Suuri BB-voidevertailu

A, B, C, D, Bee, Bee, Bee…

Ei tule beebeebuumille loppua. Ja nyt kun vielä Big Brother on taas TV-aalloilla niin tähän eeppisen kirjainyhdistelmään ei voi olla törmäämättä melkein kaikkialla.

Tänään Karkkipäivässä vertailussa kolme BB-voidetta edullisemmilta merkeiltä, Cliniquen uutuus selektiiviseltä puolelta sekä yksi korealainen BB. Muistinvirkistyksenä kerrottakoon, että BB-voiteethan ovat merkistä riippuen joko sävyttäviä päivävoiteita tai jotain sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen väliltä hoito-ominaisuuksilla ja/tai korkealla suojakertoimella varustettuna.

Lumenen Vitamin C+ -linjaan liitettyä BB-voidetta saa kahdessa sävyssä. Minä sain testiin sävyn 02, joka tuubista puristaessa näyttää liian tummalta kasvoihini, mutta sinne se vain kummasti sulautuu. Lopputulos on hieman päivettyneen, mutta luonnollisen näköinen.

Postauksen ennen- ja jälkeen kuvista näkyy hyvin elokuisen ihokohtaukseni eteneminen…! ^_^ Lumene peitti aikas kiitettävästi.

Olen lukenut Lumenen BB:stä muutamia ihastuneita kommentteja eri blogeista, ja on se vain minunkin liityttävä joukon jatkoksi. Voiteen koostumus tuntuu erittäin miellyttävältä, se levittyy tasaisesti ja peittää yllättävän hyvin. Aivan eri kamaa kuin Lumenen Arctic Aqua –linjan ohut, sävyttävä kosteusvoide. Pinta ei kuitenkaan kestänyt kaikkina testipäivinä siistinä. Kaipaa päälleen puuteroinnin.

Kenelle sopii? Kaikille paitsi ehkä hyvin rasvoittuvalle iholle, älkää nuoremmat kavahtako tuota ”anti-age”-nimikettä.

Sävyvertailua

Yves Rocherin BB-voidetta saa Suomessa vain yhdessä sävyssä. Light-sävy on vaaleanpunertava ja aika vaalea. Rocherin BB eroaa merkittävästi valtaosasta muita BB-voiteita siinä, ettei siinä ole lainkaan suojakerrointa.

Ennen- ja jälkeen kuvassa ei suurta eroa = hyvin läpikuultava peittävyys.

Vaikka sävy näyttää aivan liian vaaleanpunertavalta iholleni, se on sen verran läpikuultava että mukautuu kumman luonnollisesti kasvoilleni. Yhtenä päivänä tein jopa niin, että laitoin toiselle puolelle naamaa Lumenen 02:sta ja toiselle puolelle Rocheria, ja vaikka ne ovat tuubista puristaessa todella kaukana toistensa sävystä, ei naamani näyttänyt kovinkaan kaksiväriseltä. Hassua.

Rocherin BB:n koostumus on L’orealin Revitaliftin ohella testaamistani eniten perinteisen sävyttävän päivävoiteen tuntuinen, eli siitä puuttuu monille beebeille ominainen puuterisuus.

Kenelle sopii? Vaaleaihoisille henkilöille joiden hipiässä ei ole paljon peitettävää ja niille, jotka eivät kaipaa voiteeseensa suojakerrointa.

L’orealin Nude Magique BB:stä olikin jo juttua dewy nude –meikin yhteydessä.  Tämä variaatio on aivan eri tuntuinen kuin muut BB:t. Nude Magiquella on enemmän yhteistä Estee Lauderin legendaarisen DayWear Sheer Tint –voiteen kanssa, tosin L’orealin versio on pelkästään meikkituote eikä toimi kosteusvoiteena. Nude M myös jättää DayWearia himmeämmän, samettisen pinnan.

Siinä missä muut BB:t ovat paksuja ja voidemaisia, on Nude Magique ohut ja ”hiekkaisen” tuntuinen. Peittokykyä ei ole paljonkaan, mutta lukijakommenttien perusteella voide riittää kuitenkin tasoittamaan jopa hieman kirjavaakin ihoa jollain kumman keinolla. Todella luonnolliseen, meikittömään lookkiin tämä tuote on onnen omiaan. Sannin BB-suosikki.

Kenelle sopii? Erittäin näkymätöntä, läpikuultavaa meikkipohjaa etsiville jotka mieluummin välttävät puuterointia.

 

Olen kokeillut edullisen puolen BB:eistä vielä aikuiselle iholle tarkoitettua L’orealin Revitalift BB:täkin, mutta siitä en jaksanut/ehtinyt ottaa swatch-kuvia. Oikein miellyttävän tuntuinen sävyttävä päivävoide suojakertoimella 20, ei muuta sanottavaa. Ei erotu joukosta millään erityisominaisuudella. Läpikuultava, helposti ihoon sulautuva pigmentti ja kosteusvoidemaiselta tuntuva koostumus. Saatavana kahdessa sävyssä.

Kenelle sopii? Äidille tai mummille joululahjaksi.

