Surullinen näky leluosastolla

Leluosastojen My Little Pony -hyllyt ovat nykyään surullista katseltavaa.


Ponihylly
Sinisellä ympyröity pakkaus on viimeinen muisto originaalien G3-ponien ajasta. :’-( Nyt voisi melkein vuodattaa kyyneleen.

Talven aikana hyllyt ovat pikkuhiljaa täyttyneet uusista, Bratz-mäisistä, suuripäisistä ponihirvityksistä jotka ovat syrjäyttäneet vanhat, vuodesta 2003 hallinneet G3:set. Mitä Hasbro onkaan mennyt tekemään.

Ponit_uudet

Ei…..

Ponit_uusi

…ja EI….!!! Ei tällaisia! Miten te voitte tehdä tämän meille?

En ole (häpeäkseni) seurannut aktiivisesti ulkomaisia ponikeskusteluareenoita, joten olen jäänyt pimentoon siitä miksi Hasbro päätti muuttaa rakastettujen My Little Ponien ulkonäköä jo kolmannen kerran. Voin vain kuvitella keräilijöiden vallitsevan mielipiteen asiasta.

No. Eipähän tarvitse enää kiertää ponihyllyjen kautta Prismassa tai Cittarissa ruokaostosten yhteydessä. Näitä mutaatioita en enää tule kokoelmaani ostamaan. R.I.P. G3. :´-( Mitä te olette mieltä näistä ”vesipäistä”? (Kysymys suunnattu lähinnä toisille keräilijöille tai poniharrastajille. Muutkin saa toki vastata.)

On muuten jännä, miten ponien keräilystä onkin tullut yhä vain laajeneva trendi. Joka toinen tuntuu nykyään keräilevän poneja. Eniten minua ihmetyttävät nuoret lapsikeräilijät, jotka haalivat innoissaan G1-poneja jotka olivat nostalgisia muistoja jo heidän syntyessään. Heillä ei siis itsellään ole mitään henkilökohtaista suhdetta poneihin, he vain tykkäävät kerätä niitä. Syyhän se on sekin. :) Itse vain suhtaudun ponien keräämiseen niin tunneperäisesti, että on jotenkin hassua ajatella näitä lapsia.

Tyttojaponit

Äitini lähetti minulle joku aika sitten paikallislehdestä leikkaamansa artikkelin 8-vuotiaasta ponikeräilijästä. Tyttö oli omien sanojensa mukaan aloittanut keräämisen 3-vuotiaana. Hän ei siis ehtinyt nähdä G2-ponejakaan silloin kun ne olivat kaupoissa.

Tyttojaponit2

Aika kunnioitettava kokoelma penskalla! :)

Tulin muuten käyneeksi eBayn ponitarjonnassa pitkästä aikaa ihan vain tuon kaupan masentavan näyn siivittämänä. Nyt alkoi ponihammasta kolottaa ja tekisi hurjasti mieli tilata muutamia G3:sia joita en niiden ”kauppa-aikana” tullut hankkineeksi.

Blue_little_pony

Vuoden 2008 Collector Art -poni. Olin hyvin lähellä ostaa tämän suoraan Hasbron nettikaupasta (Suomestahan näitä ei tietenkään saanut), mutta en sitten kuitenkaan…. Ja voi, miten tyylikäs tämä kaunotar onkaan…! Josko nyt klikkaisin ”buy-it-now”….

1005_romperooni1

Baby Romperooni vuodelta 2004. Mulla ei ole edelleenkään yhtäkään G3-vauvaponia, joten tämä puute tulee korjata mahdollisimman pian. Kun aikaa kuluu, alkavat näidenkin hinnat tietysti kohota. Nyt näitä saa vielä muutamilla dollareilla.

Onneksi on internet. Mutta ei voi mitään, kyllä mua oikeasti surettaa että viimeinenkin ripaus sitä vanhan ajan ponia on nyt kadonnut kaupoista.

Kommentit
 1. 1

  Paula sanoo

  En keräile poneja, enkä keräillyt pienenäkään, vaikka ne minusta ihania olivatkin. Tuo lelujen ”bratz-mäistyminen” on mielestäni kuitenkin hirveä ilmiö ja levinnyt inhottavan laajalle (nuket, ponit, pehmolelut..). Tekisi mieli syyttää mangaa ja animea, mutta eihän se niiden syytä ole, että länsimaissa halutaan tyylin supersöpöyttä matkia. Nykyisin leluosastolta on vaikea löytää ”vanhanmallisia” leluja eli sellaisia, jotka miellyttäisivät omaa silmää.

