravintolan henkilökuntaa kohtaan, hekään kun eivät voi joustaa ”säännöistä”.

    • 3.1

      Sanni sanoo

      Ja siis ylipäätään ruuan jakaminen ylimääräiselle lautaselle ja siitä syöminen ei kuulu länsimaiseen kulttuuriperinteeseen vaan on enemmänkin aasiasta omittu.

      Aaa… Eivätkös Välimeren maatkin edusta länsimaista kulttuuriperinnettä..? Ainakin Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa on yleistä, että pöytä tilataan täyteen annoksia joita kaikki syövät.

      • 3.1.1

        piia sanoo

        Itseasiassa tässä tapauksessa ei, vaan kreikan ja muiden välimeren maiden pöytätavoissa on paljon pohjoisafrikan ja täten arabimaiden vaikutteita. :)

        ”Eurooppalaiset” finedining pöytätavat periytyvät hovi- ja aateliskulttuureista. Esim haarukat katetaanpiikit pöydällepäin siksi että kannassa oleva suvun vaakuna näkyisi…

        mielestäni napsiminen (jota siis itsekin teen) on siinä mielessä epäreilua, että tajoilijat noudattavat tapakoodistoa (juomille oikeat lasit, ateriat paikoillaan) siinä mielessä sitten asiakkaankin toivoisi noudattavan yhteistä koodistoa. Eri asia tietty on nyt rennon bistrot ja pizzeriat yms. mutta hienommissa mestoissa pidättäydyn juuri haarukkavaihtiksiin enkä pyydä ylimääräistä lautasta.

        vertailuksi voisi vaikka laittaa, ranskalaisen keittiön ravintolassa menisi viinit väärään kurkkuun jos haarukan tilalla olisi yhtäkkiä syömäpuikot. Keittiössä aina maan tavan mukaan :D jos haluaa jakaa annokset hyvillä mielin, sitten pitäisi suosia juuri sellaisia keittiöitä missä jakaminen on maan tavoissa.

        • 3.1.1.1

          Sanni sanoo

          Itseasiassa tässä tapauksessa ei, vaan kreikan ja muiden välimeren maiden pöytätavoissa on paljon pohjoisafrikan ja täten arabimaiden vaikutteita. :)

          ”Eurooppalaiset” finedining pöytätavat periytyvät hovi- ja aateliskulttuureista. Esim haarukat katetaanpiikit pöydällepäin siksi että kannassa oleva suvun vaakuna näkyisi…

          Erittäin mielenkiintoista, kiitoksia piia :)

          • 3.1.1.1.1

            sanoo

            Me ollaan joskus (hyvien!) kavereiden kanssa vaihdettu koko lautaset puolessa välissä annosta, kun valinnanvaikeus on ollut liian suuri :D

            Mutta tosiaan ranskalainen keittiö eroaa aika paljon esimerkiksi Espanjalaisten tapas-meiningistä. Enkä kyllä näe että Ruotsissakaan vaihdettais lihapullia lautaselta toiselle :D

  4. 4

    Erika sanoo

    Tallinna on ihana! Olimme pari viikkoa sitten mieheni kanssa Tallinassa yhden yön visiitillä ja kävimme syömässä Rataskaevu 16. Tosi hyvä ruoka ja ihana pieni tunnelmallinen paikka. Ehdottomasti pitää mennä pian uudelle useamman päivän vierailulle Tallinnaan, niin kiva paikka! Ymmärrän siis täysin intoilusi Tallinnasta :)

    • 4.1

      Sanni sanoo

      :) Miksi Suomessa ei ole tuollaisia ”Rataskaevuja”… Tai jos onkin, niin hyvin harvakseltaan. Suomi on ketjuravintoloiden maa. :/ Edulliset ravintolat tuppaavat olemaan joko ketjuja, kiinalaisia tai pitserioita….

