Suuri Couleur Caramel -postaus ja kilpailu

Sain kokeiltavaksi Couleur Caramelin meikkejä verkkokauppa GreenStreetiltä.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Caramelin meikkejä, joten tarjoukseen oli helppo vastata, ”kyllä kiitos!” :)

CouleurCaramel_meikit2

Couleur Caramelin meikit ovat Ecocert-sertifioituja.

CouleurCaramel_meikit

Couleur Caramel on tunnettu värikkäistä luomiväreistään, ja merkillä taitaakin olla luonnonkosmetiikkapuolen laajin luomivärivalikoima. Kokoelmaan kuuluu peräti 62 sävyä!

GreenStreetin valikoimassa ei tällä hetkellä ole ihan kaikkia CC:n tuotteita ja sävyjä, mutta valikoima tulee kasvamaan kesän aikana.

CouleurCaramelswatches2

Sain itse valita, mitkä sävyt otan testiin. Valitsin luomiväreistä minttuturkoosin Curacaon, vaaleanvihreän Anisen, sinivihreän Bluish Greenin ja punavioletin Purplen. Huulipunista valitsin pinkin Medium Pinkin ja eyelinereista harmaansinisen Grey Bluen (04).

CouleurCaramel_mineraalipohja

Couleur Caramelilla on myös mineraalimeikkipohjia, ja tokihan halusin testata myös sellaista. Oikean sävyn valitseminen väri”kartasta” ei kuitenkaan ollut kovin helppoa, ja ihmettelenkin miten Caramelilla ei ole olemassa tämän parempaa kuvaa sävyvaihtoehdoista (syy ei ole GreenStreetin, vaan sama kuva on käytössä kaikilla CC:n jälleenmyyjillä). Sanoisin, että sävyn valinta pelkästään tämän kuvan avulla menee vähän arpomiseksi. Tästä postauksesta näette kuitenkin todenmukaiset swatchit ainakin sävyistä 02 ja 03! :)

Valitsemistani sävyistä 02 on minulle liian roosa ja 03 taas liian tumma, ja selvästi punertavampi kuin esimerkiksi Lily Lolon In The Buff. Koska ihoni on kuitenkin jo hieman päivettynyt, uskalsin kokeilla 03:sta ja sehän upposikin ihooni hämmästyttävän hyvin! Talvella se ei tietenkään missään tapauksessa sopisi, mutta nyt kesällä kyllä.

CouleurCaramelmeikki3_3

Tässä ensimmäinen kokeilemani meikki. Anise sisänurkassa, Curacao luomen keskellä, Bluish Green ulkonurkassa ja Purple alaluomella. Ystävämme MAC Shroom taitaa hoidella kulmaluun highlighterin virkaa, kuinkas muuten. :) Rajaus Couleur Caramelin nestemäisellä eyelinerilla.

En pitänyt eyelinerin paksusta ja tönköstä siveltimestä, ja levitin rajauksen MACin ohuella 210-siveltimellä.

CouleurCaramelmeikki4_3

Kasvoilla sekoitus CC:n 03-mineraalipohjaa ja Lily Lolon In The Buffia. Yhdistelmästä on tullut minulle kuluneen kuukauden aikana vakiomeikkipohja.

CouleurCaramel_meikki

Räpsräps!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki4

Toisessa meikissä yhdistin yksinkertaisesti vaaleanvihreän ja liilan, luomilla siis Anise ja Purple. Huulilla Couleur Caramelin kiiltohuulipuna Medium Pink ja väritöntä huulikiiltoa. Iholla samainen CC 03/LL In The Buff -sekoitus kuin ensimmäisessä meikissä.

Couleur Caramelilla on huulipunia kolmella koostumuksella; helmiäinen, kiilto ja matta. Valitsin kiillon, sillä en juurikaan pidä helmiäisestä huulipunassa. Saamastani testisävystä on todettava, että se ei kuitenkaan kiillä. Sen koostumus on kova ja se levittyy huulille jähmeästi jättäen epätasaisen pinnan. Ikävä kyllä on todettava, että vaikka sävy on varsin herkku, en pitänyt tämän huulipunan laadusta yhtään. Se vaati päälleen huulikiillon näyttääksen kiiltävältä ja siistiltä, huulikiilto ikäänkuin pehmensi punan ”rosoisen” pinnan.

CouleurCaramelmeikki4_2

Juuri näistä kahdesta luomiväristä pidin eniten. Anise on voimakkaasti hohtava, todella kaunis kellertävä vaaleanvihreä ja Purple mattainen ja pehmeä, hieman luumuinen perusvioletti.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki3

Kolmas meikki näyttää kontrastittomuudessaan hurjan tylsältä, pahoitteluni! ^_^ Luomella Curacao ja Bluish Green, rajaus Grey Blue eyeliner ja sisärajaus Benecosin tummansinisellä kynällä. Curacao on koostumukseltaan luomivärinelikosta kuivin eikä niin hohtava ja silkkinen kuin esimerkiksi Anise. Bluish Greenissä puolestaan on pieniä kimallepartikkeleita.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Otetaanpa tähän väliin tarkempi katsaus Couleur Caramelin mineraalimeikkipohjaan.

