South Beach With No Sex

Miami. Ocean Drive, South Beach. Missä art deco ja kauniit ihmiset kohtaavat.

SouthBeach5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…vai olisiko täällä kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä?

Olin kovasti odottanut näkeväni Miamin. Jos ei legendaaristen biitsien, uniikin arkkitehtuurin ja julkkiksia ja wannabe-julkkiksia kuhisevan rantabulevardin vuoksi niin Dexterin. I am a fan…

Kuten niin monien suurkaupunkien kohdalla, Miamikaan ei ole vain ”yksi Miami”. Ei ole yhtä ilmeistä keskustaa, vaan useita, eri henkisiä kaupunginosia omalla kulttuurillisella leimallaan. On pikku-Havannaa, välimerellistä Coral Gablesia, hipsteriä Coconut Grovea ja tietysti über-seksikäs, hedonistinen Miami Beach. Miami Beach sekä Coral Gables ovat teknisesti omia kuntiaan.

SoBe

South Beach eli SoBe on Miami Beachin eteläinen osa, noin 21:stä kadusta alaspäin.

SouthBeach2

South Beach tunnetaan ikonisesta art deco -alueestaan, joka koostuu noin kahdeksasta sadasta 20-40-luvuilla rakennetusta rakennuksesta. Ne kunnostettiin 80-luvulla omistautuneiden arkkitehtuuri-aficianadojen toimesta ja pelastuivat näin purku-uhalta. Alue kuuluu nykyään virallisesti suojeltaviin historiallisiin kohteisiin.

Art deco -talojen kerma sijoittuu Ocean Drivelle, 6. ja 13. kadun välille.

Värejä ja retroa rakastavalle ihmiselle kuten minulle South Beach oli ilo silmille. Yhtään julkkista en bongannut, eikä se paljon kiinnostanutkaan, mutta alue tarjoaa sitäkin enemmän silmäkarkkia niin värikkäiden rakennusten kuin persoonallisuuksienkin muodossa.

SouthBeach4

Huomaa olalla kulkeva koira ;)

Päivä oli tuulinen, ja jätimme rantaelämykset suosiolla väliin. Miami Beachin ranta ei itse asiassa vedä vertoja Fort Lauderdalelle, jonka tunnelmasta muutenkin totesimme Tanjan kanssa tykkäävämme enemmän.

Itse asiassa tämän jutun otsikko oli alun perin Fort Lauderdale vs. Miami Beach ja minun oli tarkoitus vertailla paikkoja, mutta kuvasatoa oli niin runsaasti että päädyin omistamaan postauksen pelkästään SoBe’lle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SoBe tunnetaan myös eloisasta gay-scenestään. Osuimme Ocean Driven vanhimman gay-baarin The Palacen drag-brunssille. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän mamman ei tarvinnut paljon edes liikahtaa kun yleisö ulvoi innostuksesta ja rahaa lensi kuin roskaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SouthBeach1

South Beach art decoineen on upea. South Beach on uniikki. South Beachissa bailataan seitsemänä päivänä viikossa. Joka puolelta kuuluu musiikkia ja klubit sykkivät sunnuntai-iltapäivisinkin. South Beach on epäilemättä Miamin the happening place.

Mutta. Samalla South Beach ei kuitenkaan ollut mun paikka. Täytyy sanoa, että jäin oikein ihmettelemään sitä. Odotin aivan päinvastaista fiilistä.

SoBe ei vienyt minulta jalkoja alta. En nähnyt sen kauniimpia tai karismaattisempia ihmisiä kuin muuallakaan (no, queeneja lukuunottamatta). Ei sillä että juuri se olisi ollut oleellista minun South Beach-kokemukselleni, mutta SoBe crowdia kieltämättä hypetetään kaikilla mahdollisilla seksikkäillä adjektiiveilla. Tänne tullaan näkymään ja näyttäytymään. Totuus: kaduilla kulkee ihan tavallisia ”sanneja ja tanjoja”, amerikkalaisia ja turisteja reppuineen ja flip-flopseineen. Kenties valovoimaiset ihmiset olivat juuri tuona sunnuntaina pitäneet South Beach -välipäivän? ;)

Ocean Drive oli lopulta vain katu meren rannalla, varrellaan kuvauksellisia vanhoja hotellirakennuksia ja loputtomiin parkkeerattuja autoja. Collins Avenue oli kuin mikä tahansa kauppojen reunustama katu missä tahansa amerikkalaisessa kaupungissa.

