Söpöä halpaa Lumenelta

Tiedättekö mitä? En ole koskaan pahemmin piitannut Lumenen ihonhoitotuotteista. Kun teininä innostuin purkeista ja tuubeista kohdistui kiinnostukseni ennen kaikkea värikkäisiin kasveilla, kukilla ja marjoilla markkinoituihin merkkeihin kuten The Body Shop ja Yves Rocher. ”Taviskosmetiikka” kuten lumenet, lorealit ja niveat edustivat minulle tylsää ”aikuiskosmetiikkaa”. Kyllä, ne purkit näyttivät silmääni todella tylsiltä ja persoonattomilta, paljon mieluummin peseydyin syreenein kuvitetulla suihkugeelillä tai hieroin nassuun oranssia porkkanavoidetta. Enpä voi väittää että markettikosmetiikka edelleenkään on ykkösvalintani, vaikka tiedän, että sieltä löytyy ihan päteviä tuotteita. Minulle esteettisellä ja mielikuvapuolella on niin suuri vaikutus.

Vuosien varrella olen käyttänyt tylsänä pitämältäni Lumenelta vain muutamia harvoja ihonhoitotuotteita (meikkejä kyllä enemmän). Tuotteiden design ja koko ”boogie” ei vain yksinkertaisesti vedonnut minun kaltaiseeni kuluttajaan. Löysin merkiltä muutaman kestolempparituotteen (silmämeikinpoistoaine ja vanha Milky Touch -kasvovesi) mutta muuten se on säilynyt harmaana alueena.

Kunnes tuli viime syksy ja brändiuudistus.

Lumene_uudistus

Kuva: Lumene

Wow. Jotain tapahtui, en tiedä oliko sitten pelkästään Invisible Illuminationin ansiota mutta yhtäkkiä näin Lumenen uudessa (heh) valossa. Kiinnostuin. Merkkejä uusista tuulista oli ollut nähtävissä jo muutamien viime vuoden lanseerausten kuten hyaluronitiivisteen myötä, mutta vasta ilmeuudistus nykäisi kiinnostukseni aktiiviselle tasolle.

Vuosiin en ole jaksanut kirjoitella blogiin Lumenen ihonhoitotuotteista, ei vain ole napannut. Nyt ajattelin kirjoittaa. :) Päätin aloittaa vuoden 2017 Lumene-ihonhoidon tehotestauksella, testauksessa on neljä eri sarjaa halvimmasta koko perheen markettisarjasta hienostuneempaan ”kiireisen cityaikuisen” sarjaan.

Tänään kerron siitä halvimmasta.

LumeneKlassikko_IMG_5341

Klassikko.

Sillä nimellä kulkee Lumenen edullisin, perusihonhoitotuotteista koostuva sarja. Klassikko-sarjan myyntikanava on marketit ja lähikaupat, näitä voit siis löytää lähi-Siwastasi maidonhakureissulla (niin kauan kuin Siwoja vielä on.. off topic… R.I.P. Siwa <3)

LumeneKlassikko_IMG_5352

Sarjaan kuuluu kolme päivävoidetta eri ihotyypeille, yövoide, silmänympärysvoide, putsari ja kasvovesi. En muista millä nimellä Lumenen ”Siwa-sarja” ennen kulki, mutta ainakin pakkaukset olivat ennen huomattavasti tylsemmän ja arkisemman näköiset kuin nyt. Tykästyin kovasti söpöön tupasvilla-kuvitukseen, yksinkertaista mutta tyylikästä.

Tuotteilla on simppeli hinnoittelu: puhdistustuotteet maksavat 4,90€, voiteet 5,90€. Olen saanut tuotteet Lumenelta.

LumeneKlassikko_putsari_IMG_5336

Syväpuhdistava puhdistusgeeli 4,90€ / 150 ml

Jämäkkää geeliä joka ei muodosta veden kanssa vaahtoa ellei sitten käytä vaahdotusverkkoa. Verkon avulla muodostunut vaahto on tuntumaltaan ”arkisen” tuntuista, jos näin voi sanoa, eli ei sellaista kermaista, liukasta ja paksun pehmeää vaan, noh, vaatimattomampaa :)

Iho ei jää huuhdellessa narisevaksi mikä saa minut hetkellisesti ajattelemaan, että tuotteen koostumus on sieltä vähemmän kuivattavasta päästä, mutta huuhteluveden jättämän kosteuden haihduttua iho vetää kiristävän kuivaksi. Syynään tuubia uudelleen ja tosiaan, siinähän lukee syväpuhdistava. ;) Silti – inciä nopeasti katsomalla voisi kuvitella toisin; tuotteessa on heti veden jälkeen, ennen puhdistavia ainesosia, kosteuttavaa glyserolia. Tämä ei lopulta kuitenkaan kerro kosteuttavien ainesosien suhteesta peseviin, erilaisten pesevien ainesosien (joita on viisi) pitoisuus on todennäköisesti kuitenkin suurempi.

LumeneKlassikko_kasvovesi_IMG_5340

Virkistävä kasvovesi 4,90€ / 150 ml

Alkoholiton, miellyttävän ja raikkaan tuntuinen. Jättää iholle aavistuksen tahmean tunteen jonka epäilen johtuvan glyserolista, joka korkeina pitoisuuksina tuo tahmeaa tunnetta. Ainakin tämä kasvovesi siis sitoo kosteutta.

Plussaa kivasta, raikkaasta tuoksusta josta tulee mieleen lumpeet.

LumeneKlassikko_kasvovoiteet_IMG_5344

Kosteuttava päivävoide kaikille ihotyypeille 5,90€ / 50 ml

Notkeahko medium-täyteläinen voide. Perusvoiteen tuntuinen, jättää ihon ikäänkuin vähän pinnoitetun tuntuiseksi. Saa miettimään, onkohan koostumuksessa vahamaisia ainesosia… Hoitaa sen homman minkä pitääkin eli kosteuttaa ihoa mutta elämyksellisyys vertautuu hintaan, tämä todellakin tuntuu ”markettikosmetiikalta”. Ero Lumenen kalliimpien voiteiden ihofiilikseen on huomattava.

Mielenkiintoisesti; vaikka pakkausteksti kertoo yli 80% voiteen raaka-aineista olevan luonnollisia, incissä ainoastaan tupasvillauute (jota on käytetty sarjan kaikissa tuotteissa) erottuu taviksellekin tunnistettavana luonnon ainesosana. No, betaiinikin mahdollisesti. Mutta on kiinnostavaa verrata tällaista normikosmetiikkamerkin yli 80% luonnollisena markkinoitua tuotetta aidon luonnonkosmetiikan tuotteeseen, incit ovat aivan erilaisia. Luonnonkosmetiikan purkin kyljestä maallikkokin tunnistaa suurimman osan ainesosista. Arvelen (tämä on siis tosiaan vain veikkaus), että Lumenen tuotteissa luonnolliset ainesosat ovat pääosin laatua naturally derived eli luonnon raaka-aineista johdettuja, jolloin ainesosan nimi voi olla vaikka dicaprylyl carbonate joka ei kuulosta itsestäänselvästi kasvipohjaiselta toisin kuin nordic cottongrass extract.

Jos voidetta jää paljon sormiin levityksen jälkeen, muodostuu sormiin ”muovisehko” ihofiilis vähän samaan tapaan kuin Erisanin käsivoiteen jälkeen. Tällaiset muoviset, pinnoitetut tuntemukset eivät kerro huonosta kosteutuskyvystä vaan liittyvät vain tuotteen kosmeettiseen rakenteeseen. Usein kalliimman voiteen hinnassa tulee maksaneeksi nimenomaan ihanasta aisteja hellivästä koostumuksesta ja silkkisestä ihotunteesta, vaikka kosteustehot muovisen tuntuisessa voiteessa voivat olla yhtä hyvät.

Hoitava päivävoide kuivalle iholle 5,90€ / 50 ml

Paksumpi kuin kaikkien ihotyyppien päivävoide mutta raikkaampi ja notkeammin levittyvä kuin sarjan jäykkä yövoide. Oikein hyvän tuntuinen. Kosteuttavina ainesosina mm. sanahirviö octyldodecyl myristate (näitä lukemalla ymmärtää, miksi kasviuutteet ja öljyt kuulostavat markkinoinnissa aina paremmilta vaikka octyl-juttukin voi olla johdettu luonnollisista raaka-aineista), betaiini, glyseroli,  sheavoi ja manteliöljy.

LumeneKlassikko_kasvovoide_IMG_5346

Kiiltoa kontrolloiva päivävoide rasvoittuvalle ja sekaiholle 5,90€ / 50 ml

Tämän voiteen koostumus oli eniten mieleeni; mukavan ohut, raikas ja emulsiomainen. Ei yhtään geelimäinen, niinkuin rasvoittuvalle iholle suunnatut voiteet usein ovat.

Kaikkien Klassikko-sarjan voiteiden tuoksu on muuten niin mieto että se on hädin tuskin havaittavissa, mutta tuotteet ovat hajustettuja.

LumeneKlassikko_yovoide_IMG_5348

Uudistava yövoide 5,90€ / 50 ml

Paksun ja jäykähkön tuntuinen voide, ja, hmm, taas haluan käyttää tätä sanaa, arkisen tuntuinen koostumus. Voide ei tunnu liukkaalta ja sula ihoon niinkuin ylellisemmät koostumukset.

Tuntuu toisaalta vähän tyhmältä kirjoittaa halvan päivittäiskosmetiikkasarjan tuotteista, että ”ne tuntuvat halvoilta”. Jeps, niiden kuuluukin tuntua halvoilta, eiväthän ne muuten olisi tässä genressä. Miten muuten kuluttajille voitaisiin edes perustella hemmottelevan (ja kalliin) selektiivisen kosmetiikan olemassaolo, jos kuuden euron voidekin tuntuisi mielettömän ihanalta ja tekisi silkkisen, hehkuvan ihon? :D Oletteko miettineet tätä…?

Itse olen miettinyt usein, miten paljon lopulta raaka-ainevalinnat vaikuttavat tuotteen hintaan, ja kuinka suuri osuus tulee pakkauksesta, markkinoinnista, volyymeista (bulkkituote vai ”niche”-tuote) ja myyntikanavista. Mitä ajan takaa on se, että voiko se samettinen, ylellisen tuoksuinen luksusvoide olla kuitenkin raaka-ainekustannustensa puolesta samaa hintatasoa kuin simppeli koko perheen voiteeksi brändätty voide? Siis potentiaalisesti? Ahh, tätä täytyy kysyä joskus joltain tuotekehittelijältä. Pakkaukset, tuoksut ja volyymit vaikuttavat ilman muuta hintaan ja totta kai on myös oikeasti kalliita, arvokkaita raaka-aineita jotka pompsauttavat hintaa, mutta kutkuttaisi tietää, onko kemisteille mahdollista formuloida ”halvalla reseptillä” myös ei-halvan tuntuinen voide?

LumeneKlassikko_sy_voide_IMG_5349

Kosteuttava Silmänympärysvoide 5,90€ / 50 ml

Perussilmänympärysvoide. Juuri sitä tämä on :) Kosteuttaa ja on tiheydeltään sopivan paksua (en pidä liruista tai geelimäisistä sy-voiteista), mutta ei tunnu yhtään rasvaiselta.

Tämä olisi juuri sellainen silmänympärysvoide jonka myisin jos 15-16-vuotias asiakas tulisi etsimään ensimmäistä sy-voidettaan.

*

Kuinka moni teistä ostaa ihonhoitotuotteensa (tai edes osan niistä) lähikaupasta?

Mä myönnän etten ole eläissäni ostanut marketista edes suihkugeeliä..! :D Olen aina ollut orientoitunut halvan ja keskihintaisen kosmetiikan välimaastoon eli juuri sille sektorille jota myös ”markettikosmetiikaksi” kutsutaan, mutta marketeista en osaa kosmetiikkaa ostaa, hassua..! Ostan sen saman shampoon sitten vaikka euron kalliimmalla tavaratalosta ^_^ Tai tilaan (tilasin) Yves Rocherilta :)

Kommentit
 1. 1

  msr sanoo

  Wayne Goss hehkuttaa kovasti The Ordinaryn tuotteita ja vakuuttelee, ettei saa niistä puhumisesta mitään rahaa tms. Kuulemma käyttää vallan niitä kun tuntuma ja tulokset ovat niin hyviä, ettei ole tarvetta esimerkiksi maksaa enää kalliimpien merkkien tuotteista. Itse olen aivan koukussa hyaluronihapposeerumeihin ja ajattelin kokeilla The Ordinaryn vastaavaa, kun ei siitäkään lystistä tainnut köyhtyä kuin viitisen puntaa. Hinnat ovat kyllä älyttömän edullisia, että jos minäkin satunnaisista purkeista 30-60 euroa maksava jostain tykkään, niin sen on sitten oltava hyvää! 😊

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Minullakin on kiinnostus herännyt The Ordinarya (ja yleisesti Deciemin brändejä kohtaan) kiitos lukijani NG’n ja aion niitä testata. :)

 2. 2

  nn sanoo

  (Dear Eki….)