  Kuvan perusteella kaikilla noilla poneilla ei näy olevan edes kunnollista harjaa? Minusta juuri ihaninta kavereiden My Little Ponyissa olivat säkenöivän kiiltävät, värikkäät ja kammattavat harjat.. Toki myös lempeän tyylitelty ulkomuoto viehätti. Noissa näkyy ponin turpakin kutistuneen omituiseksi pikkukärsäksi ja muotoilusta tulee mieleen ennemmin nallepossu kuin mikään hevosentapainen..

  On muuten aivan upea tuo 2008 taideponi, buy it now! Buy it now! :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Jep, mulla on tuolla sivupalkissa linkkikin Marin sivulle. :) Minusta nuo ovat todella upeaa taidetta. Jos olisi varaa, ostaisin jonkun noista Marilta (kaikkihan eivät tosin ole myynnissäkään).

 2. 3

  ilona sanoo

  Itselläni oli lapsena barbipuolelta vain yksi Cindy-nukke (joka ei barbi siis ole lainkaan, noloo :) mutta poneja mulla oli monta ja olin niistä todella ylpeä! Ne taitaa olla G1-sukupolvea koska noi kolmoset ei näytä yhtään niiltä ja kakkoset ovat jotenkin ihmeen pitkäjalkaisia?

  Omat taisivat kadota kirpparilla monia vuosia sitten, mutta voisin käydä tutkimassa poikaystävän pikkusiskojen romuläjät josko siellä olisi näitä arvoponeja :)

 3. 4

  sanoo

  Kamalia, kamalia! Ponit takaisin pulskiksi, söpöiksi! Nuo ovat tosiaan ihan bratzmaisia humanoidiheppoja :/ Ihan hanurista, sanon mä. Löysin sun kautta Mari Kasurisen ponit, olen välillä käynyt siellä ihastelemassa. En siis kerää poneja mutta jokunen lapsuuden poni saattaa olla tallella. Muistan että isoveljellänikin(!) oli oma poni, sellainen kaunis, persikkainen jolla oli punainen letti. Ylipäänsä museo- ja nostalgia-ihmisenä hämmennyn ja kiukustun kun toimiva, hyvä, nostalginen konsepti ryssitään niin pahasti että oksat pois.

 4. 5

  sanoo

  Hyi yök, miten irvokkaita! Onneksi on siskon tytölle säästynyt minulta ja isosiskoltani G1 poneja. Niihin tottuneena ja niillä lapsena leikkineenä ei edes nuo G2 näytä oikeilta. En keräile poneja eikä minulla hirveästi ole kiinnostusta niitä kohtaan, mutta lapsena ne oli ihan parhaimmat lelut ikinä. Sisko ei ikinä ole täysin antanut anteeksi kun 5 vuotiaana leikin parturia ponille, jolla oli sateenkaaren väriset hiukset. Ei sitä voinut tietäää ettei ne kasva takaisin… :D

 5. 6

  Ranja sanoo

  Noniin asiatekstiä! Itse olen ihan järkyttynyt uusista leluista. Meillä pienenä leikittiin My little pony-sarjan G1 poneilla, jotka kulki meidän perheessä pitkään. Nuorimåpana oon ottanut ne huostaani ja säästän omille lapsilleni, koska uudempia en suostu tulevaisuudessa ostamaan. Puoliksi ihan perjaatteesta ja puoliksi niiden kamalasta ulkonäöstä.

  Aikoinaan ku G2-sarja tuli, niin oli siinäkin jo ihmettelemistä, mut kyllä toi on jo huippu.

  Nyt voi enää vaan toivoa, että vanha kunnon Barbie pysyy muodissa, eikä ällöttävä mulkosilmä-Bratz syrjäytä sitä!!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Muistelen lukeneni että Bratzit on nykyään jo suositumpia kuin Barbiet…. :(

 6. 9

  sanoo

  G1-poneja oli minullakin, ne taitavat jopa jossain äidin kätköissä olla yhä! pitäisikin kaivaa esille :) ihan karmeita nämä uudet.. hyi.

 7. 10

  kira sanoo

  Noi ponit ei enää edes muistuta poneja. Edes G2-ponit ei oo mun mieleen, mutta nää vetää silti pohjat rumuudellaan.
  Itse keräilen ja customoin poneja. Onkin hauska seurata meikki- ja ponifriikkinä toisen sellaisen blogia :>

  Toivottavasti isopäävillitys loppuu pian että tulis taas normaalinkin näköisiä leluja kauppaan.

