Smoky Gold

Esittelyssä Yves Rocherin talvikokoelman limited edition -paletti Smoky Gold. Jokohan tämä on nähty monessa blogissa? :)

Itse sain paletin joskus runsas kuukausi sitten, ja ihastus oli välitön. Todella kaunis väriharmonia. Paletissa on tummanvihreä, vähän harvinaisempi kaunis yönsininen, tumma luumunvioletti ja vaalea kulta. Paletti hylsyineen näyttää tyylikkäältä ja jopa vähän kalliilta, vaikka muovin keveys muistuttaakin että kyseessä on ”halpismeikki” (paletilla hintaa 15,90€).

Ainoa valitukseni koskee kultaista sävyä. Missään ei mainita, että se on voidemainen. Siis ei missään. Ei nettikaupan sivuilla, ei luomivärirasiassa itsessään, ei edes tuotteen mukana tulleessa lehdistötiedotteessa. Onko sillä sitten jotain merkitystä? On. Voidemaiset luomivärit ovat laadultaan erilaisia kuin puuterimaiset, ja asiakkaan olisi reilua tietää tuotetta ostaessaan, että yksi sävyistä toimii eri lailla (sitä ei esim. voi levittää  mukana tulevalla applikaattorilla). Voidemaisia luomivärejä on toki pysyvämpiä ja huonommin pysyviä, mutta tämän paletin yksilö kuuluu ikävä kyllä jälkimmäiseen kategoriaan. Se on itse asiassa suorastaan surkea. Puuterimaisella kultaisella sävyllä varustettuna paletti olisi ollut mielestäni lähes täydellinen.

Kultainen sävy on heikkopigmenttinen ja tuntuu iholla rasvaiselta. Voittekin siis arvata, mitä sille tapahtuu mikäli päälle ei levitä puuterimaista luomiväriä kiinnittämään. Ensimmäinen Smoky Gold -meikkini (pikaversio, kuva alla), kasautui luomivakoon alle puolessa tunnissa. Tulos oli samaa luokkaa kuin Max Factorin Smoky Eye Effect -katastrofissa.

 

 

Toisessa versiossa korvasin YR-paletin kullan YSL:n vaahtomaisella Fard Lumiere Aquaresistant -luomivärillä. Sävy Golden Sands on upean kimmeltävä syvä kulta, joka sopii juhlameikkiin kuin nenä päähän. Ja tämä luomiväri pysyy ilman mitään kiinnityksiä. Se kuivuu täysin kuivaksi ja vedenkestäväksi.

Luomen sisäpuolikkaalla Golden Sands, ulkopuolikkaalla Smoky Gold -paletin sininen (muuttui vihreäksi kullan päälle levitettynä) ja luomivaossa & alaluomella Smoky Gold -paletin luumuvioletti. Kulmaluulla vaaleaa kultaa Clarinsin Nude Shimmers -paletista. Violetti geelirajaus Indeliblen Venomous-sävy.

Tein meikistä pitkästä aikaa sellaisen ”värikartankin” mitä aina joskus toivotaan. Se löytyy postauksen lopusta.

Sopisi vaikka pikkujouluihin!

 

 

 

 

 

Kultasävyn onnettomasta laadusta huolimatta pidän Smoky Gold -palettia hintansa väärtinä, sillä kolme tummaa sävyä ovat todella pigmenttisiä. Siveltimellä tarvitsee vain hipaista, ja saa kunnolla sävyä.

Meikissä on käytetty myös Yves Rocherin ripsaria Mascara Longueur 360°. Tässä ripsarissa on samalla lailla kovan tuntuinen muoviharja kuin Lumenen Blueberry Curl -maskarassa. Harja erottelee ripset todella nätisti, mutta on makuuni liian kova. Kun aikoinaan käytin Blueberry Curlia, se jopa ihan sattui ripsien tyveen. YR Longueur 360° ei sentään tee kipeää, mutta pidän itse enemmän joustavista ja pehmeämmistä silikoniharjoista. Käytän silti mielihyvin tämän ripsarin loppuun, se on kuitenkin paras Rocherin ripsiväri mitä olen kokeillut.