CouleurCaramel_Lolo_vertailu

Swatch-vertailua käyttämieni Lily Lolon sävyjen kanssa. CC:n numerot 822 ja 823 ovat ne, jotka näkyvät purkkien pohjissa. Verkkokaupassa ne on lyhennetty 02/03-muotoon.

Nopea arvio meikkipohjasta niille, jotka eivät jaksa lukea alempaa sepustusta incistä ja vaikuttavista ainesosista: minä tykkään kovasti CC:n mineraalipohjasta! :)

CouleurCaramel_LilyLolo

Ensimmäinen fiilis CC:n mineraalipohjasta on, että se on hurjan hienojakoista ja levittyy todella silkkisesti ja pehmeästi. Tuntuu jotenkin jopa….aavistuksen kostealta…? Vilkaisu inciin antaa selityksen; Couleur Caramel Bio Mineral Foundation ei ole 100% mineraalituote, vaan sisältää myös kasviöljyjä ja uutteita pehmentävinä ja kosteuttavina ainesosina.

Inci / Couleur Caramel Bio Mineral foundation:

 • MICA – kiille, mineraalimeikkien perusainesosia, tuo meikkiin valoaheijastavuutta
 • ORYZA SATIVA RICE POWDER – riisipuuteri, tekee ihosta mattaisen mutta on samalla myös (joidenkin lähteiden mukaan) kosteuttava ainesosa
 • TOCOPHEROL – e-vitamiini, käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena
 • AMARANTHUS CAUDATUS SEED EXTRACT – revonhäntäuute, ihoa hoitava ainesosa (CC:n mukaan pehmentävä, kosteuttava ja antioksidanttinen, Eur-lexin virallisen määritelmän mukaan vain ’hoitava’ mikä ei käytännössä tarkoita mitään)
 • OXYCOCCUS PALUSTRIS SEED OIL – erään karpalolajin siemenöljy, pehmentävä ainesosa
 • DECYL OLIVE ESTERS – oliivista johdettu esteriöljy, pehmentävä ainesosa, tuo kosmetiikkaan sileän tunteen ja helpottaa tuotteen levittymistä iholle
 • SQUALENE – skvaleeni, luonnollinen kosteuttaja (NMF), saadaan oliivista
 • (+/- may contain: titanium dioxide, red iron oxide, yellow iron oxide, black iron oxide)

Outoa, että mineraalimeikkipohjien pääraaka-aine titaanidioksidi on merkitty incissä tuonne ”saattaa sisältää” -osioon. Pakkohan sitä on tässäkin tuotteessa olla, ei mica yksin tuo meikkipohjaan peittävyyttä.

Vaikka CC:n mineraalimeikki ei ole 100% mineraalia, on se kuitenkin 100% luonnon raaka-aineista valmistettu. Tässä ei siis ole silikoniyhdisteitä, boorinitridiä tai muita synteettisiä ainesosia, niinkuin esimerkiksi huhtikuussa arvioimassani Essentia Naturalen meikkipohjassa. CC:n mineraalipohjalla on hintaa 23,50€.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CouleurCaramelmeikki2

Viimeisessä meikissä kasvoilla pelkkä 03-pohja ilman mitään sekoituksia. Näyttää tummemmalta kuin mitä oma ihoni on vielä tällä hetkellä, mutta sulautuu ihoon kauniisti ilman rajoja tai läikkiä. Luonnollisempi ihoon sulautuvuus onkin jälleen yksi mineraalien eduista nestemäisiin meikkivoiteisiin verrattuna. :)

CouleurCaramelmeikki2_2

Huh kun näytän jotenkin äkäiseltä tällaisissa totisissa kuvissa… Pitäisi muistaa hymyillä.

CouleurCaramelmeikki2_3

Silmämeikissä Anise sisänurkassa, Bluish Green luomen keskellä ja Purple ulkonurkassa & alaluomella. Rajaukset Indelible Creme Eyeshadow Forest.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mutta sitten siihen kilpailuun. :)

GreenStreet.fi lahjoittaa blogin lukijoille arvottavaksi kolme kappaletta 20€:n lahjakortteja verkkokauppaansa. Osallistut arvontaan kertomalla kommenttilootassa, mikä postauksen meikeistä on mielestäsi kivoin. GreenStreet lähettää lahjakorttikoodit voittajille suoraan sähköpostitse, joten osallistuessasi annat minulle luvan välittää sähköpostiosoitteesi GreenStreetille, mikäli voitat. GreenStreet ei tule käyttämään osoitettasi markkinointiin, vaan ainoastaan palkinnon luovuttamiseen.