  Nyt on kysyttävä ohi aiheen, että satutko tietämään, mikä aiheuttaa/mikä ilmiö on kyseessä, kun sormien yläpuolinen iho (kynsinauha? tai kynsinauhan yläpuolinen alue, en ole varma, mikä on kynsinauha:D) alkaa halkeilla ja ihosta irtoaa tikkumaisia rönsyjä?

  Minulla toistuu tämä selkeästi kausittain. Käsien rasvaus ja vitamiinilisät eivät vaikuta, koska rasvaan käsiäni aina yhtä usein ja syön aina samoja vitamiineja. Lienee ehkä hormonitoiminta, joka tuon aina aiheuttaa.. Toistuu ehkä kerran kuussa ja kun se kerran alkaa (usein monessa sormessa samaa aikaa), parantumiseen menee helposti viikon :( Repeilevät ja vuotavat myös tällöin helposti verta. Muuten käteni ovat usein ihan suht. hyvässä kunnossa, eikä mitenkään erityisen kuivat.

  Olen itse käyttänyt noina aikoina aina paljon vain eri käsivoiteita ja bepanthenia, mutta en tiedä auttaako kumpikaan. Osaisitko neuvoa mikä voisi auttaa? Muistan, että olet ainakin puhunut kuivista käsistä. Siksi mietin, että sattuisitko kärsimään samasta vaivasta. En oikein osaa googlatakaan kun en tiedä oikeita termejä :’D

  Osaatko myös neuvoa noin niinkuin muuten parhaat edukkaat käsirasvat?

  Onko lukijoissa samasta oireesta kärsiviä? Mikä teitä auttaa?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   satutko tietämään, mikä aiheuttaa/mikä ilmiö on kyseessä, kun sormien yläpuolinen iho (kynsinauha? tai kynsinauhan yläpuolinen alue, en ole varma, mikä on kynsinauha:D) alkaa halkeilla ja ihosta irtoaa tikkumaisia rönsyjä?

   Mä muistelen kuulleeni, että nuo tikut liittyisi johonkin vitamiinipuutokseen..? Saatan nyt olla ihan hakoteillä ja korjatkaa paremmin tietävät ihmeessä. Jotkut käsivoiteet muuten lupailevat tuovansa avun myös tuollaisiin tikkuihin, joten en tiedä onko se sitten vain yksi kuivan ihon ilmiöitä. Minullakin oli yhteen aikaan menneisyydessä ihan säännöllisesti ”tikkuja” kynsinauhoissa, mutta nyt niitä ei ole ollut vuosikausiin, katosivat itsestään. Silloin kun mulla niitä oli niin muistan leikanneeni ne aina saksilla irti, repiminen aiheuttaa kipeän, vertavuotavan haavan kynsinauhaan.

   Toivottavasti lukijoiden joukossa olisi paremmin kokemusta tällaisen hoidosta..?

   Jos aiheuttajana on ihon kuivuus, niin kuulostaa että olisit jo tehnyt kaiken tarpeellisen jos olet Bepantheniakin käyttänyt. Tulee mieleen, saatko ravinnon kautta tarpeeksi laadukkaita rasvoja (eli lähinnä pehmeitä rasvoja kuten omega-3:a ja kasvirasvoja)..?

   Mun suosikkikäsivoiteita oikein kuiville käsille ovat Crabtree & Evelynin Hand Therapy -käsivoiteet, niitä myydään ainakin Kickseissä. Korkealle sijoittuvat myös Elizabeth Ardenin 8 Hour Intensive Moisturizing Hand Treatment sekä The Body Shopin hamppukäsivoide.

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/elamani-paras-kasivoide-vol-2-crabtree-evelyn/
   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/kuivan-ihon-pelastajat/

   Markkinoiden halvimpia nämä eivät ole, tai no tällä hetkellä esim. TBS:n hamppukäsivoide (100ml) näkyy olevan tarjouksessa 10 euroa eli ei paha.

   Edullisista käsivoiteista suosikkejani ovat mm. Urtekramin sertifioidut luonnonkosmetiikkakäsivoiteet, mutta ne eivät ole yhtä rasvaisia, pehmentäviä ja suojaavia kuin nuo yllämainitut. Kuitenkin täyteläisiä verrattuna moniin litkumaisen ohuisiin käsivoiteisiin.

  • 2.2

   Anna sanoo

   B2-vitamiinin (riboflaviinin) puutos voi aiheuttaa tuollaisia tikkuja ja haavaumia kynsinauhoihin, mutta kynsinauhojen kuivuus on ehkä kuitenkin todennäköisempi syy ellei sitten ruokavalio ole yksipuolinen. Itselläni on ollut tämä vaiva jo pitkään, ja talvisin pahempana kuin kesällä. Ehkä osalla on taipumista niihin koska esim. miehelleni ei koskaan tulee tikkuja vaikka kädet ovat kuivat eikä hän todellakaan rasvaa käsiään yhtä ahkerasti kuin minä ;)

   Tärkeintä on olla repimättä tikkuja vaan leikata ne esim. kynsileikkurilla siististi tyvestä. Meikkipussissa kulkee aina mukana pienet leikkurit tätä varten. Repiminen herkästi aiheuttaa kipeän haavan, joka pahimmassa tapauksessa tulehtuu ja kestää pitkään parantua. Käsien ahkera rasvaaminen ja öljyäminen vähentää minulla tikkujen muodostumista. Myös ”sisäistä rasvaamista” ei pidä unohtaa. Aiemmin söin paljon vähärasvaisemmin ja tuolloin kynnet olivat hauraat, katkeilivat ja liuskoittuvat ja melkein jokaisessa sormessa oli melko säännöllisesti tikkuja. Nyt en enää varo rasvaa samalla tavalla, ja syön reilusti pehmeitä rasvoja (pähkinöitä, siemeniä, avokadoja yms.). Kynnet eivät enää liuskoitu lainkaan ja tikkuja ilmestyy ainoastaan silloin tällöin. Luulen, että näillä asioilla on yhteys.

 3. 3

  sanoo

  Vanhan halpissarjan nimi oli muistaakseni Basic Blue. Sen kasvovoiteen tuoksu on minulle tosi nostalginen (sama tuoksu löytyy Cutrinin hiuslakasta!) sillä käytin sitä opiskelujeni alkuvuonna muutaman tuubin. Muistan sen olleen nuorelle iholle sopiva hyvä perustuote, ja ennenkaikkea persaukiselle hyvän hintainen. :D Enää tuskin näitä voiteita ostaisin, vaikka olenkin yhä p-a. Maku on vaan muuttunut.

  Tuo kasvovesi on ihan pätevä, mutta sen tuoksu on aivan tolkuttoman voimakas, minulle jopa vähän liikaa. Ja tämä siis parfyymifriikin suusta. Mutta pakkausuudistus on onnistunut. Sille peukku!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Vanhan halpissarjan nimi oli muistaakseni Basic Blue.

   Niinpäs muuten olikin! Piti ihan googlata enkä muistanutkaan, että niissä oli ruiskaunokin kuvia. Uusi keveämpi design on raikkaine logoineen paljon onnistuneempi.

   • 3.1.1

    Jonttu sanoo

    Itse muistan hyvinkin tuon Basic Bluen, vaikka en koskaan sitä ostanut tai käyttänyt. Itse asiassa muistan sen niin hyvin, että luulin sen olevan edelleenkin Lumenen halvin sarja (tämä uudistus on mennyt siis ohi näiden halvimman pään tuotteiden osalta). Mutta nämä uudet pakkaukset ovat älyttömän tyylikkäitä, sellaisia herkän kauniita.

 4. 4

  K-M sanoo

  Jonkun verran tulee ostettua marketeista ihonhoitotuotteita, etenkin silloin kun muhun iskee pihiys enkä malttaisi ostaa sitä kalliimpaa tuotetta, jota yleensä käytän tai jos en pääse isompaan kaupunkiin ostoksille. Yleensä ostan ihonhoitotuotteeni apteekista, Dermosililta ja tietyt tuotteet kosmetologilta.

  Käytän yhtä Dr. Belter-sarjan kasvovoidetta, jota ei tunnu löytyvän mistään nettikaupasta ja täälläpäin sitä ei kosmetologilla myydä. Sen tilalta olen ostanut kokeiluun lukuisia markettimerkkien voiteita, mutta en ole onnistunut löytämään vastaavaa yhtä hyvää tuotetta.

  Kyse ei ole siitä, että kokisin markettituotteet jotenkin huonolaatuiseksi tai halvannäköisiksi, mutta tietyissä tuotteissa ja etenkin kasvojen ihonhoidossa, olen huomannut että hyvää on hankala löytää marketin valikoimasta. Tai ennemmin niin, että ne eivät ole soveltuneet mun iholle. Esimerkkinä Garnier, Nivea tai Loreal, joiden voiteista jää kasvojen iholle sellainen pintakuiva ja liukas , kalvomainen tunne ,

 5. 5

  Tiuku sanoo

  Kuullostaa sellaiselta sarjalta, jota voisi hätätilanteessa ostaa vaikka reissussa ollessa. Mutta sitä jäin ihmettelemään että mikä on vaahdotusverkko, jonka mainitsit tuon putsarin esittelyssä?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Vaahdotusverkko näkyy mm. tässä Esse-arvostelupostauksessa:

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/esse-probioottista-ihonhoitoa/

   Essen putsari ei myöskään vaahtoa ilman tuollaista verkkoa.

   Eli kyseessä on Aasiasta lähtöisin (?) oleva keksintö: hieromalla puhdistusainetta simppeliin, esim. polyesterista valmistettuun tiheäsilmäiseen verkkoon saadaan mikä tahansa vaahtoavia ainesosia sisältävä putsari vaahtoamaan moninkertaisesti enemmän, ja yksinään heikosti vaahtoavista putsareista saadaan irti ihan uusia ulottuvuuksia :)

   Mä ostin omani MUJIsta Pariisista (lähin MUJI meitä on Tukholmassa). En ole tsekannut alkaako noita jo nykyään löytyä meiltäkin tavallisista kaupoista esim. Duroyn valikoimasta, alkavat olla niin yleisiä ja suosittuja. Mutta vielä jokunen vuosi sitten jengi tilasi noita vain netistä, esim. eBaysta löytyy nimellä ”foaming net”.

 6. 6

  Nemppa sanoo

  Harmillista muttajäätävän totta, joka kerta kun haluan syystä tai toisesta antaa mahdollisuuden Lumenelle, petyn! Seuraan kosmetiikkamarkkinaa aktiivisesti ja se on ollut lähellä sydäntäni monestakin syystä. Ostin Stockalta, sekä uteliaisuudesta ja K&T:n toisen bloggaajan sekä myyjän suosituksesta, Lumenen eye linerin ja se oli todella surkea. Matkustan työkseni ja kuljetan aina sekä ns. perusmeikkipussia trolleyssä tai matkalaukussa ja käsilaukussa ns. Rescue meikkipussia. En edes ehtinyt montaakaan kertaa käyttänyt ko. Lineria, korkki ei kestänyt kiinni ja tuote kuivui huomaamattani. Lumene on enemmän kupla kuin potentiaalinen vaihtoehto ja jokainen tuote, joka jää lähes käyttämättä, on todella kallis. Teen varmaan reklamaation Lumenelle, jos vain ehdin ja viitsin…!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Höh, no onpas sinulla ollut huonoja kokemuksia :/ Minullakin on kyllä ollut kauttaaltaan vuosien varrella se kokemus, että useimmiten kun olen jotain Lumenen ihonhoitotuotetta käyttänyt ja ”halunnut antaa mahdollisuuden”, se on jättänyt sellaisen ”mjaaah” -fiiliksen. Ei huonoa mutta ei millään lailla loistavaakaan, sellaista jota on halunnut jäädä käyttämään. Ainoastaan silmämeikinpoistoaine (Sensitive Touch) on erottunut joukosta huipputuotteena joka on tällä hetkellä mun HG-silmämeikinpoistoaine.

   Värikosmetiikan puolelta olen sen sijaan löytänyt Lumenelta montakin oikein hyvää tuotetta, ja merkin meikit ovat mielestäni kehittyneet huimasti viimeisen 10 vuoden aikana. Toivottavasti ihonhoidon puolella on nyt otettu samanlainen harppaus.

   • 6.1.1

    Taija sanoo

    Hei, pakko kommentoida tähän eyeliner-asiaan, että ei vitsi se on huono! Mä olin niin pettynyt, kun ostin sen viime vuoden puolella, mutta käytän sen kuitenkin tunnollisesti loppuun. Ostin sen Kolmistaan-blogin suosituksesta; näillä blogisuosituksilla on ihan mieletön vaikutus mun ostoskäyttäytymiseen, luotan suosituksiin aika ehdoitta. Nyt sit tuli pettymys. Ajattelin sen mun kynän olleen joku maanantai-kappale, se on kuivahko eikä sillä saa kaunista viivaa piirrettyä. Seuraavaksi kyllä joku muu kuin Lumene, vaikka Lumenesta kovin pidänkin.