  5. 5

    Emilia sanoo

    Kasvissyönti ei ole Virossa kovinkaan yleistä, ehkä Tallinnassa vähän yleisempää kuin muualla. Kasviskeitotkin saattaa sisältää usein esim pekonia tai kinkkupaloja jne, ja kala saattaa olla käärittynä pekoniin. Ei mitenkään tavatonta täällä.

  6. 6

    Nimetön sanoo

    Italialainen Bocca. Siitäkin on kyllä jo vuosia aikaa. Aina on tarkoitus etsiä joku kunnon ravintola, mutta sitten päätyy johonkin ihan tavalliseen.

    • 6.1

      Sanni sanoo

      Heti ”soitti kelloa”, muistankin kuikuilleeni Boccaa Olevimägillä..! Menu vaikuttaa erittäin houkuttavalta – hintataso vain on jo Suomen luokkaa. Eli ilmeisesti very fine dining Viron standardeissa :)

  7. 7

    Cherry sanoo

    Mä kanssa eksyin kerran tuonne Rataskaevu 16 -ravintolaan. ”Eksyä”-sanaa käytän siksi, koska en todellakaan tiennyt paikasta ennakkoon mitään enkä ollut ennen edes juuri käynyt Tallinnan ravintoloissa, meillä vain oli Tallinnassa nälkä ja käveltiin sisään ensimmäiseen ravintolaan, jonka ruokalistalta löytyi kasvisruoka-annos. Ja siis siitä tulikin yksi ikimuistoisimmista ravintolareissuista ikinä ja ruoka oli aivan mainiota! Oltiin kyllä onnekkaita. Tarjoiltiinko siellä muuten vielä aterian kanssa itsetehtyä leipää (vaikka sinä et sitä varmaan söisi)? Se oli tosi hyvää kun itse kävin. Paikasta jäi myös erinomainen fiilis tunnelman ja palvelun suhteen, niin kuin sullakin. :) Kasvisannos oli simppeli, muistaakseni kasvisruukku juustokuorrutuksella, mutta miten niin yksinkertaisita aineksista voikin saada aikaan niin maistuvaa ruokaa! Jälkikäteen katsoin netistä, että paikka on kovasti muidenkin suosiossa ja meillä kävi vielä tuuri, että satuttiin sinne juuri joskus lounaan ja päivällisajan välissä, jolloin siellä oli todella hyvin tilaa. Sometimes you just get lucky…! :) Suosittelen kaikille Tallinnan-kävijoille lämpimästi.

    • 7.1

      Sanni sanoo

      Tarjoiltiinko siellä muuten vielä aterian kanssa itsetehtyä leipää (vaikka sinä et sitä varmaan söisi)?

      Kyllä, ja itse asiassa maistoinkin pienen palan. Mutta ei jäänyt erityistä makumuistoa, maistui vain ”hyvälle leivälle” :) Leivän kanssa tarjoiltiin myös pieni juusto/kasvisnokare, jonka söin sitten sitäkin innokkaammin ^_^

      miten niin yksinkertaisita aineksista voikin saada aikaan niin maistuvaa ruokaa!

      Sanopa muuta :) Rataskaevu 16:n ruoka on todellakin ”kotiruokaa deluxe”. Ja miten kauniisti esillepantu…! Rossot sun muut voisivat kyllä ottaa oppia….

  8. 8

    sanoo

    Kiitos paljon näistä vinkeistä! Mukavaa saada ravintolasuosituksia, joista löytyy kasvissyöjillekin suuhun pantavaa. En olekaan ennen osannut hyödyntää Tallinnan ravintolavalikoimaa, mutta seuraavalle reissulle pitää selvästi suunnitella syömiset vähän tarkemmin. Tähän asti panostus Tallinnassa ruokailuun on ollut Vapiano, jossa hinnat ovat alhaisemmat kuin Suomessa.. eli voisihan sitä muutakin kokeilla.

  9. 9

    sanna sanoo

    Suosittelen tallinnassa käymään valkosipuliravintola balthasarissa.
    Tilasin siellä alkuruuaksi etanapannun, voin suositella!