Cliniquen Age Defense BB-voidetta on tarjolla peräti kolmessa sävyssä. Suojakerroin on 30. Otin töistä näytteen sävystä 2 Medium. Cliniquen BB täytyy levittää nopeasti, sillä se jymähtää ihoon aikamoista kyytiä. Tulos on kiitettävän peittävä, mutta mielestäni jälki on hyvin meikkimäisen näköinen. Kaipaisin ohuempaa koostumusta jota ehtisi työstää iholle kauemmin.

Minulla oli Cliniquen BB-päivinä suttuinen olo ja aina peiliin vilkaistessa kaipasin viiltävästi siistiä mineraalipohjaani. Kollegalla tuntui olevan vähän samansuuntaisia ajatuksia Age Defense BB:stä. Kuulisin mielelläni jos joku muu on saanut Cliniquen toimimaan paremmin.

Kenelle sopii? Peittävää BB-voidetta etsiville hajusteallergikoille.

Sitten sokerina pohjalla korealainen Misshan Perfect Cover BB Cream. Sain tästä näytteen kaveriltani jolla on viileä ja paljon vaaleampi iho kuin minulla, ja niinpä sävy 21 ei ole minulle se kaikkein ihanteellisin. Mutta ei sen väliä, koostumuksen testaus tässä lähinnä kiinnostikin. ”True-beebeistit” vannovat nimenomaan näiden korealaisten versioiden nimeen, ja alusta saakka olen kuullut kommenttia kuinka ne ovat pääsääntöisesti ihan eri kamaa kuin länkkäriversiot. Nyt Misshan kokeiltuani voin vilpittömästi allekirjoittaa tuon väittämän.

Misshan BB on todellakin erilainen kuin muut testaamani BB-voiteet. Koostumusta on vaikea kuvailla; se on paksua, peittävää ja jämäkkää, mutta samalla kuitenkin notkeaa eikä yhtään kuivan tuntuista. Levittyy kasvoille tasaisesti eikä jää näkyviin naamiomaisena meikkinä, vaikka pigmenttiä on runsaasti. Kaikki punoitus kasvoiltani häviää hetkessä ja havaintoni mukaan voisin käyttää Misshan BB:tä jopa peiteaineena silmänalusilla, niin peittävältä se tuntuu. Yhtenä päivänä jopa testasinkin Misshaa siihen tarkoitukseen, mutta voide kertyi silmänalusjuonteisiin kun unohdin kiinnittää sen puuterilla.

Missha ei poikkea länkkäreistä ainoastaan koostumuksellaan vaan myös lupauksillaan. Siinä missä uuden BB-aallon sävyttävät päivävoiteet ovat kaukana Christine Schrammekin alkuperäisestä Blemish Balmista, on korealaisissa voiteissa vielä alkuperäiselle uskollisia ominaisuuksia ihon vaalennuksesta arpien korjaukseen. Misshan Perfect Cover BB Creamin vaikuttavista aineista löytyy sinkkioksidia (poistaa tulehdusta ja auttaa aknen & haavojen hoidossa) ja arbutiinia (hillitsee melaniinintuotantoa –> vaalentaa ihoa).

Silikonikammoisille tiedoksi että voide sisältää myös paljon silikoniyhdisteitä, ja nämä ainesosat osaltaan tekevät voiteesta niin notkeaa ja kauniisti levittyvää. Voiteessa on niin paljon pigmenttiä ja voimakas suojakerroin (SPF 42) että ilman silikonia se jämähtäisi kasvoille kuin mutanaamio. Silikonin ja yllämainittujen vaikuttavien aineiden lisäksi incissä on myös sangen laadukas loppuosa – luonnonöljyjä, skvalaania, hyaluronihappoa, rosmariiniuutetta, keramidia…

Kenelle sopii? Todella peittävää, suojaavaa ja hoitavaa BB-voidetta etsivälle. Niille jotka jaksavat nähdä netistä tilaamisen vaivan.

 * * *

Mikä on teidän BB-suosikkinne? Oletteko testanneet monia merkkejä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nuo bb-voiteet ovat itseänikin mietityttäneet, mutta ainakin Garnierin vastaava saa ihon tuntumaan jotenkin, noh, limaiselta? Mutta tuon Mischan voisin ottaa itsekin testiin!

 2. 2

  milipili sanoo

  Lumene teki finnejä, muuten tykkäsin.
  Maybelline peitti hyvin eikä iho reagoinut negatiivisesti.
  L’Oreal peittää myös hyvin, tarvitsee alleen kosteusvoiteen toisin kuin nuo muut, muttei tarvitse puuteria päälle.

 3. 3

  PipSa sanoo

  Voi iso kiitos tästä kirjoituksesta! Mie oon tässä nyt lämmitellyt ajatusta BB-voiteelle. Puuretointia sun muuta en kestä (tai kestän mutta kiitos teini-iän, ajattelen sen pakkelina) mutta kun itelleni lukijat suosittelivat BB-voidetta sopivaksi niin lähdin kiinnostuneena tutkimaan ja nyt näin tämän kirjoituksesi ja oon aivan onnen kukkuloilla. Tokihan sitten kaupassa myyjä saa vielä avustaa mutta sinun tekstien mukaan taitaisi Loreal olla minulle sopiva. :) Mutta näin meikkausnoobina, miten suosittelet levityksen tehtävän?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   BB-voiteet levitetään sormin, koska ovat kosteusvoiteen kaltaisia tuotteita (Lorkkua lukuunottamatta, mutta se vaatii myös sormin levityksen jotta pigmenttikapselit rikkoutuvat helpommin).