    Hauskaa talvenjatkoa!

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tarkoitatteko nyt ”eyelinerilla” puukynää vai nestemäistä? Ilmeisesti kynää kun kommentissasi puhutaan kynästä. Itse kun miellän ’eyeliner’-termin aina viittaavan nestemäiseen rajaukseen niin teki mieli varmistaa :)

     Jos puhutte kynärajauksista niin totta, ne ovat mielestäni aina olleet Lumenella vähän kuivakkaa laatua. Enkä ole siitä tavallisesta ”dip-eyelineristakaan” tykännyt, liian kömpelö applikaattori. Sen sijaan Intense Liner Waterproof on ihan sairaan hyvä:

     http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/vedenkestava-kevatsuosikki-lumene-intense-liner/

     • 6.1.1.1.1

      sanoo

      Jos puhutte siitä Mystic eyelineristä niin kuljettakaa sitä lappeella ihoa vasten niin tulee enemmän väriä. On kyllä kestänyt jo kuukausia käytössäni. Blueberry eyeliner on ikisuosikkini, paras marketti eyeliner joka antaa hyvin väriä ja sillä voi tehdä paksut kissarajaukset. Ostan aina uudelleen!

      Mulla on Lumene uutuuksista hyaluronitiiviste, Valo ja Lähde tuotteita. Mukava uudistus joka toi Lumenen paremmin esille. Tätäkin klassikko-sarjaa haluaisin kokeilla jossain vaiheessa, varmaan kasvovettä ja geeliputsaria lähinnä :)

    • 6.1.1.2

     Tiia sanoo

     Sama juttu! Mutta olen epäillyt sen johtuvan siitä, etten osaa vaan käyttää eyelineria tarpeeksi hyvin. Mulla on ollut tuo blueberry, mutta se taisi kuivahtaa itsekseen myös. Korkki ei ollut jotenkin toimiva, mutta muistaakseni liner sinänsä oli ihan jees. Mutta silläkin taisi saada vain paksua viivaa, kun väriä tuli niin paljon.

     Mystic linerin ostin, juurikin varmaan Tainan hehkutuksesta, mutta se on ihan surkea. Väriä ei tule kärkeen lainkaan, eikä ilmeisesti muutenkaan kovin hyvin kun viivoista tulee ihan katkonaiset. Vaikka kuinka vetäisi kynää lappeeltaan. Mä haluaisin tehdä ohuet rajaukset, mutta tuolla ei saa. Nurkkiin ei saa mitään viivaa ja keskelle silmää sitten tahran tai paksua suttua.

     Edelleen varmaan käyttäjässäkin on vikaa, mutta on kyllä linerissakin. Lisäksi tässäkin on tosi löysä korkki. Ei pysy kiinni, vaikka lineri olisi pystyssä lasissa korkki ylös päin. Puhumattakaan, että jos sen haluaisi ottaa jonnekin mukaan…

     • 6.1.1.2.1

      Venliina sanoo

      Hmm.. Ettei sinulla sattuisi olemaan ns.maanantaikappale. Juuri tämä eyeliner on minusta parhaimpia Lumenen tuotteita ja hinta(so far..)/laatusuhde on tosi hyvä. Minä en pidä liian paksuista tai märistä rajauksista ja tämä on juuri sopiva! Ja saa säätää itse viivan paksuutta eikä suttaa. Merkitystä on varmaan myös säilytystavalla.. Itse pidän sitä pystyasennossa kärki alhaalla siveltimien kanssa samassa purnukassa ja jälki on sopivan kosteaa silloin. Ehkä pari ekaa kertaa on hitusen turhan märkä, mutta äkkiä tasoittuu.

      • 6.1.1.2.1.1

       Tiia sanoo

       Voi olla sitten. Liekö maanantaisuus tuossa korkissa ja siksi koko kynä on aivan surkea (kuivuu)? Se on siis kunnolla pohjaan saakka kiinni, mutta silti ihan löyhä. Se ei naksahda kiinni, niin kuin muiden linereiden korkki. Kuuluisiko sen? Ihan kuin korkista / kärjestä puuttuisi se ura, minkä yli korkki napsahtaa kiinni.

       • 6.1.1.2.1.1.1

        Venliina sanoo

        Ei se minullakaan napsahda kiinni, mutta pysyy kuitenkin normaalisti kiinni. Kärki alaspäin kynä on kyllä säilytettävä, muuten kuivuu.

 7. 7

  Liina sanoo

  Lumenen uudistus on onnistunut ja tarpeeseen tullut. Mutta miksi ihmeessä noihinkin, esittelemiisi tuubeihin on pitänyt töötätä nuo clip art -kuvat (kylläkin tyylikkäämmästä päästä).
  Ilman tupasvilloja (?!) tuubit voisi laittaa vaikka näkösällekin kylppäriin.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Hahah, tässä näkee taas miten eri lailla designin kokee, mun mielestä tämänkertainen ”clip art” -ratkaisu taas on oikein söpö ja tyylikkäästi toteutettu. Ilman tupasvilloja nämä olisi mulle paljon tylsemmät :)

 8. 8

  sanna sanoo

  Enpä paljoa kaupasta ostele, iso osa tulee tilattua Dermosililtä. Perusvoidea apteekista, silmämeikinpoistoaine taitaa olla Lumenen. Shampookin on kampaamosarjaa, en uskalla vaihtaa tuosta pois kun se sopii mun hiuksille. Hintakaan ei oo ongelma, niin lyhyt tukka, puolessa vuodessa mennyt 200ml vaikka pesen joka toinen päivä hehe.

  Ukkeli saa tyytyä kaupan suihkushampookaikkiyhdessä-systeemiin, Dermosilin Man-sarja haisee pahalta ja oma käyttämä hajustamaton taas, noh, ei toimi tuollaisen miehen kohdassa parhaalla mahdollisella tavalla :D

 9. 9

  Tiia sanoo

  Mä olen ostellut. Ja esim City Marketeissa ja Prismoissa alkaa nykyään olla jo aika kattavatkin valikoimat. Jopa luonnonkosmetiikkaa ja semiselektiivisiä merkkejä. Vai tarkoititkohan lähikaupalla/marketilla nimenomaan niitä pienimpiä… Sellaisista olen ostellut lähinnä akuuttiin tarpeeseen esim kynsilakanpoistoainetta tmv. Ja mökki Salesta tietenkin jotain kriittistä, mitä en ole ottanut mukaan, kun olen luullut mökillä olevan. Ja sitten se onkin juuri sillä kertaa ollut loppu, esim hoitoainetta (eehooässää sit vaan:))

  Mulla on ollut vähän samanlainen plääh suhde Lumeneen aina. Uudesta brändistä ja ilmeestä tykkään valtavasti. On mielestäni todella onnistunut! Tykästyin tuohon hyaluronitiivisteeseen, kun se tuli markkinoille. Tosin loppuvuoden hinnan tuplauksesta en niinkään innostunut…

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Vai tarkoititkohan lähikaupalla/marketilla nimenomaan niitä pienimpiä…

   Joo, tarkoitin :) Just lähikaupoissa kuten Salessa ja Valintatalossa ja mitä näitä nyt on, olen tuohon Lumenen halvimpaan sarjaan törmännyt. Isoista marketeista löytyy totta kai jo melkein ”kaikkea” :) Lumeneltakin varmaan kaikki heidän sarjansa.

   Uudesta brändistä ja ilmeestä tykkään valtavasti. On mielestäni todella onnistunut!

   Nuo Suvi Kopos (eikun mikäs hänen sukunimensä nykyään onkaan..) -mainoskuvat on mun mielestä todella upeita, olin ihan että WOW kun näin ne ekan kerran. Samoin myönnän tykkääväni Lumenen uudesta ”Älä ole jonkun toisen tulkinta kauniista” -sloganista. En tiedä liekö jonkun mielestä klisheisen kuuloinen mutta minuun uppoaa, jotenkin todella kivasti sanottu :)

   Tuosta hyaluronitiivisteen hinnasta – ei kai se oikeasti tuplaantunut..? Mulla on kamalan huono ”hintatutka” nykyään kun vastaanotan PR-tuotteita ilmaiseksi, myönnettävästi on alkanut hämärtyä käsitys siitä mitä Lumenenkin tuotteet nykyään maksaa kaupassa. Mun käsitys taitaa olla vuodelta 2012 kun lopetin myymälätyöt, nyt pitäisi vähän skarpata….

     • 9.1.1.1.1

      Tiia sanoo

      Mili on vissiin oikeassa. Ei tuplaantunut, vaan puolet enemmän (20e->30e). Itse ostin sitä City Marketista, missä kosmetiikka tarjoukset menevät tietyssä syklissä (niin kuin varmaan tottakai muuallakin). Oli aina tietyin välein 11-15eurolla. Tuntuu kyllä tosi isolta kertakorotukselta.

      Tai jotenkin Lumene ei vaan oikein, hienosta brändäyksestä huolimatta, mene mun päässäni vielä siihen kategoriaan, jonka tuotteista maksaisin 30-50e…

      • 9.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Olisiko Lumenella jotenkin ajateltu, että kun he ovat ”selektiivistäneet” imagoaan, ja selektiivisten sarjojen seerumit kulkevat kuitenkin siellä viiden kympin hintaluokassa, niin he sillä perustelivat oman seeruminsa hinnankohotuksen joka edelleen on varsinaisiin ”hienoihin” merkkeihin verrattuna edullinen…? Mene ja tiedä. Itse en siis missään nimessä ole hinnannostoja puolustelemassa, mietin vain mikä tuossa on ollut logiikkana. Tuote kun on itsessään täsmälleen sama kuin ennen brändiuudistusta niin hinnannousua ei voida ainakaan perustella kalliimmilla raaka-aineilla.

       • 9.1.1.1.1.1.1

        kosmetiikkaakiitos sanoo

        Lumenella olen ollut välillä konsulenttina, ja todettakoon että tuote ei ole täsmälleen sama. ;) mm. koostumusta on parannettu ”paksummaksi” ja vaikuttavien raaka-aineiden määrä on tuplaantunut. Esim. Jos tuote on aiemmin sisältänyt määrän x vaikkapa tyrniä, on sitä uudistuneessa ja ”kallistuneessa” tuotteessa enemmän, osassa jopa tuplana. Kuluttajan silmään nämä hintaerot voivatkin olla ärsyttäviä ja ”turhia”, mutta hintaa ei nosteta huvin vuoksi. Sille on aina syy, ja nykyään Lumenen tuotteiden hinta vastaa tasoa. Varsinkin kun kyse on kotimaisuudesta. Mainittakoon vielä, että Kiinassa Lumenen tuotteita myydään lähes kolminkertaisella hinnalla tuotteiden ainutlaatuisten raaka-aineiden vuoksi. Toivottavasti myös me suomalaiset oppisimme arvostamaan enemmän suomalaista kosmetiikkaa. 😊

     • 9.1.1.1.2

      milipili sanoo

      Joo! Onneksi ne vanhat versiot oli Tokmannilla alessa joulun alla 8,50e.

      Toi putsari vois olla kiva, täytyypä kokeilla-verkon kanssa.

     • 9.1.1.1.3

      Venliina sanoo

      Täytyy tähän sanoa, että minua kakistelee tämä hinnankorotus tosi pahasti. Ihan periaatteellisella tasolla. Tuntuu, että uutta brändiuudistusta maksatetaan asiakkailla. No tietysti niin tapahtuu, mutta tuo on jo vähän liian läpinäkyvää. Jos saman seerumin sai Prismasta ennen n.16 eurolla ja nyt on melkein 30 e, niin jokin kohtuullisuuden taju pistää vastaan sen ostamista.. :( Ennen ostin uuden heti sen loputtua, niin nyt en ole ostanut ihan periaatteestakaan. Jotenkin törkeän iso korotus ilman tuotteen aitoa parannusta. Lisäksi nämä uudet seerumituotteet ovat törkeän kalliita toimivuuteen nähden. Esim.peiteseerumi ei peitä kyllä mitään. Sitä käsketään kerrostamaan, mutta ei se toimi oikein niinkään sillä värillä. Hintatason ollessa tuo, mieluummin sitten ostaa vaikka suoraan Clarinsia, joka nyt kuitenkin yleensä pitää sen mitä hinta antaa olettaa.

      Pakkaukset ovat kyllä hyvän näköisiä ja uudistus tarpeellinen ja haluaisin kotimaista ehdottomasti kannattaa, mutta.. Todella harmi tämä muuttunut hintapolitiikka.

      • 9.1.1.1.3.1

       Sanni sanoo

       Jos saman seerumin sai Prismasta ennen n.16 eurolla ja nyt on melkein 30 e, niin jokin kohtuullisuuden taju pistää vastaan sen ostamista.. :(

       Mä ymmärrän tämän todella hyvin ja olen ihan samaa mieltä että noin suuri hinnankorotus ilman että tuotetta muutetaan mitenkään on vähintään kyseenalaista. Asiakkaiden reaktiot ovat täysin oikeutettuja.

