Sim Sensitive – kierros hiustuotetehtaalla

Vierailulla kosmetiikkayrityksissä –sarjassa päästään tällä kertaa tutustumaan suomalaiseen hiustuotevalmistajaan. Sim Sensitive tunnetaan erityisesti hiuspohjan ongelmiin kehitetystä System 4 –sarjasta. Allekirjoittaneelle merkki puolestaan on tullut tutuksi syväpuhdistavan CX Corrector -linjansa kautta, jonka kelatoivaa shampoota netin hiusharrastajat ovat tienneet kehua markkinoiden parhaana.

SIM10_650

Simin toimitilojen aulassa Ylöjärvellä.

SIM1_650

Simin perusti vuonna 1994 Cutrinin entisenä omistajana tunnettu Seppo Iso-Mustajärvi. Nimi SIM tulee hänen nimikirjaimistaan.

Sim-brändin ensimmäiset sarjat olivat ne tänäkin päivänä tunnetuimmat, eli System 4 ja DermaSyd (nykyisin lyhentynyt DS:ksi). Kummankin sarjan lähtökohtana oli hajusteettomuus ja väriaineettomuus. Pohja sarjoille tuli ajatuksesta tarjota hiusalan ammattilaisille liiketyöskentelyyn tuotteita, jotka altistavat kampaajia mahdollisimman vähän allergialle. Hajusteet ja väriaineethan ovat eniten allergisoivia kosmetiikan ainesosia.

Hajusteettomien tuotteiden kysynnän kasvaessa Sim loi myöhemmin menestyneen Hyvän Ilman Kampaamo -konseptin, jossa on mukana jo n. 230 kampaamoa eri puolilla maata. Hyvän Olon Kampaamoissa käytetään ainoastaan hajusteettomia tuotteita.

SIM2_650

Tänä päivänä Simin valikoimaan kuuluu yli 300 tuotetta ja 16 tuotelinjaa. Valikoima jakautuu kahteen osaan; hajusteettomaan ja hajusteelliseen. Simin tuote- ja markkinointipäällikkö Karina Viherma kertoo, että uusia tuotteita julkaistaan loppujen lopuksi aika harvoin, sillä se ei kuulu yrityksen filosofiaan. Hyviksi havaitut, vuodesta toiseen suositut ja ammattilaisten käyttämät perustuotteet ovat yrityksen tuotannon ydin.

SIM_Karina_400

Karina Viherma

Sim ei koe tarpeelliseksi hypätä jokaisen viimeisimmän trendin kelkkaan, mutta uusimman sarjansa Argan Caren myötä brändi on kuitenkin selvästi ajan hermolla. (Tuskin Karkkipäivänkään lukijat ovat välttyneet kaikkialla vellovalta arganöljy-buumilta :)) Argan-sarja sisältää myös Simin ensimmäisen kokeilun kasvovoiteiden puolella.

SIM9_650

Ideoita uusiin tuotteisiin saadaan kampaajilta ja viennin yhteyshenkilöiltä ulkomailta. Markkinointiryhmä kokoontuu kerran kahdessa kuussa puimaan uusia tuotteita tai jo olemassa olevan tuotevalikoiman mahdollisia uudistuksia. Tuotelinjat elävät jatkuvasti ja reseptejä päivitetään viimeisimmän teknologian ja raaka-ainekehityksen myötä. Esimerkiksi System 4:sta on nyt markkinoilla viides versio.

SIM3_650

SensiDo-sarjan värituubit matkalla täyttökoneeseen.

Välillä tuotekehitykseen vaikuttaa suoraan myös kuluttajakäyttäytyminen – viimeisimmässä DermaSyd –uudistuksessa jätettiin pois parabeenit ja SLS kuluttajien toiveiden myötä.

Simillä työskentelee yhteensä 60 henkeä. Kaikki tuotteet valmistetaan Ylöjärvellä yrityksen omalla tehtaalla, jossa tuotanto pyörii vuoden ympäri. Resepteistä vastaavat yrityksen omat kemistit. Simillä on myös private label –tuotantoa, mikä tarkoittaa sitä että he valmistavat tuotteita toisten yritysten nimiin. Private label –tuotannossa tuoteresepti voi tulla asiakkaalta ja he ostavat Similtä vain valmistusprosessin, tai sitten asiakas voi tilata tuotteen ”alusta loppuun” toteutettuna reseptistä graafiseen suunnitteluun ja pakkaukseen.