SouthBeach3

En kokenut kuuluvani South Beachille. Pidin South Beachista ja olisin halunnut pitää vielä enemmän, mutta meillä ei ilmeisesti ollut kemiaa. Tai jotain.

Paikkojen ja ihmisen välille syntyvää tunnetta ja suhdetta ei aina voi selittää. Joskus sitä rakastuu umpimähkään johonkin kylään, saareen tai kaupunkiin ilman mitään ns. ilmeistä syytä. Ja joskus joku itsestäänselvästi upea paikka ei aiheutakaan odotettua kipristelyä sydänalassa.

Onko teille käynyt näin joidenkin paikkojen kohdalla? Oletteko matkustaneet jonnekin suurin odotuksin ja suorastaan pettyneet?

Minä en pettynyt South Beachiin. Mutta sannimaisine väreineen ja rakastettavine drag-queeneineenkaan se ei lopulta onnistunut tekemään odotettua vaikutusta.

Luulen, että mestat kuten Little Havanna ja Coconut Grove olisivat enemmän minun heiniäni. Syy palata Miamiin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Collins Avenue.

Delano

Kaikki Miami-oppaat neuvovat kurkkaamaan luksus-hotelli Delanon aulaan, jonka Liisa Ihmemaassa -surrealismi on kuulema omaa luokkaansa.

Hotellin tiloista löytyy Gaudín, Dalín ja Man Rayn alkuperäistaidetta. Jos sellaisten ohi kuljimmekin, emme tunnistaneet… :P

 Delano2

David Lynch was here…?

Kahden tonnin surrealistiseen hintaan olisi päässyt tsekkaamaan huoneidenkin taikaa…. ;)

Kommentit
  • 1.1

   Sanni sanoo

   Aaa, makes sense. Onkin hyvin dalimainen :) Ihan nolottaa kun en vanhana kunnon Dalí-fanina tunne miehen töitä – tosin maalaukset on enemmän mun juttu. :)

  • 1.2

   Nimetön sanoo

   Ja orkidean vasemmalla puolella oleva puinen tuoli on Gaudin.
   Saiko noilla ihan istuakin?

   • 1.2.1

    Sanni sanoo

    Saiko noilla ihan istuakin?

    Ei kokeiltu, mutta ei niiden yhteydessä ollut mitään kieltojakaan…

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Ou jes!! Näin siis kuitenkin julkkiksen! ^_^

   Mä vähän mietinkin että tuon tyypin on pakko olla joku vähän tunnetumpi tapaus kun aiheutti niin mielettömän reaktion yleisössä.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Minäkään en panisi nyt pahakseni palata noihin maisemiin tämän patettisen loskatalven keskeltä… Vähän art decoa tähän harmauteen, kiitos :)

 1. 4

  Jenni sanoo

  Rooma oli mulle aikamoinen pettymys. Säät oli meidän reissulla juuri sopivat mulle, ei liian kuuma, ja periaatteessahan nähtävää oli, mutta jotenkin koko kaupungista jäi aika ankea fiilis. Ne nähtävyydetkään eivät loppujen lopuksi oikein olleet makuuni. Mun normaali matkojen ilonlähde eli shoppailukaan ei tarjonnut elämyksiä, ei löytynyt oikein kiinnostavia kauppoja. Jäätelö oli kyllä hyvää.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Rooma oli mulle aikamoinen pettymys.

   Tiedätkö, mullekin oli vähän..! Tosin ei-niin-fantsut fiilikset saattoi johtua siitäkin, että kyseessä oli koulun kurssimatka ja oltiin tiukan valvonnan alaisina…. en päässyt kokemaan kaupunkia omista lähtökohdistani.