 4. 4

  Hep sanoo

  Voin myöskin suositella tuota Misshan BB-creamia. Aivan loistavaa tavaraa ja allekirjoitan kaikki väitteesi täysin! Voide on mielestäni dewy-matte, ja vaatii pienen silauksen puuteria viimeistelyksi. Niinhän se on, että Japanissa ja Koreassa nuo BB-voiteet ovat olleet jo kauan todella edistyksellisiä ja nämä nykyiset länsimaiset BB-voiteet tulevat valovuosia perässä.

 5. 5

  sanoo

  Mä oon testannut vaan sitä Garnierin BB -voidetta ja se oli mun mielestä aivan surkeeta! Ei sopinut mun rasvaselle/sekaiholle ollenkaan, iho jäi todella rasvasen näköseks. Kuitenkin haluaisin jonku BB-voiteen löytää juuriki niille päiville, ku ei jaksa meikata, muttei halua näyttää punasen kirjavaa naamaa tehostettuina silmäpusseilla. :D Oliskin kiva, jos voisit suositella vaikka näistä jotain tiettyä aika herkästi rasvottuvalle iholle, ja varsinki posket ja nenä punottaa yleensä todella pahasti. :)

 6. 6

  Karoliina sanoo

  Cliniquen bb-voide toimii minulle aivan erinomaisen hyvin – päälle tupsuttelen irtopuuteria. Aivan erinomainen tuote!

 7. 7

  Johis sanoo

  Jos kaipaa BB -voiteelta peittävyyttä niin ehdottomasti suosittelen Dr. Jartin Silver Label -voidetta. Sopii rasvoittuvallekin iholle ja peittää vielä paremmin kuin tuo Misshan voide, josta kyllä myös pidin.
  Länsimaisia en itse edes laske BB -voiteiksi vaan pidän niitä sävyttävinä päivävoiteina. Niissäkin barmasti hyviä tuotteita, mutta niiden markkinointi BB -voiteina on mielestäni ostajien harhaanjohtamista.

 8. 8

  Mari sanoo

  Hei! Mistä olette tilailleet noita aasialaisia bb-voiteita? Onko jotakin nettikauppaa, jota suosittelisitte? Jotakin putiikkia, mikä olisi hyväksi todettu? Kiitos! :)

 9. 9

  sanoo

  Hei mullakin on just alkamassa BB-vertailu! Aasialaisia merkkejä mulla tosin ei ole kokeilussa, vaikka Dr. Jartia ja Mishaa olenkin harkinnut tilaavani :)

 10. 10

  sanoo

  Mä olen itse kokeillut Estee Lauderia tuubillisen verran, oli ihan ok mutta kosteutustehossa oli ollut toivomisen varaa. Levittyi hyvin ja plussaa korkeasta suojakertoimesta, pysyi suhteellisen siistinä mutta kuumina kesäpäivinä oli kyllä iltaan mennessä liuennut nenästä sekä otsalta huitsin hiiteen.

  Toinen tuote, jonka itse lasken ”bb-voidekategorian” alle, on Korresin watermelon sävyttävä päivävoide, siinä on siis kosteus- sekä meikkivoide samassa paketissa, suojakerroin muistaakseni 30. Tykkäsin tuotteesta, mutta sen levittäminen..voi luoja, sen kanssa kyllä sai olla nopea, muuten voide suorastaan jämähti eikä levittynyt enää kauniisti. Tämä tuote kyllä vain vaati puuterin, oma naamani alkoi kiiltämään suhteellisen nopeasti tuotteen levittämisen jälkeen. Käytin muistaakseni kaksi tuubia ja siihen se sitten jäi.

  Eli, musta ja bb-voiteista ei tullut ylimpiä ystäviä, koska oma naamani vaatisi niiden kanssa puuteroinnin ja olen puuterivammainen. Rakastan kyllä sitä helppouden ajastusta, siis että sen aamurasvauksen voisi jättää väliin! ( käytän aamuisin siis ainoastaan kasvovettä ja sen päälle olisi ihanaa laittaa vaan yksi tuote..)