       Voisin ihan uteliaisuuttani kysyä lumenelaisilta suoraan miten he perustelevat hinnankorotuksia, kun ensi viikolla olen menossa Lumenen uusien meikkien lanseeraustilaisuuteen.

 10. 10

  NG sanoo

  Olen joskus ostanut tuota ’market-Lumenea’ kasvoveden tai putsarin muodossa, aika peruskamaa oli.. mutta ei sen ollut tarkoituskaan olla muuta.
  Lumenen koostumukset eivät mielestäni ole mitään erikoisia muutenkaan, ei siellä valikoiman kalliimmassa päässäkään.

  Tästä koostumus/hinta/laatu-pohdinnasta tulee mieleen, kun joskus sivusimme aihetta fiilis/sisältö (esim. kallis Diorin tai Lancomen seerumi, joka ei sinänsä hoida, mutta tekee kauniin pinnan): mielipiteemme erkanivat siinä, pitääkö tuotteen oikeasti tehdä iholle jotain, vai riittääkö, että se *tuntuu* ja *näyttää* hyvältä ;)
  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että iho on suurin elin, joten sen hyvinvointi ei ole yhdentekevää, ei siis riitä, että se on ’naamioitu’ kauniiksi: varsinkin, jos tuotetta myydään ihonhoitoon, EI vain meikkinä. Nuo ihon pinnan kauniiksi blurraavat seerumit ovat mun näkökulmassa siinä mielessä huijausta – tai ainakin pitkällä tähtäimellä harhaanjohtavia -, että iholla on muutakin merkitystä *kuin vain näyttää hyvältä*, ts. sen kunnolla on väliä. Pelkkä effekti ei riitä. Toimiakseen hyvin koko ihmisiän nahkamme ansaitsee enemmän kuin vain terveeksi naamiointia..kunnon kosteutusta, suojausta, parantavia ja rauhoittavia aineiat ym..

  Mieleen tulee toisena esimerkkinä vaikkapa Deciem-firman The ordinary-linja, hyvin edullisesti hinnoiteltuja perustuotteita, joissa ei loista kosmeettinen eleganssi.. mutta monen iho on silti saanut niistä hehkua ja hyvinvointia. Toimivia, pelkistettyjä formuloita ilman turhaa hehkutusta, ja silti niiden ihofiiliskin on miellyttävä, ei halpis :) (paitsi se C-vitamiini tuubissa, siinä on kuin joitain hitaasti liukenevia rakeita, todennäköisesti kosteuttavia..)
  Hienoinkaan kosmeettinen eleganssi ei oikeuta korkeaa hintaa, jos sisältö on vain taitavasti koostettu cocktail polyvinyl alcoholia ja dimethiconea ilman ainuttakaan antioksidanttia tai kosteuttavaa ainesosaa..

  • 10.1

   Sanni sanoo

   kun joskus sivusimme aihetta fiilis/sisältö (esim. kallis Diorin tai Lancomen seerumi, joka ei sinänsä hoida, mutta tekee kauniin pinnan): mielipiteemme erkanivat siinä, pitääkö tuotteen oikeasti tehdä iholle jotain, vai riittääkö, että se *tuntuu* ja *näyttää* hyvältä ;)

   Joo, mä muistankin tämän :) Edelleen voisin jatkaa keskustelua tästä ^_^ :D Etenkin anti-age-tuotteiden kohdalla mä ajattelen niin, että sen, tekevätkö ne iholle ”oikeasti” jotain, voi nähdä vasta vuosien kuluttua (ja silloinkin oikeastaan vain jos pystyisi vertaamaan ihoa identtisen kaksosen ihoon jota ei olisi hoidettu ko. tuotteilla), ja välitön vaikutus on aina sitä pinta/elämysvaikutusta. Jos mietitään vaikka juonteen siliämistä, miten voidaan arvioida, onko juonne silinnyt anti-age -tuotteen vaikutuksesta ”pintaa syvemmältä” rakenteellisesti (esim. lupaukset sidekudoksen elvyttämisestä), vai vain pinnalta ihoa pullistavien, kiristävien ja optisesti juonnetta häivyttävien ainesosien vaikutuksesta..?

   Millä keinoin siis saadaan selville, johtuuko ihon parantunut ulkonäkö siitä, että tuote tekee ”oikeasti” jotain (”oikealla” arvelen tarkoitettavan pinnan alla tapahtuvia, pidempikestoisia rakenteellisia muutoksia), vai siitä, millaisia lyhytaikaisia ja kosmeettisia vaikutuksia tuotteella on ihon pintaan? Kiinnostava aihe :) Jos katsoo kosmetiikan lainsäädännön mukaista määritelmää, niin kosmetiikkahan ei ylipäänsä saisi vaikuttaa verinahan tasolla eli sidekudoksessa. Silti tuotteet antavat tällaisia lupauksia, ja asiantuntijoiden mukaan kosmetiikan ainesosilla ihan oikeasti on potentiaali vaikuttaa dermiksessä saakka, kun olosuhteet ovat ”juuri oikeat”. Tämäkin on oma, valtavan kiinnostava ikuisuuskeskustelunsa… :)

   Ahh, just nämä on niitä juttuja mistä olen kosmetiikassa aivan erityisen kiinnostunut. Kosmetiikkatuotteilta halutaan ”oikeaa” vaikutusta pintaa syvemmällä, mutta lainsäädännön mukaan ne eivät saisi niin vaikuttaa, tai ainakaan niiden ei saa esittää vaikuttavan niin, ja samalla käytännössä ne kuitenkin voivat vaikuttaa niin jos kaikki optimiolosuhteet toteutuvat…

   • 10.1.1

    NG sanoo

    Puhutaan nyt vähän eri asioista, mutta ei se mitään..
    Tuo kielto ’ei saa vaikuttaa pintaa syvemmälle’ on sinänsä aika ’pinnallinen’ (pun intended..), sillä käytännössä kosmetiikkatuotteeksi laskettava saattaa toimia tehokkaammin kuin ns. lääketuote (ja eri maissa on vielä eri lainsäädäntö, esim USA vs EU).. varsinkin ihottumaisen ja ärtyneen ihon hoidossa iholla saattaa auttaa paremmin jokin sisällöltään hyvälaatuinen, paljon kasviöljyjä ja rauhoittavia uutteita sisältävä ’kosmetiikkavoide’ kuin jokin lääkkeenä myytävä kortisonivoide. Näistä on kokemusta…

    Sitäpaitsi nimenomaan ihon pinnan hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää, ongelmat leviävät helposti syvempiin kerroksiinkin (tulehdukset, aurinkovauriot jne…) Jo niiden ennaltaehkäisy on sen arvoista. vaurioita (syövät ym) on paljon hankalampi korjata..

    Mutta periaatteessa tuotteessa tulisi aina olla jokin hyöty iholle, muuten sitä ei oikein ole järkeä käyttää. Kyllä hyvinvointi hehkuu ja näkyy ihossa, ei aina tarvitse odottaa vuosikymmeniä. Huono hoito ja laiminlyönti näkyvät myös ennen pitkää.

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Puhutaan nyt vähän eri asioista, mutta ei se mitään..

     OK :) No, ei se tosiaan mitään, tässäkin asiassa on paljon minua perehtyneempiä lukijoita :)

     Mutta periaatteessa tuotteessa tulisi aina olla jokin hyöty iholle, muuten sitä ei oikein ole järkeä käyttää.

     Tästä olen ihan samaa mieltä ja itse olen mieltänyt useimpien kosteusvoiteiden nimellä myytävien tuotteiden (oli niissä sitten lisäominaisuutena anti-age-vaikutukset, talin tuotannon hillitseminen tai ihon kirkastaminen) ensisijaisen hyödyn olevan kosteuttaminen. Mun käsityksen valossa kosteusvoiteissa käytetyt ainesosat kykenevät kyllä jokaisen iholla sitomaan kosteutta ja estämään sen haihtumisen, tehokkuudet tietysti vaihtelevat ja liittyvät myös ihon kuntoon ja tarpeeseen, esim. kuiva iho vaatii paljon tehokkaammin kosteuttavan voiteen kuin normaali ja yleisesti jo itsessään kosteustasapainossa oleva iho. Sen sijaan muut luvatut hyödyt (ihon kiinteytyminen, pigmenttiläiskien vaaleneminen jne) eivät toteudu jokaisen niin lupaavan voiteen yhteydessä, vaikka tuotteissa kuinka olisi käytetty ainesosia, jotka tutkimusten mukaan pystyvät ihanneolosuhteissa todellakin vaikuttamaan tämän lupauksen mukaisesti.

 11. 11

  Anna sanoo

  Lumenen sitä ”tylsässä” paketissa olevaa yövoidetta olen käyttänyt. Se tuoksuu ihan hyvältä ja kosteuttaa riittävästi. Tiedostan, ettei varmasti ole mikään supervoide, mutta aina kiinnostava testata, että miten paljon eroa oikeesti huomaa eri tuotteiden välillä. Nämä ostokset tulee myös tehtyä kauppareissun yhteydessä oikeasti silloin, kun jotain tarvitsee.. tai noh, ”tarvitsee” :D Nyt tuli Livboxissa myös Lumene uusi geelimäinen voide, mutta se jää kyllä odottamaan kesää.

 12. 12

  sara sanoo

  En ole tiennyt, että Lumenea on koskaan saanut niin pienistä kaupoista kuin Siwa! Lumenelta ostan silmämeikinpoistoaineen ja toisinaan olen ostanut kynsilakkoja ja huulimeikkejä. Tällä hetkellä en osta meikkejä ripsiväriä lukuunottamatta ollenkaan vaan käytän vanhoja pois. :)

  Koska käytän ihonhoidossa vain luonnonkosmetiikkaa niin Lumene ei kiinnosta ihonhoitotuotteissa paitsi jos pitäisi marketista ostaa joku random ihovoide tai muu niin silloin ottaisin Lumenen! Pakkausuudistus on ihan kiva ja erottuu marketin hyllyllä edukseen.

  Minua inhottaa, jos voiteista jää ”kelmu” ihon päälle ja sileys johtuu tuotteesta. Ehkä siksikin tykkään luonnonkosmetiikasta, kun voide imeytyy ns. kokonaan ja jos iho tuntuu pehmeältä niin se oikeastikin on sitä.

 13. 13

  Päivi sanoo

  En ole koskaan innostunut Lumenen tuotteista.Aikojen kuluessa olen niitä kyllä aina välillä ostanut ja kokeillut mutta yleensä ovat jääneet käyttämättä.Minulle on kyllä täysi mysteeri miten ne voivat olla niin suosittuja kun oman kokemukseni mukaan laatu ei ole kovin kehuttavaa.Viimeksi ostin viime talvena pari huulipunaa mutta käyttämättä jäivät nekin kun kuivuivat huulilla aivan korpuiksi.Muuten voin ostaa marketista suihkusaippuaa tai vartalovoidetta, Niveat ja Dovet ovat näissä aivan hyviä.Muuta kosmetiikkaa en marketista osta.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Minulle on kyllä täysi mysteeri miten ne voivat olla niin suosittuja kun oman kokemukseni mukaan laatu ei ole kovin kehuttavaa

   Mä luulen että yksi suosion syistä on puhtaasti yrityksen kotimaisuus ja vahva brändäys ”meidän suomalaisten omana merkkinä”. Ja kotimaisen tukeminen on totta kai hyvä asia, eli ottamatta kantaa laatuun pidän Lumenen suosiota oikein hyvänä asiana ihan vain sen ”sinisen jalanjäljen” kannalta. Moni kosmetiikkaan syvemmin perehtymätön peruskuluttaja ostaa mielellään tuttuja tuotteita luotettavaksi kokemaltaan merkiltä, ja jo pelkän Lumenen Suomessa nauttiman medianäkyvyyden pohjalta peruskuluttajalle syntyy luottamus merkkiä kohtaan. Lumene on koko ajan esillä, sen sinivalkoisuutta koristetaan ja se on aina osannut taitavan ja suomalaisiin vetoavan markkinoinnin. Suosio ei siis ole (mielestäni) mikään ihme.

   Suurimman volyymin kosmetiikkamarkkinoilla tuovat lopulta peruskuluttajat perushankinnoillaan, eivät valveutuneet, eri pieteetillä tuotteita tarkastelevat kosmetiikkafriikit. Tavallinen perheenäiti ei samalla lailla jää mietiskelemään ja fiilistelemään kasvovoiteensa koostumusta tai luomivärinsä pigmenttipitoisuutta kuin kosmetiikasta laajemmin kiinnostunut harrastaja. (Kyllä, kosmetiikkaakin voi mun mielestä harrastaa ^_^ Mä ainakin harrastan :))

   Nojoo, ehkä vastaukseni sisältö olisi selvinnyt vähemmälläkin pointin korostuksella mutta tämä on aihe josta tykkään rupatella :)

 14. 14

  Kuuku sanoo

  Ihan kiva että Lumene on vihdoin (tai jossain vaiheessa) vaihtanut perussarjansa voiteet purkin sijasta tuubeihin. Nythän niitä voi ehkä jopa kokeilla…

  ”Miten muuten kuluttajille voitaisiin edes perustella hemmottelevan (ja kalliin) selektiivisen kosmetiikan olemassaolo, jos kuuden euron voidekin tuntuisi mielettömän ihanalta ja tekisi silkkisen, hehkuvan ihon? :D Oletteko miettineet tätä…?