SIM5_650

Simin tuotannosta 30% menee vientiin ja 70% kotimaan myyntiin. Yritys myös tuo maahan kahta sarjaa; hiustenpidennyksiä ja rusketustuotteita sisältävää Balmainia ja miesten kosmetiikkamerkki Top Shelf 4 Menia.

Suosituin tuotelinja on kautta aikain ollut System 4. Karina kertoo, että se on ainoa sarja josta Sim saa kuluttajilta kiitoskirjeitä. ”Jokin siinä reseptissä vain on todella kohdallaan, kun se tuo avun niin monille”, Karina hymyilee ja myöntää System4-shampoon olevan omakin suosikkinsa. Myös ulkomaiden markkinoilla System 4 on myydyin ja eniten kiinnostusta herättävä Sim-tuote.

Minulla ei ole koskaan ollut mitään hiuspohjan ongelmia niin ei ole koskaan ollut ajankohtaista hankkia tällaista ns. terapiashampoota. Mutta kuulosti niin vakuuttavalta että tiedän mitä kokeilen jos joskus alkaa päänahka ruttuilla. :)

SIM6_650

Näissä säililöissä tuotteet sekoitetaan valmiiksi.

SIM8_650

Graafiset suunnittelijat Veli-Pekka Lehtonen ja Laura Kaartinen vastaavat SIMin pakkaussuunnittelusta ja yleisestä graafisesta ilmeestä.

* * *

Sain vierailulta mukaani Argan-sarjan shampoon ja hoitoaineen sekä näytteitä Miracle Elixir -latvaseerumista . Ensimmäisenä huomio kiinnittyi tuotteiden todella voimakkaaseen tuoksuun – tämä ei siis ole niitä hajusteherkille tarkoitettuja Sim-sarjoja. (Simin sarjat jaetaan hajusteettomiin, hypoparfymoituihin ja hajustettuihin.)

Tuoksu on tuttu aiemmin kokeilemistani arganöljytuotteista, ehkäpä öljy siis itsessään on voimakkaan tuoksuinen…?

SIM_Argan

Shampoo on oikein hyvän ja hoitavan tuntuinen, tosin koostumus saisi olla viskoosimpi. Shampoo ei sisällä silikonia ja arganöljykin on incissä aika korkealla. Hoitoaine taas tuntuu hyvin perustavaralta, hoitavuus keskitasoa. Tämäkin on silikoniton. Hiukset jäävät selviksi ja sileiksi mutta ilman sellaista ”Ooooo miten liukkaat ja silkkiset!” –tunnetta minkä jotkut tuotteet jättävät. Minun hiuksilleni olisi varmasti sopinut parhaiten jompikumpi sarjan syväkosteuttavista naamioista, Healing Smoothie tai Moisture Smoothie.

Latvaseerumissa on (odotetustikin) arganöljyyn yhdistetty silikonia. Latvasuoja on niitä harvoja tuotteita joissa nimenomaan kaipaan silikonia, joten tämä on hyvä juttu. :) Miracle Elixir tuntuu perussilikoniseerumia raskaammalta tavaralta, ja tätä kannattaa annostella tosi niukasti ettei vain lähmää. Olen käyttänyt yhtä 2 millin näytettä jo neljä kertaa ja vieläkin riittää…! ^_^ Hiukset jäävät todella pehmeiksi ja sileiksi, ei mitään huomautettavaa.

SIM4_650

Monen teistä toive muuten toteutuu piakkoin, sillä pääsen haastattelemaan Simin kemistiä…! Vähänkö loistavaa! :) Tapaamisaikaa ei ole vielä lyöty lukkoon mutta varmaankin kesäkuun aikana pääsen juttua täällä julkaisemaan.

Ovatko Simin tuotteet ennestään tuttuja Karkkipäivän lukijoille? Entäpä Hyvän Ilman Kampaamo -konsepti?