En muuten ymmärrä tuota 360-astejuttua. Maskaran kuvauksessa sanotaan, että harjaksia pitäisi olla harjaosan päässäkin. Minun kappaleessani harjan pää on ihan tasainen.

Kommentit
 1. 1

  Ansku sanoo

  To-del-la kaunis meikki! Ja sopii sulle loistavasti. Olen itse sävyiltäni niin viimeisen päälle viileä, että taidan kokeilla tuota korvaamalla kullan hopealla. Onko Sannilla ehdotuksia, mikä tuote sopisi, siis myös kestävä sellainen?

  Ja vielä triviaali kysymys: en ole koskaan käyttänyt voidemaisia luomivärejä, nyt sattuu olemaan muutama meikkipussukassa. Mitä levitys/häivytystapaa suosittelet?

  Onko mielestäsi voideluomiväreissä mitään etua puuterimaisiin verrattuna? Olen jostain saanut käsityksen, että luomivärit oli ennenvanhaan voidemaisia, mutta tuotekehittelyn myötä puuterimaiset sittemmin syrjäyttivät voiteet.. jos näin on, niin miksi kosmeteollisuus haluaa palata vanhaan konseptiin? Saako näin hupsuja edes kysellä? :P

  • 1.1

   Sanni sanoo

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/03/24/voidemaiset-luomivarit/

   Voidemaiset luomivärit kannattaa aina häivyttää sormella, mutta ei niitä samalla lailla saa koskaan häivytettyä kuin puuterimaisia. Itse häivytän voideluomivärin rajan aina sivelemällä rajakohdan päälle samansävyistä (tai lähellä olevaa) puuteriluomiväriä.

   Onko mielestäsi voideluomiväreissä mitään etua puuterimaisiin verrattuna?

   Eipä oikeastaan, muuta kuin se että niillä saa meikkiin lisäintensiteettiä pohjustuksena käytettäessä. Ja vedenkestävissä voideluomiväreissä on tietysti vedenkestävyys-etu.

   luomivärit oli ennenvanhaan voidemaisia, mutta tuotekehittelyn myötä puuterimaiset sittemmin syrjäyttivät voiteet..

   Tällaista en ole kuullutkaan, joten en osaa ottaa kantaa. Voideluomiväreillä saa aikaan erilaisia tekstuureja ihoon, mikä toimii esim. kuvausmeikeissä. Tiedän, että monet meikkitaiteilijat käyttävät usein voideluomivärejä kun tarvitaan metallista efektiä.

   Rehellisesti sanottuna en itse kaipaa voideluomivärejä mihinkään (muuhun kuin pohjustukseen), ja minusta ne ovat aika turhia. Mutta jos tekisin kuvausmeikkitöitä, saattaisin olla toista mieltä. :)

   • 1.1.1

    Ansku sanoo

    Kiitokset vastauksesta! Kaikesta päätellen puuterimaiset luomivärit ovat käytännöllisempiä (useimmiten), joten suurta voideluomivärien fania musta tuskin tulee. Sitäpaitsi puuterimaisissakin on sellaisia pehmeästi levittyviä, ”runsaita”, lähes voidemaisia laatuja, joita pystyy kuitenkin siveltimellä häivyttelemään. Kiitos YSL-suosituksesta silti, jos törmään alessa houkuttelevaan sävyyn niin saatan ostaa, hyvin pysyvää ja näyttävää bilemeikkiä silmällä pitäen… :)

   • 1.1.2

    Ansku sanoo

    Ja vielä kiitos linkistä aiempaan postaukseesi aiheesta! Arvasin että olet aihetta käsitellyt ja yritin etsiäkin blogistasi, mutta en onnistunut bongaamaan omin avuin.