Osallistumisaikaa on perjantaihin 27.5. klo 21.00 saakka.

Kommentit
 1. 2

  H sanoo

  Toinen meikki on mielestäni ehdottomasti paras. :) Se on iloisen kesäinen ja ihanan raikas!

 2. 4

  Prada sanoo

  Toivottavasti tämä kommentti ei huku muiden sekaan:)

  Mulla on tulossa 80-luvun teemabileet ja kysyisinkin sulta apua meikkiin. Millainen se voisi sun mielestä olla? Olen googlettanut kuvia ja saanut jonkinlaisen käsityksen meikistä, mutta jos sulla (/lukijoilla) olisi joitakin vinkkejä, niin ne olisivat tervetulleita.

  T: 90-luvun alun lapsi:)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Käytä luomilla mattaa pinkkiä ja liilaa (vaikka niin että pinkkiä liikkuvalla luomella ja liilaa luomivaossa), ja tee varjostukset korkealle lähelle kulmakarvoja. Etenkin luomivaon sisäkaaren varjostus nousi 80-luvulla lähelle kulmakarvan alkamiskohtaa. Rajauksissa ei mitään siipijuttuja vaan sellaiset silmän muotoa mukailevat perusrajaukset. Rajaukset voi olla vahvat ja häivyttämättömät, niinkuin myös luomivärimeikki. 80-luvulla ei siis paljoa häivytelty. ^_^

   Muista myös harjata kulmakarvat yläviistoon tosi paksuiksi ”harjoiksi”, suihkauta vaikka hiuskiinnettä hammasharjaan ja harjaa sillä. Kulmakarvat oli 80-luvulla paksut ja ruokkoamattomat, nyppiminenkin tuntui olevan aika out. ^_^

   Huulille vaikka jotain Tuksu-pinkkiä.

 3. 9

  sanoo

  Tykkään ehdottomasti eniten kolmannesta meikistä, tulee mieleen keijukaiset ja merenneidot :3 Tosi kaunis sävy.

 4. 10

  Paula sanoo

  Minäkin tykkään eniten tuosta Anise ja Purple meikistä, mutta tuo viimeinenkin on kiva.

 5. 11

  SuperHotFemale sanoo

  Tykkäsin eniten ensimmäisestä meikistä, ihanan kesäinen ja raikas!

 6. 12

  viveka sanoo

  Kolmas meikki on kaunis ja kesäinen. Erityiskiitos tämänkin meikkisarjan pohjameikkiin liittyvästä tiedosta!Kosteuttava mineraali kuulostaa taivaalliselta!

 7. 13

  sh sanoo

  Mä taidan tykätä eniten ”kontrastittomasta” silmämeikistä :) Myös Anise-Purple -silmät on kivat.

 8. 15

  Mira sanoo

  Kaikki meikit on aivan upeita mutta jos pitää joku valita mikä olisi ylitse muiden niin sanoisin, että tuo kolmas meikki :)

 9. 17

  JenniMy sanoo

  Kaikki on kyllä kivan raikkaita, mutta tuo kolmas tuo mieleen trooppiset, siniset meret. Kolmas on siis suosikkini.

 10. 20

  Jonna sanoo

  Kolmas meikki oli ehdottomasti upein! Ensimmäinenkin oli ihanasti toteutettu mutta itse henkilökohtaisesti tykkäisin jos värit olisivat todella kirkkaita :) Kolmas oli raikas ja suloinen.

 11. 28

  julia sanoo

  Toi ehdottomasti missä on anisea ja purplea! Ihanan kesäinen! Aivan täydellinen oikeastaan, vitsi kun osaisin itsekin meikata yhtä kauniisti…:)

 12. 29

  Verililjapuu sanoo

  Anisen ja Purplen yhdistelmä miellyttää eniten, mutta myös sen alapuolella oleva sininen meikki on mielestäni oikein kaunis.

 13. 36

  N sanoo

  Toinen meikki on mielestäni kivoin, värit ovat raikkaat, tyttömäiset ja karkkiset! Ja vaikka et tykänny huulipunasta, kuvassa puna näyttää ihanalta :)

 14. 37

  MIH sanoo

  Eka meikki oli mun mielestä kaikkein kaunein :) se oli sellainen raikas, kesäisen kevyen näköinen ja pidin väreistä, jotka oli muutenkin yhdistetty kauniisti..

