Suuri glögikysely

Juomapostausta pukkaa taas. Heh, pitäisiköhän kuitenkin laittaa otsikon ’suuri’ lainausmerkkeihin tai kysymysmerkillä… Ounastelen ettei kysely varmaan saa mitään hurjaa ryntäystä aikaiseksi :)

Kun marraskuussa käsiteltiin kahvi ja toissapäivänä tee, niin lyödään joukon jatkoksi kauteen kuuluva glögi. (Pitääkö vielä tehdä kaakaopostauskin? :D)

Glögi on niin hyvää. Mutta hyvää glögiä on vaikea löytää. Ja onneksi sen sesonki on lyhyt – siihen myös kyllästyy nopeasti. Mutta 3-4 viikon vuosittaisina periodeina nautittuna glögi on kyllä taivaallista.

Sokeroimattomat_glogit2

Itse nautin glögini luonnollisestikin sokeroimattomana. Vaihtoehtoja on tällöin neljä. 1) Teen glögin itse teepohjaan. 2) Teen glögin itse sokeroimattomaan mustikka- tai mustaherukkamehupohjaan. 3) Ostan kaupasta Valion sokeroimatonta glögiä. 4) Ostan kaupasta Marlin sokeroimatonta glögiä.

Ensimmäisenä vhh-joulunani tein glögin itse mustaherukkamehuun. Ei ollut hääppöistä, mutta kelpasi paremman puutteessa. Teeversiota en edes kokeillut, sillä lisään glögiini aina punaviiniä eikä tee + punaviini kuulosta kovin houkuttelevalta kombolta. Viime jouluna ystäväni vinkkasi Valion sokeroimattomasta glögistä, ja se osoittautui vallan kelvolliseksi tavaraksi. Siitä saa jopa oikein erinomaista glögiä hyvällä viinillä! (Siskoni luona oli viimeksi Peter Lehmannin Shirazia – täydellinen pari glögille..!! <3)

Sokeroimattomat_glogit

Suomen markkinoilla ei käsittääkseni ole kuin nämä kaksi sokeroimatonta glögiä. Marlin versio on aavistuksen hiilaripitoisempaa (Valio 3 g / 100 g, Marli 3,8 g / 100 g), mutta tärkeintä on maku – ja Valio maistuu paremmalle kuin Marli. Vaikka ainekset ovat kummallakin aika lailla samat. Valion on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla, Marlin sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Marlissa on hitusen enemmän mausteita, esim. pomeranssinkuorta jota Valiossa ei ole.

Glogit_ainekset

En ole koskaan pitänyt glögin imelyydestä, en edes ennen vhh-aikojani. Minusta glögin luontainen, ihana mausteisuus hukutetaan useissa valmisglögeissä järkyttävään sokerimäärään. Tuskin kaikki sokerinsyöjätkään arvostavat niin hallitsevaa makeutta..? Jo pelkästään siksi glögi ”vaatii” minusta alkoholilisän – saapahan imelyyttä lantrattua jollain. :) Ennen laimensin glögiä vaikka sitten vedellä jos ei alkoholia ollut saatavilla. :D

Mitenkäs te ja glögi? Tummana vai vaaleana? Alkoholilla vai ilman? Paras glögimerkki? Rusinat ja mantelit messiin vai ei kiitos lisukkeille? Vai yöks koko glögi?

Niille jotka eivät jaksa kommenttiboksiin vastailla on blogin sivupalkissa kysely. :)

* * *

Aamutunnelma_

Sitten vähän ”pakinaa”. Minulla on ollut taas parin viime päivän ajan lievä kosmetiikkaväsymys. Mutta ihan vain lievä. ;) Kuitenkin sellainen, että ei ole tehnyt niin mieli kirjoittaa kosmetiikasta – vaikka olen siitä kirjoittanutkin. Matskua on niin paljon varastossa. Luulen, että otin kesän ja syksyn aikana vastaan ihan liikaa testituotteita ja nyt ne tavallaan syyllistävät ja ”hengittävät niskaan”, koputtelevat Hemnesin laatikoiden reunoja ja muistuttavat kuinka monta kuukautta ovat odotelleet. Vaikka eihän niistä ole pakko kirjoittaa.