  Nyt olen onneksi keksinyt uuden aamurutiineja helpottavan niksin, geelimäinen, kosteusemulsiona toimiva kasvovesi on mitä parhainta meikkivoiteen alle, tämän ansiosta se rutiinien määrä pysyy samana, kuin bb-voiteen kanssa pelatessa ja aikaa säästyy, kun ei tarvitse monien tuotteiden kanssa läträtä! o/

 11. 12

  Monsku sanoo

  Minuakin kiinnostaisi tuo Misshan voide. Sopiiko erittäin rasvoittuvalle ja punoittavalle iholle, ja mistä kannattaa tilata?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Misshalla on myös juuri sun tarkoitukseen oma voide, Missha M Vita BB Cream.

   http://www.yesstyle.com/en/missha-m-vita-bb-cream-matte-spf-20-pa-50ml/info.html/pid.1022869186

   Se lupaa rauhoittaa herkkää, punoittavaa ihoa ja pitää sen mattana. Työkaverini tilasi tuota hiljattain ja sain häneltä näytteen siitä, mutta en viitsinyt enää siitä kirjoittaa tähän postaukseen kun se oli jo niin pitkä. Työkaverini on ollut voiteeseen tosi tyytyväinen, mutta mä koin että sen koostumus oli liian jähmeää –> ei niin hyvä ”kosmeettinen miellyttävyys”. Tuossa Vitassa on puolet alhaisempi suojakerroin (SPF 20) kuin Perfect Coverissa, ja silti koostumus jäykempi, mitä vähän ihmettelin… Oman kokemukseni (no, ehdin kokeilla voidetta kaksi kertaa ennen matkalle lähtöä) mukaan Perfect Cover piti ihon mattaisempana kuin tuo Vita. Peittävyys oli suunnilleen samaa luokkaa.

 12. 13

  sanoo

  Itse vannon tuon Missha bb:n nimeen. Tilasin omani Ebaysta 10 euron hintaan ja olen tykännyt tosi paljon. En enää muusta haaveilekkaan :)

 13. 14

  M sanoo

  Misshaa olen kayttanyt jo useiden vuosien verran. Itsellani on sekaiho jolla aiemmin oli taipumusta lievaan akneen. Silloin tuli kokeiltua kaikki mahdolliset meikkivoiteet ja mineraali puuterit mutta turhaahan se tuntui olevan. Kaikki arsytti ihoa entisestaan.

  Kuten jo arvata saattoikin, Misshan kanssa kavi toisin. Jostain syysta tama rauhoittaa ihoani ja nappyloita ei periaatteessa enaan koskaan tule. Lisaksi koostumus on hyvin paljon mieleeni ja savykin aivan taydellinen.

  Yleensa kaytan nimenomaan savya 21 mutta kesaisin sekoitan tipan savya 23 sekaan tummemman savyn saamiseksi. Toimii mita parhaimmin.

  Itse asun aasiassa joten luojan kiitos merkkia myydaan joka puolella. Muutoin tulisi kylla hata ja tippa linssiin.

  PS. Merkin luomivarit ovat kanssa ehdottomia suosikkejani.

  • 14.1

   M sanoo

   Ainiin,, janna ettet kirjoittanut siita kuinka (ainakin itsellani) Missha jattaa todella kauniin helean ja hehkean pinnan. Hieman helmiaisen. Siita erityisesti itse kun pidan. :)

 14. 15

  Annika sanoo

  Oletko kokeillut Body Shopin BB-voidetta, tai onko muilla kokemuksia? Itse olen käyttänyt Garnieria tähän asti mutta haluaisin kokeilla muitakin vaihtoehtoja. Päälle laitan meikkipuuteria rasvaisimpiin kohtiin.

 15. 16

  sanoo

  Mä olen kokeillut Lorkkua ja Maybellinea. Tykkään enemmän Lorkun koostumuksesta, mutta vaaleampikin sävy on mulle liian tumma etenkin nyt syksyllä. Maybelline taas on niin kosteuttava (?), että rasvoittuva ihoni alkaa kiillellä heti. Myöskään sen peittävyys ei ole mielestäni niin hyvä kuin Lorkun. En siis ole vielä löytänyt nappituotetta bb-voiteista, mutta toisaalta en myöskään meikkivoiteiden puolelta. Ehkä mun on vaan hyväksyttävä tämä epätäydellinen, rasvoittuva ja kiiltelevä ihoni ja opeteltava elämään sen kanssa! :)

 16. 17

  Morgaise sanoo

  Mulla on köytössä Skin79-merkkinen aasialainen (muistaakseni korealainen) BB-voide, enkä enää pois vaihda vaikka kirveellä uhattaisiin. Parempaa ei ole.

  • 17.1

   n00b sanoo

   Minulla on myös ollut testissä Skin79:n 4 erilaista BB-voidetta. Parhaiksi olen todennut Hot Pink- ja VIP Gold-voiteet. Sävy on tarpeeksi vaalea (Lumenen ja Garnierin vaaleimmat sävyt ovat minulle liian tummia) ja jälki on upeaa! Peittävyyttä saa omaan mieleeni sopivasti jo ihan ohuella kerroksella. Jompi kumpi noista Skin79:n voiteista lähtee piakkoin tilaukseen!
   Kiinnostuneille suosittelen testereiden tilausta, Amazon.co.uk:sta olen käyttänyt myyjää Pink Gelee. Todella nopea toimitus!