Kommentit
 1. 1

  Bemu sanoo

  No tulipahan minulle tuttu tuote vastaan. Minulla on SIM Vanilla Dream sarjan shampoo, hoitoaine ja repairing leave-in-spray. Tuo hoitoaine on yksi harvoista tuotteista jotka olen käyttänyt loppuun; selvittää minun pitkät hiukseni todella hyvin. Ainoastaan latvoihin käytän öljyä.
  Jaahas, jotta uusi tuote markkinoilla. Täytyykin kokeilla ensiksi tuota hoitoainetta, varmaan minullekin sopii jompikumpi noista kosteuttavista naamioista.
  Tulipas hyvään aikaan tämä postaus, ei tarvitse pähkäillä jotta minkä hoitoaineen seuraavaksi hankin :D

 2. 2

  terhi.lukkari@iki.fi sanoo

  SIM on erittäin tuttu :) Olen käynyt Hyvän Ilman kampaamossa kohta 10 vuotta ja en voisi olla tyytyväisempi. Ainoa murhe koskee tiettyjen värien lopetusuutista. En nyt muista minkä väri linjan SIM on lopettamassa, mutta se on juuri se äärettömän hypoallergisten vähähajuinen väri, joka sopii minulle parhaiten (ja Kampaajani astmalle). Joutuu kuulemma hankkimaan vastaavat värit kilpailijalta :(
  Toinen SIMin mulle aiheuttama murheenkryyni oli tuon DS-sarjan lakan koostumuksen muuttaminen. Ennen sai niiiiiin pitävät ja hienot arki-, juhla- ja kisakampaukset yhdellä lakalla ja nyt joudun taas metsästämään sitä juhla- ja kisalakkaa, kun uusi ei vain pidä samalla tavalla. INCIä tutkiessa muistaakseni mitään ei ole jätetty pois, mutta koostumus on hieman muuttunut :(

 3. 3

  Chatte sanoo

  Jes!! Sydän oikein hyppäsi kurkkuun, kun mainitsit, että kemisti tulee haastateltavaksi! Siis niiiiiin mahtavaa, kiitos tuhannesti Sanni!!! :) Opiskelen itse kemiaa, ja juuri tätä postausta lukiessani mietin, kuinka hienoa olisi päästä Simille töihin jonain päivänä.. :P

 4. 4

  sanoo

  Simin tuotteet ovat minulle erittäin tuttuja. Voin oikein lämpimästi suositella niitä ja varsinkin noita system 4 tuotteita!
  Olen tainnut joskus lukea pinni lehdestä nuista hyvän olon kampaamoista.

 5. 5

  NG sanoo

  Kiitos, tämä on todella kiinnostava juttu! :) Pidän itse enemmän Dermosydistä (nykyisestä DS-sarjasta), arvostan sitä, että suomalaiset firmat ovat ottaneet nimenomaan hajusteettomat tuotteet kehittelynsä kohteeksi.
  Upeaa, että System 4 on ollut ongelmapäänahkojen apu – itse olen saanut muinoin ongelmiini avun toisesta suomalaissarjasta, Bio Plussasta, joten kyllä täällä meillä tietotaitoa on!

  Ehkä näille hajustamattomille linjoille saadaan siksi koko ajan uusia asiakkaita, että TiGi ja muut trendikkäät hajupommit ovat ehtineet ärsyttää kylliksi monen hiuspohjan…

  Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus tuota uutuuslinjaa. Putilot ovat lisäksi lempiväriäni, kaunista raikasta sinistä, joten jo se tuo iloa..

 6. 6

  sanoo

  SIM on tuttu vuosien takaa, olen jokusen shampoon ja hoitoaineen käyttänyt tyhjäksi. Samoin pari muotoilu/suojatuotetta. Olen tykännyt ja kotimaisuudesta tietenkin aina isosti plussaa! Nuo argan-tuotteiden putelit miellyttävät minun silmääni kovasti. Ellei olisi jo ennestään miljoona shampoota ja hoitista käytössä niin tekisi kyllä mieli kokeilla….

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Minkälaisiin ongelmiin tuo System 4 -shampoo auttaa?

   Hilse (eri shampoo sekä kuivalle että rasvaiselle hilseelle), kutina, yliherkkyys ja rasvoittuminen.