Mutta hei! Maaliskuun romahduksen jälkeen opin paljon ja muutuin! :) Minun ei varmasti enää koskaan tarvitse kirjoittaa tuollaista kirjoitusta. Juuri siksi olette mm. tällä viikolla saaneet lukea teestä ja glögistä! Jos kirjoittaa väkisin jostain aiheesta, ei siitä ole iloa kellekään. Viime keväänä pelkäsin, että kosmetiikkaähkyni oli lopullinen, ja sitä myötä bloginikin ehkä kuihtuisi pois… Mutta ei, minä rakastan kosmetiikkaa, se ei tule muuttumaan. Jos parina päivänä tekee mieli nakata putelit parvekkeelta – ei mitään hätää! :) Kirjoitan glögistä ja ensi viikolla halaan taas shampoitani! ^_^

.

Aamutunnelma1

Aamutunnelma2

Tänä aamuna heräsin varhain joulukorttityöpajani ääreen. Meille on tullut vasta kolme korttia, itse väkersin tänään 50. :) Perinteet ovat tärkeitä, ja sellaista joulua ei tule jolloin minä en kortteja lähettäisi.

Juuri nyt minun tekee kaikkein eniten mieli fiilistellä joulua. Kosteusvoiteissa ja ripsiväreissä ei oikein ole mitään jouluista. :) Maustekakussa ja kynttilöissä sen sijaan on. Aion kokeilla uutta vhh-joulukakkureseptiä ja tällä hetkellä se ilostuttaa enemmän kuin aamuin ja illoin tapaamani ihanan tuoksuinen Estelle & Thild -voide.

Se on ihan ok! :) Kosmetiikkabloggaajakin saa sanoa niin! ^_^

Joulukortti_lumiset_oksat

Korttipajasta…! :) Kuva viime talvelta.

.

P.S.

...ensi viikolla saatte kuitenkin lukea ei-niin-jouluisaa Hius-teemaviikkoa…! ^_^

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun lempiglögi on Valion vaalea. Se on ainakin omasta mielestäni vähemmän makeaa kuin tummat, jotka ovat myös minun mielestäni hieman liian makeita. Yleensä tulee juotua ilman terästeitä.

 2. 3

  Krisse sanoo

  Minusta glögi on glögiä vasta silloin kun se on melkein äklön makeaa, muuten se on mehua.

 3. 5

  Kriksu sanoo

  Hiusteemaviikko! Mahtavaa, can’t wait! Kuullostaa ihan parhaalta joululta ever =).

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Ennen kuin liikaa innostutte niin pitänee tarkentaa, että kyse on hiustuoteviikosta, ja vielä tarkemmin shampoo & hoitis-viikosta… ;)

   • 5.1.1

    Veppe sanoo

    Hei Sanni, unohdin vinkata sen Fair Trade Honeyn (muuttivat muuten nimen Fairly Traded Honeyksi) kohdalla, että jos se tuntuu liian pesevältä tai muuten ei-niin-kivalta, niin kannattaa säästää matkashampooksi! Lush (USA:n sivut) ainakin ohjeistaa, että se sopii erityisen hyvin kovassakin vedessä pesemiseen. Kreikan meri, meri Kreikan… :D En nyt keksinyt mihin muuallekaan tätä kommentoida, niin etsin edes tämän sun hiusaiheisen virkkeen, heh.

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ok :) En ole vieläkään ehtinyt kokeilla sitä! ^_^ Vielä viimeiset ensi viikon hiusteemaviikolle tulevat shampoo & hoitis tällä viikolla käyttövuorossa.

 4. 6

  sanoo

  Glögissä parasta on siinä pitkään muhineet rusinat ja mantelit! Minun (amerikkalainen) mieheni tekee maailman parasta punaviini pohjaista glögiä. Siitä glögistä on tosin sokerittomuus kaukana :)…

 5. 8

  Arlene sanoo

  Jippii, Hiusviikko!! :) Can’t wait!