 2. 2

  sanoo

  Kävipäs hauska sattuma! Juuri pari minuuttia ennen blogiisi kurkkausta, avasin samaisen paletin, jonka eilen sain ystävältä lahjaksi. Ehdin siinä mietiskellä, että hetkonen, onko tuo kultainen mahdollisesti korostukseen, vai mahdollisesti huulille, koska oli niin hailakan oloinen. =D

 3. 5

  miira sanoo

  Voi että, kun olet saanut jälleen aikaiseksi kauniin meikin! Ja tuo YSL:n kulta on saatava omaankin meikkikokoelmaan – upea, intensiivinen, sävy.

  Saisiko muuten toivoa sellaista postausta, jossa nimeäisit muutaman luottoluomivärin vaikka sarjoissa tummempi (esim. musta, yönsininen, harmaa) varjostus, vaaleampi häivytys ja vaikka vielä vaalea korostusväri. Erityisesti noissa tummemmissa on tullut tehtyä monta hutiostosta, kun väri onkin ollut huonopigmenttinen, nihkeästi levittyvä tai sisältänyt ei-toivottua kimalletta.

  Olisi kiva tietää, mitkä pihistä/panosta -tyyppiset vaihtoehdot valitsisit kuhunkin tarpeeseen!

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä, pannaan korvan taakse :)

   Blogissahan olen listannut suosikkiluomivärejäni tunnisteen ’suosikit’ alla. Ehkä sieltäkin voisi löytyä jotain vinkkiä?

 4. 6

  Sanaton sanoo

  Toinen kuva on maailman kaunein meikki, TODELLA KAUNIS! En ole ikinä nähnyt noin täydellisiä värejä

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Itse ostin omani alesta (kuten kaikki kalliimmat meikit ^_^), mutta normihinta on kai jossain 30€:n ja 40€:n välillä.

   Työkaveri vinkkasi että YSL:n vaahtoluomivärit pysyy ihan tajuttoman hyvin, ja oikeassa oli.

 5. 8

  Jada sanoo

  Aivan upea meikki! Miten sattuikin, kun yritin pähkäillä kivaa pikkujoulumeikkiä, kun värinä on kulta, kiitos!

 6. 9

  Heidi sanoo

  Vautsi miten ihana meikki! Inspiroiduin välittömästi, ja aionkin ehdottomasti vääntää jonkun kultaisen meikin siskon yo-juhliin! :) Osaisitko suositella jotain hyvää kultaista luomiväriä, joka olisi mahdollisimman intensiivinen? Tuo YSL näyttää ihanalta, mutta on varmaan aika arvokas? Yllättäen mahd. edullista kun etsin! :D

  Täytyy vielä sanoa, että kun katsoin ekan kerran tuota ”pikameikki 10min.” -kuvaa, luulin, että siinä on vain vihreää. Ja kun vieressä oli tuo toinen meikki, luulin, että tuolla YR:lla saa noin voimakasta jälkeä, varsinkin kun eka kuva oli ilman mitään selitystä siitä, että jotain muuta meikkiä olisi käytetty…

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Hyvä intensiivinen kulta on esim Pure Luxen Driftwood (täytyy tilata netistä) tai Make Up Storen 24 Carat. Kummatkin ovat jauhemaisia. YSL:n luomiväri kustantaa muistaakseni jotain 30-40€:n välillä. Pure Luxelta saat samplen dollarilla. ^_^

   kun katsoin ekan kerran tuota “pikameikki 10min.” -kuvaa, luulin, että siinä on vain vihreää.

   Siltä se tosiaan näyttääkin, ja yläluomellahan on kullan lisäksi vain vihreää. Alaluomen luumun sävy on niin tummaa ettei juuri edes näytä violetilta.

   Ja kun vieressä oli tuo toinen meikki, luulin, että tuolla YR:lla saa noin voimakasta jälkeä, varsinkin kun eka kuva oli ilman mitään selitystä siitä, että jotain muuta meikkiä olisi käytetty…

   Täytyy sanoa että en ymmärtänyt tätä lausetta. Kuvissahan on käytetty pelkästään Yves Rocherin paletin sävyjä, lukuunottamatta voimakkaampaa kultaa joka on YSL:n ja kulmaluun Clarinsia. Tummat sävyt ovat Rocheria.