  Itse olen miettinyt usein, miten paljon lopulta raaka-ainevalinnat vaikuttavat tuotteen hintaan, ja kuinka suuri osuus tulee pakkauksesta, markkinoinnista, volyymeista (bulkkituote vai ”niche”-tuote) ja myyntikanavista. Mitä ajan takaa on se, että voiko se samettinen, ylellisen tuoksuinen luksusvoide olla kuitenkin raaka-ainekustannustensa puolesta samaa hintatasoa kuin simppeli koko perheen voiteeksi brändätty voide? Siis potentiaalisesti? Ahh, tätä täytyy kysyä joskus joltain tuotekehittelijältä. Pakkaukset, tuoksu.”

  Mulle tuli tässä mieleen tarkanmarkan unelmamaan Saksan kosmetiikkamarkkinat. Olen nimittäin löytänyt sieltä paljon muutaman euron maksavia tuotteita joissa sekä ominaisuudet, tuoksu sekä tuntu on ihan kun jossain super-luxus kosmetiikassa. Saksassa suurin osa ns. markettitasoisesta kosmetiikasta ostetaan kemppariketjuista DM ja Rossmann. Näillä molemmilla ketjuilla on useita omia tuotemerkkejä, jotka ovat yleensä halvempia kun muut (jo itsessään Suomen hintoja halvemmat) liikkeessä myytävät vastaavat tuotteet. Nimenoaan DM:n omista merkeistä olen löytänyt semmosia ihan OMG-fiiliksen nostattavia tuotteita ja ihan oikeasti paljon parempia kuin jotkut 10x kalliimmat selektiivisen kosmetiikan tuotteet.

  DM:llä on oma luonnonkosmetiikkasarja (ihon- ja hiustenhoito) joka on mun mielestä aivan hyvää perus luonnonkosmetiikkaa, 2 – 5e/tuote. Erityisesti hiustuotteista on löytynyt muutama aivan loistava, samoin ihonhoitotuotteita käytin joskus vakkaristi muutaman vuoden ilman mitään huonoa sanottavaa.

  Nyt olen kuitenkin siirtynyt DM:n synteettisen kosmetiikan oman merkin, Balean käyttäjiksi. Ostin joskus uteliaisuudesta sarjan kuivan ihon yövoiteen ja oikeasti olin täysin ihmeissäni miten voi olla niin luksusmainen tuoksu, koostumus sekä silkkinen tunne mikä iholle jää. Ja voide maksaa sen 3e…. Nyt mulla on kaikki kasvotuotteet Baleaa. Lisäksi halvat hinnat on saaneet mut kokeilemaan tuotetyyppejä joista tavallaan ajattelen että ”mitä tommosellakin nyt tekee”, mutta kun hinta on halpa niin siinähän voi kokeilla. En ole verrannut incejä selektiivisten sarjojen ihonhoitotuotteisiin ja se olisi mielenkiintoista tehdä.

  Samoin Balean hiushoitoaineet on yksiä parhaimpia silikonittomia pikahoitoaineita mihin olen törmännyt. Niissäkin kermaiset koostumukset ja hyvä tuoksu, 2 e tuubi. Latvasuoja 3e, aivan vastaavaa kamaa kun 20e vastaava kampaamotuote.

  Ainoa, mistä näissä balean ihon- ja hiustenhoitotuotteista tulee halpisvaikutelma, on niiden pakkaukset. Pakkaukset ovat vähän levottomia, ”teknisen” näköisen grafiikan omaavia muovituubeja. Mutta mulle riittää se että ne on nimenomaan pakattu ilmativiiseen tuubiin josta on helppo ottaa tuotetta siististi. Ylellisen näkösiä lasipurkkeja en ostaisi koska ne on epäkäytännöllisiä.

  Sitten värikosmetiikka: En suostu enää ostamaan muita kynsilakkoja kuin DM:n oman merkin P2 kynsilakkoja. Niissä on parempi kesto kuin OPI:lla ja China Glazella joita aijemmin pidin kynsilakkojen kermana. Ja yksi lakka maksaa 2-3e/pullo. Sarjassa on iso perusvärivalikoima jossa on myös räikeämpiä sävyjä, kaikki mahdolliset kynsienhoitoa tuotteet, erilaisia alus/päällyslakkoja sekä vaihtuvia kausituotteita. Näissä jopa pakkaukset on kauniit, minimalistiset nelkskanttiset lasipullot

  Nyt viimeksi kun kävin Saksassa, oli DM lanseerannut uuden värikosmetiikkasarjan, joka oli pakattu myös tosi minimalistisiin ja kaunisiin ”MAC-tyylisiin”-ammattilaismaskeeraja pakkauksiin. Ostin muutaman tuotteen kokeiluun ja erityisesti meikkipohjan pohjustaja-aine (5e) räjäytti tajunnan. Laitoin sitä ekaa kertaa bileisiin jossa olin menossa saunaan + lämpimään kylpyyn kun aattelin että jos meikkipohja ja poskipuna ei sitten ihan ensimmäisessä hikoamisessa lähtisi lipettiin. Noh, tuli toki sitten kuitenkin jumiuduta sinne kuumaan kylpyyn hikoilemaan varmaan yli tunniksi, naama oli liko märkä hiestä ja huuhdoin sen kylmässä suihkussa. Jo siellä kylvyssä mun maskeeraaja/kampaaja kaveri oli kommentoinut siitä että miten mun naamameikit ei yhtään leviä. Kylppärissä huomasin että meikkipohja + poskipunat oli edelleen IHAN TÄYDELLISESTI naamassa. En oo ikinä ees kokenut vastaavaa että meikki voisi kestää muutaman rundin saunaa, pitkän kuuman kylvyn ja kylmällä vedelä huuhtomisen (ilman hinkkausta).

  Mä oon todella hämmentynyt DM:n omien merkkien hintalaatusuhteessa. Kun selkeästi niissä ei ole tuotettu vain ”jotain myytävää” vaan koostumuksiin ja ominaisuksiin on nimenomaan panostettu. Luulen että tämän mahdollistaa ainoastaan volyymi: Saksa on Euroopan suurin talous, ja juuri tuota kemppari-ketjua pidetään siellä yleisesti parhaimpana. Sitten kun ne myyvät noita edullisesti niin monet varmasti ostavat. Markkinointia ei oma merkki tarvitse, ja jakeluverkosto on todella tiheä (DM löytyy pikkukylistäkin, jokaisesta ostoskeskuksesta ja kaupungissa hyvin tiheästi katujen varrelta). Toisaalta jos ne tuotteet olisivat jotenkin huonompi kuin kilpailijat niin ei niitä varmaan ostettaisi niin paljon. Luulen että kilpailevat siis myös ihan oikeasti laadulla. Tuotteita on myös valtava valikoima kaikkeen mahdolliseen tarpeeseen, ikäryhmille, myös luonnonkosmetiikan värituotteet jne. Katteet varmasti ovat pienemmät kun selektiivisemmillä merkeillä, mutta tässä varmaan se volyymi mahdollistaa myös hyvien raaka-aineiden tilaamisen edullisesti isoissa erissä…

 15. 15

  Elli A sanoo

  Itselleni Lumene ei ikävä kyllä sovi ollenkaan, mutta on pakko sanoa että tuo uusin muutos (facelift) on ollut todella onnistunut! :) Kuten asian ilmaisit koko sarja jotenkin näyttäytyi uusin kasvoin. Juuri ne Invisible Illumination -tuotteet näyttävät arvokkailta ja laaukkailta. Design on todella onnistunut. Ostin itsekin sarjan väriseerumin ja olen käyttänyt sitä osalle kasvoja päivittäin. Koko pullo pipetteineen on oikeasti hyvin laadukkaasti tehty ja mietitty. Ainoa mitä en ymmärrä on logossa oleva pallero M-kirjaimen päällä, mutta onpahan joku asia jota ihmetellä. :)

  Niin ja kiitos Sanni sivellinvinkistä. Siis meikkivoide (vai oliko se bb-voide) sivellin. Se tasapäinen. Olen vuosikausia levittänyt meikkivoiteet kuten muutkin voiteet, eli käsin. Nyt kävin ostamassa sellaisen halpissiveltimen Lindexistä, mutta koska en paremmasta tiedä, niin sekin tuntuu oikein hyvältä! Olen siveltimen avulla levittänyt juuri sen Lumenen väriseerumin, ja kuten sanoit, sillä tosiaan tulee parempaa jälkeä kuin sormin.

  Markettikosmetiikkaa en itse liiemmin käytä (paitsi nyt tuo Lumenen meikkituote), mutta se ei johdu mitenkään brändäyksestä tai halpuudesta, vaan ainoastaan siitä etten ole löytänyt sopivia tuotteita. Toki pullot ja ihanat pakkaukset ovat plussaa (varsinkin esillä pidettävissä tuotteissa) ja päivävoiteen ja seerumin suhteen esim. laadukas pumppumekanismi on tärkeä, mutta kyllä sen ulkopuolella pyrin katsomaan jos saman asian saa edullisemmin. Esimerkiksi olen viime aikoina vaihtanut kalliit öljysekoitukset siihen, että olen itse sekoittanut öljyt tai käyttänyt niitä eriseen. Tuntuu hölmöltä maksaa valmiista 30ml öljysekoituksesta 40-60€, kun samat öljyt saa erikseen ostettuna samassa määrässä hintaan 2-8€ pullo usemmastakin suomalaisesta nettikaupasta. Talvisin öljyjä kuluu paljon, joten säästö on huima.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ainoa mitä en ymmärrä on logossa oleva pallero M-kirjaimen päällä, mutta onpahan joku asia jota ihmetellä. :)

   Hahah – sama ^_^ Kiinnitin palluraan heti huomiota. Yrittää kenties luoda etenkin ulkomaan markkinoilla eksoottista skandivaikutelmaa mutta itse olisin jättänyt sen pois, pallura kun ei kuulu suomen kielen kirjaimistoon ja on vain jotenkin kömpelön näköinen tuolla M:n päällä.

   ja kuten sanoit, sillä tosiaan tulee parempaa jälkeä kuin sormin.

   Jee, kivaa kuulla että vinkki osoittautui myös käytännössä toimivaksi :)

   Tuntuu hölmöltä maksaa valmiista 30ml öljysekoituksesta 40-60€, kun samat öljyt saa erikseen ostettuna samassa määrässä hintaan 2-8€ pullo

   Niinpä, ymmärrän. Ja toimisin itsekin samoin, etenkin jos öljyä kuluu paljon, niinkuin sinun tapauksessasi.

   • 15.1.1

    Paltsu sanoo

    Mulle tuli siitä logon pallurasta mieleen että se olis se ”pohjoisen valo” eli aurinko (tai kuu?), ja kirjain M on ikäänkuin kaksi vuorenhuippua tai kuusimetsää jonka yllä se valo möllöttää. Mene ja tiedä mitä se pallura sitten oikeasti tarkoittaa :D

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Joo, tuolla joku toinenkin kertoi näkevänsä tämän vuori/aurinko-tai-kuu -jutun :) Kuulostaa ihan loogiselta sekin ”tarkoitus” palluralle :)

 16. 16

  Anja sanoo

  Hei Sanni,neuvoisitko-piirtäisitkö tai vaikka rautalangasta vääntämällä mihin ilmansuuntiin päin silmänympärys- voide levitetään,ja taputellaan,kun yks sanoo yhtä ja toinen toista.Perusteleisitko myös miksi ???

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Haha :D Mä en taputtele sy-voidetta mitään erityistekniikkaa noudattaen vaan ihan siten mikä luontevimmalta tuntuu :) Eli perustelu: tää tuntuu mulle luonnolliselta.

   Mun tapa laittaa sy-voide on tällainen: läntti voidetta sormenpäähän, sormi silmänalusalueen sisänurkkaan eli käytännössä kiinni nenänvarteen ja siitä vedetään voide puolikaaressa alueen ulkonurkkaan eli silmäkulmaan. Sitten sormi toistaa tätä puolikaaren muotoista sivelyliikettä kunnes voide on imeytynyt :)

 17. 17

  Tuippi sanoo

  Minä olen alusta asti ajatellut tuon palleron olevan aurinko tai kuu kahden vuoren päällä. Ja ajatellut että se on hassua koska Suomessa ei ole vuoria tai korkeintaan just ne kaksi (Halti ja Saana). Mieluummin tuo sopisi jonkin nepalilaistuotteen nimeen.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Minä olen alusta asti ajatellut tuon palleron olevan aurinko tai kuu kahden vuoren päällä

   Aaa, tätä en ollut tullut ajatelleeksikaan :) Mutta kuulostaa myös ihan järkeenkäyvältä selitykseltä :) Vaikkakaan Suomessa ei tosiaan ole kunnon vuoria.