  Mutta siihen glögiin… En pidä glögistä, olen sitä muutaman kerran maistanut, se ei yksinkertaisesti ole mun juttuni. Mutta se tuoksu on aivan huumaavan ihana ^_^ Onneksi tuo avokki tykkää paljon glögistä, niin pääsen haistelemaan jouluisia glögin tuoksuja. Olisi aika hömppää lämmittää glögiä pelkän tuoksun takia :D

 6. 10

  Karoliina sanoo

  Sokeriversiolla mennään ja Marli taitaa olla paras alkoholiton, lisään sitten itse tujauksen jos hinkuu semmoista. :) Vaikka VHH:n olenkin kallellaan niin muutaman viikon sokeriglögit sinne tänne, ei sitä niin paljoa tule kuitenkaan latkittua!

 7. 11

  Katja sanoo

  Glögi on hyvää, rakastan niitä ihania mausteita siinä! Tosin haluan glögini ilman terästeitä, ja en niin pidä vahvasta punaviininmausta muutenkaan. Saksalainen glühwein on mielestäni ihan kamalaa! :D

  Vaikka sokeri on tosi monelle itse piru ja saatana niin silti valitsen itse aina sokerisen version, kuin sitten jotain mihin on sotkettu aspartaamia. Sitä myrkkyä välttelen viimeiseen asti.

 8. 12

  Teija sanoo

  Ei glögiä. Se vaan tuo kurkkuun ikävän tunteen. Muistaakseni. :D En sitten tiedä, mitä laatua on aikoinaan ostettu. Nautin sitten muista jouluherkuista, kuten mummun leipomasta joululimpusta. Se on niin hyvää! :)

 9. 13

  sanoo

  Olen aina juonut glögiä merkistä riippumatta, mutta en ole juonut niitä niin antaumuksella että erottaisin suuria makueroja. Semmoinen asia tuli viikko sitten mieleen että minkä takia niitä rusinoita ja manteleita laitetaan sinne joukkoon? Tuoko ne jotain lisäaromia glögiin vai onko ne vaan kiusana tarttumassa huulten väliin hörpätessä niin että glögi valuu pakosta syliin. En ymmärrä :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Semmoinen asia tuli viikko sitten mieleen että minkä takia niitä rusinoita ja manteleita laitetaan sinne joukkoon?

   En mäkään ole koskaan tajunnut :D Eihän ne sinne itse glögiin tuo mitään makua, mutta kai jotkut sitten tykkää siitä niiden tuomasta ”pureskelulisästä” juomassa…! :)

 10. 14

  Elli sanoo

  Vastasin kyselyyn kohtaan Jossain muussa muodossa. En pysty valitsemaan yhtä suosikkia! Ennen join aina vain punaista, mutta myöhemmin mukaan ovat hiipineet myös vaalea ja mustikkainen glögi. Mustikasta on ehkä tullut jo suosikki. :) Välillä olen keitellyt myös omaa glögiä mehuista ja mausteista, mutta mausteisuus harvoin yltää tarpeeksi vahvaksi, kun on kiire saada juoma kattilasta kuppiin. :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   mutta mausteisuus harvoin yltää tarpeeksi vahvaksi, kun on kiire saada juoma kattilasta kuppiin. :D

   :D Ihana! ^_^ Joo, mulla sama ongelma että en vain saanut omatekoisesta glögistä tarpeeksi vahvaa, vaikka kuinka kauan keittelin mausteita…

 11. 15

  Sipe sanoo

  Sokeroimatonta mullekin kiitos! Jos tavallista glögiä ”joutuu”, juomaan, niin lisään siihen yleensä n. 1/3 vettä, aivan liian makeaa muuten! Tällä hetkellä jääkaapissa majailee tuo Marlin sokeroimaton yksilö, ja tykkään kyllä kovasti. Valiota aion siis kokeilla seuraavaksi :

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tällä hetkellä jääkaapissa majailee tuo Marlin sokeroimaton yksilö, ja tykkään kyllä kovasti.