 15. 38

  Kake sanoo

  Pidin eniten toisesta meikistä, rakastin vihreän savyä ja se inspiroiduin kokeilemaan itsekin vihreää ja violettia! :)

 16. 40

  sanoo

  Voi itku, missasin arvonnan! :(

  Olen jo pidempään etsinyt korallinsävyistä huulipunaa, joka olisi luonnonkosmetiikkaa, mutta en ole löytänyt. Kunnes tämän kevään luonnonkosmetiikkamessuilla törmäsin tuohon Colour Carameliin ja sieltä löytyi uutena kausisävynä täydellinen väri, taitaa olla nro 250. Ostin myös kivan lohenpunaisen luomivärin.

 17. 42

  Maiiju sanoo

  Hei oletko sattumoisin päässyt testaamaan Couleur Caramelin puhdistusgeeliä taikka kasvovettä?

 18. 43

  V.H. sanoo

  Moikka! Osaatko arvioida, sopiiko tämä CC:n mineraalipohja rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle? Käytän normaalisti Lily Loloa, mutta se tuppaa lähtemään liikkeelle päivän mittaan, puuteroinnista huolimatta :(.
  Toisaalta on myös sanottava, että ihoni on hyvin akneen taipuvainen ja reagoi melko helposti, esim. Laveran meikkipuuterin jälkeen iho räjähti. Onkohan tämä sis miten ”puhdasta” tavaraa? Anteeksi vanhaan tekstiin kommentointi, ja super kiitos! ♥ :)

  • 43.1

   Sanni sanoo

   Moi! En osaa ikävä kyllä sanoa muuta, kuin että mun mielestä kaikki mineraalimeikit sopivat loistavasti epäpuhtaalle iholle. CC:n mineraalipohja on erittäin ”puhdasta tavaraa”, onhan sillä Ecocert-sertifikaatti. :)

 19. 44

  Heppu sanoo

  Jännää lukea tästä merkistä -nyt vasta löysin tähän kirjoitukseen.
  Laitoin nimittäin viime viikolla tilaukseen tämän merkin huulipunan, epäillen mutta toivoen parasta. Merkkinä tämä ei ole koskaan täysin vienyt mennessään vaikka mielenkiintoiselta periaatteessa vaikuttaa. Jotenkin tuo meikkien pakettien ulkonäkö ei ole silmiini vaan se kaunein tai viehättävin, mikä saattaa ollut vaikuttanut suhtautumiseeni.

  No. Huulipuna pääsee testiin vihdoin kuitenkin. Onneksi muut tilauksen tuotteet ovat varmoja ja edullisia joten yksi mahdollinen huti ostos ei haittaisi.
  Tilasin siis eco beautyn verkkokaupan alesta

  • 44.1

   Sanni sanoo

   Käy toki kertomassa täällä mitä tykkäsit punan koostumuksesta. :)

    • 44.1.1.1

     Heppu sanoo

     Tänään saapui kosmetiikkatilaukseni, ja otinkin heti testiin Couleur Caramelin huulipunan. Olin valinnut sävyn 238 eli Vadelma kiilto. Minusta tuntui kyllä että tilatessa värin valinta oli täyttä arpomista, sillä parilla eri sivulla samat värikoodit olivat aivan eri sävyisen näköisiä. Vadelma kiilto taitaa kuulua kiiltoa antaviin puniin, ja on luonnossa sävynä juurikin se mitä hain. (Jee!)

     Koostumuksessa olen havainnut pitkälti samat asiat kuin sinäkin… Puna on kova, levittyy hyvin jähmeästi ja saa olla tarkkana laittaessa huulille että se levittyy kauniisti ja tasaisesti. Ilman peiliä tätä ei voi levittää. Kiilto on todella vähäinen ja luonnollinen jos sitä on lainkaan.

     Mitä tulee punan pintaan huulilla, olen yllättäen tyytyväinen. Pinta on sileä huulillani, vaikka en pohjustanut huulia mitenkään. Toki alta näkyy huulten omat pienet yksityiskohdat ja virheet, eli mitään syötävän suloisia pusuhuulia tällä punalla ei loihdita yksinään. Sellaisenaan kuitenkin sävy kivasti sekoittuu omiin huuliini niin että ne ovat kauniit ja luonnollisen vadelmaisen punaiset. Rosoista pinta ei ollut. :)

     Voisin ostaa punaa toisessakin sävyssä periaatteessa. Toivoisin kuitenkin paketteihin muutosta. Vaikka olenkin todella ihastunut ekologisiin arvoihini niin tuo paketti on makuuni vähän liian ekon näköinen. Onkohan se ihan typerä syy olla ostamatta uutta sarjan punaa jos kiva sävy löytyy..? Aika näyttää! :)

     • 44.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Kiitos perusteellisesta arvioinnista! :)

      Mä kyllä itse asiassa ihan tykkään noista CC:n hylsyistä, mulle ne ei ole liian ekoa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.