 18. 18

  Jemppa sanoo

  Mä löysin Lumenen uudestaan hieman ennen tätä uudistusta. En ollut vuosikausiin ostanut merkiltä ihonhoitotuotteita tai meikkejä, mutta blogien innoittamana kokeilin tätä paljon puhuttua tiivistettä ja myös sleeping creamiä ja tykästyin molempiin. Hamstrasin molempia kaappiinkin, kun niitä sai alesta tosi hyvään hintaan (8,90 €). Sen takia kolmenkympin hinta tuntuu aika järkyttävälle. Melkein kaikilla muillakin sarjoilla on nykyään näitä essence-tuotteita, mutta ne ovat järjestään isommissa pulloissa (100 ml tai enemmän), joten mietityttää, että onko Lumenessa sitten jotenkin enemmän vaikuttavia aineita vai miten korkeaa (litra)hintaa perustellaan. Nyt esim. Lancomen Hydra Zen essenceä saa halvemmalla litrahinnalla.

  Se on ollut tosi hyvä, että uudistuksen myötä meikkivoiteisiin on vihdoin saatu lisää sävyjä, myös niitä vaaleita. Itse olen käyttänyt nyt paljon Blur-meikkivoidetta sävyssä 0.5 ja varsinkin Beautyblenderillä laitettuna sillä saa tosi kauniin ja kestävän pinnan.

  Pidän uudistusta hyvänä ja inspiroivana, mutta pitää tosiaan harkita näitä hinnankorotuksia varsinkin ”vanhojen” tuotteiden kohdalla. Toivoisin myös, että Lumenea saisi jatkossakin aina silloin tällöin alesta esim. -20 %, jolloin voisi kokeilla näitä vähän arvokkaampiakin tuotteita. Näistä uusista kiinnostaa se Sisu-sarja, mutta siitä löytyy aika vähän kokemuksia. Näistä halpistuotteista voisin kokeilla kasvovettä ja tuota kuivan ihon voidetta vaikka kaulavoiteeksi, sillä kuulun näihin tyyppeihin, jotka pihistelevät kaulan ja dekolteen hoidossa, vaikka käsitänkin, ettei siinä oikein ole järkeä :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Sisusta on tulossa Karkkipäivässä juttua :) (Ja huh-kommentti tuohon Lancomen Hydra Zen -tiivisteen hintaan vs. Lumene…)

 19. 19

  sanoo

  Määä! Nimittäin ostan kosmetiikkaa marketeista. Samaa tavaraahan ne on, yleensä edullisemmin, ja ruokakaupassahan mä kuitenkin käyn KOKO AJAN (miten se ruoka onkin koko ajan loppu) ja joka tapauksessa tulee ostettua 90 %:sti tuttu, toimiva tuote vanhan, loppuneen tilalle. Joo, olen vähän tylsä kosmetiikan kuluttaja. Toki joskus kokeilen uutta ja ostan ei-markettimerkit tietysti ei-marketeista, obviously. ;) Ja tilaan Lily Lolot Briteistä, niistä en luovu.

 20. 20

  Anne sanoo

  Lukijasi Los Angelesista taas terve! Ah, kosmetiikan hinnoittelu. Niin paras aihe.

  Kiinnostavaa myos lukea Lumenesta. Viimeksi Suomessa kaydessani nyt syksylla (argh kone temppuilee enka saa skandeja paalle, pahoittelut!) satuin Stockmannin paivittaiskosmetiikka-osastolle ja esilla olleet Invisible Illumination -putelit osuivat heti silmiin, ja kadet ojossa suuntasin heti hypistelemaan niita, haha. Kehuin todella onnistunutta pakkaussuunnittelua paikalle osuneelle myyjalle ja sain anteliaan naytteen poskipunasta, kunnon purkillisen. Ja nyt harmittaa etten ostanut koko pullollista! Ihan mahtava savy ja koostumus.

  msr ja NG mainitsivatkin jo Deciemin! Ma kuulun koulukuntaan, joka tykkaa ottaa asioista selvaa, ja sele- ja osittain myos luonnonkosmetiikan kaiken maailman humpalla rahastaminen nyppii mua suuresti. Eli siis prikulleen Deciemin kohderyhmaa…

  The Ordinarylta mulla on kaytossa:

  Niacinamide 10% + Zinc 1%
  Alpha Arbutin 2% + HA
  Caffeine Solution 5% + EGCG
  100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

  Ja avaamista odottaa

  Azelaic Acid Suspension 10%
  “Buffet”

  Black Fridayna ostin NIODin supertarjouspaketin, jossa oli

  Sanskrit Saponins
  SDSM
  CAIS 1.00%
  MMHC

  Jos jotakuta kiinnostaa kuulla kayttokokemuksia, kerron mielellani lisaa! Kosmetiikasta hoyryaminen on parasta!

  Mun periaate kosmetiikkaostoksissa on se, etta maksan ns. premium-hintaa ainostaan tuotteista, jotka todella tuovat nakyvia tuloksia mun jo aika, tuota noin, laajassa ja paljon aktiiviaineita sisaltavassa ihonhoitorutiinissa, ja joissa on jotain, mita ei saa mistaan halvemmalla. Talla hetkella mulla on kolme tuotetta tuossa kategoriassa: NIOD SDSM ja CAIS, ja SkinMedica TNS Recovery Complex. Kaikki muu on edullista tai kohtuuhintaista (taalla drugstore-osastoa, muutama pakollinen Paula’s Choice ja kokeiluja Aasiasta.) On jotenkin palkitsevaa nahda kylpparin hyllyssa vierekkain TNS-seerumi ($150) ja Olayn kosteusvoide ($10). Haha. Tasapaino sailyy!

  Ja hei kiitos Sanni mahtavasta blogista! Kaytan harmikseni suomen kielta todella vahan nykyaan, ja on huippua kun voi lukea suomeksi kiinnostavaa sisaltoa hyvin kirjoitettuna!

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mä ainakin haluan kuulla The Ordinary -käyttökokemuksia, Anne :) Kosmetiikasta ”höyryäminen” on sallittua ja rohkaistavaa toimintaa tämän blogin kommenttilaatikossa ^_^ :D

   Koska omassa naamassa alkavat ikääntymisen merkit näkyä yhä vain selvemmin, alkaa kiinnostus ”oikeasti” toimiviin anti-age-tuotteisiin todellakin kohota. Mä myönnän että olen rehellisesti megaskeptinen kaikenlaisten ”nuorennus”lupausten suhteen ja mun on kyllä ollut todella vaikea omien kokemusten puitteissa uskoa, että mikään todella raffeja anti-age-vaikutuksia lupaava tuote saisi niitä aikaan. ”Raffeina” lupauksina pidän esimerkiksi pigmenttiläiskien vaalennusta, ihon piirteiden muokkausta (!!) ja ikääntymisestä johtuvien ryppyjen madaltamista. Ainoat kosteutuksen ohella saamani hyödyt kosmetiikan voiteista ja seerumeista ovat olleet ihon hehku (sitä niillä kyllä saa :)), ihohuokosten supistaminen, pinnan pehmentäminen ja kuivuudesta johtuvien juonteiden häivyttäminen. Mutta kaikki tämä on ihan ylimmän ihokerroksen pintavaikutusta ja vaikutukset on helppo ”ostaa”. Sen sijaan lupaus ihon pigmentin paikallisesta vaalentamisesta vaatii jo vähän enemmän. Kuluttajien kokemusten mukaan näitä diipimpiä ja pitkäkestoisempia vaikutuksia tuovia kosmetiikan tuotteita kyllä on, mutta minä en ole sellaista vielä päässyt kokeilemaan, mikään meidän kaupoista löytyvä ”superseerumi” ei ole näitä hyötyjä minulle tarjonnut. (Vaikka en kyllä voi väittää kaikkia testanneeni :D)

  • 20.2

   NG sanoo

   Jos asuisin Jenkeissä, ostaisin varmaan enemmän Paulan tuotteita – siellä kun alhaisempien hintojen lisäksi postikulutkin ovat olemattomat, puhumattakaan säännöllisistä free shipping-promoista, joten tuotteita tyrkytetään lähes ilmaiseksi :)
   Muista sarjoista olen onneksi löytänyt aika lailla vastaavia, tai parempia/eri tavoin toimivia, yhtä hyviä. Lähinnä olen kaivannut Paulan ihania hyytelökasvovesiä, mutta vastaavan löysin korealaisesta Klairs-sarjasta.. ja Aasiasta on helpompi tilata, kuin Paula’s Choice Europen nettikaupasta.

   Pigmenttiläiskien ja värivirheiden haalistumiseen tarvitaan enemmän aikaa kuin yksi yö, vaikka jotkut YouTubettaja/Bloggarit ovatkin hehkuttaneet joitakin tuotteita ihmevaalentajiksi.. luulen, että kärsivällisyytesi Sanni ei ole kestänyt kyllin pitkäjänteistä käyttöä. Ehkä se bloggarin toimessa onkin hankalaa, kun uusia tuotteita on koko ajan arsenaali täynnä.
   Nopeita tuloksia ei saa normikosmetiikalla, siihen menee useampi kuukausi vaikkapa C-vitamiinia, AHA-tai naisiiniamidiseerumia. Tai sitten on kokeiltava vahvoja happokuorintoja (useampi kerta viikossa), joita ei periaatteessa mydä kotikäyttöön (mutta netistä saa kaikenlaista, itse tilasin aikoinaan MakeUpArtistsChoicen valikoimasta, sittemmin postarit ovat nousseet räjähdysmäisesti)
   En halua yllyttää ketään ottamaan ylimääräisiä riskejä, mutta koska ihosi on (kertomasi mukaan) vahva ja hyväkuntoinen, niin mikäli tavoitteenasi on pigmenttiläiskistä eroonpääsy, se kestäisi hiukan rankempiakin aineita. :) Niitä on vain käytettävä huolellisesti ja säännöllisesti. (kuten tiedät…) :) ..Suurin tenkkapoo on aurinkosuoja, – se on happokuorintojen yhteydessä pakollinen, ja olen ymmärtänyt, ettet oikein ole siihen oikein halukas sitoutumaan .. :)

   • 20.2.1

    Sanni sanoo

    luulen, että kärsivällisyytesi Sanni ei ole kestänyt kyllin pitkäjänteistä käyttöä.

    Tässä voi varmasti olla perää. Myyjäaikoinani käytin esim. Cliniquen pigmenttiläiskiä vaalentavaa seerumia kuukauden tai vähän enemmän putkeen, vaikutuksia luvattiin näkyvän tässä ajassa. Ei mitään silmin havaittavaa eroa. Samoin joitain punoitusta vähentäviä seerumeita olen käyttänyt vähintään sen kuukauden, tuloksitta. Mietin, jaksavatko ihmiset tosiaan testata eri merkkien tuotteita monia kuukausia tuloksia odotellen..? Montako kuukautta tulosten odottaja keskimäärin antaa tuotteelle aikaa..? Jos joku hakee vaikkapa toimivaa pigmenttimuutoksia häivyttävää seerumia, onko hänellä kärsivällisyyttä käyttää siihen vaikka kaksi vuotta jonka aikana testaa neljän kuukauden jaksoissa kuusi eri seerumia..? Nojoo, tämä on vain ”interesting to ponder over” -osastoa.

    Suurin tenkkapoo on aurinkosuoja, – se on happokuorintojen yhteydessä pakollinen, ja olen ymmärtänyt, ettet oikein ole siihen oikein halukas sitoutumaan .. :)

    Asenteeni on (onneksi) muuttunut tässä radikaalisti viime vuosina ^_^ Rusketuksen tavoittelu on menettänyt sen merkityksen mikä sillä ennen oli, eikä korkean suojakertoimen käyttöä käytännössä estä tai hillitse kuin voiteen kosmeettinen tuntu. Eli jos kädessä on miellyttävän tuntuinen SK20 ja tahmea SK50 niin tulee käännyttyä kaksikymppisen puoleen.

    Muuten, tekee mieli kysyä että miksi Aasiasta on helpompi tilata kuin PC Europen nettikaupasta..? Vai onko Aasiasta vain halvempi tilata..?

    • 20.2.1.1

     NG sanoo

     Siitä syystä, että hintataso ja postikulut ovat Koreasta paljon alhaisemmat. Paulan EU-nettikaupassa korkeita molemmat, lisäksi sivusto jotenkin sekava ja hankala käyttää…
     Yhden kerran olen tosin jäänyt ilman Koreasta tilattua lähetystä, sain sitten hyvityksenä puolet hinnasta. En tiedä, mitä tapahtui, mutta ongelmia voi välttää valitsemalla tunnetun nettikaupan, joka lähettää paketit rekisteröitynä postina. Kun kikkailee ja seuraa tarjouksia, voi saada isonkin tilauksen täysin ilman postikuluja :)

     • 20.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      Siitä syystä, että hintataso ja postikulut ovat Koreasta paljon alhaisemmat.