   • 17.1.1

    Sanni sanoo

    Kiitos paljon näistä tilausvinkeistä, teidän lukijoiden vinkeistä on varmasti tosi paljon hyötyä muille lukijoille kun en itse valitettavasti oikein tiedä mistä noita aasialaisia BB:eitä kannattaa tilata. :)

 17. 18

  sanoo

  Minä vannon Holika Holikan Luminous Silk BB:n nimeen. Se on kertakaikkisen mahtavaa tököttiä! Länkkäri BB:t ovat järjestään olleet liian litkuja minulle. Ja kunhan ihon puhdistaa kunnolla, niin silikonitkaan ei haittaa korealaisissa BB-voiteissa. On tullut testattua myös Body Shopin BB-voide, se toimii samalla periaatteella kuin tuo Lorkun BB-voide. Sävyiltään se ei kuitenkaan ole niin harmahtava kuin Lorkun BB.

  Hyvää reissua Sanni! Toivottavasti sulla on mahtava seikkailu! :)

 18. 19

  Niitty sanoo

  Miten voi olla peittävä voide, jossa ei ole suojakerrointa ? tuntuu että suojakerroin on aina vakiona kaikissa voiteissa ja hyvä niin. yövoiteessa en kaipaa ja nyt onkin aika synkkää ja sateista, mutta silti. Voinko pitää kaapissa purkkia jota käytän vain kun sataa ja on harmaata ?
  Kun auringonsäteitä saa lähes ympäri vuoden.

  Haluaisin kysyä sinulta kreikkamaisen kysymyksen.
  Kysyin joskus, viikkoja sitten mitä eroa on käsinestesaippualla ja suihkugeelillä, mutta nyt sain Kreikan tuliaisena palasaippuan, oliiviöljysellaisen. Joka itsessään on kovasti kaunis ja tuoksuukin.
  Mutta muistelen vanhoja aikoja jolloin puhuttiin nestesaippuan hygieenisyydestä.
  Mä olen meidän perheessä ainoa joka ko saippuaa käyttää, johtuu siitä että se on mun vessassa mutta ovatko palasaippuat täynnä pöpöjä kun ne otetaan käyttöön vai onko tämäkin vain urbaani legenda ?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   En näe että palasaippuat olisivat valmiiksi täynnä pöpöjä kun ne otetaan käyttöön, sillä eihän niitä kukaan ole sitä ennen käsitellyt paljain, likaisin käsin (ainakin voimme toivoa ettei missään saippuatehtaissa ole tuollaisia olosuhteita….^_^). Mutta SEHÄN tokikin pitää paikkansa, että käytössä oleva palasaippua kerää pöpöjä. Tämän vuoksi monet pitävät nestemäistä pumppusaippuaa hygieenisempänä, mutta kun ajattelee, että koskeehan siihen pumppuun kuitenkin kaikkien likaiset kädet, niin en nyt itse asiassa näe niiden hygieenisyydessä suurta eroa…

   • 19.1.1

    Ansku sanoo

    Kyllä pumppupullo taitaa olla hygieenisin, sillä edellytyksellä, että saippuaa ei itse laimenna esim. vedellä. Itse saippua säilyy puhtaana, koska pullosta virtaus on vain ulospäin, puteli itse voi tietty likaantua. Mutta muovista pintaa voi puhdistaa.

    Palasaippuan epähygieenisyys perustunee siihen, että sen pinnalle tarttuu kuolleita ihosoluja ym. likaa, ja kun se ui vetisessä kupissa, sen mikrobiologinen laatu kärsii (= mikrobit voi alkaa kasvaa siinä). Palasaippuan hygieenisyyttä parantaa huomattavasti, jos huolehtii siitä että saippua kuivuu käyttökertojen välillä.

    Olen aienmmin kinnittänyt huomiota myös Sannin tyyliin laimentaa kasvovettä kraanavedellä: tämäkään toimenpide ei ole suositeltavaa, ellei sitten tee pientä määrää kerralla ja käytä seosta loppuun lyhyesn ajan kuluessa. Vaikka vesi itsessään olisi ”hyvälaatuista”, se laimentaa kosmetiikkatuotetta.

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Olen aienmmin kinnittänyt huomiota myös Sannin tyyliin laimentaa kasvovettä kraanavedellä:

     Tähän pieni korjaus: en laimenna itse kasvovettä (tai siis kasvojen puhdistukseen käyttämääni kasvovettä), vaan ainoastaan meikin kiinnitykseen / puuterisen pinnan häivytykseen suihkemuodossa käyttämääni kasvovettä jota käytän paljon harvemmin. Mutta kyllä, tiedän että kosteussuihkeeni on kaikkea muuta kuin hygieeninen, sillä en käytä sitä lyhyen ajan sisällä…. :/

