Siis mitä nää on – isommat rinnat seerumilla??

Silmiini osui Sokoksen mainoslehdessä erikoinen tuote – 35 euron hintainen seerumi lupaa kohottaa povea. Whaat?

Rintaseerumi2

Muistan joskus 90-luvulla nähneeni Kuponkiuutisissa (muistatteko nuo hassut, postimyyntitarjouksia täynnä olevat lätyskälehtiset? :)) jonkun voidepaketin joka lupasi suurentaa rintoja ja aiheutti aikamoiset päänpuistelut, mutta sen koommin en ole vastaavia tuotteita bongaillut. (Tai ainakaan niitä ei ole mitenkään näyttävästi Suomessa markkinoitu.)

Rintaseerumi1

Nyt sitten yhtäkkiä ripsiseerumien, kulmakarvageelien ja kosteusnaamioiden keskellä loisti seerumi, joka vaatimattomasti lupaa kohottaa povea. Tuotemerkki on Talika, ja pakkohan se oli klikata itsensä Talkikan sivuille lukemaan lisätietoa.

BustPhytoserum

Bust Phytoserum – ”luonnollinen push-up efekti”. ”Johdettu ayurvedalaisista tekniikoista”.

Ookei…

Talika_BustSerum_description

Teksti on kuvakaappaus Talikan sivuilta, en saanut sitä suuremmaksi. Jos teksti ei näy niin siinä kerrotaan, että Talika on luonut luonnollisen reseptin rintojen näkyvään kiinteytykseen ja kohotukseen, ja kliinisin testein todistetut tulokset näkyvät jo kuudessa viikossa.

Seerumin sisältämä kasvipohjainen kompleksi koostuu mangostanista, kvittenistä ja merilevästä. 28 päivän jälkeen rintojen volyymin luvataan kasvavan jopa 71%.

Siis mitä?? Miten tällaista voidaan luvata? Hyvänen aika, jos jollain hedelmä- ja leväuutteilla saisi oikeasti kohotettua rintaa, niin sehän olisi jo kaikkien tuntema tieteellinen breakthrough ja kilpailisi kirurgisten toimenpiteiden kanssa..! Miettikää – 35 eurolla saisi 71% lisää volyymiä tisseihin! Jos tämä tuote toimisi, hinnassa olisi varmaan pari-kolme nollaa perässä!

No, ihan sattumalta törmäsin sitten saman tien toiseenkin rintaseerumiin.

Easybust_

Easybust ei puhu enää pelkästään rintojen ”kohotuksesta” ja ”kiinteytyksestä”, vaan lupaa suoraan suurentaa rintaa. Formula on ”akateemikkojen ja tutkijoiden 7 vuotta kestäneen tutkimuksen tulos”. ”Luonnolliset fytoestrogeenit auttavat kehoa tuottamaan uutta rintasolukkoa ja suurentamaan rintoja luonnollisesti.”

Siis ei hyvänen aika oikeasti. Mitä nämä tuotteet oikein väittävät?

EasyBustin valikoimassa on seerumi, voide sekä kapselit. Rinnat lähtevät kasvamaan alkaen 39 eurolla.

”Jos haluat suuremmat rinnat, ovat kapselimme oikea tuote sinulle”. Alrighty!

id_WomansTorso

Kuva täältä.

Siitä sitten vain seerumikuurille! Pitäisiköhän testata? ^_^ Ehkäpä munkin povi saadaan sitten vihdoin täyttämään liivit? :D

Hei – kemistit, estenomit, lääkärit – jos teitä on lukijoiden keskuudessa, voisitteko avata meille muille näiden tuotteiden toimintamekanismia? Voiko rinnan suurennus kosmetiikalla olla mahdollista? Minä en saata sitä mitenkään uskoa, mutta miten purkit saavat esittää näin mielettömiä lupauksia? Nyt jää jo Lorealit sun muut ”nuorentuneine ihoineen” ja ”kadonneine ryppyineen” kauaksi taakse :D