   Kiitos CX Corrector -kokemuksen jakamisesta :)

 7. 8

  sanoo

  Kiitos tästä mielenkiintoisesta postauksesta! System 4 -shampoot on huippuja, jopa minun shampoiden suhteen nirson miehen mielestä. Itsellä on päänahan ongelmat hoituneet aina noilla tuotteilla. Käytin monta vuotta System 4 -shampoota. Nyt on käytössä Giovannin Smooth as Silk -shampoo, mutta jos tulee joskus vähänkin jotain ongelmia päänahan kanssa, niin varmasti palaan taas SIM:n.

 8. 9

  Tiltu Kultu sanoo

  Mulla atopia näkyy välillä päänahassakin ja ostin kauneusmessuilta kerran setin, jossa on shampoo, päänahkanaamio ja se tonic (sori, en jaksa nyt etsiä tuotteiden oikeita nimiä ;)). Näillä saan päänahan yleensä kuntoon kun alkaa kunnolla oireilla.
  Tuo seerumi kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.
  Mitkähän ovat SIMin suurimmat vientimaat? Mikä on eläinkoepolitiikka?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mitkähän ovat SIMin suurimmat vientimaat? Mikä on eläinkoepolitiikka?

   Noista vientimaista puhuttiin mutta pelkäänpä että muistiinpano suurimmista vientimaista jäi tekemättä ;)

   Eläinkokeista taas emme puhuneet lainkaan, laitanpa kysymyksen Karinalle.

  • 9.2

   Sanni sanoo

   Noniin, vastaus Karinalta: suurimmat vientimaat Venäjä, Saksa, Pohjoismaat ja Baltia. SIM ei tee eläinkokeita.

 9. 10

  Ansku sanoo

  Minulle suositeltiin Shale oil-sampoota rasvoittuville hiuksille. Hiukset tulivat ihan hyväntuntuisiksi ja päänahkakin voi hyvin (vaikka rasvoittuminen ei helpottanut yhtään). Mutta: hyvät ihmiset mitä lirua tuo sampoo oli! Piti holvata hirveä määrä että sai tukan puhtaaksi, ja aina kahdesti vaahdottaa. Ei riittänyt puteli kuin n. 10 pesuun, joten kalliiksi tuli. Tuote oli pilalle ”laimennettu”, tuntui että olin maksanut lähinnä vedestä.

  Lisäksi tuotteessa oli pirteä ”mentolinen” tuoksu, mutta tuote ärsytti silmiä ihan kympillä, vaikka kuinka yritti varoa. En osta enää. Muutkaan SIM:n tuotteet (mm. jokin hoitosuuihke) eivät ole tehneet vaikutusta. En ymmärrä SIM-hehkutusta yhtään, tai mulla on ollut sitten vissiin järjettömän huono tuuri näiden suhteen.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mutta: hyvät ihmiset mitä lirua tuo sampoo oli!

   Kysynkin tuosta koostumuksesta kun pääsen juttusille kemistin kanssa :)

 10. 11

  Kankee sanoo

  Ai miten ihanaa nähdä konkreettisesti paikka, josta lähtee pelastus miun hiustenpesuun! Olen käyttänyt miljoonia litroja System 4 ”oranssia” miun hiusten pesuun ja hyvinvointiin. En ole allerginen millekään hajulle, värille, kosmetiikalle tms. Mutta päänahkani ei siedä mitään muuta kuin System nelosen oranssia. Joskus olen kokeillut muita herkän päänahan shampoota, mutta ei kun ei. Olen joskus uhrannut muutaman murheellisen hetken miettiessäni, että mitäs sitten jos System nelosen oranssi lopetetaan!!!! Mutta meno ja menininki tuolla tehtaalla näyttää niin lohduttavalta, että voinen nauttia kutiamattomasta päänahasta vielä tulevaisuudessakin! Käytän myös System nelosen poishuuhdeltavaa hoitoainetta ja aina kuulen kampaajilta, kuinka terveet ja hyväkuntoiset miun (pitkät) hiukset on. Miehelläni on psoriasis ja tuo ihanuus sopii myös hänelle. Kiitos Sanni tästä(kin) postauksesta, tuli niin hyvä mieli!