  Rip.

 8. 11

  sanoo

  Mulle taas G1-ponit on niitä ainoita ja oikeita, koska niillä on leikitty silloin aikanaan. Uudempien generaatioiden tuotoksista en niin piittaa, ne ovat mun silmääni suorastaan rumia. Makuasioita, tottakai. Onneksi mulla on kaikki rakkaat G1-ponit tallessa sekä ponikampaamo, jossa oli ihan oikea suihku. ;) En voi sietää Bratzejä tai muita ns. trendikkäitä leluja. Miksi söpöistä (ja siveellisistä) nukeista pitää tehdä pissiksen näköisiä? Siihenkö tämä maailma on menossa?

 9. 12

  Laikku sanoo

  Ääk! Miten hirveitä noi uudet ponit.
  Morjensta vaan. :) Eksyin yhdestä toisesta blogista tänne.

 10. 13

  milipili sanoo

  Taisin ostaa yhden tollaisen suuripäisen pikkuponin, mutta juu, ei ne kauhean viehättäviä ole.
  Poneja taitaavat muuttaa enemmän kuin Barbeja, joita on kuitenkin yritetty ihmismäistää.

  Ostin kirpparilta lasten poni-paidan, jos serkkuni saisi siitä tehtyä mulle vaikka meikkipussin =)

 11. 14

  sanoo

  Itse olen keräilijä ja keräilyn aloitin kun löysin vanhat My Little Pony -vhs-nauhat, ihastuin poneihin uudelleen ja aloin surra sitä, että joskus myin kaikki ponini pois.

  En voi olla tykkäämättä näistä uusista poneista, koska sain puolalaisilta ystäviltäni sellaisen lahjaksi, suoraan Puolasta. Olen niin otettu tästä lahjasta ja poni on minulle tärkeä, etten pysty dissaamaan näitä uusia poneja. Ja ovat ne mielestäni söpömpiä kuin ne vanhat g3:t joilla on puoliavonaiset viekoittelevat makuukamarisilmät. Sellaiset eivät sovi söpön ponin imagoon.

  Itsellänikin pistävät kyllä vihaksi nämä nykyiset leluhyllyt. Kaikki toinen toistaan lapsille sopimattomampia mauttomia leluja.. En ostaisi Bratzeja omille tytöilleni.. Ja Barbie on muuttunut valitettavasti samaan suuntaan. Todella surullista.

 12. 15

  Satu sanoo

  Aivan kamalia ovat nuo ”vesipäät”! Olen aina myös inhonnut bratz-nukkeja, itse olen vielä sitä sukupolvea, joka leikki kiltisti barbeilla. :) Poneja meillä oli myös, juurikin G1 -mallisia ja kyllä ne olivatkin rakkaita. Yksi minulla on tallella ja se pitää majaa kylppärissä muistuttamassa lapsuuden huolettomista päivistä. ;)

 13. 16

  Suski sanoo

  Inhoan Bratzeja ja nyt inhoan myös noita uusia vesipääponeja. Barbiet ja alkuperäiset ponit kunniaan!

 14. 17

  Ihan Sydämestä Ottaa sanoo

  Oho. En ole ikinä kuullutkaan noiden ponien keräilystä. Varmaan ihan kivaa, mutta en vain ole ikinä kuullut moisesta.

  Teksti oli jälleen täyttä asiaa!

  Olen jo monta vuotta kauhistellut sitä, kuinka pienten lasten leluja turmellaan. Nuket ja myöskin eläinhahmot, mm. nämä ponit ovat muuttuneet aivan liian seksikkäiksi ja kauneusihanteita lietsoviksi. Sen lisäksi ne ovat aivan kummallisia mutantteja ja muutenkin iljettävän rumia. Voi lapsi raukat, aivopestään heti pienestä pitäen. :(

 15. 18

  Cecilia sanoo

  My Little Ponyt olivat tosi söpöjä, mutta eivät ole enää… :/
  En itse keräile poneja, mutta jos olisin ostamassa My Little Ponya, niin en haluaisi että se näyttäisi tolta kun noi uudet näyttää. Entiset oli siis kivempia, noi on just liian Bratz-mäisiä, jotenkin pieniä ja laihoja niiden päihin verrattuna.
  Ja toikin pinkki poni, kamalat muoviset hiukset sillä, jotkut ihme papiljotitkin niissä. xD