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  Aikoinaan kosmetologikoulussa teimme rintahoidon joka todella kohotti rintoja! Rinnat mitattiin leveys ja korkeussuunnassa, jonka jälkeen ne hoidettiin. Kuorinta, seerumi ja naamio. Mittaukset uudestaan ja rinnat olivat kohonneet parhaassa tapauksessa 0,5-1cm. Vaikutus tietenkin kesti vain yhden illan. Kohotuksen siis vielä ymmärrän, mutta 71% täyteläisyyden.. Huh! :)
  -hanski-

 2. 2

  sanoo

  Hah, empäs tiiä. Ehkä… Kun käytin itseruskettavia, niin jotenkin turposin ja samalla tissit kasvo siinä. Kun lopetin niin laihduin. En tiedä onko niissä jotain turvottavia ainesosia, voisi olla samoja mitä noissa mainitsemisssasi tuotteissa. Silti oudolta kuulostaa :)

 3. 4

  sanoo

  Mulla on ollut tuo Talikan rintaseerumi käytössä, eikä tissini ole kyllä sen isommat kuin ennen sen käyttöä. Se kuitenkin napakoittaa ihoa mukavasti – ja hei, täytyyhän rintojakin rasvata. Mäkään en usko siihen, että mitkään voiteet kasvattaisivat kuppikokoa :D

 4. 5

  misse sanoo

  siis mitä ihmettä, en oo tollasista kuullukkaan, mutta nyt tulin kyllä uteliaaksi! :D pistä ihmeessä kokeiluun jos siltä tuntuu, saat sitte kertoa että tapahtuuko yhtään mitään… vähän kyllä epäilyttää, mutta miten ne vois väittää tollasta ihan perättömästi? :D jäi kyllä mietityttämään tää

 5. 6

  sanoo

  Joojust hyvää päivää, varmasti toimii :-D No, eikös ihmiset osta hulluna korvavalojakin ja muita huijaustuotteita, kai nää litkut menee siinä samassa.

 6. 7

  vegaani sanoo

  Mulla kävi niin, että sisäisesti nautitut kasviestrogeenit kasvatti mun ennestään suurta povea parilla kuppikoolla. :(
  Olihan se soijansyönti sitten lopetettava ja etsittävä tilalle muita proteiininlähteitä. Palautuisivat vain takaisin, kun ei vaatteet mahdu…

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Siis soijalla saisi rinnat kasvamaan? Hihii, voi kun toimis mullakin, syön niin älyttömästi soijatuotteita että pitäisi olla A-kupin jo historiaa… :D

   • 7.1.1

    Mies sanoo

    Ainakin manboobsit saa kasvamaan soijaa syömällä! :) Tästä johtuen soijaproteiini ei ole kovin suosiossa miesbodareiden joukossa:)

   • 7.1.2

    laura sanoo

    Liiallisella soijatuotteiden syömisellä on jotain haitallisia vaikutuksia; lisää muistaakseni rintasyöpäriskiä. Soijassa on estrogeeniä, joten haittavaikutukset johtunee siitä kuten myös turvottava vaikutus joidenkin naisten rintoihin. Aivan kuten e- pillerit turvottavat (eli ”kasvattavat”) joidenkin rintoja.

   • 7.1.3

    Veppe sanoo

    Erityisesti poikien sukupuolityypillinen biologinen kehitys on herkkä estrogeenivaikutuksille, eikä suuri soijatuotteiden kulutus siksi ole kaikille suositeltavaa. Siitä ei vissiin mitään yksiselitteistä näyttöä ole, että soijatuotteet lisäisivät rintasyöpäriskiä. Tutkimustulokset ovat ristiriitaisia, ja mitä viimeksi olen lukenut on että soijatuotteiden uskotaan suojaavan rintasyövältä, mutta vain jos ne ovat kuuluneet ravintoon lapsesta asti, mikä voi selittää rintasyövän verrattain vähäistä esiintymistä soijaa suosivassa Aasiassa. Estrogeenivaikutukset voivat vaihdella sukupuolen ja sen mukaan, missä biologisessa kehitysvaiheessa henkilö on (sikiönkehitys, murrosikä, hedelmällinen aikuisikä, vaihdevuodet ohittanut jne). Kaikkiaan niiden vaikutusten käsitetään kuitenkin kasviestrogeenien kohdalla olevan heikohkoja.