   Jäätelö jäi täälläkin päällimmäisenä mieleen… :D

 2. 5

  M sanoo

  Itse olen käynyt Miami Beachilla kahdesti, ja paikka on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. En itse odottanut näkeväni glamouria ja kauniita ihmisiä :) Bilepaikaksikaan en kutsuisi, rento meininki ainakin on! Mutta mielipiteitä on monia ja ymmärrän kantasi. Lempparipaikkani :D
  M

 3. 7

  Ulpu sanoo

  Tunnistan tuon tunteen etta ei vaan jostain syysta ”kemiat kohtaa”. Itselleni tallainen paikka on ollut Lontoo. Olin pitkaan unelmoinut kaupungista ja odotukset tosiaan oli korkealla, mutta sitten kun matkustin sinne…en osaa edes sanoa mihin petyin, koska periaatteessa matka oli onnistunut (ei siis voi syyttaa mitaan ”saa oli kamala, olin koko matkan vatsataudissa” tms. ulkoista tekijaa), mutta jotenkin vaan ei tullut ”sita fiilista”. Matkallahan juuri se tunnelma ja fiilis on se, mihin ihastuu ja valitettavasti Lontoossa en sita tavoittanut. Olen antanut kaupungille muutamankin mahdollisuuden, mutta ei. Onneksi maailmassa riittaa paikkoja ja kohteita mita nahda ja mihin ihastua :)

  Pakko muuten viela sanoa etta nuo sun ihanat kuvat Sanni kaikkine vareineen ja aurinkoineen saavat kylla mut haaveilemaan matkasta noihin maisemiin! Aaah, kesa, tule jo…!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Onneksi maailmassa riittaa paikkoja ja kohteita mita nahda ja mihin ihastua :)

   Aivan :)

   Mä koen kokeneeni kaksi ihan erilaista Lontoota, joista toiseen ihastuin paljon enemmän kuin ensimmäiseen. Kiitos taitaa kuulua Virvelle ^_^

   Pakko muuten viela sanoa etta nuo sun ihanat kuvat Sanni kaikkine vareineen ja aurinkoineen saavat kylla mut haaveilemaan matkasta noihin maisemiin! Aaah, kesa, tule jo…!

   Mä joudun olemaan samaa mieltä, vaikka mieluiten vielä viettäisin talvea tällä hetkellä. Olen vahvasti vuodenaikaihminen ja haluan kesän olevan kunnon kesä ja talven taas kunnon talvi lumineen ja pakkasineen. Tämän ja viime vuoden säälittävät talven irvikuvat saa mut suunnittelemaan talviemigroitumista Pohjois-Suomeen tai luovuttamaan koko talven suhteen ja ymmärtämään Floridan ”snow birdsejä” toiselta näkökannalta… ^_^

   • 7.1.1

    sk sanoo

    Meillä Oulussa on ollut jo kolme viikkoa rapakelit, vettä sataa. Ehkä tämä ei ole enää tarpeeksi pohjoisessa. En muista että ikinä lapsuudessa olisi ollut tällaisia talvia niin kuin viime talvet ovat olleet.

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi ei, Oulussakin… Nyt piti ihan katsoa Forecaa ja jopa Ivalossa ollaan näköjään nollan tuntumassa… *huokaus*

     Oikeasti mä en muista ikinä olleeni näin pahantuulinen pelkän sään takia, täällä on niin rumaa että ei meinaa kestää. :(

 4. 8

  LauraJ sanoo

  Tokio oli pieni pettymys. Jotenkin odotin jotain enemmän, en oikein osaa sanoa edes että mitä. Shibuyassa kun oltiin elolkuvista tutuissa yhdessä maailman vilkkaimmista risteyksistä, en edes tajunnut olevani siellä vaan luulin sen olevan jossain muualla :D Jotenkin, kun oli jo nähnyt muita Japanin miljoonakaupunkia niin Tokio ei enää sykähdyttänyt. Fiilistelin paljon enemmän pikku kylässä luonnon keskellä, mt.Fujin juurella.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Minäkin toivon joskus pääseväni Tokioon tai Japaniin ylipäänsä, ja täytyy sanoa että en jotenkin osaa yhtään kuvitella millaista siellä tulee oikeasti olemaan… Ehkä eniten jännittää se kulttuuri kohteliaisuussääntöineen, ettei vain mokaa ja tule loukanneeksi jotakuta tajuamattaan.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mä tajusin vasta teidän kommenteista että näin kuin näinkin julkkiksen ^_^