   On tuo Marli minunkin mielestä ihan juotavaa, siis ihan ok mutta Valio vain on pikkuisen parempaa! ^_^ Marlissa joku synteettisyys tulee pahemmin läpi…

 12. 17

  Mia sanoo

  Marlin sokerinen tiiviste, nam! :)

  Ja jos ähky uhkaa, niin lukijoiden joukosta voisi löytyä toisinaan innokkaita testaajia eri tuotteille. Voisi olla ihan hauskaa lukea välillä myös muiden kokemuksia tuotteista. Esimerkiksi oma ihoni on ihan superkuiva ja välillä olisi kiva lukea enemmänkin myös kuivan ihon tuotteista. Tai vaikka joskus testata ja kirjoittaakin. ;)

  Mutta ei liikaa vierailijoita, tykkään tavastasi kirjoittaa ja muutkin aiheet välillä piristävät.

  Ihanaa joulun odotusta!

 13. 18

  Mimmu sanoo

  Mä olen glögin suurkuluttaja, ja nautin sen aina sokeroimattomana. Itse oon ehdottomasti Marlin kannalla, voittaa mun mielestä Valion kuus-nolla! Makuasia toki ;)

 14. 19

  Nimetön sanoo

  Aina sen mukaan, mitä sattuu olemaan saatavilla. Laimennettava tuntuu kätevältä, kun ei tarvitse raahata aina tölkkejä kotiin. Välillä tulee terästettyä viinillä, mutta ilmankin maistuu. Ja manteleita ja rusinoita sekaan, jos on. Harvemmin on…

  Saisko hiustuoteviikolla vinkkejä ilmeisesti stressaantuneen tai ravintoremonttia kaipaavan hiuspohjan hoitoon. Alkaa jo hermot mennä, kun irtohiuksia tuntuu löytyvän joka paikasta. :(

  • 19.1

   Veppe sanoo

   ”…stressaantuneen tai ravintoremonttia kaipaavan hiuspohjan hoitoon”

   LUSH Roots (naamio päänahalle) & Rehab (shampoo)!

 15. 20

  Lusa sanoo

  Mä oon melkeen sitä mieltä, että yöööks koko glögi, mutta glögin tuoksu <3 ei se oo joulu jos ei pääse haistelemaan glögiä. :D Nytki noita kuvia katellessa aivot haistoi sen ja tuli ihanan jouluinen ja lämmin olo. En yleensä oo hirveen jouluihminen mut tänä vuonna oon menny vähän sekasin :D ja tärkeintä on kaikki valmistelu ja se joulufiilis, kerranki ei ne lahjat

 16. 21

  tiippa sanoo

  Glögiä juon yleensä alkoholittomana ja kaupasta ostettuna! Tekisi kyllä mieli tehdä itse glögiä, koska en myöskään arvosta glögien runsasta sokeri määrää, mutta en tahdo makeeutusaineitakaan glögiini. En pidä niiden mausta :( Joluna ainakin tulee sitten lorautettua punaviiniä glögiin :)

 17. 22

  sanoo

  Juon mieluiten omatekoista glögiä – kohteliaisuuden vuoksi joskus jotain muutakin, jos tarjotaan. Glögistä tulee parasta, kun sen tekee rypälemehuun. :) Superhelppoa ja niiiiiin paljon parempaa kuin kaupan versio. Pitäisikin oikeastaan jakaa glögiohje blogissa.

 18. 23

  Hanna sanoo

  Mua on ihan itteenikin kauhistuttanut tänä vuonna kun olen juonut kaikki glögini alkoholipitoisina! Niin hyvää. Yks blossa pullo jo mennyt ja nyt loimu jääkkärissä. Tosin vain tilkka alkoholia ja pääosin neutraalia glögiä, on tainnut olla Marlin pun. ja vaalea. Mutta luulen, että tuo alkoholi antaa siihen sen säväyksen, mitä olen juuri aiempina vuosina kaivannut! Ei mitään lisukkeita muuten. Ja kun alkoholillista juo niin sitähän ei nautita arkena. Eli glögi on ollut viikonlopun juhlajuoma!