  ”Miksi söpöistä (ja siveellisistä) nukeista pitää tehdä pissiksen näköisiä? Siihenkö tämä maailma on menossa?” Yhdyn Anna-Marian mielipiteeseen…

 16. 19

  pöpöpöpö sanoo

  hei vitsi tästä tuli mieleen, että kun teit joskus sen my little pony-meikin, ni että onko sulla muita tollasia inspiraation kohteita meikkiin? ois hauska nähä!=)

  niin ja…. oon kokenu hyväks ruskeet lämpöset luomivärisävyt itelleni ja mulla on vihreet silmät. kaikki liilat sun muut näyttää siltä että oon saanu turpaani eikä tod korosta mitään hyvin:D että oonko nyt ihan vikateillä ja onko muuta värivinkkiä?=)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ruskean sävyt sopivat kaikille, you can’t go wrong with them! :) Jos haluat ihan väriopillisia vinkkejä, niin punaisen sävythän ovat vihreän vastavärejä eli korostavat vihreää aivan erinomaisesti. Harva kuitenkin käyttää punaista meikissä, joten tällainen vinkki ei liene kovin käytännöllinen. Oletko kokeillut viininpunaista?

   • 19.1.1

    pöpöpöpö sanoo

    en oo tosiaan, vois testailla! kiitti ihan kauheesti kun jaksat aina vastata=)!

 17. 20

  Sis sanoo

  No, uudelle sukupolvelle nämä ponit ovat niitä ainoita ja oikeita, ja vanhat ihan rumia. Kehitys kehittyy, ja aikuiset päivittelevät aina nykypäivän nuorisoa (tai nykypäivän nuorison leluja ;). Jo Platon taisi tehdä niin… Itse en vaan osaa ikinä lähteä mukaan mihinkään ”nykymaailman” kauhisteluun, vaikka totta kai itsestäkin kaikki omasta lapsuudesta tuttu on parasta. Ei nämä meistä rumat ponit kuitenkaan ole yhtään sen huonompia leluina, tai opeta lapsia yhtään sen huonommille tavoille.

  Ja mitä tulee kahdeksanvuotiaaseen ponikeräilijään, niin veikkaan että saattaa se todellinen keräilijä löytyä sieltä äidin suunnalta. :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Artikkelissa lukee että äiti kerää nukkeja, kiiltokuvia, enkeleitä ja kirjoja. ^_^

 18. 21

  Ruu sanoo

  itse en noita kerää, mutta karmaiseva tuo vesipää poni, mitä mun lapsuuden leluille on menty tekemään ?? eihän se vesipää ollu edes kaunis niin kun vanhakunnon poni oli/ on :(

 19. 22

  sanoo

  http://cdn1.ioffer.com/img/1158649200/_i/14207528/1.jpg ! Ainoa oikeanlainen My Little Poni! Nämä mallit olivat kai ehkä ensimmäisiä? Vaalin rakkaudella juurikin tuonnäköistä My Little Ponia, jonka olen saanut kai 1983 tai 1984, ollessani ihan lapsi. Jossain vaiheessa My Little Poneja minulla oli n. 60! Järkytyin syvästi kun ensimmäiset virtaviivaiset My Little Ponyt tulivat kauppoihin joitain vuosia (olisko se 2003) sitten… Poneista tuli hevosia :( Ja nyt niistä on tullut Bratzejä… argh.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, kuvan poni (Applejack) kuuluu ensimmäisten vuosien poneihin. Mulla on tuo suorana versiona. :)

 20. 23

  Jenni sanoo

  Nykyiset lelut ovat kyllä aivan kamalia! Toivottavasti tulevat lapseni eivät koskaan joudu leikkimään moisilla seksipommi-bratzeillä ja vastaavilla.

  Omasta mielestäni G1-ponit ovat kaikkein ihanimpia. Niillä oli ihanat muodokkaat vartalot ja ne näyttivät todella ystävällisiltä. Omat ponini ovat kaikki G1 (en siis keräile mutta olen säilyttänyt vanhat kuitenkin) mutta neljä vuotta nuorempi siskoni ei taida omistaa lainkaa G1-sarjan poneja vaan kaikki ovat G2-sarjaa. En silloin pikkutyttönäkään ihastunut G2-sarjan poneihin. Jokin niissä mätti vaikka vähän katkera olinkin ettei omilla poneillani ollut siipiä eikä timanttisilmiä. Omakseni en ollut koskaan saanut mitään ponitavaroita tai vauvaponeja joten siskoni vauvaponin-vaunut ja vauvaponi olivat kateuden aihe. Tuo uusi poni, jolla on papiljotit ja muovitukka on kyllä kamalin koskaan näkemäni!