  10. 10

    sanoo

    Siinä Olevimägi/Pikk -kolmiossa sijaitsee HellHunt, jossa on ihan hillitön valikoima erilaisia oluita, siidereitä ja juomia. Siellä on myös ruokaa, aika krouvia ja pubimeiningillä, mutta aivan järkyttävän hyvää, edullista ja valtavat annokset. Luulisin että sä tuollaisena budjettireissaajana tykkäisit.

    Samoin siinä ihan Vanhankaupungin torin laidalla on Liisu Juures, jossa on myös ihan ok-hintalaatusuhteista ruokaa. Samoin Narva Maanteen varressa, jossain yliopiston kulmilla ennen Kadriorgia oli myös ainakin joku vuosi sitten ihan päättömän ihana kirpputorihenkinen kahvila, pitäis itsekin ehtiä sinne taas pidemmäksi aikaa että ehtisi sinne Kadriorgiin käymään ja voisi metskata sen kahvilan uudestaan!

    • 10.1

      Sanni sanoo

      Siinä Olevimägi/Pikk -kolmiossa sijaitsee HellHunt

      Käytiin oluella/viinillä :) Kiva paikka, ja ruokiakin vilkuiltiin viereisissä pöydissä :D

      Liisu Juureksesta vinkkasi joku toinenkin lukija aiemmin – hauskan harhaanjohtava nimi kun suomalaiselle tulee mieleen kasvisravintola, mutta paikka on mitä lihapainotteisin :)

  11. 11

    Cerp sanoo

    Kiitos näistä kahdesta postauksesta! Varmasti käydään Rataskaevussa vähintäänkin, kun seuraavan kerran ”eksytään” Viroon! Hell Huntin minäkin mainitsisin käymisen arvoiseksi, Tallinnan (vai jopa koko Viron?) vanhin pubi, hieman rapistunut miljöö, mutta paikan omenasiideri on herkullista. Sielläkin pitänee käydä ruokailemassa, viimeksi jäi välistä kun just oltiin syöty.

  12. 12

    anskuansku sanoo

    Rataskaevu 16 oli kyllä ihan mahtava kokemus, kun muutama viikko takaperin juhlistimme siellä vuosipäivääe poikaystävän kanssa. Ruoka, miljöö ja palvelu olivat kaikki enemmän kuin olisi voinut toivoa. Tarjoilija toi pääruokiemme mukana molemmille pihviveitset (itse söin fileetä ja seuralaiseni haudutettua hirveä) kysymättä – sanoi että näytimme siltä, että haluamme vaihtaa annoksia puolessavälissä ja nyt ei tarvisi vaihtaa aterimia. :D Peukut siis pystyyn annosten jakamiselle täältäkin, se on ainakin meidän taloudessa enemmänkin sääntö kuin poikkeus!

    • 12.1

      Sanni sanoo

      Korjasin toisen kommenttisi mukaisesti! ^_^

      Kiva kuulla miten hieno kokemus teilläkin oli Rataskaevussa. Tripadvisorin arvioihin ei aina ole luottamista (riippuu tietysti ihan paikan ja arvioijien tyylin kohtaamisesta) mutta tällä kertaa paikka lienee ykkössijansa ansainnut :D Sopii varmasti monen maulle ja kukkarolle :)

  13. 13

    Jonttu sanoo

    Rataskaevussa aion ehdottomasti käydä, jos Tallinnaan joskus eksyn.

    Miten muuten, piditkö entisessä elämässäi vaniljakierrepullista? :) Tuli vain mieleen, kun eilen pitkän lenkin jälkeen ostin sellaisen ja vei kyllä kielen mennessään. :)

    • 13.1

      Sanni sanoo

      En oikein ole tykännyt maustetuista pullista, paitsi rahkapullasta ja korvapuustista :)

  14. 14

    sanoo

    Ehdottomasti maistellaan toistemme lautasilta! Monesti myös toisen ruokailuvälineillä eli siinä sitä möllötetään suu auki odottamassa herkkupalaa. :D

    Täytyy kyllä lähteä Tallinnaan sellaiselle syö hyvin ja lue hotellihuoneen sängyssä kirjaa -lomalle. Parasta. :)

    • 14.1

      Sanni sanoo

      syö hyvin ja lue hotellihuoneen sängyssä kirjaa -lomalle. Parasta. :)

      Ahh… ^_^ Enpä kieltäytyisi tuollaisesta :)

  15. 15

    Jonttu sanoo

    Oman perheen jäsenet saa mielellään maistella, mutta en oikein tykkää sellaisesta, jos puolituttu tulee ottamaan lautaselta jotakin.