 7. 8

  NG sanoo

  Jos nämä suurennus-, kohotus-, kiinteytysmönjät oikeasti toimisivat luvatulla tavalla, kauneuskirurgit jäisivät ilman monta asiakasta.
  Ihmeellistä, että tuohon mainontaan ei ole jo viranomainen puuttunut… ehkä jonkun on ensin tehtävä valitus?

 8. 9

  Chatte sanoo

  Aikas mahdottomalta kuulostaa!

  Rintojen näennäinen kohotus luultavasti onnistuu siten, että ”kiinteytetään” vetostunutta dekolteeta, jolloin rinnat kohoavat. Mekanismi on luultavasti samanlainen kuin ”sellulliittivoiteissa”, joilla iho saadaan hetkellisesti napakammaksi.

  Rintojen koon kasvattaminen kosmetiikalla ei voi olla mahdollista. Kosmetiikkahan ei saa vaikuttaa ihon pintakerrosta syvemmälle (?), jolloin se ei voi mennä rinnan rasvakudoksiin vaikuttamaan. Lisäksi tuossa Easybustissa puhtaan hormooneista, jotka vaikuttaisivat rinnan kasvuun. Toki estrogeenilla on vaikutus tällaisiin asioihin, mutta sen täytyy päästä elimistön verenkiertoon vaikuttaakseen tällaisiin solumuutoksiin. Ja sehän vasta olisikin, jos kosmeettiset aineet imeytyisivät isoon verenkiertoomme!

  Eli oman näkemyksen ja tietämyksen mukaan hetkellistä silmänlumetta ja katteettomia lupauksia, hehe. :D

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Toki estrogeenilla on vaikutus tällaisiin asioihin, mutta sen täytyy päästä elimistön verenkiertoon vaikuttaakseen tällaisiin solumuutoksiin.

   Niinpä. Jos Easybust vaikuttaisi lupaamallaan tavalla se olisi lääkeaine.

   • 9.1.1

    sanoo

    Näinhän se on. Lisäisin tähän vielä, että miettisin kyllä kahteen kertaan estrogeenin sivelemistä rinnoilleni, oli lähde sitten kuinka luonnollinen tahansa. Estrogeeni on kuitenkin yksi suurimmista rintasyövän riskitekijoistä. Tämä on syy, miksi vaihdevuosiin käytettävien voidemaisten estrogeenivalmisteiden kohdalla aina erikseen kielletään levittämästä niitä rintojen iholle.

   • 9.1.2

    Veppe sanoo

    Lueskelin Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean verkkosivuilta valmisteiden määrittelystä kosmetiikaksi tai lääkkeeksi. Ainakaan minulle ei kuulosta siltä, että rajanveto olisi aina helppoa ja eksaktia. Sivuilla sanotaan esimerkiksi seuraavaa:

    ”Kosmeettisella valmisteella tarkoitetaan ainetta tai valmistetta, jota käytetään ulkoisesti ja jonka tarkoituksena on yksinomaan tai pääasiassa puhdistaa tai suojata tai pitää hyvässä kunnossa ihmisen kehon ulkoisia osia, hampaita tai suun limakalvoja tai muuttaa niiden tuoksua taikka ulkonäköä tai estää hajuhaittoja.”

    ”Lääkkeellä tarkoitetaan valmistetta tai ainetta, jonka tarkoituksena on sisäisesti tai ulkoisesti käytettynä parantaa, lievittää tai ehkäistä sairautta tai sen oireita ihmisessä tai eläimessä.”

    ”Kosmeettisille valmisteille ei ole ennakkohyväksyntämenettelyä ennen markkinoille saattamista. Toiminnanharjoittaja vastaa kosmetiikan turvallisuudesta.”

    ”Arviointi siitä, onko jokin valmiste kosmeettinen valmiste, on viime kädessä tapauskohtainen, ja siinä on otettava huomioon kaikki kyseisen valmisteen ominaisuudet. Kosmeettiseksi valmisteeksi ei katsota ainetta tai seosta, joka on tarkoitettu nautittavaksi, hengitettäväksi, injektoitavaksi tai istutettavaksi ihmiskehoon.”