 5. 10

  sanoo

  Nyt on pakko sanoa, että auto on aivan ehdoton tuolla! Näkee niin paljon enemmän ja on ihanaa viilettää pitkiä katuja ja katsella meininkiä. On myös vapaa siirtymään heti kun siltä tuntuu, en todella jaksa hukata aikaani paikoissa, jotka eivät tunnu omilta. Miami on mulle tärkeä paikka, South Beach ei tosin ole omakaan suosikkini, mutta kyllä sielläkin pitää aina piipahtaa. Ja Delanossa on toki käyty illallisella :) Olisin halunnut sisustusharrastajana kurkata huoneisiin, mutta hotelli oli aivan turvoksissa eikä vapaita huoneita ollut. Pettymyksistä puheen ollen BARCELONA oli jotain aika…laimeaa. En tajua miksi sitä hehkutetaan. En saanut siitä mitään irti. Lissabonistakaan en lämmennyt.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Nyt on pakko sanoa, että auto on aivan ehdoton tuolla!

   Sanos älä muuta… Arvaa olimmeko kestoharmituksen vallassa kun meillä ei ollut mahdollisuutta liikkua autolla :( Missattiin niin paljon että en halua edes ajatella sitä…. Amerikassa voitaisiin vuokra-autojen lisäksi vuokrata myös kuskeja…

   Ja Delanossa on toki käyty illallisella :)

   Oijjoi, vähän kade..!

 6. 11

  Mango sanoo

  Näyttää kyllä mahtavalta kuvissa. Itse olen huomannut, et just jenkeissä en matkalla oikein osaa nauttia. Tulee jotenkin sellainen tunne et kaikki on niin mahtavaa ja ihan kuin olisi jossain elokuvassa tms. Ehkä se on sitä et koko elämänsä on katsonut tv:stä millaista siellä on, ja sitten kun sinne pääsee niin on ihan ihmeissään et sellainen paikka oikeasti on olemassa. Jotenkin vaikea selittää.
  Osaisitko muuten suositella kevääksi/kesäksi uutta poskipunaa. Olen miettinyt Laveran persikan ja LilyLolon Just Peaches välillä, mutta olen netistä tilaamassa ja vaikea päättää kun en ole päässyt testaamaan…

  • 11.1

   Sanni sanoo

   En ole nähnyt Lolon Just Peachesia, mutta uskallan veikata että se on ainakin laadullisesti parempi kuin Lavera. Lolot ovat ihanan hienojakoisia kun taas Laveran uudistunut Charming Rose on jotenkin hassun kuiva ja paikoin epätasaisesti levittyvä edelliseen versioon verrattuna. Tietysti puristettua poskipunaa on aina hieman helpompi annostella kuin jauhemaista.

   Tunnen tosi vähän edullisia persikkaisia poskipunia…. Lumenella on yksi, mutta sekin laadultaan kuivahko ja mattainen. Make Up Storet on jo vähän arvokkaampia, mutta jos se on budjettisi sisällä ja jos tykkäät hohtavasta laadusta niin tsekkaa sävy Lust. Se on kullanhohtoinen persikka. Benecosin Sassy Salmon on ihanan raikas korallipersikka, jos koralli on makuusi.

 7. 12

  Shona sanoo

  HEI APUA, LATRICE ROYALE!!!!

  (muut ehti ensin mutta munkin oli pakko vähän päästä tuulettamaan. okei, jatkakaa.)

 8. 13

  sanoo

  Ainakin kuvissa näyttää aivan ihanalta!

  Muistatko, IsaDoralla oli kesällä 2011 meikkikokoelmakin, jonka nimi oli Ocean Drive, ja myöhemmin samanniminen turkoosi kynsilakkakin. Myös Viva la Divan kesän 2013 meikkikokoelma oli nimeltään Miami Heat. :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Muistatko, IsaDoralla oli kesällä 2011 meikkikokoelmakin, jonka nimi oli Ocean Drive, ja myöhemmin samanniminen turkoosi kynsilakkakin.