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Voi miten ihana kuulla! :) Mulla kun ei ole itsellä ollut koskaan mitään hiuspohjaprobleemia niin on vaikea edes kuvitella miltä herkkäpäänahkaisista tuntuu. Mutta mahtavaa siis että olet löytänyt tuotteen joka tosiaan auttaa! :)

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aaa, ok, kiitos tarkennuksesta :)

     Tämä taidettiin mainita haastattelunkin aikana mutta se pääsi näköjään unohtumaan.

     • 12.1.1.1.1

      Laura sanoo

      Ja ainakin Tampereella saa ihan Prismastakin tai jos ei kampaamoon meinaa eksyä niin Pretty.fistä voi tilata!! :–)

 11. 14

  Mam sanoo

  Kiitos taas erittäin mielenkiintoisesta postauksesta! =) Asiani on aiheen vierestä, eli kauanko uskallat sanoa avaamattoman mascaran säilyvyydeksi, kosmetiikka-guru? =)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Joudun toteamaan että en muuten pysty kunnolla sanomaan, koska koskaan ei voi tietää kuinka kauan maskara on jo viettänyt aikaa varastoissa ja kaupan hyllyssä. Itse kuvittelin avaamattoman maskaran kestävän pari-kolmekin vuotta (ottaen huomioon että saatan käyttää avattuakin mu maskaraa vuoden, ja se toimii ihan hienost ^_^) mutta esimerkiksi Lumenen Excellength -maskara oli kahden vuoden odotuksen aikana kuivunut täysin vaikka siinä oli sinettikin tallella korkin ympärillä. Pian pääsen toteamaan miten on Lancômen laita, kun korkkaan kohta pari vuotta venailleen Doll Eyes -maskaran. ;)

 12. 15

  Minä vaan... sanoo

  Hih, mä olen menossa tuonne tehtaalle tämän viikon torstaina. Opiskelen kampaajaksi joten mennään koulusta käymään tuola :)

 13. 16

  Alma sanoo

  Kommentti ei liity lentopelkoon, vaan itse aiheeseen eli olipa mielenkiintoinen postaus tuosta “pesuainetehtaasta”! Näitä juttuja on minusta todella, todella mielenkiintoista lukea. Pääsee salaa kuikkimaan mistä ne kodin joka hyllyt täyttävät purkit ja purnukat tulevat. Todella paljon kiitoksia, että olet tehnyt näitä tutustumismatkoja jo niin monta ja ulkomailta asti olen saanut lukea tuotteiden prosesseja kuluttajille! Ja Dermosilin suurkuluttajana erityisesti mieleeni jäi retkesi heidän firmaansa.
  Ja tätä juttua lukiessani tuli vahvasti mieleen shampoon työllistävä vaikutus kotimaassamme ;) Eli jo osin suomalaisten tuotteiden suosiminen kannattaisi jo siinä mielessä, että siitä saa joku kotikatujen tallaaja voita leivälle. Vaikka raaka-aineet tulisivatkin ulkomailta..

  Näitä juttuja lisää ja toiveena olisi myös postaus kotimaisiin kauneudenhoitotuotteisiin liittyen. Siis semmosiin joista sulla on asiantuntevaa kokemustasi. Kuinka suurelta osin esim. kosmetiikka voi edes olla kotimaista? Ei ole tietoa minulla, onko sinulla?

  Kiitos ihanasta blogistasi, jota olen nyt kaksi vuotta onnelisen rutiininomaisesti lukenut! Olet suosikkini!

  T. Alma

  • 16.1

   Alma sanoo

   Mitenköhän luin näitä sun tekstejä kun yhdistin lentopelon ja Simin ??:D Kesken työpäivän pikapikaa hinkuessani taukoa stressaavasta työmaailmasta ilmeisesti.. Kiitos korjauksesta :)

 14. 17

  Heppu sanoo

  Kiitos tästä kirjoituksesta! Tämä oli juuri jotain mitä minä (tai tarkemmin päänähkani) tarvitsisi nyt. Itse SIMin tuoreryhmät ovat minulle aivan uusi tuttavuus, mutta mielenkiinnolla aion tutustua ainakin System 4:een lisää. Oma hiuspohjani nimittäin ärsyyntyy melko helposti shampoosta.

  Tähän asti olen hoitanut hiuspohjan ärsytystä kookosöljyllä. Kerran viikossa yritän ottaa aikaa siihen että voin pitää kunnon öljyterapian päänahalleni ja hiuksilleni. Sen jälkeen kun öljy on hiuspohjassa asti vaikuttanut noin tunnin, ei shampookaan kutita. Hellävarainen shampoo saattaisi olla hyvä lisä.