    Vaikka kosmetiikkaa varten onkin olemassa esimerkiksi lista kielletyistä aineista, niin jää siihen silti aika paljon pelivaraa. Ainesosien ja yhdistelmien vaikutusten ja turvallisuuden tutkiminen on vaikeaa, hidasta ja kallista, eikä tutkimustieto voi olla aina samassa tahdissa kuin tuotanto. Lisäksi markkinoille voi päästä kosmetiikkatuotteita, jotka jonkin ajan kuluttua päädytäänkin luokittelemaan lääkkeiksi. Tulee mieleen esimerkiksi se ripsiseerumihässäkkä.

    Ihan täysillä ei siis tosiaan voi luottaa kaikkeen, mitä kaupan tiskeille ilmestyy, vaikka kovasti työtä valvonnan eteen tehdäänkin. Toisaalta monissa asioissa taas panikoidaan ihan turhaan, kun tutkimustieto ja harkinta ovat osoittaneet että jokin aine on mahdollisista teoreettisista haittavaikutuksistaan huolimatta asetetuissa pitoisuusrajoissa turvallista (esim. ne parabeenit). Ja tähän kaikkeen kun vielä lisätään harhaanjohtava markkinointi ja joskus jopa valheelliset inci-listat, niin kyllä ollaan suossa…

    • 9.1.2.1

     Sanni sanoo

     Veppe, ihan mahtavaa kyllä kun sä jaksat näihin asioihin perehtyä oikein perusteellisesti!

     Ei tämänkään luettuaan voi muuta tehdä kuin huokaista ja todeta, että joo, mikä nyt sitten lopulta on kosmetiikkaa..? Meillekin kerran jossain koulutuksessa todettiin, että monissa kosmetiikkatuotteissa oikeasti on aineita, jotka vaikuttavat lääkkeen tavoin, mutta sitä ”ei saa sanoa tuotteen markkinoinnissa”. Just….

     • 9.1.2.1.1

      Veppe sanoo

      Kiitos, kiitos. :) Joo, se on kinkkistä, kun ei maailmassa mennä pelkän terveellisyyden ja turvallisuuden perusteella, vaan oleellisesti myös (haluan siis oikeasti sanoa tässä ’ensisijaisesti’) liiketoiminnan ja tuottavuuden.

      Ainakin blogeista luetun perusteella vaikuttaa siltä, että kauneudenhoitoalan lyhyissä koulutuksissa ilmeisesti vedetään mutkia suoraksi aika tavalla ja annetaan enemmän valmistajien sponssaamia mainospuheita kuin oikeaa tietoa. En tarkoita tällä millään tapaa lytätä kenenkään ammattitaitoa, vaan meinaan sitä, että on varmaan niin ammattilaisten kuin kuluttajienkin vaikea erottaa totuutta, kun markkinoinnin lonkerot ulottuvat kaikkialle.

      Suosittelen kaikille oikeaa tietoa janoaville hakeutumista luotettavien lähteiden pariin vaikka ihan verkossa ja lukemaan ihan itse. Se tuntuu nykyään olevan ainoa keino saada tietoa yhtään mistään… Tietysti sitä varten pitää ymmärtää, mikä on luotettava lähde.

  • 9.2

   Veppe sanoo

   Minusta tämä käsitys, että ”kosmetiikka ei saa vaikuttaa ihon pintakerrosta syvemmälle” on vähän vääristynyt, liian luottavainen ja mustavalkoinen. Ainakin jos sillä tarkoitetaan sitä, ettei mikään aine saisi päästä syvemmälle ihmiseen. En tunne kosmetiikan lainsäädäntöä, mutta onhan se nyt ihan tuttu fakta, että osa kosmetiikan ainesosista päätyy (osittain) myös verenkiertoon. Esimerkiksi ihovoiteen parabeenien on todettu osittain päätyvän verenkiertoon ja erittyvän virtsaan. Ja ovathan kosmetiikan hormonihäiritsijät yleisestikin olleet tapetilla pitkän aikaa.