   No niinpäs muuten olikin, muistan vielä tuon lakankin…! ^_^

   Miami Heatin olin unohtanut. Hitsi, onpas sulla hyvä IsaDora-muisti :D

 9. 14

  sanoo

  Vitsi miten mielenkiintoinen postaus. Itselle kävi samalla tavalla Los Angelesin kanssa. Olin jotenkin olettanut rakastuvani kyseiseen paikkaan, mutta loppujen lopuksi se oli vain suurkaupunki siinä missä muutkin. Se on jännä miten joihinkin paikkoihin vain luo syvällisemmän suhteen, mutta jotkut kohteet eivät sitten säväytä millään :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Se on jännä miten joihinkin paikkoihin vain luo syvällisemmän suhteen, mutta jotkut kohteet eivät sitten säväytä millään :)

   Niinpä :) Vaikka kaikki palaset olisivat kohdallaan, niin joistain paikoista ei vain tule sitä tunnetta

 10. 15

  merikukka sanoo

  Olen tykänyt kaikista kohteistani, joissa olen käynyt, kaikki ovat niin erilaisia, osaan tulee semmoinen tunne, että tänne voisin tulla uudestaankin, toisiin ei. Minulla on kyllä ennakkoluuloja useita paikkoja kohtaan, kuten Lontoo tai Rooma. Sen takia en ole käynyt niissä vielä. Ehkä se onkin hyvä asia, silloin voi yllättyä positiivisesti, kun ei odota paikalta mitään megaupeata kokemusta. Tällä hetkellä haluaisin mennä Antartikselle, mikään muu ei oikein innosta.

 11. 16

  EweS sanoo

  Pakko sanoa Teneriffa :D ihan vaan siksi koska ekaa kertaa pääsi silloin ulkomaille ja se ei sille tuntunut sitten yhtään. Paikalliset puhuu suomea, suomi baaria.. ihan oikeesti :D

  Niin ja aivan ihania kuvia muuten! :) toivat piristystä tuohon ikkunan takaa näkyvään harmauteen.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Paikalliset puhuu suomea, suomi baaria.. ihan oikeesti :D

   Voin vain kuvitella…. Varmasti ihan saman tyyppinen kohde kuin Rhodos…

 12. 17

  Jonttu sanoo

  Olisin sellaista kysynyt, että miten annostelet öljyä hiuksiin pesun yhteydessä? Ainakin suoraan pullosta on ihan mahdotonta, sillä sieltä ryöpsähtää helposti lähes puoles sisällöstä kädelle ja sitä kautta lattialle. Oletko ostanut jonkin paremmalla suuaukolla varustetun pullon? Entä lisäätkö öljyä shampooseen vai hoitoaineeseen?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Minulla taitaa olla erilaisia pulloja kuin sinulla :D Pienestä Tuoksukaupasta tilaamani öljyt ovat (tai olivat, nyt he ilmeisesti käyttävät pienissä pulloissa pipettikorkkia) nokkapulloissa joista tulee kerralla vain pikkuruinen pisara, täytyy puristaa kunnolla jos haluaa vaikkapa teelusikallisen verran tavaraa :)

   Muut hiusöljyt joita käytän, esimerkiksi Dr. Hauschkan, Cutrinin ja Yves Rocherin, ovat suurissa pulloissa, mutta niissä on sellaiset annosteluaukot että kerralla tulee vain tippoja.

   Lisään öljyä ainoastaan hoitoaineeseen, shampooseen en halua yhtään öljyisyyttä sillä se voisi latistaa hiuksia.

   • 17.1.1

    Jonttu sanoo

    Joo, nykyisissä pulloissa sellaiset ammottavat aukot, joista tulee kerralla todella suuri määrä, vaikka yrittäisi laittaa sormen eteen (joka ei tietenkään öljyisenä pysy sitten siinä). Voi kun olisi erilainen korkki. No, ainakin myynti tuplaantuu, kun öljyä menee hukkaan (lattioille).

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Entäs ne pipettipullot? Niillä ainakin saa annosteltua just niin pienet pisarat kuin haluaa. :) Ostettua yhden pipettipullon voi sen jälkeen ostaa isompia pulloja ja täyttää niillä pipettipulloa. :)

     • 17.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      On kyllä pakko ostaa pipettipullo tai sitten pienesti annosteleva muovipullo.