  P.S. Olit vastannut (jo jokin aika sitten) toiseen kommenttiini liittyen BB-voiteisiin ja luonnonkosmetiikka-meikkipohjaan. Olen itse niin hajamielinen, etten sillon muistanut sanoa enää mitään vaikka tarkoitus oli, mutta näin jälkikäteen siihen vielä: Kiitos, vastauksestasi oli oikeasti paljon apua. :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Olen itse niin hajamielinen, etten sillon muistanut sanoa enää mitään vaikka tarkoitus oli

   Ei se mitään, älä huoli :)

   Kiva että saatoin olla avuksi. Tälläkin postauksella. :)

 15. 18

  Kate sanoo

  Hajusteyliherkkänä iloitsen kaikista hajuttomista tuotteista. Usein ne on kuitenkin tarkoitettu herkälle iholle ja ovat liian hoitavia ja raskaita sekaiholle ja rasvoittuvalle päänahalle. DS-sarjassa on nyt onneksi volyymishampoo ja jopa kuivashampoo, jee.

  Noita hypotuoksuja en oikein tajua. Onko ne tarkoitettu sellaisille, joille tulee hajusteista iho-oireita? Itse saan hajusteista migreenin, eivätkä hypotuoksut todellakaan käy.

  Kävin kerran Turussa ”hajuttomassa” kampaamossa. Ennen kuin ehdin sanoa mitään, kampaaja oli suihkinut hypotuoksuista lämpösuojaa hiuksiini. Siitä seurasi hirveä migreeni ja jouduin pesemään hiukseni kolmeen kertaan saadakseni hajun pois hiuksistani.

  Tuntuu kuin olisi kehittynyt jonkinlainen superhajuaisti herkistyttyäni kaikille hajuille. Onneksi on edes DS, Clinique ja muutama muu kokonaan hajuton tuote.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Noita hypotuoksuja en oikein tajua.

   En minäkään. :/ Joten en oikein osaa sanoa mitään aiheesta. Hypotuoksu tarkoittaa tuoksua, jossa ei ole mukana niitä eniten allergisoivia tuoksuaineita (jotka täytyy lain mukaan listata inciin erikseen omalla nimellään, hypotuoksut voi ilmoittaa vain yleisnimikkeellä ’parfum’ tai ’fragrance’

   Mutta jos hypotuoksutkin aiheuttavat oireita, niin en ymmärrä miksei ennemminkin tehtäisi pelkästään täysin hajusteettomia sarjoja herkille, ja sitten hajusteellisia niitä sietäville.

   • 18.1.1

    sanoo

    Mä veikkaan, että noi on juurikin kehitelty heitä varten, jotka saavat hajusteista iho-oireita, eivät hengitystieoireita. Itselläni hajusteherkkyys nimittäin näkyy ihon kautta, iho reagoi joihinkin hajusteista, onneksi lievästi mutta reagoi silti. Mutta tavallaan joo, onhan noi hypotuoksut hassuja. Miksi ei sitten olisi reilusti vain hajusteeton ja hajustettu vaihtoehto? Itselleni ei ole hajusteista luopuminen ollut loppujen lopuksi kova paikka ( ja voihan olla, että olen luopunut niistä ns. turhaan, sillä missään allergiatesteissä en ole käynyt, tämä on ihan vain oman salapoliisityön lopputulema ja varmuuden vuoksi haluan vältellä lisättyjä hajusteita niin paljon kuin mahdollista :D ), mutta myönnän kaipaavani kahdessa asiassa tuoksua, shampoossa ja dödössä. Shampoot ovat mulla hajusteettomia ja dödökin, mutta aina silloin tällöin sipaisen Herbinan yhtä tuoksullista dödöä kainaloihin, kun on spessumpi päivä :) Muutaman hypotuoksuisen hiustuotteen omistan, mutta aika vähälle on niiden käyttö jäänyt..

