Statistiikkaa

Ihan vain kuriositeettina. Kun puhuin tuossa aiemmin siitä, että meikkipostaukset vetävät tässä meikkiblogissa itse asiassa vähemmän lukijoita kuin muun aiheiset postaukset. :)

Lyhyen Onnea on… -fiilispostauksen otsikkoa on klikattu 2390 kertaa, joista julkaisupäivänä 1120 kertaa. Eilistä Tutorial-postausta on klikattu 723 kertaa, joista julkaisupäivänä 653 kertaa. Se on keskimääräistä paljon alhaisempi lukutulos, sillä Karkkipäivän postauksia klikataan julkaisupäivänä keskimäärin yli 1000 kertaa.

Kumpiko on suositumpi postaus? :)

Edit. Kommenteissa on ihmetelty, eivätkö tilastot vääristy kun monet kuitenkin tulevat blogiin aina etusivun kautta ja lukevat postaukset klikkailematta mitään otsikoita. On totta, että nämä lukijat eivät näy ”suosituimmat postaukset” -tilastoissa, sillä Google Analytics listaa postaustilastot nimenomaan otsikoiden klikkausten perusteella. Etusivun kautta tulevat lukijat näkyvät eri tilastossa, eli kokonaiskävijämäärätilastossa. Näin ollen näen kyllä, että vaikkapa tuon viimeisimmän tutorial-postauksen julkaisupäivänä blogissa on käynyt paljon enemmän ihmisiä kuin 653 (tarkalleen sanottuna 3170), ja varmasti moni heistä on lukenut nimenomaan tuon kyseisen tutorialin, mutta otsikoiden klikkailu kertoo silti paljon postauksen kiinnostavuudesta. Ja niistä voi nähdä tiettyä johdonmukaisuutta. Tietyn tyyliset postaukset keräävät aina enemmän klikkauksia kuin toiset.

* * * * *

Minulla ei tällä hetkellä ole juuri lainkaan aikaa tehdä blogia, (tonttumaa on vienyt minut mukanaan…) joten kysynkin teiltä kumpiko postaus teitä kiinnostaisi enemmän seuraavaksi: ylellisen hoitolameikkivoiteen arvostelu vai viimeisimpien kynsilakkahankintojen ihkutus? ^_^ Minulla on aikaa tehdä toinen noista postauksista huomenna. :)

Kommentit
 1. 6

  Heidi sanoo

  Kynsilakat! Sulla ei niistä niin kauheasti ole juttua kuitenkaan, niin vaihteeksi niitä. Vaikkakin pidän arvosteluistasi kovasti, ovat kovin laadukkaita ja arvostan suuresti tuotteisiin paneutumistasi, niin luulen, että kynsilakkaihkutus voisi osua omalla kohdalla tällä kertaa nappiin. Tosin en pety kummastakaan!:)

  Ja pöh, itse ilahduin kovasti mahtavasta tutorialista, kyllä sä Sanni osaat!:)

 2. 8

  S sanoo

  Hoitolameikkivoide, kynsilakoille löytyy niin monia omia sivujansa kun taas harvemmin saa realistista palautetta hoitolatuotteista.

 3. 10

  Piia sanoo

  olisi ihana lukea kirjoittamasi juttu kynsilakoista :)

  ja tutorialejasi en voi kuin hehkuttaa: niiden avulla opettelin vuosien tauon jälkeen meikkamaan ja etenkin silmämeikin teon. ovat erittäin taidokkaasti tehtyjä, selkeitä, innostavia ja jokaisesta uudesta tutoriaalista saa aina jotain uutta ideaa itsellekin! kiitos niistä :)

 4. 18

  miss s sanoo

  Meikkivoide :)

  Sun tekemät silmämeikki tutorialit on aivan omaa luokkaansa! Nautin suuresti, kun saa ihailla Sun taiteilemia silmämeikkejä.

 5. 20

  pimpula sanoo

  ehdottomasti ylellinen meikkivoide kiinostaa :)

  Lily Lolosta olisi kiva saada postaus, jossa vertaillaan mineraalimeikki pohjan sävyjä, opastusta oikean sävyn valintaan jne.

 6. 25

  Miaminttu sanoo

  Olenko minä (ja mahdollisesti moni muukin) vääristävä tekijä noissa statistiikka-jutuissa, kun en klikkaile postauksien otsikoita juuri koskaan, vaan tulen aina päivittäin kurkkimaan kaikkia kirjoituksia Suosikit-linkkini kautta? Äärimmäisen harvoin kommentoin mitään, enkä juuri koskaan lue muidenkaan kommentteja, joten todella harvoin eksyn edes ”Kommentit” -kohdan kautta mihinkään yksittäiseen kirjoitukseen.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   En usko että vääristätte. Tosiasiahan on, että valtaosa lukijoista (kävijätilastojen mukaan n. kaksi kolmasosaa) tulee aina suoraan blogin etusivulle, ja lukevat uusimmat postaukset klikkailematta mitään otsikoita. Se, että jotain postausta kuitenkin klikkaillaan vielä erityisesti, kertoo luonnollisestikin että se on tavallista kiinnostavampi ja sitä klikataan myös viittavilla sivuilla (esim. Indiedaysin etusivulla, muiden blogien sivupalkeissa ja mahdollisesti jotkut vielä erikseen linkittää postaukseen sosiaalisessa mediassa). Eli te etusivun kautta tulevat peruslukijat ette näy noissa ”suosituimmat postaukset” -tilastoissa oikein mitenkään, mutta sen sijaan näytte päivän kokonaislukijamäärässä.

 7. 26

  Nalana sanoo

  Mielestäni klikkailuihin vaikuttaa myös postauksen viikonpäivä. Tutorialit ja vertailut luen blogistasi innolla.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Millä lailla viikonpäivät vaikuttavat? :) En ole tullut ajatelleeksikaan tuollaista. Luetaanko blogeja esim. enemmän viikonloppuisin, vai päinvastoin arkena (kun halutaan tappaa aikaa esim. töissä… :P)?

   • 26.1.1

    Nalana sanoo

    En tiedä varmaksi, että meneekö tässäkin asiassa lopulta tasan. Joissakin keskustelualueissa, joita olen seurannut, on viikonloppuisin hiljaisempaa. Itselläkin on paremmin aikaa arki-iltaisin blogeille kuin muuten, vaikka en silloin töissä olekaan :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.