 21. 24

  anonyymi sanoo

  Itse en kerää poneja, mutta työkaverilla on ihan kunnioitettava yli 1000 ponia…
  Mä oon aina tykänny enemmän barbeista ku poneista ja sielläkin puolella risoo just esim. noi bratzit. Ja noi isopääponit on tosi kamalia. Ihan toista ku sillon pienenä ku niillä leikki…

 22. 25

  Nimetön sanoo

  sori tää on nyt ihan tällee vaa kysyy mut kertooks valuutat.fi luotettavan hinnan esim jos tilaa coastal scentsiltä? ja miten siel maksetaa euroiks ku oon tilaamas niit nytten=)?

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Laskun summa on tietenkin dollareina, mutta pankkisi kääntää valuutan euroiksi oman kurssinsa mukaan (pankkien kurssit vaihtelevat hieman, tarkista suoraan pankkisi sivuilta mikäli haluat tietää täsmällisen kurssin) veloittaessaan summan tililtäsi. Valuutat.fi antaa hyvän viitekurssin, pankkien kurssit eivät paljonkaan siitä eroa.

 23. 26

  Ansku sanoo

  muakin ärsyttää toi, että kaikki lelut on nykysin tuommosii isosilmäsii tyhmännäkösii. Karmee tuo vaaleenpunanen hörhytysponi (hieno sana) Mutta joo… täytyy sanoa, että ihan on kiitettävästi pikkutytöllä poneja.

 24. 28

  Nimetön sanoo

  ja sit et paljostako ne jää tullii et onko se se 45 e koska kaikki nii sanoo. et saaks sen edest ostaa tavaroit vai pitääks siit vähentää jotai muit maksui etteise ylitä sitä 45 e??

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Jos tilauksen arvo postikuluineen on korkeintaan 45€, ei alveja mene. Pidä siis huoli, ett tilauksen koko arvo postikuluineen pysyy alle 45€. Eli et voi ostaa tavaraa 45€:lla, vaan summaan pitää laskea myös ne postarit.

 25. 29

  Vilja sanoo

  G1 on niin nostalginen, että olen joitain ostellut lisää kokoelmaani (mitä lapsena olen saanut). G2 en ole tykännyt yhtään. G3 on mielestäni ollut taas ihan suloinen ja olisin voinut ostella jos kovasti keräilisin poneja. Tuo uusi, onko se nyt sitten G4, ei ole ollenkaan kiva. Mutta toisaalta, on se ehkä kivempi kuin G2.

 26. 30

  emma sanoo

  Toisin kuin muut täällä, minä pidin G2-poneista, niitä kun pienenä omistin ja ovathan ne edelleenkin tuolla jossain tallessa. G1 tai G3-malleista en ole koskaan pitänyt kovinkaan (tai kauniit värit muuttaa asian), enkä kyllä tästä uudesta mallistakaan. Omat G2-ponit ne on kauneimpia~

 27. 32

  sanoo

  Täällä puhutaan asiaa! Nuo uudet ponit ovat kyllä syvältä! Hyvä, että myös aikuiset ovat samaa mieltä! Itse olen nuori ponikeräilijä, ja G1 ponit ovat kyllä niitä ainoita oikeita. Onneksi kirppareilta löytää vielä vanhojakin ponijuttuja :) Tänäänkin löysin ponilautasen vuodelta -86 + poniverhot ja tyynyliinan vuodelta -88. Niin, nykyään kun joutuu suuntaamaan kirpputoreille löytääkseen ponien näköisiä poneja, kun kaupan hyllyillä tuijottelee vain päästä turvonneita muukalaisia.

 28. 33

  sanoo

  OOt ihan oikeessa miten rumia ne ponit nykyään on.. :'(
  Onneks mulla on säästynyt isosiskolta hienoja vanhoja poneja ihailen joskus niitä :p

 29. 34

  my little pony sanoo

  mulla on niitä uusia poneja 2 mutta aivan uudet on KAUHEITA!
  mutta mulla on G4 ponei 2 mutta noilla kauheilla tarkotan aivan aivan uusia eli nyt ponit ovat muokkautuneet jo 5 kertaa ja noi on paljon söpömpiä niiltä uusilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.