   • 9.1.1

    Heidi sanoo

    Hah, osaanpas ilmaista itseni selkeästi! :D
    Eli yritin sanoa, että ”menin halpaan” tuon kuvan takia: luulin, että YR:n paletilla saisi noin voimakasta kultaa aikaiseksi. …kunnes sitten luin eteen päin. :)) Oikein laittoi naurattamaan, miten ”helppo” olen mainoksille, kun ehdin lukea vain merkin (=YR) ja hinnan, sekä katsoa yhden mahtavan kuvan –> tällä perusteella olisin jo juossut ostoksille! :D

    Kiitos tuosta Pure Luxe -vinkistä, täytyykin käydä se tarkistamassa! :)

 7. 11

  Heli sanoo

  Upea meikki!
  Onko tuo ripsari susta enemmänkin juuri pidentävä vai saatko myös tuuheutta ripsiin? Tykkään Blueberrysta joten Rocherin versio alkoi kiinnostaa heti :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   En ole koskaan kokeillut ripsiväriä joka oikeasti olisi lisännyt pituutta ripsieni kärkiin, joten pidennyksestä en osaa sanoa mitään. Mutta tämä maskara erottelee todella hyvin ja tuo ripsiin juuri sopivasti volyymia ollakseen hyvä arkimaskara. Mitään megatuuheutta tyyliin Dior Extase tämä ei tuo, vaan jälki on hyvin samanlaista kuin L’orealin Million Lashesilla.

 8. 12

  Nina sanoo

  Itse hommasin tuon saman paletin noin kuukausi takaperin, YR:n sivuilla tuo kultainen näytti niiiiin nätiltä. Ja nyt harmittaa, kun se ei olekaan puuterimainen tuote! Pikkujoulumeikkini olin jo suunnitellut tuon paletin ympärille, mutta tuo kultainen kyllä pilasi suunnitelmat. Osaisitko suositella opiskelijakukkarolle sopivaa, puuterimaista kultaista luomiväriä? :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En tiedä onko L’orealin valikoimissa enää tätä luomiväriä, mutta jos on niin Sand Lamé on tosi hyvä ja näyttävä kimaltava, vähän lkainen kulta.

 9. 13

  candycane sanoo

  Jes mä arvasin, että tekisit tästä arvion! Niin hieno meikki! Sun silmät näyttää muuten tosi vihreiltä =)

 10. 17

  milipili sanoo

  Paletti on upea, mutta mikähän viiraus iskenyt että oli pitänyt yksi huono, voidemainen sävy laittaa? Miesten logiikkaa?

  Hienon meikin tuolla kieltämättä saa, kun ottaa kultaista jostain muusta =).

 11. 18

  sanoo

  Todella kaunis meikki! Tykkäsin tästä hirmu paljon. Se korostaa tosi kauniisti silmiä ja saa ne näyttämään kovin vihreiltä.

  Millä muuten levität tuota vaahtomaista YSL:ää, sormillako? Se näyttää houkuttelevan nätiltä, täytyy myöntää. Onko tuo kultainen ainoa vai onko sinulla kyseistä laatua muissakin väreissä?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Levitän ensin synteettisellä siveltimellä ja tasoitan sävyn sitten sormella. Tämä Golden Sands oli todellakin löytö, aivan mielettömän upea kimallus. Puuterimaisten glitterluomivärien kimallushan ei useinkaan näy luomilla juuri nimeksikään, mutta voidemaisessa efekti on todella bling.

   Minulla on samaa laatua myös toinen väri, sellainen upea hopeanharmaa.