      Näin arvelinkin. Jaksan ihmetellä miten erilainen postikulurakenne aasialaisilla posteilla on kun sieltä voi lähettää kirjattuja lähetyksiä suunnilleen 50 sentillä kun ne meillä maksavat todella paljon. Mitähän Kiinassa esim. maksaa tavallinen kirje…

    • 20.2.1.2

     Anne sanoo

     Juu, näkyviä tuloksia tekeviä tuotteita ei kyllä ole paljoa. Mä kallistun uskomaan tutkimuksia (ja omia kokemuksia), joiden tulokset sanovat, että ainoat ihan oikeasti toimivat anti-age -tuotteet ovat aurinkosuoja ja retinoidit. Kaikki muut aktiiviaineet ovat sitten pientä plussaa.

     Mä olen nyt 38-vuotias, ja noin neljä vuotta sitten heräsin siihen, että olemus on jotenkin väsähtäneen ja rupsahtaneen näköinen. Muistan ajankohdan hyvin, koska herätys tuli valokuvista, jotka oli otettu isoissa juhlissa…. Olin aiemminkin kyllä hoitanut ihoani ihan hyvin, mutta aloin sitten tutkia asiaa enemmän, lueskelin beautypediaa, ja aloitin PC:n BHA-nesteellä ja Neutrogenan retinolivoiteella, joka on tosi mieto, nössöjen retinoli. Siitä on nyt sitten edetty tällaiseen kattaukseen aktiiviaineita eri muodoissa:

     -BHA ja AHA
     -reseptivoide, jossa tretinoiinia, atselaiinihappoa ja klindamysiiniä (määrätty hormonaaliseen akneen, mutta luonnollisesti käytän sitä koko kasvoille, heh)
     -arbutiini ja niasinamiidi (onko tämä edes olemassaoleva termi suomeksi? en löytänyt suomennosta…)
     -sekalainen seurue ja vaihtuva kokoelma tuotteita, joilla ei ole varsinaista lääketieteellistä näyttöä, mutta jotka tekevät kyllä jotain, esimerkiksi TNS-seerumi (kasvutekijöitä, ei kuitenkaan paljon keskustelua herättänyttä EGF:ää) ja NIOD CAIS.

     Retinoidien ylivoimaisuutta ei kyllä voi mitenkään kieltää. Jo nössöjen retinoli paransi ihonsävyä ja madalsi ryppyjä. Mulla on isän puolelta perityt ihanat sibeliukset (kaikilla isäni sisaruksilla on kunnon pystysuorat kanjonit otsassa), jotka olivat muuttuneet pysyviksi juonteiksi jo kymmenen vuotta sitten. Niiden kehitys pysähtyi. Aivan käsittämätöntä. Reseptillä saatava tretinoiini on sitten sama tuote potenssiin tuhat: retinolista huolimatta toisen silmän alle oli muodostunut pitkä juonne, jota tretinoiini on nyt lyhentänyt ja madaltanut huomattavasti. Iho on tasaisempi ja heleämpi, ihohuokoset pienemmät, ja koko naama on jotenkin enemmän ”plump” eli öööh… täyteläinen? Myös aknearvet (kuopat ja ”pistoarvet”) näkyvät vähemmän – täysin odottamaton vaikutus, mutta asiaa tutkittuani tämäkin on melko yleistä.

     Tulosten saamiseen menee tosiaan aikaa. Vähintään vuosi. Mutta toisaalta: mun iho näyttää nyt paremmalta kuin neljä vuotta sitten, vaikka tässä iässä ikääntyminen yleensä kiihtyy huomattavasti. En tiedä kuinka helppoa Suomessa on saada tretinoiinireseptiä ilman aknea, varmaan riippuu lääkäristä… Täällähän sitä määrätään paljon hövelimmin. Mutta kyllä retinolilla ja muilla ilman reseptiä saatavilla retinoideilla on myös näkyviä vaikutuksia, ne ovat vaan miedompia ja hitaampia. Ordinaryllä on mm. kiinnostavan kuuloinen Advanced Retinoid -seerumi ja tanakka 1% retinoli. Ja tietysti: aurinkosuoja on aivan ehdoton.

     Deciemiltä suurin yllättäjä on ollut The Ordinaryn Alpha Arbutin! Pigmenttiläiskiähän on tunnetusti todella vaikeaa haalentaa, eikä kaikilta niitä saada pois kuin ”naama pois” -kemiallisella kuorinnalla tai laserilla. Mulla on ”onnekseni” oikeastaan aika ainutlaatuinen tilanne tarkkailla pigmenttimuutoksia: vitiligo, joka on tuhonnut pigmentin kokonaan silmien ympäriltä. Poskipäissä on siis tarkat rajat siinä, missä normaali pigmentti alkaa (olen onneksi aika tyypillinen kalpea suomalainen, joten rajat eivät huuda olemassaoloaan mitenkään hätkähdyttävästi, vaikka munkin ihonsävy on vuosien saatossa tummentunut jonkin verran.) Menneet auringonpalvontasynnit näkyy tunnetusti usein just poskipäissä, ja Alpha Arbutin on samentanut rajoja silminnähden. Arbutiinihan auttaa myös ehkäisemään uuden pigmentin syntyä, minkä olen myös huomannut: jokapäiväisestä aurinkosuojalla lotraamisesta huolimatta jo parin tunnin auringolle altistuminen selventää rajoja yleensä heti ja tummentaa muitakin läikkiä. Noh, eilen olin Women’s Marchilla koko päivän (750 000 ihmistä LA:ssa, ei ihme että tuntui olevan paljon porukkaa, haha) naamassa normaali PC:n SPF30, ei hattua, ja ihonvärissä ei mitään muutoksia. Woah. Saattaa hyvinkin olla että niasinamiidi tehostaa arbutiinin toimintaa, mä käytän niitä aina yhdessä. Oon aiemminkin käyttänyt arbutiinia (ja niasinamiidiä!) sisältäviä tuotteita, mutta millään ei ole ollut samanlaista vaikutusta kuin tuolla 2% Alpha Arbutinilla. Sille siis iso peukku!

     Niacinamide 10% + Zinc 1% -seerumissa on se huono puoli, että sinkki kuivattaa ihoa jonkin verran. Arbutin-seerumiin sekoitettuna se ei ole yhtä kuivattava, mutta en voi esim. levittää sitä silmien ympärille. Muuten 10% niasinamiidiä on kyllä sellainen määrä, että tuote on kokeilemisen arvoinen.

     Caffeine Solution 5% + EGCG saattaa ehkäistä mun kohdalla silmien turpoamista jonkin verran, ehkä, mutta en tiedä, ostanko uudestaan. Sitä tosin kuluu niin pieni määrä kerralla, että 30ml kestää iäisyyden, ja puteli ei tosiaan ole hinnalla pilattu.

     Rosehip oil on perushyvä luomu-kylmäpuristettu ruusunmarjaöljy. Mä käytän ruusunmarjaöljyä, koska se sopii mun iholle. Peruskauraa. Sillähän saattaa myös olla pigmenttiläiskiä vaalentavaa vaikutusta, mutta mun industrial strength -arsenaalissa sillä lienee häviävän pieni vaikutus…

     NIOD CAIS (ainakin käytettynä yhdessä SDSM:n kanssa) on ihmetuote. Se on poistanut mun aknesta, tretinoiinista ja yleisestä ikääntymisestä johtuneen kasvojen alaosan pienen punoituksen kokonaan. Kaikki ihon vauriot paranee nopeammin. Finni on vain yksi finni, eikä tulehtunut kammotus, jolla on kymmenen opetuslasta. Kaikki näyttää kerta kaikkiaan… paremmalta. En ymmärrä. En luovu siitä koskaan. Paitsi sitten kun Deciemin perustaja Brandon Truaxe esittelee jonkun vielä paremman ihmetyksen.

     Ah ja vielä loppuhuomautuksena: C-vitamiini toimii tosi monella. Mulle se ei viime yrittämällä sopinut, koska askorbiinihappoa sisältänyt seerumi ärsytti mun ihoa liikaa (kirveli kuin mikäkin), enkä nähnyt mitään tuloksia. Mutta koska kaikkea on kuitenkin pakko kokeilla, ajattelin tilata Ordinaryn Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%:n, kun sitä tulee taas varastoon…

     • 20.2.1.2.1

      Sanni sanoo

      Wow, johan on arsenaali..! Kiitokset tästä, tosi mielenkiintoista :) Mä olen kuin joku ”maalta tullut” tuon rutiinin rinnalla yksinkertaisine kosteusvoiteineni ja -seerumeineni ^_^ PC’n AHA-seerumitkaan ei varmaan ole mitään noihin sun käyttämiin verrattuna.

      Niasiiniamidista – kyllä, se on suomeksi juuri tuo :)

      Retinoideista – mullahan on näistä muuten yksi erittäin konkreettinen kokemus, se meinaa aina unohtua ^_^ Tai ei itse kokemus vaan se, että vaikutus johtui juuri A-vitamiinijohdannaisesta. Olen käyttänyt muinoin pitkän jakson (olikohan peräti 8 kuukautta) Roaccutania eli isotretinoiinia. Ja sehän muutti käytännössä ihon kuin toiseksi..! Tai pitäisikö sanoa, entiseksi. Minulla oli 19-vuotiaaksi saakka ollut tosi hyvä iho kunnes mulle puhkesi joku tosi outo ihotulehdus, akneksi sitä ei ihan diagnosoitu koska siihen ei liittynyt märkiviä näppyjä, mutta iho meni joka tapauksessa sellaisille kuin hyönteisen pistoja muistuttaville paukamille. Joukossa oli kyllä näppyjäkin mutta lääkärien mukaan ihon tila ei vastannut ”klassista” aknea. Ensin kokeiltiin tetrasykliinikuuria, ei vaikutusta. Ja sitten… Roaccutan… Ahh, mun on pitänytkin kertoa omassa postauksessaan mun ihon tarina, ja Roaccutan liittyy siihen vahvasti (tätä on kyselty kun olen maininnut Roaccutanin joissain aiemmissa kommenteissa). Nyt mulle tuli inspis kirjoittaa siitä huomenna..!

      Retinoliin olen aina suhtautunut skeptisesti, etenkin sen jälkeen, kun luin Matti Hannukselan kommentit siitä hänen kirjassaan (Hannuksela on proffa ja ihotautilääkäri).

      Tuntuu ristiriitaiselta, kun haluaisin kokeilla tällaisia sinunkin listaamiaisi kunnon tujuja, pitkän sitoumuksen vaativia anti-age-aineita, ja samalla tiedän, että niiden testaus sabotoisi käytännössä kaiken kasvotuotteiden arvioihin liittyvän sisällön blogissa ainakin vuodeksi. Näitä todella hulluja käytännön ”ongelmia” joita bloggaajalla voi olla. Valinta on tietysti minun, eihän kukaan pakota minua kirjoittamaan naamarasvajuttuja blogiin :D Samalla kuitenkin tiedän, että lukijoitani ne kiinnostavat ja he odottavat niitä. Ja haluan mielelläni tuottaa monipuolista kauneusblogia. Dilemma, jota en vielä toistaiseksi ole osannut ratkaista…

     • 20.2.1.2.2

      Elli A sanoo

      Hei Sanni! Saako kysyä mitä Matti Hannuksela on sanonut retinoleista? En löytänyt googlettamalla mitään ja jäi nyt kovasti kiinnostamaan? 😊

      • 20.2.1.2.2.1

       Sanni sanoo

       Mun olisi muuten pitänyt muotoilla lauseeni muotoon ”Retinolipitoisiin voiteisiin olen aina suhtautunut skeptisesti”… :) Koska Hannukselan kommentti koski niiden sisältämän vitamiinimäärän potentiaalia vaikuttaa.

       Sitaatti Hannukselan kirjasta ”Hyvä, paha aurinko”:

       (luvussa puhutaan ryppyvoiteista ja niiden vaikuttavista aineista, Hannuksela on juuri kertonut tretinoiinista ja sen sidekudosta uusivasta vaikutuksesta)

       ”Kun tretinoiinia ei voi myydä reseptivapaasti, joihinkin ryppyvoiteisiin on lisätty A-vitamiinia eli retinolia. Sen käytön ideana on ilmeisesti, että retinolia tarvitaan orvaskeden solujen normaaliin uusiutumisprosessiin ja kasvuun. A-vitamiinin puute on Suomessa niin harvinaista, että esimerkiksi minä en ole sellaista koskaan nähnyt. Ulkoisesti käytetyn A-vitamiinin vaikutuksesta kollageenin ikärappeumaan on julkaistu joitakin myönteisiä tutkimustuloksia. Käytetyt vitamiinipitoisuudet ovat kuitenkin olleet niin korkeita, ettei sellaisia ole ryppyvoiteissa. Koska luotettavia kaksoissokkomenetelmällä tehtyjä kokeita ei ole julkaistu, A-vitamiinivoiteiden tehoa ihon sidekudoksen uusiutumisessa voidaan pitää kyseenalaisena”.