    Täytyy kyllä sanoa, että suuri kumarrus Simille, ei ole helppoa löytää toimivia, hajusteettomia hiushoitotuotteita! Monet niistä kun on suunnattu herkälle hipiälle, kuten Katekin tuossa sanoi, mutta hajusteherkissäkin on erilaisia kuontaloita :D

    • 18.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä veikkaan, että noi on juurikin kehitelty heitä varten, jotka saavat hajusteista iho-oireita, eivät hengitystieoireita.

     Aa, no niinpä, en tullut ajatelleeksi näitä hajusteherkkyyksien eri ulottuvuuksia (siis iho vs. hengitystiet). Makes sense.

 16. 19

  -K- sanoo

  Sim ja system 4 on mun päänahkani pelastus. Todella hyviä tuotteita. Shampoo, tonic ja oik cure mask käytössä. ”Joku” kuitenkin tökkii shampoossa, pesevyys (volyymi?!), tuoksu…en tiedä?! Ei tunnu ehkä luksus tuotteelta ja aina välillä sorrun kokeilemaan jotain muuta shampoota. Kuten nyt L’anzaa ja tulos kahden pesun jälkeen…kuiva, kutiava ja hilseilevä päänahka joka kuitenkin rasvoittuu. Kiva. No mies saa taas uuden shampoon. :D Ja minä palaan tuttuun ja turvalliseen Simiin. Vähän scalp tonic kuuria ja pian ehkä on ongelma taas kunnossa. Onneksi tulee kesä joka auttaa tähän päänahkaan.

 17. 20

  Veppe sanoo

  Kiinnostava aihe – odotan mielenkiinnolla kemistipostausta! Eikös se kampaamokonsepti kuitenkin ole Hyvän Ilman Kampaamo (eikä siis Olon)? :)

 18. 21

  Veppe sanoo

  Unohdin kertoa kokemuksia Simin tuotteista… Me ollaan miehen kanssa kokeiltu kaikkia System4-sarjan tuotteita (kreisiä kyllä, mutta vuosien varrella siis ihan jokaista), ja kyllä jotkut ovat ihan ok olleet, mutta lupailtuja hyötyjä emme kyllä ole kokeneet. Ei ole tullut helpotusta hilseongelmaan eikä apua hiustenkasvuun. Lisäksi shampoot ovat jättäneet hiukset aika ikävään kuntoon. Joidenkin tuotteiden (ainakin Shale Oil -shampoo, Tonic) kohdalla vahva ja ärsyttävä haju on myös todellinen ongelma.

  System4-shampoothan sisältävät melko lailla vain vettä ja sulfaatteja sen anti-hilse-ainesosan lisäksi. En siis usko, että niiden reseptissä on mitään ”todella kohdallaan”, vaan että tuotteista avun saaneet ehkä ovat vain aiemmin käyttäneet jotain itselleen sopimatonta tavaraa, jota markkinat ovat pullollaan. Minulla on System4-shampoita käyttäessäni joka kerta alkaneet sormenpäät kesiä siitä sulfaattimäärästä ja tukka on ollut huonokuntoinen ja vailla volyymia. Jotkut tuotteista sisältävät esim. teepuuöljyä ja mentolia, jotka monilla ärsyttävät ihoa ja hengitysteitä.

  Paremman avun olemme saaneet Cutrinin Bio+ -sarjan tuotteista, vaikka eivät nekään mitään kaunista ehkä sisällöltään ole. Ovat kuitenkin esimerkiksi huomattavasti vähempi-sulfaatillisia. Hiukset ovat hyvässä kunnossa ja ohuessakin tukassa on volyymia, myös päänahka on tyytyväinen. Käyttökokemuskin on miellyttävämpi, kun tuotteissa on raikas mutta mieto ja ärsyttämätön tuoksu.

  Hyvä jos joku saa avun Simin tuotteista, mutta ainakaan System4-sarjan kohdalla en oikein ymmärrä kaikkea hehkutusta.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   System4-shampoothan sisältävät melko lailla vain vettä ja sulfaatteja

   Tekee mieli huomauttaa että kaikki shampoothan koostuvat lähes 90-prosenttisesti vedestä ja sulfaateista ;) No ainakin 80-prosenttisesti :) Oli se sitten Pirkkaa, Herbinaa tai Kerastasea. Vesi ja pinta-aktiiviset aineethan ovat shampoon pääraaka-aineet. Luonnonkosmetiikan shampoissa tietystikin sama homma, mutta sulfaattien tilalla muita tensidejä. :) Noita aktiiviaineitahan on loppujen lopuksi shampoon koostumuksesta vain hyvin pieni määrä.