   • 18.1.1

    sanoo

    En tiedä mikä minuun iski mutta tuo Golden Sands lähti tilaukseen. Olisin halunnut myös Rose Sandsin ja se harmaa houkutteli myös mutta rahatilanne ei nyt suosinut enempää. Enkä ole edes ollenkaan kultaihminen vaan päinvastoin, hopea on mun juttu! :-O Olisko tää pikkujoulukausi, kun saa mun pääni sekaisin. ;-)

    Tämä meikki nyt vaan jostain syystä kolahti muhun ihan kympillä. Perjantaina olisi pikkujoulut ja haluaisin sinne kokeilla jotain saman tyylistä. Ei vain taida mun Golden Sands siksi ehtiä. No, katsotaan…

     • 18.1.1.1.1

      sanoo

      Täytyy tunnustaa, että en ihan kauheasti jaksanut salapoliisintyötä tehdä ja menin sieltä missä aita on matalin eli mansikkanetistä tilasin. Postikuluja ei erikseen veloitettu eli 24.25€ maksoi.

 12. 20

  henna sanoo

  Osaisitko suositella mulle jotakin meikkivoidetta, sekä kasvonaamiota? Mulla on pintakuiva sekaiho, mutta etenkin nenä ja otsa rasvoittuvat ja kiiltelevät päivän aikana. Talvisin kulmakarvojen välinen alue on ajoittain hilseilevän kuiva :(

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Kokeile vaikka Cliniquen Anti-Blemish -meikkivoidetta, ja laita hilseileville ihoalueille päivävoiteen alle kosteusseerumia. Jos haluat peittävämmän tuloksen, kokeile Diorin uudistunutta Forever-meikkivoidetta joka sopii nyt entistä paremmin sekaiholle.

   Kasvonaamioksi suosittelen vaikkapa Dr. Hauschkan Voidenaamiota. :)

 13. 22

  sanoo

  Täällä sun blogissa on aina niin ihanaa käydä ihastelemassa noita nättejä meikkejä! Aikoinani sain häämeikkiinikin idean täältä. :)
  Mua harmittaa niin paljon, kun näen ilman laseja niin heikosti etten pysty tekemään ollenkaan rajauksia yläluomelle ja mun mielestä ne on meikin nätein osa. Yksi kaveri ne mulle aina tekee jos ollaan yhdessä lähdössä viihteelle. :) Luomivärin ja ripsarin pystyn kyllä hyvin laittamaan, mutta en mitään sen tarkempaa.

 14. 24

  Karoliina sanoo

  Oli ihan pakko kokeilla tänään samantyylistä meikkiä ja ihastuin itse lopputulokseen suuresti :) Kiitos inspiraatiosta ja meikki sopii sinulle muuten tosi hyvin!

 15. 25

  sanoo

  Hei! Ensi kertaa olen täällä kommentoimassa ihanaa blogiasi :) Teet aina niin kauniita meikkejä, että ei voi muuta kuin olla kateellinen. Värienkäyttö on niin ihanaa! Voih jos mulla olisi vähän erilainen työ, niin tekisin varmasti useammin värikkäitä meikkejä.

 16. 26

  Kätsy Kissa sanoo

  Hei osaisitko vinkata millaisen meikin voisin tehdä itsenäisyyspäivänä vietettäviin 80vuotis synttäreihin? Juhlat alkavat jo puolen päivän jälkeen enkä oikein keksi mitään päivänvaloa kestävää, mutta näyttävää meikkiä. Koitan jos täältä arkistoista löytyisi joku aiempi postaus, mutta vinkkejä otetaan vastaan!

 17. 28

  Johanna sanoo

  Tuhat kiitosta ”värikartasta”!!! :)) Lähdenkin tästä samantien kokeilemaan, että onnistusinko taikomaan jotain vastaavaa omiin silmiin.

 18. 29

  pieni silmäinen sanoo

  Moi! Sopiiko tuo meikki sellaiselle jolla on pienet silmät raskailla luomilla. Olisi menoa viikonloppuna ja pohdiskelin..

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Sopii kyllä, hohtava kulta tuo valoa jotta pienetkin silmät tulee esiin ja sitten taas tummat sävyt painavat raskaita luomia ”alas”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.