Siipirajaus raskaalle luomelle

Siipi- eli cat eye -rajaus on pop. Mutta kaikkien silmänmuodoille se ei ole helppo toteuttaa. Aiemmin esittelin yhden tavan tehdä kissansilmärajaus pyöreäsilmäiselle, nyt luupin alle pääsevät raskaat luomet.

Kiitos tästä postauksesta kuuluu lukijalleni Elinalle, jonka luomille sain rajausta harjoitella tällä viikolla! :) Antoipa Elina myös oman vinkkinsä toisenlaiseen cat eye -tekniikkaan.

      Siipirajaus_mun_silma

Ei-raskailla silmäluomilla siipirajaus näyttää tältä. Siiven voi tietysti toteuttaa lukemattomilla tavoilla paksusta ohueen, jyrkästi nousevasta loivaan jne. Mutta tämä on aika lailla sellainen perussiipi.

Siipirajaus_Elina_oikeasilma

Raskailla luomilla perussiipirajaus näyttää tältä.

Siipirajaus_Elina_muokattu

…pidennettynä versiona tältä – symmetrisesti kaartuvan siiven sijaan ulkonurkassa sojottaa mutkalle mennyt kippura. (Kuva on kömpelö-Photoshop-muokkaukseni, mutta pointti varmaan havainnollistui :))

Laskeutuva luomi rikkoo cat eye -rajauksen muodon, ja silmän ollessa auki siipi joko katoaa kokonaan tai katkeaa ja menee hassulle mutkalle. Varmasti tuttua monelle raskasluomiselle?

Viime kevään Make Up For Everin juhlameikkikurssilla opin kikan, jota en ollut toistaiseksi päässyt hyödyntämään – ennen tätä viikkoa siis. :)

MUFEkurssi_siipivarjostus

MUFEn Julius näytti, miten raskasluomisen siipirajaus syntyy – rajauksen päähän tehdään ikäänkuin pieni hyppyri tai lentokoneen pyrstön muotoinen ”koukku”.

Tällöin rajaus näyttää silmän kiinni ollessa hassulta, mutta auki ollessa siipilinja kulkee suorassa. Kuva on MUFEn kurssilta.

Siipirajaus_lentokoneen_pyrsto

Mieti siis tätä kun seuraavan kerran meikkaat :)

Siipirajaus_Elina_vasensilma

Kokeilin ”lentsikkarajausta” Elinalle ensimmäisen siipiyritelmän mentyä mönkään. Vaikka kuinka vedin perusmallin siipeä pitkälle, se meni aina vain mutkalle. Sitten muistin Juliuksen vinkin ja kappas, niin hullulta kuin se näyttääkin, niin toimii! :)

Rajaus on minusta kuitenkin aika vaativa, ja voisin kuvitella että itselle tehtynä se on vielä haastavampi toteuttaa. Hyppyrin kohta on haettava juuri oikeaan kohtaan jotta efekti toimii. Mutta harjoitus tekee mestarin, niin kuin sanotaan. :)

Googlailin muita esimerkkikuvia ja löysin netistä Project Swatch -blogista jutun samantyyppisestä rajauksesta:

ProjectSwatch_1

Kuva: Project Swatch

ProjectSwatch_2_

Tässä hyppyri on tehty vieläkin radikaalimmin.

.

Jos lentsikkarajaus tuntuu hieman liian haastavalta, suosittelen kokeilemaan Elinan ”Kleopatra”-tapaa. En älynnyt ottaa kuvia kun Elina demonstroi rajaustaan, mutta tässä toisinto omaan silmääni. Kuvitelkaa kuviin laskeutuva luomi..! :)

idSiipirajaus_raskaat luomet_tapa2

Elinan siipirajaustyylissä raskas ihopoimu ikäänkuin ohitetaan ja kierretään tekemällä rajaus todella reunaan ja ulos, käytännössä silmäluomen ulkopuolelle.

Aloita rajaus piirtämällä viiva silmän ulkonurkasta alaluomen linjan mukaisesti kohti kulmakarvan loppuosaa. Viivan jyrkkyysaste ja pituus määräytyvät sen mukaan miten alas luomipoimusi laskeutuu – ja tietysti oman makusi ja halutun tuloksen (luonnollisempi/näyttävämpi) mukaan. Ideana piirtää viiva niin ettei se mene ihopoimun päältä lainkaan.

Siipirajaus_raskaatluomet_tapa2_2

Vedä sitten toinen viiva yläluomen ulkonurkasta ja yhdistä se alempaan viivaan. Väritä syntynyt alue.

Tällä rajaustyylillä silmän muoto pidentyy todella tehokkaasti. Tietyllä tapaa se on näyttävämpi kuin ”lentsikkarajaus” jäädessään kokonaan luomen ulkopuolelle, mutta hyvin ohuesti tehtynä sopii myös arkeen.