 13. 18

  Vilma sanoo

  Minäkin varasin Norskin lennot Miamiin ja takaisin syksyllä. Ajattelimme tosin tehdä road tripin New Orleansiin asti, kun mieheni viihtyy ratissa. Kysynkin nyt, kun olet äskettäin tuolla seudulla ollut: mihin kaupunkiin suosittelisit majoittumaan Miamin päässä? Miami, Fort Lauderdale vai joku muu? Olemme varmaankin aika tavallinen ”keski-ikäinen” pariskunta, emme ole kovia bilettäjiä vaan tykkäämme syödä hyvin, kävellä kaupungilla, uida ja katsella merta sekä komeita purjeveneitä. Hakusessa olisi siis paikka, jossa nämä asiat saisi yhdistettyä ja josta olisi helppo tehdä päiväretkiä muihin kohteisiin autolla. Kiitos, jos viitsisit vastata! :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ajattelimme tosin tehdä road tripin New Orleansiin asti, kun mieheni viihtyy ratissa.

   Ooo, kuulostaa mahtavalta! Itsekin haluaisin jonain päivänä New Orleansiin :) Ja rakastan road trippejä. :)

   mihin kaupunkiin suosittelisit majoittumaan Miamin päässä? Miami, Fort Lauderdale vai joku muu?

   Mä sanoisin Fort Lauderdale. Se on ikäänkuin ”pikku-Miami”, siellä on tavallaan kaikki mikä Miamissa mutta pienemmässä mittakaavassa. (No ei ihan samantyylisiä kaupunginosia, esim. Pikku-Havannaa ja Haitia jne, mutta pääpiirteittäin samat houkutukset :)) Lisäksi Fort Lauderdale tunnetaan Amerikan Venetsiana, siellä kulkee kilometreittäin kanaaleja ja alue on tosi viehättävän näköinen. Ranta ja ostoskeskusta ovat kävelyetäisyydellä toisistaan (kävelyetäisyys on mulle alle tunnin).

   Fort Lauderdalen sijainti on myös siinä mielessä järkevämpi Floridan vierailijalle kuin Miamin, että se on vähän pohjoisempana. Jos nyt oletetaan, että Floridan vierailija haluaisi käydä pohjoisemmassakin, kuten Orlandossa.

   Teidän lennotkin on muuten varmaan Ft. Lauderdaleen eikä Miamiin, jos lennätte Norskilla. Mä olen siinä ymmärryksessä että Norski lentää vain Lauderdaleen.

   Purjeveneitäkin Lauderdalessa saattaa bongailla, mutta sitäkin enemmän huvijahteja ja muskeliveneitä.

   • 18.1.1

    Vilma sanoo

    Ota mies mukaan ensi kerralla! Itse en ainakaan Jenkeissä ajaisi, onneksi miestä ei kahdeksan kaistaa yhteen suuntaan motarilla (= freewaylla) haittaa.

    Ja kyllä, ilmaisin itseäni epätarkasti, Fort Lauderdaleenhan se lentää. Kiitos megapaljon vastauksesta! Taidamme majoittua siis Ft. Lauderdaleen ja tyytyä päiväretkiin Miamiin. Alligaattorisafarille haluan myös ehdottomasti ;)

    • 18.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ota mies mukaan ensi kerralla!

     Tämä on todellakin suunnitelma ;)

     Oikein ihanaa reissun odotusta ja suunnittelua teille! :)

 14. 19

  Anna K. sanoo

  Rooma oli mielestäni täyttä naalin paskaa. En nyt mitään fantsua odottanutkaan, mutta en osaa edes oikein tarkkaan sanoa, miksi paikka oli kaikin tavoin lähinnä täysin Masentava. Verrokkeina esim. Lontoo & Pariisi Euroopan ”klassikko”kaupungeista olivat huonoista puolistaan huolimatta silti kiehtovia ja tykkään molemmista. Roomaan ei tarvi ainakaan mennä uudestaan. En ymmärrä.

 15. 20

  sanoo

  Hih, halusin vaan kommentoida, että muistan aikanani ihastelleeni matkakuviasi, joihin käytät miniatyyritehostetta. Nyt omassanikin kamerassa on kyseinen muokkausmahdollisuus, ja olen aivan innoissani ;)

 16. 21

  bubbs sanoo

  Tuo kaupunkikemiajuttu on erittäin totta! Mulla esimerkiksi Amsterdam ei kolistellut yrittämälläkään oikein mitään kelloja, kun taas yllätyksekseni esimerkiksi Hampuri oli roihahtanutta rakkautta ensisilmäyksistä. Joihinkin paikkoihin vain tuntee heti kuuluvansa, joihinkin ei koskaan.

  Ihania kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.