 19. 20

  MH sanoo

  Lorealia ja Garnieria olen kokeillut. Garnier on todella kosteuttava ja sikäli älyttömän hyvä ja helppo. Lorealin koostumus tuntui aluksi jännältä, mutta iholla näyttää todella hyvältä. vaatii tosin kosteusvoiteen alle ja Medium sävy tökkii. Iho näyttää lähinnä oranssilta, kuin olisi laittanut itseruskettavaa purkista. Kesällä tuo saattaa mennä kun on muutenkin rusketusta, mutta tähän aikaan vuodesta pitää kokeilla vielä vaaleampaa, jos se kävisi tähän alkusyksyn ihonsävyyn paremmin. Garnier on myös tumma, vaaleinkin sävy, ja se on näissä bb-voiteissa usein ongelma. Sitten kysymys, kannattaako tuota Lorealin medium bb-voidetta kokeilla sekoittaa vaalean talvella käyttämäni Lumenen heleän meikkivoiteen kanssa? Tuleeko sävystä siten vaaleampi, peittävämpi ja heleys kuitenkin säilyy? Suositteletko tällaisia kokeiluja vai tuleeko siitä vain sotku? Mitä voiteita ylipäätään kannattaa sekoittaa keskenään ja mitä ehdottomasti ei? Onko tästä jotain nyrkkisääntöä? Kun kaikilla merkeillä ei tosiaan ole 26(!!) eri sävyä valikoimissa… ;)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Ikävä kyllä en oikein osaa vastata kysymykseesi…. En ole kokeillut sekoittaa Lorkun BB:tä mihinkään toiseen aineeseen, mutta näin maalaisjärjellä ajatellen sekoitus toiseen meikkivoiteeseen vaikuttaa sen ominaisuuksiin eikä voide enää varmaankaan pysy yhtä himmeänä ja mattana iholla. Avain sen hyvään kestoon iholla on nimenomaan voiteen kuivassa koostumuksessa, ja jos se sekoitetaan toiseen, kosteuttavampaan voiteeseen ei jälki/pinta enää ole samanlainen.

   En ylipäänsäkään suosittele eri merkkisten meikkivoiteiden sekoittelua, tai tokihan sitä voi kokeilla ja varmasti joidenkin yhdistelmien tulos voi olla onnistunutkin, mutta ennemminkin sekoittaisin saman merkin/linjan kahta erisävyistä meikkivoidetta.

   • 20.1.1

    MH sanoo

    Kiitos vastauksesta. Kävin eilen kosmetiikka osastolla ajatuksena kokeilla tuota Lorkun BB-n vaaleampaa versiota. Ensimmäisessä paikassa en saanut ketään myyjää auttamaan, mutta toisessa paikassa kysyttiin heti, että voiko auttaa. Kokeilin käteen tätä vaaleampaa ja tajusin, että ongelma on värisävyssä. Jos tuo medium näyttää kasvoillani lähinnä oranssilta niin saman merkin vaalean voiteen kanssa iho näytti keltaiselta. Tuolla jäljempänä kommenteissa se vastaus tähän taisi tullakin. Jotenkin tuo smart pigment (vai mikä tämä lorkun teknologia oli) ei minun ihollani toimi. Onko sitten jokin ihon ph juttu vai mikä… Eikä siis mitään voi sekoittaa onnistuneesti, ainakaan jos pohjasävy on noin pielessä. Jos löydän hyvän merkin niin tosiaan voisi kokeilla saman merkin kahta eri sävyä sekoitella sitten vuodenajan mukaan.

 20. 21

  Iida sanoo

  Kysyisin hiukan vinkkiä, että minkälainen BB-voide kannattaisi hankkia (tai jättää hankkimatta?).

  Mulla on sekaiho: nenän alueella sekä leuassa on jonkin verran mustapäitä ja epäpuhtauksiakin ilmestyy aina välillä. Nämä alueet rasvoittuvat tosi nopeasti päivän aikana ja rupeavat kiiltämään. Poskissani on ihan normaali iho, ei kiillä eikä rasvoitu. Onko tämäntyyppiselle iholle olemassa kohtuullisen peittävää BB-voidetta? En haluaisi mitään ”pakkelimeikkiä” mutta olisi kuitenkin kiva saada epäpuhtaudet piiloon.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Helposti rasvoittuvalle iholle suosittelen Diorin BB:tä, se on kaikista testaamistani puuterisin ja kuivin. Toisaalta, kun ajattelee epäpuhtauksia, joku korealainen (kuten Missha) BB voisi olla loistava koska se hoitaa näppyjä. Ja on kirkkaasti peittävimmästä päästä.

   • 21.2.1

    Sanni sanoo

    Onpa kätevä! :)

    Mulle tuo ei tosin antanut millään vastauskombinaatiolla Misshan Perfect Coveria, vaan ainoastaan Misshan Vita M:n. Ilmeisesti Perfect Cover siis jätetty listauksen ulkopuolelle..?

 21. 22

  Mytty sanoo

  Minä ostin ensimmäistä kertaa BB voiteita vuonna 2008. Misshaan jumiuduin aika nopasti kun testailin eri merkkejä ja ei ole sen voittanutta. :) Mä kaipaan peittokykyä ja Missha tasoittaa ihon todella hyvin. Olen myös huomannut selkeää ihohuokosten pienenemistä, jotka palautuu kyllä ennalleen kun tarpeeksi monta kuukautta pitää voiteesta taukoa. En tiedä perustuuko tuo silikoniin, mutta en koe että voide tukkii huokosia ainakaan sitten huonolla tavalla, jos jotenkin tukkii.

 22. 23

  sanoo

  En ymmärrä miten saatte tuon L’orealin Nude Magique BB:n toimimaan ihollanne! Itse levitin sitä hyvin, hyvin pienen määrän iholleni ja se muuttui heti aivan oranssiksi :/ En ole ikinä nähnyt vastaavaa.