Kiitokset Elinalle (ja vuoden viiveellä myös Juliukselle :)), toivottavasti vinkeistä on jollekulle hyötyä! :)

Kommentit
 1. 1

  Marriia sanoo

  Itsellä toisessa silmässä on raskas luomi ja käytän rajauksen tekemisessä juurikin tuota Elinan tyyliä. Toimii kivasti ja on helppo tehdä! Jotenkin voisin kuvitella, että ”lentsikkatyyli” loisi suuremman epäsymmetrian rajauksiin kun verrataan ns. normisilmään juurikin sen takia, että rajaus jää niin piiloon.

 2. 2

  sanoo

  Hei! Kiitoksia paljon!

  Pitääpä tuota siipikoukkasua (:D) kokeilla joku kerta!

  Se on niin ärsyttävää kun jossain bongailee kuvia kivoista silmämeikeistä, mutta mitkä ei todellisuudessa tule onnistumaan omissa silmissä juurikin tuon raskaan luomen takia.. mutta ehkä tää vinkki helpottaa joissain jutuissa! (:

  Muutenkin tuntuu et harvemmin missään on meikkausvinkkejä ja ideoita raskaille luomille tai en ole ainakaan itse törmännyt /:

 3. 3

  Hallahalla sanoo

  KIITOS TUHANNESTI!!! Mä oon tuskaillut tämän siipi ongelman kanssa koko sen ajan kun olen lineria käyttänyt! Mulla on siis myös nämä raskaat luomet, olen siis parikymppinen vaikka ei tämä luomen raskaus ikää katso :D Pitää ruveta opettelemaan lentsikka rajausta ettei tarvitsisi tehdä rajauksesta niin paksua aina :) kevyet rajaukset oon saanut onnistumaan vetämällä rajauksen ulkonuorkkaa alaspäin jolloin Se näyttää silmän ollessa auki ylöspäin vedetyltä :D En tiedä saiko kommentistani nyt mitään selkoa, mutta kiitos tästä!

 4. 4

  Arlene sanoo

  Haha, olenkin aina ihmetellyt miten en ole onnistunut kopioimaan omille luomilleni tuota sinun käyttämääsi siipirajaustekniikkaa (tai kuten itse sitä kutsun kissarajaus) :D Niin kauan kuin olen meikannut, olen aina tehnyt itselleni kissarajauksen. Minulla ei ole yhtä raskaat luomet kuin Elinalla, mutta teen rajauksen kahdella tavalla. Toinen on tuo Project Swatch-kuvissa oleva ensimmäinen rajaus oikealta ja toisessa yksinkertaisesti teen silmäkulmaani eyelainerilla yksinkertaisen koukun. Tämä koukku antaa kivasti pituutta silmilleni ja näkyy täysin vaikka silmäni olisivat täysin auki :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Toinen on tuo Project Swatch-kuvissa oleva ensimmäinen rajaus oikealta

   Noissa kuvissa on siis yksi ja sama rajaus vaihe vaiheelta :) Lisäsin tekstit niin on selkeämpi. :)

 5. 5

  mirkku sanoo

  täähän ihan ”avas mun silmät” :D oon kans miettiny et miks en saa nii kivaa tosta kissarajauksesta ku kaikilla muilla ja mitä ohjeita oon kattonu mut sehän johtuu siitä et mulla on just tommoset raskaat luomet!! Oon mää sen huomannu aiemminki mut jotenki en oo osannu sit aatella et ehkä sen rajauksenki vois tehä erillälailla :D kiitos tästä, testaan heti huomenna jotain näistä ku taas on uus meikkipäivä :)

 6. 6

  sanoo

  Iso kiitos tästä postauksesta! Kaikesta huolimatta en ole ikinä osannut omille roikkuluomille tehdä fiksun näköistä siipirajausta, ehkä tällä on parempi lähteä liikenteeseen.

 7. 7

  A sanoo

  Itsellä raskaat luomet, ja teen myös tuolla tavoin miten Elinakin. Kauan harmittelin, kun ei rajaukset näy, kunnes keksin tuon tavan ihan vahingossa joskus luomivärillä rajausta tehdessäni :D Mutta toimii todella hyvin!

 8. 8

  Tuuli sanoo

  Oli pakko testata heti ja itselläni toimii molemmat tekniikat!!! Rajaus on ollut suurin meikkaushaasteeni, joten kiitos tuhannesti vinkeistä :)

 9. 9

  Ansku sanoo

  Kiitos tuhannesti tästä postauksesta!
  En ole ikinä aiemmin nähnyt tai kuullut näin hyviä vinkkejä raskasluomisten rajauksiin – olen vain monen muun tavoin tuskaillut ja ihmetellyt, miksi minun silmissäni huolellisestikaan väkerretty rajaus ei näytä yhtään miltä pitäisi. Kiitoskiitoskiitos! :)