 19. 24

  Minna sanoo

  Minua harmittaa, että sokeroimattomissa on käytetty keinotekoisia makeutusaineita. Haluaisin stevialla maustetun glögin! Ja sitä paitsi aspartaamiahan ei saisi edes kuumentaa..

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Haluaisin stevialla maustetun glögin!

   You and me both! :) Valio – oletko kuulolla? Tai joku muu valmistaja? Me halutaan steviagögiä!!! Ensi jouluksi? Deal?

 20. 25

  JL sanoo

  Glögi ilman terästeitä ja ihan sokerillisena, veteen kylläkin mieluiten hieman laimennettuna. Mantelit ja rusinat sekaan, niin tulee hyvää. Olen tainnut olla vain todella laiska myös tänäkin jouluna, kun en ole koko glögiputelia ostanut. Viime ja toissa jouluna (ja ties monenanko muunakin) olen vieraiden luona päässyt glögini maistelemaan, ja siihen se sitten on jäänyt. Jospa sitä vielä tänä jouluna hommaisi omankin tölkin ja joisi glögiöverit. :)

 21. 26

  Ulpu sanoo

  Vaikka tykkäänkin glögistä niin aika vähän tulee sitä juotua. Viime kauppareissulla ostin Valion vaalean glögin, ja hyväähän se on. Viime viikonloppuna join laivalla hytissä pikkujouluglögit (Marlin tiiviste) ja se olikin tämän joulun eka glögi ja hyvää oli. Ekan kerran laitoin myös mantelilastuja ja ne olikin yllättävän hyvin hetken mukissa pehmittyään.

  Alkosta on tullut ostettua Loimua ja jotain mustikkaglögiä, hyviä nekin. Viime jouluna ostin ”vahingossa” punaviiniglögiä ja juomatta jäi.

 22. 27

  Narski sanoo

  ”Kaupan” glögeista kaikki kelpaavat, ja ovat parhaita kylmänä ( ja suoraan tölkistä juotuna) :D Alkon glögeistä se saksalainem jonka joku jo nimeltäkin mainitsi, on parasta.

 23. 28

  riina sanoo

  Valion vaalea! Tummat on mun makuun vähän turhan mausteisia ja mehumaisen makeita. Kyllä nekin pari kertaa vuodessa menee, mutta vaaleaa glögiä litkin koko syksyn.
  Ja mukaan kokonaisia manteleita. Ei missään nimessä rusinoita lillumaan ällöinä sinne joukkoon!

 24. 30

  sanoo

  Glögin pitää olla punaista (en kyllä oo maistanut ees valkoista, kuin ensimmäisen kerran tänä vuonna :D) VHH-aikoina tein glögin itse mustaherukkamehuun ja tykkäsin kyllä siitä kovasti. Nyt kelpaa ihan mikä vaan kaupasta, joten ostan yleensä halvinta. Sen verran on kyllä jääny vhh-ajoilta ”sokeri-herkkyys” päälle, että glögiin pitää aina lorauttaa vähän vettä sekaan :D Sokeroimattomia en kuitenkaan yhden erehdyksen jälkeen ole ostanut. Maistu miun suuhun heti makeutusaineilta, yöks!

 25. 31

  elliina sanoo

  Heh vihdoin löytyy ”keskustelu”seuraa asiasta, joka puhututtanut itseä joku koko joulukuun:) Eikä poikaystävä oo innostunu glögivertailuun. Mä en kans tykkää liian makeesta glögistä, tuntuu et hampaat tippuu. Oon siis kehittäny mix:n joka omaan makuun paras: mustikkaglögiä (marli) noin puolet, 1/3 vettä ja loraus hyvää punkkua. Just sopiva omaan makuun: ei liian makea eikä tuhti mutta glögin ja punkun makuinen. Nam, tätä onkin menny harvase ilta makean himoon:)

 26. 32

  Lurjus sanoo

  Ehdottomasti parasta ikinä: Hans Välimäen vuosikertaglögi 2013! Erittäin makoisaa – myös kylmänä janojuomana. Ei todellakaan tarvitse mitää mausteita, mutta lantraan kyllä vedellä. Myös pullon ulkoasu on kiva. Suosittelen! Kaskein Marjan valmistamaa glögiä on saatavissa ainakin K- ja citymarketeista.