   Kaikkien aineiden ei myöskään ole tarpeen päästä ’suureen verenkiertoon’ vaikuttaakseen, vaan esimerkiksi hormonivalmisteita voidaan käyttää ulkoisesti suoraan niihin kudoksiin, joihin vaikutus on tarpeen kohdistaa. Esimerkiksi vaihdevuosioireisiin voidaan käyttää ulkoisesti alapäähän levitettävää estrogeenivalmistetta, joskin nämä ovat toki lääkevalmisteita. Silti, tuo käsitys, että hormonin tarvitsisi kiertää verenkierrossa vaikuttaakseen, on väärä. Hormonien vaikutukset syntyvät kudoksissa, joissa on niille tarkoitettuja reseptoreja, ja esim. estrogeeni pääsee imeytymään ulkoisestikin.

   Lukemassani artikkelissa mainitaan ulkoisesti käytetyn estrogeenin aiheuttaneen lisääntynyttä prolaktiini-hormonin tuotantoa elimistössä, mikä voisi aiheuttaa rintojen kasvua, mutta kasviestrogeenit mainitaan yleisesti ottaen heikkotehoisemmiksi. Joka tapauksessa, koska sekä estrogeeni että prolaktiini voivat kiihdyttää rintasyöpäkasvainten kasvua, hormonaalisia vaikutuksia lupaileviin tuotteisiin kannattaisi varmastikin suhtautua suurella varauksella.

   Näkemäni lähteet kyllä toteavat kasviestrogeeneilla (osalla niistä) olevan ulkoisesti käytettynä vaikutusta ihon elastisuuteen, ja varmaan moinen tuote ainakin kosteuttaa/kiinteyttää pinnallisesti. Niin tosin varmaan tekevät useimmat muutkin kosteusvoiteet. Kaikkiaan nuo lupaukset ovat varmasti aivan törkeän liioiteltuja, eivätkä tuotteet kuulosta omaan makuuni tarpeeksi turvallisiltakaan. En koskisi kepilläkään.

 9. 10

  cal sanoo

  Voi vitsi, mitähän tapahtuisi jos vahingossa käyttäisikin tuota ainetta kasvoihin?

 10. 12

  sanoo

  Vähän arveluttaa.. Kohta onkin sitten uusi rintasyöpä epidemia käynnissä, kun naiset voitelee tissinsä täyteen kudosta lisääviä mömmöjä?

 11. 13

  Sissi sanoo

  Taitais paremmin toimia silvertejp, ainakin kohotuksen suhteen. Pala kiristettyä teippiä rinnasta tonne olkapään taakse ja johan nousee rinnat uusiin sfääreihin. :DDD

 12. 14

  sara sanoo

  Avonilla on myös joku bust shaper tuote valikoimissaan :) Lähinnä aiheuttanut työpaikalla hilpeyttä kun porukalla on kuvastoa selailtu… uskon näihin vasta kun saan jotain faktatietoa pöytään (eli ei ikinä, heh) :D

 13. 15

  ella sanoo

  Etenkin tuo uutta kudosta lupaileva tuote kuulostaisi mielestäni lähinnä pelottavalta, jos mainoslauseet tosiksi uskoisin. Jättäkää solukkoni rauhaan! Ennemmin kohottaisin jesarilla, kuten Sissi yllä leukaili :D

 14. 16

  Kate sanoo

  Nuo luvut taitavat tarkoittaa sitä, että Talikan tuotetestissä 71 % naisista huomasi rintojen kiinteytymistä ja lisävolyymiä. 97 % huomasi kosteuttavan vaikutuksen jne.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Aaa, ehkä se on niinkin… :) Voisi kyllä vähän selkeämmin olla ilmaistu mitä luvuilla tarkoitetaan…

 15. 17

  sanoo

  Vai että ”tuottaa uutta rintasolukkoa”?!?! Mahtavaa, kloonaustekniikka siis saatavilla jo purkissa sokkarilta… Siis ihan oikeasti. KUKA näitä 1) keksii 2) uskoo ja ostaa?

  • 17.1

   Ansku sanoo

   Just niin, ei voi muuta sanoa, kuin että mahtava huijaus. Tuote voi itsessään olla ihan hyvä ihoa napakoittava voide, mutta tuollainen markkinointi nostaa niskakarvat pystyyn.
   Myyntipuheen pitää olla uskottava, tämä ei ole.