  Itselläni on käytössä eBayn ihmemaasta hankkimani Shillsin Super Magic BB-voide. Se on hyvin vaalea ja superpigmenttinen. Se toimii kuin unelma kosteusvoiteen kanssa levitettäessä <3

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Nuo Lorkun pigmenttikapselit käsittääkseni muuttuvat eri ihoilla vähän erisävyisiksi (älä kysy miten tällainen teknologia on mahdollista…! ^_^), joten sinun ihosi kanssa tuo ei ilmeisesti ole vain ihanteellisen yhteensopiva….

   • 23.1.2

    sanoo

    Ja itseasiassa ihon rasvaisuus vaikuttaa myös! Mitä rasvaisempaa voidetta levitän alle, sen vaaleampana Lorkun BB levittyy. Hämärää :)

    Ja siis myös sormien tarvitsee olla rasvaiset. Jos ei ole, niin minulla pigmentit hajoaa ja jämähtää sormiin, jolloin lopputuloksena on ruskeanharmaata muhjua rullaamassa kasvojen iholla.

    Terkuin,
    kuiva korppu!

 23. 24

  Sohvisofia sanoo

  Rakastan korealaisia BB-voiteita. Kaikki kokeilemani länkkäriversiot ovat olleet ihan susia omalle iholleni. Eritoten niiden tummuus ja liejuisuus/rasvaisuus häiritsevät. Sen sijaan Missha, Liole ja Skin79 ovat kaikki olleet uskomattoman hyviä merkkejä.

  Itse tilaan BB-voiteita täältä: http://cosmetic-love.com/samples/ Postarit ovat ilmaiset ja voi tilata vain sampleja, jos ei halua heti sijoittaa koko purtiloon. Tilaukset tulevat about viikossa, tuotteet ovat aitoja ja usein ostava voi kerätä pisteitä, joilla saa seuraavista tilauksista alennusta.

 24. 25

  sanoo

  Tämä on tähän postaukseen liittymätön, itseäni askarruttavan kysymys.

  Blogissasi valtaosa tuotteista (ainakin parilta viime viikolta) on eläinkokein testattuja tai sellaisten yritysten valmistamia, jotka testaavat eläimillä. Iso osa yrityksistähän perustelee niitä niiden tarpeellisuudella, vaikka kosmetiikkateollisuuden kannalta ne eivät tarpeellisia olekaan muusta kuin poliittisesta näkökulmasta jos haluaa tuotteensa markkinoille Kiinassa.

  Mietin, että mikähän mahtaa olla oma suhtautumisesi eläinkokeisiin kosmetiikkateollisuudessa ja miten perustelet sen?

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Vastaan täysin rehellisesti, että en juurikaan ajattele eläinkokeita. Olen todellakin eläinkoevastainen, mutta luotan (ehkä naiivisti tai laiskuuttani, miten sen nyt haluaa nähdä) siihen etteivät käyttämäni kosmemerkit testaa eläimillä. Luonnonkosmetiikkafirmathan eivät missään nimessä testaa eläimillä, ja esimerkiksi L’orealilta olen kuullut edustajan vannovan että firma ei ole enää vuodesta 1989 saakka käyttänyt eläinkokeita.

   Tieto löytyy täältäkin:
   http://www.lorealparis.fi/usein-kysyttya.aspx

   Toki tuo teksti tarkoittaa, että vain valmiita tuotteita ei testata eläimillä mutta raaka-aineiden toimittajat ovat saattaneet käyttää eläinkokeita.

   Jos katsoo vaikka Animalian listaa eläinkokeettomista kosmetiikkamerkeistä, niin tajuaa että käytännössä kaikki isot perusmerkit markettien hyllyillä puuttuvat listalta. Jos suhtautuisin eläinkokeisiin niin, että en missään nimessä voisi olla tekemisissä tai käyttää sellaisia tuotteita, joiden raaka-aineista osa on mahdollisesti jossain vaiheessa testattu eläimillä, en voisi olla siellä töissä missä olen ollut. Tai edes kirjoittaa tätä blogia. :/ Niinhän se vain on. Eli vaikka en hyväksy eläinkokeita, ja mieluiten käytän kosmetiikkaa jonka tiedän olevan eläinkokeetonta alusta loppuun, niin energiani ei riitä siihen että selvittäisin kaikkien käyttämieni/myymieni tuotteiden eläinkoehistorian ja tuntisin siitä sitten huonoa omaatuntoa.

 25. 26

  sanoo

  Ja vielä erikseen; oma lempparini on Skinfoodin Aloe BB. Loistava koostumus ja hyvä peittokyky.

  Pidän Lorkun Nuden jättämästä pinnasta, mutta se on hieman kuivahkoa kuivaihoiselle ja vaatii omat kikkansa toimiakseen.

 26. 27

  mari sanoo

  Itse olen ostanut nyt lähiaikoina 2-uutta ”BB-voidetta”.