 27. 33

  Tiuku sanoo

  Itse ostan yleensä Marlin glögitiivistettä. Pullon kyljessä ohjeistetaan laimentamaan näin: 1 osa glögiä +3 osaa vettä. Juon aika paljon glögiä, arkena vedellä laimennettua ja lähempänä aattoa sitten siirryn täyteläisempään ja juhlavampaan versioon jolloin korvaan yhden osan vedestä punaviinillä. En osaa nimetä sen tarkemmin mitään hyvää punkkua tähän tarkoitukseen, mutta itse valitsen jonkun täyteläisen (ja halvan) ;) Ja tietenkään glögin seasta ei saa unohtaa rusinoita ja manteleita!

 28. 34

  Riikka sanoo

  Hommanäsin vaalea glögi on sokeritonta! Olen ostanut Prismasta ja Stockalta, vähän yli 6,- muistaakseni. Punainen versiokin on hyvää, mutta kyllä parasta on ihan itse alusta loppuun tehty.

 29. 35

  Helinää sanoo

  Itse tykkään tällä hetkellä Blossan originaalista. Lapselle ostin Marlin Premium-glögiä, joka oli surkeeta vetistä litkua. Ei maistunut miltään. Pitää varmaan terästää viinillä loppu (itselle) :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Mua huvittaa tuo nimi, ”Premium”… mitä Premiumia siinä on? :D Tosiaan, imelää litkua. Ei kyllä on pakko terästää jos meinaa kunnon ’lögin saada! :)

 30. 36

  Pipru sanoo

  Kaikenlainen joulupuuhastelu on kyllä kivaa! Teetkö kaikki lähettämäsi kortit itse ottamistasi valokuvista vai askarteletko muutenkin? Itse jaksan askarrella, kun lähetän aina vain muutaman kortin, mutta tuo 50 on jo melkoinen luku!

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Teetkö kaikki lähettämäsi kortit itse ottamistasi valokuvista vai askarteletko muutenkin?

   Ennen askartelin enemmänkin (nuorempana siis), mutta surullisesti tuntuu että Internet-aikakauden alettua monet tuollaiset vanhat kivat ja luovat pikkuharrastukset jäivät… :/ Tykkään ihan hurjasti askarrella, mutta sitä tulee tehtyä nykyään enää aniharvoin. No, ainakin kerran vuodessa joulukorttien yhteydessä!

   Tosin tänä jouluna vain printtasin kuvat ja kirjoitin toiselle puolelle joulukirjeen… Tämä oli ensimmäinen vuosi kun älysin käyttää omaa kuvaani, se oli itse asiassa kiireratkaisu kun Joulukorttikittini on kadonnut. :( Minulla on kassi täynnä joulukorttiaskartelusälää, tarroja, kartonkia, glittereitä, muita… Ja en löydä sitä mistään..! Täällä kämpässä häviää näköjään muutakin kuin kosmetiikkaa…. :/ En viitsinyt ostaa kaikkea uusiksi niin siksi päädyin printtaa-oma-kuva-versioon. Mutta nättejä tuli noistakin. :)

   • 36.1.1

    Pipru sanoo

    Hyvä idea tuo korttien tulostaminen. Minä aina petyn musteiden nopeaan kulumiseen ja kalleuteen tulostimissa, joten siksi ei tule juurikaan tulosteltua, mutta hienoa jälkeä niillä kyllä pystyy saamaan.