  • 17.2

   Sanna sanoo

   Kloonaus on kyllä ihan eri asia kuin uuden solukon muodostaminen :)
   t. lääkäri

 16. 18

  sanoo

  Näin just yks päivä muistaakseni Cosmetics & Toiletries-lehdessä mainoksen sellaisesta ainesosasta kuin Adifyline. Siinä oli aika vakuuttavia tuloksia 28 päivässä. :D Sen luvattiin mm. kohottavan ja pullentavan rintoja.

 17. 19

  Anna sanoo

  Eihän tuossa Talikan mainoksessa mitään rintojen suurentumista luvata vaan kohotusta. Ja jokuhan jo kommentoikin sitä käyttäneensä ja huomanneensa rintojen napakoituneen. Itsekin olen kosmetologikoulussa tehnyt rintahoitoja ja niillä tosiaan oli väliaikainen kohottava vaikutus, en sit tiedä olisiko tulokset olleet pitempiaikaisia jos koekaniini olisi käyttänyt myös hoitoon kuuluvia kotihoitotuotteita.
  Yhtä lailla nuo varmaan toimii kuin anti age- tuotteet kasvoille.

  Mutta puheet rintoja suurentavista seerumeista on kyllä varmasti täyttä hölynpölyä niinkuin täällä jo on todettukin! :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Talikan mainoksessa ei suurentamisesta puhutakaan mutta Easybustin kyllä ;)

 18. 20

  Katri sanoo

  ”Luonnolliset fytoestrogeenit auttavat kehoa tuottamaan uutta rintasolukkoa ja suurentamaan rintoja luonnollisesti.”
  Kuulostaa lähinnä pelottavalta. Ystäväni taistelee nyt rintasyöpää vastaa, enkä kuuna päivänä laittaisi rinnoilleni mitään, joka kasvattaa rintasolukkoa. En tosin usko, että kosmetiikka sitä tekisikään..

 19. 21

  ida sanoo

  Minulla on yksi täysin asiaan liittymätön kysymys: osaatko sanoa mitä ’dimethicone peg-8 meadowfoamate’ on? Jotain silikonijohdannaista ilmeisesti, mutta en löytänyt netistä mitään selkokielistä selitystä. Tätä siis löytyi L’anzan ’rekusta’, jonka luulin olevan täysin silikonitonta…

 20. 22

  maria sanoo

  Tälleen supersimppelinä ajatuksena itselle tulee ekana mieleen kysyä, että eikö rinnat ole aika pitkälle rasvaa: tissinkasvattaja siis lisää rasvaa kropassa, jonka sijoittamista taas ei ulkopuolelta voi kontrolloida kuin leikkauksella. Oikeasti puhutaan siis lihotusgeelistä? :D

 21. 23

  nanonyymi sanoo

  Repesin jo tuolle Easybustin kuvaukselle: ”akateemikkojen ja tutkijoiden 7 vuotta kestäneen tutkimuksen tulos”. Akateemikkoja eli Suomen Akatemian jäseniä on muistaakseni alle tusina, ja he tuskin ovat tuottaneet easybust-tutkimusta. :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Akateemikkoja eli Suomen Akatemian jäseniä on muistaakseni alle tusina, ja he tuskin ovat tuottaneet easybust-tutkimusta. :D

   Niinpä! XD

 22. 25

  Timo sanoo

  Mikään rasva tai voide ei kohota tisuja .Älkää menkö lankaan.
  Tai ehkä runsas hieronta.

 23. 26

  Jonttu sanoo

  Voisiko tuo 71 % viitata siihen, että tuon verran koehenkilöistä koki rintojensa koon suurentuneen tuotteen käyttämisen myötä eikä siihen, että rinnat olivat suurentuneet 71 prosentin verran? Tämä on toki saivartelua, mutta tuo 71 prosentin suuruinen suurentuminen tuntui niin pähkähullulta edes mainostekstissä.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Totta, saattavathan nuo prosenttiluvut tarkoittaa sitäkin. En tullut ajatelleeksi. Yleensä noissa tietysti täytyisi mainita testihenkilöiden määrä, jos viitataan testihenkilöiden antamiin arvioihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.