   • 21.1.1

    Veppe sanoo

    ”Tekee mieli huomauttaa että kaikki shampoothan koostuvat lähes 90-prosenttisesti vedestä ja sulfaateista”

    Ehkä mun pointtini meni vähän ohi. Sehän on aivan selvä, mikä shampoon funktio ja sisällön luonne on. Ihmettelen vain, että kun System4-shampootkin ovat vain iso läjä sulfaatteja vedessä, niin mikä niiden reseptissä voisi niin ”todella kohdallaan” tms. olla, kuten haastateltava taisi väittää.

    En myöskään tarkoittanut erotella sulfaatteja muista pinta-aktiivisista aineista, pointtini oli vain niiden määrä (jota ei toki sitäkään näe ainesosaluettelosta, mutta tukka ja iho antavat riittävästi vinkkiä). System4-shampoissa pinta-aktiiviset aineet vaan sattuvat olemaan enimmäkseen sulfaatteja. Käytän itsekin sulfaatillisia shampoita ja tarvitsen shampoon joka todella pesee (vrt. esim. Urtekram), mutta System4:t ovat mielestäni liian raakoja.

    Näiden ei ole tarkoitus osoittaa yhtään mitään, mutta laitanpa tähän nyt vaikka mukaan suosikkishampooni (kyllä, sekin täynnä myrkkyjä…) ja System4:n normaaleille ja rasvaisille hiuksille tarkoitetun shampoon INCIt:

    Bio+ Energen -shampoo:
    Aqua, sodium laureth sulfate, peg-200 hydrogenated glyceryl palmitate, sodium chloride, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, undecylenamidopropyl betaine, glycerin, peg-40 hydrogenated castor oil, glycol distearate, cocamide mea, serenoa serrulata, lactitol, xylitol, peg/ppg-20/6 dimethicone, laureth-10, peg-35 castor oil, polysorbate 20, aesculus hippocastanum (horse chestnut) extract, linoleic acid, retinyl palmitate, tocopherol, inositol, calsium pantothenate, biotin, propylene glycol, citric acid, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane, parfum, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional

    System4 Shampoo 1:
    Aqua, Sodium Laureth Sulfate, PEG-4 Rapeseedamide, Sodium Laureth-8 Sulfate, Sodium Chloride, Disodium Undecylenamido MEA-Sulfosuccinate, Salicylic Acid, Sodium Oleth Sulfate, Climbazole, Piroctone Olamine, Rosmarinus Officinalis, Hydrolyzed Collagen, Menthol.

    • 21.1.1.1

     Sanni sanoo

     niin mikä niiden reseptissä voisi niin “todella kohdallaan” tms. olla, kuten haastateltava taisi väittää.

     Toivottavasti SIMin kemisti osaa antaa tähän tarkemman vastauksen. Tiedän, että hilseeseen vaikuttavat ainesosat ovat climbazole ja piroctone olamine. Ehkäpä niiden tehot riittävät hyvin alhaisellakin pitoisuudella…? Onhan olemassa ainesosia joilla on vaikutusta hyvin pienelläkin pitoisuudella, ja sellaisiakin ainesosia, joiden pitoisuudet ovat jopa rajattuja eikä niitä edes saa käyttää esim. yli 2%:n konsentraatiolla. System 4:n kohdalla en tokikaan osaa sanoa onko kyse jostain tällaisesta, mutta tosiaan esitän kysymyksen talon kemistille. :)

     • 21.1.1.1.1

      Veppe sanoo

      Jep. Monet muutkin shampoovalmistajat kuitenkin käyttävät climbazolea ja piroctone olaminea tuotteissaan, joten en ajatellut niiden tekevän System4-shampoista uniikkeja. Piroctone olaminea löytyy melkein kaikista hilseshampoista, mm. markettimerkki LV:n. Joka tapauksessa, ihan kiinnostavaa kuulla sitten kemistin kommentteja. :)

 19. 22

  miuku sanoo

  ois se viilentävä system nelosen hoitoneste! jumalaista ja atooppinen päänahka nauttii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.