    • 15.1

      Sanni sanoo

      mutta en oikein tykkää sellaisesta, jos puolituttu tulee ottamaan lautaselta jotakin.

      Se nyt on tietysti ihan eri asia :D

      • 15.1.1

        Jonttu sanoo

        Näinkin on käynyt. Ei oikein kohottanut ruokahalua. Ja kyseessä ei ollut mikään pöydän kulmalla vaaniva koira vaan toinen ihminen.

  16. 16

    dea sanoo

    KiitosKiitosKiitos! Näistä Tallinna-postauksista :) Erittäin mielenkiintoisia ja vaikka en ole suuri kulinaristi niin nyt alkoi kyllä kuola valua :D Viime talvena kävin Tallinnassa oikeastaan ainoan kunnon reissuni (aiemmin olen pyörähtänyt vuosia sitten vain satamassa) ja voi kunpa nämä ravintola-suositukset olisivat jo silloin olleet tiedossani. Joskaan ei voi valittaa huonoa ruokaa saaneensa tuollakaan reissulla.

    Nyt on kuitenkin pian lähdettävä uudestaan testailemaan näitä :)
    Jatka ihmeessä reissuraportointejasi. Minä ainakin tykkään kovasti lukea :)

    • 16.1

      Sanni sanoo

      Nyt on kuitenkin pian lähdettävä uudestaan testailemaan näitä :)
      Jatka ihmeessä reissuraportointejasi. Minä ainakin tykkään kovasti lukea :)

      Suurhymy :) :)

  17. 17

    Heidi sanoo

    Kyllä me mieheni kanssa maistellaan toistemme ruokia toisinaan. Mä syön yleensä kasvisruokaa ja mies usein ravintolassa lihaa, joskus liharuoat näyttää niin hyviltä, että tekee mieli maistaa ja yleensä se menee sit vaihtokaupaksi, kumpikin saa haarukallisen toisen ruokaa :) Usein fine dining -paikoissa annoskoot on niin pieniä, varsinkin jossain monen ruokalajin menuissa, että ei niitä jo sen koon takia tee mieli jakaa. Niissä myös on niin tarkkaan mietityt kokonaisuudet ja lukuisia makuja, että pitäydyn mieluummin omassa ateriassani pelkästään. Kai siinä samalla sitten kunnioittaa myös pöytätapoja, vaikken muuntyyppisissä paikoissa kauheesti asiaa ajattelisi. Ruoasta ja sen koostumuksesta tietysti riippuu onko kätevämpää antaa toiselle suoraan haarukallinen vai laittaa se toisen lautaselle.

    Joskus pariskunnan annokset saattaa olla hyvinkin erikokoisia tai olla erilaiset nälät. Silloin saattaa käydä niin, että vaihdetaan lautaset jos toisella on maha täysi ja ruokaa jäljellä ja toisella päinvastoin.

  18. 18

    Jennika sanoo

    Kiinnostaisi kovasti käydä syömässä tuolle Rataskaevu 16.ssa ensi viikolla kun mennään Tallinnaan, mutta kuinka sen pöytävarauksen voi tehdä? Kun ei tosiaan ravintolalla ole muuta kuin Facebook sivut..

    • 18.1

      Sanni sanoo

      Eikö varausta voi tehdä Facebookin kautta? Eikö sivun kautta voi laittaa ravintolalle viestiä…? Tai ehkä he toivovat vain puhelinvarauksia..? Me tehtiin itse varaus paikan päällä kävelemällä sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.