     • 20.2.1.2.3

      Anne sanoo

      Jostain syystä sun kommentissa ei ollut enää vastaa-painiketta, joten vastaan nyt itselleni…

      Oho, sä olet myös syönyt roaccutania! Ei uskoisi, sulla on niin kaunis ja tasainen iho. Mä olen syönyt neljä kuuria… Mun tapauksessa valitettavasti hormonaalinen akne ei lähde kuin hormoneja sorkkimalla, ja koska en halua käyttää hormonaalista ehkäisyä, on keinot aika vähissä. Tällä hetkellä juon viherminttuteetä (spearmint) ihotautilääkärini suosituksesta (sen on todettu vähentävän androgeenejä veressä) ja aloitin just helokkiöljykapselien syömisen kokeilumielessä. Teenjuonnilla on kyllä vaikutusta, se on muuttanut aknen luonnetta, mutta ei poistanut sitä… On nää jänniä juttuja.

      Niin siis tämä johdatuksena siihen, että tuskin olisin aloittanut reseptitretinoiinin käytön pelkästään anti-age -tarkoitukseen (vaan mistäs sitä tietenkään tietää…) Se määrättiin mulle akneen, ja olin tietenkin että no perhana, tämähän on ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

      Sun iho on varmasti tosi terve ja robusti, kun se kestää usein vaihtuvia tuotteita ja kokeiluja! Ymmärrän kyllä, että vuoden projekti ei oikein istu blogiin… Mä ainakin jouduin olemaan aika hissukseen muiden tuotteiden kanssa tosi pitkään tretinoiinin aloitettuani ja pidin mukana ainoastaan rakkaan BHA-nesteeni (siitä en luovu koskaan!). Vasta noin vuoden totuteltuani uskalsin taas kokeilla uusia ”aktiivisempia” tuotteita.

      Paula’s Choicen happokuorinnathan on ihan loistavia ja tosi hyvin formuloituja! Älä yhtään vähättele siellä, haha!

     • 20.2.1.2.4

      Elli A sanoo

      Kiitos! Jäi tosiaan kiinnostamaan, sillä yleensä kaikkialla vain hehkutetaan noita retinolivoiteita. Itse en ole ihan sen vuoksi niille lämmennyt, että en halua sitoutua käyttämään korkeita aurinkosuojatuotteita päivisin. 😊 Ei siis sen vuoksi, että jotenkin aliarvioisin niiden tarvetta, vaan en ole vielä löytänyt sellaista aurinkosuojavoidetta, joka tuntuisi kasvoilla neutraalilta sellaisissa määrin mitä niitä pitäisi levittää. Muuten tuo a-vitamiini kiinnostaisi kovasti. Environin voiteissa on erikseen maininta, että niiden kanssa ei tarvitse aurinkosuojaa, mutta en ikinä kysynyt mistään miksi. Luulisi että retinoli olisi niissäkin yhtä herkistävä kuin muissakin voiteissa.

      Ja oli tosiaan vaikuttava lista voiteita Annella. 😊 Miten olet päätynyt noihin? Ilmeisesti pelkästään itse selvittämällä netistä? Ns. puolueetonta tietoa on niin vaikea saada, sillä kosmetologit myyvät aina omia tuotteitaan samoin kuin vain luontaistuotteita myyvät tahot. Jotenkin haluaisin löytää edes jonkub keskitien. Nyt käytän vain luonnonkosmetiikkaa hoitotuotteissa, mutta kyllähän sitä aina miettii, että pitäisikö tässä tehdä jotain enemmän. Vaikka joku skeptikko tuolla takaraivossa ei oikein antiagetuotteisiin usko, mutta silti.. 😊

     • 20.2.1.2.5

      Ammi sanoo

      Sanni, sen aiemman kommettini tältä päivältä ja tämän saa molemmat poistaa, jos vain mahdollista. Kiitos!

     • 20.2.1.2.6

      NG sanoo

      Siis ei, uteliaisuus tuota NIOD CAISia kohtaan vain kasvaa… ! Kai se on joskus kokeiltava .. samoin SDSM.

     • 20.2.1.2.7

      Anne sanoo

      Elli, joo pääosin olen etsinyt tietoa netistä. Kun kiinnostun jostain, olen aika perinpohjainen ihminen ja tykkään tutkia kaikenlaista ja selvittää, miten asiat toimii, joten eri lähteiden, mielipiteiden ja käyttökokemuksien lukeminen on musta kiinnostavaa (ja myös tutkimuksien, sen verran kun niistä ymmärrän…)

      Kokeilunhalu ja uteliaisuus on pääosin ajanut mut testaamaan kaikenlaista, ja nyt käytössä olevat tuotteet on niitä hyviksi havaittuja. ”Ei jatkoon” -kategoriassa on kyllä kaikenlaista, mitä monet ovat hehkuttaneet, mutta kaikki ei toimi kaikilla ja niin edelleen. Niin ja siis en todellakaan käytä joka päivä kaikkea tuosta listasta, varsinkin happojen kanssa saa olla varovainen kun käyttää niitä yhdessä tretinoiinin kanssa. Mun naama friikahtaisi ihan totaalisesti… Tällä hetkellä himottais hirveesti kokeilla Biologique Recherchen P50 -kuorintanestettä, mutta iho ei taida vielä olla valmis siihen.

      Jos kreisit ihonhoitorutiinit kiinnostaa, Skin and Tonics -blogin Kerryllä on aikamoinen:

      http://skinandtonics.com/evening-skin-care-routine/

      • 20.2.1.2.7.1

       Sanni sanoo

       Jos kreisit ihonhoitorutiinit kiinnostaa, Skin and Tonics -blogin Kerryllä on aikamoinen:

       Whoa….! ^_^ Mun iho ei ikinä, ikinä, ikinä imisi tuota määrää. Kasvoille jäisi vain kerros jonka voisi sitten aamulla pyyhkiä pois – sen mikä ei olisi hankautunut tyynylinaan ^_^

 21. 21

  NG sanoo

  Tässä sulle kultaseni vielä yksi linkki: Wayne Gossin hehkutusta The Ordinary:n kahdesta primerista. Minähän en ymmärrä primerien päälle yhtään, kun en sellaisia käytä.. mutta joku muu lukijasi voi ymmärtää.. ja sinä olet profi.. ;)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mä kuittaan tähän että en ole ehtinyt katsoa tätä tänään kun päivä on mennyt jäällä ulkoillessa, kahvikuorintajutun kirjoituksessa ja Laveran seminaaripuheenvuoroni kirjoittamisessa. Kommentoin videota heti kun ehdin siihen ajatuksella keskittyä :) Nyt täytyy vielä puurtaa PowerPointin parissa :)

  • 21.2

   Anne sanoo

   Tuo High-Adherence Silicone Primer myytiin saman tien loppuun, pahuksen Goss! Olin odotellut sen tulemista myyntiin jo hyvän aikaa, ja kaikki meni sitten saman tien…

  • 21.3

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt sain vihdoin katsottua tämän ja eihän se vaatinutkaan kummoista keskittymistä :D ^_^ Olin varautunut siihen että videolla selitetään seikkaperäisesti ainesosien vaikutuksista eli mikä tekee juuri näistä primereista upeampia kuin muut. Mutta se olikin vain hehkutusta :D Ja aika tarttuvaa sellaista, kyllä ^_^ En ihmettele miksi vahvapersoonaisten YouTube-gurujen intoilemat tuotteet katoaa hyllyiltä, vilpitön innostus näkyy ja tarttuu :)

   Mä en todennäköisesti huomaisi valtavaa eroa meikin kestossa tai ihon ulkonäössä jos testaisin noita kun meikin pysyvyys ei ole ongelma, ja ihokin on suurimman osan ajasta ihan mukiinmenevä ilman silottavia blurraajia. Mutta samastun kyllä tuohon tunteeseen kun on löytänyt (tai kokenut) jotain niin mahtavaa että sitä haluaa vain jakaa kaikille kiljuen ^_^

  • 21.4

   Sanni sanoo

   Ja hei – olen vihdoin löytänyt ne sulta saadut korealaistuotenäytteet ^_^ <3 Ne olivat niinkin loogisessa paikassa kuin samassa laatikossa, missä säilytän kaikkia matkakokoisia tuotteitani. Aion kokeilla ne nyt Lumene Sisu-testjakson päätyttyä eli näillä näppäimillä :)

 22. 23

  sanoo

  Mun kommentti tulee nyt vähän hönösti, kun en saanut jatkettua tuonne ylempään ketjuun (Puuttui se vastaa painike :D) . Mutta siis tuosta Hyaluronitiivisteestä. Muistelen, että joku joskus kärkkäästi instassa kysyi suoraan Lumenelta miksi sen tiivisteen hinta on noussut niin paljon. Lumenen vastaus oli jotakin tyyliin, että ”Koostumus on entistä parempi” ja ”Uusi tuoksu”. Mutta joo kummastelin itsekin tuota hinnan korotusta :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Lumenen vastaus oli jotakin tyyliin, että ”Koostumus on entistä parempi” ja ”Uusi tuoksu”

   Mä kysyin juuri tulevaa Valo-tuotteiden arvosteluani varten, onko hyaluronitiivisteen (ja Arctic Berry Cocktailin) koostumusta muutettu brändiuudistuksen yhteydessä. Sain vastauksen, että tuotteet ovat säilyneet samoina.

   • 23.1.1

    sanoo

    No nyt on kyllä hämmentävää :o Kävin vielä tarkistamassa instagramissa tuon jutun Lumenefinlandin sivuilta kun jäi vaivaamaan. ”Kaikkien uusien tuotteidemme, Kuten Glow Boost Hyaluronitiivisteenkin parantamiseksi on tehty paljon tutkimustyötä ja tämän tuloksena koostumust aon kehitetty ja mm. tuotteen tuoksu on uusi”.

    • 23.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jos tuo pitää paikkansa niin se kertoo sitten Lumenen PR-toimiston vajaavaisista tiedoista tuoteuudistusta koskien… Laitoinkin sinne jo aamulla tästä kyselyn (ja toivoin perusteluja hinnan korotukseen) ja he sanoivat selvittävänsä asiaa Lumenelta ja palaavansa asiaan.

     Ennen kommunikoin suoraan Lumenen kanssa, mutta mediaviestinnästä vastannut henkilö lopetti tehtävissään joulukuussa eikä hänen tilalleen ole vielä tullut uutta tyyppiä, siksi kyselyt täytyy laittaa PR-toimiston kautta. Minusta tuntuu, että aina kun välissä on lisälenkki, lisääntyy myös virheellisen tai vajaavaisen tiedon määrä… Nimimerkillä ”aiempaa kokemusta on” – tosin ihan muuhun brändiin kuin Lumeneen liittyen.

     • 23.1.1.1.2

      Miss M sanoo

      Olin tulossa lainaamaan Lumenen instagramissa ollutta tekstiä, mutta se tulikin jo tuossa aiemmassa viestissä. Näihin sekaviin / eri kanavista tuleviin eri tietoihin on tosiaan ennenkin törmätty ^_^

      Lumenen brändiuudistus on kyllä muuten näyttänyt hyvältä, vaikkakin uusi logo ja esim. voidepakkaukset eivät omaan silmääni olleet ihan niin hienoja kuin himmeä pipettipullo esim. sävyseerumissa. Kommenteista löytyi kyllä hyvä näkökulma siihen pallukkaan m-kirjaimen päällä, luontoviittaus ”makes sense” kun aiemmin ihmettelin mikä pallero se siellä päällä pomppii.

      Innolla odottelen myös muiden Lumenen uutuuksien arvioita, näiden peruslinjan tuotteiden kohderyhmään en ehkä itse ihan putoa. Ja vielä viimeisenä vastaus postauksen ”kuumaan” kysymykseen – ei oikein itsekään ole markettitavaraa tullut ostettua YR:n parissa kasvaneena :D Viime syksynä kyllä tykästyin mökkireissun kautta yhteen Doven suihkugeeliin ja nappasinkin sen ruokaostoksilla mukaan, mutta uudestaan ei ole (ainakaan vielä) tullut hankittua kun YR:n suihkuöljy päätyi suihkun hyllylle käyttöön.

 23. 24

  Julia sanoo

  Tulin nyt aika vanhaan postaukseen kommentoimaan että onkohan Lumenella ovh pompsahtanut, vai onkohan Sokoksella vaan hinnat sen verran korkeammat, kun satuin vilkaiseen niiden verkkokaupasta noita Klassikko-sarjojen voiteita ja hintaa niillä on siellä 7,50 euroa. :o Kalliista tuotteesta ei voi vielä puhua, mutta prosentuaalisesti aika iso ero.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   …ehkä Sokos ottaa korkeamman katteen..? En osaa sanoa, mutta nuo hinnat jotka tähän laitoin ovat Lumenen ohjehintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.