  Garnierin, rasvaisen ihon BB-voiteen löysin S-marketin hyllystä. Nakkasin sen mukaani (kun se eka versio alkuvuodesta oli mulle ihan liian rasvainen).
  Tästä olen tykännyt paljon, netistä en tätä rasvaisen ihon versiota löytänyt, mutta rasvaiselle iholle on yksi parhaita löytämiäni, toimii yksistään, toisin kuin se Sanninkin pitämä lorkun bb-voide, josta esittelyäkin oli.

  Toinen ostamani oli Tarjoustavaratalon Evelyn sarjan BB-voide. On ok, mutta hieman liian rasvainen, joten lahjoitin sen eteenpäin.

 27. 28

  Anna sanoo

  Elikkä siis onks se nyt niin että BB-voiteen päälle voi laittaa puuteriakin jos on tarvetta? Kun sitten vaan löytäisi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle sopivan BB-voide-vaihtoehdon…

  Oon muuten täysin hurahtanut blogiisi, tän viikon aikana oon kahlannut sen läpi kokonaan :D Oon vähän enemmänkin nyt innostunut juuri luonnonkosmetiikasta.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Rasvoittuvalle ja epapuhtaalle iholle parhaita ovat korealaiset tai Schrammekin alkuperainen…. Ja kylla, BB-voiteen paalle voi laittaa puuteria. :)

 28. 29

  sanoo

  Tilasin postauksesi innoittamana ebaysta tuon Misshan bb-voiteen ku oon bb-voiteesta jonkin aikaa haaveillut ja tänään se kolahti postilaatikkoon. Ei kaduta! Tykkään tästä, peittää tarpeeksi olematta pakkelinaamio ja levittyvyys on mitä mainioin. Hintakin on huokea opiskelijan lompakolle verrattuna muihin bb-voiteisiin. Kiitos!

 29. 30

  sanoo

  Tiedätkö sopiiko Yvesin bb voide myös nuoren (15v) iholle, kun siitä sanotaan, että se häivyttää iän merkkejä? Ja tarvitseeko sen kanssa puuteria?

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Sopii minkä tahansa ikäiselle iholle. :) Laita puuteria jos ihosi kiiltää, mä laitan itse aina voidemaisen meikkipohjan päälle puuteria.

 30. 31

  Retu sanoo

  Itse ostin No. 7:n Beautiful Skin BB Creamin, joka on oma lemppari. Fair-sävy on aivan passeli omalle, vaalealle iholle, peittää tarpeeksi ja kosteuttaa kuivaa ihoa sopivasti. Lorealia koitin aiemmin, mutta se oli aikamoinen floppi, ainakin omilla kasvoilla. No. 7 taisi maksaa joku 13-15€, taitaa siis jäädä meikkipussiini pysyvästi. Jee!

 31. 32

  Meru sanoo

  Moi!

  Osaisitkohan sinä tai joku lukijoista neuvoa hyviä BB-voiteita mitä saisi Japanista?
  Kaikista mieluiten vaaleita sävyjä (itse tyypillinen kalpea suomalainen) ja tuotteita mitä ei ole testattu eläinkokein. Olen suuntaamassa sinne yli puoleksi vuodeksi, ja ajattelin että nyt voisi olla hyvä tilaisuus testata sikäläisiä BB-juttuja. Tähän asti aivan über-suosikkini on ollut Cliniquen Moisture Surge Tinted Moisturizer, mikä ei aivan BB ole (?), mutta sen tapainen kuitenkin.

 32. 34

  nuori iho sanoo

  Moi!
  Itse olen 15v tyttö ja mietin sopisko toi misshan bb voide iholleni?
  Mulla on paljon mustapäitä ja finnejä nenässä, poskissa, otsassa ja leuassa(koko kasvoilla).
  Ihoni on myös aika rasvainen , mutta välillä pinta kuiva.
  Vähän pelottaa ajatus, että misshan voide sisältää arbutiinia, joka vaalentaa ihoa:/?
  Jos nyt misshan bb voide olisi sopiva iholleni niin mitä niistä suosittelisit?:)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Jos nyt misshan bb voide olisi sopiva iholleni niin mitä niistä suosittelisit?:)

   Olen testannut ainoastaan tuota yhtä ainutta Misshaa, en siis ikävä kyllä pysty suosittelemaan mikä BB Misshan laajasta valikoimasta sinulle sopisi.

   Rasvoittuvaihoinen kollegani käyttää Missha Vita BB Cream Mattea ja on aivan rakastunut siihen. Jos ihosi kiiltää helposti, niin varmaankin tuo Matta-versio voisi olla Pefect Coveria parempi vaihtoehto.

   • 34.1.1

    nuori iho sanoo

    Okei kiitos vastauksesta:) .
    Vielä jäi vähän askarruttamaan yksi asia,
    kun misshan bb voiteissa lukee tuo
    ”anti wrinkle” niin onko siitä haittaa näin nuorelle iholle?

 33. 35

  meri sanoo

  Hei.
  Muistatko yhtään mistä ystäväsi on tilannut tai ostanut tuon
  BB mishan voiteen?
  En juurikaan luota e-bayhyn tai muihinkaan vieraisiin sivustoihin,
  jossa on yksityinen myyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.