 10. 10

  Joku sanoo

  Teen myös tuon siipirajauksen juuri Elinan tyylillä. Silloin rajaus näyttää mielestäni suht samalta kuin perus kissarajaus silmillä, jossa ei painuneet kulmat, ja kuten kirjoitit, pidentää silmää kivasti. Piti tuosta tavasta lähettää kerran ihan vinkkiä sulle s.postitse selvennyskuvien kera, mutta en koskaan päätynyt niitä kuvia ottamaan ja tosi kiva, että Elina tästä sinulle vinkkasi. :)

 11. 11

  Nimetön sanoo

  Kiitooooooos kiitooooos!!!! Raskaiden luomien omistajana en ole ikinä saanut siipirajauksen onnistumaan, mutta nyt onnistuu jeeee kiitos tästä postauksesta <3

 12. 12

  Xristie sanoo

  Kiitooooooos kiitooooos!!!! Raskaiden luomien omistajana en ole ikinä saanut siipirajauksen onnistumaan, mutta nyt onnistuu jeeee kiitos tästä postauksesta <3

 13. 13

  Jonttu sanoo

  Kiitos. Kiva että olet nähnyt vaivaa meidän raskasluomisten iloksi. :) Aina kun alkaa meikkailemaan ja kokeilemaan jotain uutta, törmää siihen, että mallilla on täydelliset luomat ja itsellä ei, joten lopputuloskin on ollut aina huono. Nyt sain kyllä hyviä vinkkejä.

 14. 14

  F sanoo

  Ihan mahtavia vinkkejä! Itselläni on todella raskaat luomet ja olen aina ihmetellyt, että miten niihin saisi onnistuneet rajaukset. Pitää heti huomenna kokeilla. Mielellään voisi olla tällaisia selkeitä ohjeita enemmänkin. Varmasti muillakin on samantyyppisiä ongelmia joihin löytyy näinkin helpot ratkaisut!

 15. 15

  Marianne sanoo

  Mulla ei ole missään nimessä raskaat luomet ja silmänmuotokin on klassinen manteli. Luulisi, että siipirajauksen teko olisi yksinkertaisista, mutta jostain kumman syystä en saa niistä koskaan symmetrisiä. Mulla kulkee luomien keskellä taite, joka jotenkin rikkoo aina tuon rajauksen.’

  Mutta nyt mä voisin kyllä kokeilla tuota ”kleopatraa”, koska taite ei ylety noin pitkälle. Kiitos näistä vinkeistä, vaikka en ”kohderyhmää” ollutkaan :)

 16. 16

  Pastilli sanoo

  Hei

  Pistänpä tähän muillekin vinkiksi raskaan luomen meikkausohjeita, jotka muuttivat oman meikkaustyyli totaalisesti mutta vain hyvään ja helpompaan suuntaan. :)
  Tässä linkki hänen Youtube-kanavalle, jossa on muutama video juuri raskaille luomille:

 17. 17

  Lurppa-Luomi sanoo

  Kiitos!! tämä oli todella hyödyllinen postaus!! :) Olen pitkään miettinyt, kuinka tehdä järkevät rajaukset kun omaan tällaiset lurppa-luomet.

 18. 18

  esa sanoo

  Millä tuotteella tuo ekan kuvan rajaus omaan silmääsi on tehty? On niin nätti ja siisti (vaikka taidostahan se kiinni on, tiedetään :D ).

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Yves Rocherin Felt-Tip Eyelinerilla :) Eli sellaisella joustavapäisellä tussilla.

 19. 19

  qwe sanoo

  Oi kiitos, kiitos! Olen yrittänyt väkertää siipirajausta useita kertoja ja kyllä sen jotenkin yleensä olen saanut onnistumaan noin puolen tunnin äherryksen jälkeen, mutta viime aikoina olen vain suoraan luovuttanut ja jättänyt siipirajauksen tekemättä eli katkaissut rajauksen lyhyeen.. Seuraavan kerran pitää kyllä kokeilla näitä vinkkejä! :) Toivottavasti näillä onnistuisi vähän helpommin :)

 20. 20

  Tiltu sanoo

  Yksi raskasluominen lisää kiittää Elinan vinkistä :)
  Ja Pastillin Youtube-vinkistä myös!
  Ja lisää vinkkejä otetaan vastaan *vink,vink*

 21. 21

  sanoo

  Ah, KIITOS tästä!!!! Mun siipiviritelmät on tähän saakka näyttäneet aina keskimmäisen tai -kuvan näköisiltä. Pitää kokeilla noita molempia asap!

 22. 22

  Sari sanoo

  Tätä piti testata töihin meikatessa ja toimi erinomaisesti! Kiitos loistavasta raskasluomisen siipirajausvinkistä!

 23. 23

  sanoo

  Vau, täytyy sanoa etten ole tainnut missään muualla nähdä näin hyviä ohjeita kissamaisen rajauksen tekoon! Tervetuloa muuten vastavierailulle omaan, tuoreehkoon blogiini :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.