    Itse kerrytän vuoden mittaan kaikkea sopivaa korttimateriaalia joulukorttikassiini sillä ajatuksella, että joulun alla materiaalia on tarpeeksi korttien tekoon. Vältän siis ostamasta kartonkeja ym. ja käytän kierrätysmateriaalia niin pitkälle kuin pystyn. Mm. juuri kartonkiahan kertyy kotiin tosi paljon kaikkien ruokapakkausten muodossa. En kyllä kelpuuta kortteihin mitä vaan kartonkia, vaan bongailen aina hyviä puhtaita pintoja, joiden takaosat olisivat myös tekstittömiä ja kuvattomia. Muuten kartongin peittämiseksi joutuu liimailemaan paljon erilaisia papereita. On ikään kuin hauska saada jokin palkka siitä, että tekee kortit itse (antamisen ilon lisäksi, siis) ja palkka tavallaan tulee siitä, että korttimateriaaleihin ei mennyt yhtään rahaa.

 31. 37

  sanoo

  Kyllä kiitos glögille! Ja juurikin tuo Valion glögi on parasta, myös sokerillisena. Sokerittomana tulee kyllä itsekin useammin ostettua ja tuo Marlin ei ole silloin mitään.. Melkein hihkuin onnesta kun löysin toisesta kaupasta Valion glögiä, lähikaupassani kun sitä ei myydä.. :( Useimmiten glögi menee ilman mitään muuta seassa, mutta jos tarjolla on rusinoita tai mantelilastuja, saattaa nekin upota sekaan.. Vielä tammikuussakin tulee ostettua purkki tai pari, sen jälkeen onneksi alkaa glöginkin himo laantua.. :D

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Hiilaripitoisuus on mainittu postauksessa. :) Valiossa 3 g / 100 g ja Marlissa 3,8 g / 100 g.

 32. 39

  Tiia sanoo

  Ystävällisesti pyydän ilmoittamaan, milloin puteleita alkaa sataa parvekkeelta:D Olen palannut töihin (todella tuskallista).

  En muistakaan, koska olisin viimeksi juonut glögiä. En ole ikinä tykännyt terästetystä glögistä, pitäisi varmaan kokeilla itse keittää sitä punaviinistä.
  Nykyään en enää osta mitään valmiita juomia (tai oikeastaan muutakaan nestemäistä) kaupasta (poislukien vichy). Ne ovat suurimmaksi osaksi vettä ja sokeria kuitenkin. En näe järkeä maksaa siitä montaa euroa ja kantaa niitä kotiin selkä vääränä (=autolla:)).

  Miehelle ostan joskus mehua, koska se pöljä tahtoo juoda sellaisia. Silloinkin katson mitä etiketissä lukee ja mitä tuoteseloste sanoo.

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Ystävällisesti pyydän ilmoittamaan, milloin puteleita alkaa sataa parvekkeelta :D

   Heheh ^_^ Tuu ottaan koppi!

 33. 40

  LA sanoo

  Juon mitä on tarjolla, ostan mikä on sillä hetkellä suosikki.

  Eli oli pakko vastata ”jossain muussa muodossa”, kun glögin sekakäyttäjä/ei väliä, kunhan on glögiä – vaihtoehtoa ei ollut tarjolla :)

 34. 41

  Emma sanoo

  Valion sokeriton glögi on suosikkini, vaikka en mikään karppaaja olekaan, tulee vaan aina valittua juomista ne sokerittomat light-versiot.

 35. 43

  Etusormi sanoo

  Ihan tavallisen glögin ystävä en oo. Jos sellasta juon, niin justiinkin niistä kaupan oikein makeista, missä ei se mausteisuus niin maistu :). Mun lempparia on vaalea ”glögi” eli kuumennetaan omenamehua kattilassa ja kaadetaan toki laseihin ja päälle Xantea ja kanelia. Jos on liian jouluista, niin voi jättää omenamehun ja kanelin pois :D

 36. 44

  margariet sanoo

  muistathan että mtn mikä sisältää aspartaamia ei saa kuumentaa, syntyy elimistölle vaarallisia myrkkyjä!

  • 44.1

   Sanni sanoo

   Heheh, silloinhan Valio tai Marli eivät voisi pitää markkinoilla näitä glögejään ;) Luulisi heidän tarkistaneen aspartaamin lämmitykseen liittyvät seikat. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.